פיתות מושלמות בבית

פיתה בבית – לא תאמינו כמה זה קל להכנה וכמה שהן יוצאות נפלאות.

אם יש דבר אחד שאני תמיד דואגת שיהיה לי בפריזר זה פיתות. כי הן הכי שימושיות מבחינתי. מכינה איתן לפעמים כריכים לילדים, סנדוויצ'ים זריזים לי וכמובן טוסטים ופיצה פיתה בארוחת הערב. אין על פיתות!

פיתה ביתית

אז כשיום אחד בסוף של פסח קלטתי שאין פיתות בבית מייד הבנתי שאני פשוט חייבת להכין בעצמי. וככה התחיל הרומן שלי עם הפיתות הביתיות. כשגיליתי כמה קל להכין אותן התחלתי להכין בכל פעם שהיתה לי הזדמנות. לא אכחיש שאני עדיין קונה לפעמים, אבל כשבא לי להתפנק אני מכינה אותן בעצמי.

אז לכבוד יום העצמאות החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי ובטיפים שלי לפיתות ביתיות כי הן מושלמות למנגל המסורתי של החג.

החומרים לעשר פיתות:

500 גר' קמח לבן (אפשר לשלב עם קמח מלא או כוסמין או כפרי)
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
בערך כוס וחצי מים
חצי כפית מלח

מכינים את הבצק:

הכנת הבצק מאוד פשוטה והיא בעקרון ערבוב של כל החומרים. אבל רצוי להתחיל בערבוב הקמח עם השמרים, ומעל ליצוק את כל יתר החומרים כאשר עם המים מתחילים מכוס ורבע מים ובמידת הצורך מוסיפים.

לשים את הבצק בקערת המיקסר במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם הבצק נראה יבש מדי אחרי דקה של לישה מוסיפים מים בהדרגה. אם חלילה הוספתם יותר מדי מים והבצק נראה לכם דביק אפשר להוסיף מעט קמח.

מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח למשך שעה.

אחרי שעה תראו איך הבצק כבר הספיק לתפוח וכמעט להכפיל את הנפח שלו.

ועכשיו, עוברים לעיצוב הפיתות

מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים. אפשר לשקול את הבצק – כ 90 גרם לכל פיתה, אבל לא חייבים, אני אוהבת להכין "לפי העין".

מכדררים את חלקי הבצק לכדורים ומניחים על השיש המקומח למשך כ- 20 דקות. זה לא חובה אבל זה תורם לקבלת בצק גמיש יותר.

בינתים מחממים את התנור ל 250 מעלות, או לחום הכי קרוב שהתנור שלכם מגיע. אני הכנתי את הפיתות על משטח ברזל (פאסט אנד קראסט) אבל אפשר להכין על אבן פיצה ואם אין לכם, אז גם תבנית תנור רגילה הפוכה תספיק. פשוט מחממים אותה יחד עם התנור כדי שתהיה מאוד חמה כשהפיתות ייכנסו לתנור.

לאור השאלות שעלו בתגובות מוסיפה שהתנור בתכנית טורבו או חימום עליון תחתון. לגבי מיקום התבנית – שליש תחתון או באמצע.

משטחים כל כדור ל.. פיתה 🙂 רצוי לעשות אותה דקה יחסית אבל אל תעשו דקה מדי כי אז היא לא תהיה בשרנית מספיק.

ו.. לאפיה

אני אוהבת לאפות את הפיתות שלי בתנור (ככה יצאו לי הכי טובות) ואני נוהגת לאפות 4-5 פיתות בכל סבב. מסדרים אותן על נייר אפיה ומעבירים אותו בעדינות אל המשטח שנמצא בתנור (או התבנית ההפוכה). כשהמשטח חם זה תורם להיווצרות של פיתות מהר יותר ואוורירי יותר.

איך מעבירים את הפיתות? פשוט מאוד – אני מניחה את נייר האפיה עם הפיתות על תבנית שטוחה או על תבנית הפוכה ו"מגליצ'ה" אותו על המשטח (או התבנית ההפוכה).

האפיה של הפיתות די מהירה – כמה דקות, ובמהלכה קורה הקסם הזה שתמיד מהפנט אותי מחדש. פתאום הן מתחילות להתנפח! 😆

איחסון הפיתות כשהן יוצאות מהתנור – ישר למגבת!

כשהפיתות מוכנות מוציאים אותן בעדינות מהתנור, וגם את נייר האפיה, אחרת הוא יתחיל להשרף) ומייד עוטפים אותן במגבת עבה יחסית כדי שישמרו על הלחות שלהן. זה יבטיח פיתות בשרניות ולא יבשושיות.

שימו לב שממש חשוב לעטוף את הפיתות במגבה, והפעם באחת יחסית עבה. כל פעם כשמסיימים עוד מקבץ של פיתות מוסיפים אותן לאלה שבמגבת ומכסים. אני לפעמים מכסה גם מעל במגבת נוספת.

וזהו, יש לכם פיתות מושלמות!!! בכל פעם מחדש מפתיע אותי כמה הן קלות להכנה, כמה כיף להתעסק עם הבצק וכמה מדהים זה שהן מתנפחות ככה בתנור.

הפיתות נשמרות יפה בטמפרטורת החדר ליום יומיים, מעבר לזה אני מקפיאה אותן והן שורדות נהדר בהפשרה.

לפני שתשאלו – אפשר להכין גם בסיר פיתות (סיר עמוק כזה עם מכסה), או במחבת (ואז תשתמשו במכסה במחבת) אבל אני מעדיפה לאפות בתנור. ככה גם מכינים כמה יחד ולא נתקעים "שנה" בהכנה שלהן אחת אחת.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

פיתה שמכינים בבית

Servings 10 פיתות

מצרכים:

  • 500 גרם קמח לבן אפשר לשלב עם קמחים מלאים
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר.
  • מוסיפים את שאר החומרים וכוס ורבע מים ומתחילים לערבל עם וו לישה במשך כ 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה.
  • מחלקים את הבצק ל 10 חלקים ומכדררים לכדורים. מתפיחים את הכדורים 20 דקות על משטח מקומח ומכסים אותם.
  • מחממים תנור ל 250 מעלות ומחממים בתוכו משטח או אבן לאפית לחמים או תבנית תנור הפוכה.
  • משטחים את הכדורים לצורת פיתה ומניחים על נייר אפיה 4-5 פיתות.
  • מחליקים את הפיתות לתנור על גבי המשטח או התבנית ההפוכה (ראו הסברים בהרחבה במתכון)
  • אופים במשך כ- 5 דקות עד שהפיתות שחומות ותפוחות.
  • מוציאים את הפיתות ומכסים במגבה עבה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏26 תגובות

  1. מיכל רוזנבך ב- 12 באפריל 2021 בשעה 10:28

    נראה סוף מושלם

    • שמח במטבח ב- 14 באפריל 2021 בשעה 7:53

      תודה <3

    • נ ב- 14 באפריל 2021 בשעה 12:18

      האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן? אם כן יש קמח מומחץ?

      • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:22

        לא ניסיתי אבל ידוע לי שעובד. מציעה לך ליתר בטחון לבדוק אם יש מתכון לפיתות ללא גלוטן באתר "בליקמח" של דביר בר, המתכונים שלו ללא גלוטן ונוסו על ידו ואז תדעי בוודאות שזה עובד (לא אוהבת לשלוח אנשים להכין משהו שלא הכנתי בעצמי)

    • ‪Matilda ב- 15 באפריל 2021 בשעה 23:53

      כמה כוסות זה 500 גרם קמח? תודה

    • שירי ב- 18 באפריל 2021 בשעה 22:16

      איך יוצא שיש בהם חור או מקום למלא?

  2. יאנה ב- 12 באפריל 2021 בשעה 12:47

    היי נראה נהדר,רציתי לשאול באיזו תוכנית בתנור את משתמשת בטורבו או למטה למלא?

    • יורם השרוני ב- 13 באפריל 2021 בשעה 16:02

      נשאלה שאלה האם בטורבו או בתכנית אחרת

  3. מורית ב- 12 באפריל 2021 בשעה 15:59

    אפשר ללוש ידנית? אם כן אז כמה זמן בערך
    תודה

    • שמח במטבח ב- 14 באפריל 2021 בשעה 7:51

      אפשר גם ידנית. כ 5-7 דקות עד שהבצק גמיש ונעים ולא דביק

  4. חנה אביסדריס ב- 13 באפריל 2021 בשעה 5:58

    גם אני שואלת את אותה שאלה, האים את אופה בתחתית התנור או בטורבו או תחת הגריל?

    • שמח במטבח ב- 14 באפריל 2021 בשעה 7:51

      בכל מקום בתנור שתרצי, בטורבו או בחימום עליון תחתון. לא בגריל

      • אורית ב- 14 באפריל 2021 בשעה 12:47

        היי,
        ניסיתי פעם ראשונה. יצא מעולה!!!

        • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:21

          שמחה לשמוע 🙂 תודה על התגובה

  5. מיכל ב- 13 באפריל 2021 בשעה 14:45

    שלום לך
    יש לך מתכונים נהדרים ואתר ממממהמם.
    חבל שאת לא מספיק רגישה כלפיי אלפי גולשים שומרי מסורת שעבורם פיתה באמצע פסח זה עניין מאוד מאוד רגיש. כואב.
    בדיוק לאחר יום השואה בו התוודענו כמה טרחו הנאצים לזמן ליהודים הרעבים במחנות העבודה לחם חם וטרי דווקא בפסח. והם עמדו בנסיון…… שנזכה גם אנחנו לזכור 3,333 שנים של פסח כשר. והכי חשוב עם שיש בו רגישות לאחר.

    • שמח במטבח ב- 14 באפריל 2021 בשעה 7:50

      מיכל יקרה, אם היית בודקת את התאריך היית רואה שהמתכון פורסם אחרי פסח ולקראת יום העצמאות. אז עם כל הכבוד לדיבורים שלך על "רגישות" לפני שאת מטיפה תבדקי שאת מטיפה במקום הנכון ולאדם הנכון. ובכלל, אולי עדיף פחות להטיף ברשת. את לא מכירה אותי בכלל.

      • מטילדה ב- 15 באפריל 2021 בשעה 23:54

        אשמח להצטרף לניוזלטר שלך

    • מזל ב- 15 באפריל 2021 בשעה 10:15

      כמה חוסר שקט לכתוב דברים כאלה בלי לבדוק קודם פרטים מדויקים מין הראוי כמו דורית להשמיץ תידאגי להיתנצל זה המינימום הנדרש מימך עצמאות שמח לך ולכל עם ישראל

  6. לימור ב- 13 באפריל 2021 בשעה 16:31

    הי מתכון מעולה, באיזה תוכנית לאפות?

    • שמח במטבח ב- 14 באפריל 2021 בשעה 7:48

      כל תכנית תעבוד – אני אופה בטורבו אבל אפשר לאפות גם בחימום עליון ותחתון

  7. רינת פרי ב- 14 באפריל 2021 בשעה 19:07

    האם אפשר להכין את הבצק בלילה, להתפיח במקרר ולאפות בבוקר?

    • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:20

      אין בעיה. אני משאירה אותו לתפוח במקרר

  8. חילי פז ב- 14 באפריל 2021 בשעה 22:59

    ערב טוב.
    היום הכנתי את מתכון הפיתות .הכל יצא נפלא!!!רק דבר אחד לא הצליח לי .צד אחד יצא דק וצד שני עבה .איפה טעיתי ???

    • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:20

      הי חילי. לפעמים הבצק המגולגל צריך תפיחה קצרה נוספת לפני שמרדדים אותו לפיתה. במקרה כזה מציעה לתת תפיחה של 20 ד' בכדורים ואז לשטח לפיתה

השאר תגובה