עוגיות שקדים מושלגות ב 4 מרכיבים
פסח השנה נחגג אצלנו בצורה מאוד שונה "בזכות" הקורונה. כבר שלושה שבועות שכולנו בבית, ופתאום צריך להאכיל את כל המשפחה, כל הזמן. וגם לדאוג לפינוקים מתוקים, שזו הזדמנות נפלאה לתרפיית האפיה שלי. בדיוק בגלל זה הכנתי עוגיות שקדים מושלגות שיהיה לנו לנשנש משהו מתוק שגם יהיה טיפה יותר בריא. והן יצאו כל כך יפות וטעימות בטירוף שמצאתי עצמי מכינה אותן שוב ושוב.
את המתכון הזה פיתחתי במקור כשחיפשתי מתכון מתוק ומפנק שלא מכיל שמן או חמאה (מסיבות בריאותיות לצערי). עוגיות שקדים נראו לי מושלמות לצורך כך. הן התחילו במקור כעוגיות אמרטי שמככבות אצלי בבלוג, רק שלא היו פרוסות שקדים בבית לקשט איתן את העוגיות וממש רציתי להכין אותן.
אז החלטתי לצפות אותן באבקת סוכר, כמו שראיתי בחלק מהמקומות באיטליה, וכמו שאני עושה עם עוגיות השוקולד המושלגות שלי.
ואז קרה הקסם ופתאום העוגיות התחילו לתפוח בתנור ונוצר להן מעטה מושלג יפייפה. אז כמובן שהחלטתי לשחק עם המתכון ולהכין שוב עוגיות שקדים ולצלם לכם, שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו. בפסח (כי אין שם קמח) ובכל השנה.
החומרים לכ- 24 עוגיות שקדים:
280 גרם (2 ו- 3/4 כוסות) שקדים טחונים (נקראים גם אבקת שקדים)
2 חלבונים מביצים גדולות (כ- 75 גרם)
200 גרם (כוס) סוכר
לציפוי: אבקת סוכר
לתוספת טעם (לא חובה) – כפית תמצית וניל ו- 2 טיפות תמצית שקדים או כף ליקר אמרטו (או שניהם)
ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. אם מתחשק לכם להעשיר את הטעם הוסיפו לקצף תמצית וניל ו2 טיפות של תמצית שקדים שתחזק את הטעם המרציפני של העוגיות.
אם אין לכם מיקסר או שאין לכם כוח להקציף אפשר להכין גם בלי המיקסר ולערבב את החלבונים עם הסוכר בעזרת מטרפה. העוגיות יהיו קצת פחות תפוחות אבל עדיין יצאו לכם יפות.
מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שלא רואים כתמים לבנים של קצף החלבונים.
נפח קצף החלבונים ירד קצת בגלל הכובד של השקדים אבל התערובת עדיין תהיה בהירה וקצת אוורירית.
אם יש לכם זמן הכניסו את הקערה למקרר לחצי שעה שהתערובת קצת תתייצב. אם אין – תמשיכו לשלב הבא ללא הקרור.
מכינים צלחת עמוקה או קערית עם אבקת סוכר ושתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ומחממים תנור ל 180 מעלות.
מכינים כדורים מהבלילה של העוגיות. הכי נוח זה עם כף קפיצית (פה בגודל 4 ס"מ) אם אין -גם כף רגילה תספיק.
מניחים כדור באבקת הסוכר. מצפים מכל צדדיו ומגלגלים לכדור.
חשוב לצפות את הכדורים בשכבה נדיבה של אבקת סוכר ולכן אחרי הגלגול הראשון גלגלו עוד קצת באבקת הסוכר שיהיו כדורים לבנים מאבקה.
מסדרים את הכדורים בתבנית במרווחים של כמה סנטימטרים ביניהם כי הם ישתטחו באפיה.
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט ומקבלות דוגמת שלג. שימו לב, הן לא צריכות להשחים יותר מדי, רק שהחלק שאין עליו אבקת סוכר יהיה טיפה שחום ולא לגמרי בהיר.
אני אוהבת להעביר את העוגיות אחרי האפיה מהתבנית לשיש (עם נייר האפיה כמובן). פשוט מורידה בעדינות את נייר האפיה עם העוגיות לשיש. ככה הן מתקררות בלי שהחלק התחתון שלהן ממשיך להתחמם בגלל התבנית.
אפשר גם להעביר לרשת שיתקררו בלי ש"יזיעו" בתחתית. הכל תלוי בכמה זמן יש לכם וכמה כוח יש לכם לנקות עוד כלי 🙂
וזהו. העוגיות שלכם מוכנות 🙂 תכינו קפה ושבו להתפנק.
נכון מתכון קל ומהיר?
הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו? אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה ????
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.
עוגיות שקדים מושלגות
מצרכים:
- 280 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
- 2 חלבונים מביצים L כ- 75 גרם
- 200 גרם סוכר (כוס)
- כפית תמצית וניל לא חובה
- 2-3 טיפות תמצית שקדים לא חובה
- אבקת סוכר לציפוי
הוראות הכנה:
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב. בסוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל ותמצית שקדים (לא חובה)
- מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר לחצי שעה שהתערובת תתייצב (לא חובה)
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה
- מכינים קערה רחבה או צלחת עמוקה עם אבקת סוכר
- מכינים מהבצק כדורים בקוטר של 3-4 סנטימטר וטובלים בכל פעם באבקת סוכר. הכי נוח להכין כל פעם 4 ולגלגל בתוך קערת אבקת הסוכר (ראו תמונות במתכון)
- טובלים כל כדור באבקת סוכר עד לכיסוי בשכבה עבה יחסית ומסדרים בתבנית במרווחים
- אופים במשך 12-14 דקות עד להזהבה.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
מחפשים את הגירסה השוקולדית הכשרה לפסח לעוגיות האלה? לקרן אגם יש גירסה נהדרת אצלה בבלוג – אמרטי שוקולד
מחפשים עוד רעיונות לעוגיות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג וקבלו המון מתכונים קלילים.
הנה כמה מהמתכונים החביבים עלי
עוגיות חמאה שכיף להכין עם הילדים
אפשר גם לקנות שקדים ולטחון או שזה לא אותו דבר?
אותו דבר. מה שנוח לך
לא יצא לי טוב בכלל..מתוק מידי ונדבק לשיניים. לא מתכון מומלץ בעיניי. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. אפילו הוצאתי לפני זמן ומזל עשיתי ככה.
אם זה יצא לך נדבק לשיניים סימן שלא אפית מספיק זמן…
האם לאחסן העוגיות במקרר? כי אחרי יומיים המרקם השתנה , אבקת הסוכר נמסה ואפילו סימנים של עובש הופיעו כמה ימים אח״כ.
אני אחסנתי בחוץ ולא ראיתי תופעות של עובש. אם את חוששת אפשר גם לאחסן במקרר
אחלה עוגיות,עושה באופן קבוע.
בכלל, מתה על המתכונים שלך.תמיד מצליח לי.
תודה רבה גאולה. אלה באמת עוגיות שכיף להכין
אוהבת את המטעמים והקינוחים שלך אשמח לקבל מתעונים ועדכונים חג שמח
תודה רבה מרים. אני רושמת אותך לניוזלטר. תקבלי מייל לאישור ההרשמה.
למה הבלילה יוצאת נוזלית, אי אפשר ליצור כדורים
אם היא נוזלית אז סימן שלא שמת מספיק שקדים. האם השתמשת ב 280 גר שקדים?
הבלילה רכה אבל לא נוזלית
האם אפשרי ללא הקצפת חלבונים לערבב הכל יחד
אפשרי, אבל זה יהיה קצת פחות אוורירי
הכדורים לא השתטחו באפייה , למה?
כפי שאת רואה בתמונה, השתטחו מעט.
אם השתטחו לך הרבה סימן ששמת פחות מדי שקדים או יותר מדי קצף חלבונים.
המתכון נראה מצויין. התוצאה יפה. בטוחה שגם טעימה. אנסה ואעלה תמונה . אנא צרפי אותי לקבלת ניוזלטר
תודה וחג שמח
תודה רבה אלה
בעקרון ההצטרפות היא מהאתר (והיה גם קישור במתכון) אבל עשיתי את הרישום בשבילך. תקבלי מייל אישור להרשמה
חג שמח 🙂
היי, הכנתי והעוגיות יצאו נפלאות. מתכון נהדר וקל להכנה.
תודה וחג שמח ????
תודה אווה 🙂 וחג שמח
יש אפשרןת למשהו אחר חוץ מסוכר
אפשר תחליף סוכר דיאטטי שמגיע באבקה באותו מרקם. לא ניתן להמיר בתחליפי סוכר נוזליים כמו מייפל וכו' כי זה יפגע במרקם של העוגיות.
הכנתי לחג
ושלחתי לאחות שחוגגת יומולדת
ולעוד חברה אחרי לידה שקטה 🙁
ונראה שהצלחנו (את ואני) לגעת באנשים ולשמח אותם!!
התגובות היו נלהבות.
תודה רבה על עוד מתכון מנצח
האם אפשר להוריד מכמות הסוכר לחצי? האם חייב אבקת סוכר?
הי שרית
אפשר להפחית ברבע מכמות הסוכר. פחות מזה המרקם ייפגע אין בעוגיות האלה הרבה מרכיבים
לא חייבים אבקת סוכר זה פשוט נותן את המראה המושלג ובלעדיה העוגיות ייראו קצת פחות יפה (אבל עדיין יהיו טעימות בטירוף).
איך בעתם אין אבקת אפיה בעוגיות האלו? מה םותח אותם?
אין צורך באבקת אפיה במתכון הזה החלבונים גורמים לתפיחה
היי, אין לי תמצית שקדים ווניל אני לא אוהבת..
האם עדיין יורגש הטעם של השקדים?
לא בא לי סתם להכין
בהחלט יורגש. אל דאגה
יש אופציה טבעונית למתכון?
לצערי במתכון הזה לא . יש בו בסך הכל 3 רכיבים ואם תוציאי את הביצים לא יהיה מה שיחזיק את הסוכר והשקדים
הי,
נראות משגעות ולא רק לפסח????
האם ניתן להמיר את הסוכר במייפל?
עשיתי שבוע שעבר מתכון של מיס פטל והיא השתמשה רק בשני מרכיבים שקדים טחונים ומייפל.
רוצה לנסות את הגרסא שלך אבל אולי עם מייפל? זה יילך? אם כן מה הכמות כדי שלא יהיה נוזלי מדיי
הי
האם אפשר להחליף את הסוכר באריתריטול?
לא משתמשת בסוכר בכלל
הי הודיה. צר לי אבל אני לא יודעת ולא מספיק מבינה בשימוש בתחליפי סוכר כדי לומר לך אם וא יתאים.
אני כן יודעת שיש מוצרים כמו חצי סוכר והסוכר של טרוביה שמיועדים לאפיה ויכולים להחליף סוכר במתכון הזה
שלום וברכה , כבר פעם רביעית מכינה , ממש מכורה להן.
יוצאות עוגיות רכות ונהדרות. טעימות ויפות . יש לי שאלה בבקשה . כתוב בתחילת המתכון 280 גרם שקדים שווה לכוס ושלושת רבעי . לפי בדיקה שלי כוס ו 3/4 זה פחות מ 280 גרם. מה נכון ? אני מכינה מ 280 גרם .
תודה על מתכון משמח קל וטעים
אני תמיד שוקלת. זה הכי בטוח. לפעמים יכולים להיות הבדלים.
האם הן יוצאות נימוכות? כי הכנתי משהו דומה עם פיסטוקים וקמח שקדים ויצאו ממש קשות
בהחלט. נימוחו ורכות במרכז. אני לא אוהבת עוגיות קשות..
למה העוגיות יצאו קשות מבחוץ נדבקות לשיניים ?
שאלה טובה אורטל, כי לי הן לא יצאו ככה. עברי על הוראות ההכנה וראי אם הכנת לפי ההוראות – אולי אפית בחום גבוה מדי והן נאפו מהר מבחוץ ולא נאפו מבפנים?
יצאו מעולה!!! תודה רבה!!!
שמחה שאהבת
האם במקום אבקת שקדים אפשר להשתמש בקמח שקדים? זה בעצם אותו דבר- שקדים טחונים.. לא?
זה אותו הדבר 🙂
הכנתי ואבקת הסוכר נספגה כולה בתוך העוגיות בזמן האפייה, כך שאין מראה מושלג.. למה זה קרה?
צריך לעשות שכבה עבה. וגם יכול להיות שהעוגיות שלך היו קצת יותר רטובות?
מודה שלא קרה לי שאבקת הסוכר נספגה בעוגיות הללו.
עוגיות מווווושלמות!!!
תודה על מתכון מדהים שמתאים גם לרגישים לגלוטן ומתאים גם לפסח.
משום מה לא יצא לי כל כך יפה כמו שיצא לך, כי האבקת סוכר נעלמה ….. אבל בכל זאת אחרי שהתקרר הוספתי שוב אבקת סוכר, אז תמשיכי לשמח אותנו, ותודה רבה.
תודה רבה חיה 🙂 שמחה שאהבת
רציתי לשאול איך זה ייתכן שאין בעוגיות שום שמן/חמאה וכו'?
טרם ניסיתי, אבל תוהה האם עדיף להוסיף חמאה/שמן קוקוס
לא בכל עוגיה צריך להיות שמן והיי בטוחה שאם לא רשמתי זאת במתכון זה לא בגלל ששכחתי אלא בגלל שזה המתכון שלי. מציעה לך לנסות את המתכון לפני שאת מוסיפה לו שמן, כי העוגיות האלה פשוט מושלמות. אל תשכחי שבשקדים עצמם יש שומן.
יצא מעולה
שמחה לשמוע 🙂
שלום,
אולי ניתן להחליף את אבקת הסוכר בקינמון? אולי את ממליצה על חומר אבקתי אחר?
אבקת סוכר אי אפשר להחליף בקינמון. קינמון זה תבלין ושמים ממנו מעט, פה יש כמויות של אבקת סוכר.
ולא ממש ממליצה להחליף בחומר אחר כי זה בדיוק מה שעושה את העוגיות הללו למדהימות.
יצא מעולה והשביח עם הזמן,
תודה,,,,,
חג שמח. עוגיות מצוינות והכמויות מדויקות (גם כשהכנתי חצי כמות). שמחה שגיליתי אותן. הן קצת מתוקות. לאיזו כמות לדעתך אפשר להפחית את הסוכר ושעדיין הקצף יצא יציב?
הי מירוש. קודם כלף שמחה שאהבת. העוגיות בהחלט נפלאות. אני ממליצה לך להפחית 50 גרם מהסוכר ולראות אם מרגיש לך במתיקות מעודנת יותר. בעקרון אפשר להפחית מהסוכר עד ל 100 גרם אבל אני חושבת שעוגיות אמורות להיות מתוקות ולא בטוחה שכדאי לחתוך ככה את הכמות.