פרוסות בטטות בתנור

לפני החגים אני אוהבת לחשוב על מתכונים חדשים ומעניינים להגיש לארוחת החג. אבל בגלל שיש הרבה מנות להגיש בארוחה החגיגית אני תמיד מחפשת מתכוני "רושם בקלי קלות". כלומר מתכונים קלים ומהירים אבל מאוד מרשימים. הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון מהמם בעיני – פרוסות בטטות שאופים בתנור כך שמתקבלים מאפים אישיים כל כך יפים וטעימים ובלי המון עבודה.

בטטות בתנור

הסוד שלי להכנת בטטות כך שייראו מיליון דולר הוא בפשטות ובקיצורי דרך – אני מתבלת את פרוסות הבטטות שלי בפרמז'ן וטימין שמאוד מחמיאים לטעמי הבטטות.
ובשביל שהבטטות לא יתייבשו בתנור ויישארו מחוברות אחת לשניה אני מערבבת אותן עם רוטב בשמל. וגם פה יש לי קיצור דרך נפלא – רוטב בשמל שמגיע מוכן מהסופר וחוסך לי את העבודה.

מודה שמאז שהתוודעתי אליו אימצתי אותו למטבח שלי להכנת שלל מאכלים מהירים ואני ממליצה בחום לנסות אותו.

פרוסות בטטה אפויות

החומרים ל 12 מנות

4 בטטות בינוניות
1 אריזת רוטב בשמל קלאסי של השף הלבן
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
חופן עלי טימין (אפשר גם רוזמרין)
קורט מלח

פרוסות בטטה עם בשמל

ההכנה:

מחממים תנור ל 190מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים (הכי נוח עם תרסיס שמן).

פורסים את הבטטות לפרוסות כמה שיותר דקות. אפשר להשתמש לצורך כך במנדולינה אבל אם אין, פשוט חותכים הכי דק שאנחנו יכולים.

בטטות פרוסות

מניחים את הבטטות בקערה ויוצקים מעליהם את רוטב הבשמל, 3/4 כמות מהפרמז'ן (משאירים מעט לפיזור מלמעלה בהמשך האפיה), הטימין והמלח. ומערבבים הכל היטב.

בטטות עם פרמזן טימין ובשמל של השף הלבן

ככה ייראו הבטטות לאחר הערבוב – כולן צריכות להיות מצופות בבשמל ובתיבול.

בטטות עם בשמל לפני אפיה

לוקחים עם היד ערימת פרוסות בטטות, מסדרים אותן כך שיהיו פחות או יותר אחת מעל השניה ומניחים בתבנית. הכי יפה זה שבחלק העליון יהיו חתיכות בטטה קצת יותר קטנות – אתם תראו אחרי האפיה איך הם מתכווצים מעט ונוצר מראה של פרח ממש יפה.

פרוסות בטטה בתבנית שקעים

מכניסים את הבטטות לתנור ואופים במשך כ 40 דקות עד שהן זהובות.

באמצע האפיה מפזרים עליהן עוד קצת מהפרמז'ן ואם חסר אז עוד קצת טימין כדי שיתקבל מראה יפה מלמעלה בלי שהפרמז'ן תישרף באפיה.

הבטטות מוכנות כשהן שחומות. אפשר להוציא אותן מהתבנית (בעדינות) וישר להגיש.

אם בא לכם להשקיע עוד טיפה – תעבירו אותן לתבנית שטוחה ותאפו עוד כעשר דקות בטורבו כך שהחלק התחתון (שנשאר קצת לח בגלל צורת האפיה) יהיה עוד יותר פריך. כאמור, זה לא חובה אבל אם אתם מארחים זה משדרג בהחלט.

תראו כמה הן יפות ומגרות כשהן יוצאות מהתנור. נכון?? אני לא התאפקתי וישר חטפתי אחת לזלול.

זה כל המתכון, די פשוט לטעמי והכי כיף שהתוצאה הסופית מאוד חגיגית ומרשימה.

ושתי הערות לסיום, כי אני כבר צופה את השאלות שלכם

** אם אין לכם רוטב בשמל זמין אפשר גם להכין לבד בבית לחצו כאן למתכון לבשמל

** לגירסת פרווה/טבעונית משתמשים בשמן זית במקום בבשמל ומוותרים על הפרמזן. במקרה כזה תוסיפו עוד קצת מלח ים אטלנטי או מלח גס.

בתיאבון 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

המתכון נכתב בשיתוף תנובה – השף הלבן 

‏20 תגובות

  1. מיטל ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 12:37

    היי, המתכון נראה מדהים! שאלה- איך מחלצים מהתבנית בלי שהצורה תיהרס בלי שימוש במנג׳טים?

    • שמח במטבח ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 14:03

      הי מיטל, אני מחלצת עם מרית קטנה שיש לי (כמו לקקן של עוגות אבל בקטן). אבל גם כף רגילה תעשה את העבודה אם עובדים בעדינות

  2. ורדה איל ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 13:32

    איזה רעיון יפה ויצירתי !!!!!!!!!!!!!

  3. מינה זריבץ ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 13:56

    אפשר להכין מראש ולהקפיא??

    • שמח במטבח ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 14:02

      בעקרון אפשר אבל אני פחות ממליצה להקפיא. אפשר להכין עד יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר.

  4. יאנה ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 14:15

    נראה מדהים!רציתי לשאול,איזה תוכנית אפיה את משתמשת ?
    אפשר לעשות אותו דבר עם תפוח אדמה?

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 9:31

      תודה
      אני אופה בטורבו
      ובהחלט אפשר עם תפוחי אדמה ולמעשה עם ירקות קשים אחרים (קולורבי למשל או סלק)

  5. מיכל ב- 15 בספטמבר 2019 בשעה 20:25

    שאלה.
    לגירסה טבעונית
    הצעת שמן זית ? כמה?
    האם לדעתך את החלופה הטבעונית לפרמזן, תוכל לבוא בחשבון?

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 9:29

      לגבי השמן – שימי רבע כוס ותראי אם הכל משומן היטב. אם צריך עוד תוסיפי עוד
      לגבי הפרמזן הטבעוני מודה שלא ניסיתי ואני לא יודעת איך היא מתנהגת באפיה. אם היא נמסה והטעם שלה טעים אז בכיף

  6. שמיר מאשה ב- 16 בספטמבר 2019 בשעה 3:40

    נראה יפהפה, ובטוח גם טעים מאד. הייתי רוצה לפאר את שולחן החג שלי במתכון זה, האם יש אפשרות לתחליף כדי שהמתכון לא יהיה חלבי? בברכת שנה טובה ומלאת יצירות.

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 9:29

      הי מאשה
      בסוף המתכון כתבתי איך אפשר להפוך אותו לפרווה. יכול להיות שפספסת את הקטע הזה
      פשוט משתמשים בשמן זית ומוותרים עם הפרמזן

  7. מלי ב- 16 בספטמבר 2019 בשעה 5:29

    האם אפשר להניח בתבנית של התנור בלי אפיה לפני בתבנית שקעים האם הצורה גם תשמר

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 9:28

      אני לא בטוחה שהבטטות יחזיקו אבל בגדול נראה שזה יכול לעבוד.
      אשמח לשמוע אם הצליח לך כי לנקות את תבני השקעים זו עבודה שאני ממש לא אוהבת 🙂

  8. ליאת מרדיקס ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 12:41

    הי.
    נראה מצויין כמנה ראשונה לטבעוניים שלי.
    אם עושים לא טבעוני – האם כמות של רוטב הבשמל שאליו נתת לינק (2 כוסות חלב וכו') מספיקה לכמות הזו של בטטות?

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:20

      תודה ליאת
      ואל דאגה, כמות הבשמל תספיק ואפילו ישאר לך עודף.

    • דבורה רוזקין ב- 4 באוקטובר 2019 בשעה 21:06

      תחליף טבעוני לפרמז׳ן אפשר לטחון אגוזי קשיו או פטריות יבשות לשניהם טעם אגוזי המזכיר את הפרמז׳ן

      • שמח במטבח ב- 6 באוקטובר 2019 בשעה 19:16

        מעניין איך זה הולך עם הבטטות, יש לי הרגשה שהשילוב מוצלח

  9. נעמה ז ב- 25 בספטמבר 2019 בשעה 13:25

    הי
    נראה מקסים. האם אפשר לדעתך לעשות מעורבב – פרוסות של תפוחי אדמה ובטטות (בגרסת הפרווה) ביחד, או שתהיה בעיה בזמני אפייה לא אחידים?
    תודה ושנה טובה

    • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2019 בשעה 19:39

      הי נעמה
      אין בעיה לערבב. יכול להיות שתפוחי האדמה יצטרכו עוד טיפה זמן אפיה אבל לבטטות הזמן הנוסף לא יזיק

השאר תגובה