לזניה אליפות

יש מתכונים שמתוייגים אצלי בקטגוריית "אליפות" – הם נראים מעולה, הם טעימים, לא נורא קשה להכין אותם ואפילו הגוזלים טורפים מהם. כזה הוא המתכון שלי ללזניה. הוא מתאים לארוחת צהרים כשהגוזלים חוזרים רעבים מהמסגרות בדיוק כמו שהוא מתאים לארוחת שבועות חגיגית בתור מנת רושם. זו פשוט מנה מנצחת מבחינתי.

לזניה

אז אין שמחה ממני לשתף אתכם במתכון שלי שהולך איתי שנים ללזניה ביתית עם רוטב עגבניות ורוטב בשמל. כמובן שאתם יכולים לגוון ולהכין עם רטבים אחרים (אני מכינה גם לזניה בולונז ומבטיחה לשתף אתכם במתכון שלי לבולונז אליפות בקרוב). העקרונות של ההכנה די קלים והתוצאה שווה לגמרי את עבודת ההרכבה.

לזניה אליפות

החומרים:

חבילת עלי לזניה (השתמשתי בברילה)

לרוטב העגבניות

בצל גדול או 2 בצלים בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום
2 פחיות (סה"כ 800 גר')  של עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.
2-3 כפות רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח ופלפל

לרוטב בשמל

50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
מלח
מעט אגוז מוסקט

לפיזור בין השכבות – כ- 150 גר' גבינת מוצרלה ו- 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

לזניה שכולם יאהבו

ההכנה:

לרוטב העגבניות

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה כשהבצל משחים מוסיפים את השום ומערבבים.

.טיגון בצל ללזניה

מוסיפים את שימורי העגבניות החתוכות ואת  רסק העגבניות ולאחר מכן מוסיפים את הבזיליקום לסיר (הכי קל זה לסדר את העלים אחד על השני ולגזור במספרים מעל הסיר)

רוטב עגבניות ללזניה

מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר ועוברים להכין את הבשמל.

**אפשר להשתמש לחלופין ברוטב העגבניות המוכן של ברילה ואז משתמשים ב 2-3 צנצנות (תלוי בעובי השכבות שאתם רוצים). אני משתמשת ברטבים כבר כמה שנים כשאני לא מספיקה להכין רוטב ומאוד מרוצה מהם (הרוטב מעולה גם לפיצות שאני מכינה לילדים).

רוטב עגבניות לפסטות ולזניות

לרוטב הבשמל

ממיסים את החמאה בסיר בינוני

כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה, כמו בתמונה.

הכנת בשמל שלב 1

מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם מוסיפים עוד קצת חלב ומערבבים ולאט לאט כל הגושים שהיו ייעלמו.

לאחר שמוספים את החלב מוסיפים מלח ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך שימו לב שזה קורה די מהר ואז רצוי להוריד מהאש כדי שהרוטב לא יסמיך יותר מדי. אם זה קורה אין בעיה בכלל – פשוט מוסיפים עוד קצת חלב או מים.

הכנת רוטב בשמל

ההרכבה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו

מכינים את כל החומרים לייד התבנית כדי שלא תצטרכו להתרוצץ במטבח.

הרכבת לזניה

יוצקים לתחתית התבנית מעט רוטב בשמל ומניחים מעליו שכבה של עלי לזניה. אם צריך אפשר להניח עלים אחד על השני בחפיפה קטנה או פשוט לשבור עלים כך שתתקבל שכבה אחידה.

יוצקים מעל שכבה של רוטב עגבניות ומעלה מפזרים מעט רוטב בשמל (הבשמל לא חייב לצפות את כל השכבה) וכדי שהלזניה תהיה עשירה ומפנקת פזרים מעל גם קצת פרמז'ן ומוצרלה.

ממשיכים ככה עם שכבות נוספות של עלי זניה, בשמל וגבינות ומכסם בשכבה שלישית של עלי לזניה.

מכסים את השכבה ברוטב הבשמל שנשאר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה כך ששום חלק לא ישאר חשוף. מפזרים מעל את שארית הפרמזן והמוצרלה – כדאי להשתדל שזה יהיה בשכבה אחידה.

לזניה בהכנה

אופים את הלזניה במשך כחצי שעה. אם החלק העליון של הלזניה משחים מדי אפשר  לכסות אותה בעדינות בנייר כסף אבל הכי נוח זה פשוט להנמיך מעט את החום של התנור.

לזניה חמה מהתנור

אפשר לזלול מהלזניה קצת אחרי שהיא יוצאת מהתנור, אבל אם רוצים שהפרוסות ייחתכו באופן אחיד ולא יתפרקו לשכבות נפרדות מומלץ להכין יום מראש ולחמם לפני ההגשה.

לזניה של ברילה

בתיאבון!

לזניה

הסינר המהמם מבית cook and tell 🙂

מחפשים עוד רעיונות לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג

והנה כמה רעיונות מלוחים שאני אוהבת במיוחד:

קיש בטטות חגיגי

קיש עגבניות שרי ובזיליקום

קיש גבינות עזים וצנוברים

שבלולי פיצה

מקלות פרמז'ן

הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת "ברילה"

‏19 תגובות

  1. רחל שילוח יבור ב- 12 במאי 2018 בשעה 5:41

    עושה רושם. נפלא. אשמח לקבל מתכונים נוספים!

    • שמח במטבח ב- 12 במאי 2018 בשעה 15:24

      תודה רבה רחל
      רשמתי אותך לניוזלטר
      תקבלי מייל לאישור ההרשמה ותצטרכי ללחוץ על הקישור

  2. אריאלה קלפרדה ב- 12 במאי 2018 בשעה 16:44

    נראה מעולה

  3. נעמה ב- 13 במאי 2018 בשעה 15:10

    אכן אליפות!
    הכנתי בשישי בצהריים , טרפו!
    תודות

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:39

      תודה רבה נעמה. הכי כיף לשמוע שאימצת וכולם אהבו 🙂

  4. רוית ב- 16 במאי 2018 בשעה 8:54

    תודה , מאמצת בשמחה 🙂
    אשמח לדעת מהיכן המחזיקים של הסיר בצורת לזניה ו"הרביולי" עליו מונחת הכף…

    • שמח במטבח ב- 17 במאי 2018 בשעה 12:19

      תודה רבה רוית
      נראה לי שראיתי את המחזיקים האלה ב"סוהו"

  5. רונית לגזיאל ב- 16 במאי 2018 בשעה 15:24

    היי,
    לא מוסיפים קוטג' לתערובת הגבינות או לעגבניות?

    • שמח במטבח ב- 17 במאי 2018 בשעה 12:18

      לא במתכון שלי. פה מכינים עם בשמל.

  6. רותי גביזון ב- 26 במאי 2018 בשעה 7:20

    היי רות
    מעניין לנסות עם בשמל:)
    באיזה גודל תבנית השתמשת ?

  7. שולה ציגלניק ב- 13 בינואר 2019 בשעה 12:30

    הי
    הכנתי את הפסטה בולונז בשילוב הלזניה
    ויצא פצצה
    תודה

    • שמח במטבח ב- 14 בינואר 2019 בשעה 20:08

      תודה שולה
      הלזניה הזו היא אחת המנות האהובות עלי ביותר
      אם לא הייתי בדיאטה נראה לי שהייתי מכינה לפחות פעם בשבוע אותה

  8. יפעת ליכט ב- 14 בינואר 2019 בשעה 23:41

    הכנתי היום, לא הספיק להגיע למקרר – יצא מעולה כולם טרפו מגדול ועד קטנה.
    אחלה מתכון. בקרוב אנסה עם הבשר…
    המון תודה על ההוראות המדויקות

  9. מירב מלק ב- 27 במרץ 2019 בשעה 13:59

    רות, נראה מעולה!
    רציתי רק לדעת באיזה גודל תבנית השתמשת?
    המון תודה על המתכונים הנפלאים ,
    מירב

    • שמח במטבח ב- 30 במרץ 2019 בשעה 20:27

      הי מירב, תודה על המחמאה
      לגבי התבנית – בעקרון כל תבנית פאירקס מלבנית תתאים (רק לא הענקיות שמקבילות לתבנית תנור). נראה לי שמידות התבנית שלי הן 25 ס"מ על 35 ס"מ אבל באמת שלא חייבים בדיוק.

  10. ענת ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 22:08

    תודה על המתכון !!!
    עשיתי בדיוק לפי ההנחיות ויצא לגמרי אליפות !!

  11. רחל סונדק ב- 7 בנובמבר 2019 בשעה 9:42

    היי אני בדיוק מכינה את הלזניה, תודה על המתכון נראה נהדר!
    שאלה לגבי הרוטב בשמל- עשיתי ככתוב עם כף מדידה שטוחה של קמח, ולפי התמונות נראה שיצא לי רוטב הרבה יותר נוזלי… יכול להיות שצריך כף רגילה גדושה? או כף מדידה גדושה?

    • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2019 בשעה 14:59

      אני שמה כף "באמצע" לא שטוחה אבל גם לא עם תלולית ענקית.
      לגבי הסמיכות, או ששמת פחות מדי קמח או שבישלת טיפה פחות. נסי לבשל עוד קצת וראי אם מסמיך. אם לא, אפשר לדלל מעט קמח עם מים מהברז ולהוסיף לסיר.

השאר תגובה