פשטידת בצל
פשטידה זה בעיני הכי טעם של בית. במובן החם והמחבק של המילה. זו גם אופציה נהדרת לארוח כי אין מי שלא אוהב פשטידות וגם לארוחת ערב לילדים (כל עוד הם שלכם, ולא שלי שלא אוכלים כמעט שום דבר) כי היא משביעה, מזינה וכל כך טעימה. הפעם הכנתי פשטידת בצל שהצליחה לכבוש את כל מי שטעם. היא קלה ומהירה וסופר טעימה.
בקיצור – יש לי בשבילכם פשטידת בצל מעולה! כזו שאם תביאו לארוח כולם יטרפו ממנה ויבקשו מכם מתכון. והכי כיף – כהרגלי – היא ממש מהירה להכנה. מהסוג של לערבב הכל בקערה ולזרוק לתבנית.
ועוד בונוס – המתכון הבסיסי מתאים לעוד הרבה ירקות אחרים כך שתוכלו לגוון איתו ולהכין עוד הרבה פשטידות אחרות (בסוף הפוסט כתבתי רעיונות לעוד ירקות שיתאימו לתערובת).
אז כמו שהבנתם – זה מסוג המתכונים שאני הכי אוהבת. טעים-מרשים-מהיר הכנה. מקווה שתנסו ובטוחה שאחרי שתכינו היא תיכנס לארסנל הקבוע של המתכונים שלכם.
החומרים לפשטידת בצל:
4 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום כתושות
מעט שמן לטיגון (2-3 כפות)
חצי קוביית גבינה בולגרית (השתמשתי בבולגרית 16% של פיראוס, אפשר להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו)
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
150 גר' גבינת קשקוול מגוררת
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
כאמור – אין פה הרבה שלבים – מדובר בפשטידה מהסוג המהיר שהכי קל וכיף להכין – בגדול מטגנים את הבצל קצת ואז פשוט מערבבים הכל ושופכים לתבנית משומנת 🙂 אם רוצים להשקיע שומרים חלק מהגבינה הצהובה בצד ומפזרים מעל.
ובפירוט כמו שאתם רגילים ואוהבים:
מזהיבים את הבצל עם 2-3 כפות שמן ודואגים לערבב מדי פעם. אין צורך להשחמה או הזהבה לצבע עמוק (אא"כ אתם רוצים שהפשטידה שלכם תהיה יותר שזופה וזה גם סבבה). לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום ומערבבים. השום מאוד משדרג את הטעם לדעתי אז אל תוותרו עליו.
בזמן שהבצל מיטגן מערבבים את כל שאר החומרים כשמתחילים בביצים ובשמנת והקוטג'
ממשיכים עם הקמח ולאחר מכן מוסיפים בולגרית ומחצית מכמות הקשקוול. אין בעיה להחליף את הקשקוול בכל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים – החל מעמק, מוצרלה, צ'דר, מנצ'גו ובקיצור – מה שבא לכם.
שימו לב שלא להוסיף את כל הקשקוול חשוב להשאיר חלק לפיזור למלעלה.
את הבולגרית והקוטג' אני לא ממליצה להחליף בכל מקרה (אפשר רק לשחק עם אחוזי השומן), פשוט כי הם אלה שנותנים לפשטידה את הטעם והמרקם.
מוסיפים את הבצל המטוגן מערבבים עוד טיפה ומעבירים את כל הבלילה לתבנית ששומנה מעט (הכי נוח עם תרסיס שמן).
מפזרים מעל הכל את המחצית השניה של גבינת הקשקוול ושולחים את התבנית לתנור ל כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות
כשהבית יתמלא בריחות נהדרים, ותראו שהפשטידה השחימה יפה זה סימן שהיא מוכנה. אני תמיד נותנת לה לנוח עוד 10 ד' בתנור המכובה כך שתמשיך להיאפות מבפנים בלי שהחלק העליון שלה ישחים עוד יותר.
וזהו, לא היה פה מאמץ כזה גדול,לא לכלכנו המון כלים ויש לנו פשטידה נהדרת לארוח או סתם לארוחה משפחתית.
ולפני שתשאלו – ברור שאפשר להכין עם הבלילה הזו פשטידות אחרות – פטריות (או בצל ופטריות), תירס, אפונה, ברוקולי, בטטות מגוררות שבושלו מעט, ובקיצור – כל ירק שאתם אוהבים.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
הכנת את הפשטידה? שתפו אותי בתמונות. אפשר לשתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
**הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת תנובה
אשמח למתכונים נוספים
מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד
אהבתי
אכין עוד היום
מעןניינת לקבל מתכונים. תודה
מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד
נראה מקסים
אהבתי את פשטידת הבצל
פשטידה קלה ונהדרת
אחת הטעימות שאי פעם הכנתי!!!
כמה כיף לשמוע. תודה!
אפשר להחליף בצל בכרישה?
הוספתי קוביות בטטה (אחרי שבישלתי אותה במים עד להתרככות), יצא מעולה! תודה רבה!
נשמע טעים להפליא
פשטידת הבצל מצויינת
תודה רבה 🙂
ממליצה לטגן גם את הפטריות קודם?
אפשר אבל לא חייבים
הי. מה האופציה הנוספת המקום קמח? פשוט לא אוכלת גלוטן.
תודה
אפשר להשתמש בתחליף קמח ללא גלוטן או בפירורי לחם ללא גלוטן. אפשר גם להכין בלי והפשטידה תהיה טיפה פחות יציבה אבל מאוד טעימה
נראה מעולה.
איך אני הופכת אותה ללא חלב.
לרגישים שבנינו…
תודה
במקרה הזה אי אפשר להפוך אותה. כמעט כל מרכיבי הפשטידה הם מוצרי חלב… מציעה לבדוק מתכון אחר שבו אין צורך בתחליפים ואני בטוחה שיצא יותר טוב
היי!
האם אפשר לאפות בתניות מאפינס אישיות?
אם כן, כמה זמן בערך?
וודאי. זמן האפיה יהיה כרבע שעה. מסיימים לאפות כשהמאפינס שחומים
בתנור, וריח גן עדן מתפשט בבית. תודה.
שמחה שאהבת 🙂 תודה שכתבת לי בתגובה
אפשר להחליף בצל בכרישה?
היי 🙂
הכנתי כבר פעם אחת את הפשטידה ובהחלט הולכת להכין שוב. בדרך כלל לא מתה על פשטידות בצל אבל המתכון ממש מוצלח והפשטידה יצאה מאוד טעימה.
את גבינת הקשקבל החלפתי בגבינת טוב טעם והוספתי קוביות בטטה
ממש שמחה לשמוע אורלי שהצלחתי לחבב עליך את פשטידות הבצל. והשילוב של טוב טעם ובטטה נשמע נהדר
מה גודל התבנית המתאימה?
בערך 25 על 15 (בפרופוציות הללו)
האם אפשר להקפיא ,ולהפשיר לפני הגשה ?
אין בעיה להקפיא ולחמם לפני ההגשה. רק תפשירי קודם במקרר
היי
2 שאלות :
1) האם כדאי להוסיף פירורי לחם בתחתית ? ראיתי את זה בכמה וכמה מתכונים של פשטידות מסוג זה , שגם בהם שימנו את התבנית מן הסתם אך עם זאת אמרו שמאד כדאי לפזר פירורי לחם בתחתית שכן זה עוזר למנוע הידבקות .
2) באחת התמונות הפשטידה נראית שיצאה מאד נמוכה ( התמונה האחרונה בה היא על הצלחת כבר ) . אני מבין שככה היא תוכננה לצאת , או שבדרך כלל פשטידות מסוג זה מקבלות מעט יותר גובה ? אולי זה בגלל שאין אבקת אפייה במתכון ?
הי אמיר
1. אגן אפשר להוסיף פירורי לחם לתחתית. זה אולי מונע הידבקות אבל בעיקר מוסיף קראנצ'יות נחמדה לתחתית
2. לגבי הגובה – זה תלוי בתבנית שבה אתה אופה. ככל שהיא יותר קטנה הפשטידה תהיה יותר גבוהה. אין צורך באבקת אפיה במתכון כיוון שתערובת הגבינות היא די נוזלית ואין הרבה מה שיתפוס אותה. אם ממש מתחשק לך אתה יכול אבל באמת שאין פה צורך.
היי, באיזה גודל התבנית?
בערך 25 על 15
היי, איזה גודל תבנית מרובעת או עגולה תתאים לכמויות שנתת ומבלי שתצא נמוכה מדי?
בתבנית מרובעת זה בערך 25 על 15
בעגולה, נראה לי שמקביל ל 24 (אני פשוט אופה אותה רק במרובעת)
אוהבת את המתכונים שמתאימים לכולם
גם נעשים בקלי קלות תודה וחג שמח
תודה רבה אלה
חג שמח 🙂
באיזה גבינה אפשר להחליף את הבולגרית?
אפשר פטה או צפתית
הי רות, אפשר לשלב גם בצל סגול?
בוודאי. מה שאת אוהבת. אפשר לשלב גם כרישה
האם אפשר להחליף את השמנת החמטצה הגבינה לבנה?
אפשרי
כמה מעלות לשים בתנור?
180 מעלות. ראי במתכון
אפשרי לדלג על שלב טיגון הבצל והשום וישר להעבירו ליתר המרכיבים או שזה must?
אפשר לוותר, אבל לטעמי יותר טעים כשהבצק קצת מטוגן
הי, נתקעתי בלי שמנת חמוצה. אפשר להחליף בשמנת לבישול או שמנת מתוקה?
אפשר בגבינה לבנה או קוטג' או ביוגורט. פחות מתאים פה שמנת נוזלית