מאפינס תירס

סוף השנה הגיע ואיתו גם שלל מסיבות הסיום ולכבוד המאורע אני רוצה לשתף אתכם באחד המתכונים הכי מוצלחים שאני מכירה למאפינס תירס שילדים משוגעים עליו, שקל מאוד להכין אותו ושיתאים כמו כפפה ליד לכל מסיבת סיום.

עד לפני שנה תמיד דאגתי שהועד ירשום אותי אוטומטית על עוגה למסיבת הסיום (בלי לקלוט אפילו שרוב ההורים מעדיפים לקבל את המוצרים ה"קלים" מהרשימה – חד פעמי, שתיה ושאר דברים שקונים). בשנה האחרונה קצת ויתרתי לעצמי מחמת מגבלת הזמן שלי כאשה אחרי לידה שמנסה להספיק מיליון ואחד דברים (כולל ניהול משרד עו"ד וניהול הבלוג, תכנית הטלויזיה החדשה וכל מה שמסביב) ולא ממש מצליחה

החומרים:

2 גביעי קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר גם יוגורט נייטרלי או גבינה לבנה)
4 ביצים
3 כפות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות אבקת מרק בצל (אל תוותרו – זה החלק שעושה את כל הטעם)
2 קופסאות שימורים גדולות של תירס (או שקית תירס קפוא שבושל – מסוננים ממים.
150 גר' גבינה צהובה מגוררת

ההכנה:

בעקרון מדובר במתכון מהסוג של מערבבים הכל בקערה ושופכים לתבנית/מנג'טים. אני מעדיפה להכין לפי הסדר הבא, פשוט כדי שכל התערובת תהיה אחידה.

מתחילים עם הקוטג', השמנת החמוצה והביצים.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה ואבקת מרק הבצק.
וכן, כפי שכתבתי קודם – כל הטעם הטעים של המאפינס האלה מגיע מאבקת מרק הבצל אז אל תוותרו עליה!!! אני קונה אבקת מרק רק בשביל המתכון הזה ומתכון נוסף לתפוחי אדמה אפויים שאני מבטיחה שאפרסם בהמשך. יש משהו בטעם שלה שמשדרג פלאים את המאפינס הללו.
ואם כבר אבקת מרק – אני כבר שנים משתמשת בזו של קנור, שהיא מחומרים טבעיים, בלי חומרים משמרים בלי צבעי מאכל ובקיצור – בלי רכיבים שאני מעדיפה שלא לתת לילדים שלי.

עכשיו, שתערובת הבסיס מעורבבת היטב ואין חשש שיהיו לי גושים של קמח/אבקת מרק אני מוסיפה את התירס.
אני אישית אוהבת להשתמש בתירס קל כיוון שהתירס הרגיל מהשימורים מתוק  וזה פחות בריא בעיני וגם זה פחות מסתדר עם מאפה מלוח. אם יש לי זמן וכוח אז כמובן שאשתמש בתירס קפוא שבישלתי קצת אבל לא תמיד אני מספיקה.

ולבסוף את הגבינה הצהובה. כאשר אני שומרת מעט ממנה בצד לפיזור על המאפינס לפני האפיה.
אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה צהובה שאתם אוהבים/שיש לכם בבית החל מגבינה צהובה "פשוטה", המשך במוצרלה, קשקוול ודומיהן. פה השתמשתי בקשקוול שמשתלבת מעולה עם הטעם של התירס.

וזה הכל, התערובת מוכנה. עכשיו צריך ליצוק אותה למנג'טים ואם אין לכם כוח אז לתבנית פאירקס גדולה ומשומנת (חשוב לשמן!).
כיוון שהפעם התכנון היה להביא כיבוד למסיבת הסיום, הכנתי אותן במנג'טים קשיחים. הכמות הזו הספיקה לכ 30 מנג'טים.
טיפ שלי – תעבירו את הבלילה למנג'טים בעזרת כף קפיצית גדולה – זה ממש מקל על העבודה.

את המאפינס אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ- 25-30 דקות, עד שהם זהובים מלמעלה.
אם מכינים בתבנית פאירקס זמן ההכנה מתארך ל 45-55 דקות.
ככה נראים המאפינס לאחר האפיה.

עכשיו אנחנו מוכנים למסיבת הסיום בגן של גוזלי 🙂 נשאר לי רק לקחת ערימה של טישו ולקוות שלא אעשה פדיחות לגוזל כשישירו "שלום כיתה א'"  🙄  🙂

אז אלה מאפינס התירס שלי. קלים ומהירים להכנה, מעולים לילדים, וגם למבוגרים ומאוד נוחים לארוח ולמסיבות סיום.

בהצלחה לכל האמהות והגוזלים שמיימים את השנה, ובמיוחד לגוזלים שעולים לכיתה א' (אני עוד אחפור לכם בנושא, ואתם תצטרכו לסלוח לי.. אני באמת מתרגשת 🙂 )

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של מה שהכנתם למסיבת הסיום.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם חברת יוניליוור.

‏4 תגובות

  1. איילת ב- 27 ביוני 2018 בשעה 9:34

    מעוניינת להירשם לרשימת התפוצה

    • שמח במטבח ב- 28 ביוני 2018 בשעה 8:34

      הי איילת
      רשמתי אותך. תקבלי מייל לאישור ההרשמה.

  2. יעל ב- 28 ביוני 2018 בשעה 10:17

    אפשר במקום קוטג׳ להשתמש בשלוש שמנת חמוצה? (סתם כי זה מה שיש בבית…)

    • שמח במטבח ב- 28 ביוני 2018 בשעה 10:56

      עדיף שלא. הקוטג' חשוב למרקם. אם תשתמשי רק בשמנת חמוצה המרקם יהיה רך מדי והטעם יותר אנמי

השאר תגובה