עוגת קצפת חגיגית – עוגת היומולדת הראשונה של גוזלית

אין כמו חגיגות יומולדת ואין כמו להכין עוגת יומולדת לגוזלים. במיוחד כשמדובר בעוגת יומולדת ראשונה 🙂 השבוע חגגנו את יום ההולדת הראשון של גוזלית בשמחה ובהתרגשות רבה וכמובן שהכנתי לה עוגה חגיגית ומיוחדת.

קשה להאמין שעברה כבר שנה מאז שהבאנו אותה מבית היולדות והנה היא כבר פעוטה קטנה עם רצונות ואופי משלה שממלמלת מילים וזוחלת לה ברחבי הבית.

אז לכבוד יום ההולדת הראשון שלה הכנתי את העוגה שחיכיתי שנים לרגע שאוכל להכין לאחד מילדי – עוגת יומולדת ורודה! אחרי 10 שנים שבהן הכנתי עוגות של בנים  😆  שיצאו לא רעות בכלל – ראו למשל עוגת פינאטה , עוגת הקליקים המעופפים ועוגת שוקולד מהירה ומדהימה.

ההשראה לעוגה הגיעה מעוגת יומולדת שהוכנה בסרט "משחק באש" (Burnt) (ראו כאן) שבה הגיש השף שכיכב בסרט לבתה של שפית שעבדה איתו עוגת שכבות מהממת בצורת חצי כדור בציפוי של שושני קצפת ורודות. העוגה הזו נראתה לי כל כך מתאימה לחגיגות של גוזלית ולכן הכנתי גירסה משלי.

ההכנה שלה לא כל כך מסובכת וצילמתי בשבילכם את כל שלבי הכנת העוגה המעוגלת כדי שתראו שזה לגמרי מעשי.

החומרים:

לעוגה:

4 ביצים
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
2/3 כוס (90 גר') קמח
כפית אבקת אפיה
**אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפיה

להרכבה ולקישוט:

4 כפות ריבת דובדבנים (אפשר גם תותים או פטל)
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
מעט צבע מאכל אדום בג'ל (אני משתמשת במג'יק קולור)

ההכנה:

הערה מקדימה:  אני בחרתי להכין את העוגה כחצי כדור אבל אפשר להכין אותה גם בתבנית בקוטר 22 או 24 סמטימטר.  ישנן תבניות מיוחדות של חצי כדור. כיוון שלי לא היתה אחת אפיתי אותה בקערת זכוכית שידעתי שמתאימה גם לתנור.

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים אליהן בהדרגה את הסוכר ולאחר מכן את המלח ותמצית הוניל.

לאחר כ 5 דקות כשהביצים עברו הקצפה מאסיבית והתערובת הפכה לבהירה ותפוחה וגבוהה מנמיכים את מהירות המיקסר להכי נמוכה שיש ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפיה. אפשר גם להוסיף בתנועות קיפול אבל אני מוצאת שזו הדרך הכי נוחה להוסיף את הקמח בלי שישארו גושים בתערובת.

מערבלים מעט במהירות איטית על שכל הקמח נטמע בתערובת ואין גושים. מסיימים בערבוב קליל עם לקקן בתנועות קיפול, אבל ממש בקטנה ובעדינות כדי שהקצף לא יישבר.

מכינים את התבנית/הקערה לאפיה – משמנים אותה בחמאה/מרגרינה ומפזרים בתוכה סוכר עד שכולו מכסה את הדפנות – זה יעזור לטורט שלנו להשאר גבוה.

יוצקים את הבלילה של הטורט לקערה – לא לדאוג אם היא לא ממלאת את כולה.

אופים את העוגה בחום של 170 מעלות בטורבו במשך כחצי שעה. העוגה תיראה שחומה וטיפה עם "בטן" תשאירו אותה בתנור הכבוי עוד כמה דקות ותראו שה"בטן" תרד והעוגה תתיישר.
בשלב הזה אפשר להוציא את העוגה מהתנור שתתקרר. עד השלב הזה אפשר להכין גם יום או יומיים לפני.
אחרי שהעוגה התקררה לגמרי ולפני הקישוט שלה מוציאים אותה מהקערה/תבנית (הכי נוח עם לקקן ובעדינות).

כשהעוגה התקררה מספיק פורסים אותה בעזרת סכין מסור ל 3 חלקים ומכינים את הצלחת שבה נגיש את העוגה כדי שנרכיב אותה עליה.

ועכשיו הגענו לשלב ההרכבה והקישוט.

אני בחרתי להרטיב את הטורט שלי בריבת דובדבנים (מהסוג הצלול שאין בו בכלל או כמעט חתיכות פרי) אבל אפשר להרטיב גם בסירופ סוכר או בליקר שאוהבים.  את הריבה דיללתי במעט מים רותחים כדי שאפשר יהיה למרוח אותה בנוחות.

בנוסף, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שהיא הופכת לקצפת יציבה. שימו לב לא להקציף יתר על המידה.

מורחים על השכבה הראשונה של העוגה את ריבת הדובדבנים עד לכיסוי דק של כל העוגה ומעליה יוצקים קצפת ומיישרים. וכך עושים גם עם השכבה השניה

לאחר ששתי השכבות מכוסות בריבה ובקצפת מניחים מעל את השכבה השלישית ומכסים את כל העוגה בשכבה דקה של קצפת. המטרה היא שהכיסוי הראשוני יתפוס את כל פירורי העוגה שיש עכשיו ואז אפשר יהיה לצפות את העוגה בקצפת בלי שיהיו עליה פירורים.

מעבירים את העוגה למקרר או למקפיא לחצי שעה עד שעה שהעוגה תתייצב מעט.

את הקרם שנשאר צובעים במעט צבע אדום (או בצבע ורוד או בכל צבע שתרצו) ושומרים במקרר עד שהעוגה תתייצב.

כשהציפוי הראשוני מתייצב מעבירים את הקרם הורוד לשק זילוף עם צנטר כוכב ומתחילים לזלף שושנים בצורת ספירלה על כל העוגה. ברווחים שנוצרים בין השושנים מזלפים מעט קרם.

ולמי שמעוניין בהדגמה – ראו את הסרטון הזה שמצאתי ברשת (יש בו כמה הדגמות, זו על השושנים היא הראשונה).

כמה שנהניתי להכין את העוגה הורודה והמיוחדת הזו לגוזלית 🙂 אני בטוחה שבהמשך אכין לה שלל עוגות בשלל צבעים, וכמובן גם לאחים שלה. אלה העוגות שאני כל כך נהנית ומתרגשת להכין ואני מקווה שגם אתם תכינו ותחגגו איתן.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

 

‏13 תגובות

  1. אפרת ב- 23 בנובמבר 2018 בשעה 9:13

    מדהים!
    איזה כייף לקרוא את ההוראות שלך, כ"כ ברורות ומפורטות
    ותודה על התמונות, הן הכי ממחישות (בלי התמונות של שלבי ההכנה – לא הייתי חושבת שזה בר ביצוע בכלל 😀 )

    • שמח במטבח ב- 26 בנובמבר 2018 בשעה 8:40

      תודה רבה אפרת. אכן חשוב לי לצלם את שלבי ההכנה בדיוק כפי שהם נראים במטבח שלי (גם אם התמונות קצת פחות "מעוצבות") כדי שכל מי שרוצה להכין יצליח

  2. איילת ב- 23 בנובמבר 2018 בשעה 13:57

    יום הולדת שמח לגוזלית והרבה שנים של שמחות ועוגות לתיפארת 😊🌻💜🍷

  3. פיטנגו ב- 24 בנובמבר 2018 בשעה 20:09

    כמה מרגש!!!
    מזל טוב ורק שמחות!!!
    העוגה, כמובן, נראית נפלאה!

  4. הדס וילף ב- 24 בנובמבר 2018 בשעה 21:15

    מזל טוב!!! לעוד המון שנים טובות, בריאות ומתוקות!

  5. עדי טירר ב- 1 בדצמבר 2018 בשעה 20:56

    היי רות! העוגה נראית מדהים!!!
    אני עוקבת שקטה כבר מזמן וזוכרת איך עזרת לי עם מאפינס (או עוגה בחושה?) באמצע הלילה אחרי משחק כדורשת….עדי

    • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2018 בשעה 13:51

      עדיייי
      מה נשמע? מזמן לא שמעתי ממך. איך בדנמרק? (את עוד שם?)
      בכל מקרה תודה על המחמאה וכיף לשמוע ממך
      וברור שאני זוכרת שהכנו עוגות שוקולד אישיות לבעלך ושטיפה נסחפתי עם המלח, אבל עדיין יצא טעים

  6. מיכל ב- 3 בדצמבר 2018 בשעה 22:39

    היי,
    בלוג מדהים, אני עוקבת אחרי הפוספטים כבר המון זמן, רק עכשיו יוצא לי לכתוב תגובה,
    אני מכינה הרבה מתכונים שלך והכל מצליח!
    אז הקטנצ'יק שלי גם חוגג החודש יומולדת שנה ואני הולכת להכין לו את העוגה הזאת, רק במודל של בנים😉
    שאלה לי, האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפיה?

    • שמח במטבח ב- 5 בדצמבר 2018 בשעה 8:25

      תודה רבה על המילים החמות מיכל. שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים
      קודם כל המון מזל טוב לגוזל. הכי מרגש. וכאחת שהכינה המון עוגות של בנים ב 10 השנים שחלפו אני יכולה לומר לך שיש מלא רעיונות נפלאים. אבל אין ספק שעוגה ראשונה זה הכי מתוק שיש.
      לשאלתך אין בעיה להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפיה. אני אציין זאת גם במתכון 🙂
      מזל טוב!!

  7. נורית ב- 7 בדצמבר 2018 בשעה 16:40

    הי ,

    תוכלי לרשום באיזה צנטר השתמשת והגודל שלו ?
    העוגה נראית מדהימה .
    תודה רבה

השאר תגובה