פיתות מושלמות בבית
פיתה בבית – לא תאמינו כמה זה קל להכנה וכמה שהן יוצאות נפלאות.
אם יש דבר אחד שאני תמיד דואגת שיהיה לי בפריזר זה פיתות. כי הן הכי שימושיות מבחינתי. מכינה איתן לפעמים כריכים לילדים, סנדוויצ'ים זריזים לי וכמובן טוסטים ופיצה פיתה בארוחת הערב. אין על פיתות!
אז כשיום אחד בסוף של פסח קלטתי שאין פיתות בבית מייד הבנתי שאני פשוט חייבת להכין בעצמי. וככה התחיל הרומן שלי עם הפיתות הביתיות. כשגיליתי כמה קל להכין אותן התחלתי להכין בכל פעם שהיתה לי הזדמנות. לא אכחיש שאני עדיין קונה לפעמים, אבל כשבא לי להתפנק אני מכינה אותן בעצמי.
אז לכבוד יום העצמאות החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי ובטיפים שלי לפיתות ביתיות כי הן מושלמות למנגל המסורתי של החג.
החומרים לעשר פיתות:
500 גר' קמח לבן (אפשר לשלב עם קמח מלא או כוסמין או כפרי)
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
בערך כוס וחצי מים
חצי כפית מלח
מכינים את הבצק:
הכנת הבצק מאוד פשוטה והיא בעקרון ערבוב של כל החומרים. אבל רצוי להתחיל בערבוב הקמח עם השמרים, ומעל ליצוק את כל יתר החומרים כאשר עם המים מתחילים מכוס ורבע מים ובמידת הצורך מוסיפים.
לשים את הבצק בקערת המיקסר במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם הבצק נראה יבש מדי אחרי דקה של לישה מוסיפים מים בהדרגה. אם חלילה הוספתם יותר מדי מים והבצק נראה לכם דביק אפשר להוסיף מעט קמח.
מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח למשך שעה.
אחרי שעה תראו איך הבצק כבר הספיק לתפוח וכמעט להכפיל את הנפח שלו.
ועכשיו, עוברים לעיצוב הפיתות
מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים. אפשר לשקול את הבצק – כ 90 גרם לכל פיתה, אבל לא חייבים, אני אוהבת להכין "לפי העין".
מכדררים את חלקי הבצק לכדורים ומניחים על השיש המקומח למשך כ- 20 דקות. זה לא חובה אבל זה תורם לקבלת בצק גמיש יותר.
בינתים מחממים את התנור ל 250 מעלות, או לחום הכי קרוב שהתנור שלכם מגיע. אני הכנתי את הפיתות על משטח ברזל (פאסט אנד קראסט) אבל אפשר להכין על אבן פיצה ואם אין לכם, אז גם תבנית תנור רגילה הפוכה תספיק. פשוט מחממים אותה יחד עם התנור כדי שתהיה מאוד חמה כשהפיתות ייכנסו לתנור.
לאור השאלות שעלו בתגובות מוסיפה שהתנור בתכנית טורבו או חימום עליון תחתון. לגבי מיקום התבנית – שליש תחתון או באמצע.
משטחים כל כדור ל.. פיתה 🙂 רצוי לעשות אותה דקה יחסית אבל אל תעשו דקה מדי כי אז היא לא תהיה בשרנית מספיק.
ו.. לאפיה
אני אוהבת לאפות את הפיתות שלי בתנור (ככה יצאו לי הכי טובות) ואני נוהגת לאפות 4-5 פיתות בכל סבב. מסדרים אותן על נייר אפיה ומעבירים אותו בעדינות אל המשטח שנמצא בתנור (או התבנית ההפוכה). כשהמשטח חם זה תורם להיווצרות של פיתות מהר יותר ואוורירי יותר.
איך מעבירים את הפיתות? פשוט מאוד – אני מניחה את נייר האפיה עם הפיתות על תבנית שטוחה או על תבנית הפוכה ו"מגליצ'ה" אותו על המשטח (או התבנית ההפוכה).
האפיה של הפיתות די מהירה – כמה דקות, ובמהלכה קורה הקסם הזה שתמיד מהפנט אותי מחדש. פתאום הן מתחילות להתנפח! 😆
איחסון הפיתות כשהן יוצאות מהתנור – ישר למגבת!
כשהפיתות מוכנות מוציאים אותן בעדינות מהתנור, וגם את נייר האפיה, אחרת הוא יתחיל להשרף) ומייד עוטפים אותן במגבת עבה יחסית כדי שישמרו על הלחות שלהן. זה יבטיח פיתות בשרניות ולא יבשושיות.
שימו לב שממש חשוב לעטוף את הפיתות במגבה, והפעם באחת יחסית עבה. כל פעם כשמסיימים עוד מקבץ של פיתות מוסיפים אותן לאלה שבמגבת ומכסים. אני לפעמים מכסה גם מעל במגבת נוספת.
וזהו, יש לכם פיתות מושלמות!!! בכל פעם מחדש מפתיע אותי כמה הן קלות להכנה, כמה כיף להתעסק עם הבצק וכמה מדהים זה שהן מתנפחות ככה בתנור.
הפיתות נשמרות יפה בטמפרטורת החדר ליום יומיים, מעבר לזה אני מקפיאה אותן והן שורדות נהדר בהפשרה.
לפני שתשאלו – אפשר להכין גם בסיר פיתות (סיר עמוק כזה עם מכסה), או במחבת (ואז תשתמשו במכסה במחבת) אבל אני מעדיפה לאפות בתנור. ככה גם מכינים כמה יחד ולא נתקעים "שנה" בהכנה שלהן אחת אחת.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
פיתה שמכינים בבית
מצרכים:
- 500 גרם קמח לבן אפשר לשלב עם קמחים מלאים
- כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר.
- מוסיפים את שאר החומרים וכוס ורבע מים ומתחילים לערבל עם וו לישה במשך כ 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה.
- מחלקים את הבצק ל 10 חלקים ומכדררים לכדורים. מתפיחים את הכדורים 20 דקות על משטח מקומח ומכסים אותם.
- מחממים תנור ל 250 מעלות ומחממים בתוכו משטח או אבן לאפית לחמים או תבנית תנור הפוכה.
- משטחים את הכדורים לצורת פיתה ומניחים על נייר אפיה 4-5 פיתות.
- מחליקים את הפיתות לתנור על גבי המשטח או התבנית ההפוכה (ראו הסברים בהרחבה במתכון)
- אופים במשך כ- 5 דקות עד שהפיתות שחומות ותפוחות.
- מוציאים את הפיתות ומכסים במגבה עבה.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
נראה סוף מושלם
תודה <3
מתכון גרוע,עשיתי כפי שרשום בדיוק
חבלל
כנראה שבכל זאת עשית משהו לא נכון, כי המתכון עובד ועובד מצויין. אם היית מפרטת מה בדיוק יצא לך "גרוע" אולי הייתי יכולה לעזור לך לעלות על הסיבה לכך כדי שפעם הבאה יצא לך טוב יותר, אבל החלטת פשוט להכנס להכפשות במקום לכתוב לעניין.
יצא לי מווושלם אמאאלה איזה אווריריות
כמה משמח לשמוע 🙂
אני הכנתי את הפיתות וגם העברתי את המתכון לאחיות וחברות שלי ולכולם יצא ממש ממש מוצלח וטעים.
אנחנו לא מפסיקות להכין את הפיתות האלו,ועוד מלא מתכונים מוצלחים שלך…
אני שמחה שגיליתי את הבלוג שלך… תמשיכי לעשות חייל!!!
תודה רבה רחל. שמחה מאוד לשמוע שאהבתן
רחל,
המתכון נכון ותהליך ההכנה המתואר מדוייק. זה מניסיון רב אישי שלי ומיתר התגובות.
תנסי שוב, תקפידי בעבודה ואין סיבה שלא תצליחי.
הפיתות נראות מושלמות, תודה!! יש לך אולי מתכון לפיתות ללא גלוטן מקמחי מקור?
לצערי אין לי. למתכונים ללא גלוטן אני מציעה לפנות לאתר שמתמחה במתכונים ללא גלוטן. לדביר בר יש מתכון שנראה מוששש ללא גלוטן
האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן? אם כן יש קמח מומחץ?
לא ניסיתי אבל ידוע לי שעובד. מציעה לך ליתר בטחון לבדוק אם יש מתכון לפיתות ללא גלוטן באתר "בליקמח" של דביר בר, המתכונים שלו ללא גלוטן ונוסו על ידו ואז תדעי בוודאות שזה עובד (לא אוהבת לשלוח אנשים להכין משהו שלא הכנתי בעצמי)
כמה כוסות זה 500 גרם קמח? תודה
3.5 כוסות
כוס קמח היא 140 גרם
אחרי הרבה כשלונות סוף סוף מצאתי מתכון מושלם הפיתות יצאו מצויינות תודה לך 🙂
תודה מור. שמחה לשמוע שאהבת 🙂
איך יוצא שיש בהם חור או מקום למלא?
קסם 🙂
היי נראה נהדר,רציתי לשאול באיזו תוכנית בתנור את משתמשת בטורבו או למטה למלא?
נשאלה שאלה האם בטורבו או בתכנית אחרת
כבר הכנתי פיתות לפי המתכון כמה פעמים ותמיד יוצא לי כיס עבה בצד אחד ודק בצד שני. איך אפשר לקבל את הכיס עבה בשני הצדדים?
תודה!
האמת שזה נראה לי בעיקר תלוי בגילגול של הבצק. נסי לשנות את השיטה של הגילגול. למשל לחתוך את הבצק עם שפכטל ולגלגל כל חתיכה לכדור בלי לקפל את הבצק. אצלי זה לרוב עובד גם כשאני מגלגלת בשיטה של קיפול הבצק למרכז וגילגול שלו אבל לפעמים גם לי קורה שפיתה אחת או שתיים יוצאות דקות בצד אחד. הרוב יצאו לי בשרניות
אפשר ללוש ידנית? אם כן אז כמה זמן בערך
תודה
אפשר גם ידנית. כ 5-7 דקות עד שהבצק גמיש ונעים ולא דביק
גם אני שואלת את אותה שאלה, האים את אופה בתחתית התנור או בטורבו או תחת הגריל?
בכל מקום בתנור שתרצי, בטורבו או בחימום עליון תחתון. לא בגריל
היי,
ניסיתי פעם ראשונה. יצא מעולה!!!
שמחה לשמוע 🙂 תודה על התגובה
שלום לך
יש לך מתכונים נהדרים ואתר ממממהמם.
חבל שאת לא מספיק רגישה כלפיי אלפי גולשים שומרי מסורת שעבורם פיתה באמצע פסח זה עניין מאוד מאוד רגיש. כואב.
בדיוק לאחר יום השואה בו התוודענו כמה טרחו הנאצים לזמן ליהודים הרעבים במחנות העבודה לחם חם וטרי דווקא בפסח. והם עמדו בנסיון…… שנזכה גם אנחנו לזכור 3,333 שנים של פסח כשר. והכי חשוב עם שיש בו רגישות לאחר.
מיכל יקרה, אם היית בודקת את התאריך היית רואה שהמתכון פורסם אחרי פסח ולקראת יום העצמאות. אז עם כל הכבוד לדיבורים שלך על "רגישות" לפני שאת מטיפה תבדקי שאת מטיפה במקום הנכון ולאדם הנכון. ובכלל, אולי עדיף פחות להטיף ברשת. את לא מכירה אותי בכלל.
אשמח להצטרף לניוזלטר שלך
כמה חוסר שקט לכתוב דברים כאלה בלי לבדוק קודם פרטים מדויקים מין הראוי כמו דורית להשמיץ תידאגי להיתנצל זה המינימום הנדרש מימך עצמאות שמח לך ולכל עם ישראל
צודקת מיכל גם לי זה הפריע מאד
הי מתכון מעולה, באיזה תוכנית לאפות?
כל תכנית תעבוד – אני אופה בטורבו אבל אפשר לאפות גם בחימום עליון ותחתון
האם אפשר להכין את הבצק בלילה, להתפיח במקרר ולאפות בבוקר?
אין בעיה. אני משאירה אותו לתפוח במקרר
ערב טוב.
היום הכנתי את מתכון הפיתות .הכל יצא נפלא!!!רק דבר אחד לא הצליח לי .צד אחד יצא דק וצד שני עבה .איפה טעיתי ???
הי חילי. לפעמים הבצק המגולגל צריך תפיחה קצרה נוספת לפני שמרדדים אותו לפיתה. במקרה כזה מציעה לתת תפיחה של 20 ד' בכדורים ואז לשטח לפיתה
מדהים
היי, איך את מציעה לשלב קמח כוסמין מלא? 50% מכמות הקמח?
האם יהיה צורך ביותר נוזלים?
תודה!!!
אכן 50%
לגבי הנוזלים, צריך להרגיש את הבצק במהלך הלישה. הוא צריך להיות נעים ולא דביק.
מתכון ממש מוצלח,פעם ראשונה שאני עושה פיתות ויצא לי כמו במאפיה,תודה מיכל
תודה רבה על התגובה המפרגנת 🙂
אגב, שמי רות
וואי יצא לי מושלם ברמות על חלל.
רק תקלה קטנה- צד אחד יצא לי ממש ממש דק.. יכול להיות שקשור לחום התנור שלא הגיע לשיא או שקשור לרידוד?
יכול להיות שקשור לגילגול. שווה לגלגל לכדור, לתת לבצק לנוח ואז לגלגל עוד טיפונת ולרדד.
האם מים מהברז או חמימים? תודה.
מים מהברז
תודה על המתכון. מכינה אותן באופן קבוע.
מתכום מעולה תודה רבה
תודה רבה חגי 🙂
הכנתי עכשיו! ויצא לי נדיררר!! טעים ביותר פעם ראשונה שאני מכינה פיתות לבד והופתעתי לטובה! מתכון מעולה תודה רבה:)
תודה רבקה. שמחה שאהבת
האם צריך להפוך את הפיתות במהלך האפייה? או להשאיר כל החמש דקות על אותו הצד? הצד שיהיה צמוד לאבן האפייה לא ישרף?
אני לא הופכת, הן מקבלות צבע יפה משני הצדדים.
ואצלי הצד שהיה על האבן/המשטח לא נשרף. זו אפיה לזמן קצר
היי הכנתי לפי המתכון והטיפים יצא מאד טעים אך לא נפתח כמצופה צד אחד דק מאוד עד כדי שנקרע וצד שני עבה מאד.. היכן טעיתי?
הי אלינה , יכול להיות שבמהלך הגילגול של הפיתה נוצר איזשהו כיס אוויר או מרווח קטן שגרם לזה שצד אחד היה דק מאוד. נסי לגלגל את כדורי הבצק בצורה הבאה: לוקחים חתיכת בצק, מקפלים את הקצוות שלה אל המרכז ואז מגלגלים כשהחלק עם הקיפולים כלפי מטה והחלק החלק כלפי מעלה. מקווה שזה יעזור
האם אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים או חלב?
זה למטרה שהפיתה תהיה 'מזונות'?
אפשר בחלב. נראה לי שמיץ תפוזים פחות מתאים
יצאו מושלמות!! השתמשתי בקמח מלא והשמטתי את השמן לחלוטין ועדיין יצאו טעימות יותר מהחנות!!
אין כמו מאפים שמכינים לבד בבית. שמחה שאהבת
שלום לך ,המתכונים שלך אליפות אחד אחד כל משפט בהוראות הוא טיפ מקצועי
וגם תמונה ברורה מצורפת לכל דבר ,ממש שווה
תודה רבה
כמה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה
מאוד משתדלת שהמתכונים שאני מפרסמת יהיו נגישים ומפורטים כדי שכולם יצליחו בהכנה שלהם
הי אפשר בדיוק אותו דבר אבל קמח כוסמין לבן?
אפשר
תודה רבה,
יצא טעים ויפה כמו בתמונות. בדרך כלל אני אופה עם חצי כמות קמח מלא. גם כן טעים מאוד.
שמחה לשמוע שהצליח לך. יש משהו מאוד מהפנט ומהנה בלראות שהפיתה תופחת ומפתחת כיס יפה
הי:)
תודה רבה על מתכון מצוין, פשוט וברור! יצאו פיתות מעולות!
נועה
תודה נועה. שמחה שאהבת. זה קסם מגניב לראות את הפיתות מתנפחות ככה בתנור
הכנתי ויצא מושלם! תודה!
דנה. שמחה שאהבת
הי, האם אפשר לעשות עם קמח שמרים? אין לי שמרים יבשים בבית. יעבוד?
אפשר להכין עם קמח שמרים אבל במקרה כזה אני ממליצה לך להכפיל כמויות ולהכין עם כל האריזה (כלומר עם קילו קמח) כדי להבטיח פיזור שמרים אחיד
ניסיתי היום את הפיתות יצא על הפנים
אושר היקר, אני לא יודעת איך הכנת את הפיתות ומה לא יצא טוב אבל בדבר אחד אני בטוחה וזה שלא הכנת לפי המתכון ולפי ההוראות. המתכון הזה נבדק על ידי לא מעט לפני שפורסם והוכן מאז על ידי אלפי אנשים בהצלחה רבה.
שלום,
תודה על המתכון המעניין.
האם אפשר למרוח שמן זית ולפזר מעל שומשום/זעתר על החלק העליון של הפיתה לפני הכנסתה לתנור?
לא ניסיתי להכין פיתות זעתר כך. אני מניחה שזה יעבוד כי האפיה קצרה, אבל, אפשר גם להכין את הפיתות כך גם לאחר האפיה.
מציעה שתנסי על אחת ואם תראי שזה עובד תכיני את השאר ככה ואם לא, תכיני עם הזעתר והשמן לאחר שהפיתות ייאפו.
אפשר להכין אותן בנינג'ה גריל?
ואם כן, באיזו תכנית וכמה מעלות?
לדעתי אפשר כי הנינג'ה גריל זה מכשיר מושלם. אבל… בגלל הגודל שלו לא תוכלי להכין כמות גדולה בכל פעם ואז זה ייקח יותר זמן ולכן אני מכינה בתנור, שאז אני מכינה 4-5 במקביל.
לגבי תכנית – נראה לי שבטיגון ללא שמן בחום של 250 מעלות. יכול להיות שגם תכנית צליה תעבוד אבל מודה שלא ניסיתי.
יצאו לי פיתות מושלמות!! תודה על מתכון מעולה וקל להכנה
איזה כיף לקרוא 🙂 תודה על התגובה והמשוב