סלט בורגול וחמוציות

יום העצמאות הוא ה-חג לפיקניקים ומינגולים ולכבוד החג החלטתי השנה לשתף אתכם במתכון שלי לסלט שתמיד כיף להגיש בארוחות – בין אם מדובר בארוחה בבית ובין אם מדובר בארוחה בפיקניק.

מדובר בסלט של בורגול עם חמוציות וצנוברים. קליל אבל סופר טעים ומה שכיף בו זה שהוא פתוח לשלל גיוונים לפי ההעדפות שלכם.

הסלט הזה נשמר היטב וטעמו אפילו משתבח לאחר המתנה של כמה שעות ואפילו לילה.

גם ההכנה שלו עצמה גם מאוד קלה ולא מצריכה שום בישול מקדים של הבורגול.

החומרים:
כוס בורגול
חופן נדיב של פטרוזיליה
חופן חמוציות
חופן משמשים מיובשים או כל פרי מיובש אחר שאוהבים (לא חייבים)
100 גר' צנוברים
שמן זית
מיץ מחצי לימון
חומץ בלסמי

ההכנה:

קודם משרים את הבורגול במים פושרים. הכי קל שיש – שמים בקערה עם המים עד שיכסו אותו ועוד קצת. בלי בישול ואפילו בלי להרתיח את המים. תוך כחצי שעה הבורגול יספוג את המים ויתרכך.
אגב, את אותו הסלט אפשר להכין עם קוסקוס ועם קינואה (שאותה כן מבשלים במים) או עם שילוב של מה שאתם אוהבים.

בזמן שהבורגול מתרכך מכינים את התוספות:
שוטפים את הפטרוזיליה, מנגבים ומפרידים את העלים מהגבעולים. אני משתמשת רק בעלים ואני ממש לא אוהבת להרגיש גבעולים בסלט שלי.
כאן גם המקום לספר שאני לא תמיד מבדילה בין פטרוזיליה לכוסברה (קורה.. בטוחה שאני לא היחידה) ולכן אני גם מריחה אותה וגם מיד שואלת את הירקן כדי לוודא שלא התבלבלתי, או שאני פשוט קונה שקית אטומה שעליה כתוב פטרוזיליה.

קוצצים את החמוציות טיפה ואם אתם כמוני מוסיפים גם עוד פירות יבשים (פה שמתי משמש) קוצצים גם אותם.

את הצנוברים אפשר לקלות אבל לא חובה. ואם לא בא לכם צנוברים אפשר גם שקדים משובבים. אמא שלי אומרת שאפשר גם גרעיני חמניה (לא ניסיתי אבל נשמע טוב).

ואם אתם אוהבים בצל בסלט שלכם אתם יכולים להוסיף גם (המלצה שלי לכו על בצל סגול שהוא גם יותר יפה וגם הטעם שלו יותר מעודן) אני אישית פחות בקטע של בצל חי בסלט.

כשהבורגול מתרכך מוסיפים את כל התוספות ומערבבים.

רצוי לתת לסלט לשבת קצת כדי שהבורגול יספוג טעמים משאר התוספות.

בזמן הזה אפשר להכין את הרוטב.

בדרך כלל מכינים את הרוטב ממיץ לימון, שמן זית וקצת מלח. אני אוהבת לגוון ולהוסיף גם מעט חומץ בלסמי.
אני לא מודדת כמויות אבל בגדול אני שמה מיץ לימון ושמן זית באותה כמות (בערך 3-4 כפות) ומהבלסמי אני שמה בערך חצי מהכמות של מיץ הלימון והשמן.

את הרוטב לסלט אני אוהבת להכין בצנצנת נפרדת ולפני ההגשה אני משקשקת אותה היטב ואז יוצקת על הסלט.

ערבוב טוב שהרוטב ייספג וזהו.
טועמים, מוסיפים מלח ופלפל אם מרגישים שצריך (ולא בטוח שצריך, זה באמת עניין של טעם) ומגישים.

הסלט נשמר במקרר אם עוטפים א הקערה בניילון נצמד במשך יממה נוספת בלי בעיות ולטעמי הוא אפילו יותר טעים אחרי יום, כשכל הטעמים שבו נספגים.

מחפשים מתכונים נוספים לפיקניק או לארוחה? הנה כמה רעיונות

תפוחי אדמה דפוקים

חטיפי פולנטה

קבבים על מקל קינמון

מרינדת טריאקי ל"על האש"

‏4 תגובות

  1. רומנו מאיה ב- 18 בספטמבר 2018 בשעה 14:07

    הכנתי את הסלט לערב חג וחייבת לציין שיצא פשוט טעים…תודה!!!

  2. לדרמן אילנה ב- 16 בנובמבר 2018 בשעה 14:03

    לגבי סלט הבורגול האם הכוונה לבורגול עדין או לבורגול שהגרגרים גדולים ?

    • שמח במטבח ב- 17 בנובמבר 2018 בשעה 20:08

      לזה עם הגרגרים הגדולים. לא לבורגול שמשמש לקוסקוס וכו'

השאר תגובה