לחמניות לפסח

פסח אוטוטו בפתח, ופתאום הבנתי שחוץ מקינוחים עלי להתכונן גם לחג עצמו ולהכין כמה מאכלים מהסוג המלוח.
אז ישבתי, ושיחקתי עם מתכונים, עד שהגעתי למתכון מעולה ללחמניות לפסח, שעשויות באופן מסורתי עם קמח מצה, אלא שהחלטתי לשדרג את המרקם המעט יבשושי שלהן, ולכן הכנסתי למתכון תוספת קטנה שמשדרגת את המרקם והטעם שלהן – גבינת סימפוניה שום שמיר.

ואם לא די בכך, את המתכון הזה ניתן אמנם לאפות בדרך המסורתית בתנור, אבל הפעם אותגרתי  להכין את הלחמניות במולטי קייק. האמת שהאתגר היה קל למדי, כיוון שהמולטיקייק התאים יופי למשימה והביא ללחמניות שחומות מכל הכיוונים בפרק זמן קצר יחסית.

אז הפעם בנוסף למתכון שאביא לפניכם, הכנתי יחד עם הצוות של סימפוניה סרטון קצר שבו אני מראה את כל שלבי ההכנה של הלחמניות – מקווה שתהנו ממנו:

וכמובן שאין צורך להעתיק את המתכון מהסרטון, הנה הוא כאן באופן מסודר:

החומרים:

1/2 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח מצה
4 ביצים גודל L
1 מיכל סימפוניה שום שמיר 5%

ההכנה:

בקערה מערבבים את השמן, המים הרותחים והמלח.

מוסיפים את קמח המצה ובוחשים היטב עד שהתערובת נפרדת מהדפנות. מניחים בצד להצטננות.

כשהתערובת התקררה מעט מוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך ערבוב בין כל הוספה ולבסוף מוסיפים  גביע אחד של סימפוניה שום שמיר. מניחים לתערובת לספוח נוזלים למשך כחצי שעה.

משמנים את המולטיקייק משני צדדיו ומחממים אותו.

בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים בינוניים וממלאים כל שקע במולטיקייק בלחמניה. שימו לב שגודל הלחמניה צריך להיות קצת יותר גבוה מגובה השקע על מנת שהפלטה העליונה תיגע בתערובת.

אופים במשך כ- 10 דקות עד שהלחמניות משחימות.

ולמי שרוצה לאפות בתנור – מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים ב 180 מעלות במשך כ 15-20 דקות עד שהלחמניות משחימות.

בתיאבון וחג פסח שמח לכולם 🙂

לחמניות לפסח

צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: נעה קנרק

גילוי נאות – המתכון הינו חלק מסידרת מתכונים שפיתחתי עבור סימפוניה.

‏12 תגובות

  1. אסתר שפרון ב- 16 באפריל 2016 בשעה 16:41

    המתכון מוכר לי והוא נהדר. חידשת לי התוספת של הגבינה. לדעתי זה יכול רק לשפר. התחלתי להשתמש בגבינה זו – אבל טבעית – כתוספת לעוגות למיניהן והאמיני לי זה עושה פלאים. אין לי מולטיקייק ולכן אמשיך להכין עיגולים או ארוכים על ניר אפיה או בתוך מנג'טים. מאחלת לך חג שמח מאד ותודה

    • שמח במטבח ב- 16 באפריל 2016 בשעה 19:44

      תודה רבה אסתר
      אכן הגבינה איננה חלק מהמתכון המסורתי, אולם לאחר שהוספתי אותה ראיתי כמה היא מוסיפה לטעם ולמרקם (ומה לעשות שלחמניות לפסח הן בדרך כלל קצת יבשושיות).
      אין בעיה להכין בתנור כלחמניות אפויות על נייר אפיה או בתבנית שקעים. רק שימי לב שזמן האפיה קצת מתארך.
      חג שמח 🙂

  2. שורה לנג ב- 24 באפריל 2016 בשעה 7:41

    בוקר טוב רציתי לדעת כמה לחמניות יוצאות בכמות הזאת? חג שמח!
    תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2016 בשעה 15:56

      הכמות מספיקה לכ- 3 סבבים במכשיר – כלומר כ 21 לחמניות
      חג שמח 🙂

  3. דנה ב- 24 בנובמבר 2016 בשעה 13:57

    המתכון נמצא בקטגוריה ללא גלוטן אך הוא מכיל גלוטן .
    (נראה נפלא אך שמישהו לא יטעה ויכין זאת בטעות לצליאקי…)

    • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2016 בשעה 17:15

      צודקת לחלוטין. מתקנת
      עדכון: באתי לתקן אבל המתכון בכלל לא מסווג בקטגוריית ללא גלוטן

      • רות ב- 17 בספטמבר 2017 בשעה 3:29

        גם אני מצאתי אותו בתיוג ללא גלוטן…

  4. נטע ב- 12 באפריל 2017 בשעה 9:44

    נראה מצוין – אפשר לעשות עם גבינת סימפוניה רגילה? לא מתה על שום שמיר…

  5. צחי ב- 12 באפריל 2017 בשעה 16:39

    איך עושים את הלחמניות בגרסת פרווה?

  6. אביבית ירקוני כהן ב- 12 באפריל 2017 בשעה 21:32

    המתכון הזה הגיע בזמן מעולה מבחינתי..תודה וחג שמח

  7. שרון ב- 19 באפריל 2022 בשעה 16:05

    הי
    תודה
    גם לאחר חצי שעה התערובת עדין נוזלית מאוד.
    רק הוספה של כחצי כוס קמח מצה שינתה את המרקם.
    האם יש לקרר את התערובת?

    • שמח במטבח ב- 21 באפריל 2022 בשעה 8:39

      אפשר לקרר את התערובת כדי להקל על העיצוב

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *