עוגת קרפים עם קצפת וריבת חלב
לכל אופה ישנם מתכונים מהירים במחברת המתכונים שלה/ו – מתכונים מהסוג שעושה "וואו" בלי שעבדנו עליה שעות. ובהיותי אמא עובדת וסופר עסוקה אני מאוד מחבבת כאלה, והיום אני רוצה להציג לכם אחד ממש מוצלח – עוגת קרפים.
עוגת קרפים זו בעצם עוגת שכבות שמורכבת משכבות דקות דקות של קרפים (בלינצ'סים) וביניהן קרמים בטעמים שונים וקישוט מעל. כמה פשוט ככה טעים!
את עוגת הקרפים שלי בחרתי להכין בגירסה שתדבר גם לילדים וגם לגדולים עם השילוב האלמותי של קצפת (אם כי קצפת משודרגת במקרה זה) וריבת חלב. השילוב הזה כל כך קל להכנה וכל כך טעים וכמובן נראה מאוד מגרה אז מבחינתי זה מתכון מנצח.
והפעם, מפאת קוצר זמן, הכנתי אותה עם קיצור דרך נפלא – בלינצ'סים מוכנים שמגיעים קפואים ורק צריך להפשיר – ככה אני מבטיחה שכל הבלינצ'סים בעוגה שלי יהיו באותו גודל ולא צריכה לעמול על ההכנה שלהם (אם כי אני בחרתי להשחים אותם מעט לפני בניית העוגה).
כמובן שאם אתם מעוניינים להכין קרפים לצורך העוגה זה רק יהיה מבורך. הנה המתכון המנצח שלי לקרפים מושלמים. לצורך העוגה צריך יהיה להכין אותו בכמות כפולה.
החומרים:
חבילת עלי בלינצ'ס (השתמשתי בשל מעדנות)
500 מ"ל שמנת מתוקה (השתמשתי ב 38% של השף הלבן)
250 גר' (מיכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר (השתמשתי בשל השף הלבן)
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
כמה כפות נדיבות של ריבת חלב
כמה כפות שמנת מתוקה (למקרה הצורך)
*אפשר כמובן להכין בלינצ'סים – לעוגה נדרשים כ 20 בלינצ'סים.
ההכנה:
מפשירים את עלי הבלינ'ס מראש ומוציאים את המסקרפונה מהמקרר שתגיע לטמפרטורת החדר (זה עוזר להקצפה שלה).
אחרי שעלי הבלינצ'ס הפשירו אפשר להשתמש בהם כמו שהם, אבל אני העדפתי שיקבלו מעט צבע ולכן השחמתי אותם אחד אחד במחבת קרפים.
מניחים את עלי הבלינצ'ס בצד (בכמה ערימות) שיצטננו ועוברים להכנת הקרם.
מקציפים יחד את השמנת המתוקה, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קרם יציב אבל לא נוקשה.
בודקים את המרקם של ריבת החלב שלכם – אם היא קצת סמיכה מחממים אותה במיקרו עם מעט שמנת מתוקה ומערבבים. במידה והתערובת לא מספיק דלילה לטעמכם לזירזוף מעל עוגת הקרפים מוסיפים עוד קצת שמנת מתוקה ומערבבים. אם צריך אפשר לחמם עוד קצת.
אפשר לזרזף אותה על העוגה עם כף או כפית ואפשר עם שקית זילוף שחתכנו בה חור קטן.
מתחילים בבניית העוגה
בצלחת הגשה יפה מניחים בלינצ'ס ועליו מורחים שכבה דקה (אבל לא מדי) של הקרם ומזרזפים מעט מריבת החלב, מניחים שכבה נוספת של בלינצ'ס ושוב קרם וריבת חלב וכן הלאה עד שמגיעים לגובה הרצוי של העוגה. לא חייבים לזרזף ריבת חלב על כל השכבות (העוגה תהיה מאוד מתוקה ככה) ואני בחרתי לעשות חלק עם וחלק בלי אבל שעדיין תהיה נציגות לריבת החלב והמתיקות תהיה מעודנת.
לסיום מניחים על השכבה העליונה של העוגה תלולית יפה של הקרם ומעליה מזרזפים בנדיבות מריבת החלב (שיהיה יפה ומפתה :-).
אז זו עוגת הקרפים/עוגת הבלינצ'סים שלי. קלה להכנה ובלי הרבה מרכיבים וסופר טעימה ומרשימה. מקווה שגם אתם תהנו ממנה.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם חברת מעדנות
כמה זמן נשמרת במקרר? והאם לא יוצאת אחרי זה מהמקרר כזאת "מושי" ??
הי רקפת
עניתי לך בפייסבוק אבל אענה גם פה – העוגה נשמרת עד 3 ימים במקרר. לדעתי שהות במקרר של יום רק תתרום לעוגה כי הקרם ייספק בקרפים והמרקם יהיה יותר מוצלח. היא לא אמורה לצאת "מושי" . בהצלחה 🙂
אחלה מתכון 🙂 האם יש לך המלצה למתכון לבלינצס?
תודה!
יהיה בקרוב.. עדיין לא הספקתי לצלם אותו בצורה מסודרת
היי רות יש לך אולי מתכון לבלינצס?
יהיה בהמשך. צריכה לצלם מתכון מסודר 🙂
יש לך מתכון טוב לבלינצס?
תודה רעות. בהחלט – יש לי מתכון אליפות לקרפים בבלוג שנקרא "קרפ צרפתי עם נוטלה"
בעקבות הערתך אוסיף קישור למתכון
על איזו ריבת חלב את ממליצה?
ריבת חלב ביתית. יש מתכון בבלוג
אם לא – ריבת חלב מתוצרת ארגנטינה כמובן וחשוב לבדוק בחלק האחורי של האריזה שהיא עשויה מסוכר וחלב ולא מאבקת חלב