עוגת יום הולדת חגיגית בורוד

בשבוע האחרון חגגנו יום הולדת שנתיים לגוזלית, עם שלל מסיבות וכמובן עוגות. במסיבה שערכנו לכבודה למשפחה וחברים קרובים הגשתי עוגת יום הולדת חגיגית שקישטתי עם זילוף של קרם ורוד, טפטופי שוקולד וסוכריות צבעוניות. התוצאה היתה הצלחה מסחררת בקרב האורחים והעוגה נעלמה במהירות שיא 🙂

והכי חשוב – גוזלית בהחלט התלהבה מהעוגה ושניה אחרי שצילמתי אותה כבר הספיקה לשלוח אליה יד ולעשות לה מיני "קייק סמאש" (אבל מה אכפת לי, זה היה אחרי שכבר צילמתי 😛 😛 😛 )

אחרי ששיתפתי תמונה של העוגה בקבוצת הפייסבוק שלי "שמח במטבח" קיבלתי הרבה פניות לקבל מתכון של העוגה. ולכן אני משתפת אותו פה בבלוג בשמחה ובאהבה.

עוגת יום הולדת לגיל שנתיים

הפעם אני אומרת מראש, שבניגוד להרגלי אין ממש תמונות הכנה. פשוט כי לא הספקתי לצלם את שלבי ההכנה שלה, או לצלם תמונות מסוגננות של העוגה (כהרגלי). אבל… המתכון עדיין כולל הסברים מאוד ברורים להכללללל. כולל הסברים על איך מכינים את קישוט הטפטופים ואיך מזלפים את הצורה הזו. כמובן שאם יש לכם שאלות אלי אתם מוזמנים בשמחה לשאול בתגובות, או הכי טוב בקבוצת הפייסבוק שלי.

ועוד הערה אחת קטנה – כחובבת אפיה אין דבר שהייתי רוצה יותר מאשר להכין לגוזלית עוגת יום הולדת סופר סופר מושקעת עם המון מוסים ושכבות וקישוטים מושקעים בטירוף. אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד וכשמצאתי עצמי מתכננת לגוזלית מסיבת יומולדת ל 40 איש, דבר שמצריך הכנה של המון מנות לכיבוד של האורחים, החלומות על עוגה סופר מושקעת נאלצו לחזור למגירה ובמקום זה הכנתי לה עוגת יום הולדת שלדעתי לא רק נראית טוב אלא שתהיה טעימה בעיני כל הטועמים – ילדים ומבוגרים. ותכלס זה הדבר הכי חשוב.

עוגת יום הולדת אורך

החומרים לעוגה בקוטר כ- 22 סנטימטר:
לעוגת יום הולדת גדולה יותר בקוטר 26 ס"מ מכינים פי אחד וחצי מהכמות שבמתכון

לעוגת השוקולד:

כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום מהסוג הכהה ודביק
3 ביצים
1/4 כוס (50 גר') שמן
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה [לגירסת פרווה משתמשים בשמנת צמחית]
כפית תמצית וניל
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
100 מ"ל מים רותחים

למילוי ולקישוט:

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה [או שמנת צמחית]
חצי חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל (אפשר להמיר ב 3 כפות אבקת סוכר)
כפית תמצית וניל
**לקישוט הורוד – מעט צבע מאכל ורוד או אדום

סוכריות צבעוניות

לטפטופי השוקולד:

100 גר' שוקולד מריר (רצוי 56% ולא יותר מזה)
100 מ"ל שמנת מתוקה [או צמחית לגירסת פרווה]

עוגת יום הולדת עם זילופים בורוד

ההכנה:

עוגת השוקולד:

הכנת העוגה די פשוטה ובעקרון אפשר להכין גם ללא מיקסר.

קודם כל מחממים תנור ל 160 מעלות ומכינים 3 תבניות או 2 תבניות או אפילו תבנית אחת מרופדות בנייר אפיה בתחתית (תלוי כמה תבניות יש לכם בבית – לי יש בדרך כלל 2 מכל קוטר)

מערבבים את הביצים ושני סוגי הסוכר.
מוסיפים את השמן והשמנת המתוקה ואת תמצית הוניל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים עד שאין גושים (אם יש לכם כוח עדיף לנפות אותה).
מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה – כלומר מוסיפים שליש, מערבבים טוב טוב, מוסיפים עוד שליש וחוזר חלילה. ככה יהיה קל להוסיף את הקמח לעוגה בלי שיהיו גושים. תשתדלו לא לערבב המון (ערבוב יתר גורם לעוגה במרקם קשה)
בסוף מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים. לא לדאוג מזה שמוסיפים מים לעוגה, התערובת תהיה במרקם מושלם ואוורירי. מבטיחה!

מחלקים את העוגה בין התבניות לשכבות שוות. אם יש לכם 3 תבניות זה הכי פשוט. לי בדרך כלל יש 2 מכל סוג. אז כדי שיהיו לי 3 יצקתי שמתי 2/3 מהתערובת לתבנית אחת ועוד שליש לתבנית השניה. ואחרי האפיה פשוט חציתי את העוגה הגדולה יותר לשניים.

אופים את העוגות בחום של 160 מעלות. זמן האפיה משתנה בהתאם לכמות התבניות וגובה העוגות. אם אופים ב 3 תבניות העוגות ייאפו תוך כרבע שעה. אם אופים ב- 2 תבניות זמן האפיה של התבנית הנמוכה יותר יהיה רבע שעה והגבוהה יותר כ- 25 דקות. לעוגה בתבנית אחת זמן האפיה יהיה כ 35 דקות עד 45 דקות (תלוי בתנור).

בסיום האפיה אני בדרך כלל מוציאה את התבניות, מעבירה מרית מסביב לשוליים ומחזירה לתנור הכבוי. זה מבטיח שהן יורידו גובה באופן שווה. מצרפת לכם תמונה של עוגות דומות שהכנתי לעוגה אחרת לפי אותו מתכון.

מצננים את העוגות.

עוגות חמות מהתנור

להכנת הקרם:

מקציפים את השמנת המתוקה (או הפרווה) עם האינסטנט פודינג ותמצית הוניל עד שמתקבל קרם יציב.

מצפים את העוגה בקרם: מניחים שכבה אחת על צלחת ההגשה ומורחים עליה שכבת קרם, מצפים בשכבה נוספת ומורחים קרם ומכסים בשכבה שלישית. אני משתדלת שהשכבה העליונה תהיה התחתית של אחת העוגות וככה החלק העליון שלה יהיה ישר.

מצפים את העוגה בקרם – מורחים שכבה עבה יחסית של קרם על החלק העליון של העוגה ומתחילים להוריד מהקרם לשוליים של העוגה ואז מיישרים בעדינות בשוליים צמוד יחסית לפני העוגה.

כפי שאתם רואים בחרתי לקשט את העוגה במראה "עירום" (naked cake) שזה אומר שהשוליים צופו בשכבה דקה יחסית של קרם.

את העוגה המצופה מכניסים בדרך כלל למקפיא שתתקרר קצת ותתמצק לפני שאקשט בטפטופים. אם אין מקום במקפיא (כפי שקרה לי הפעם בגלל כל הכיבוד למסיבה) מכניסים למקרר אבל לקצת יותר זמן.

קישוט טפטופי שוקולד:

הקישוט מורכב בעצם מגנאש שוקולד – שזה שוקולד שהמסנו במיקרו עם השמנת המתוקה (או הצמחית). מחממים חצי דקה, מערבבים וחוזר חלילה. מניחים לגנאש להתקרר קצת כך שלא יהיה חם מאוד כשניצוק אותו על העוגה.

מעבירים את הגנאש לשקית זילוף, מכינים את העוגה ליידנו וחותכים בשקית פתח קטן יחסית. עוברים עם שק הזילוף בעדינות על השוליים של העוגה ולאט לאט תראו שמתחילים להווצר טפטופים. אם הטפטופים לא יורדים מספיק לדעתכם אפשר לחזור ולטפטף בלחיצה ארוכה יותר על שק הזילוף שיצא "טפטוף" טיפה יותר ארוך. ככה עוברים על כל העוגה.

אם יש לכם צלחת מסתובבת זה מאוד מקל על הזילוף, אבל הפעם מיהרתי ולא השתמשתי בה, אז פשוט עברתי קטע קטע עד שכל העוגה צופתה בטפטופים.

ולפינאלה – הזילופים:

צובעים את שארית הקרם בורוד – מוסיפים טיפת צבע מאכל ומערבבים בתנועת קיפול שהקצף לא יישבר. עושים את זה בעדינות עד שכל הקרם בצבע אחיד. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת (צנטר כוכב).

מזלפים פרחים סביב היקף העוגה. פשוט מכוונים את שק הזילוף מלמעלה ב 90 מעלות ולוחצים עד שיוצא פרח ומסיימים בעדינות.

ולסיום – מפזרים סוכריות צבעוניות במרכז העוגה ויש לנו עוגת יום הולדת לתפארת!

עוגת יום ההולדת צילום על

אז זו היתה עוגת יום ההולדת של גוזלית (או לפחות אחת מארבעת העוגות שהכנתי לה 🙂 ) הכנה פשוטה יחסית, אבל הקישוט פה הוא זה שעשה את ההבדל והכי חשוב – הטעמים… עוגה נימוחה ושוקולדית, קצפת טעימה ושוקולד. כמה פשוט ככה טעים.

מקווה שתאהבו ותהנו

עוגת יום נולדת ורודה עם נר 2

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

‏8 תגובות

  1. מירי ב- 25 בנובמבר 2019 בשעה 13:56

    יפיפה!!!!
    מרשים בטירוף
    איזה עבודה נקייה!!! אפילו שזה כמה שכבות…
    פשוט מגרה…..

  2. אפרת ב- 25 בנובמבר 2019 בשעה 21:09

    מדהים!
    תודה על ההסברים המפורטים!

  3. מיכל ב- 25 בנובמבר 2019 בשעה 22:20

    איזו עוגה יפה. תודה על ההסברים הברורים

  4. אירנה אירנה ב- 26 בנובמבר 2019 בשעה 9:01

    תודה על המתכון ומזל טוב❤.בעוגה לא מרגישים טעם סודה?🤔

    • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:45

      תודה רבה. ואל דאגה, לא מרגישים טעם של סודה בכלל. הכמות פה קטנה ורק מיועדת לתת אווריריות לעוגה

  5. עפרה אטיאס ב- 26 בנובמבר 2019 בשעה 20:17

    אוי את יכלה לעזור לי
    לא מצליחה לעשות שושנים יפות. הן לא יציבות נופלות מהר . אני שמה 500 גר שמנת מתוקה 2 כוסות חלב ו 2 אינסטנט פודינג . יש לי אורחים מחול ביום ששי וזה חייב להצליח.
    מודה מראש על העזרה
    עפרה

    • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:43

      הי עפרה
      נראה לי שאת שמה יותר מדי חלב. אני תמיד מכינה קרם מ 500 מ"ל שמנת מתוקה וחצי חבילת אינסטנט פודינג וזה יוצא מאוד יציב. המתכון שעל האריזה של האינסטנט מדבר אמנם על כוס חלב לצד השמנת אבל לדעתי הם התכוונו לכוסות של פעם (שהן ממש לא 240 מ"ל) ואז יוצא קרם רך יותר.
      בקיצור, לכי על קרם משמנת ואינסטנט – שזה מה שהכנתי כאן. הוא טעים ויציב ואז השושנים יוצאות יפות.

השאר תגובה