סופגניות ללא שמרים בציפוי צבעוני ושמח
חנוכה הוא חג הסופגניות. כי מי פה לא משוגע על הלחמניות המטוגנות האלה עם שלל הציפויים והקישוטים והמליות. אני אישית מכורה לסופגניות, מכל המינים ומכל הסוגים – החל מסופגניות מיני אפויות וכלה בסופגניות המפונפנות עם מילוי קרם וציפויים עם מלא הפתעות שנמכרים בקונדיטוריות המובילות.
השנה החלטתי לעשות מעשה ששנים לא עשיתי ולטגן אותן (כן, כן… לרוב אני מכינה בבית סופגניות אפויות ונהנית מהמטוגנות והמושחתות בחוץ) והתוצאה פשוט הלהיבה אותי. הכנתי סופגניות מהירות ללא שמרים מה שמכונה "סופגניות אשל"..
מודה שבהתחלה הייתי קצת סקפטית שיצאו לי סופגניות כמו שאני אוהבת אבל התוצאה השאירה אותי מאוד מופתעת (לטובה)- הן יצאו פצצה!!! עגולות, אווריריות וממש כמו "הדבר האמיתי" (כלומר כמו סופגניות מבצק שמרים) – כפי שתוכלו לראות בתמונות.
וכמובן שלא יכלתי בלי ה"טאץ' האישי" שלי ולכן ציפיתי אותן בשוקולד לבן וקישטתי בקישוט החביב עלי – מזרה סוכריות צבעוניות בצורת כוכבים. הכי שמח במטבח 🙂
החומרים:
לסופגניות (כמות לכ 25 סופגניות קטנות-בינוניות):
2 גביעי אשל/יוגורט/שמנת חמוצה
350 גר' (2.5 כוסות) קמח תופח – או קמח עם שקית אבקת אפיה וכפית סודה לשתיה
2 ביצים
4 כפות סוכר
מעט תמצית וניל
אופציה – כף ברנדי או ליקר שאוהבים (טיפ שקיבלתי מהנס ברטלה)
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
מזרה סוכריות צבעוניות בכל צורה שאוהבים
ההכנה:
מחממים מראש את השמן בסיר (זה לוקח קצת זמן).
השמן צריך להיות בטמפרטורת 165 מעלות בשביל טיגון אפקטיבי (טיגון שכמה שפחות שמן ייספג בסופגניות) ואם אין מד טמפרטורה הסימן הכי טוב זה שרואים בועות קטנות בשמן ואם שמים מעט תערובת בשמן מתחילות להיות בועות מסביבה.
מכינים את הבלילה:
פשוט מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם התערובת דלילה אפשר להוסיף מעט קמח. חשוב שהתערובת לא תהיה נוזלית או דלילה מדי כי אז יהיה קשה לקבל ממנה צורה עגולה.
כשהשמן מוכן מתחילים לטגן. הכי קל להכין בעזרת כף קפיצית לגלידה בקוטר 4-5 ס"מ אבל אם אין אפשר בעזרת 2 כפות.
וקבלו טריק נהדר לקבלת סופגניות מושלמות – טובלים את הכף בשמן (בקערה נפרדת) לפני שממלאים אותה בלילה לטיגון. הסופגניות יוצאות ככה חלקות ועגולות ומשתחררות בקלות מהכף.
מטגנים את הסופגניות כ 2 דקות מכל צד.
שימו לב לא להעמיס על הסיר ותשאירו מקום לסופגניות להתגלגל במהלך הטיגון (כן, זה די משעשע שהן מתגלגלות מעצמן מדי פעם).
כשהסופגניות שחומות מכל הצדדים מוצאים אותן לצלחת על נייר סופג וממשיכים בטיגונים.
תראו כמה יפות ועגולות יצאו. אני ממש התלהבתי מהתוצאה.
בזמן שהסופגניות מתקררות אפשר להתחיל להכין את הציפוי – ממיסים במיקרו את השוקולד המופרד לקוביות (או שמראש משתמשים במטבעות שוקולד לבן) יחד עם השמנת המתוקה. מערבבים כל הזמן עד שהתערובת אחידה ללא גושים של שוקולד. נותנים לה לצטנן טיפה (כשהתערובת חמה היא נוזלת מהר מאוד מהסופגניות).
כשהסופגניות הצטננו והציפוי גם הצטנן מעט והוא אמנם עדיין נוזלי אבל לא מדי, טובלים כל סופגניה בציפוי ומניחים על צלחת או על רשת (הכי נוח על רשת שאז השוקולד מטפטף על השיש ולאחר מכן קל לנקות אותו).
ולסיום מפזרים על כל סופגניה את מזרה הסוכריות. כפי שאתם רואים בחרתי בכוכבים קטנים וצבעוניים שעושים שמח בלב.
ועכשיו מה שנשאר זה לשמור לעצמכם סופגניה אחת בצד כי הן נטרפות מהר מאוד 🙂
חנוכה שמח!!
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
הי. אני חיה בארהב. האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום אשל? או יוגורט?
אפשר שמנת חמוצה ואפשר יוגורט ואפשר שילוב
היי רות
לגבי מתכון סופגניות האשל. המתכון לקמח תופח הוא ל350 גרם קמח כלומר,למתכון, או שהוא לקילו קמח?
כמובן 350 גר' ולא לקילו
חג שמח
שלום, האם אפשרי להכין מקמח ללא גלוטן ? תודה
לא ניסיתי אבל אני מאמינה שאין בעיה מחוות הדעת שקיבלתי על הקמחים.
זה הציפוי שרואים על הסופגניות בקונדיטוריות, רק צריך להוסיף צבע לבחירתנו?
בקונדיטוריות משתמשים לדעתי בציפויים אחרים אבל אין בעיה להוסיף צבע לבחירתך ולקבל ציפוי צבעוני.