צ'יז פופס – כדורי גבינה ולוטוס

שבועות, שבועות שבועות.. שבועות שאני מתכוננת לחג הזה… בתכנונים ובשבירת ראש מה להכין לארוחת החג (גם בגיזרת המלוחים וגם בגיזרת הקינוחים), אז נכון שלארוחה חייבים להכין עוגת גבינה מרשימה ומיוחדת, אבל למה שלא נפנק את האורחים בפינוק אישי? כזה שאין אחד שיוכל לעמוד בפניו, מבוגר או ילד.. הרי כבר סיכמנו שלקינוחים יש קיבה נפרדת ומה יותר טוב ממבחר קינוחים בסוף הארוחה?

השנה התמזל מזלי ובמסגרת אתגר שהעמידה לוטוס לאוהדי דף הפייסבוק שלה, התבקשו האוהדים להציע הצעות מודרניות לקינוחי שבועות. במסגרת האתגר הוכרז שחמשת הרעיונות המקוריים ביותר יזכו לגירסה שתוכן על ידי בלוגריות מובילות. לשמחתי הרבה גם אני נבחרתי להיות אחת הבלוגריות שזכו להכין גירסה מודרנית לקינוח שהוצע, יחד עם חברותי המוכשרות חן שוקרון מהבלוג "מתוקים שלי", ענבל הלוא היא "פיית העוגיות", רחלי קרוט מאתר foodpage, שרון היינריך מהבלוג paris chez sharon והשפית המוכשרת מאיה דרין.

האתגר שהועמד בפני הוא להכין קייק פופס לשבועות שיכללו כמובן את הלהיט התורן אצלי בבית – לוטוס. התוצאה – צ'יז פופס – כדורי גבינה ולוטוס על מקל עם ציפוי שוקולד לבן צחור וחגיגי. למותר לציין שהפופס האלה זכו להצלחה גורפת אפילו בקרב סרבני הקינוחיםהפרטיים שלי, שחיסלו את כל המלאי ולאחר מכן עזרו לי להכין עוד צ'יז פופס עם מקלות צבעוניים. אני כמובן התמוגגתי בכל פעם שהגוזלים ביקשו עוד 🙂

המתכון עצמו קליל למדי, אינו מצריך אפיה וכאמור אפשר להכין אותו בכיף עם הילדים, אז נא להפשיל שרוולים ולהתחיל לגלגל 🙂

cake pops lotus1

החומרים:
לצ'יז פופס:
1 חבילה (250 גר') ביסקוויטים של לוטוס [בפסח או לנמנעים מגלוטן מחליפים בעוגיות פסח או עוגיות ללא גלוטן]
1 מיכל (200 גר') גבינת שמנת (מומלץ 30%)
1/2 צנצנת (200 גר') ממרח לוטוס

לציפוי:
200 גר' שוקולד לבן
כף שמן צמחי (קנולה, סויה וכו')

ההכנה:

במעבד המזון טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת פרורים דקים (אם אין מעבד מזון אפשר לרסק ידנית בשקית עם מערוך או כל כלי כבד אחר).
מוסיפים את ממרח הלוטוס וגבינת השמנת ומעבדים עוד כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

lotus-pops

מעבירים את הקערה למקרר על מנת שהתערובת תתמצק למשך לפחות חצי שעה.  השלב הזה אינו חובה, אבל כשהתערובת קרה קל יותר לגלגל אותה לכדורים.
כשהתערובת קרה מגלגלים ממנה כדורים מתוקים. אני הכנתי כדורים בקוטר של כשני סנטימטר (כמות של בערך כפית גדושה לכל כדור). כמובן שתוכלו לבחור איזה קוטר שתרצו, אבל כיוון שמדובר בתערובת די מתוקה אני ממליצה לא להגזים עם הגודל, כי כל הכיף פה הוא ביס מתוק במנות קטנות.

DSC_0917

את הכדורים הללו מכניסים למקפיא לשעה שעתיים או יותר (הכי טוב לילה) – כאן זה חשוב, כי ככל שהם יהיו יותר קפואים כך יהיה יותר קל לצפות אותם בשוקולד.

להכנת הציפוי ממיסים בקערה את השוקולד עם השמן – הכי נוח לעשות את זה במיקרו על ידי חימום של חצי דקה, ערבוב ואז חימום של חצי דקה נוספת וחוזר חלילה (אצלי זה לקח דקה ורבע). חשוב מאוד לא לעבור את החצי דקה בכל סבב כי שוקולד לבן רגיש מאוד לחום ואם תחממו אותו יותר מדי הוא ייחרך וחבל.
ולמה שמן? אתם בטח שואלים – פשוט מאוד – השמן מדלל את השוקולד בלי לפגום במרקם הפציח שנרצה לקבל, ועל ידי כך ועוזר לנו לקבל שכבה דקה ומבריקה.
אני גם יכולה לספר לכם שהמקצוענים משתמשים בחמאת קקאו במקום שמן – גם היא עוזרת לקבל שכבה דקה יותר של שוקולד בציפוי ובנוסף היא גורמת לשוקולד לקבל מרקם מאוד פציח. אבל כיוון שלרובנו אין חמאת קקאו בבית, אני אומרת שאפשר בהחלט להסתפק בטריק עם השמן. התוצאה טובה בכל מקרה.

DSC_0921

ועכשיו לטריק להכנת קייק פופס (וצ'יז פופס) מושלמים – טובלים את קצה המקל שלנו בשוקולד (או במקרה שלי קשים מנייר קשיח שחתכתי לשניים) ורק אז נועצים אותו בצ'יז פופס. זה מבטיח שהחלק התחתון יצופה יפה בשוקולד בלי שכל המקל יתלכלך.

DSC_0922

לאחר שטובלים את הצ'יז פופס שלנו בשוקולד מנערים בעדינות ובמהירות מעודפי שוקולד  – זכרו שהפופס שלנו קפואים והשוקולד אמור להתמצק עליהם די מהר.

DSC_0923

וזהו, בעקרון הפופס שלנו מוכנים. אצלנו בבית הכי אוהבים לאכול אותם ישר מהמקפיא.

אפשר להניח את המקלות (או הקשיים) על ספוג או כל כלי אחר שיתפוס את המקלות, או להניח אותם הפוכים על צלחת הגשה ולקבל פופס שהחלק העליון שלהן יהיה קצת יותר שטוח.

cake pops

בכל מקרה, מדובר בפינוק מתוק שישמח מבוגרים וילדים כאחד בשולחן שבועות 🙂

מחפשים רעיונות נוספים לקינוחים לשבועות עם לוטוס? בואו להציץ על הקינוחים ההורסים שהכינו חברותי המוכשרות :
חן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי, פיית העוגיות, רחלי קרוט, שרון היינריך מהבלוג paris chez sharon ומאיה דרין.

DSC_0981

 אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם לשבועות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

חג שמח 🙂

‏29 תגובות

  1. פיית העוגיות ב- 6 ביוני 2016 בשעה 12:27

    זה כל כך חמודדדד! 🙂
    והמקלות האדומים כאלה מהממים, מתה לביס

    • שמח במטבח ב- 6 ביוני 2016 בשעה 12:52

      תודה יקירה
      מוכנה לשלוח לך משלוחה תמורת פרוסה מעוגת הטירמיסו המהממת שלך

  2. זיזל ב- 6 ביוני 2016 בשעה 13:41

    היי במידה ומשתמשים בחמאת קקאו מה הכמות?תודה על תשובתיך

    • שמח במטבח ב- 6 ביוני 2016 בשעה 14:47

      הייתי שמה כף חמאת קקאו מומסת (15 מ"ל) ב- 200 גר' שוקולד לבן.

  3. ניצה ב- 7 ביוני 2016 בשעה 4:05

    אפשר במקום הקשים להשתמש במקלות בייגלה מלוחים?

    • שמח במטבח ב- 7 ביוני 2016 בשעה 7:53

      בוודאי! נראה לי רעיון מגניב

  4. מישל ב- 7 ביוני 2016 בשעה 6:34

    שלום יצא מהמם. אם אני רוצה בפרווה במה להחליף את הגבינה? תודה

    • שמח במטבח ב- 7 ביוני 2016 בשעה 7:53

      המממ… הייתי הולכת על גירסה שכוללת עוגה מפוררת איזה שאת אוהבת) וממרח לוטוס. אני לא מכירה גבינות טבעוניות אבל אולי זה יכול גם לשמש כתחליף

      • מישל ב- 7 ביוני 2016 בשעה 8:51

        עוגה מפוררת זה רעיון אבל איך אני הוספת את החתיכות לעשות כדור . מה להוסיף ? תודה

        • שמח במטבח ב- 7 ביוני 2016 בשעה 11:28

          את טוחנת הכל יחד במעבד מזון או שפשוט מערבבת עם הידיים בתנועות מעיכה. לגבי מה להוסיף, אינני רוצה לתת לך הוראות וכמויות כשהכנתי מתכון אחר לגמרי 🙂 ממליצה לך לעשות חיפוש של קייק פופס ולוטוס בגוגל וכך תוכלי למצוא מתכונים שכבר נוסו ונבדקו 🙂

  5. הדס ב- 7 ביוני 2016 בשעה 8:13

    נראה מצויין.
    באיזו גבינה השתמשת?

    • שמח במטבח ב- 7 ביוני 2016 בשעה 11:26

      פה השתמשתי בסימפוניה, אבל כל גבינת שמנת מכל פירמה תתאים (גד, נפולאון, פילדלפיה וכו')

  6. אפרת אוחנה ב- 7 ביוני 2016 בשעה 21:58

    ניראה מושלםםםםם!!!! חייבת להכין!!

  7. שושנה ב- 7 ביוני 2016 בשעה 22:10

    מקסים! איפה קנית את המקלות המהממים?

    • שמח במטבח ב- 8 ביוני 2016 בשעה 6:10

      מדובר בקשים מנייר קשיח שגזרתי לשניים. כיום יש בכל חנות חד פעמי

      • שושנה ב- 8 ביוני 2016 בשעה 19:23

        תודה. אחלה רעיון 🙂

  8. נועה ב- 9 ביוני 2016 בשעה 15:50

    היי,
    האם אפשר להשתמש בקרם פרש במקום גבינת שמנת? זה יעבוד לדעתך?
    לא ניסיתי לעבוד בכלל עם קרם פרש, אבל קניתי החג כדי להתנסות במוצר הזה.
    חשבתי שאולי זה יכול להתאים…

    תודה:)

    • שמח במטבח ב- 9 ביוני 2016 בשעה 16:02

      אני חושבת שיעבוד יפה, הקרם פרש מאוד סמיך (וטעים ברמות מסוכנות. חיסלתי אריזה בתוך יום, זה הולך מעולה עם בואיקוס..)

  9. גיל ב- 2 ביולי 2016 בשעה 9:32

    הי….
    מתנצל מראש על שאלת "האם אפשר להחליף " ☺
    אך בכל זאת… האם פתיבר וממרח נוטלה יתנו תוצאה דומה (בטעם שונה כמובן )?
    תודה מראש,
    גיל

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2016 בשעה 17:45

      אין בעיה להחליף בגלל המרקם הדומה של החומרים 🙂

  10. אוסנת ב- 12 בינואר 2017 בשעה 11:20

    עשיתי ויצא נהדר וטעים. למען PICKY EATER אחד שטעם: האם יש דרך להחליף את הגבינה (כן… יודעת…אסור היה לי לגלות את המרכיבים) במשהו אחר? האם אפשר ממרח שוקולד חלב של עלית? פחות חשוב לי העניין הבריאותי כשמדובר בקינוח, למרות שגבינת שמנת זה מעדן לדעתי

    • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2017 בשעה 12:33

      צר לי, אסנת, אבל זה המתכון, וטם נוריד ממנו את אחד הרכיבים המרכזיים הוא פשוט יהיה משהו אחר.
      נסי אולי להשתמש במסקרפונה בצקום גבינת שמנת. זה עדיין אותה "משפחה" אבל בלי החמיצות של הגבינה

  11. טלי ב- 5 באפריל 2017 בשעה 8:47

    היי
    בפוסט לפסח בפייסבוק ציינת שהמתכון מתאים לפסח אבל ברכיבים של עוגיות הלוטוס מצויין שהעוגיות מכילות קמח (גלוטן). האם יש חלופה לעוגיות הללו כדי שהמתכון יהיה כשר לפסח?

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2017 בשעה 19:19

      את צודקת לגמרי. שכחתי שהשתמשתי גם בעוגיות.
      אפשר להשתמש בעוגיות לפסח במקום הלוטוס 🙂 איזה שאת אוהבת. המטרה היא שהעוגיות המפוררות יחזיקו את התערובת.

  12. סברינה ב- 7 בפברואר 2018 בשעה 20:37

    נראה מעולה ! כמה זמן זה נשמר? אני רוצה להכין יומיים מראש

    • שמח במטבח ב- 7 בפברואר 2018 בשעה 20:49

      אין בעיה לשמור במקרר גם יומיים מראש

  13. Zivk ב- 18 במאי 2018 בשעה 11:02

    היי, האם אחרי שטובלים בשוקולד הלבן צריך להקפיא עוד/ לשים במקרר או שאפשר לאכול ישר? תודה.

    • שמח במטבח ב- 19 במאי 2018 בשעה 14:18

      צריך להחזיר למקפיא כדי שהשוקולד יתמצק

השאר תגובה