מאפינס אוכמניות
יום העצמאות הגיע, ולכבודו החלטתי להכין לפיקניק המסורתי שמגיע אחריו, קינוח טעים ומרשים בכחול ולבן.
בשנה שעברה הכנתי עוגת יומולדת למדינה, עם קרמים בתכלת ולבן ושלל קישוטים.
השנה החלטתי להכין קינוחים אישיים ואחרי התלבטות בין כמה רעיונות החלטתי להכין משהו קליל יותר ופירותי – מאפינס בכחול ולבן, או לפחות כך חשבתי שיצאו, כיוון שהשתמשתי באוכמניות (blueberries).
בסופו של דבר האוכמניות יצאו קצת יותר סגולות מכחולות, אבל לא ניתן לפרט הטכני הקטן הזה לקלקל לנו, נכון?
בכל מקרה, מדובר במאפינס נהדרים ואווריריים שאפשר לקחת לפיקניק כמו שהם, או להוסיף להן זילוף של קרם בשני צבעים ולעשות רושם על האורחים.
הכנת הזילוף די פשוטה, בזכות טריק שאראה פה בבלוג, ואין ספק שמדובר באפקט "וואו" נהדר לקינוחים.
אז שנתחיל בהכנות?
החומרים לכ- 20 מאפינס:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס (200 גר') סוכר
3 ביצים
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
2.5 כוסות (350 גר') קמח
שקית אבקת אפיה
חבילת אוכמניות טריות או קפואות (300 גר')
לקרם:
2 מיכלים (500 מ"ל)שמנת מתוקה
1/2 אריזה (40 גר') אינסטנט פודינג
ההכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר מניחים את החמאה, כשהיא חתוכה לקוביות, ואת הסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, כאשר בין כל הוספה מנקים את דפנות הקערה עם לקקן.
מנקים את קצות הקערה עם לקקן, מוסיפים שליש מהקמח יחד עם אבקת האפיה (וכן, אפשר להחליף בקמח תופח) ומערבלים לכמה שניות עד שהקמח נטמע. שימו לב שתערבבו בהתחלה במהירות איטית כדי שהקמח לא מתפזר לכם בכל המטבח.
מנקים שוב את קצות הקערה, מוסיפים מחצית מכמות השמנת החמוצה ומערבלים עד שהשמנת נטמעת (שימו לב לא לערבל יתר על המידה)
ממשיכים כך עם השליש השני של הקמח, המחצית השניה של השמנת ולבסוף יתרת הקמח. המטרה היא לשמור על מרקם אוורירי של התערובת בלי שתהיה קשה כתוצאה מערבול יתר של הקמח.
לבסוף מוסיפים את תמצית הוניל והחלב ומערבלים לעוד כמה שניות, עד שהתערובת חלקה ואוורירית כמו בתמונה.
בעקרון התערובת הבסיסית מוכנה ונותר להוסיף לה את האוכמניות – אם הנחתם יד על אוכמניות טריות, מה טוב. ואם לא (כמוני, כיוון שעוד לא התחילה העונה) משתמשים באוכמניות קפואות שהפשרנו לפני כן במקרר.
בעדינות ותוך השתדלות לא להוסיף את הנוזלים אלא רק את האוכמניות, מוסיפים כמחצית מכמות האוכמניות לתערובת המאפינס.
ושלא תגידו שלא הזהרתי אומר כבר עכשיו שמדובר בפירות שצובעים כל דבר שנוגע בהם, אז אם לא בא לכם ידיים סגלגלות תוכלו להוסיף אותן עם כף. אני אוהבת לגעת בכל מה שאני מכינה (עם ידיים נקיות, כמובן) ולכן הוספתי ידנית.
בעדינות בעדינות, עם לקקן ובתנועת קיפול, מטמיעים את האוכמניות בתערובת.
חשוב כאן לא לערבב יתר על המידה כי אז כל התערובת תיצבע בסגול ולא נקבל מאפינס בהירים עם כתמים כחולים כמו שרצינו.
אם אתם משתמשים במנג'טים מנייר סדרו אותם בתבנית שקעים ולכל מנג'ט יוצקים כמות של כף גלידה מהתערובת.
בחרתי הפעם להשתמש במנג'טים קשיחים יותר שהיתרון שלהם הוא שלא צריך לסדר אותם בתבנית שקעים (פחות כלי ללכלך) והם נוחים גם לשינוע כי הם קשיחים (ניתן להשיג בחנויות חד פעמי, ועכשיו גם בסופרים של חב' ניקול, שהתחילה לשווק עכשיו מנג'טים קשיחים נהדרים בשלל צבעים).
בכל מקרה, ולא משנה באיזה מנג'טים תשתמשו, חשוב להקפיד למלא אותם רק עד 3/4 מהגובה, כיוון שהמאפינס תופחים באפיה.
אופים את המאפינס עד שהם משחימים. זה לוקח בערך 20 דקות, ולאחר מכן מעבירים לשיש או לרשת שיצטננו לפני הקישוט.
בעקרון אפשר להגיש אותם כבר ככה, הם טעימים בטירוף, או ללכת על הכיוון החגיגי (יום העצמאות, בכל זאת) ולקשט בקרם בשני צבעים בעזרת הטריק הנחמד שאראה לכם פה. כל מה שצריך בשבילו זה 3 שקיות זילוף 🙂
מכינים את הקרם על ידי הקצפת השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
טוחנים את יתרת האוכמניות , יחד עם הנוזלים שנשארו, למחית חלקה ככל שאפשר.
מעבירים מחצית מהקרם לקערה, ומערבבים לתוכה את מחית האוכמניות עד שמתקבל קרם בצבע אחיד.
מעבירים כל קרם לשקית זילוף משלו ולשקית השלישית מכניסים צנטר חלק או משונן (באמת לא משנה, מה שאוהבים)
ועכשיו – מכניסים בעדינות את שתי השקיות לשקית השלישית כך שהשפיצים של שתיהן יהיו בתוך הפתח של הצנטר. זה דורש קצת עדינות אבל זה לא כל כך קשה.
כדי לדעת שהנחתם את השקיות כמו שצריך, פשוט מזלפים קצת מהקרם לקערה שבה השתמשנו ורואים שיוצא קרם בשני הצבעים.
ועכשיו, לחלק הכיפי – על כל מאפין מזלפים תלולית של קרם בשני הצבעים.
וזהו. המאפינס מוכנים להגשה.
אם רוצים אפשר לשמור בצד כמה אוכמניות ולקשט מעל.
בתיאבון 🙂 וחג עצמאות שמח!!
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.
הי רות
ניתן להחליף בתותים? אני מניחה שאת התוספת למאפינס בהחלט כן,
השאלה מה לגבי הקציפה שמעל?
הי ירגן
כמובן שאין בעיה להשתמש בתותים במקום אוכמניות במאפינס. לגבי הקציפה שמעל – התותים מכילים המון נוזלים (יותר מהאוכמניות) ולכן אם רוצים להשתמש בהם לקציפה צריך לפני כן להפוך אותם למחית יותר סמיכה – טוחנים את התותים עם מעט סוכר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה ולאחר מכן מצננים. זה אמנם מאוד טעים אבל לתחושתי זו הרבה התעסקות בשביל מאפינס ובמצב כזה אני הייתי מכינה עם פטל קפוא.
ניתן להכין את המתכון ללא מיקסר ?
אפשרי, רק לוקח טיפה יותר זמן.
תודה רבה !! 🙂