קוביות עוגת גבינה ונוגט

יש מתכונים שאני מכנה מראש "מתכוני התגנבות" – כי אחרי שאני מכינה אותם ושומרת במקרר נרשמות כל מיני התגנבויות למטבח וגניבות של קוביה אחר קוביה. כאילו אני מחפשת לרמות את אלוהי הדיאטה שבטח כבר מזמן הכניס אותי לרשימה השחורה שלו עם כל ההתגנבויות שלי למטבח 🙂

כזה הוא המתכון הבא – קוביות של עוגת גבינה ונוגט שפשוט אי אפשר שלא לגנוב מהן עוד ועוד. שילוב מופלא של עוגת גבינה קרה וממרח נוגט שמוסיף עדינות ומתיקות לבלילת הגבינה ובשביל היופי גם שבילי שיש של הממרח.

החומרים (לתבנית ריבועית בגודל כ 25 על 25 ס"מ):

לתחתית בצק פריך מעודן

210 גרם (כוס וחצי) קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
3-3 כפות שמנת מתוקה

למלית גבינה ונוגט

1 גבינת שמנת 250 גר'
1 גבינה לבנה 250 גר
2 ביצים
1/2 כוס ממרח נוגט של השחר העולה

***ולא – לא שכחתי את הסוכר – בממרח יש מספיק סוכר בשביל המלית

לשיש – 5-6 כפיות ממרח נוגט השחר העולה

ההכנה:

תחתית בצק פריך
אני מקדימה ואומרת שאם אין כוח להכין בצק פריך או אם רוצים קלתית בצבע שחום שתהווה קונטרסט לשכבת הגבינה אפשר להחליף את הקלתית הסופר טעימה הזו בבסיס מ 250 גר' פתי בר (או לוטוס) טחונים דק דק ומעורבבים עם 120 גר' חמאה.

התחתית הזו היא בצק פריך עדין (בלי ביצים ועם אבקת סוכר) שאני מאוד אוהבת להשתמש בה במקום הבצק הקלאסי (בצק 123 עם חמאה קמח וסוכר) ההכנה מאוד קלה – מניחים בקערת מעבד המזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר ומעבדים עד שמתקבלים פירורים דקים. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה ומעבדים עד שהפרורים הופכים למעיין קוסקוס גס.
את התערובת הזו מעבירים לתבנית שריפדנו ברצועת נייר אפיה ומשטחים

לא צריך להשקיע יותר מדי בשיטוח רק לוודא שהפרורים מתחלקים בשכבה אחידה. וגם אם הם נראים קצת יבשים -אל דאגה, מעל כל זה תגיע שכבת הגבינה-נוגט ותרטיב אותם.

את כל החגיגה הזו מכניסים לתנור לכ- 10 דקות בחום 180 מעלות כדי שתעבור חצי אפיה.

בינתים מכינים את שכבת הגבינה-נוגט בקלי קלות

שמים בקערת המיקסר את הגבינות ומערבלים עם וו גיטרה מעט. ברג שהתערובת אחידה מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים

מוסיפים את ממרח הנוגט תוך כדי ערבול איטי ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
ואני חייבת לזרוק מילה טובה על הממרח הזה שמאז שגיליתי אותו נתפסתי כמה פעמים במטבח זוללת ממנו עם כפית. הוא ממש מוצלח וכפי שאתם רואים, לא רק לכריכים אלא גם לאפיה.

כשהקלתית יוצאת מהתנור ומצטננת מעט יוצקים עליה את התערובת הזו

ואז מפזרים מען, בעזרת כפית, כמה ערימות של הממרח (כמו שהוא)

בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש בקלי קלות, פשוט מטיילים עם הסכין על פני העוגה

השלב הבא הוא האפיה. עוטפים את התבנית מלמטה בנייר כסף (רק מלמטה כדי שמים לא ייכנסו לתבנית, לא צריך מלמעלה), מניחים על תבנית התנור ומכניסים לתנור שחומם ל 160 מעלות. לתבנית התנור יוצקים מים רותחים – הם יתנו לריבועים מרקם עוד יותר קרמי ושווה.

אופים את העוגה במשך כ45-50 דקות. החלק העליון ישחים מעט וזה בסדר ואפילו יפה בעיני.

מעבירים את העוגה למקרר שתצטנן טוב טוב במשך לפחות 4 שעות ועדיף לילה – חייבים לעשות את זה כדי שהתערובת תתמצק ויהיה אפשר לחתוך ממנה ריבועים יפים.

לאחר שהעוגה התקררה חותכים אותה לקוביות קטנות ומתחילים לזלול.

אתם לא מבינים אפילו כמה פעמים חזרתי למקרר לגנוב קוביות כאלה. מדובר בפינוק של ממש 🙂

שבועות שמח לכולם.

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים לשבועות אל תשכחו להכנס לקטגוריית שבועות בבלוג.

אלה כמה מהמתכונים לעוגות גבינה האהובים עלי במיוחד:

עוגת ברולה גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ופירות יער

עוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת טירמיסו

 

 

הפוסט נערך בשיתוף פעולה עם השחר העולה.

‏27 תגובות

  1. אלינור אורן ב- 13 במאי 2018 בשעה 6:18

    הי רות בוקר טוב. העוגה נראית מעולה אבל אני לא כל כך מתחברת לטעם של שוקולד השחר. הטעם של הנוגט מזכיר את הטעם של השוקולד? אני מתלבטת אם לקנות אותו או להחליף בממרח לוטוס

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 7:49

      הי אלינור
      הנוגט לא מזכיר בטעמו את שוקולד השחר (לטוב ולרע) יש לו טעם אגוזי מתוק וממש טעים ובעיני הוא ממש מוצלח כך שאני ממליצה לך בחום לנסות את המתכון עם הממרח

      • אלינור אורן ב- 13 במאי 2018 בשעה 8:41

        תודה, שכנעת אותי ☺

        • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:39

          שמחה שתתני צ'אנס. ספרי לי אם זה בסוף מצא חן בעיניך

          • אלינור ב- 3 ביוני 2018 בשעה 7:04

            הי רות, חזרתי לעדכן שהכנתי את העוגה לשבת והיא הייתה פיגוז! לא אגזים אם אומר שזו אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי בתקופה האחרונה (ואני אופה די הרבה), וצדקת לגבי הממרח נוגט.. הוא ממכר בטירוף.
            תודה על המתכון ובהצלחה עם התכנית החדשה בסלקום.



          • שמח במטבח ב- 5 ביוני 2018 בשעה 18:56

            תודה רבה רבה אלינור. כל כך משמח לשמוע שאהבת 🙂
            ותודה על האיחולים לגבי התכנית החדשה. בהחלט מרגש



  2. ליבי ב- 13 במאי 2018 בשעה 18:30

    לא הבנתי כלכך את מה שכתבת עם נייר הכסף לאפייה של העוגה. צריך לעטוף גם את התחתית של התבנית וגם מעל העוגה באפייה? תוכלי לחדד את זה?

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:38

      אין בעיה – רק מלמטה כדי שחלילה לא יחלו מים לתבנית. אני אדגיש זאת במתכון

  3. יגאל ב- 13 במאי 2018 בשעה 18:54

    מה גודל התבנית? (לא רשמת)

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:38

      תבנית ריבועית בגודל של כ 25 על 25 ס"מ

  4. אירנה זינגר אדלמן ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:04

    שלום, רציתי לשאול מה גודל התבנית?

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:38

      תבנית ריבועית בגודל של כ 25 על 25 ס"מ

  5. קרן שורצברג ב- 15 במאי 2018 בשעה 4:33

    היי רות אני מטורפת על המתכונים שלך ?
    רציתי לשאול האם אפשר להכין את מראש ולהקפיא ?והאם אפשר לשים ונטלה במקום ממרח נוגט?

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2018 בשעה 5:44

      הי קרן
      אין בעיה להכין ולהקפיא. העוגה אגב מחזיקה במקרר לפחות שבוע.
      ואין בעיה להשתמש בנוטלה אבל אז אני מציעה לוותר על הנוטלה בתערובת הבסיס כי כל הבלילה תהפוך לכהה ולא יראו את השיש (במקום זה תוסיפי חצי כוס סוכר כי אין סוכר בתערובת בגלל שבמקור יש בה ממרח מתוק) ולהשתמש בה רק לקישוט

  6. אנונימי ב- 16 במאי 2018 בשעה 20:12

    אפשר לוותר על הממרח בתערובת ולשייש מלמעלה עם ריבת חלב?

    • שמח במטבח ב- 17 במאי 2018 בשעה 11:54

      אין בעיה, אבל אז יש להוסיף חצי כוס סוכר לתערובת כי אין בה סוכר במקור (הממרח מספק מספיק מתיקות..)

  7. גיל ב- 25 במאי 2018 בשעה 17:40

    הי

    הכנתי היום – אכן טעים, עדין ומוצלח.
    אגב, בגלל קושי בדחיית סיפוקים יש שטעמו מן העוגה אחרי שעתיים במקרר בלבד. לא נשמעו תלונות… ?

    תודה על המתכון ושבת שלום
    גיל

  8. מיכל ב- 12 ביוני 2018 בשעה 10:40

    במה אפשר להחליף את הביצים עבור אלרגים לביצים?

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2018 בשעה 18:36

      ממש מצטערת לבעס, אבל במתכון הזה בעייתי להחליף את הביצה (יש כל מיני שיטות להחלפת ביצים אבל נראה לי שפחות מתאים לשים פה רסק תפוחים או עיסת חלבון אחרת. הייתי ממליצה פשוט לחפש מתכון אחר

  9. מיכל ב- 12 ביוני 2018 בשעה 19:59

    תודה על התגובה, באמת מבעס, נראית עוגה מעולה.

  10. שולה ציגלניק ב- 14 ביוני 2018 בשעה 12:27

    הי
    הכנתי את העוגה לפי ההוראות אחד לאחד
    והיא יצאה לי פיתה(נמוכה ביותר) התבנית בגודל 24×24
    מה לא עשיתי טוב?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 15 ביוני 2018 בשעה 8:16

      קודם כל,מדובר בחיתוכיות כך שזה לא יוצא מאוד גבוה. אבל.. לא אמור לצאת פיתה – קשה לי לומר לך מה לא עשית טוב כיוון שאין פה משהו שיגרום לעוגה לתפוח כך שמדובר בנפח החומרים בלבד. מציעה לך לעבור על המתכון ולראות אולי עשית משהו שונה. אם לא – נסי להבא תבנית קטנה יותר, למרות שתבנית של 24 על 24 אמורה להתאים

  11. סיגל ב- 7 בפברואר 2019 בשעה 9:55

    הי רות
    שאלה – יש לי שתי קופסאות גבינה 9%
    כמה זה יפגע במרקם או בטעם אם אני אשתמש בהן במקום גבינת שמנת?

    • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2019 בשעה 20:40

      את יכולה להכין גם עם 9% אבל אז התערובת תהיה קצת יותר דלילה

  12. מור ב- 1 ביוני 2019 בשעה 9:25

    שלום:)
    אפשר להכין את העוגה בלי מיקסר?
    זא באופן ידני עם מטרפה.
    תודה

  13. אוסנת ב- 14 במאי 2020 בשעה 16:38

    הכנתי את המתכון הזה כבר מלא פעמים ותמיד מקבל קריאות התלהבות… תודה!
    האם לדעתך את הרעיון של השימוש בממרח נוגט אפשר גם ליישם על עוגת גבינה בחושה (שהיא ללא הקצפת ביצים אלא כמו עוגת גבינה אמריקאית) גבוהה יותר? או שהממרח לא יצא מוצלח באפיה ארוכה יותר?

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2020 בשעה 6:31

      הי אסנת, אכן אין בעיה ליישם גם בעוגות גבינה אחרות.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *