עוגיות שקדים מושלגות ב 4 מרכיבים

פסח השנה נחגג אצלנו בצורה מאוד שונה "בזכות" הקורונה. כבר שלושה שבועות שכולנו בבית, ופתאום צריך להאכיל את כל המשפחה, כל הזמן. וגם לדאוג לפינוקים מתוקים, שזו הזדמנות נפלאה לתרפיית האפיה שלי. בדיוק בגלל זה הכנתי עוגיות שקדים מושלגות שיהיה לנו לנשנש משהו מתוק שגם יהיה טיפה יותר בריא. והן יצאו כל כך יפות וטעימות בטירוף שמצאתי עצמי מכינה אותן שוב ושוב.

עוגיות שקדים מושלגות

את המתכון הזה פיתחתי במקור כשחיפשתי מתכון מתוק ומפנק שלא מכיל שמן או חמאה (מסיבות בריאותיות לצערי). עוגיות שקדים נראו לי מושלמות לצורך כך. הן התחילו במקור כעוגיות אמרטי שמככבות אצלי בבלוג, רק שלא היו פרוסות שקדים בבית לקשט איתן את העוגיות וממש רציתי להכין אותן.

אז החלטתי לצפות אותן באבקת סוכר, כמו שראיתי בחלק מהמקומות באיטליה, וכמו שאני עושה עם עוגיות השוקולד המושלגות שלי.

ואז קרה הקסם ופתאום העוגיות התחילו לתפוח בתנור ונוצר להן מעטה מושלג יפייפה. אז כמובן שהחלטתי לשחק עם המתכון ולהכין שוב עוגיות שקדים ולצלם לכם, שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו. בפסח (כי אין שם קמח) ובכל השנה.

עוגיות שקדים

החומרים לכ- 24 עוגיות שקדים:

280 גרם (2 ו- 3/4 כוסות) שקדים טחונים (נקראים גם אבקת שקדים)
2 חלבונים מביצים גדולות (כ- 75 גרם)
200 גרם (כוס) סוכר

לציפוי: אבקת סוכר

לתוספת טעם (לא חובה) – כפית תמצית וניל ו- 2 טיפות תמצית שקדים או כף ליקר אמרטו (או שניהם)

עוגיות שקדים מושלגות - אמרטי

ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. אם מתחשק לכם להעשיר את הטעם הוסיפו לקצף תמצית וניל ו2 טיפות של תמצית שקדים שתחזק את הטעם המרציפני של העוגיות.

אם אין לכם מיקסר או שאין לכם כוח להקציף אפשר להכין גם בלי המיקסר ולערבב את החלבונים עם הסוכר בעזרת מטרפה. העוגיות יהיו קצת פחות תפוחות אבל עדיין יצאו לכם יפות.

מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שלא רואים כתמים לבנים של קצף החלבונים.

נפח קצף החלבונים ירד קצת בגלל הכובד של השקדים אבל התערובת עדיין תהיה בהירה וקצת אוורירית.

אם יש לכם זמן הכניסו את הקערה למקרר לחצי שעה שהתערובת קצת תתייצב. אם אין – תמשיכו לשלב הבא ללא הקרור.

מכינים צלחת עמוקה או קערית עם אבקת סוכר ושתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים כדורים מהבלילה של העוגיות. הכי נוח זה עם כף קפיצית (פה בגודל 4 ס"מ) אם אין -גם כף רגילה תספיק.

מניחים כדור באבקת הסוכר. מצפים מכל צדדיו ומגלגלים לכדור.

חשוב לצפות את הכדורים בשכבה נדיבה של אבקת סוכר ולכן אחרי הגלגול הראשון גלגלו עוד קצת באבקת הסוכר שיהיו כדורים לבנים מאבקה.

מסדרים את הכדורים בתבנית במרווחים של כמה סנטימטרים ביניהם כי הם ישתטחו באפיה.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט ומקבלות דוגמת שלג. שימו לב, הן לא צריכות להשחים יותר מדי, רק שהחלק שאין עליו אבקת סוכר יהיה טיפה שחום ולא לגמרי בהיר.

עוגיות שקדים מושלגות חמות מהתנור

אני אוהבת להעביר את העוגיות אחרי האפיה מהתבנית לשיש (עם נייר האפיה כמובן). פשוט מורידה בעדינות את נייר האפיה עם העוגיות לשיש. ככה הן מתקררות בלי שהחלק התחתון שלהן ממשיך להתחמם בגלל התבנית.

אפשר גם להעביר לרשת שיתקררו בלי ש"יזיעו" בתחתית. הכל תלוי בכמה זמן יש לכם וכמה כוח יש לכם לנקות עוד כלי 🙂

וזהו. העוגיות שלכם מוכנות 🙂 תכינו קפה ושבו להתפנק.

נכון מתכון קל ומהיר?

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה ????

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

עוגיות שקדים מושלגות

Servings 24 עוגיות

מצרכים:

  • 280 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
  • 2 חלבונים מביצים L כ- 75 גרם
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • כפית תמצית וניל לא חובה
  • 2-3 טיפות תמצית שקדים לא חובה
  • אבקת סוכר לציפוי

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב. בסוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל ותמצית שקדים (לא חובה)
  • מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר לחצי שעה שהתערובת תתייצב (לא חובה)
  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה
  • מכינים קערה רחבה או צלחת עמוקה עם אבקת סוכר
  • מכינים מהבצק כדורים בקוטר של 3-4 סנטימטר וטובלים בכל פעם באבקת סוכר.
    הכי נוח להכין כל פעם 4 ולגלגל בתוך קערת אבקת הסוכר (ראו תמונות במתכון)
  • טובלים כל כדור באבקת סוכר עד לכיסוי בשכבה עבה יחסית ומסדרים בתבנית במרווחים
  • אופים במשך 12-14 דקות עד להזהבה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים את הגירסה השוקולדית הכשרה לפסח לעוגיות האלה? לקרן אגם יש גירסה נהדרת אצלה בבלוג – אמרטי שוקולד

 

מחפשים עוד רעיונות לעוגיות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג וקבלו המון מתכונים קלילים.

 הנה כמה מהמתכונים החביבים עלי

עוגיות מושלגות שוקולדיות

עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם

עוגיות חמאה שכיף להכין עם הילדים

המדריך להכנת מרנג

עוגיות שושנים

עוגיות גרנולה

 

‏57 תגובות

  1. מישהי ב- 5 באפריל 2020 בשעה 19:01

    אפשר גם לקנות שקדים ולטחון או שזה לא אותו דבר?

    • שמח במטבח ב- 6 באפריל 2020 בשעה 19:42

      אותו דבר. מה שנוח לך

      • לירז ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 13:20

        לא יצא לי טוב בכלל..מתוק מידי ונדבק לשיניים. לא מתכון מומלץ בעיניי. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. אפילו הוצאתי לפני זמן ומזל עשיתי ככה.

        • שמח במטבח ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 19:47

          אם זה יצא לך נדבק לשיניים סימן שלא אפית מספיק זמן…

    • יעל כהן ב- 22 ביוני 2021 בשעה 13:44

      האם לאחסן העוגיות במקרר? כי אחרי יומיים המרקם השתנה , אבקת הסוכר נמסה ואפילו סימנים של עובש הופיעו כמה ימים אח״כ.

      • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2021 בשעה 16:38

        אני אחסנתי בחוץ ולא ראיתי תופעות של עובש. אם את חוששת אפשר גם לאחסן במקרר

      • גאולה ב- 6 בדצמבר 2021 בשעה 14:44

        אחלה עוגיות,עושה באופן קבוע.
        בכלל, מתה על המתכונים שלך.תמיד מצליח לי.

        • שמח במטבח ב- 6 בדצמבר 2021 בשעה 15:25

          תודה רבה גאולה. אלה באמת עוגיות שכיף להכין

  2. מרים עמר ב- 6 באפריל 2020 בשעה 5:28

    אוהבת את המטעמים והקינוחים שלך אשמח לקבל מתעונים ועדכונים חג שמח

    • שמח במטבח ב- 6 באפריל 2020 בשעה 19:38

      תודה רבה מרים. אני רושמת אותך לניוזלטר. תקבלי מייל לאישור ההרשמה.

      • מירית ב- 7 באפריל 2020 בשעה 13:13

        למה הבלילה יוצאת נוזלית, אי אפשר ליצור כדורים

        • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:52

          אם היא נוזלית אז סימן שלא שמת מספיק שקדים. האם השתמשת ב 280 גר שקדים?
          הבלילה רכה אבל לא נוזלית

          • אילנה ב- 2 במאי 2020 בשעה 11:13

            האם אפשרי ללא הקצפת חלבונים לערבב הכל יחד



          • שמח במטבח ב- 2 במאי 2020 בשעה 14:59

            אפשרי, אבל זה יהיה קצת פחות אוורירי



    • בר ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:01

      הכדורים לא השתטחו באפייה , למה?

      • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 12:30

        כפי שאת רואה בתמונה, השתטחו מעט.
        אם השתטחו לך הרבה סימן ששמת פחות מדי שקדים או יותר מדי קצף חלבונים.

  3. אלה גוטמן ב- 6 באפריל 2020 בשעה 20:44

    המתכון נראה מצויין. התוצאה יפה. בטוחה שגם טעימה. אנסה ואעלה תמונה . אנא צרפי אותי לקבלת ניוזלטר
    תודה וחג שמח

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:50

      תודה רבה אלה
      בעקרון ההצטרפות היא מהאתר (והיה גם קישור במתכון) אבל עשיתי את הרישום בשבילך. תקבלי מייל אישור להרשמה
      חג שמח 🙂

  4. אווה ב- 9 באפריל 2020 בשעה 14:14

    היי, הכנתי והעוגיות יצאו נפלאות. מתכון נהדר וקל להכנה.
    תודה וחג שמח ????

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:41

      תודה אווה 🙂 וחג שמח

      • אירית ב- 14 בדצמבר 2021 בשעה 10:03

        יש אפשרןת למשהו אחר חוץ מסוכר

        • שמח במטבח ב- 15 בדצמבר 2021 בשעה 12:59

          אפשר תחליף סוכר דיאטטי שמגיע באבקה באותו מרקם. לא ניתן להמיר בתחליפי סוכר נוזליים כמו מייפל וכו' כי זה יפגע במרקם של העוגיות.

  5. יסכה ב- 10 באפריל 2020 בשעה 0:37

    הכנתי לחג
    ושלחתי לאחות שחוגגת יומולדת
    ולעוד חברה אחרי לידה שקטה 🙁

    ונראה שהצלחנו (את ואני) לגעת באנשים ולשמח אותם!!
    התגובות היו נלהבות.

    תודה רבה על עוד מתכון מנצח

  6. שרית יושע ב- 29 ביוני 2020 בשעה 13:51

    האם אפשר להוריד מכמות הסוכר לחצי? האם חייב אבקת סוכר?

    • שמח במטבח ב- 29 ביוני 2020 בשעה 19:56

      הי שרית
      אפשר להפחית ברבע מכמות הסוכר. פחות מזה המרקם ייפגע אין בעוגיות האלה הרבה מרכיבים
      לא חייבים אבקת סוכר זה פשוט נותן את המראה המושלג ובלעדיה העוגיות ייראו קצת פחות יפה (אבל עדיין יהיו טעימות בטירוף).

  7. נעה כהן ב- 1 ביולי 2020 בשעה 18:38

    איך בעתם אין אבקת אפיה בעוגיות האלו? מה םותח אותם?

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2020 בשעה 5:32

      אין צורך באבקת אפיה במתכון הזה החלבונים גורמים לתפיחה

  8. חלי ב- 6 באוקטובר 2020 בשעה 11:16

    היי, אין לי תמצית שקדים ווניל אני לא אוהבת..
    האם עדיין יורגש הטעם של השקדים?
    לא בא לי סתם להכין

  9. לידר ב- 6 באוקטובר 2020 בשעה 22:13

    יש אופציה טבעונית למתכון?

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 19:16

      לצערי במתכון הזה לא . יש בו בסך הכל 3 רכיבים ואם תוציאי את הביצים לא יהיה מה שיחזיק את הסוכר והשקדים

      • דינה ב- 8 בנובמבר 2020 בשעה 14:04

        הי,
        נראות משגעות ולא רק לפסח????
        האם ניתן להמיר את הסוכר במייפל?
        עשיתי שבוע שעבר מתכון של מיס פטל והיא השתמשה רק בשני מרכיבים שקדים טחונים ומייפל.
        רוצה לנסות את הגרסא שלך אבל אולי עם מייפל? זה יילך? אם כן מה הכמות כדי שלא יהיה נוזלי מדיי

  10. הודיה ב- 5 בנובמבר 2020 בשעה 21:16

    הי
    האם אפשר להחליף את הסוכר באריתריטול?
    לא משתמשת בסוכר בכלל

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:59

      הי הודיה. צר לי אבל אני לא יודעת ולא מספיק מבינה בשימוש בתחליפי סוכר כדי לומר לך אם וא יתאים.
      אני כן יודעת שיש מוצרים כמו חצי סוכר והסוכר של טרוביה שמיועדים לאפיה ויכולים להחליף סוכר במתכון הזה

  11. אורלי ב- 3 בינואר 2021 בשעה 19:11

    שלום וברכה , כבר פעם רביעית מכינה , ממש מכורה להן.
    יוצאות עוגיות רכות ונהדרות. טעימות ויפות . יש לי שאלה בבקשה . כתוב בתחילת המתכון 280 גרם שקדים שווה לכוס ושלושת רבעי . לפי בדיקה שלי כוס ו 3/4 זה פחות מ 280 גרם. מה נכון ? אני מכינה מ 280 גרם .
    תודה על מתכון משמח קל וטעים

    • שמח במטבח ב- 4 בינואר 2021 בשעה 20:12

      אני תמיד שוקלת. זה הכי בטוח. לפעמים יכולים להיות הבדלים.

  12. שגית קוסטה ב- 17 בפברואר 2021 בשעה 19:49

    האם הן יוצאות נימוכות? כי הכנתי משהו דומה עם פיסטוקים וקמח שקדים ויצאו ממש קשות

    • שמח במטבח ב- 18 בפברואר 2021 בשעה 19:57

      בהחלט. נימוחו ורכות במרכז. אני לא אוהבת עוגיות קשות..

  13. אורטל ב- 10 במרץ 2021 בשעה 17:03

    למה העוגיות יצאו קשות מבחוץ נדבקות לשיניים ?

    • שמח במטבח ב- 11 במרץ 2021 בשעה 13:08

      שאלה טובה אורטל, כי לי הן לא יצאו ככה. עברי על הוראות ההכנה וראי אם הכנת לפי ההוראות – אולי אפית בחום גבוה מדי והן נאפו מהר מבחוץ ולא נאפו מבפנים?

  14. שושי פרץ ב- 30 במרץ 2021 בשעה 19:43

    יצאו מעולה!!! תודה רבה!!!

  15. אורי ב- 3 באפריל 2021 בשעה 9:54

    האם במקום אבקת שקדים אפשר להשתמש בקמח שקדים? זה בעצם אותו דבר- שקדים טחונים.. לא?

  16. אורי ב- 6 באפריל 2021 בשעה 16:17

    הכנתי ואבקת הסוכר נספגה כולה בתוך העוגיות בזמן האפייה, כך שאין מראה מושלג.. למה זה קרה?

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2021 בשעה 17:10

      צריך לעשות שכבה עבה. וגם יכול להיות שהעוגיות שלך היו קצת יותר רטובות?
      מודה שלא קרה לי שאבקת הסוכר נספגה בעוגיות הללו.

  17. חיה כהן ב- 18 באפריל 2021 בשעה 21:29

    עוגיות מווווושלמות!!!
    תודה על מתכון מדהים שמתאים גם לרגישים לגלוטן ומתאים גם לפסח.
    משום מה לא יצא לי כל כך יפה כמו שיצא לך, כי האבקת סוכר נעלמה ….. אבל בכל זאת אחרי שהתקרר הוספתי שוב אבקת סוכר, אז תמשיכי לשמח אותנו, ותודה רבה.

    • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:17

      תודה רבה חיה 🙂 שמחה שאהבת

  18. דין ב- 27 באפריל 2021 בשעה 16:05

    רציתי לשאול איך זה ייתכן שאין בעוגיות שום שמן/חמאה וכו'?
    טרם ניסיתי, אבל תוהה האם עדיף להוסיף חמאה/שמן קוקוס

    • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2021 בשעה 9:18

      לא בכל עוגיה צריך להיות שמן והיי בטוחה שאם לא רשמתי זאת במתכון זה לא בגלל ששכחתי אלא בגלל שזה המתכון שלי. מציעה לך לנסות את המתכון לפני שאת מוסיפה לו שמן, כי העוגיות האלה פשוט מושלמות. אל תשכחי שבשקדים עצמם יש שומן.

  19. נועה ב- 19 במאי 2021 בשעה 19:53

    יצא מעולה

  20. הודיה ב- 5 ביולי 2021 בשעה 14:02

    שלום,
    אולי ניתן להחליף את אבקת הסוכר בקינמון? אולי את ממליצה על חומר אבקתי אחר?

    • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:46

      אבקת סוכר אי אפשר להחליף בקינמון. קינמון זה תבלין ושמים ממנו מעט, פה יש כמויות של אבקת סוכר.
      ולא ממש ממליצה להחליף בחומר אחר כי זה בדיוק מה שעושה את העוגיות הללו למדהימות.

  21. רחל שחק ב- 1 באוקטובר 2021 בשעה 10:45

    יצא מעולה והשביח עם הזמן,
    תודה,,,,,

  22. מירוש ב- 17 במרץ 2022 בשעה 8:02

    חג שמח. עוגיות מצוינות והכמויות מדויקות (גם כשהכנתי חצי כמות). שמחה שגיליתי אותן. הן קצת מתוקות. לאיזו כמות לדעתך אפשר להפחית את הסוכר ושעדיין הקצף יצא יציב?

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2022 בשעה 10:25

      הי מירוש. קודם כלף שמחה שאהבת. העוגיות בהחלט נפלאות. אני ממליצה לך להפחית 50 גרם מהסוכר ולראות אם מרגיש לך במתיקות מעודנת יותר. בעקרון אפשר להפחית מהסוכר עד ל 100 גרם אבל אני חושבת שעוגיות אמורות להיות מתוקות ולא בטוחה שכדאי לחתוך ככה את הכמות.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *