קציצות שילדים אוהבים – ארוחה בסיר אחד
כבר סיפרתי לכם שבצעירותי, כשרק התחלתי לבלות במטבח, לא הייתי בשלנית גדולה. באפיה הלך לי לא רע, אבל בישול היה קצת יותר מאתגר עבורי. למזלי אני בנאדם שלא מוותר ולא נתתי לקשיים להביס אותי. בכל פעם לקחתי על עצמי פרוייקט אחר והתאמנתי עד שהצליח לי.
אלא מה, למרות שחשבתי שקציצות זה הכי ביתי והכי קל להכנה, משהו לא הצליח לי. לא משנה מה עשיתי הן לא יצאו טוב: הן כל הזמן התפרקו לי ולא יצאו טעימות ועסיסיות.
אבל כאמור, אני טיפוס עקשן וכשמשהו לא מצליח לי זה רק עושה אותי יותר נחושה. אז ישבתי וקראתי מתכונים, בספרים, במגאזינים, ברשת (ואז האינטרנט לא היה מפותח כמו היום). וכמובן שגם פניתי לקבל עצות מאמא שלי, עד שהבנתי מה עשיתי לא בסדר, ומאז אני והקציצות חברות טובות.
אז לטובת כל אלה שגם נתקלו בקשיים עם קציצות (ואני יודעת שיש הרבה כאלה), החלטתי לרכז כאן את הטיפים שלי לקציצות שכולם יתלקקו עליהם – ילדים יזללו אותן וגדולים פשוט יגנבו לכם מהסיר :-).
ואם כבר מרימים סיר קציצות, למה לא לעשות ארוחה בסיר אחד ולשלב בהם גם תפוחי אדמה? זה הכי מושלם יחד (ויש גם הסבר להכנת אותו סיר רק עם פסטה – פטנט מעולה וזריז).
בסוף המתכון תמצאו גם הסבר להכנת הקציצות בלי רוטב (קציצות מטוגנות)
החומרים:
לקציצות:
500 גר' בשר טחון
1 בצל גדול מגורד גס או חתוך דק
חופן פטרוזיליה
2 ביצים
2 פרוסות חלה שהורטבו ונסחטו היטב -או – שליש כוס פירורי לחם
כף או שתיים של קטשופ (לא חובה)
כף רוטב סויה (לא חובה)
מעט מלח ופלפל
כפית סודה לשתיה (חשוב!!)
4 תפוחי אדמה בינוניים
(אופציה אחרת – פסטה – ראו הסבר בסוף המתכון)
לרוטב:
בצל אחד גדול
2-3 שיני שום קצוצות
2 מיכלי של רסק עגבניות (אפשר מהמיכלים הקטנים שמוכרים בסופר, אני הכי ממליצה על השפופרות של MUTTI)
מים רותחים
מלח ופלפל
אופציה: חופן עלי פטרוזיליה או סלרי או שניהם, קשורים בחוט שפגט כדי שאפשר יהיה להוציא אותם אחר כך.
לפני שמתחילים כמה קווים מנחים וטיפים:
הבשר
לכל אחד יש העדפות משלו. אני אישית הכי אוהבת קציצות מבשר בקר, אבל אפשר גם מעוף (עדיף פרגית ולא חזה עוף כי זה קצת יבש) או מהודו (שווארמה נקבה – השאר יתנו קציצות יבשושיות). אפשר גם לשלב בין כמה סוגים – זה באמת עניין של טעם והעדפה בריאותית.
כלל חשוב מאוד מבחינתי הוא הקפדה על איכות הבשר – אני אישית מעדיפה לקנות טרי באותו יום ולהכין, ואם זה לא מתאפשר, אז מבשר שקניתי טרי וישר הכנסתי למקפיא. אני לא ממליצה להשתמש בבשר טחון קפוא מהסוג שמוצאים במקפיאים שבסופר כי מדובר בבשר שעבר עיבוד, שלא יודעים כמה זמן הוא במקפיא וכמובן לא ידוע מה הוסיפו לו.
תפוח אדמה בקציצות
מדובר ברכיב שאיננו חובה בקציצות ולכן לא רשום ברשימת הרכיבים אבל לדעתי מוסיף להן טעם, עסיסיות ובוא נודה – גם נפח. במיוחד אני אוהבת להוסיף תפוחי אדמה לקציצות מטוגנות, אבל גם לקציצות ברוטב זה מוסיף. אם מוסיפים חשוב לסחוט היטב.
אפשר להשתמש גם בתפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים (פירה). וכמובן שמי שאוהב ירקות אחרים יכול להשתמש בהם, אבל בתנאי שיהיו קשיחים כי הקציצות סופחות נוזלים בבישול. קישוא למשל ממש לא מומלץ.
סחיטת הבצל מנוזלים
חשוב ומומלץ לסחוט את הבצל מנוזלים לאחר שגררנו אותם. תתפלאו כמה נוזלים יצאו מהכמות שגררתם. הנוזלים הללו עלולים לפגום במרקם של הקציצות ולהפוך אותן לקציצות שמתפרקות.
ביצה
תפקיד הביצה הוא להחזיק את התערובת שלא תתפרק (וכמובן להוסיף לה טעם). אני תמיד מתחילה בביצה אחת ולפי המרקם של התערובת מחליטה אם צריך עוד (תערובת יבשה יחסית שלא מתאחדת כשמערבבים מצריכה ביצה נוספת). לרוב יש צורך בביצה נוספת.
פירורי לחם או חלה שנסחטה
הכי מומלץ להשתמש בחלה (לא חייב שתהיה טריה) שהרטבנו וסחטנו היטב. היא תיתן לקציצות את המרקם המושלם. אבל מה לעשות שלא תמיד יש בבית ולכן אם אין משתמשים בפירורי לחם – איזה שבא לכם ומה שיש בבית. אני אישית הכי אוהבת פנקו אבל כל סוג של פירורי לחם יתאים (בתמונות הפעם השתמשתי בפירורית).
סודה לשתיה
הסוד מאחורי קציצות תפוחות ועגלגלות. אל תוותרו עליה במתכון.
והטריק הכי חשוב לקציצות שלא מתפרקות – להכניס אותן לסיר כשהרוטב רותח, ולא להכניס הכל בבת אחת – אפרט על כך עוד בהמשך המתכון.
ועכשיו – להכנה עצמה
אני בחרתי להשתמש במעבד מזון להכנת התערובת, אבל אפשר כמובן להכין ידנית (פשוט היה לי נוח להשתמש בו לגרוד תפוחי האדמה והבצל ולאחר מכן לקיצוץ הפטרוזיליה).
מזכירה לכם שוב – לאחר גרוד הבצל חשוב לסחוט את הנוזלים.
מניחים בקערה את כל שאר החומרים ומערבבים הכל יחד.
גם אם משתמשים במעבד המזון, מומלץ לאחר מכן להוציא את הסכין ולערבב את התערובת גם באופן ידני – הערבוב חשוב כיוון שחום היד והערבוב ממיס את רקמות השומן שבבשר ונותן לנו קציצות יותר עסיסיות.
הרוטב לקציצות
נותנים לתערובת שלנו לנוח ולספוח טעמים ובינתים עוברים להכנת הרוטב:
אני אומרת מראש שמדובר ברוטב פשוט יחסית כי בעקרון הקציצות מיועדות לילדים. כמובן שאפשר גם להשקיע ברוטב עגבניות עם עגבניות ועשבי תיבול, אבל בחיי שיוצא אחלה רוטב.
מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן עד להשחמה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום הקצוץ ומביאים הכל להשחמה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים מעט ולאחר מכן מוסיפים מים עד בערך אמצע הסיר (בערך ליטר מים) ואת המלח והפלפל.
לגבי הרסק – שימו לב שאפשר להשתמש ברסק המקומי שנמכר בסופר אבל אם יש לכם אפשרות עדיף למשתמש בשפופרות של חברת MUTTI או באלה של "מאסטר שף" הרסק שלהם משמעותית יותר מוצלח (וגם שימורי העגבניות) אני פשוט התאהבתי במוצרים של החברות האלו.
נותנים לתערובת להגיע לרתיחה ורק אז מתחילים להכניס את הקציצות. את הקציצות נעצב בידיים רטובות מעט לצורת כדורים קטנים. גודל הקציצות הוא כמובן בהתאם להעדפה – אני אוהבת קציצות קטנות יחסית.
חשוב מאוד לחכות שהרוטב יהיה רותח – כי קציצות שיכנסו לסיר עם מים פושרים יתחילו להתפרק ולעומת זאת קציצות שיכנסו לסיר עם מים רותחים יקבלו מייד מעטה קשיח וישמרו על צורתן בעת הבישול.
עוד עצה היא לא להכניס את כל הקציצות בבת אחת, כי התערובת שלנו קרירה יחסית ואילו הרוטב רותח. אם נכניס הרבה קציצות בבת אחת הטמפרטורה של הרוטב תרד ואז הקציצות לא יקבלו את ה"סגירה" שאנחנו רוצים שיקבלו כשהן ייכנסו לסיר.
לאחר שהכנסנו את כל הקציצות לסיר, סוגרים את המכסה ועוברים להכנת תפוחי האדמה. זה לא חובה אבל לדעתי זה סוגר את כל הפינה של ארוחת צהרים. ומאוד טעים כמובן.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים (או ליותר אם תפוח האדמה גדול).
מתחילים להוסיף את תפוחי האדמה בזהירות ולאט לסיר – כדי לא לפגוע בקציצות (שלא יתפרקו) פשוט שמים אותם אחד אחד בין הקציצות.
ועכשיו – סוגרים את המכסה ונותנים לרוטב להגיע לרתיחה – ואז מנמיכים את האש ונותנים לקציצות ולתפוחי האדמה להתבשל. זה ייקח לפחות חצי שעה ואני אישית ממליצה על שעה.
לקראת סוף הבישול אפשר להסמיך את הרוטב על ידי הוספת כף או שתיים של קורנפלור מעורבבים במעט מים.
עוד טריק הוא להסיר את המכסה בסוף הבישול ולהגביר את האש כך שהרוטב יתאדה ויהיה מרוכז יותר.
מי שמעוניין לוותר על תפוחי האדמה יכול גם להוסיף לסיר פסטה בעשר הדקות האחרונות לבישול – הפסטה תספוג את הרוטב ותתבשל בו ותקבלו סיר של פסטה וכדורי בשר בלי הרבה בלאגנים. רק זכרו שאת הפסטה צריך להגיש מייד ואם תשמרו אותה בסיר למחר היא תהיה רכה מדי.
בתיאבון !
ואם אתם רוצים להכין את הקציצות בלי הרוטב, גם זה אפשרי. פשוט טגנים אותן עם מעט שמן על מחבת פסים. במקרה כזה אפשר לוותר על הקטשופ בתערובת, אבל אל תוותרו על תוספת הסודה לשתיה כי היא תוסיף עסיסיות לקציצות ולעזור להן לקבל מראה מעוגל ותפוח.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
אל תשכחו להרשם לניוזלטר (בשורה השמאלי שבצד הימני של האתר) ולקבל ממני מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
איזה יופי של פוסט, ממש מדריך מושלם לקציצות!
תודה רבה אורן היקר <3
יצא טעים. אבל הילדים לא אוהבים פטרוזיליה בקציצה….
אז אפשר להכין גם בלי הפטרוזיליה 🙂
כשאת טוחנת את הקציצות במעבד מזון לא רואים את הפטרוזליה וכן גם לא מרגישים אותה
בדיוק. כי ילדים לא כל כך אוהבים פטרוזיליה ותכלס גם אני לא אוהבת להרגיש צ'אנקים גדולים שלה באוכל שלי
אוקיי, עכשיו יש לי אומץ לנסות גם…
תודה רבה נטע 🙂 מחכה לשמוע איך הלך
ואם יש שאלות, אני כאן
הי
אשמח לדעת אם אפשר להכין את הקציצות מעוף טחון ובשר טחון בייחד?
פשוט מאוד – שמים גם וגם.
מקסים וינוסה בקרוב!
יצא מעולה!!תודה רבה
אין עלייך בהסברים, טיפים ותמונות!!
כייף לקרוא ולהחכים עוד קצת. תודה!
אחלה פוסט אבל למה בישול, ועוד קציצות???
ממש לא לטעמי!!!!
אולי זה גם בגלל שאין מפונקת ממני במאכלים…
אל תיקחי את אישי ואל תיעלבי אבל אני אשמח אם הפוסטים הבאים יהיו של אפיה ולא בישול כי בלי לפגוע, ניראה לי באפיה את יותר טובה!!!
מצטערת יקירה, אבל מדי פעם צריך גם לאכול ולכן מדי פעם יהיו בבלוג גם מתכוני בישול. אבל אני יכולה להבטיח לך שמתכוני הבישול יהיו של דברים ממש ממש שווים שאני אוהבת במיוחד.
נראה ממש דומה למתכון שלי – רק שאני רואה שיש לך כאן דברים שנראים ממש משדרגים!
מעניין לנסות
תודה אפרת
אינני מכירה את המתכון שלך ולכן אני לא יכולה להעיד על דמיון, אבל מן הסתם מתכון לקציצות הוא אחד מאבות המזון 🙂 מקווה שהשדרוגים יתקבלו באהבה אצלכם, כי לטעמי הם מאוד מוסיפים
היי רות,
אני הרוסה על הבלוג שלך! הבבקה שוקולד מככבת אצלנו 🙂
יש לי שאלה בעניין הקציצות- יש אפשרות להכין כדורים ולהקפיא? ואז פשוט להכין רוטב ולהוסיף את הקציצות?
הכוונה היא שתמיד יהיו לי קציצות בשלוף במקפיא 🙂
הי טל
לא ניסיתי להקפיא קציצות, אבל אמא שלי מכינה הרבה פעמים גונדי ומקפיאה אז לדעתי אין בעיה שתקפיאי ותוסיפי אותן לרוטב רותח. תכלס זה רעיון מעולה ויש מצב שגם אני אאמץ אותו בעתיד.
תודה רבה על מתכון נהדר.
ביום שישי האחרון בישלתי את הקציצות האלה, הן יצאו נימוכות ומלאות טעם טוב.
הילדים שלי טרפו לא נשארה קציצה אחת ביום למחרת.
תודה רבה!!!
איזה כיף לשמוע 🙂 שמחה שאהבו אצלך
תודה דנה
הי
מתכון מעולה, הבת שלי טענה שזה ממש כמו באמריקה(:
מה שכן, אני הוספתי שתי כפות שטוחות סוכר חום לרוטב בשביל ״לשבור״ את החמיצות של העגבניות.בעיני סופר משדרג
וחוץ מזה מאד אוהבת את הבלוג שלך
תודה רבה ? כיף לשמוע.
לגבי תוספת הסוכר לרוטב, מכירה את הטריק, אני ויתרתי כיוון שמדובר ברסק עגבניות והוא פחות חמוץ מעגבניות מרוסקות ומשומרות.
שלום רב, האם אפשר לאפות בתנור את הקציצות, ללא הרוטב כמובן?
אין בעיה לאפות
רק דאגי לשמן את המשטח וגם קצת לשמן מעל
המתכון לכריך המדהים עם הקציצות-ממכר!!
אתמול עשיתי.
יצא אליפות !!!!!!!!!!!!!!!
מומלץ ביותר !
תודה רבה עומר 🙂 כיף לשמוע
הי, קודם כל אני מכורה לבלוג שלך (אגלה לך סוד שעד לא מזמן פחדתי מהמטבח- לא עוד ) בכל מקרה, לא אשמח לדעת איזה סוג בשר לקנות ? תודה
הי שני ותודה רבה ? ממש משמח לשמוע שהמתכונים שלי הפיגו את החשש שלך מהמטבח
לגבי קציצות – אני בדרך כלל קונה צלעות, אבל בדרך כלל לקצבים יש בשר שהם מקצים לטחינה
אם את עושה מעוף תשתמשי בפרגית
ואם הודו תבקשי שווארמה נקבה
מעולה!
צילומים שעושים את העבודה,
הסברים מפורטים
וטיפים מצויינים לקציצות מושלמות.
אליפות?
וואו רותי, תודה!!
היי תודה על המתכון! חייבים להוסיף תפוחי אדמה או פסטה? אפשר רק את הקציצות עם הרוטב?
הי אבי
כמובן שאין בעיה להכין את הקציצות עם הרוטב ללא תוספת של תפוחי אדמה או של פסטה
תודה.הכנתי ויצא טעים מאוד.
שמחה מאוד לשמוע אבי 🙂
הי, לגבי הרסק של Mutti- יש גם בשפופרת (רסק עגבניות מרוכז) וגם בבקבוק זכוכית (רסק עגבניות). במי להשתמש ואיך להמיר כמוית (שכן אחד מרוכז והשני לא).
תודה רבה!
מיכל.
הכוונה היא לרסק בשפופרת
מה שנמצא בבקבוק זכוכית זה פסאטה וזה לא רסק עגבניות אלא עגבניות מרוסקות וזה דליל יותר.
היי , במידה וארצה לעשות פסטה מדובר על חבילה שלמה?
יהיה בסדר להוסיף מיים במידת הצורך?
הקציצות לא ישברו מהתהליך?
תודה מראש!
אכן יהיה צורך להוסיף קצת מים אם את שמה חבילה שלמה (הכמות מתאימה לחצי חבילת פסטה). הקציצות לא יישברו כי ברגע שאת שמה אותן בסיר עם נוזלים רותחים הן נאטמות ושומרות על הצורה שלהן
היי,
קניתי את כל החומרים וגיליתי שאין לי רסק עגבניות בבית. אפשר להכין עם עגבניות טריות/קטשופ?
תודה על המתכון והבלוג המהממים
חייבים רסק לרוטב. קטשופ או עגבניות טריות יהיה דליל מדי
שלום
הכנתי את הקציצות
מבחוץ יצאו עגולות ויפות.
ומבפנים מראה כאילו לא מוכן, ומאוד אורריות ולחות
ולא כמו קציצה רגילה שמבשלים והיא קצת קשה.
( חשוב לציין שהכלתי לפי המתכון והרציצות היו על האש בערך שעה ורבע )
הי יוסי
אני לא כל כך יודעת מה לומר לך כי זה המתכון הקבוע שלי לקציצות ברוטב והן לא מרגישות לא מוכנות. הן אכן רכות יותר (זה לילדים..) אבל לא לחות מדי מבפנים.
אתה יכול לנסות להכין אותן בפעם הבאה בלי תפוח האדמה ואני מאמינה שיצאו לך יותר מוצקות.
כל הכבוד נראה טעים אני אנסה את הכל
תודה רבה משה 🙂
וואו, הרגע גיליתי את האתר שלך והתאהבתי מייד. את מקסימה והמתכונים מפורטים ומצולמים באופן מרהיב ומגרה. איזה כיף!
וואו! דורית איזה תגובה מחממת לב <3 תודה רבה
ואם אני לא רוצה להוסיף חלה/פירורי לחם?
מה הסיכוי שלא יתפרקו?
אני חושבת שחשוב שיהיו פרורי לחם או חלה בקציצות כי הם חומר שקושר את הכל יחד. אם תכיני בלי יש יותר סיכוי שהכל יתפרק לך וחבל.
שלום, תודה על מתכון והסברים מפורטים!
כשאני מטגנת על משטח פסים מברזל, הקציצות תמיד נדבקות:
כשאני מנסה להפכן, הן מתפרקות לי, חלק נשאר דבוק על הפסים.
יש לך הסבר איך לעשות זאת נכון? תודה רבה
הי אביטל
הנה כמה טיפים –
ראשית – אני משתמשת במעט ספריי שמן לשמן את המשטח. לא הרבה כי אני לא בקטע של טיגון במלא שמן.
אפשר גם לשמן טיפה את הקציצות עם הספריי לפני ששמים על המשטח
לגבי הידבקות – הקציצות נפרדות בקלות יותר מהמשטח כשהן מבושלות טוב. זה לפעמים לוקח זמן. אם אני רואה שהן "עקשניות" אפשר לנסות לגרד אותן בעדינות עם מרית, או לוותר ולהוסיף טיפה שמן מתחתן. אני פשוט באמת משתדלת לשים כמה שפחות שמן בנוסף לקציצות שאני מכינה כי גם ככה בשר בקר זה בשר שמגיע עם שומן
וואוו! שנים שאני מנסה להכין קציצות ולא מצליח לי.
לא רק שזאת הפעם הראשונה שהצליח, זו היתה הצלחה מסחררת בזכותך.
אלו הקציצות הכי טעימות שאכלתי בחיים שלי והסיר כולו נטרף ע"י כולם בארוחה. הכנתי גם ברוטב וגם את המטוגנות.
את כותבת כל כך ברור ונעים והתמונות נהדרות.
אני אנסה להכין עוד מתכונים שלך. יש לי הרבה מה ללמוד ממך.
תודה!
וואו! דניאל
המון תודה
ממש שמחה שהצליח לך. ולגמרי מבינה את ההרגשה. גם לי לקח זמן עד שהצלחתי להכין קציצות טובות
שלום רות,
אולי יהיה לך רעיונות בשבילי – יש לי סיר לחץ חדש,
ורציתי לשאול איך הוא יוכל לשדרג את המטבח שלי.
יש מתכונים מיוחדים? מה מומלץ להכין?
תודה רבה
הי נעמי
קודם כל תתחדשי
מבחינת מתכונים לסיר לחץ – אפשר להכין איתו מרקים, במיוחד מקטניות (ראי מרק האפונה של אמא שלי ומרק העדשים – שניהם בבלוג) תבשילי בשר, בולונז וגם לזרז הכנה של דברים כמו למשל תפוחי אדמה לפירה.
היי רות
רציתי ליידע שאני דווקא כן משתמשת בקישוא.מגררת על פומפיה דקה,סוחטת הייטב ומוסיפה לבשר.
כמו כן למדתי מעומר מילר לטחון במעבד מזון בצל פטרוזיליה מלח ופרוסות החלה לעיסה.אותה אני גם מוסיפה לבשר.אני מוצאת שחוסך עבודה.
תודה על המתכון
תודה ניצה יקרה.
לגבי הקישוא – כשאני הוספתי לקציצות שמתבשלות ברוטב הוא ספח המון נוזלים, גם אחרי שריסקתי אותו, אז אני מעדיפה להשתמש בו רק לקציצות מטוגנות
מצטערת אל תתיחסי לחלק השני של ההערה שלי.בגלל המהירות לא שמתי לב שגם את משתמשת במעבד מזון..
שלום,
לקראת פסח- האם אפשר להחליף לקמח מצות? אולי מצה רטובה ולסחוט?
תודה
בוודאי 🙂 שתי האופציות עובדות
אפשר לבשל גם בסיר חד פעמי?
לא ניסיתי לבשל בסיר חד פעמי אבל אם מדובר בסיר שמבשלים איתו אז יכול להיות שיעבוד
האם השפורפרת היא רסק עגבניות סמיך או עגבניות מרוסקות? מה הגודל במ"ל?
כמה מים מוסיפים לרוטב?
השפופרת היא רסק עגבניות, לא עגבניות מרוסקות. זה פשוט נוח כל כך שזה בשפופרת שאפשר לסגור, לשמור במקרר ולהשתמש בפעם אחרת.
לגבי המים – זה תלוי בסיר שלך. הכוונה היא לכמות שתספיק לקציצות "לשחות" ברוטב ולהשאר לחות
אם לשים את הקציצות ביד צריך ללוש הרבה זמן? בדכ אני לשה הרבה, כ6 דקות של לישה יסודית, אני תוהה אם זה בסדר.
ואם לשים במעבד מזון- לשים בפולסים או אוטומט? לכמה זמן?
תודה!
אפשר ללוש ידנית את הבצק למשך זמן ממושך יותר זה כמובן רק יעשה להן טוב אבל אני לרוב לשה כמה לישון קצרות עד שאני רואה שכל התערובת אחידה. לגבי מעבד מזון – מה שנוח לך אפשר רציף ואפשר בפולסים. אני עושה רציף
מתכון נהדר! נוסה אתמול ונאכל בעונג. תודה רבה. מנסה עכשיו את הציפס האפוי לילדים! אתר מקסים יש לך ומתכונים פשוטים ולא מתחכמים ולכן מאד מזמינים לכל ההורים העסוקים!
תודה רינת 🙂 אכן אתר שנכתב להורים כמוני – עסוקים שעדיין רוצים להכין דברים שווים במטבח
נראה טעים ביותר..
קצת התבלבלתי בעניין תפוחי האדמה..
הבנתי שהם תוספת לרוטב.. אבל כתבת שאת משתמשת במעבד מזון כדי לטחון אותם בזמן הכנת הקציצות..
אשמח להסבר..
תודה
הי הילה, אעשה לך סדר
מעבר לזה שאני שמה ברוטב תפוחי אדמה, אני לפעמים מגרדת תפוחי אדמה (וסוחטת היטב) ואז מוסיפה אותם לתערובת של הקציצות. זה מאוד טעים יחד.
תודה רבה על ההסבר!
את פשוט מוסיפה למתכון שכתבת גם תפו״א (כמה?), בנוסף לכל החומרים האחרים, או שאת משנה כמויות של שאר החומרים..?
פשוט מוסיפה תפ"א מגורר
הכנתי לילדים בררניים, בלי בצל וירקות )אבל עם אבקת בצל( ויצא עדיין טעים ממש, ביקשו שאכין בכל יום והתלהבו. תודה
ממש משמח לשמוע שאהבו. ילדים בררנים זה קהל קשה במיוחד (מי כמוני יודעת 🙂 )