אזני המן מלוחות

לכבוד פורים החלטתי השנה לחשוב קצת מחוץ לקופסה.
מכירים את זה שיש כל מיני קבעונות לגבי אוכל וחגים? אחד הבולטים הוא לגבי אזני ההמן, שבואו נודה – מדובר בעוגות ממולאות שפשוט עיצבו אותן בצורה מגניבה.
אז ישבתי חושבתי מה אכין השנה ופתאום זה בא לי – למה לא להכין אזני המן מלוחות? זה בעצם כמו קיש אישי (בצק פריך ומלית מלוחה) רק בצורה של אזני המן.

ואם כבר ללכת על משהו מיוחד, למה להכין רק סוג אחד אם אפשר להכין שני סוגים מגניבים ומיוחדים?
אז הכנתי אזני המן במלית פיצה עם ציפוי קראנצ'י של פרמזן ואזני המן במלית פסטו עם ציפוי מהמם של שומשום שחור (אפשר כמובן להכין גם עם קצח או עם פרג, תכלס זה מה שהיה לי מול העיניים והחלטתי שיהיה ממש יפה במתכון הזה).


ובהיותי מטופלת בגוזלית קטנה ובשני אחיה אני כמובן מחפשת להכין הכל הכי מהר שיש, אבל בלי לוותר על אפקט ה"וואו" ולמרות שדי קל להכין בצק פריך מלוח (ראו הדרכה מצולמת כאן) עדיין מדובר בהתעסקות, בהמתנה שהבצק יתקרר ובכלים לשטוף, אז החלטתי לקצר תהליכים ושמחתי מאוד לגלות בסופר שיש בצק פריך מלוח מוכן לפעולה ואפילו מרודד של חברת מעדנות. ניסיתי אותו והייתי מרוצה מהתוצאה כך שאני שמחה לחלוק בתובנות אתכם.

אזני המן במלית פיצה

החומרים ל 12 אזני המן יחסית גדולות:

חצי חבילת בצק פריך מלוח של מעדנות
100 גר' ריקוטה (אפשר גם טוב טעם)
חופן (כ- 50 גר') גבינת מוצרלה
2 כפיות גדושות ממרח עגבניות מיובשות

לקישוט
חופן פרמזן
ביצה אחת מעורבבת

אזני המן במלית פסטו ובציפוי שומשום שחור (ל 12 אזני המן גדולות יחסית)

חצי חבילת בצק פריך מלוח של מעדנות
50 גר' ריקוטה (רבע חבילה)
חצי קוביה (200 גר') גבינה בולגרית
2 כפיות גדושות פסטו איכותי
2 כפות גדושות פרמזן מגוררת

לקישוט
הביצה המעורבבת ששימשה אותנו לאזני המן פיצה
שומשום שחור

נתחיל בגירסת הפיצה:

מכינים בקערה את המלית:

פורסים את הבצק המוכן על משטח (אני ממליצה להשאיר את הניילון שבו מגיע הבצק – זה מאוד מקל על העבודה וחוסך הדבקויות ולכלוך). בעזרת קורצן (או כוס) קורצים עיגולים בבצק. את שארית הבצק מאחדים, מרדדים וקורצים שוב.
אני השתמשתי בקורצן גדול יחסית (בגודל כ- 5 ס"מ) אתם כמובן מוזמנים לבחור אם להכין אזני המן גדולות יותר או קטנות יותר. הכל הולך.

מניחים על כל עיגול תלולית נדיבה של מלית ומברישים את החלק שמסביב בביצה – זה יבטיח לנו הדבקה טובה של הבצק וימנע ממנו להפתח.

סוגרים את אזני ההמן ומעבירים לתבני מרופדת בנייר אפיה. את התבנית מכניסים למקרר או למקפיא כדי לתת לבצק לתפוס צורה ולא להפתח בזמן האפיה (זה לא חובה כי גם הדבקנו את הבצק עם ביצה, אבל אני ממליצה לקרר).

לאחר כחצי שעה (וכמובן שאפשר גם יותר) מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו.
מוציאים את אזני ההמן מהמקרר, מורחים אותן בביצה (שיקבלו צבע שחום יפה באפיה) ומפזרים מעל מהפרמזן (לא חייבים אבל לטעמי זה מאוד מוסיף).

אופים את אזני ההמן כרבע שעה עד שהן שחומות. אם צריך אפשר בסוף האפיה להעביר את התנור למצב גריל כדי להשחים אותן. שימו לב שהמלית לא תתחיל לבעבע לכם יותר מדי ולגלוש – בכל זאת יש שם מוצרלה מגורדת.

ועכשיו כל שנותר זה לטרוף 🙂

אזני המן במילוי פסטו ובציפוי שומשום שחור

גם אזני ההמן הללו די קלות להכנה אבל החלטתי להוסיף להן טוויסט בדמות ציפוי שומשום שחור ובזכות טריק נחמד שעליו קראתי בספר החדש של אורי שפט braking breads הן יצרו ממש יפיופות.

ההתחלה די דומה לאזני ההמן בטעם פיצה – מתחילים במלית:

מערבבים את חומרי המלית יחד (ריקוטה, בולגרית, פסטו ופרמזן)

מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים – כאן אני ממש ממש ממליצה לכם לא להוציא את העיגולים מהניילון שעליו הגיע הבצק – ההתעסקות עם השומשום השחור תשאיר מספיק בלאגן ובזכות הניילון הכל מתנקה בקלות.

וכאן הטריק השווה – מברישים כל עיגול בביצה מפזרים עליו בנדיבות מהשומשום השחור ומהדקים אותו לבצק על ידי רידוד קל מעליו.

הופכים את העיגולים כך שהצד עם השומשום השחור יהיה כלפי מטה.

מניחים על כל עיגול כפית נדיבה ממלית הפסטו ומברישים בביצה מסביב

מקפלים לאזני המן ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. גם את התבנית הזו נכניס למקרר כדי לתת לאזני ההמן להתקרר.
אל תזרקו את הביצה המעורבבת כי אנחנו עוד נשתמש בה.

לפני האפיה מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו.

מוציאים את אזני ההמן מהמקרר ומורחים עליהם שכבה נוספת של ביצה (זה גם ישמור שהשומשום לא ירד מהן וגם יתן צבע יפה.

אופים את אזני ההמן במשך רבע שעה עד שהן משחימות ומצננים מעט לפני הההגשה.

אני אוהבת להגיש לאורחים שלי אזני המן בכמה טעמים, שכל אחד ימצא משהו שהוא אוהב.

פורים שמח!!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעםשמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

 

מחפשים רעיונות נוספים למשלוח המנות? הנה כמה מהחביבים עלי (לחצו על התמונה ותגיעו למתכון)

אזני המן שמחות במיוחד

מתנה בצנצנת – עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מושלגות

צילום: נופר נוג'אטי

עוגיות חמאה בשלל צורות

מעמול

ריבועיות שוקולד ומרנג

עוגיות כפתורים

 

הפוסט נכתב בשיתוף עם תנובה

‏3 תגובות

  1. רוחמה ב- 25 בפברואר 2018 בשעה 7:37

    וואו נראה שווה ביןתר!! יש לך רעיון למילוי פרווה?יש לי ילדה אלרגית לחלבי
    .

    • שמח במטבח ב- 26 בפברואר 2018 בשעה 14:43

      המממ.. ברשת מסתובבות מליות בטטה, תרד ושאר ירקות. מודה שלא ניסיתי אבל בטוחה שהן נפלאות

  2. אלישוש ב- 7 במרץ 2018 בשעה 14:35

    משגע זה לא מילה ! וואווווו וואווו

השאר תגובה