עוגה בחושה וניל וקינמון

אם תבדקו ברשת איזה עוגות זוכות לפופולריות הכי גבוהה אין לי ספק שעוגה בחושה תהיה ממוקמת גבוה ברשימה. כי מי לא אוהב עוגה טובה, עסיסית (ולא חלילה מהיבשושיות של פעם) עם הקפה.

אז הפעם יש לי בשבילכם בחושה פשוט מושלמת. קלה מאוד להכנה, קערה אחת בלבד ואתם מסודרים. אני הכנתי במיקסר אבל אין בעיה להכין גם עם קערה ומטרפה או אפילו לקקן. נכון בחושה מושלמת?

ועוד להיט שיש בעוגה הזו – אני מכינה אותה בלי חמאה אלא עם שמנת מתוקה ושמנת חמוצה שיחד נותנות לה את הלחות שנותנת החמאה לעוגה בחושה. בתקופה שהיה מחסור בחמאה ברשתות השיווק חרשתי על העוגה הזו ותמיד קיבלתי עליה מחמאות ובקשות למתכון.

המתכון הזה הוא בגירסה עם קינמון ואגוזים אבל אפשר גם לוותר על הקינמון ולהכין אותה כעוגת וניל ואם מתחשק לגוון להוסיף לה טעמים כמו אגוזים, פצפוצים וכו'.

ולפני שתשאלו – התבנית המהממת הזו היא של חברת נורדיק וור, הכי נוח לקנות אותה ברשת והנה קישור לרכישה מאמאזון (שם אני רכשתי).

למי שמעוניין במתכון המקוצר הוא נמצא במסגרת בסוף הפוסט (ויש גם אפשרות להדפיס), אבל אם עדיין לא הכנתם עוגה מסוג זה אני ממש ממליצה לקרוא את המתכון פה בהמשך ולראות את כל ההסברים והטיפים שמשולבים בפוסט.

החומרים לתבנית בבקה גדולה או לתבנית 24-26 או לשתי תבניות אינגליש :

לעוגה:

כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
4 ביצים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות/שקית אבקת אפיה (אפשר במקום להשתמש בקמח תופח)
כפית קינמון
אופציה לתוספת – חופן אגוזים קצוצים (פקאן, מלך, לוז וכו' – מה שאוהבים)

*לגירסת פרווה משתמשים ב 500 מ"ל שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והחמוצה.

** אפשר להכין את העוגה גם בגירסת וניל ולוותר על הקינמון.

לזיגוג:

חצי כוס אבקת סוכר
4-6 כפות שמנת מתוקה
רבע כפית קינמון

**אם רוצים בלי שמנת אפשר להכין זיגוג עם חלב ואז מתחילים עם כפית חלב לחצי כוס אבקת סוכר ואם צריך מוסיפים עוד – ראו הוראות במתכון.

לפני שנכין את תערובת העוגה קבלו טיפ להכנת התבנית לאפיה שכלום לא ידבק אליה

כיוון שבחרתי להכין את העוגה בתבנית מעוצבת שנותנת צורה ממש יפה, חייבים לשמן אותה טוב טוב טוב לפני ההכנה. אחרת העוגה נדבקת לזיזים של התבנית והיא לא יוצאת יפה מהתנור.

אני לרוב משמנת עם חמאה מומסת ומכניסה למקרר שתתקרר קצת. ואז אפשר לפזר על התבנית מעט קמח שישמש כעוד שכבת מגן (מפזרים, מנערי והופכים את התבנית שלא תהיה מקומחת מדי).

ואם אני זוכרת מראש ורוצה לקצר תהליכים אני פשוט מוסיפה מעט קמח לחמאה המומסת ואז משמנת את התבנית בתערובת של חמאה עם קצת קמח ולא צריכה לקמח אותה אחר כך. בחו"ל אגב יש ספריי לשימון עוגות שכולל מראש את הקמח בתערובת.

ככה היא נראית כשהיא יוצאת מהמקרר לפני שאני שמה בה את הבלילה.

ולהכנת העוגה

בגדול מדובר בסוג המתכונים שמערבבים את כל החומרים בקערה ושופכים לתבנית. אני חילקתי את ההכנה לשני חלקים – מתחילים מערבוב ה"רטובים" ומוסיפים קמח בשני סבבים.

אפשר להכין אותה בקערה רגילה ואפשר להכין במיקסר. היא מאוד "זורמת".

מחממים תנור ל 180 מעלות ומתחילים להכין את העוגה

מתחילים כאמור ב"רטובים" – שמים בקערה את השמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים וניל וגם את הסוכר ומערבבים.

בינתים מכינים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והקינמון. למרות שתכלס אפשר להוסיף אותם גם ישירות לקערה שבה מערבבים את כל החומרים (בואו נגיד שהשקעתי בללכלך עוד כמה כלים לטובת צילום המתכון 🙂 )

מוסיפים את התערובת הזו לתערובת ה"רטובים" בשני סבבים – ככה יהיו פחות סיכויים לגושי קמח בתערובת וגם יהיה יותר קל לערבב אותה.

אז מוסיפים חצי אחד ומערבלים קצת עד שנטמע בתערובת.

ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עוד טיפה עד שהתערובת חלקה ודי קרמית.

אם מתחשק לכם לפנק את העוגה ולהוסיף לה גם אגוזים, אני ממליצה לקמח מעט את האגוזים לפני ההוספה לתערובת וככה להבטיח שלא ישקעו לכם בתבנית.

את העוגה יוצקים לתבנית ששימנו מראש – שימו לב שהיא תופחת בתנור ולכן דאגו למלא אותה עד 3/4 גובה התבנית ולא עד מלוא הגובה אי אחרת היא תגלוש לכם בתנור.

אם יש שאריות של התערובת אני לרוב יוצקת אותן למנג'טים של מאפינס ואז יש לילדים טעימות אישיות מהעוגה – גם פה לא למלא עד הסוף כי זה יגלוש.

את העוגה אופים במשך כ 40 דקות עד שהיא זהובה מלמעלה ועוברת את "מבחן הקיסם".

אחרי שהעוגה מצטננת הופכים אותה על צלחת הגשה ומאפשרים לה להתקרר. אל תשאירו אותה הרבה זמן בתבנית כי היא "תזיע" ואז הקצוות שלה יהיו רכים מדי ויהיו עליהם כתמי לחות.

בעקרון אפשר להגיש את העוגה כמו שהיא, או לפזר עליה קצת אבקת סוכר ולהגיש. אבל אם בא לכם זיגוג כמו בתמונה ההכנה שלו די פשוטה.

מערבבים את אבקת הסוכר עם הקינמון ויוצקים מעל מעט שמנת מתוקה. מערבבים ובודקים אם התערובת נוזלית אבל עדיין משאירה סימנים, אם לא – מוסיפים עוד טיפה שמנת מתוקה ומערבבים וכך עושים עד שהתערובת במרקם טוב לזיגוג.

חשוב לציין שבמקור מכינים את הזיגוג מאבקת סוכר וחלב או מעט מיץ לימון אבל אז צריך כמות די קטנה של חלב כי כשמערבבים את אבקת הסוכר עם טיפה נוזל היא ישר נמסה. אני הגעתי למסקנה שהזיגוג יוצא יותר יפה כשמכינים עם שמנת מתוקה, אבל לבחירתכם.

אהבתם את הפוסט? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אהבתם את המתכון, או שיש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

בחושה וניל וקינמון

מצרכים:

לעוגה

  • 250 גרם סוכר כוס ורבע
  • 4 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מיכל קטן
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה גביע
  • כפית תמצית וניל
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה שקית
  • כפית קינמון

לזיגוג

  • 120 גרם אבקת סוכר חצי כוס בערך
  • 5-6 כפות שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה:

הכנת העוגה

  • במידה ומשתמשים בתבנית בבקה מעוצבת משמנים את העוגה עם חמאה ומפזרים עליה קמח ומניחים בצד או במקרר
  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מערבבים את השמנת המתוקה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים ותמצית וניל בקערה או במיקסר עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון ו- 2 מנות - מוסיפים חצי מהכמות , מערבבים ומוסיפים את יתר ה"יבשים".
  • יוצקים לתבנית המשומנת עד לגובה של 3/4 מהתבנית (התערובת תופחת באפיה).
  • אופים במשך כ- 40 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
  • מצננים והופכים לצלחת הגשה.

זיגוג

  • מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון ומוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם של קרם נוזלי שניתן לזגג איתו את העוגה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים רעיונות נוספים לעוגה בחושה טובה? קבלו את הנבחרת שלי

הבחושה המושלמת – וניל ופטלהבחושה המושלמת

בחושה קפה ופצפוצי שוקולד

עוגת שיש שלא תפסיקו ליישר

עוגת קוקוס בחושה ועסיסית

‏27 תגובות

  1. איילת ב- 16 ביולי 2020 בשעה 14:42

    וואי נראה טוב.
    מאיפה משיגים את התבנית הזאתי?

    • שמח במטבח ב- 16 ביולי 2020 בשעה 16:10

      תודה איילת
      כתבתי בפתיח למתכון על התבנית והוספתי קישור לאמאזון, משם רכשתי אותה

      • דריה וורונוב ב- 17 ביולי 2020 בשעה 13:13

        היי רות, אני אף פעם לא בטוחה באיזה תוכנית אפיה כדאי להשתמש. התחלתי את האפיה עם חימום עליון תחתון ללא מאוורר, ואחרי 30 דקות היא הייתה עדיין חיוורת ולא תפחה. הפעלתי מאוורר והיא קצת תפחה והשחימה.
        מקווה שתצא טוב.
        מה את ממליצה?

        • שמח במטבח ב- 18 ביולי 2020 בשעה 8:23

          הי דריה
          אני ממליצה על טורבו. הכי טוב לבחושות
          אבל בעקרון גם על חימון עליון ותחתון אמור לעבוד
          זו עוגה שלוקח לה זמן להיות מוכנה ולרוב תוך 30 דקות היא עוד לא מוכנה

        • ברני ב- 22 באוגוסט 2021 בשעה 21:49

          היי רות,
          הכנתי את העוגה והיא עברה את מבחן הקיסם.
          בצורה שלה היא יצאה מושלמת אבל הייתה דחוסה.
          יש לך טיפ איך שהעוגה תצא אוורירית יותר ?

          • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2021 בשעה 13:32

            הי ברני. זה משתנה לפי החומרים בהם השתמשת, אולי להבא לשים קצת יותר חומרי התפחה, או אם השתמשת בשמנת מסוג מסויים לנסות אחרת או יוגורט. העוגה אמורה להיות מעט רכה אבל לא דחוסה.



      • רוני ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 7:18

        אפשר להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה?

        • שמח במטבח ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 17:38

          אפשר
          שימי לב שיוגורט יותר נוזלי מהשמנת ולכן יתכן שיהיה צריך פחות ממנו

      • אילנית ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 9:49

        אם מכינים יום קודם, שומרים במקרר?
        היא עדיין שומרת על עסיסיותה?

        • שמח במטבח ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 17:37

          העוגה הזו נשמרת גם מחוץ למקרר כך שאין בעיה לשמור בצל בכלי סגור. במקרר גם כן ניתן לשמור וחשוב לכסות. יכול להיות שיהיה כדאי לחמם לכמה שניות את הפרוסות אם העוגה מודגשת קרה.

  2. Elsi ב- 16 ביולי 2020 בשעה 18:25

    שלום רות,
    ראשתי רציתי לומר לך כמה שאני אוהבת את הבלוק שלך והמתכונים. כאשר אני קוראת את המתכונים שלך את כותבת כל כך אמיתי שאני חשה שאת איתי במטבח.
    כעת לגבי המתכון למעלה חייבת לאפות את העוגה לילדים שלנו. ולגביי תבנית העוגה גם אני קניתי את התבניות הללו מאמזון אנגליה. זאת אחרי שראיתי ביוטוב את מרתה סטויורט אופה יחד עם הנכדה של מייסדת החברה של התבניות. הנכדה מוסרת שזה מאוד חשוב למרוח את החמאה המומסת מיד לאחר שסיימת להכין את העיסה של העוגה ולמה? אם את משמנת את התבנית בהתחלה עד שאת מסיימת להכין את העיסה כל החמאה צונחת לתחתית התבנית ואין לך שום כיסוי בתבנית מספיק. שנית לעוגות לבנות יש לקמח לבן ולעוגות כהות כמו עוגות שוקולד וכדומה מאוד מומלץ להשתמש בקקאו. את הספריי עם הקמח קניתי גם באמזון אבל אני אעשה גם מה שאת אמרת.

    • שמח במטבח ב- 18 ביולי 2020 בשעה 8:29

      הי לך אלסי, את צודקת לגמרי במה שכתבת לגבי הקימוח. פה מדובר בעוגה בהירה ולכן כתבתי על הקמח.
      לגבי הטיפ של מייסדת החברה – הוא נכון אם את משמנת ומייד שמה את התערובת, אבל אני פה כותבת שאני משמנת ומעבירה למקרר עד שהעוגה מוכנה ואז השימון יציב ולא נמס בעוגה ונשאר על כל התבנית. מעבר לזה, כיוון שמדובר בתערובת עם אבקת אפיה שמתחילה לפעול כשהיא בסביבה לחה אני מעדיפה לא להמתין איתה אלא שהתבנית תמתין לתערובת העוגה.

      • יעקב מנשה ב- 19 ביולי 2020 בשעה 21:11

        אפשר מיידי פעם להביא מתכונים עוגות לסוכרתיים.תודה

        • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:50

          הי יעקב. בשמחה הייתי משתפת אבל אין לי לצערי (או למזלי?) הבנה במה מתאים לסכרתיים ומה לא, ולא הייתי רוצה חלילה לפרסם מתכון לסכרתיים ואז לגלות שהוא עלול לפגוע. אם אני מוצאת מתכון טוב בלי סוכר אני כמובן שמחה לשתף

          • אורית ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 6:35

            גם שמנת חמוצה וגם מתוקה??? העוגה לא יוצאת קצת דחוסה?? אני אוהבת שהיא אוורירית



          • שמח במטבח ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 17:38

            בעוגה הזו אין חמאה ולכן יש בה שילוב של שמנת מתוקה וחמוצה. היא יוצאת אוורירית בזכות השימוש באבקת האפיה ובזכות זה שהיא כוללת ביצים.



  3. עופרה שמואל ב- 17 ביולי 2020 בשעה 12:02

    עוגה מעולה וטעימה מאודדדדד
    הכנתי בשתי תבניות אינגלש קייק כי תמיד אני אוהבת לחלוק…אחד לי ואחד למי שיש…
    תודה רבה ושבת שלום

  4. ליס סורוקה ב- 18 ביולי 2020 בשעה 14:42

    היי
    הכנתי ועשיתי את מבחן הקיסם ויצא שזה מוכן.
    אחרי שהוצאתי, לאט לאט, ירד הנפח של העוגה בחצי ובפנים לא היתה אוורירית.
    מה יכול להיות שעשיתי לא בסדר?
    תודה רבה 🙂

    • שמח במטבח ב- 19 ביולי 2020 בשעה 9:50

      הי ליס
      כנראה שהיה צריך עוד קצת זמן אפיה. לפעמים מבחן הקיסם מראה שהעוגה יבשה אבל כשהעוגות נאפות בתבנית עמוקה החלק הפנימי יכול להיות לח ולא רואים את זה על הקיסם.
      עוד רעיון – להשאיר את העוגה בתנור אחרי שמכבים אותו לעוד איזה רבע שעה וזה יבטיח שלא תצנח

  5. דליה לוי ב- 19 ביולי 2020 בשעה 9:21

    היי רציתי לדעת האם ניתן להכין את הזיגוג בגרסה פרווה?
    תודה רבה על הכל!!

    • שמח במטבח ב- 19 ביולי 2020 בשעה 9:48

      אין בעיה להכין עם חלב צמחי או שמנת צמחית

  6. חגית חאיט ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 6:21

    היי רות ,
    במידה ואני אופה בתבניות אחרות ,חד פעמי נניח ,
    צריכה גם לשמן את התבנית או שאין צורך ??

  7. מתחילה ב- 5 בנובמבר 2020 בשעה 1:41

    היי,
    אשמח לדעת, למה פה אין חמאה ובבחושה וניל פטל הוספת?
    איזה בסיס של עוגת וניל משניהם עדיף לי לאמץ?

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 16:47

      הי מתחילה
      יש פה 2 עוגות שונות. הבחושה וניל ופטל היא עוגה בחושה קלאסית עם חמאה קמח ביצים וסוכר. וזו עוגה בחושה מסוג אחר, על בסיס נוזלי יותר שבו השמנת נותנת את השומן במקום החמאה. טוב שיש כמה אפשרויות, במיוחד כשאצלנו יש תקופות הזויות שחסרה חמאה בשווקים.
      איזה לאמץ? נסי את שתי העוגות ותחליטי מה מתאים לך. זה גם תלוי בכמה זמן יש לך להתעסקויות, כי בבחושה הקלאסית יש יותר שלבים.

  8. הדס שלטי ב- 22 בינואר 2021 בשעה 8:46

    עוגת בחושה קינמון מעולה!!! לא תמצאו מתכון יותר טוב מזה!
    תודה רות! סוף סוף מצאתי אתר עם מתכונים מעולים!

    • kfir ב- 25 בינואר 2021 בשעה 18:35

      תודה רבה הדס יקרה ❤️ שמחה שאהבת

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *