עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
מי לא אוהב עוגיות שוקולד צ'יפס ? כי אני משוגעת על העוגיות הללו. בכל גירסה – בין אם מדובר בעוגיות שוקולד פאדג'יות (למשל עוגיות אמסטרדם) ובין אם מדובר בעוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות (אני מכינה אותן עם תוספת שיבולת שועל והן מדהימות). מבחינתי אלה העוגיות שאני הכי אוהבת להכין ובכל פעם מגוונת עם התוספות.
אז לכבוד יום ההולדת שלי שחל השבוע הגעתי למסקנה שמגיע לעוגיה הזו מקום של כבוד והחלטתי לחגוג עם עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שמקושטת במלא עדשים צבעוניות. מהסוג שעושה לי הכי שמח בלב ובבטן ומשמח גם את הגוזלים.
אז הכנתי גירסת ענק של העוגיה האהובה עלי. וליתר דיוק – 2 גירסאות. אחת עם העדשים ואחת עם פצפוצי שוקולד. ושתיהן יצאו פשוט נפלאות. רכות ופאדג'יות במרכז ומעט פריכות בצדדים. לזה אני קוראת ליהנות מכל העולמות.
אז כמובן שלא אשמור את המתכון הנפלא הזה לעצמי ואני שמחה לשתף אתכם פה ומחכה לראות את העוגיות שלכם אצלי בקבוצה "שמח במטבח". או שתתייגו אותי באינסטגרם . כי הכי כיף לראות את מה שאתם הכנתם 🙂
שימו לב שבסוף המתכון יש מסגרת עם מתכון מקוצר.
אם כבר הכנתם ואתם מכירים את כל הטריקים לכו אליה, אם עדיין לא הכנתם אני ממליצה שתקראו פעם אחת את המתכון המפורט כי יש לי שם טיפים לאפיה שהם מעבר למתכון היבש וכדאי שתכירו אותם.
החומרים ל 2 עוגיות גדולות בקוטר כ 20 ס"מ או ל 20 עוגיות בינוניות:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
100 גרם (חצי כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה דביק (לא דמררה!)
ביצה אחת בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
250 גרם (כוס ו- 3/4) קמח לבן
10 גרם (כף) קורנפלור
כפית סודה לשתיה
כוס שוקולד צ'יפס (אני מעדיפה חלב אבל אפשר מריר או לשלב)
לקישוט: חופן שוקולד צ'יפס או סוכריות צבעוניות
**לגירסת פרווה אפשר להכין עם מחמאה/נטורינה ועם שוקולד מריר.
ההכנה:
מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו ומשמנים במעט חמאה 2 תבניות או מחבתות. אפשר גם לרפד בנייר אפיה, זה בהחלט מקל על ההפרדה.
בקערת המיקסר מניחים את החמאה הרכה (חשוב) ושני סוגי הסוכר ומערבלים. אני שמה לכם תמונה כדי שתראו לאיזה סוכר אני מתכוונת. לסוכר החום הכהה יש תפקיד חשוב במרקם הפאדג'י של העוגיה.
כשהתערובת קרמית ואחידה בלי גושי סוכר או חמאה, מגרדים את התערובת למרכז הקערה עם לקקן, ומוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתיה והקורנפלור בשני סבבים. ומערבלים בין כל סבב עד שהקמח נטמע. שימו לב לא לערבל יותר מדי.
למה קורנפלור? אתם בטח שואלים – הקורנפלור נותן רכות נוספת לעוגיות וכיוון שכיום אין קמח עוגיות בסופרים אני ממליצה להוסיף מעט קורנפלור (וליתר דיוק להמיר 2 כפות מהקמח בקורנפלור) במתכוני עוגיות.
לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים בעדינות. אני מערבבת בשלב זה עם לקקן ולא עם המיקסר.
עד השלב הזה אתם יכולים להכין מראש ואפילו לשמור את הבצק, לאחר שחילקתם ל 2 ושיטחתם לשני דיסקים) עטוף היטב במקרר למשך לילה.
מחלקים את התערובת לשניים ומשטחים כל מחצית על התבנית/מחבת שהכנו. מקווה שזכרתם לשמן או לרפד בנייר אפיה, אחרת היא תידבק לכם.
אני בחרתי לקשט חצי בשוקולד צ'יפס וחצי שני בסוכריות צבעוניות (בכל זאת יומולדת, לא? 🙂 ).
אופים את העוגיות הגדולות במשך כ 15-20 דקות עד שהן משחימות מעט – אבל שימו לב שבאמצע צריך להיות עדיין טיפה רך (לא הרבה, אבל קצת) הוא כבר יתגבש כשהעוגה תצטנן.
תראו כמה הן נראות מפתות, בשתי הגירסאות 🙂
אחרי שהן מצטננות טיפה אפשר לפרוס ולזלול 🙂
העוגיות נשמרות יפה במשך כמה ימים אם תעטפו אותן היטב. אפשר בטמפרטורת החדר ואפשר במקרר (ואז חממו מעט לפני ההגשה).
אל תשכחו שאני מאוד אוהבת לקבל מכם תגובות ופידבקים אז אתם מוזמנם להגיב ולשתף אותי בקבוצה שלי "שמח במטבח". וגם לבוא לבקר באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
מצרכים:
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
- 100 גרם סוכר חום כהה חצי כוס לא דחוסה
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר
- כפית תמצית וניל איכותית
- 250 גרם קמח כוס ו 3/4
- 10 גרם קורנפלור כף
- כפית סודה לשתיה
- כוס שוקולד צ'יפס חלב או מריר או שניהם
- חופן עדשים צבעוניים או שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 160 מעלות ומכינים 2 תבניות או מחבתות משומנות או מרופדות בנייר אפיה.
- בקערת המיקסר מקרימים עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת האחידה
- מוסיפים את הביצה והוניל ומקרימים עוד קצת עד לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתיה ב- 2 סבבים. מערבלים אחרי כל הוספה עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט עם לקקן.
- מחלקים את הבצק ל 2 התבניות/מחבתות ומשטחים. מקשטים בעדשים צבעוניות או בשוקולד צ'יפס.
- אופים במשך כ- 20 דקות עד להזהבה. המרכז צריך להיות מעט רך.
- מצננים ומגישים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
בוקר אור!
אפשר חתיכות שוקולד?
אפשר לסמוך על הגוון הזהוב ולהוציא או שצריך לבדוק שהעוגיה התקשתה בשוליים?
מניחה שאפשר להכין באינגליש קייק, נכון? משך האפייה משתנה?
תודה לך!
יש אופציה לקבל מייל כשאת עונה לשאלתי?
היי צהריים טובים,
רציתי לדעת אם העוגייה יוצאת דחוסה?
כלומר לא כמו לחם אלא מעט רכה אבל לא דחוסה
היא יוצאת דחוסה כמו עוגיה. רכה ודחוסה ופאדג'ית במרכז
יקריה, מתכוניך נהדרים אך אנא ממך השתדלי לתת מתכונים שמשתמשים בשמן במקום חמאה או מרגרינה לטובת מי שהוציא את שניהם מהמטבח ולטובת מי שאופה רק פרווה.
הניתן להחליף את החמאה בשמן בידיעה שהטעם שונהההה?
בברכת חדש טוב ובריאות איתנה
רחל
הי רחל
בעקרון רוב המתכונים שלי לעוגות ועוגיות יהיו על בסיס של חמאה ולא על בסיס של שמן, פשוט כי לדעתי זה יותר מוצלח ככה מבחינת טעם ומרקם.
תמיד אפשר להמיר לשמן (מניחה שאת מכירה את ההמרות) אבל מן הסתם לא תמיד זה יהיה טוב באותה מידה עם השמן.
תודה לך והרבה בריאות 🙂
אני ממירה חמאה לשמן קוקוס, בגלל שהבת שלי טבעונית ובדרכ יותר אחלה
אכן פה אין בעיה להמיר. אבל אם את מכינה בלי הביצה זה יוצא קצת אחרת.
עדיין מחכה לתשובה.
דבי יקרה, הדרך הכי טובה לקבל ממני תשובה מהר היא בקבוצה שלי בפייסבוק, כי שם אני מקבלת התראה על כל פוסט. בכל מקרה, עניתי לך בתגובה אחרת
אני לא מתיאשת לקבל תשובות!
עוד דבר:
אם עושים עוגיות זה גם ב- 160 מעלות? כמה זמן?
תודה!
למה להתייאש? עונה בשמחה
אפשר להכין כעוגיות וגם אז אופים ב 160 מעלות. הזמן תלוי בגודל העוגיה ובתנור, אצלי זה מוכן תוך 8-9 דקות
מתי הכנת את זה בפעם האחרונה כי אני כבר חודשים לא מוצאת סוכר חום (לא דמררה ) בסופרים, וחיפשתי המון
האמת שהכנתי שלשום.
מצאתי סוכר חום דביק במכולת ויש גם בסופרים – התחילו לפני כחודש למכור באריזה חדשה.
ולפני כן היה לי מלאי 🙂
היי, אין לי מיקסר. יש לי ידני אבל מאוד חלש (יכול הלקציף ביצים וסוכר אבל עם קמח זה כבר כבד לו) אפשרי לעשות את זה ידנית?
בהחלט אפשרי. אין בעיה להכין את הכל עם קערה וכף בערבוב ידני.
הכנתי ויצא מעולה! הילדים השתגעו על זה!
המתכון שהילדים הכי זוללים לדעתי 🙂 שמחה שאהבתם
התבנית שלי בקוטר 25.
זה יתאים לעוגה אחת במקום 2 תבניות?
זה יתאים לעוגיה וחצי. או לעוגיה עבה יותר.
היי, רציתי בבקשה לדעת מה אפשא לשים במקום הסוכר חום הדביק?
אפשר להחליף את הכמות בסוכר לבן ו 2 כפות סילאן.
האם ניתן לצפות את העוגה בקצפת ולקשט בסוכריות מעל? רוצה לעשות עוגה של קפטין אמריקה.
בתודה מראש
פחות מתאים פה. ממליצה לך לעשות זאת עם עוגת שוקולד
יש לי תבנית בקוטר 26, אפשר לשים בה את כל הבלילה ופשוט תצא עוגייה גדולה יותר?
אפשר. שימי לב שזמני האפיה ישתנו.
האם ניתן להכין את המתכון לעוגיות וכמה צריך לצאת?
אפשר להמיר לעוגיות. אני לא זוכרת בעל פה את הכמות שיוצאת אבל מעריכה שהיא תמלא בכיף 2 תבניות תנור, כ 15-20 עוגיות תלוי בגודל
העוגה טימה ביותר!!!!!!!😃
תודה רבה איתן 🙂