עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה
כי ידוע הרי שבחודש תשרי מתחילה לי שנה חדשה 🙂
ראש השנה בפתח ואיתו גם ההכנות לחודש החגים שלנו. מצד אחד מתחילים להתכונן לשנה שתבוא ומצד שני מסכמים את השנה שחלפה, ובין לבין כולם עסוקים בשאלה מה נכין לכבוד ראש השנה, הן בגיזרת הבישולים והן בגיזרת הקינוחים.
אז אני שמחה לחלוק אתכם את העוגה שלי לערב ראש השנה עוגת כוורת – עוגת דבש שקיבלה מראה חגיגי בזכות קרם שוקולד לבן שמשתלב היטב בטעמי הדבש וקישוט עם טריק מיוחד שנותן לעוגה מראה של כוורת עם דבש.
את הטריק למדתי מחברתי עליזה דביר, שהכינה גירסה משלה לעוגה לפני שנים רבות וכבר מאז עשתה לי חשק לנסות את הפטנט ליצירת מראה הכוורת – ומהו הפטנט? נייר פצפצים!! כן, זה שתמיד אי אפשר להפסיק לפצפץ אותו, עכשיו יש לו שימוש נוסף מעבר לפיצוצים ולאריזות 🙂
יתרון נוסף של העוגה הוא שניתן להכין אותה מראש ועל ידי כך להקל על עצמכם בהכנות לחג, וגם ניתן להכין אותה בגירסת פרווה עם קרם מקצפת צמחית (ראו במהשך המתכון).
אז בלי הקדמות נוספות, קבלו את עוגת הכוורת לראש השנה 🙂
החומרים לתבנית 24 או 26 ס"מ:
לעוגת הדבש:
5 ביצים
1 ו- 1/4 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן צמחי (שזה אומר שמן רגיל – קנולה, סויה, חמניות וכו')
1/2 כוס דבש
3/4 כוס קפה חזק נוזלי (אספרסו, נס מכף אבקה ו 3/4 כוס מים או קפה שחור בלי הגרגרים)
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
לקרם השוקולד הלבן:
200 גר' שוקולד לבן
כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה לשלב ההמסה
כוס וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה לשלב ההקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל אמיתית
*לגירסת פרווה משתמשים בשני מיכלי קצפת צמחית וחצי חבילת אינסטנט פודינג. ולא, לא צריך שוקולד לבן בגירסת הפרווה 🙂
ליצירת הקישוט:
גיליון פצפצים שטוף, חתוך לעיגול בקוטר התבנית
איפה קונים גיליון פצפצים? בחנויות עשה זאת בעצמך (אייס/הום סנטר וכו') או בחנויות שמוכרות כלים שבירים.
לזיגוג:
1 חב' ג'לי משמש (ולאור שאלות שהועלו, אל דאגה, הוא משתלב נהדר בטעמי העוגה, בהמשך יש הצעות לתחליפים לג'לי)
2 כוסות מים
ההכנה:
עוגת דבש:
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר (ואין צורך להפריד את הביצים). כשהתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים בהדרגה ותוך זרזוף את השמן ולאחר מכן את הדבש (טיפ שלי – יוצקים את הדבש לכוס המדידה בה השתמשנו לשמן, השימון שלה יעזור לדבש להשתחרר בקלות מהכוס). ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים את הקפה.
לבסוף, ובמהירות הכי איטית של המיקסר מוסיפים את הקמח אבקת האפיה והתבלינים. הכל כמובן בהדרגה. חשוב לא להקציף את התערובת יתר על המידה על מנת שלא תתקבל עוגה במרקם "חנק". בסוף ההקצפה מקפלים ידנית את התערובת כדי לוודא שאין גושי קמח בבלילה או בתחתית הקערה.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת שתחתיתה מרופדת בנייר אפיה (זה יקל מאוד על החילוץ בסוף האפיה) ואופים במשך כ- 50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
הטיפ שלי לקבלת עוגה גבוהה ואחידה בלי גבעות או שקעים הוא להשאיר את העוגה בתנור 5 דקות נוספות בתום האפיה. לאחר מכן להוציא את העוגה ולהעביר סכין מסביב לדפנות שלה, ואז להחזיר את העוגה להתקררות בתנור. העוגה תצנח במעט אבל באופן אחיד.
את עוגת הדבש ניתן ואף מומלץ להכין מראש, אפילו 5 ימים מראש כיוון שעוגות דבש הן מסוג העוגות שרק משתבחות עם ההמתנה.
למוס השוקולד הלבן:
מכינים את תערובת הבסיס משוקולד לבן ומיכל שמנת מתוקה שממיסים יחד במיקרו. ההמסה מאוד פשוטה אבל חשוב לא לחמם יתר על המידה כדי שהשוקולד לא ייחרך. אז מה עושים? מתחילים בחימום של דקה, מערבבים מעט ואז מחזירים למיקרו לסבבים של חצי דקה, כאשר אחרי כל סבב מערבבים. לפעמים זה מצריך דקה נוספת ולפעמים קצת יותר (תלוי במיקרו). את התערובת המוכנה מצננים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות כדי שהתערובת תתקרר.
לאחר שהתערובת הצטננה מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים לתערובת מיכל וחצי של שמנת מתוקה (375 מ"ל), כפית תמצית וניל ו2 כפות אינסטנט פודינג וניל (שמייצב את התערובת) ומקציפים עד לקבלת קרם סמיך.
ולמי שמכין ציפוי פרווה – פשוט מקציפים את השמנת הצמחית עם חצי חבילת אינסטנט פודינג לקצף יציב. אין צורך בשוקולד לציפוי הפרווה, הקצפת הצמחית מאוד יציבה ועם האינסטנט היא בכלל תחזיק את הג'לי.
**ואל דאגה, לא שכחתי את הציפוי, אותו אנחנו נכין כשהעוגה תהיה מוכנה וקרה מאוד 🙂
להרכבה:
פורסים את עוגת הדבש ל- 3 שכבות. ניתן לעשות זאת עם סכים משוננת או עם הפטנט הנחמד הזה – חוט ברזל שמוחזק על ידי מעמד מתכת, עם סימונים לגובה הרצוי, שפשוט מעבירים לאורך העוגה.
והנה עוד פטנט, מכיוון שמדובר ב- 3 שכבות ואתם רוצים שהן תישארנה ישרות ואחידות – פשוט מסדרים את הפרוסות חזרה כשנייר אפיה מפריד ביניהן.
מניחים את השכבה העליונה כשהיא הפוכה על מגש עבודה או על הכלי שבו תרצו להגיש את העוגה ומצפים אותה בקרם, ממשיכים בציפוי עם שאר השכבות כאשר את התחתית אנחנו מניחים בחלק העליון כשהיא הפוכה (כאן נייר האפיה שהנחנו בתחתית התבנית לפני האפיה מאוד עוזר לקבלת שכבה יפה ואחידה).
לאחר שציפינו את כל העוגה מגיעה החלק מגניב של הקישוט – יצירת מראה הכוורת על החלק העליון – כמה פשוט ככה יפה – מניחים מעל לחלק העליון את נייר הפצפצים, שגזרנו מראש לקוטר העוגה ומהדקים בעדינות. לאט לאט תראו איך הדוגמה קורמת עור וגידים על העוגה שלנו.
ניתן לקשט גם את הדפנות באותו אופן עם נייר פצפצים שחתכנו לרצועה ארוכה שתקיף את העוגה. הפעם העדפתי מראה חלק ונקי יותר.
עכשיו שולחים את העוגה להתמצקות והתקררות במקפיא – לפחות ל 3 שעות כדי שהקרם יהיה קפוא לחלוטין וניתן יהיה להפריד אותו מהנייר ולמלא אותו בקישוט שלנו. כדי לא להרוס את מראה השוליים, כיסיתי את העוגה בשקף לאפיה. אפשר פשוט להחזיר את הרינג של התבנית ולפני החילוץ להעביר מסביב סכין דקה (מסכיני המטבח עם הידית הצבעונית שיש בכל מקום) שטבלנו בכוס מים רותחים.
כשהעוגה שלנו קפואה לחלוטין ומוכנה לציפוי מכינים מראש את הג'לי שלנו – שזה ממש קלי קלות – מניחים את אבקת הג'לי בקנקן מדידה, מוסיפים לו מים רותחים ומערבבים עד שאין גושים. מניחים לתערובת להצטנן מעט, שלא תמיס את המוס שלנו כשאנחנו יוצקים אותה עליה. שימו לב שהיא עדיין תהיה חמה כשניצוק אותה על העוגה, אבל לא רותחת.
ואז מתחיל הקסם: מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית או מקלפים את השקף (מה שאני שכחתי במקור לעשות …) ומקלפים את נייר הפצפצים מהעוגה שלנו
איזו דוגמה מגניבה נוצרה, נכון?
כל שנשאר זה ליצוק עליה את הג'לי שהצטנן וליישר אותה על העוגה. אני אוהבת שהג'לי נוזל מהצדדים – זה רק תורם למראה.
למי שתהה לגבי הג'לי – הוא משתלב נהדר בטעמי העוגה. זכרו שמדובר בשכבה דקה שלא משתלטת על הטעם.
ואם בכל זאת לא רוצים ג'לי – אפשר להחליף בדבש, ברוטב קרמל (ראו מתכון כאן), בריבת משמש חלקה מדוללת במעט מים, בסירופ מייפל אמיתי או פשוט לוותר על הציפוי. אבל – קחו בחשבון שכל החלופות הללו אינן יציבות כמו ג'לי וחלקן גם מתכהות בקרור. אז המלצה שלי – נסו את הג'לי ולא תצטערו 🙂
מי שרוצה יכול לקשט בדבורים ממרציפן/בצק סוכר. אפשר להכין לבד, ואפשר להשתמש בקישוט מוכן (כמוני, שגם גרועה בפיסול וגם הייתי קצרה בזמן).
אז יש לנו עוגת כוורת חגיגית לראש השנה, שההכנה שלה הרבה יותר פשוטה וקלה ממה שחשבנו 🙂
כל שנותר לי זה לאחל לכולכם שנה טובה ומתוקה, עם המון עוגות, עוגיות ומאפים שנכין יחד בכיף ובשמחה.
מחפשים רעיונות נוספים לחג? הנה כמה מהאהובים עלי:
מחפשים גירסה יותר מעודנת לעוגה באותו העיצוב המיוחד? כנסו למתכון המהמם של פיית העוגיות, אשר קרה המקרה ושתינו פרסמנו את המתכון יחד באותה השנה (בלי שידענו שהשניה תפרסם). אצל הפיה הגירסה היא עם מוס מסקרפונה עשיר, ג'לי שמכינים לבד וקישוט של רעפי שקדים.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
שנה טובה 🙂
אימצתי !
מחכה לתמונה שלך. נקרא לה עוגת כוורת ועוגת יומולדת באחד?
מהמם אפשר לשמור לילה במקפיא ובבוקר לעשות את הג'לי וזה יפשיר עד הערב? תודה
אין בעיה. זו בדיוק הדרך להכין – לשים את הג'לי כשהציפוי קפוא ולהעביר לקרור.
אפשר במקום הקפה תה כהה מאוד? לא אוהבים אצלי את טעם הקפה
אין בעיה להכין עם תה
עשיץי פע יים את הגנש והוא לא התייצב ;( אחרי שעות במקרר ולכן אי אפשר להקציף.
האם ניסית להקציף? או שהחלטת שבגלל שהוא נוזלי יחסית לא כדאי?
אני ממליצה כן להקציף ואז תראי שיוצא קרם מעולה
נראה מוש! ☺️ רק יש לי שאלה… את הקרם למעלה (הלבן) אפשר להכין מאינסטנט פודינג רגיל? (שמנת, אינסטנט פודינג וחלב, מוקצפים יחד לקרם יציב)…
או שחייבים שוקולד או משהו שימצק את הקרם יותר כך שלא ימס אחרי שופכים עליו את הג'לי?
פחות מתחברת לשוקולד לבן ואין לי שמנת צמחית 😵
אפשר גם מאינסטנט ושמנת, ממליצה לוותר על החלב כי הקרם צריך להיות יציב. אני מכינה לפי היחס של 2 מיכלי שמנת מתוקה קטנים על שקית אינסטנט.
וואו! מהממת!
תודה חן יקרה 🙂
הי
אשמח לדעת כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה? כמה ימים יכולה להיות במקרר
תודה רבה:)
הי ורד
ניתן להכין את עוגת הדבש עד 5-6 ימים מראש, ולאחסן עטופה היטב בטמפרטורת החדר.
את העוגה המוכנה אני ממליצה להכין עד יומיים לפני ההגשה ואז היא נשמרת במקרר.
נחמדה מאוד העוגה,מה שמזכיר לי שלפני כעשרים שנה היה מקובל להשתמש בנילון פצפצים גם מסביב לעוגה,בשוליים ואז הייתה נוצרת דוגמא של עגולים מסביב.מקסים
חג שמח!
לא מכירה עוגות כאלה מלפני 20 שנה, אך כן ראיתי עוגה בסגנון לפני 10 שנים.
הפצפצים בשוליים זה באמת מקסים. כתבתי בפוסט שזו אפשרות. הפעם בחרתי במראה חלק בשוליים
רות
כרגיל מהמם!!!
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
תודה לירון
ניתן בקלות להפוך לפרווה על ידי שימוש בקרם מ 2 מיכלי שמנת צמחית מוקצפים עם חצי חבילת אינסטנט פודינג
אבל במה ניתן להחליף את השוקולד הלבן?
הוא חלבי…..
הי חגית, כפי שכתוב במתכון ניתן להכין קרם מ 2 מיכלים של שמנת צמחית וחצי חבילת אינסטנט פודינג
נראה מהמם! ניתן לצפות בדבש במקום בג׳לי? או שזה לא יחזיק כמו שצריך?..
תודה רבה 🙂 לצערי הדבש לא יהיה יציב כמו הג'לי ולא יתקבל המראה המיוחד שיש בתמונה
אחת העוגות דבש היותר יפות שראיתי!
תודה רבה 🙂 שנה טובה
נראה מהמם וטעים!!! יש לי 2 שאלות:
1. האם צריך להכין 3/4 כוס קפה (כלומר, עם מים) או לקחת 3/4 כוס של קפה יבש מהקופסה?
2. רשמת שמומלץ להכין את העוגה 5 ימים לפני ההגשה. התכוונת רק לעוגה עצמה או לכל העוגה (עם הקרם והג'לי)
תודה ושתהיה שנה טובה ומתוקה!
הי בטי
1. 2/3 כוס קפה נוזלי – כלומר אספרסו או נס קפה שעשוי ממים וכף של אבקה, או קפה שחור (ואז מסננים את הגרגרים|).
2. התכוונתי לעוגת הדבש עצמה – זו עוגה שככל שמכינים יותר זמן מראש הטעמים שלה משתבחים
מקסים. זו העוגה שבכוונתי להכין לחג ולהשאיר במקרר, בניגוד לקינוחים הנוספים שאותם אקח לארוחת החג אצל המארחים שלנו… ולעניין הדבורים המתוקות, אפשר לשאול היכן קנית אותן?
תודה רבה יודפת
הדבורים נקנו בחנות למוצרי אפיה. הן מיוצרות על ידי רשת קוקיס ומגיעות במארז שכולל צנצנת קטנה של דבש ודבורה אחת. אני מניחה שבחנויות המתמחות יהיו השבוע כל מיני קישוטי דבורים שתוכלי לבחור מהם. אפשר גם להכין לבד (אני לא הכנתי מפאת קוצר זמן וכשרון מעט מוגבל בכל הקשור לפיסול ויצירה 🙂 )
היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית רינג 26, מה הכמות של הבלילה? זה יספיק?
הי מורן, אפשר להכין גם בתבנית 26. העוגה תהיה מספיק גבוהה.
מתכוונת בהחלט להכין אותה לחג!
יש לי שתי שאלות טכניות:
היכן אפשר להשיג את החותכן המיוחד לעוגה והיכן- את הדבורים ממרצפן?
מבטיחה להעלות תמונה אם יצליח לי….
הי חמה ותודה
את החותכן ניתן להשיג בחנויות המתמחות. הדבורים הן מבצק סוכר ומיוצרות על ידי חנות קוקיז – אבל – ראיתי שמוכרים אותן גם במקומות אחרים, במארז שמגיע עם צנצנת הדבש הקטנה שבתמונה.
מחכה לראות את הביצוע שלך. שנה טובה
תודה על התגובה.
"חנויות מתמחות" זה כללי מדי. האם תוכלי לציין שם ספציפי של חנות?
נחמה.
בחנויות מתמחות הכוונה היא לחנויות שמוכרות ציוד לאפיה. לדוגמה: רשת 4שף, ספייסז, לגעת באוכל ועוד. אני קניתי בחנות למוצרי אפיה בקניון רננים, ידוע לי שנמכר בחנות קוקיס בשרונה מרקט ושיש דבורים מהממות בחנות בשם סטוק מתוק מודיעין.
מקווה שזה עזר 🙂
אני מצאתי את החותכן במקס סטוק ב10 ש״ח!!
זה מהמם! האם ניתן להכין גם כמאפינס? הכוונה מבחינת הכמויות
אין בעיה להכין כמאפינס
נהדר! נראה לי שהולכת לנסות.. תודה!
נהדר. אשמח אם תשתפי בתוצאה בדף של שמח במטבח
העוגה ממש מקסימה 🙂
מאוד רוצה להכין אבל יש לי שתי בעיות , אני נמצאת באנגליה
1. לא בטוחה אם אני יצליח למצוא את האינסטנט פודינג, האם אפשר להחליף במשהו?
2. לא ראיתי פה אף פעם ג'לי משמש, אפשר להחליף במשהו אחר? מבחינת טעם וצבע?
תודה
הי אלנה
לא חובה להשתמש באינסטנט, הוא נועד לייצוב. את יכולה במקום זה להוסיף עוד 100 גר' שוקולד לבן לתערובת הבסיס.
לגבי הג'לי – כל ג'לי יעבוד. את יכולה גם להכין לבד מריבת משמש עם ג'לטין או אפילו דבש מדולל במים עם ג'לטין (זכרי שאת הג'לטין צריך להשרות במים בכמות של פי 6 ממשקלו ואז להוסיף לתערובת עם מים חמים). ניתן גם להשתמש ברוטב קרמל. ובעצם יש לי רעיון בשבילך – גולדן סירופ!! הוא בצבע דבש וישתלב נהדר עם העוגה (הילדים שלי מכורים למתוק הזהוב הזה). ניתן גם לחזק אותו עם ג'לטין.
היי, העוגה מדהימה להפליא.. 2 דברים
1. האם טעם הקפה מורגש ממש ? והאם ניתן להכין ללא קפה?
2. לפי הבנתי את העוגה עדיף להכין ביום שלישי נגיד, כמה זמן לפני ניתן להכין את הקרם? וכל העיצוב
הי בירנית
טעם הקפה בכלל לא מורגש. ניתן להכין גם ללא קפה (רק עם מים או אפילו תה), אבל אני ממליצה לך לנסות עם. זה גם תורם לצבע וגם למרקם.
את יכולה בכיף להכין את העוגה ביום שלישי. את הקרם הייתי מציעה להכין בשישבת, ולהקפיא יחד עם העוגה (וגיליון הפצפצים) ובמוצ"ש או ראשון לצפות בג'לי ולהעביר למקרר עד לארוחת החג.
כמובן שאפשר להכין את עוגת הדבש גם מאוחר יותר. הכל עניין של נוחות
מעולה, תודה רבה על התגובה המהירה
האם הבלילה יוצאת נוזלית יחסית?
הבלילה נוזלית יחסית.
וואוו. גם העוגה, גם המתכון המפורט וגם התמונות
תודה יקירה 🙂
רות אופק היקרה!
שיחקת אותה עם המתכון ועם הרעיון של צורת הכוורת בעוגת הדבש לחג.
יש כעת לקראת החג בהלה לפצפצים,הניילון שאותו כולם מחפשים,כדי ליצור על עוגת-החג
צורה של כוורת,זה מצא חן בעיני הרבה גולשים ובעיקר גולשות,תודה לך על המתכון והרעיון.
שתהיה לך שנה-טובה .
תודה רבה גילה 🙂
שנה טובה
היי, את פשוט גאון עם המתכון הזה!!!
נראה מדהים, אני הולכת להכין את זה
רק שאלה קטנה- איזה גודל ביצים צריך? LARGE או MEDIUM? או שזה לא משנה?
תודה רבה ושנה טובה 🙂
הי טלי ותודה 🙂
הביצים הן בגודל לארג'. אם את משתמשת במדיום ממליצה על 6.
איזו מהממת את ואיזה מהמם הבלוג שלך! כבר הכנתי כמה מתכונים וכולם יצאו מעולים!
אני מתכוונת להכין 2 כאלו לחג, אחת חלבית ואחת בגרסת הפרווה (אני אשתף אם יצא יפה חח) חג שמח ושנה מתוקה מלאת אפייה מעולה 🙂
תודה רבה קרן 🙂
שנה טובה ומתוקה גם לך
אגב, גם אני אכין בחג בגירסת הפרווה. ואני בטוחה שיצא לך יפה.
היי, נראה מעולה!
2 שאלות:
האם טעמו החמצמץ של הג'לי משתלב עם טעמי העוגה?
היכן משיגים נייר פצפצים ? 🙂
תודה!
מן הסתם לא הייתי מפרסמת מתכון שבו המרכיבים לא משתלבים יחד 😉 או בקיצור – הג'לי משתלב מצויין עם טעמי העוגה ובכל מקרה מדובר בשכבה דקה. הילדים שלי, אגב הכי אהבו את החלק העליון של העוגה.
לגבי הפצפצים – ניתן להשיג בכל חנות של אייס/הום סנטר וכו או לנסות בחנויות שמוכרות מוצרים שבירים
שנה טובה 🙂
תחילה, העוגה נראית מהממת ואני בטוחה שגם טעימה!
אני משתדלת להכין מה שאת שולחת תמיד זה נראה אשש אבל ברגע זה ממש אני חייבת את העזרה שלך..
ניסיתי להכין ריבת חלב בבית בטיפשותי עם חלב 1% איזה גרועה!!
בקיצור מה שנהיה לי בסיר זה מי ריבת חלב כואב לי נורא לזרוק.. אולי בחוכמתך האדירה תמציאי לי משו לעשות עם זההה??? פלייייז עזרה!!
תודהה .
הי בתאל,
נראה לי שבעתיד אפרסם את המתכון השווה לריבת חלב ביתית שאליו התוודעתי. לגבי מי ריבת החלב – העצה שלי היא פשוט להמשיך ולבשל (זה יכול לקחת גם 3שעות) בסוף המים יתאדו ותיווצר לך ריבת חלב. אגב, אם לא שמת סוכר בסיר תשימי. ואם שמת, את יכולה גם להוסיף.
מקווה שעזרתי ומחכה לשמוע מה קרה בסוף
תודה… שנה מבורכת 🙂
וואו העוגה נראית מעולה! מתכננת לנסות בימים הקרובים..
יש לי כמה שאלות
1. אם אני רוצה להכין עוגה קטנה יותר (רוצה להכין כמה עוגות ולתת לכמה אנשים..) מה הגודל המומלץ? ומבחינת כמויות איך לחשב?
2. המכשיר הזה לחיתוך העוגה נראה מעולה. הבעיה שקניתי אחד כזה לפני שבוע והכנתי עוגת ספוג וזה ממש לא חתך לי ): יש לך המלצה למכשיר של חברה מסויימת שזה עובד בקלות?
3. מהיום שהכנתי את הג'לי והעוגה מוכנה- כמה זמן נשמר במקרר?
המון תודה!!
הי גילי ותודה
אם את רוצה להכין עוגת קטנה יותר תחתכי את הכמות בחצי ותאפי בתבנית 20 ס"מ. מקסימום אם היא לא תהיה גבוהה מאוד תחתכי לשניים ותרפדי בקרם באמצע.
לגבי המתקן – האמת שהוא נמצא אלי כבר שנים רבות ואני לא זוכרת של איזו חברה הוא. בכל מקרה גם אצלי צריך "לעזור" לו בחיתוך על ידי החזקת העוגה ומשיכת הידית כך שהחוט יחדור דרכה. כשמתרגלים לשיטה זה עושה יופי של פרוסות.
לגבי זמן אחסון – נראה לי ש לפחות 3-4 ימים (מעבר לזה העוגה לא החזיקה לי) הרי כל החומרים שם לא מתקלקלים כל כך מהר.
נראה מעולה ומתכוונת להכין לחג.
מה דעתך על קרם של מסקרפונה…. יכול להתאים לעוגה?
יש לך אולי מתכון לקרם כזה?
הי כרמל
אין בעיה להכין כל קרם שתרצי.
קרם מסקרפונה ניתן להכין מהקצפה של שמנת מתוקה יחד עם מסקרפונה (בטמפרטורת החדר, אחרת היא נשארת בגוש) עם מעט סוכר או אבקת סוכר (לפי הטעם). לתוספת יציבות אני ממליצה להוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג ואז לוותר על הסוכר.
רות, עוגה מהממת!!!
בהחלט עושה חשק להכין אותה לחג ☺️
במידה ואיני רוצה להשתמש בשוקולד לבן,
2 שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת פודינג וניל
יהיה תחליף טוב לקרם?
והאם בכל זאת יש צורך להקפיא את העוגה
למרות שהיא בלי השוקולד הלבן…
כמו כן, האם זה קריטי לא להוסיף ציפורן?!?!?
תודה רבה וחג שמח ☺️
הי מיטל,
אפשר להכין קרם משמנת ואינסטנט פודינג. אני מציעה להכין מ 2 שמנת מתוקה וחצי חבילת אינסטנט – הקרם יהיה יציב.
לגבי ההקפאה – היא חובה כדי שאפשר יהיה ליצוק את הג'לי החמים בלי שהקרם יימס וצורת הכוורת תישמר.
ולא חייבים ציפורן 🙂
שנה טובה לך 🙂
היי רות איך העוגה יוצאת עם שמנת מתוקה חלבית? האם ניתן להקפיא אותה על מנת ליצור את הדוגמה? אני בטוחה שבצמחי זה יוצא נהדר הבעיה שהילדים אוהבים רק חלבי ואני חוששת להכניס להקפאה של 3 שעות את הקצפת
הי איילת, אם את רוצה להכין קרם משמנת מתוקה את חייבת להוסיף לו חומר שייצב אותו (הכי פשוט זה אינסטנט פודינג – חצי חבילה על 2 אריזות של שמנת מתוקה) ואז אין בעיה להקפיא. אם תצפי בשמנת בלבד היא תימס כשתצקי את הציפוי מג'לי (הוא חייב להיות חמים אחרת יתחיל להקרש)
ואין לך מה לדאוג מההקפאה
לאחר שהעוגה מוכנה יש להשאירה במקרר עד להגשה?
אם הקרם חלבי אז כן. אם זה קרם פרווה העוגה יכולה לחכות מחוץ למקרר לשעה שעתיים (לא בשמש ולא בשרב כמובן)
הי רות שאפו על העוגה!! אם אני רוצה בגרסת חלבי, ניתן להקפיא את השמנת מתוקה ל3 שעות? מה שבתמונה שעשית זאת גירסת פרווה או חלבית? תודה
הי איילת
בתמונה הגירסה החלבית, שאני ממליצה להכין אותה.
בגירסת הפרווה אין שוקולד אבל השמנת הצמחית יוצרת קרם סמיך יותר ולכן אפשר להכין בלעדיו (אבל עם מעט אינסטנט לתוספת יציבות)
למה להקפיא את השמנת המתוקה? האם הכוונה להקפיא קצפת? אפשר, אבל אני חוששת שאם תצפי רק בקצפת היא תימס כשתיצקי עליה את הג'לי.
תודה רבה!
ועוד שאלה קטנה, כל האפייה אני אופה בטורבו?
לרוב אני אופה בטורבו. זו התכנית הכי טובה לעוגות.
שלום,
העוגה נראית מפה וטעימה!!
לצערי הכנתי עכשיו וכל מרכז העוגה צנח:(
מה יכולה להיות הסיבה?
האם אפשר לעשות עם הפרדת ביצים כדי שתצא גבוהה?
אפיתי ברינג 24
.
הי מיטל
אם המרכז צנח זה לדעתי עקב זמן אפיה קצר מדי. בנוסף, העוגה עצמה צונחת במעט לאחר האפיה ולכן חשוב מאוד להעביר סכין מסביב לדפנות לאחר סיום האפיה (ראי תמונה ששמתי בפוסט).
אין צורך להפריד ביצים העוגה הזו יוצאת גבוהה. הכנתי אותה כמה פעמים ואפילו היום הכנתי בתבנית 28 (על אותה כמות) והיא יצאה גבוהה (יחסית לגובה התבנית)
תודה רבה ותודה על התגובה המהירה
היי….העוגה נראית מדהים!!!
יש אפשרות אחרת במקום ג'לטין?
תודה מראש.
תודה רבה מעיין
יש אפשרות לזלף דבש או ריבת משמש מדוללת וצלולה. אבל אז הציפוי לא יהיה יציב כמו הג'לי
תודה על המתכון המעולה, אימצתי אותו והוא יצא פצצה….
איפה אני יכולה לשלוח לך תמונה?
הי תמר. תודה רבה
אשמח אם תשתפי תמונה בדף הפייסבוק של שמח במטבח
https://www.facebook.com/happy.in.the.kitchen
עוגת הדבש פשוט אומנות!!!!
נראה ממש טעים ומפתה.
היי רות, העוגה מהממת! 🙂
*אני רוצה להכין את העוגה בגרסת פרווה ופוחדת שבגרסה הזו העוגה תצא פחות מוצלחת. מה את חושבת?
*עוגת הדבש יוצאת לחה ועסיסית? שוקלת אם לשים קצפת רק למעלה לציפוי ולא בין שכבות העוגה.
*חשבתי לשלב דבש עם קצפת צמחית – את חושבת שיתאים?
*לגבי ציפוי ג'לי – ראיתי בבלוג אחר שהכינה עם ג'לי דבש תוצרת ביתית. מה את חושבת?
*בתמונה השתמשת בתבנית 24?
תודה רבה וחג שמח!
הי ענת
אין מה לחשוש, גם אני הולכת להכין את העוגה בגירסת פרווה לארוחת החג ואני בטוחה שהיא תהיה מוצלחת (אחרת לא הייתי משתפת בבלוג).
עוגת הדבש לחה ועסיסית ויחד עם זאת בעלת מרקם כמו של טורט שמקל על החיתוך שלה. אין בעיה לוותר על השכבות ולצפות רק מלמעלה. כך אני מתכננת לעשות עם העוגות שיישלחו מחר לגן ולבית הספר של ילדי.
לגבי הציפוי – אין בעיה להשתמש בציפוי מהבלוג האחר (והכה אהוב עלי) תשתמשי במה שנוח לך ומה שנראה לך יותר 🙂
היי, האם ניתן להפחית במתיקות על ידי הורדה בסוכר? לסוכר יש עוד תפקיד חוץ ממתיקות (הכוונה אם ישפיע על גובה העוגה/מרקם וכו')?
האם ניתן להכין את העוגה כבר מהיום? או עדיף מחר? (שתישאר טרייה עד סוף החג, שלישי)
תודה
אפשר להפחית מעט בסוכר (לשים כוס או טיפה פחות) לסוכר יש תפקיד נוסף – לתת צבע וגם לתרום למרקם של העוגה.
אפשר להכין את העוגה מראש, ואפילו עדיף
העוגה נראת מצוין! והיא יפיפייה
יש לי שאלה בקרם למילוי, יש לי שוקולד לבן פרווה משובח שקונים בחנויות מתמחות
אני יכולה לעשות לפי המתכון ממש עם שוקולד לבן פרווה ?
אני לא יודעת איזה שוקולד לבן פרווה יש לך. אם הוא מוצלח בעיניך ונמס טוב וטעים במצב נמס תשתמשי בו בכיף
היי רות
לעוגה פרווה- לא ציינת במה ניתן להמיר את השוקולד הלבן, הרי הוא חלבי. תודה.
הי מגי, בגירסת הפרווה אין שוקולד לבן. הפרווה לא יוצא טוב כמוס
הי, האם אפשר להכין על בסיס עוגת גבינה? אפשר להקפיא עוגת גבטנה? ומה דעתך על עוגת גבינה וג'לי דבש?
הי רעות, אין בעיה להכין על בסיס עוגת גבינה. נשמע מעולה. רק קחי בחשבון שאת הדוגמה של הכוורת אי אפשר לעשות על עוגת גבינה אפויה אלא על קרם. וג'לי דבש נשמע מעולה!
היי אשמח לדעת מה הכוונה בשמן צמחי? האם ניצן להשתמש בשם קנולה?
שמן צמחי זה שמן רגיל (קנולה, סויה, חמניות וכו')
היי, חייבים שמן צמחי או שאפשר גם שמן רגיל?
יהיה שוני בטעם? מרקם?
תודה וחג שמח ?
שמן צמחי זה שמן רגיל 🙂
הייי היא פשוט מושלמת.. הבעיה שאצלנומלא טוהבים עוגות דבש… האם ניתן לעשות ולהקפיא עוגה שכעיקרון רגילה שנחשבת בסיס לזילוף… או אם לא איזה רעיונות של עוגות כן?
הי אסתי. כל עוגה תתאים.
אני כן מציעה לך לנסות מתישהו את עוגת הדבש הזו. הרבה מאוד אנשים שלא אוהבים עוגות דבש טעמו אותה לאורך השנים והופתעו לטובה. העוגה לא מתוקה ולא "חנק" כמו עוגות הדבש שכולם מכירים ולכן גם ממש טעימה
היי,
קודם כל העוגה מושלמת בטירוףףףףף
יש לי שאלה
האם צריך להפריד את הביצים בהכנת העוגה עצמה?
הי מורן, אין צורך להפריד את הביצים.
הי רות! נראה מצוין
שאלה- היה בסופר רק ג'לי אננס (או אדומים למיניהם) יש לך רעיון למשהו שאפשר להוסיף לג'לי שיהיה קצת יותר כתום?
הייתי מוסיפה טיפה של צבע אדום או כתום. ג'לי אננס זה פתרון טוב אם אין ג'לי משמש
אין לי כרגע צבע מאכל כזה… מה את אומרת על לטפטף קצת תמצית של תיון רגיל?
תודה 🙂
נשמע לי רעיון מעולה. אפילו אפשר להשרותצ את 2 כוסות המים עם תיון לדקה ואז לערבב עם אבקת הג'לי. שיהיה בהצלחה וספרי איך יצא לך (את מוזמנת לשתף בתמונה בדף של שמח במטבח)
קודם כל עוגה הורסתתתת, דבר שני- יש תחליפים לציפורן ולקפה ? אם אני לא משתמשת בקפה אני צריכה להוסיף חלב או משהו נוזלי?
הי שיר, אין בעיה לוותר על הציפורן. לגבי הקפה, אפשר להחליף בתה או במים. לא ממליצה חלב.
הי רות
השגתי שוקולד לבן פרווה. האם ניתן להשתמש בקצפת צימחית ולהמשיך על אותו מתכון לקצפת עם שוקולד לבן?
הי מתי,
לפני כן נסי להמיס את השוקולד ולראות אם הוא נמס טוב ולא בגושים. אם כן, את יכולה בכיף ללכת על המתכון עם השמנת הצמחית (רק תיזהרי לא להרתיח אותה כי היא מתפרקת)
רות יקרה, ראשית נראה מדהים מנסה כבר היום. שנית קוראת את התגובות כמה סבלנות, כמה אדיבות, כמה מקצועיות. תבורכי. שנה נפלאה ומתוקה לך ולבני משפחתך.
תודה רבה עדי, מחכה לשמוע איך יצא לך
וכן.. יש הרבה שאלות, משתדלת לענות לכולן יפה כי אני מבינה את הרצון להכין את העוגה ורוצה שלכולן יצא מושלם 🙂
שנה טובה ומתוקה לך
רות
שנה טובה וחג שמח
איתי את העוגה בתבנית 24 העוגה גלשה לי מהתבנית,
ולכן נוצר לי חור באמצע, הצלחתי לצפות אותה ולשים את הפצפצים אבל משום מה אין כמעט דוגמא
מה עשיתי לא נכון…
תודה
הי יהודית,
מצטערת לשמוע שהעוגה גלשה לך (נשבעת לך שהכנתי אותה לא מעט פעמים בתבנית 24 ולא גלש לי).
לגבי הדוגמה, האם הידקת את הפצפצים לקרם? אם נשאר לך קרם אני ממליצה לך להוריד את הפצפצים ולשטוף, למרוח שכסה נוספת ולהניח שוב את הפצפצים תוך כדי הידוק על התבנית ואז תראי את הדוגמה על הקרם. משם להקפאה ולאחר מכן ג'לי.
בהצלחה, ואם יש שאלות את מוזמנת לשאול בדף של שמח במטבח (אני פשוט רואה התראות על השאלות בנייד ועונה יותר מהר כך).
בוקר טוב,
אני מתכננת להכין את העוגה היום:) רציתי לשאול אם לא ייהרס המרקם/ הטעם של העוגה עצמה בגלל ההקפאה?
הי מעיין,
המרקם לא יהרס בגלל ההקפאה (מניסיון של 4 עוגות שכבר נטרפו השבוע). העוגה מוגשת מהמקרר.
היי רות, הכנתי את העוגה אבל לצערי היא לא יצאה גבוהה כמו שלך (תבנית 26). נוצר לי הר במרכז שנשאר גם אחרי שהיא ירדה ונאלצתי לחתוך אותו כדי שהשכבה הראשונה תהיה ישרה. כתוצאה מכך נותרתי עם חצי מכמות הקרם (פרווה) ואני רוצה להכין מאותה הבלילה מאפינס דבש – האם אפשרי וכמה זמן היית ממליצה לאפות בתנור?
תודה ושנה טובה!
הי לירון,
האם העברת סכין סביב דפנות התבנית כשהיא יצאה מהתנור? אם לא, ממליצה לך להבא לעשות זאת ולהחזיר לתנור הכבוי. העוגה תרד לאט לאט ותתייצב על גובה יחסית אחיד (ואני אומרת את זה לאחר שאפיתי 4 עוגות השבוע, כל אחת בתבנית אחרת ועם כולן השתמשתי בטריק הזה).
אין בעיה להכין מאפינס דבש מהבלילה, ואפילו מומלץ (הגדול שלי טרף היום מאפינס שהכנתי משארית בלילה, כי רציתי עוגה קצת פחות גבוהה) זמן האפיה יהיה כ- 20 דקות, אבל מאחר ובכל תנור הזמן משתנה אני ממליצה לך לבדוק בעזרת "מבחן הקיסם"
היי רות, תודה על התגובה המהירה. העברתי סכין בדפנות ועשיתי הכל לפי הוראותייך ועדיין יצא לי קונוס מצחיק במרכז העוגה. אבל לא נורא- התוצאה הסופית יצאה נהדרת, קצת נמוכה אבל חוץ ממני לא נראה לי שאף אחד ישים לב 😉 המון תודה על רעיון נפלא ואני שמחה שגיליתי את הבלוג שלך- אני מוסיפה למועדפים!
אז באמת מוזר. לפעמים זה קורה לי עם עוגות אחרות ונהוג ליישר אותן (גם בקונדיטוריות זה קורה). העיקר שיצאה לך עוגה מהממת. אשמח אם תשתפי אותה בדף של שמח במטבח, או בהודעה אלי. אני הולכת להוציא אלבום של כל העוגות שלכם ואשמח אם גם שלך תהיה שם 🙂
טוב, העוגה חתוכה, הציפוי במקרר ומהקצוות שנשנשתי היא ממש טעימה!!!!
שאלה- אני עכשיו מכניסה אותה למקפיא יחד עם הנייר פצפצים,
כשהיא תמא מהמקפיא עוד כמה שעות- היא חוזרת להתייצבות עם הג׳לי במקפיא או במקרר עד ההגשה?
הי שרון,
לאחר שיוצקים ומסדרים את הג'לי מעבירים למקרר. אין צורך יותר להקפיא מאחר ואת העוגה מגישים בטמפרטורת החדר או מהמקרר
כמה זמן לאחר כיסוי העוגה בג'לי צריך לשים במקרר?
עדיף מייד לשים במקרר
היי
מתכון מהמם. אכין בחג
שאלה שלא ראיתי… האם הג'לי צריך קירור לפני ההגשה? אם אני מכינה הכל לפני, יש אפשרות לחכות לקראת ההגשה כדי להוריד את השקף ולעצב?
תודה!!
הי נטע,
הג'לי זקוק לקרור של כחצי שעה כל מנת שיתמצק. בעקרון את יכולה ליצוק אותו על העוגה חצי שעה לפני ההגשה ולשמור במקרר או אפילו בטמפרטורת החדר (אם כי אני ממליצה לשמור במקרר, שחלילה הקרם לא ימס מהחום של הג'לי.
היי מה זה שמן צמחי? האם יש לו תחליף ?
הי רותם, שמן צמחי זה שמן רגיל (סויה, חמניות, קנולה וכו')
האם אני יכולה להכין את העוגה היום עם הציפוי, להשאיר במקפיא עם הפצפצים כל הלילה ומחר בצהרים לשים את הג'לי ולמקרר?
רוב תודות!
בוודאי. אפילו עדיף להכין מראש
חג שמח 🙂
היי רות, הכנתי את העוגה והיא יצאה מושלמת. תודה!!
אני רוצה להכין אותה בגרסת פרווה, מה התחליף לשוקולד הלבן?
יש לי שוקולד לבן פרווה אבל לדעתי לא ניתן להמיס עם שמנת צמחית..
הי לירון,
כפי שכתוב בפוסט – בגירסה הפרווה אין שוקולד אלא רק שמנת צמחית ואינסטנט. אין צורך בשוקולד כי השמנת מספיק סמיכה ויחד עם האינסטנט תיתן קרם יציב
אין ספק שזו עוגת החג שלי!! מהממת!
שאלה קטנה: הקפה- חייבים לקררר אותו לפני ההוספה לתערובת הביצים או שבהקצפה לא תהיה בעיה דל התקשות הביצים?
צריך קצת לקרר אבל גם אם הוא חם זה לא נורא, כל עוד את מוסיפה בזרזיף לתערובת
ברוב טיפשותי ויש לומר חפזוני הכנסתי לבלילה אבקת קפה נמס (חצי כוס)
במקום קפה מוכן..
עד כמה גרוע זה?…
נראה לי שיהיה בסדר. תוסיפי כמובן מים (נניח שליש כוס) ובואי נקווה שלעוגה לא יהיה טעם חזק מדי של קפה (שזה יכול להיות מניין כשלעצמו)
שלום רות,
הגנתי את העוגה המדהימה שלך וניסיתי להניח את הדבורים מבצק הסוכר על הג׳לי, אך הו מחליקות לי למטה מאחר ושכבת הג׳ל לא ישרה. יש דרך להדביק את הדבורים על הג׳לי ? אולי תוכלי לעזור לי ולתת לי רעיון כיצד להדביק את הדבורים? תודה רבה וחג שמח!
הי קרן,
אני פשוט לחצתי קצת על הג'לי עם הדבורים, והן נשארו במקום. כשחתכתי הן באמת החליקו מהעוגה אבל להגשה הן עמדו ממש יפה.
רעיון נוסף הוא לזלף נקודה קטנה של קרם (אם נשאר לך) ועליו להניח דבורה
היי אני עושה את העוגה ומבפנים זה כאילו לא מוכן זה נוזלי כזה עשיתי כבר פעמיים למה זה יוצא לי ככה ? ובנוסף איך שמים את הנס כפית נס ומים חמים ?
הי רות (שם יפה יש לך 🙂 )
אם העוגה יוצאת נוזלית מבפנים פשוט תנמיכי מעט את חום התנור ותמשיכי לאפות עד שתהיה מוכנה. כל תנור מתנהג שונה ולכן זמני ההכנה יכולים להשתנות. בנוסף, את אופה בטורבו ? טורבו מקצר את זמני ההכנה ועוזר למרקם באמצע. אם אין טורבו זמן ההכנה מתארך.
לגבי הקפה – אכן כף או כפית גדושה (לפי הטעם) ב3/4 כוס מים רותחים.
נראה מעולה והעוגה בתנור. שלחתי את הבעל לקנות ג'לי אבל היה רק אננס יש לי צבע מאכל אדום השאלה אם זה לא יהיה ורוד
תודה
נראה לי שטיפה קטנה תיתן צבע כתמתם. את יכולה לחלופין לשים תיון במים לפני הוספת אבקת הג'לי ואז יהיה צבע כתמתם.
הכנתי את העוגה נראת מהממת אבל הג'ל יצא שקוף (גלי משמש שקית שלמה מעוררבת עם 2 כוסות מים). מה אפשר לעשות כדי שיהיה קצת צבע צהוב מעל העוגה?
הי ורד
הג'לי אמור לצאת קצת שקוף אבל יש לו צבע כתום די בולט. יכול להיות שהשתמשת בג'לי אננס?
אם חסר צבע אפשר לוטפטף טיפות של תה מתיון כדי לצבוע את התערובת
אפשר לשיפ את הג'לי ממש לפני ההגשה או שכדאי הכין שעתיים לפהי ולשים במקרר?
הי שיר,
כיוון שהג'לי גם צריך להקרש טוב ולהתייצב ובמקביל העוגה צריכה להפשיר יהיה קצת בעייתי ליצוק אותו לפני ההגשה אלא לתת לפחות שעתיים לעוגה להפשיר בחדר או לילה במקרר
היי,
העוגה מהממת ונראית מעולה. לצערי, הכנתי ויצא נוראי…העוגה יצאה נמוכה מאוד על אף שהכנתי ברינג 22.
עוד דבר, הרעיון של להוסיף את השמנת המתוקה להקצפה לבלילה של השוקולד הלבן ולא הפוך לדעתי פחות טוב והרס לי את ההקצפה..
עדיף לעשות הפוך- להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט וכ'ו ואז להוסיף לאט לאט את התערובת של השוקולד.
לכל מי שמכינה, זו עוגה שכדאי להכין כמה ימים מראש ואם לא אז לפחות יום מראש כשיש זמן להתעסק איתה ועם שלל שלביה.
בכל אופן לך יצא מהמם! תודה על הרעיון המגניב של הכוורת ושנה טובה
שלום נב
נראה לי שהכנת את המתכון שלי קצת שונה מההוראות. מאוד מוזר לשמוע שיצא לך נמוך ברינג 22 כשלכולם יצא גבוה ולחלק אפילו גלש מהתבנית.
לגבי המוס, כך אני מכינה שנים וזה תמיד יוצא מעולה. אלה גם ההסברים בספרי אפיה רבים וגם בהדרכות ובסדנאות שעשיתי במהלך השנים אז לא מובן לי איך אצלך זה השתבש.
ולגבי ההכנה מראש, כך כתוב במתכון, אבל כל אחת ולוח הזמנים שלה.
תודה רבה על המחמאות ועל ההערות 🙂
למי שהיה כוח לקרוא עד למטה..
המלצה- עם הג'לי כדאי לעבוד מהר! אחרת הוא נקרש ולא יוצא חלק על העוגה…
תודה רבה 🙂
הי האם ניתן להשתמש בקמח תופח? ואם כן האם צריך להוסיף עוד אבקת אפיה?
אפשר להשתמש בקמח תופח, ואז אין צורך בתוספת של אבקת אפיה
נשמעת נפלאה בגרסה החלבית,
בגרסת הפרווה- אני לא אוהבת שמנת ריץ +פודינג וניל, -יוצא מתוק מדי עם טעם לוואי,
כן הייתי רוצה להוסיף לעוגת דבש קרם בטעם אחר, מה נראה יילך? שוקולד/קפה ראיתי איזה מתכון של שקדים מקורמלים טחונים לאבקה,אם אני אערבב בקרם נראה לך שיתאים בטעם?
הי רינת
גם אני לא מחובבי השמנת הצמחית , אבל במתכון הזה השילוב יצא מוצלח וטעים.
אכן הכנתי בעבר קונקורד עם קצפת צמחית שהוספתי לה שקדים מקורמלים טחונים – גם הם נטרלו יפה את הטעם הצמחי. תוספת קפה בהחלט תתאים פה. הטריק עם שמנת צמחית הוא לערבב אותה עם משהו שיערפל את הטעם שלה ויתבלט בטעמיו הטובים. שוקולד, אגב, פחות יתאים פה לדעתי.
היי,
יפהפיה ונראית טעימה וטובה!!! האם יפגע בבלילה אם אוסיף קצת תפוח מגורד (בשביל הסמליות)?…
הוספת תפוח יכולה להוסיף טעם טוב אבל עלולה לפגום במרקם ובנוסף, כיוון שהבלילה דלילה יחסית אני חוששת שהתפוח המגורר ישקע בתחתית. מה שכן אפשר זה לנסות ולפני שמוסיפים את התפוחים לערבב אותם עם חלק מהקמח ואז אולי פחות ישקעו
היי, עוגה מקסימה ורעיון מהמם! האם אפשר להחליף את הג'ל במשהו אחר? סתם כי אצלינו לא אוהבים משמש. תודה!
אפשר להכין עם ג'ל אחר או להכין עם ג'לטין (יש מתכון ממש מוצלח לציפוי דומה בבלוג של פיית העוגיות) אבל אי אפשר בלי ג'לי הוא זה שתורם לכל המראה
כבר בשנה שעברה תיכננתי להכין את העוגה המשגעת שלך ולא יצא, אז השנה אני חייבת! יש לי סנטימנטים לדברים שקשורים לדבורים ודבש, אז מתכננת להכין גם דבורים ממרציפן. (לי קוראים דבורה ולעסק שלי קוראים "דבש")
האם נראה לך שאפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין במקום קמח לבן?
תודה ושנה טובה ומתוקה ממש!
דבורה ותודה
העוגה הזו באמת נפלאה (ולראיה, הכנתי עכשיו לגן של הגוזל, בגירסת פרווה). אני עדיין מקווה למצוא דבורים כי להכין בעצמי יהיה לי קצת קשה.
לגבי קמח כוסמין – בעקרון אמור לעבוד, אבל כיוון שהוא קמח כבד יותר (אני מניחה שהתכוונת לקמח כוסמין מלא שנמכר בכל מקום) הייתי מחליפה עד חצי מהכמות ומשאירה בשאר קמח רגיל.
שנה טובה ומתוקה גם לך
נ.ב. ממש מגניב ששמך דבורה ולעסק שלך קוראים דבש 🙂
שלום.
אני חוששת שהעוגה קצת התייבשה באפיה
האם ניתן להוסיף לה לחות באיזה שהו אופן?
אפדר להבריש כל שכבה בסירופ סוכר או בליקר לבחירתך
הכנתי את העוגה עכשיו ויצאה לי על הפנים.
ממש אבל ממש נמוכה ככה שאני אפילו לא יודעת מה לעשות עם הקרם.
השתמשתי בתבנית 26 ועשיתי בדיוק לפי ההוראות. מה לדעתך השתבש?
השתמשת באבקת אפיה או בקמח תופח?
אבקת אפיה,
יכול ליהיות שזה בגלל שאין לי טורבו?
אבקת אפיה
יש מצב שזה בגלל שאין לי טורבו?
גם הזמן אפיה לקח פחות זמן
לא נראה לי שזה קשור לטורבו.
ממש ממש מוזר כי אני מכינה את העוגה הזו כבר שנים והיא יוצאת לי מאוד אוורירית
הקצפת את הביצים במיקסר?
כן
היי עוגה מהממת,
שתי שאלות
אחת האם אפשר להשאיר את העוגה עם הפצפץ עליה כל הלילה במקרר, במקום שלוש שעות במקפיא?
האם אפשר להשתמש בגלי אננס
איך מכינים את הזיגוג מדבש, אפ אפשר כמויות וחומרים אודה לך תודה וחג שמח!
חייבים להקפיא כדי שאפשר יהיה להפריד את הפצפצים בקלות ובלי מריחות
אין בעיה להשתמש בג'לי אננס
לגבי זיגוג מדבש – הכי טוב זה להשתמש במתכון המצויין של פיית העוגיות – יש אצלה בבלוג עוגת כוורת בסגנון קצת שונה אבל עם ג'לי דבש בחלק העליון.
היי תודה ועוד שאלה חייב אינסטנג פודינג בשמנת
היי ובאיזה מתכון של פיית העוגות אני לא מוצאת… תודה ?
לאחר ציפוי העוגה והדפנות בקרם, את שמה שקף על הדפנות ומעבירה להקפאה?
1. האם זה בסדר שהעוגה תהיה במקפיא 24 שעות עם הפצפץ עליה?
2. האם כשמורידים את השקף מהדפנות, הקרם לא יורד איתו?
תודה מראש
אין בעיה להקפיא. בזכות ההקפאה השקף יורד בקלות
היי, האם אפשר להמיס את השוקולד הלבן עם שמנת 15%?
לא מומלץ, צריך פה את הסמיכות של שמנת עם לפחות 32 אחוז
שאלה קטנטנה ? האם אפשר להחליף את הדבש, ואם כן במה?
זו עוגת דבש.. אז אם תחליפי זו תהיה עוגה אחרת.. הייתי ממירה אולי בסילאן או בתוספת סוכר חום אבל זה ישנה את המרקם
היי,
הכנתי את העוגה והיא ממש מתפוררת ועשיתי הכל לפי ההוראות. באתי לחתוך אותה ל-3 חלקים וראיתי שהיא מתפוררת.
מה אפשר לעשות כדי להציל את המצב ?
תכניסי למקרר ותני לה להתקרר לפני שתפרסי
לא נורא
היי
הכנתי את העוגה פעמיים בשבוע האחרון…הפעם הראשונה הפצפצים לא בלטו כל כך ולא ראו את הכוורת,בפעם השנייה קניתי שוב בחנות אחרת ושם ראיתי שהם בולטים לפני ששמי על הקרם.
עוגה מצויינת,טעימה מאוד!!!תודה ☺שנה טובה ומוצלחת
שמחה מאוד לשמוע
שנה טובה ומוצלחת גם לך 🙂
היי 🙂
העוגה מהממת ואני ממש רוצה להכין אותה לראש השנה הבעיה היא שהקינוח חייב להיות פרווה (וקצפת צמחית ממש מבאסת אותי) ואני גם בכלל לא חובבת של עוגות דבש או של ג'לי (הרסתי הכל, אה?!).
חשבתי להכין עוגת שוקולד ולעטוף אותה בקצפת (אין ברירה, צמחית) ועל החלק העליון לשפוך קרמל…. חושבת שזה יכול לעבוד? יש לך רעיון אחר?
אולי טיפ איך לעדן את טעם הלוואי של הקצפת הצמחית?
המון תודה!! ושנה טובה 🙂
הי חנה
יש בבלוג מתכון לעוגת שוקולד עם פקאנים לפסח שמתאימה בדיוק לדרישות של – יש לה גירסת פרווה נעדרת.
הימים לפני החג עמוסים…
אם אכין ואקפיא למשך שבוע, ואז אוציא למקרר לילה לפני ההגש , האם תישאר טריה ורכה?
הי אביטל
עניתי לך לדעתי כבר בפייסבוק אבל ליתר בטחון עונה לך גם כאן – אני ממליצה לך להכין מראש את עוגת הדבש ולשמור אותה עטופה היטב במקום סגור (לא חייב במקרר). את מילוי הקרם אני ממליצה להכין ולמלא יומיים מראש (אם זה אפשרי – אם לא – אפשר גם שבוע מראש) ולהחזיק במקפיא.
את הג'לי אני ממליצה להכין וליצוק על העוגה ביום שבו מגישים ואז לשמור אותה במקרר, כי אני פחות אוהבת להפשיר ג'לי.
סטיילינג מושלם!
תודה עלמה יקרה <3
היי מתכון מעולה! הכנתי עכשיו את העוגה,
אשמח לדעת כמה זמן לפני אפשרי להכין את הציפוי ואת הג׳לי?
כדי שלא יהרס..
הי אבישג
את הציפוי אפשר להכין גם כמה ימים מרא. את הג'לי אני ממליצה להכין ביום ההגשה
תודה רבה העוגה יצאה מדהימה והמחמאות לא פסקו!
כמה כיף לשמוע שהצליח לך 🙂
שנה טובה ומתוקה
יש לי שאלה ניתן לעשות עוגה אחרת עם הקישוט הזה ?
בוודאי – הקישוט תופס בכל עוגה עם קרם
היי, תודה על המתכון המהמם
אם השארתי את העוגה ללילה שלם במקפיא ואכין את הגלי בבוקר, היא תפשיר במקרר עד הערב בלי נזילות ושינייי צורה?
בהחלט תחזיק מעמד עד הערב
יצא יפה וטעים! והג'לי אכן השתלב בצורה נפלאה.
שמחה מאוד לשמוע 🙂 שנה טובה ליאת
היי רות, נראה מקסים ומיוחד לחג, האם ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן בהכנת העוגה?
תודה 🙂
הפעם פחות מומלץ להשתמש בחמאה. השמן חשוב למרקם העוגה ולשמירתה עסיסית
אני רוצה לעשות קרם משני שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל (לא אוהבת את הטעם של שוקולד לבן)
אבל אני לא רוצה שהג'לי יינזל על הצדדים אלא יישאר "נקי" למעלה. איך את מציעה לעשות זאת? (אין לי שקף לאפיה).
הי גל
אפשר להשתמש בנייר אפיה במקום בשקף. זה ישמור על מראה נקי.
אפשר גם לצפות את העוגה ולאחר מכן לפנות את הדפנות
כמעט חג שמח 🙂
רוצה לשאול אם אפשר לעשות את העוגה פרווה עם קצפת קוקוס ולא צמחית או שלא תהיה חוויה טובה ככה?..
תודה
אפשרי
אבל חשוב להקפיא טוב טוב את הציפוי לפני שיוצקים את הג'לי.
אני הייתי מכינה עם שמנת צמחית ולא עם קצפת קוקוס
איך עושים שהג'לי לא יינזל? האם אפשר להשאיר את העוגה בתבנית, ליצוק את הג'לי ורק לאחר שמתייצב להוציא מהתבנית ולצפות את הצדדים?
הג'ל מתייצב בקרור. אבל הנזילות הן מאוד יפות ותורמות למראה החגיגי (לפחות לדעתי)
אני ממליצה קודם לצפות את כל העוגה ורק אחר כך לשים את הג'לי, אבל אם ממש חשוב לך שלא יהיו נזילות מהצד אפשר לצפות את השוליים לאחר שהג'לי מתייצב.
שלום רב,
זו הפעם השנייה שאני מכין את העוגה. תבנית 26 -לא יצא הכי גבוה אבל סביר.היום יום ג', אעטוףאת העוגה ואשמור בטמפ. החדר כהמלצתך. העוגה תוגש ביום א' (עוד 5 ימים). ע"פ התכתובות שלעיל, את ממליצה להכין את הקרם ,לצפות בפצפצים ולהקםיא יומיים לפני ההגשה (כלומר יום ה' או ו) וביום א' להסיר את הפצפצים ולצפות בג'לי.
האם ניתן להכין את הקרם כולו כבר היום ולשמור אותו עד הציפוי במקרר? במקפיא? יומיים שלושה?
פרט לזה , עוגת הדבש הטובה ביותר שטעמו כל אוכליה
שנה טובה
תודה רבה בוקי. אני לא ממליצה להכין את הקרם ולשמור אותו בקרור כי אז כשתבוא למלא ולעטוף איתו את העוגה הוא יישבר. חייבים להכין את הקרם בסמוך לציפוי ומילוי העוגה.
היי רות
איך עושים גנאש לבן פרווה?
תודה ושנה טובה ונפלאה עם מתכונים חדשים
❤️❤️
בעקרון יש שוקולד לבן פרווה – הכי קל למצוא כפצפוצי שוקולד לאפיה. אבל האמת שאני פחות אוהבת ואם את רוצה להכין בפרווה פשוט תכיני קרם מאינסטנט פודינג ושמנת פרווה. הקרם מאוד יציב.
ושנה נפלאה גם לך ולכל יקיריך <3
הי,
,גם לי היא עשתה חור באמצע. אני עקשנית הכנתי שוב..
בפעם הראשונה – בול כמו שכתבת בטורבו… חום גבוה מדיי… בור ענק.. ושרופה בשוליים.. מסקנה: חום לא מתאים..
בפעם השנייה – עלתה מהמם כמו שאני רגילה תנור רגיל ללא טורבו יצא יותר טוב אך עדין צנחה לא הכי יפה.. אני רגילה לעוגות פלס… תקני ודייקי את מה שעשיתי… אולי טורבו עם קו תחתון בלבד?
לא הגיוני לי שחור הזה קורה…
פשוט צריך קצת יותר זמן אפיה, עד למבחן הקיסם. וגם – השיטה הכי בטוחה שלי – להעביר סכין מסביב לדפנות ולהחזיר לתנור הכבוי. שתרד לאט לאט ואז לא תהיה בעיית גובה
נראה מעולה אך חוששת שיצא לי יבש. יש אפשרות לשים סירופ לאחר האפיה ואולי גם פירות? אננס או משמש משומר?
העוגה הזו הכי לא יבשה שיש
את יכולה להבריש אותה במעט סירופ סוכר (פליז בלי סירופים של השימורים.. זה כבר לעוגה אחרת) אבל באמת שאין צורך. יש פה קרם והעוגה מחולקת לשכבות.
היי, יש אפשרות להכין את העוגה ללא גלוטן?
אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן. אבל… לא ניסיתי ולכן אני לא יכולה להבטיח לך שיצא בדיוק אותו דבר. מה שאת יכולה לעשות זה להכין מתכון לעוגת דבש מאתר ללא גלוטן (נסי את האתר של דביר בר הוא מעולה) ולקשט באותה הדרך.
לגרסת פרווה, צריך 2 מיכלים של 250?
אם ממלאים את העוגה אז צריך 2 מיכלים (שיספיק הקרם גם למילוי וגם לציפוי)
שלום,
העוגה מקסימה ואני מתכננת להכין אותה לחג(עוגת הדבש כבר מוכנה).
אני מתארחת בחג כך שאני צריכה לסוע עם העוגה
(כ 30-40 דקות) . האם ניתן לשים את הג׳לי,על העוגה,בבוקר ואז להקפיא אותה עד הערב או שזה יפגע בטעם של הג׳לי?
תודה
הי אורנית,
עדיף לשמור את העוגה במקרר ולהקפיא אותה לשעה שעתים רק כדי שתחזיק בנסיעה. הג'לי בעקרון גם די יציב ואמור להחזיק ללא בעיה.
הכנתי לראש השנה, ויצא מעולה! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂 שנה טובה מירי
שלום
אם אני רוצה לעשות קרם כמו שלך רק לחלקה העליון של העוגה בלי השכבות כמה כמויות אני צריך?
מחלק ב 3 את כל הכמויות של המוס הלבן?
אגב איך את ממליצה להכין ג׳לי דבש ולא משמש שיהיה יפה גם כן על העוגה?
הי
מציעה להכין חצי כמות, שיהיה לך מספיק לצפות את העוגה יפה ומקסימום ישאר קצת עודף
לגבי ג'לי דבש – לא יצא לי להכין אבל תוכל לראות במתכון לעוגת הכוורת של פיית העוגיות (שפורסם במקביל אלי ויש אליו קישור) מתכון לג'לי שמכינים עם ג'לטין ולדעתי יתאים פה.
נראה מקסים! אני מאד רוצה לעשות את זה
הבעיה שיש לי כמויות של ריץ' קפה פרווה בבית-זה גם ישתלב בטעמים או לא כדאי?
אגב,את שמת דבורות ממרציפן-יש של חברת TANTE שוקולד שעטוף בצורת דבורה ,משהו מאד יפה,אפשר להשתמש גם בזה
תודה חווה. אין בעיה להכין כפרווה – זה גם כתוב במתכון (ראי ההנחיות) זה יצא מאוד טעים גם בגירסה הזו
לגבי הפרווה ,ראיתי שענית זה בסדר
השאלה אם ריץ' קפה ישתלב בטעמים
זה ממש ממש מרגיז
אפיתי את העוגה עצמה במדויייקקק הכל ! כולל ההקצפה הקצרה כשהקמח נכנס
יצאה קשה ויבשה.
התייעצתי ואמרו לי שלא אופים טורט בטורבו. אוף.
הכנתי אותה ממש היום. ויצאה פשוט מקסימה!
הפעם הראשונה שאני מכינה עוגת שכבות ככה שלא יצא לי ממש גבוה כמו בתמונה וחילקתי את העוגה לשני קומות ולא שלושה. אבל עדיין יצאה פשוט יפייפיה לדעתי.
הייתי שולחת תמונה אבל לא ממש הצלחתי להבין איך כי אין פה אופציה.
תודה רבה מטי
שמחה שהצליח לך
לגבי תמונה – אכן באתר אי אפשר אבל את יכולה לשתף לקבוצת הפייסבוק שלי "שמח במטבח – הקבוצה – אופים בכיף עם רות אופק" או לאינסטגרם.