לחמניות קרואסון

תראו לי בנאדם שיכול לעמוד בפני לחמניות חמות מהתנור. לא מכירה מישהי או מישהו כזה!! 🙂 ועם המתכון שאראה לכם בפוסט הזה אני בטוחה שאפילו העקשנים ביותר לא יצליחו להתאפק כי יש לי בשבילכם לחמניות פשוט מושלמות!!

הן רכות מאוד, טעימות בטירוף ועם מראה מצודד במיוחד כי גלגלתי אותן לצורה של קרואסון ואפיתי אותן אחת לייד השניה אז יש בהן מלא "רך". בדיוק כמו שאני אוהבת 🙂

פלא שהגוזלים שלי לא יכלו להתאפק ובאו לחטוף לחמניות באמצע הצילומים??

בפעם הראשונה שהכנתי את הלחמניות לא יכלתי לעצור את ההתלהבות. צילמתי ושיתפתי את חברי בפייסבוק ובאינסטגרם ומייד הוצפתי בבקשות למתכון.

מאז הכנתי אותן שוב והפעם גם צילמתי במיוחד בשבילכם, שיהיה לכם מתכון מסודר ומדריך איך לעצב את הלחמניות שייראו ככה. אז הנה הוא המתכון שלי ואני ממש מקווה שתאמצו אותו לבית שלכם כי אלה לחמניות מדהימות וממכרות. הן טובות לארוחת בוקר, לסנדוויץ לילדים (אם תכינו בגודל של כריך) לארוחת ערב, לפיקניקים ועוד.

בסוף הפוסט תמצאו מסגרת עם המתכון המתומצת, אבל אני ממליצה לכם לקרוא את הפוסט המפורט הזה כי אני נותנת פה המון טיפים קטנים להכנת הלחמניות. בפעם הבאה שתכינו לכו ישר למתכון המקוצר.

החומרים ל 2 תבניות תנור:

ללחמניות

קילו קמח ** ראו הערה לגבי שילובי קמחים
2 כפות שמרים יבשים / חבילת שמרים טריים
שליש כוס סוכר
ביצה אחת
חצי כוס שמן צמחי
כוס חלב (לגירסת פרווה משתמשים ב 2.5 כוסות מים לכל המתכון)
כוס וחצי מים
כפית מלח

לציפוי:

ביצה אחת
2 כפות חלב
פניני סוכר (להשיג בחנויות המתמחות, ולא חייבים אפשר כל תוספת אחרת מעל).

**אני הכנתי עם 600 גר' קמח לבן ו 400 גר' קמח כפרי.
אפשר לשלב קמח כוסמין לבן או מלא, קמח מלא, קמח לחם, קמח חלה ועוד – מה שאתם אוהבים. המלצה שלי לפחות חצי מהכמות קמח לבן, שיהיו לחמניות אווריריות.

ההכנה:

מכינים את הבצק בקלי קלות:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים מעל את כל יתר החומרים כאשר מהמים מתחילים בכוס אחת ורק במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מערבלים את כל החומרים במיקסר במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ורך אבל לא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים בהדרגה.

משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת ומניחים להתפחה של לפחות שעה (בקיץ). הבצק צריך להכפיל את עצמו. אם יש לכם זמן תתנו לבצק לתפוח שעה, "פנצרו" אותו ותנו לו עוד תפיחה. אפשר גם להתפיח לילה במקרר.

לאחר שהבצק תפח מחלקים ל 4 ומתחילים לעצב לצורת קרואסונים.

מרדדים כל חלק למלבן ארוך ובעזרת סכין או גלגלת חותכים אותו למשולשים ארוכים. אם קשה לכם לרדד למלבן אפשר גם לחתוך צורה של מלבן רק תשתדלו לא לקצר יותר מדי בשוליים.

שימו לב שהבצק לא אמור להיות דביק ובעקרון אפילו לא צריך לקמח את המשטח בזמן הרידוד. אם הבצק כן נדבק אז קמחו קצת את המשטח. את העודפים מהצדדים שמרו בצד, בסוף תוכלו להכין איתם עוד לחמניות.

מגלגלים כל משולש לצורה של קרואסון – מתחילים מהבסיס הרחב ומגלגלים ואת השפיץ מחזיקים עם היד השניה  (בתמונה לא רואים שהחזקתי כי השתמשתי ביד הזו כדי לצלם 🙂 )

ממשיכים ככה עם כל המשולשים וכשמסיימים מכינים עוד לחמניות כאלו מיתר הבצק. כאמור, כל מחצית מהבצק אמורה למלא תבנית תנור שטוחה.

מסדרים את הלחמניות בתבנית במרווחים קטנים ובצורה כזו שתהיה חפיפה בין כולן. ככה נבטיח שהלחמניות יתפחו באפיה ויגעו אחת בשניה וככה גם נהנה מלחמניות רכות יותר עם יותר "לבן" בצדדים.

מכסים את התבנית ומניחים ללחמניות לתפוח במשך כ 20-30 דקות. בזמן הזה מכינים את המחצית השניה של הבצק (אלא אם יש לכם מתנדבים בבית שיעזרו לכם לגלגל מהר מהר את כל הלחמניות 🙂 )

לקראת סוף התפיחה של התבנית הראשונה מכוונים את התנור על 180 מעלות בטורבו.

לפני הכנסת הלחמניות בתנור מורחים אותן בתערובת של ביצה וחלב (לגירסת פרווה משתמשים במים) ומפזרים מעל את פניני הסוכר (או שומשום או פרג או כל תוספת שתרצו או בלי שום תוספת, הכל הולך).

אופים את הלחמניות במשך כחצי שעה עד שהן שחומות מלמעלה והחלק ה"לבן" שלהן לא נראה כמו בצק חי.

מצננים ושומרים מידיים פולשניות של בני הבית שבאים לחטוף לכם לחמניות לפני שצילמתם אותן לאינסטגרם (לא לשכוח לתייג אותי) 😆

וכל מה שנשאר אחר כך זה לטרוף אותן (אני הכי אוהבת עם חמאה וריבה)

אם אתם רוצים לשמור חלק בהקפאה אני ממליצה להכניס למקפיא כשהן עדיין קצת חמימות. הפשרה של כחצי דקה במיקרו תביא לכם לחמניות רכות כמעט כמו מהתנור.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

לחמניות קרואסון

Servings 2 תבניות גדולות

מצרכים:

  • 1 קילו קמח (אפשר רק לבן ואפשר לשלב קמחים שאוהבים)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר 66 גרם
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס חלב
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב או מים
  • פניני סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים למעט חצי כוס מהמים עד לקבלת בצק רך גמיש ולא דביק מדי. במידה והבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
  • משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הבצק (בקיץ שעה, בחורף שעתיים)
  • מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן וחותכים ממנו משולשים ארוכים.
  • מגלגלים כל משולש לצורת קראוסון.
  • מסדרים את הקרואסונים בתבנית במרחק קטן ביניהם. מכסים ומתפיחים 20-30 דקות נוספות.
  • מורחים בתערובת של ביצה ו- 2 כפות חלב ומפזרים מעל פניני סוכר או כל תוספת שאוהבים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך כ 30 דקות עד להשחמה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

‏33 תגובות

  1. אורה שי ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 8:20

    תודה. שווה לנסות

    כוס חלב (לגירסת פרווה משתמשים ב 2.5 כוסות לכל המתכון) חסרה המילה מים

  2. אורה שי ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 8:20

    תודה.
    כוס חלב (לגירסת פרווה משתמשים ב 2.5 כוסות לכל המתכון) חסרה המילה מים

  3. מור חסיד ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 10:16

    שלום.
    מה המילוי ששמת בקוראסון?

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 11:20

      אלה לא קרואסונים אמיתיים אלא לחמניות בצורת קרואסון . הכנתי ללא מילוי

      • הילה כץ ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 12:52

        האם אפשר בלי ביצה בתוך הבצק? ואם כן לשים משהו אחר במקום?

        • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:45

          אין בעיה גם בלי הביצה בבצק

      • מירית ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 15:00

        האם התפחה שניה היא לפי זמן 20-30 דק? או לפי התפיחה עצמה, הכוונה כמה הלחמניות אמורות לתפוח לאחר הצורה ולפני האפייה? להכפיל את נפחן או פחות?

        • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:41

          התפיחה השניה היא אצלי 20-30 דקות. הן תופחות כמובן בזמן ההמתנה. לא מכפילות את גודלן. את יכולה לראות בתמונות של לפני ואחרי (במתכון עצמו) איך הן תפחו.

          • מירית ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 19:12

            אנסה את המתכון, תודה❤️



      • ריטה ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:34

        נראה נהדר! יש לי 2 שאלות: באיזהגודל כוס את משתמשת למים/חלב?
        כמה לחמניות יוצאות ?

        • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:41

          כוס זה כוס מידה לאפיה בנפח של 240 מ"ל.
          כלגבי הכמות – זה תלוי בגודל של הלחמניות. הכמות פה מספיקה למלא 2 תבניות תנור

    • עטוש ב- 24 באוקטובר 2020 בשעה 20:22

      תודה על מתכונים נהדרים.אפשר להשתמש בקמח שמרים? תודה

      • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2020 בשעה 19:04

        אפשר גם עם קמח שמרים. אבל חשוב לערבב טוב את האריזה אם את לא משתמשת בכולה כדי שהשמרים יתפזרו באופן שווה בקמח

  4. חלי ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 11:45

    אם אני רוצה להכין מחצי ק"ג קמח מה אני עושה עם הביצה?

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:45

      תכיני עם ביצה אחת. המתכון יעבוד יפה בכל מקרה 🙂

  5. אורית אביטבול ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 12:25

    הי. אני מאוד אוהבת לחמניות שוות משקל ואחידות. האם תוכלי לעדכן כמה לחמניות יוצאות/ משקל בצק ללחמניה אחת?
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:48

      תראי, היופי במתכון הזה הוא שכל אחת יכולה לבחור את הגודל של הלחמניות. אפשר להכין קטנות ואפשר גדולות יותר שיכולות גם לשמש ככריך לבית הספר ולגן (אם אי פעם יחזרו ללמוד…) אלה שבתמונה שוקלות בערך 80 גרם לאחת (לפני אפיה)

  6. אלי ויק ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 13:07

    יש טבלת המרות מכוס לגרם/מל?

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:44

      כוס זה תמיד 240 מ"ל ובכל מקרה במתכון הזה כתבתי שכמות הנוזלים תלויה בכמה הבצק סופח.

  7. ענת קנת ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 13:23

    הלחמניות נראות נהדר!
    האם אפשר לאפות גם ללא טורבו (הטורבו שלי שווק חיים)?
    צריך לעשות שינוי כלשהו במשך האפייה או בחום התנור לשם כך?
    תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:44

      אין בעיה לאפות גם ללא טורבו. זמן האפיה נשאר דומה כי בכל מקרה נתתי טווח זמנים והסבר מתי הלחמניות מוכנות.

  8. שיר ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 14:33

    (אם תכינו בגודל של כריך)
    את יודעת אולי כמה גרם זה לחמניה שמספיקה לילד לארוחת בוקר בבית ספר
    אני תממיד מסתבכת עם זה…..

  9. לימור ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 19:13

    נראה יאמי
    אם רוצים גירסה מתקתקה של הקרואסונים?
    מה מוסיפים?

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2020 בשעה 10:18

      אפשר להוסיף יותר סוכר לבצק. במקום שליש כוס לשים חצי כוס ועד כוס שלמה (שיצאו מתוקות)

  10. דליה ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 19:49

    מבקשת לקבל עידכונים

  11. בלהה שוק ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 21:19

    ערב טוב
    האם ניתן להשתמש בחלב סויה\ שיבולת שועל במקום החלב ?

  12. Sima Tal ב- 1 באוקטובר 2020 בשעה 11:56

    אפיתי את הקרואסונים ויצאו טעימים בטירוף. תבורכי !!
    שנה טובה וגמר חתימה טובה

  13. קרן ב- 3 באוקטובר 2020 בשעה 11:03

    מתה על המתכונים שלך רות. הקרואסונים הולכים לככב בארוחת הערב היום

    • שמח במטבח ב- 4 באוקטובר 2020 בשעה 10:52

      תודה רבה 🙂 שמחה מאוד שאהבתם

  14. מיכל קהל ב- 14 באוקטובר 2020 בשעה 13:36

    האם אפשר לגלגל את הלחמניות בערב , להשאיר להתפחה במקרר ובבוקר להכניס לתנור?

    • שמח במטבח ב- 14 באוקטובר 2020 בשעה 15:13

      ההתפחה פה היא חצי שעה ולכן לא מומלץ להכניס למקרר ללילה כשהן כבר מעוצבות כי הן יגיעו לתפיחת יתר. את יכולה לשמור את הבצק לפני הגלגול לילה במקרר.

השאר תגובה