תפוחי אדמה מפוספסים – מניפות תפוחי אדמה

זה לא סוד שתפוחי אדמה הם התוספת המועדפת עלי ושאני תמיד מחפשת דרכים חדשות להכין אותם – אז אחרי שהכנתי פירה, ו צ'יפס בתנור (צ'יפס מטוגן אני לא מכינה בבית אבל נהנית מאוד לזלול בחוץ), ותפוחי אדמה דפוקים – שהם להיט פה בבלוג – הגיע הזמן לשתף אתכם במתכון נוסף שמאוד אוהבים אצלנו והפעם – מניפות תפוחי אדמה שאני קוראת להן גם מפוספסים.

מדובר בתפוחי אדמה אפויים עד שהם שחומים ופריכים ואי אפשר לעמוד בפניהם ובשביל שיהיו עוד יותר פריכים יוצרים בהם חריצים.

מקור המתכון הוא כמובן מארה"ב שם הם נקראים hassleback potatos.
הסוד של מניפות תפוחי אדמה טובים הוא גם בדרך ההכנה וגם במרכיב אחד שאני קונה במיוחד בשביל המתכון הזה ובשביל מתכון נוסף (מאפינס תירס שפורסמו פה לא מזמן) – המרכיב הסודי שלי בתפוחי האדמה הוא… אבקת מרק בצל!!

כן, כן, האבקה הזו עושה פלאים לטעם של תפוח האדמה והופכת אותו לקריספי עם ציפוי טעים במיוחד וכזה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

ההכנה סופר פשוטה והתוצאה… כל כך טעימה שבעלי נוהג לגנוב תפוחי אדמה ישר כשהם יוצאים מהתנור ובמיוחד אוהב את אלה שכל התחתית שלהם נעשתה פריכה ושחומה – הוא קורא להם "תחתיות".

אז קדימה להכנה

החומרים:

כ 5 תפוחי אדמה בינוניים
חצי כוס שמן זית
כף גדושה (או יותר,לפי הטעם) אבקת מרק בצל
כף מיונז (לא חובה)

ההכנה:

שוטפים את תפוחי האדמה היטב, חוצים אותם ובעזרת סכין חדה חורצים חריצים דקים על פני כל מחצית.

שימו לב לא להגיע לתחתי תפוח האדמה אלא רק לחרוץ חריצים כשהמחצית תישאר שלמה.

ועכשיו לתיבול – הכי קל שיש. שמן זית, מעט מיונז (לא חובה אבל הוא גם מוסיף למרקם) ואבקת מרק בצל שהיא זו שנותנת את הטעם המדהים והמרקם הפריך לתפוחי האדמה. אבקת מרק הבצל היא פשוט הברקה פה. בגלל שהיא כבר ומתובלת אין צורך בתיבול נוסף. אם אתם ממש אוהבים אפשר להוסיף קצת טימין או רוזמרין אבל זה לגמרי לא חובה.

אני משתמשת כבר שנים רבות בזו של קנור ומאוד שמחתי לראות עם הזמן איך כל פעם משפרים אותה ועכשיו היא מחומרים טבעיים, בלי חומרים משמרים, בלי מונוסודיום ובלי עוד כל מיני רכיבים שאני לא אוהבת לראות באוכל שלי.

אז אחרי שערבבתם הכל הגיע הזמן לתבל את תפוחי האדמה. אפשר לעשות את זה עם מברשת, אפשר גם לשים בתבנית או בקערה ולערבב. אבל אני מוצאת שהכי קל (וחוסך כלים לשטוף) זה להכניס הכל לשקית ואקום ולשקשק בעדינות (בכל זאת תפוחי האדמה עם חריצים ולא נרצה שיתפרקו).

את תפוחי האדמה מעבירים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחיממנו מראש ל 200 מעלות.

זמן האפיה יהיה בין חצי שעה ל 45 דקות. תלוי בגודל של תפוחי האדמה ובתנור שלכם.

 בסוף האפיה כל הבית יתמלא בריח ממכר ותפוחי האדמה שלכם יהיו שחומים ופריכים (במיוחד בתחתית).

אני ממליצה להגיש ישר ולא לחכות. אבל אם אין ברירה וצריך לשנע אותם שימו בתבנית, כסו בנייר אלומיניום או במכסה ולפני ההגשה חממו עוד קצת בחום גבוה שהפריכות תחזור.

אז האלה הם תפוחי האדמה המפוספסים שלי. הם טעימים, פריכים וממכרים. אפשר להכין באותה שיטה גם בלי לחרוץ את תפוחי האדמה ופשוט לחתוך לקוביות גדולות או לפלחים, לתבל ולאפות. הכל הולך והכל טעים.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של המאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

**הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת יוניליוור

‏12 תגובות

  1. דלית ח ב- 22 באוגוסט 2018 בשעה 15:31

    שיטה נחמדה לחיצוך תפוחי האדמה
    להניח חצי תפוח אדמה בין שני מקלות צופסטיקס כשהחלק השטוח כלפי מטה ולחתוך
    המקלות יעצרו את החיתוך לפני שמגיעים למטה

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 19:57

      רעיון נהדר!! אבל המקלות לא בורחים??

  2. טליה ב- 22 באוגוסט 2018 בשעה 18:22

    האם אפשר לערבב ואז ישירות לאפות בתוך שקית קוקי?

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 19:59

      אין בעיה בכלל. מניסיון יוצא נהדר אבל… אם את רוצה שיצאו פריכים בסוף האפיה תפתחי את השקית ותני לתפוחי האדמה עוד זמן אפיה בחום גבוה. ואת לא חייבת לחרוץ בצורת האפיה הזו גם חיתוך לקוביות יהיה טוב.

  3. שמעון ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 19:21

    שלום רות,
    השבוע קיבלתי את המתכון במייל ומיד חשבתי הנה תוספת יפה לשבת. כרגע הכנתי 2 מגשים והריח בבית שיגע את האישה והילדים וכבר חיסלו מגש וחצי ?. תודה רבה לך וישר כח על השיתוף.

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 19:55

      תודה רבה שמעון. איזה זריז אתה. משמח מאוד לשמוע שאהבת!

  4. גיל ג. ב- 24 באוגוסט 2018 בשעה 13:25

    תפ"א מפוספסים – מתכון משובח שאסור לפספס 🙂
    הוכן היום וזכה לשבחי הסועדים. הכנו גם רוטב יוגורט (פשוט: יוגורט+מלח+פלפל) וזה גם השתלב נהדר.
    תודה לך ושבת שלום

    • שמח במטבח ב- 25 באוגוסט 2018 בשעה 13:01

      כמה כיף לשמוע שאהבתם. נשמע נהדר עם רוטב יוגורט
      (או קרם פרש)

  5. יעל ב- 25 באוגוסט 2018 בשעה 11:17

    מתכון מהמם ובא לטרוף את המסך. למה שהכנתי הרוטב כאילו התפרק כזה?

    • שמח במטבח ב- 25 באוגוסט 2018 בשעה 12:57

      זה לא בהכרח התפרק אולי רק נראה ככה. אבל… תמיד אפשר לערבב עוד קצת. בכל מקרה באפיה זה מסתדר

  6. רעות סקלי ב- 5 ביולי 2019 בשעה 13:49

    האם צריך לקלוף את התפוא?

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *