חטיפי פולנטה

חול המועד פסח, ובכלל חופש פסח, מעמיד אותנו ההורים בפני אתגר מתמיד של מציאת דרכים להאכיל את הגוזלים שלנו (או שזו רק אני שהגוזלים הבררנים שלי בקושי אוכלים??) ואם ביום יום קשה למצוא דברים שימצאו חן בעיני הילדים בחופש, בפסח זה בכלל מאתגר כי הקמח, על מוצריו השונים, יוצא מהתמונה.
אז בוקר אחד ישבתי וחשבתי מה אכין לגוזלים לאכול שיהיה טעים, ומשביע וייראה מספיק טוב כדי שהם יאכלו ממנו בלי לעשות פרצוף ואז נזכרתי ששבוע לפני כן הכנתי עוגת פולנטה נהדרת עם אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ונזכרתי כמה שהפולנטה היא מאכל טעים וכייפי ושאפשר לגוון איתו.


אז מייד הכנתי פולנטה וממנה הכנתי לגוזלים לביבות קטנות. להפתעתי הרבה לא רק שהם אכלו את כל הצלחת אלא אפילו ביקשו תוספת.
לכן כשביקשו ממני מהפקת התכנית "עד 10" עם דני רופ להכין מנות לפסח שמתאימות לקחת בטייק אווי מייד חשבתי על הפולנטה שהכנתי והחלטתי להציג אותה בתכנית, והפעם בגירסה משודרגת.

לאחר התכנית קיבלתי פניות רבות עם בקשה לקבל את המתכון לחטיפי הפולנטה, אז שינסתי מתניים, הכנתי שוב וצילמתי עבורכם את שלבי ההכנה 🙂

החומרים:
2 כוסות חלב
1/2 כוס קמח תירס
1/2 כפית מלח
30 גר' חמאה
1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

לגירסה טבעונית  לפולנטה טעימה ראו את המתכון של אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" : http://vegansontop.co.il/vegan-cakes-for-passover/

ההכנה:

בסיר בינוני, עדיף עם דפנות נון סטיק, מביאים לרתיחה את החלב.
כשהחלב רותח מוסיפים בבת אחת את קמח התירס והמלח ומתחילים לערבב עד שהתערובת מסמיכה.

. זה יכול לקחת 2 דקות וזה יכול לקחת עוד כמה דקות (תלוי באיזה סוג קמח תירס השתמשתם – יש קמח מהיר הכנה ויש קמח רגיל. לצערי לא תמיד רשום על האריזה באיזה סוג מדובר). בכל מקרה לא מדובר בפרק זמן ארוך.

כשהתערובת מסמיכה מורידים מהאש, מוסיפים אליה את החמאה והפרמז'ן ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.

בשלב הזה הפולנטה כבר מוכנה ואפשר להכין ממנה לביבות קטנות ומטוגנות.
חשוב לעבוד מהר כי הפולנטה מתחילה להתמצק. פשוט מחממים מחבת, משמנים במעט שמן או חמאה (או שניהם) ויוצקים למחבת לביבות בעזרת כף.

אבל.. אם יש לכם זמן נסו את השיטה הבאה: ברגע שהפולנטה מוכנה מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים ונותנים לה להצטנן במקרר (זה לוקח בערך שעה)

ורק כשהתערובת התייצבה חותכים ממנה "אצבעות" או כל צורה שרוצים בעזרת חותכנים.

מטגנים במחבת נון סטיק עם מעט שמן (באמת שלא צריך הרבה, אנחנו רק רוצים לתת לפולנטות צריבה וצבע).

מניחים לפולנטות להתקרר ו… מגישים לילדים

בתיאבון!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על הפינוקים המלוחים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

מחפשים קינוחים טבעוניים נוספים? נסו את אלה

 

‏32 תגובות

  1. רבקה ב- 16 באפריל 2017 בשעה 7:20

    את מוכשרת בצורה בילתי רגילה, תודה על כל מתכון ומתכון שאת מגישה לנו. אני כל כל אוהבת לעקוב אחרי כל עבודת כפיים שלך ושלא נדבר על הטעמים המשובחים כל כך…
    תודה רבה על הכל, ובבקשה אל תפסיקי לעולם!!!!

    • שמח במטבח ב- 16 באפריל 2017 בשעה 17:07

      וואו רבקה, איזה נהדרת את שאת ככה מפרגנת. תודה ! חיממת את ליבי

  2. נחמה ב- 16 באפריל 2017 בשעה 11:02

    נראה קל להכנה

  3. דנה ב- 16 באפריל 2017 בשעה 13:08

    נראה מעולה!
    אפשר להכין את הצורות לילה לפני ולטגן בבוקר?

  4. ענת ב- 16 באפריל 2017 בשעה 15:09

    כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?

    • שמח במטבח ב- 16 באפריל 2017 בשעה 17:05

      הי ענת
      נראה לי שתערבת נשמרת במקרר יום יומיים בלי בעיה. לגבי הפולנטות המטוגנות – לדעתי אין בעיה לאפסן במקרר, אבל הן לא כל כך טעימות כשהן קרות כך שיידרש חימום חוזר

  5. אילנה ב- 20 באפריל 2017 בשעה 10:07

    איזה יופי !! "מכורה" לממליגה מאז שאני זוכרת את עצמי. נהגנו להכין על בסיס מים (פרווה), וזה היווה אף כתחליף לחם לבשר או לרוסלה . צורת ההגשה המוצעת כאן על ידך נפלאה וללא ספק מעניקה למאכל שדרוג בלתי יאמן. כל הכבוד. מאמצת בחום רב. תודה, ושוב תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 22 באפריל 2017 בשעה 6:58

      תודה רבה אילנה
      אני התוודעתי לפולנטה (וממליגה) רק לפני כמה שנים והתאהבתי בפולנטה הצרובה. זה באמת פתרון נהדר לילדים (ולא רק)

  6. דליה יעקבי ב- 30 באפריל 2017 בשעה 10:19

    יקירתי,
    ניסיתי את הפולנטה הנ"ל. ממש לא הצליח, למרות שעקבתי אחר כל פעולה. מה יכול להשתבש?

    • שמח במטבח ב- 2 במאי 2017 בשעה 7:43

      הי דליה
      מצטערת לשמוע שהפולנטה לא הצליחה. הכנתי אותה לא מעט פעמים לפני ואחרי שפרסמתי ותמיד הצליח לי. בואי נחשוב יחד מה השתבש.
      האם בישלת את הפולנטה להסמכה?
      האם דייקת בכמויות של החומרים? חשוב לדייק ביחסים שבין הנוזל לקמח התירס
      האם נתת לפולנטה להתקרר לפני שחתכת וטיגנת אותה?
      בקיצור – קשה לי לומר לך מה השתבש אם לא כתבת לי מה לא הצליח

  7. לימור ב- 9 במאי 2017 בשעה 8:36

    הי (: רעיון מקסים! אני מחפשת בנרות מאכלים מזינים שהקטנצ׳יק שלי יזרום איתם.
    שאלה – האם יש דרך לשלב במתכון גם תירס טרי? אני רוצה להוסיף ערכים תזונתיים לעניין אבל חוששת שזה ישנה את המרקם…
    תודה רבה.

    • שמח במטבח ב- 9 במאי 2017 בשעה 8:45

      הי לימור ותודה
      יש מסעדות שמכינות פולנטה מתירס טרי שהן טוחנות. זה יוצא טעים מאוד (ולראיה הפולנטה המופרסמת של מחנה יהודה) רק שהיא די רכה ואני לא יודעת אם היא מתקשה בצינון כמו שהפולנטה מקמח תירס מתקשה. אם אין לך בעיה לתת לילדים אותה בכפית לגמרי שווה ללכת על זה (חפשי ברשת את המתכון של מחנה יהודה כי אני מניחה שהיחסים משתנים עקב כך שהתירס הטחון מכיל נוזלים).

  8. רוני ב- 9 במאי 2017 בשעה 11:05

    הי, הקטנות שלי לא אוהבות פרמז'ן, אבל מטורפות על גבנצ. האם יקרה אסון ביולוגי אם אמיר לפחות חלק מהפרמז'ן בגבנצ?

    • שמח במטבח ב- 9 במאי 2017 בשעה 11:43

      אין שום בעיה להחליף את הפרמז'ן בכל גבינה שתרצי. אני לפעמים משלבת לגוזלים מוצרלה
      קחי בחשבון שלא מרגישים בטעם של הפרמז'ן
      ואם זה מנחם אותך, הגדול שלי סרב בתוקף לאכול דברים עם הפרמזן עד לפני כחזי שנה ומאז הוא מכור לפרמז'ן ואפילו מבקש לקחת ביס מהגוש שממנו אני מגרדת לו. אז אם הסרבן העיקש הזה אוכל פרמז'ן הכל אפשרי בעתיד 🙂

  9. אריאל ב- 9 במאי 2017 בשעה 19:58

    מהניסיון שלי (קצת בהכנה, והרבה שנים של אכילה):
    * אפשר להוסיף את החמאה שתימס עם החלב – זה גורם לכך שכשהפולנטה מוכנה אפשר מיד לשים פרמזן ולהתיישב לאכול אותה.
    * אחרי שזה מוכן אפשר לשמור אותה גם יותר מיומיים במקרר (אני הגעתי לכמעט שבוע לדעתי), ופשוט כשרוצים לאכול אותה, מחממים עם חלב:
    אם על הגז – על אש נמוכה ומערבבים.
    אם במיקרו – מוסיפים חלב ומכניסים למיקרו לפרקי זמן קצרים, כשבין לבין מוציאים לערבב (בערך כמו שממיסים חמאה במיקרו).

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2017 בשעה 10:39

      תודה אריאל
      לכל אחד ישנן הדרכים שלו והשיטות שלו להכין פולנטה. אני אישית לא מסוגלת לאכול פולנטה ישר מהאש (מרגיש לי כמו דייסה 🙁 ) ואוהבת אותה בצורה הצרובה.

  10. גילי ב- 9 במאי 2017 בשעה 21:34

    הי
    המתכון נראה מעולה! ממש רציתי להכין בשביל הילדים.. הכנתי בדיוק לפי המתכון ולצערי ממש לא הצלחתי להוציא תוצאה אכילה ):
    משום מה התערובת הרגישה לי דלילה מדי ובטח לא התמצקה כמו אצלך בתמונה (בטוח שהיחס הוא חצי כוס קמח תירס על 2 כוסות חלב??) כשהוצאתי מהמקרר וניסיתי לחתוך צורות זה ממש לא עבד ואפילו כשהתייאשתי וניסיתי לטגן לביבות זה פשוט נדבק לי למחבת ונהיה מעין דיסה ולא משהו שדומה ללביבות שאפשר לטגן.
    אשמח להביו ממך איפה טעיתי כי ממש בא לי לנסות להכין שוב.. (מהטעימות שגנבתי זה היה ממש טעים אפילו לפני הצריבה)

    תודה רבה (:

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2017 בשעה 10:38

      הי גילי
      ממליצה לך לבדוק שוב את דרך ההכנה – לוודא שאת מערבבת את קמח התירס לתוך החלב היטב עד שהתערובת מסמיכה כמו בתמונה. ללא הסמכה זו אי אפשר לעבור לשלבים הבאים.

  11. לי ב- 14 במאי 2017 בשעה 12:37

    היי, נראה מתכון טעים וכיפי.
    כמה יחידות יוצאות מהכמות במתכון זה? כמו כן, האם ניתן להכין עם מים במקום החלב?
    תודה מראש על תשובתך..
    לי

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2017 בשעה 9:31

      הי לי
      כמות היחידות תלויה בגודל שאת חותכת את הפולנטות. הכמות שבמתכון מילאה לי תבנית ריבועית בגודל של 25 על 25 ס"מ.
      אין בעיה להכין עם מים או עם כל תחליף חלב שאת אוהבת

  12. עדי ב- 24 במאי 2017 בשעה 13:36

    מאיזה גיל ניתן לתת את חטיפי הפולנטה?

    • שמח במטבח ב- 24 במאי 2017 בשעה 15:31

      אני לא מומחית לתזונת תינוקות אבל נראה לי שמגיל חצי שנה אין בעיה לתת

  13. אפי ב- 26 במאי 2017 בשעה 4:27

    איך חצי כוס קמח תירס על שתי כוסות חלב זה הגיוני ? כאחת שעובדת עם קמח תירס המון ומכינה פולנטות לרוב כבר נראה שזה לא יצליח. כל מי שהכינה רשמה לך בתגובות שזה לא יצא טוב…

    • שמח במטבח ב- 27 במאי 2017 בשעה 16:50

      אפי יקרה,
      את המתכון הזה הכנתי מספר פעמים רב לפני הפירסום, כולל 3 פעמים ברצף יומיים לפני הפירסום והוא עבד מעולה.
      בנוסף, אם תסתכלי בתגובות פה ובפייסבוק תראי שלמעט מקרה אחד כל מי שהכינה דיווחה על הצלחה.
      הסוד הוא בלערבב היטב את הקמח עם החלב הרותח עד שהתערובת מסמיכה.
      ועוד דבר – כוס שלי היא כוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל. אולי את משתמשת בכוס אחרת?

  14. ציפי ב- 5 ביוני 2017 בשעה 9:20

    מקסים !!
    אם מותר הצעה לשדרוג שיהפוך אולי את המנה "לפחות מנה של ילדים":-)
    אחרי הקירור לטבול בתערובת של שמן זית, בזיליקום ופרמזן, לצפות בפירורי לחם ולאפות כרבע שעה.
    הכנתי כך בשבועות ומאד התלהבו.

    גיליתי את האתר שלך היום והוא מדהים. תודה לך !

    ציפי

    • שמח במטבח ב- 5 ביוני 2017 בשעה 13:23

      תודה רבה ציפי על המילים החמות <3
      לגבי השדרוג - נשמע טעים מאוד.

  15. אדוה ב- 12 באוקטובר 2017 בשעה 18:03

    היי רות, נראה מעולה! האם לדעתך ניתן לאפות ולא לטגן?

    חוץ מזה האתר שלך מאלף. עכשיו יש פבלובות בתנור.

    • שמח במטבח ב- 15 באוקטובר 2017 בשעה 8:08

      הי אדוה
      אין בעיה לאפות ולא לטגן, זה באמת עניין של טעם.
      ואיזה כיף לשמוע שאהבת את האתר 🙂

  16. מורן ב- 2 באפריל 2018 בשעה 12:48

    עשיתי עכשיו יצא מעולה ולקח בדיוק 2 דקות.
    ודרך אגב, אני הולכת עם החטא עד הסוף, אז הפכתי את זה לגרסא מתוקה עם שילוב של סוכר וניל וסוכר דמררה.
    חג שמח!

    • שמח במטבח ב- 3 באפריל 2018 בשעה 14:25

      נשמע מסקרן השילוב המתוק. מעולם לא טעמתי פולנטה מתוקה.
      חג שמח 🙂

השאר תגובה