פאי שוקולד ומרשמלו
שוקולד עבורי הוא ה"קומפורט פוד" האולטימטיבי.
כשאני רוצה להתפנק עם משהו טעים ומושחת, הקינוחים השוקולדיים תמיד יהיו הראשונים שאכין. זה יכול להיות מוס שוקולד, עוגת שוקולד, פאדג' שוקולד/רוקי רואד, בראוניז, עוגיות שוקולד, צמת השמרים המושחתת או כל קינוח שוקולדי אחר (לא סתם יש הרבה מתכוני שוקולד בבלוג..).
החגים נגמרו, ונשבעתי לעצמי שאתחיל לפתח מתכונים פחות מושחתית ומשמינים, כי כמו כולם גם אני פצחתי בדיאטה, ואז הגיע "המצב" – זה שבגללו הפסקתי לשמוע חדשות כי נמאס לי לשמוע רק דברים רעים, זה שבגללו הרחובות והקניונים כמעט התרוקנו, וזה שהעכיר את מצב הרוח הלאומי, והחשק למשהו מנחם ומפנק התגבר על כל התכניות.
כמובן שמצאתי עצמי חוזרת למטבח, שולפת את השוקולד מהמזווה ושוברת את הראש מה אכין הפעם כדי לפנק את חברותי היקרות במפגש שקבענו לערב, ואז נזכרתי שמזמן לא הכנתי פאי שוקולד. אז החלטתי להכין פאי שוקולד קצת אחר, עם הר של מרשמלו מעליו (לאקסטרא פינוק) ובשביל להפוך אותו לשמח יותר קישטתי אותו בזר של פרחים שעוטף את הפאי, מייפה אותו ומוסיף לו קראנצ'יות.
התוצאה כמובן היתה יפייפיה (בעיני) וטעימה להפליא. אז בואו נתחיל בהכנות
החומרים לתבנית פאי עמוקה:
לקלתית ולקישוט:
200 גר' חמאה
100 גר' (שקית) אבקת סוכר)
400 גר' קמח
ביצה
כפית תמצית וניל
מעט מלח
למלית:
200 גר' שוקולד מריר איכותי – עדיף עם 60% מוצקי קקאו או יותר
150 גר' חמאה
חצי כוס (100 גר') סוכר
2 ביצים
חצי כוס (70 גר') קמח
כפית תמצית וניל
קורט מלח
חבילת מרשמלו או מיני מרשמלו
ההכנה:
לקלתית:
ניתן להכין את הקלתית במיקסר או במעבד מזון.
במיקסר: משתמשים בחמאה רכה – מקרימים עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהתערובת אחידה. מגרדים את הבצק מהקצוות עם לקקן ומוסיפים את שאר החומרים (קמח וניל ומלח) וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת שחלקה אחידה וחלקה פרורית. מעבירים למשטח מרופד בניילון נצמד, מאחדים לכדי גוש בצק מלבני ועוטפים בניילון הנצמד.
במעבד מזון: משתמשים בחמאה קרה מהמקרר – שמים בקערת מעבד המזון את החמאה חתוכה לקוביות, אבקת הסוכר והקמח ומתחילים לעבד בפולסים. כשהתערובת פירורית מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית (נראית כמו קוסקוס עבה). מעבירים למשטח מרופד בניילון נצמד, מאחדים לכדי גוש בצק מלבני ועוטפים בניילון הנצמד.
מעבירים את הבצק העטוף למקרר לחצי שעה לפחות להתמצקות.
מפזרים על משטח העבודה מעט קמח ועליו מניחים את הבצק שהתקרר וגם עליו מפזרים מעט קמח.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ובודקים באמצעות התבנית שהבצק מספיק כדי למלא את כולה.
בעדינות, מעבירים את הבצק אל התבנית. אפשר להעזר במערוך ולגלגל את הבצק עליו ואפשר להעביר ידנית, העיקר שזה יהיה בעדינות שהבצק לא יקרע. וגם אם נקרע – לא סוף העולם, הבצק דביק ופשוט מסדרים בעדינות את הקטע שנקרע.
בעזרת סכין מסירים את החלקים המיותרים של הבצק, כך שהתבנית תרופד בחלקה הפנימי. את שארית הבצק מאחדים לגוש אחד, משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
מעבירים את התבנית ואת הבצק הנוסף למקרר ועוברים להכנת המלית.
בקערה שתהיה גדולה מספיק לכל החומרים ממיסים את השוקולד והחמאה. ההמסה הכי נוחה היא במיקרו. מתחילים בדקה, מערבבים, ומחממים שוב במקטעים של חצי דקה עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את סוכר ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבבים מעט עד שהתערובת אחידה וללא גושים. ואז מניחים את התערובת בצד שתתקרר קצת ועוברים להכין את הקישוט
עכשיו כבר אפשר לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות בטורבו
מוציאים מהמקרר את הבצק שנותר (את התבנית עם הבצק משאירים במקרר עד להרכבה) ומרדדים אותו לעובי של כחצי סנטימטר.
בעזרת קורצן בצורת פרח קורצים פרחי בצק קטנים (כמובן שאפשר לקרוץ צורה אחרת שתרצו – לבבות, עלים, כוכבים וכו')
ועכשיו עוברים לחלק הכיפי של ההרכבה: ממלאים את הקלתית במלית השוקולד
שימו לב שהמלית לא מכסה את כל התבנית ונשאר מקום – וכאן נכנס המרשמלו שמניחים בעדינות מעל השוקולד.
אגלה לכם שבמקור הפאי היה אמור להיות עם שוקולד בלבד, אבל כשראיתי שנשאר יותר מדי מקום בתבנית החלטתי להוסיף את המרשמלו ולהפוך את העוגה לעוד יותר "שמחה" ומושחתת – החלטה שהתבררה כמוצלחת במיוחד כי השילוב הזה פשוט הורס!
ואחרון חביב – מקשטים את התבנית שלנו בפרחי הבצק שהכנו מראש – פשוט מסדרים בעדינות מסביב לתבנית. אני סידרתי באופן שכל פרח עלה במעט על הפרח שלפניו, אבל כמובן שכל סידור שתרצו יעבוד.
תראו כמה יפה זה יוצא יחד. כל כך יפה שהייתי חייבת לצלם גם מלמעלה 🙂
מי שרוצה מראה שחום יותר יכול למרוח את פרחי הבצק בביצה שמעורבבת עם מעט מים, אבל זה ממש לא חובה. הבצק יוצא יפה בכל מקרה.
מכניסים את התבנית החגיגית שלנו לתנור ואופים (180 מעלות בטורבו, זוכרים?) במשך כ- 25-30 דקות, עד שהמרשמלו משחים. מחכים שהעוגה תצטנן ומעבירים אותה לקרור של לפחות שעה כדי לאפשר למלית השוקולד להתייצב.
חשוב מאוד לתת למלית השוקולד להתייצב מכיוון שהיא מכילה מעט קמח יחסית (וזה גם מה שנותן לה את המרקם הקרמי והנימוח שלה).
בתאבון!
נראה מדהים ממש!! כל הכבוד!
תודה רבה קלייר 🙂
היי רות,
איכשהו, הצלחתי לפספס לחלוטין את הבלוג שלך והתוודעתי אליו רק לפני חודש וחצי בערך.
מאז אני ברמת התמכרות קשה: כבר הכנתי את הפאי הזה (שיצא מדהים) , עוגת הקסם, עוגת גבינה עם לבבות שוקולד ואת עוגיות המנדלברויט. בתכנון עוד להגיע לצמת השמרים שוקולד קוקוס (הצתה מאוחרת – כבר אמרתי).
אני מאוד נהנת להכין את המתכונים שלך – גם בגלל רמת הדיוק הגבוהה וגם בגלל שאת מצליחה כל פעם להפתיע ולעניין מחדש.
מחכה למתכון הבא.
הי דנה ותודה 🙂
כל כך כיף לקבל כאלה פידבקים על הבוקר.
רות יקרה,
אולי זה קצת לחרב את העוגה…פאי פרווה יכול לעבוד?