סופגניות ללא שמרים בציפוי צבעוני ושמח

אצל רבים ממכרי (וגם קצת אצלי) חנוכה הוא חג הסופגניות. כי מי פה לא משוגע על הלחמניות המטוגנות האלה עם שלל הציפויים והקישוטים והמליות. אני אישית מכורה לסופגניות, מכל המינים ומכל הסוגים – החל מסופגניות מיני אפויות וכלה בסופגניות המפונפנות עם מילוי קרם וציפויים עם מלא הפתעות שנמכרים בקונדיטוריות המובילות.

השנה החלטתי לעשות מעשה ששנים לא עשיתי ולטגן סופגניות (כן, כן… לרוב אני מכינה בבית סופגניות אפויות ונהנית מהמטוגנות והמושחתות בחוץ) והכל בזכות בלילה להכנת סופגניות שפגשתי ברשתות השיווק וסקרנה אותי.

מודה שבהתחלה הייתי קצת סקפטית שיצאו לי סופגניות כמו שאני אוהבת אבל התוצאה השאירה אותי מאוד מופתעת (לטובה)- יצאו סופגניות פצצה!!! עגולות, אווריריות וממש כמו "הדבר האמיתי" (כלומר כמו סופגניות מבצק שמרים) – כפי שתוכלו לראות בתמונות. ולכן אני ממליצה בחום על התערובת.
וכמובן שלא יכלתי בלי ה"טאץ' האישי" שלי ולכן ציפיתי אותן בשוקולד לבן וקישטתי בקישוט החביב עלי – מזרה סוכריות צבעוניות בצורת כוכבים. הכי שמח במטבח 🙂

החומרים:

לסופגניות (כמות לכ 25 סופגניות קטנות-בינוניות):

בלילה להכנת סופגניות מיני של השף הלבן
270 גר' קמח תופח (2 כוסות פחות כף) – או קמח רגיל פלוס שקית אבקת אפיה וכפית סודה לשתיה
4 ביצים
אופציה להוספה – כף ברנדי או כל ליקר שאוהבים (טיפ שקיבלתי מהנס ברטלה וממש מוסיף)

***בסוף הפוסט ינתן מתכון לסופגניות אשל ללא שמרים למקרה שלא הספקתם לקנות את הבלילה המוכנה ברשתות השיווק.

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
מזרה סוכריות צבעוניות בכל צורה שאוהבים

ההכנה:

מחממים מראש את השמן בסיר (זה לוקח קצת זמן).
השמן צריך להיות בטמפרטורת 165 מעלות בשביל טיגון אפקטיבי (טיגון שכמה שפחות שמן ייספג בסופגניות) ואם אין מד טמפרטורה הסימן הכי טוב זה שרואים בועות קטנות בשמן ואם שמים מעט תערובת בשמן מתחילות להיות בועות מסביבה.

מכינים את בלילת הסופגניות לפי ההוראות שבאריזה: שמים בקערה גדולה את הקמח התופח (או קמח עם אבקת אפיה וסודה לשתיה), הביצים והבלילה ומערבבים עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. התערובת תהיה די סמיכה וזה בסדר.

כשהשמן מוכן מתחילים לטגן את הסופגניות. הכי קל להכין בעזרת כף קפיצית לגלידה בקוטר 4-5 ס"מ אבל אם אין אפשר בעזרת 2 כפות.

וקבלו טריק נהדר לקבלת סופגניות מושלמות – טובלים את הכף בשמן (בקערה נפרדת) לפני לפני שממלאים אותה בלילה לטיגון. הסופגניות יוצאות ככה חלקות ועגולות ומשתחררות בקלות מהכף. ותודה לדנית סלומון על הטיפ.

מטגנים את הסופגניות כ 2 דקות מכל צד.

שימו לב לא להעמיס על הסיר סופגניות ותשאירו מקום לסופגניות להתגלגל במהלך הטיגון (כן, זה די משעשע שהן מתגלגלות מעצמן מדי פעם).

כשהסופגניות שחומות מכל הצדדים מוצאים אותן לצלחת על נייר סופג וממשיכים בטיגונים של יתר הסופגניות.

בזמן שהסופגניות מתקררות אפשר להתחיל להכין את הציפוי – ממיסים במיקרו את השוקולד המופרד לקוביות (או שמראש משתמשים במטבעות שוקולד לבן) יחד עם השמנת המתוקה. מערבבים כל הזמן עד שהתערובת אחידה ללא גושים של שוקולד. נותנים לה לצטנן טיפה (כשהתערובת חמה היא נוזלת מהר מאוד מהסופגניות).

כשהסופגניות הצטננו והציפוי גם הצטנן מעט והוא אמנם עדיין נוזלי אבל לא מדי טובלים כל סופגניה בציפוי ומניחים על צלחת או על רשת (הכי נוח על רשת שאז השוקולד מטפטף על השיש ולאחר מכן קל לנקות אותו).
ולסיום מפזרים על כל סופגניה את מזרה הסוכריות. כפי שאתם רואים בחרתי בכוכבים קטנים וצבעוניים שעושים שמח בלב.

ועכשיו מה שנשאר זה לשמור לעצמכם סופגניה אחת בצד כי הן נטרפות מהר מאוד 🙂

חנוכה שמח!!

ואם לא הספקתם לקנות את התערובת המוכנה או שמתחשק לכם להכין תערובת משלכם, קבלו את המתכון הקלאסי שרץ עוד מתקופת הילדות שלי לסופגניות אשל:

2 גביעי אשל
350 גר' (2.5 כוסות) קמח תופח – או קמח עם שקית אבקת אפיה וכפית סודה לשתיה
2 ביצים
4 כפות סוכר
מעט תמצית וניל
אופציה – כף ברנדי או ליקר שאוהבים (טיפ שקיבלתי מהנס ברטלה)

ההכנה דומה להכנה של הסופגניות מהבלילה – פשוט מערבבים את כל החומרים יחד ושאר ההוראות זהות לאלה שבפוסט.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם חברת תנובה

‏6 תגובות

  1. Limor Buttel ב- 2 בדצמבר 2018 בשעה 23:57

    הי. אני חיה בארהב. האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום אשל? או יוגורט?

    • שמח במטבח ב- 3 בדצמבר 2018 בשעה 12:29

      אפשר שמנת חמוצה ואפשר יוגורט ואפשר שילוב

  2. שירה לחיאני ב- 6 בדצמבר 2018 בשעה 11:02

    היי רות
    לגבי מתכון סופגניות האשל. המתכון לקמח תופח הוא ל350 גרם קמח כלומר,למתכון, או שהוא לקילו קמח?

    • שמח במטבח ב- 6 בדצמבר 2018 בשעה 19:23

      כמובן 350 גר' ולא לקילו
      חג שמח

  3. יעל ב- 6 בדצמבר 2018 בשעה 16:18

    שלום, האם אפשרי להכין מקמח ללא גלוטן ? תודה

    • שמח במטבח ב- 6 בדצמבר 2018 בשעה 19:19

      לא ניסיתי אבל אני מאמינה שאין בעיה מחוות הדעת שקיבלתי על הקמחים.

השאר תגובה