פרוסות בטטות בתנור
לפני החגים אני אוהבת לחשוב על מתכונים חדשים ומעניינים להגיש לארוחת החג. אבל בגלל שיש הרבה מנות להגיש בארוחה החגיגית אני תמיד מחפשת מתכוני "רושם בקלי קלות". כלומר מתכונים קלים ומהירים אבל מאוד מרשימים. הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון מהמם בעיני – פרוסות בטטות שאופים בתנור כך שמתקבלים מאפים אישיים כל כך יפים וטעימים ובלי המון עבודה.
הסוד שלי להכנת בטטות כך שייראו מיליון דולר הוא בפשטות ובקיצורי דרך – אני מתבלת את פרוסות הבטטות שלי בפרמז'ן וטימין שמאוד מחמיאים לטעמי הבטטות.
ובשביל שהבטטות לא יתייבשו בתנור ויישארו מחוברות אחת לשניה אני מערבבת אותן עם רוטב בשמל. וגם פה יש לי קיצור דרך נפלא – רוטב בשמל שמגיע מוכן מהסופר וחוסך לי את העבודה.
מודה שמאז שהתוודעתי אליו אימצתי אותו למטבח שלי להכנת שלל מאכלים מהירים ואני ממליצה בחום לנסות אותו.
החומרים ל 12 מנות
4 בטטות בינוניות
1 אריזת רוטב בשמל קלאסי של השף הלבן – או שתכינו בעצמכם – שמה מתכון מתחת לרשימת החומרים
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
חופן עלי טימין (אפשר גם רוזמרין)
קורט מלח
לרוטב בשמל – למי שאין רוטב מוכן:
30 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי חלב
קורט מלח
לגירסת פרווה מכינים את הבטטות עם תערובת של שמן זית, מלח ותימין.
ההכנה:
מחממים תנור ל 190מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים (הכי נוח עם תרסיס שמן).
פורסים את הבטטות לפרוסות כמה שיותר דקות. אפשר להשתמש לצורך כך במנדולינה אבל אם אין, פשוט חותכים הכי דק שאנחנו יכולים.
מניחים את הבטטות בקערה ויוצקים מעליהם את רוטב הבשמל, 3/4 כמות מהפרמז'ן (משאירים מעט לפיזור מלמעלה בהמשך האפיה), הטימין והמלח. ומערבבים הכל היטב.
למי שאין רוטב בשמל קנוי ההכנה ממש קלה: ממיסים בקלחת את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר (הקמח יספוג את החמאה) מוסיפים את החלב והמלח בהדרגה ומערבבים כל הזמן. מתחילים במעט חלב, מערבים וכשהתערובת בלי גושים מוסיפים עוד חלב וככה מערבבים עד שכל החלב מתווסף. ברגע שהתערובת מתחילה להסמיך ולבעבע מורידים מהכיריים ויש לכם בשמל מוכן.
ככה ייראו הבטטות לאחר הערבוב – כולן צריכות להיות מצופות בבשמל ובתיבול.
לוקחים עם היד ערימת פרוסות בטטות, מסדרים אותן כך שיהיו פחות או יותר אחת מעל השניה ומניחים בתבנית. הכי יפה זה שבחלק העליון יהיו חתיכות בטטה קצת יותר קטנות – אתם תראו אחרי האפיה איך הם מתכווצים מעט ונוצר מראה של פרח ממש יפה.
מכניסים את הבטטות לתנור ואופים במשך כ 40 דקות עד שהן זהובות.
באמצע האפיה מפזרים עליהן עוד קצת מהפרמז'ן ואם חסר אז עוד קצת טימין כדי שיתקבל מראה יפה מלמעלה בלי שהפרמז'ן תישרף באפיה.
הבטטות מוכנות כשהן שחומות. אפשר להוציא אותן מהתבנית (בעדינות) וישר להגיש.
אם בא לכם להשקיע עוד טיפה – תעבירו אותן לתבנית שטוחה ותאפו עוד כעשר דקות בטורבו כך שהחלק התחתון (שנשאר קצת לח בגלל צורת האפיה) יהיה עוד יותר פריך. כאמור, זה לא חובה אבל אם אתם מארחים זה משדרג בהחלט.
תראו כמה הן יפות ומגרות כשהן יוצאות מהתנור. נכון?? אני לא התאפקתי וישר חטפתי אחת לזלול.
זה כל המתכון, די פשוט לטעמי והכי כיף שהתוצאה הסופית מאוד חגיגית ומרשימה.
ושתי הערות לסיום, כי אני כבר צופה את השאלות שלכם
** אם אין לכם רוטב בשמל זמין אפשר גם להכין לבד בבית לחצו כאן למתכון לבשמל
** לגירסת פרווה/טבעונית משתמשים בשמן זית במקום בבשמל ומוותרים על הפרמזן. במקרה כזה תוסיפו עוד קצת מלח ים אטלנטי או מלח גס.
בתיאבון
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון נכתב בשיתוף תנובה – השף הלבן
היי, המתכון נראה מדהים! שאלה- איך מחלצים מהתבנית בלי שהצורה תיהרס בלי שימוש במנג׳טים?
הי מיטל, אני מחלצת עם מרית קטנה שיש לי (כמו לקקן של עוגות אבל בקטן). אבל גם כף רגילה תעשה את העבודה אם עובדים בעדינות
איזה רעיון יפה ויצירתי !!!!!!!!!!!!!
תודה רבה ורדה 🙂
אפשר להכין מראש ולהקפיא??
בעקרון אפשר אבל אני פחות ממליצה להקפיא. אפשר להכין עד יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר.
נראה מדהים!רציתי לשאול,איזה תוכנית אפיה את משתמשת ?
אפשר לעשות אותו דבר עם תפוח אדמה?
תודה
אני אופה בטורבו
ובהחלט אפשר עם תפוחי אדמה ולמעשה עם ירקות קשים אחרים (קולורבי למשל או סלק)
איזה רעיון כיפי!
הכנתי ונראה מקסים. בטטות בתנור מעולם לא היו יפות יותר
הבטטות לא ידעו שהן יכולות להיראות כל כך מפונפנות 🙂
חג שמח רחל יקרה
שאלה.
לגירסה טבעונית
הצעת שמן זית ? כמה?
האם לדעתך את החלופה הטבעונית לפרמזן, תוכל לבוא בחשבון?
לגבי השמן – שימי רבע כוס ותראי אם הכל משומן היטב. אם צריך עוד תוסיפי עוד
לגבי הפרמזן הטבעוני מודה שלא ניסיתי ואני לא יודעת איך היא מתנהגת באפיה. אם היא נמסה והטעם שלה טעים אז בכיף
נראה יפהפה, ובטוח גם טעים מאד. הייתי רוצה לפאר את שולחן החג שלי במתכון זה, האם יש אפשרות לתחליף כדי שהמתכון לא יהיה חלבי? בברכת שנה טובה ומלאת יצירות.
הי מאשה
בסוף המתכון כתבתי איך אפשר להפוך אותו לפרווה. יכול להיות שפספסת את הקטע הזה
פשוט משתמשים בשמן זית ומוותרים עם הפרמזן
האם אפשר להניח בתבנית של התנור בלי אפיה לפני בתבנית שקעים האם הצורה גם תשמר
אני לא בטוחה שהבטטות יחזיקו אבל בגדול נראה שזה יכול לעבוד.
אשמח לשמוע אם הצליח לך כי לנקות את תבני השקעים זו עבודה שאני ממש לא אוהבת 🙂
הי.
נראה מצויין כמנה ראשונה לטבעוניים שלי.
אם עושים לא טבעוני – האם כמות של רוטב הבשמל שאליו נתת לינק (2 כוסות חלב וכו') מספיקה לכמות הזו של בטטות?
תודה ליאת
ואל דאגה, כמות הבשמל תספיק ואפילו ישאר לך עודף.
תחליף טבעוני לפרמז׳ן אפשר לטחון אגוזי קשיו או פטריות יבשות לשניהם טעם אגוזי המזכיר את הפרמז׳ן
מעניין איך זה הולך עם הבטטות, יש לי הרגשה שהשילוב מוצלח
הי
נראה מקסים. האם אפשר לדעתך לעשות מעורבב – פרוסות של תפוחי אדמה ובטטות (בגרסת הפרווה) ביחד, או שתהיה בעיה בזמני אפייה לא אחידים?
תודה ושנה טובה
הי נעמה
אין בעיה לערבב. יכול להיות שתפוחי האדמה יצטרכו עוד טיפה זמן אפיה אבל לבטטות הזמן הנוסף לא יזיק
נראה מעולה ומתה על בטטות אז בהחלט מתכוונת להכין לחג
הכנתי פעם גראטן בטטה ושם במקום פרמז'ן השתמשתי בגבינת פקורינו. חושבת שילך גם פה או עדיף להשאר עם הפרמז'ן?
אם מכינים מראש איך כדאי לחמם לפני ההגשה?
תודה וחג שמח 🙂
מתכון מהמם ושמח!
לגרסה טבעונית אני ממליצה על שמן זית עם אבקת שקדים ושמרי בירה. יוצא להיט (ואפשר גם לשלב עם בטטות סגולות ולבנות)
תודה מורן על השיתוף. שמחה לשמוע שמצאת פתרון מוצלח לפרמזן 🙂
אני כבר כמה שנים מכינה את המתכון הזה (טבעוני) ויוצא כל פעם להיט מטורף בכל ארוחה. בטופ של המתכונים המנצחים. תבורכי 🙂
תודה רבה מורן 🙂 ממש משמח לשמוע