טראפלס שוקולד וקרמל
משנכנס אדר מרבים בשמחה 🙂 ובהתאם לאימרה זו אני משתדלת ליצור מתכונים שמחים במיוחד לכבוד פורים. אז בהתאם למסורת החג החלטתי להכין טראפלס שוקולד טופי (לא להבהל מהשם, זה די קל להכנה) ולצפות אותן בתערובת של סוכריות צבעוניות שיעשו שמח לכל מי שיזכה לקבל אותן במשלוח או לטעום מהן בבית.
בדרך כלל טראפלס מכינים מתערובת של שוקולד ושמנת שלפעמים מחוזקת בחמאה (שמעניקה לתערובת עוד קצת יציבות) ובטעמים של ליקרים שונים. אבל הפעם החלטתי לגוון ולהכין טראפלס שמשלבים טופי קרמל. אני יודעת.. זה נשמע כזה קצת מפונפן ומורכב, אבל באמת שזה לא – ואתם תראו בשלבי ההכנה שזה די קליל ושילוב הטעמים של השוקולד והקרמל כל כך טעים שאתם הולכים להתמכר אליו.
את הטראפלס אפשר לצפות בשלל ציפויים וטעמים וכל אחד יכול לקחת אותם למקום אחר.
כאמור, לכבוד פורים הלכתי על גירסה צבעונית ושמחה ולמען אלה שפחות מתלהבים מהסוכרות הצבעוניות (מי אתם? איך אפשר לא לאהוב את כל הצבעוניות המתוקה הזו??) הכנתי גם גירסה מצופה בקקאו.
החומרים:
100 גר' (חצי כוס) סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
250 גר' שוקולד מריר (רצוי 66% מוצקי קקאו ומעלה)
לקישוט:
סוכריות צבעוניות, אבקת קקאו, קוקוס, אגוזים טחונים, 200 גר' שוקולד חלב/מריר מומס עם כף שמן
ההכנה:
בשלב הראשון מכינים את הקרמל כשבמקביל מכינים בצד כוס מדידה עם 200 מ"ל שמנת מתוקה שחיממנו לסף רתיחה (הכי נוח במיקרו – זה לוקח כדקה).
בעקרון יש שתי דרכים להכין קרמל – הדרך היבשה והדרך הרטובה.
בעבר הכנתי בדרך הרטובה – שזה אומר שמרטיבים את הסוכר במעט מים ונותנים לו להתקרמל לאט לאט ולמים להתאדות . זו דרך הכנה שהיא יותר ידידותית למתחילים.
אבל… וזה אבל גדול כיום אני מכינה בדרך היבשה בקלי קלות ובלי תקלות בזכות הטריק הבא
ככה אני מכינה קרמל שתמיד מצליח:
אחרי הכנתי קרמל בשלל סירים ומחבתות, הבנתי שהכי קל לי להכין קרמל במחבת, ולא בסיר, ורצוי מחבת עם ציפוי נון סטיק. איכשהו הקרמל מוכן יותר מהר, אין שום תקלות איתו (מכירים את זה שפתאום הסוכר הופך לגבישים מוזרים ונראה כאילו כל הקרמל נהרס???) וכיוון שהמחבת היא נון סטיק שום דבר לא נדבק אליה. ולא – אין פה שום פרסומת למחבתות, זה פשוט טיפ שלי שחסך לי הרבה טרחה עם תיקון קרמלים שנהרסו לי.
וחזרה לקרמל – פשוט שמים את הסוכר במחבת נותנים לו להתקרמל לאט לאט. אתם תראו שבשוליים הקרמל מתחיל לבצבצ יותר מוקדם ואז אפשר קצת לשקשק את המחבת (לא לערבב עם שום כף, מרית וכו', רק להזיז קצת).
לאט לאט כל התערובת תתקרמל ובסופו של התהליך תראו שהקרמל זהוב, ושיש בועות קטנות על פניו וזה הסימן שהקרמל מוכן ושאפשר לעבור לשלב הבא.
מנמיכים את האש (חשוב!!!) ויוצקים על הקרמל את השמנת שחיממנו. תוך שניה הכל יתסוס וייראה כאילו עוד שניה הכל יגלוש (אבל זה לא יקרה כי הנמכנו את האש להכי נמוך…) אפשר גם קצת לשקשק את המחבת בעדינות וגם זה ימנע גלישה של הכל (כי אנחנו בעניין הכנת טראפלס ולא בעניין של לנקות את הכיריים מקרמל שנשפך).
שימו לב שהתערובת מאוד מאוד חמה ועלולה לגרום לכוויות אז לא לעיז לשלוח אצבעות לתערובת.
כשהתסיסה נרגעת מערבבים עוד שניה את הקרמל ומוסיפים לו את גוש החמאה. כאן כבר מותר ורצוי להשתמש בלקקן, רק שימו לב שהוא עמיד בטמפרטורות גבוהות (בדרך כלל אלה שקונים בזול לא יתאימו כי הם עלולים להנמס בקצוות מהחום).
תוך דקה בערך החמאה תימס לתוך הקרמל ויהיה לכם רוטב טופי מתוק ונהדר שבשום פנים ואופן אסור לטעום ממנו כי הוא רותח ברמה שעושה כוויות.
את כל התערובת הנפלאה והמתוקה הזו יוצקים לתוך קערה שבה הכנו את השוקולד שלנו.
מחכים דקה שהשוקולד יתמוסס מהחום של הקרמל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מניחים את התערובת הזו בצד שתתקרר (אפשר גם להכניס למקרר אבל לא להמתין עד שתתגבש).
יצירת טראפלס
השלב הבא הוא ליצור מהתערובת טראפלס. בדרך כלל אני מכניסה תערובות של טראפלס למקרר וכשהן מתקררות אני מכינה מהן כדורים – אבל – פה התערובת לא כל כך נוחה לגילגול ולכן הדרך הכי קלה להכין ממנה טראפלס היא להשתמש בשק זילוף ולזלף את הטראפלס על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
את השפיצים החמודים שנוצרו מהזילוף מיישרים בעזרת האצבע שמרטיבים בטיפונת מים.
את הטראפלס המזולפים מעבירים למקפיא שיקבלו מכת קור ויתמצקו. זה יקח בין חצי שעה לשעה.
השלב האחרון הוא הקישוט וכאן הכל הולך – כל ציפוי שאתם אוהבים: אפשר לטבול את הטראפלס בשוקולד שממיסים עם מעט שמן (בערך כף שמן ל 200 ג'ר שוקולד) ואפשר פשוט לגלגל אותם בציפוי שמתחשק. אני גלגלתי הפעם בסוכריות צבעוניות (בכל זאת פורים..) ובאבקת קקאו אבל כאל השמיים הם הגבול. אפשר לגלגל בקוקוס, בקוקוס קלוי, באגוזים, בעוגיות אוראו/לוטוס/כל עוגיה אחרת שטחנו דק. בקיצור – מה שאוהבים.
אז כאמור, בחרתי באחד הציפויים הכי שמחים שאני מכירה – סוכריות צבעוניות 🙂
ולמבוגרים שבינינו בחרתי בציפוי של אבקת קקאו הולנדי
בכל מקרה, ומה שלא תבחרו, מדובר בפינוק שכל מי שיקבל אותו יתלהב ממנו 🙂
פורים שמח!!
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים למשלוח המנות, הנה כמה מהאהובים עלי (לחצו על התמונה ותגיעו למתכון):
אזני המן מנוקדות (פרווה וטבעוני)
אזני המן שמחות במיוחד
מתנה בצנצנת – עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות מושלגות
עוגיות חמאה בשלל צורות
מעמול
ריבועיות שוקולד ומרנג
עוגיות כפתורים
איך שומרים אותם אחרי שמוכנים? במקרר? במקפיא?
אפשר במקרר ואפשר במקפיא. אני מעדיפה במקפיא
פשוט מקסים ! אני תמיד קוראת את הבלוג שלך אבל אף פעם לא מגיבה …מאוד נהנית .תודה רבה.
תודה קבה קטי 🙂 כיף לשמוע
פורים שמח
לא רשום מתי מכניסים את השמנת המתוקה
ברכה,
רשום בפוסט – מוסיפים את השמנת לקרמל כשהוא חם.
זה בין התמונה של הקרמל המוכן לבין התמונה של הקרמל המבעבע לאחר שהוספנו את השמנת
נראה מצוין! אם אני רוצה להכין מראש, מתי אפשר/כדאי לגלגל בסוכריות כדי שהן לא ימסו ויאבדו את הצבע?
אין בעיה לגלגל בסוכריות ולשמור בהקפאה (לי זה החזיק יפה)
אבל כמובן שגם אין בעיה לזלף את הטראפלס ולשמור בהקפאה עד למועד ההגשה ואז לגלגל בסוכריות.
אחרי הקפאה זה עדיין מתגלגל סבבה בסוכריות? הן נדבקות? תודה על התגובה המהירה!
בהחלט מתגלגל
היי רות.
יש ניראה לי בעיה לאחרונה כי כבר כמה שבועות לא קיבלתי את הניוזלטר למייל וכשאני רוצה להירשם הוא כותב לי "אופס אתה כבר…….".
מה עושים?
(אגב, כפי שאת מבינה המייל שאני מגיבה בו זה לא המייל שלי………)
הי לך
יכול להיות שההודעות מגיעות לך לספאם? מציעה לך לבדוק שם. אם זה לא נמצא אבדוק עם האיש הטכני שלי.
פורים שמח! ספרי למה את מתחפשת
לא, זה לא מגיע לספאם.
ואני מתחפשת לחננה, את יודעת מה זה?
צמות….. שלייקס…….. גרביים לבנות……… משקפיים עגולים……ו—ספר מתמטיקה!!!!
זה כאילו בחורה שכל הזמן לומדת וכו'
אני מקווה שזה יסתדר, את צריכה את המייל שלי כדי לסדר את זה?
אם זה המצב אנא שלחי לי מייל ל happykitchen972@gmail.com ואבדוק אם את רשומה במאגר ואיך אפשר לדאוג שתקבלי את העדכונים.
בכל מקרה, בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים בימי רביעי או חמישי. מציעה לך פשוט לבדוק בימי חמישי אם יצא פוסט חדש או מקסימום שישי. לעיתים נדירות אני לא מוציאה פוסט בשבוע אבל זה באמת כמעט ולא קורה (למרות שהשבוע זה קרה בשל העומס שלפני פורים)
חג שמח
אוללה. תתחדשי על המייל…….
באחת התגובות ב"קצת עלי" שמתאת המייל האישי שלך.
בכל אופן מה שעשיתי זה הסרתי את עצמי מהרשימת תפוצה דרך אחד הניוזלטרים הישנים ואז נרשמתי שוב דרך האתר, אני מקוה שזה ילך, נחכה לחמישי ונדע…….
פורים שמחחחחח!!!!!!!
ווווואאאהההההה
עכשיו פורים!!!!
בייייי אני רצה לשמוע מגילה.
שלום,
את יודעת להעריך כמה טראפלס יוצאים בסוף?
תודה!
זה תלוי בגודל שאת מגלגלת…
לי יצאו לפחות 30
היי, תודה על המתכון!
אם אני רוצה שהקרמל יהיה מלוח מה כמה מלח להוסיף? (אין לי גס)
זה מומלץ?
הי נוכה, אין בעיה להוסיף מלח לקרמל, זה אפילו מוסיף. הייתי מוסיפה מעט מלח, טועמת בזהירות ואז מחליטה אם צריך עוד קצת
האם יצא לך לנסות להכין גם עם קרמל מלוח? אם כן,כמה מלח להוסיף ומתי?
הי אסנת
מינון המלח בקרמל הוא די עניין של טעם. אין בעיה להוסיף פה חצי כפית מלח ולטעום לאחר מכן ואם את מרגישה שאפשר עוד קצת, להוסיף לתערובת לפני שמגלגלים.
הי רות, מאוד נהנית מהמתכונים שלך-תודה. שאלת הפרווה-במקום חמאה-נטורינה או שמן?באיזה כמות? שמנת צמחית יעבוד כאן או קרם קוקוס באותה כמות?
הי פזית ותודה על המילים החמות
לגבי פרווה – אפשר להכין עם נטורינה ועם שמנת צמחית. קרם קוקוס נראה לי פחות יתאים כאן. בהצלחה <3