קינוח שכבות תפוח בדבש

בראש השנה, בראש השנה ליבנו המה בתפילה נושנה, שיפה ושונה תהא השנה אשר מתחילה לה היום 🙂
וכמה שהמשפט הזה מאפיין את ראש השנה שלי כיום, אפילו יותר מכל שנה בעבר ולמה? כי זוהי פתיחת שנה שמסמלת עבורי תקווה להתחלות חדשות ולשמחות. ואין מתאים מלחגוג אותה עם קינוח שכבות תפוחים בדבש.
את ראש השנה הזה אני חוגגת בעודי "אופה" מאפה מיוחד במינו – בייבי חדש שאמור להצטרף למשפחה בעוד קצת פחות מ- 3 חודשים. ואמנם זו איננה הפעם הראשונה שאני חוגגת את ראש השנה עם בטן הריונית, אבל הפעם זה מרגיש לי אפילו קצת יותר מיוחד, כי לבייבי הזה חיכינו וייחלנו במשך תקופה ארוכה (למעשה אנחנו עדיין מחכים..), שבמהלכה עברתי הרבה מהפכים ודרמות בחיי, כולל הקמת הבלוג, שלגמרי מרגיש "בייבי" שלי.
אז הפעם ראש השנה שלי מרגיש חגיגי במיוחד 🙂

ולמרות העומס הרב שעובר עלי לאחרונה, ושגרם לכך שהופיעו פחות פוסטים חדשים לאחרונה, קצת לפני שהחג מתחיל, הצלחתי להכין לכם קינוח נוסף וחגיגי לראש השנה, שכבר הגשתי בעבר למשפחתי וזכה להצלחה מסחררת בשולחן החג – קינוח אישי עם שכבות של תפוחים מקורמלים, פירורי עוגת דבש עדינה וקצפת – שילוב כל כך מענג! והשוס – הוא עובד נהדר גם בגירסת פרווה (שאותה אתם רואים בתמונה).
את הקינוח אפשר להכין בשלבים ועל ידי כך להקל על ההכנות לחג. את עוגת הדבש אפשר להכין אפילו שבוע מראש והיא רק תשתבח. את התפוחים גם אפשר להכין יום יומיים מראש ורק ביום ההגשה להרכיב את המנה.
אין ספק שזוהי מנה קלילה, כיאה לסיומה של ארוחה כבדה, שתרשים את האורחים שלכם, ותמתיק להם את החג.

החומרים לכ- 10 מנות

לעוגת הדבש:
3 ביצים גודל מדיום
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן צמחי (כלומר שמן רגיל – קנולה, סויה, חמניות וכו')
1/4 כוס דבש
1/3 כוס קפה חזק  נוזלי (אספרסו, נס מכף אבקה ו-1/3 כוס מים או קפה שחור בלי הגרגרים)
1/2 כפית קינמון
כוס קמח
כפית אבקת אפיה

לתפוחים מקורמלים
6 תפוחי סמיט (מהזן הירוק החמוץ)
1/2 כוס סוכר חום מהסוג הדביק
2 כפות דבש
50 גר' חמאה או מרגרינה או שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
2-3 כפות קלוודוס/ברנדי/קוניאק/כל ליקר שאוהבים (לא חובה)

טופינג  
קצפת ממיכל שמנת מתוקה + כף אבקת סוכר + כפית תמצית וניל
לגירסת פרווה משתמשים בשמנת צמחית ומוותרים על אבקת הסוכר (הקצפת הצמחית מתוקה יותר מהשמנת המתוקה)

ההכנה:

עוגת הדבש:
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר (ואין צורך להפריד את הביצים). כשהתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים בהדרגה ותוך זרזוף את השמן ולאחר מכן את הדבש (טיפ שלי – יוצקים את הדבש לכוס המדידה בה השתמשנו לשמן, השימון שלה יעזור לדבש להשתחרר בקלות מהכוס). ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים את הקפה ולאחר מכן את הקינמון.

כל שנותר זה להוסיף את הקמח – אפשר להוסיף אותו ישירות לקערת המיקסר בזמן שהמערבל מסתובב במהירות איטית, אבל בגלל שאנחנו בעונה החמה אני ממליצה לנפות אותו יחד עם אבקת האפיה לקערת המיקסר ורק לאחר מכן לערבל למשך כדקה נוספת רק כדי לוודא שאין שאריות קמח בתערובת.


מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (אם יש לכם תבנית גדולה יחסית, אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר כמו אלה של הטוסטר, או אפילו לאפות בתבנית עגולה או תבנית אינגליש.

אופים את עוגת הדבש במשך כ- 20 דקות עד שרואים שהעוגה שחומה בחלקה העליון. אם לא בטוחים אפשר לנעוץ קיסם במרכז התערובת.

כשהעוגה מוכנה מניחים לה להצטנן ולאחר מכן חותכים ממנה קוביות קטנות (אם אפיתם בתבנית עמוקה פשוט פורסים לפרוסות).

תפוחים מקורמלים

קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות.
מניחים את התפוחים בקלחת או סיר (או מחבת גדולה ועמוקה) יחד עם הסוכר החום, הדבש, החמאה/שמן קוקוס/מרגרינה ותמצית הוניל ומתחילים לבשל אותם על אש גבוהה, כך שהסוכר מתקרמל ועוטף את התפוחים. מומלץ מדי פעם לערבב בעדינות את התפוחים, כך שיצופו מכל הצדדים שלהם. לקראת סוף הקירמול מוסיפים את הקלוודוס/הברנדי/קוניאק או כל ליקר שאוהבים. אל דאגה, האלכוהול יתאדה וישאר רק הטעם הטעים שלהם (ואם בכל זאת אתם לא רוצים, אפשר לוותר על הוספתו.
התהליך לוקח כ- 10 דקות ובסופו תקבלו תפוחים מקורמלים שמאוד קשה לעמוד בפניהם.

לבסוף מכינים את הקצפת – פשוט מקציפים את השמנת המתוקה (או הצמחית) עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר (רק בגירסה החלבית, בשמנת צמחית אין צורך להוסיף ממתיק, היא מתוקה יחסית) עד לקבלת קצפת יציבה.

ההרכבה:

בכוס, צנצנת או כל כלי הגשה אחר שתרצו מסדרים שכבה של התפוחים המקורמלים (כמובן אחרי שהתקררו!!), פירורים או קוביות של עוגת הדבש, ומעל הכל קצפת. אם רוצים אפשר לקשט מעל בעוד קצת פירורים מעוגת הדבש.
מומלץ להניח לקינוח לספוג טעמים במשך לפחות שעתיים לפני ההגשה.

בתמונה מעל הכנתי את הקינוח עם פירורי עוגת דבש, בקעריות חד פעמיות שקונים בחנות חד פעמי (הן אפילו מגיעות עם מכסה, אבל פה מילאתי "מכל הלב" והקרם חצה את הקו העליון של הכלי).
וכאן בתמונה למטה תוכלו לראות גירסה נוספת, שהכנתי בצנצנות זכוכית עם מכסה (ניתן לקנות אצל הוברמן) שבהן השתמשתי בקוביות של עוגת דבש.

בכל מקרה, איך שלא תבחרו להכין, ומה שלא תבחרו להכין, אאחל לכם שנה טובה ומתוקה שבה יתגשמו כל מאוויכם.

מחפשים רעיונות נוספים לחג? היכנסו לקטגוריית המתכונים לראש השנה ותמצאו מבחר של מאכלים וקינוחים לחג.

‏12 תגובות

  1. רעות ב- 16 בספטמבר 2017 בשעה 7:18

    האם הכוונה שמרכיבים את הקינוח מבעוד מועד כולל הקצפת?

    • שמח במטבח ב- 18 בספטמבר 2017 בשעה 18:27

      אפשר להרכיב הכל כולל הקצפות ואפשר להרכיב ללא הקצפת ולהוסיף ברגע האחרון. מה שנוח לך.

  2. תמר ב- 17 בספטמבר 2017 בשעה 9:42

    איזה פוסט יפה!
    שיהיה לך שנה טובה ומרגשת ומלאה בבשורות טובות!

  3. מיקה ב- 17 בספטמבר 2017 בשעה 11:29

    הי ותודה על בלוג סופר משובח ונהדר.
    אין בעיה להחליף את הקצפת מהשמנת הצמחית בזו מהקרם קוקוס שבבלוג שלך נכון?

    • מיקה ב- 17 בספטמבר 2017 בשעה 11:30

      וכמובן – בשעה טובה ומרגשת 🙂

    • שמח במטבח ב- 18 בספטמבר 2017 בשעה 9:00

      הי מיקה ותודה
      אין בעיה להחליף את השמנת בקצפת קוקוס – זה לגמרי עניין של טעם והעדפה אישית
      שנה טובה ונפלאה

      • מיקה ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 10:45

        שנה טובה ומתוקההה
        🙂

        • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 14:36

          שנה טובה ונפלאה גם לך מיקה 🙂

  4. רחלי גזית ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 9:01

    סגרת לי פינה עם הרעיון הזה. מאמצת בחום
    שתהיה שנה נ-ה-ד-רת מלאה בכל טוב ומתיקות <3

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 14:37

      תודה רחלי יקרה
      שנה מתוקה ונפאה גם לך <3

  5. לימור ב- 31 באוגוסט 2018 בשעה 15:15

    היי
    האם משאירים במקרר עד הגשה? חשבתי להכין באותו היום, לשים במקרר ולפני ההגשה לשים את הקצפת, זה בסדר ?

    • שמח במטבח ב- 1 בספטמבר 2018 בשעה 14:28

      אכן עדיף לשמור במקרר. אם את מגישה ביום שאת מכינה אין בעיה לשמור במקרר עד ההגשה. אם יום לפני הייתי שומרת את הרכיבים בנפרד

השאר תגובה