שניצל בתנור שילדים יטרפו
מכירים את זה שיש לכם מתכון מנצח בארסנל ואתם הכי שמחים לשתף בו חברים? אז קבלו – שניצל בתנור !! כן, כן, זה אחד המתכונים שהולכים איתי כבר שנים ואני כל הזמן מתכננת לשתף אתכם בבלוג וסוף סוף הצלחתי לצלם לכם הכל יפה יפה כדי לשתף.
השניצל הזה הוא לגמרי מתכון אליפות. הוא יוצא עסיסי ושחום בדיוק כמו המטוגן, רק בלי למלא את כל הבית בסירחון של הטיגונים ובלי לעמוד שעות על הנאגלות של הטיגונים במטבח. הכל בתבנית אחת, בתנור, בצ'יק צ'ק. וכל ילד שטעם ממנו אמר בפה מלא שהוא בדיוק כמו המטוגן. גאוני, לא?
אז לכבוד סוכות, ולכבוד מיליון ארוחות החג וימי החופש שיש, החלטתי לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לשניצל בתנור. הרי תכלס שניצל זה מה שהילדים הכי אוהבים. וגם בארוחות החגיגיות צריך לחשוב גם על הבררנים שבחבורה (או כפי שנקרא להם פה – הגוזלים) ולהכין להם מנה שהם יאכלו בכיף. ואם אפשר שתהיה קצת יותר בריאה אז בכלל זה מושלם.
אז בשמחה רבה אני משתפת אתכם במתכון המנצח שלי – שניצל אפוי. מקווה מאוד שתאמצו אותו אצלכם.
החומרים :
כ- 12 נתחים של פילה עוף (אפשר גם חזה עוף או פרגית)
2 ביצים
כף מיונז (אני השתמשתי במיונז מופחת שומן של תלמה)
כפית חרדל איכותי
פירורי לחם מוזהבים (חשוב מאוד!) אפשר פרורי לחם רגילים אבל עדיף פנקו
שמן בטעם נייטרלי לשימון התבנית (קנולה, חמניות וכו') ואם יש ספריי שמן זה מאוד מקל על ההכנה
גיוונים:
אפשר להוסיף לתערובת הביצה גם סויה, טריאקי או קטשופ
אם רוצים להשקיע אפשר להשרות את נתחי העוף ברוטב טריאקי (או סויה) למשך כמה שעות לפני הטבילה בתערובת הביצה.
רוצים לפנק את הילדים? תחליפו את פרורי הלחם בפרורי ביסלי גריל או בפרורי בייגלה. זה להיט!!
ההכנה:
מכינים תערובת לטבילת השניצלים מ 2 ביצים, כף מיונז וכפית חרדל ומניחים בה את נתחי העוף.
אם רוצים אפשר לשדרג גם עם מעט רוטב סויה או רוטב טריאקי או קטשופ בתוך התערובת. אבל תכלס גם בגירסת המקור זה יוצא מעולה.
ועוד מילה על העוף
אני מכינה את השניצלים עם פילה עוף פשוט כי לדעתי זה הנתח המושלם לשניצלים אפויים. הוא מגיע בצורה נוחה להכנה בלי שצריך להתעסק בבית עם חיתוך של העוף. הוא עסיסי בגלל הצורה שלו והנתחים לא גדולים מדי ומתאימים גם כ"פינגר פוד" (אם אתם מרשים לילדים 🙂 )
ולמה מיונז?
פשוט מאוד, בגלל שאנחנו אופים את השניצלים ולא מטגנים אותם, צריך להוסיף להם מעט שומן מבחוץ שישמור על העסיסיות שלהם. וכאן נכנס המיונז לפעולה.
אציין גם שהשתמשתי כאן במיונז מופחת שומן של תלמה פשוט כדי להפחית את אחוזי השומן בשניצל כדי שגם אני אוכל ליהנות ממנו בלי שארגיש שקלקלתי את הדיאטה. שנים הכנתי את השניצלים הללו עם מיונז רגיל ועכשיו הכנתי עם המיונז מופחת השומן ותכלס לא מרגישים שום הבדל בטעם כך שהרווח כולו שלנו.
השלב הבא – מחממים תנור ל 180 מעלות בחימום עליון ותחתון (אפשר גם בטורבו, עדיף הפעם חימום עליון ותחתון כדי להשחים את השניצלים עוד קצת) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
על נייר האפיה יוצקים מעט שמן ומורחים אותו עם היד כך שיתפזר על כל הנייר (להכין שניצל זה תמיד עבודה שמלכלכת ידיים…)
ולהכנת השניצלים – טובלים כל נתח פילה ששחה לו בתערובת פירורי הלחם ומניחים על התבנית.
ועוד הערה חשובה – משתמשים אך ורק בפירורי לחם מוזהבים, כי פירורי הלחם הרגילים יצאו מהתנור מאוד בהירים והשניצלים לא ייראו אטרקטיבים. המוזהבים יוצרים מראה של שניצל מטוגן גם כשהוא אפוי.
מרססים את השניצלים מלמעלה בספריי שמן (שמן קנולה וכו') זה ישמור על הציפוי עסיסי ויעזור להשחים קצת את הפרורים באפיה.
אם אין ספריי שמן מורחים מעט שמן רגיל על החלק העליון בידיים או עם מברשת.
אופים את השניצלים בסביבות ה 15-20 דקות עד שהם שחומים וכל הבית מתמלא בריח טעים בלי כל הבלאגן של הטיגונים.
ותראו כמה יפים הם יוצאים בסוף האפיה. אף אחד לא ידע שהם שיש פה שניצל אפוי אם לא תגידו את זה 🙂
ועכשיו… לטרוף!
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
שניצל בתנור שילדים טורפים
מצרכים:
- 12 יח' פילה עוף או חזה עוף משוטח
- 2 ביצים
- כפית חרדל עדיף דיז'ון
- כף מיונז
- כוס פירורי לחם מוזהבים חשוב שיהיו מוזהבים
- מעט שמן לשימון התבנית ולכיסוי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מכינים תערובת לטבילת השניצלים מ 2 ביצים, כף מיונז וכפית חרדל ומניחים בה את נתחי העוף.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה, יוצקים עליו מעט שמן ומורחים את השמן כך שיכסה את כל הנייר.
- טובלים את השניצלים שהושרו בתערובת הביצים בפירורי לחם מוזהבים ומניחים אחד לייד השני על התבנית המשומנת.
- משמנים את החלק העליון של השניצלים במעט שמן (הכי נוח עם ספריי שמן).
- אופים את השניצלים כ 15 דקות עד שהציפוי משחים
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
מחפשים עוד רעיונות לאוכל שילדים אוהבים? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד
המתכון נכתב בשיתוף יוניליוור
מתכון שניצלים נחמד.
אנחנו מכינים קיצורים כאלו כבר שנים, כשהיו לנו ילדים קטנים. היום אנחנו מכינים באותה שיטת אפיה את המקבילה לקנטקי פרייד צ'יקן. אם אין פרורים או פנקו אני גורסת קורנפלקס מרססת שמן מלמעלה ואופה. כנ"ל גם כנפי עוף ומגישה עם רטבים. תודה על התזכורת. חג סוכות שמח!
רעיון נהדר לגוון עם קורנפלקס
ואהבתי את הרעיון עם הכנפים. אם אי פעם הגוזלים יסכימו לאכול כנפים לגמרי אכין ככה
סוכות שמח 🙂
מתכון מעולה
פעם ראשונה שיוצא טעים כשאני מכינה בתנור.
נראה לי סיימתי עם טיגוני השניצלים, איו סיבה.
גם אני הפסקתי לטגן מאז שעליתי על השיטה הזו. כיף
מעולה!! נטרף ברגע.
קיצר לי את זמן ההכנה והלכלוך…
תענוג. תודה.
שמחה לשמוע שאהבת. אכן הכי כיף שמכינים הכל יחד, בתבנית אחת ובלי הבלאגנים של הטיגונים
ניתן להחליף את המיונז במשהו אחר?
לא. חייבים אותו לעסיסיות של העוף. אחרת יצאו לך שניצלים יבשים
עם פירורי קורנפלקס זה יוצא גם טעים?
האמת שכן. כל דבר קראנצ'י יתן טעם טעים לקורנפלקס. אפשר גם לשלב עם פירורי לחם.
מכינה כל הזמן כאלו זה אדיר, ואם אין בעיית כשרות, ממליצה פרמז'ן מגורד בפירורי לחם, זה יוצר קרסט כזה טעם….
תודה רבה על מתכון מנצח!
אחלה רעיון הפרמז'ן. בהחלט ישדרג.
אגב, גם עם הביסלי או עם פרורי הביגלה זה יוצא מדהים. זה נולד כאלתור כשפתאום גיליתי שאין לי פירורי לחם בבית והפך לפינוק שאני מכינה מדי פעם לגוזלים
מכינה עכשיו. הכנה זריזה ונקייה.
האם התנור בטורבו או רגיל?
אדווח שיצאו…
אני אופה בטורבו אבל גם ברגיל זה יעבוד.
מחכה לשמוע מה אמרו בני הבית
שלום.
קודם כל תודה רבה וישר כח על המתכון המצוין.
להבא כדאי לציין שהאפייה היא על טורבו, כי במתכון כתבת להפעיל חימום עליון ותחתון (נשמע שהכוונה ללא טורבו)
בשורות טובות
הי ליאת
תודה על המשוב
כתבתי במתכון חימום עליון ותחתון בכוונה (אני בד"כ אופה בטורבו וגם כותבת זאת במתכונים). הסיבה היא שפה צריך לתת לשניצלים קצת השחמה ולכן עדיף חימום עליון ותחתון. אבל את יכולה גם בטורבו אם יותר נוח לך. זה לא מאוד קריטי.
אם יש לי חזה עוף שהם דקים (חתך לי אותם ממש דק) זה ייצא טוב ?
ומה אפשר במקום המיונז? (אין לי )
יוצא מעולה גם עם הדקים. אני מכינה כל הזמן.
לגבי המיונז – פה זה הרכיב שעושה את ההבדל בין שניצלים יבשושיים מהתנור לשניצלים עסיסיים שאף אחד לא יאמין שאפית אותם.
כף מיונז או כפית?
יש סתירה בין המתכון בבלוג למודפס.
כף. מייד מסדרת
האם ניתן להכין ולחמם שוב??
פחות מומלץ. שניצלים שמחממים אותם חימום חוזר (מטוגנים ואפויים אחד) פשוט כבר לא עסיסיים ולא טעימים בעיני (ובעיני הילדים שלי)
את יכולה להכין ללא האפיה, להקפיא ואז לאפות. אבל אני ממליצה לעבוד על טרי. הכי טוב
הכשרות זה בכלל לא משהו שצריך להגדיר בתור בעייה. זה הזכות שלנו כיהודים העם הנבחר שזוכים לשמור על כשרות. חוסר כשרות היא הבעייה.
איש באמונתו יחיה. לא נכנסת לאנשים לצלחת או לפה ובטח לא לענייני אמונה.
כולנו נהנו. רך בפנים קרספי בחוץ. מעולה
תודה רבה. שמחה לשמוע
צריך להפוך את השניצלים?
לא חייבים. אני לא הופכת
תודה רבה. עשיתי אתמול יצא מושלם! זה בא לי בדיוק בזמן… אני עושה לילד קצת דיאטה וזה התאים בול … 🧡
המתכון שלך היה מעולה, היה ממש טעים – תודה רבה!
אפשר במקום המיונז לשים פשוט שמן בתערובת פירורי הלחם לא הרבה אבל מספיק כדי שפרורי הלחם יצופו בשמן וידבקו לחזה ?
שמן לא יעבוד פה. שמן לא יכול להחליף מיונז. את יכולה להכין כמו שניצלים רגילים (אותה תערובת רק בלי המיונז) הם פשוט יהיו טיפה פחות עסיסיים
מתכון מצוין חוץ משמן הקנולה שכבר הוכח בהרבה מחקרים שהוא ממש לא בריא, בלשון המעטה. שמן זרעי ענבים שגם הוא מופיע בתרסיס בריא יותר משמנים אחרים ומומלץ מאוד – עשיתי את המתכון הזה איתו ויצא מצוין.
אריאלה יקרה, שימי לה שכתבתי עוד סוגי שמנים. אני אישית משתמשת בבית בשמן חמניות כי גם אני פחות מחבבת את שמו הקנולה בגלל אותם מחקרים, אם כי, שמעתי גם מחקרים הפוכים אז לכי תדעי מה נכון פה. בכל מקרה, מה שטוב במתכון הזה הוא שכמות השמן פה מאוד קטנה.
יצא מעולה! תודה רבה
שמה שאהבת 🙂
תודה על המתכון 🙂 יש תחליף לחרדל או שאפשר פשוט לוותר עליו?
אפשר לוותר
שלום, מכינה שניצלים אפויים בתנור כבר כמה שנים, אך מדי פעם (לעיתים קרובות) בסיום האפייה אני מגלה שבחלק מהשניצלים על השכבה של הפירורים משום מה יש נקודות רטובות כאלה… ושם דבר לא עוזר שזה לא יקרה. אני נאלצת בתום האפיה להכניס את השניצלים שנרטבו לכמה דקות בטוסטר (זה שקופץ) כדי קצת “לייבש”, אבל זה לא פתרון הכי טוב… אולי יש לך מושג למה זה קורה וכיצד אפשר למנוע
הי תיקי
באמת מוזר שהם קצת רטובים בחלק העליון. אולי שווה לנסות לשמן קצת יותר את החלק העליון? אני עושה זאת עם ספריי שמן
וואי וואי וואי. איזה מתכון ! שידרגת לי את החיים ברגע. אל אלופת על. כמה נסיונות כבר עשיתי שלא צלחו עד שניתקלתי במתכון הזה. כולם טרפו. בדיוק כמו שכתבת!
תודה רבה יערה מאוד משמח לשמוע
מתכון נהדר,
אהבתי את התוספת של המיונז,
כמה קלוריות יש ב100 גרם?
בכל מקרה, לא ציינת מלח ופלפל.
ילדים אוהבים גם דבש…
הי דורון
אני לא תזונאית ולכן אני לא יודעת איך לחשב כמה קלוריות יש במוצר. אני כן יכולה לומר לך שמן הסתם שניצל אפוי עם כזו כמות קטנה של שמן יהיה בהכרח פחות שמנוני ועם פחות קלוריות מאשר שניצל שעבר טיגון
לגבי מלח פלפל – אני אישית לא משתמשת בפלפל (שונאת את הטעם שלו) ולא מוסיפה מלח כיוון שבחרדל יש מספיק מליחות ולא הרגשתי שחסר לי מלח בתערובת.
תודה רבה על המתכון.
מה עושים כדי שהמיונז יטמע בביצה?
הכי פשוט – מערבבים עם מזלג
השאלה הראשונה שהילדים (הבררנים) שלי שאלו: "אמא, אלו שניצלים קנויים?"
בגלל שהם נראו כ"כ מדוגמים
השטלה השניה היתה:
"למה לא הכנת ככה אף פעם?"
כי מסתבר שהיו להם ממש טעימים
תודה.
מתכון אליפות
איזה קטע, גם הבררנים שלי הגיבו ככה. מאוד אוהבים. ועכשיו הם הכי אוהבים כשאני מוסיפה סילאן לתערובת של הביצה והמיונז.
מה אפשר לשים במקום חרדל? אולי צ'ילי מתוק?
אני אוהבת לשים טריאקי, זה נותן טעם מעולה לחזות העוף. אפשר צ'ילי מתוק אבל אצלי לא אוהבים פיקנטי אז פחות מתאים.
טעים , טעים , טיים ובריא ! יצא מעולה
שמחה לשמוע שאהבתם 🙂
אפשר להשאיר את העוף בבלילה במקרר ולצפות ולאפות רק עוד 3 ימים?
כבר שמתי בבלילה עם מיונז ביצים וטריאקי ומעדיפה לשמור לעוד 3 ימים
זה עוף טרי אז חבל לי להקפיא אם לא צריך
מה עדיף?
תודה
אני לא הייתי משאירה עוף לא מבושל במקרר למשך 3 ימים. מקסימום יום אחד.
אם אין לך ברירה הייתי או מקפיאה הכל ואז מפשירה או מכינה את השניצלים ומקפיאה אותם זמן קצר לאחר האפיה.