הבחושה המושלמת – וניל ופטל

בסביבה שלי עוגות בחושות לא זוכות ליותר מדי תהילה. משום מה עוגה בחושה תמיד נחשבת לעוגה "פושטית" היא איננה עוגה ראוותנית ומכינים אותה "על הדרך" ובדרך כלל לא לארועים מיוחדים – היא גם לא מגיעה עם שלל קישוטים, אין עליה קרמים ולרוב היא מוגשת כמו שהיא, או מקסימום בתוספת אבקת סוכר.

אבל.. עם השנים גיליתי שעוגה בחושה טובה יכולה להיות ה-עוגה במפגשים. היא קלילה ורכה ומתוקה במידה ופתאום, למרבה ההפתעה, לכולם מתחשק לטעום ממנה חתיכה, ובמיוחד אלה שבדיאטה ואינם רוצים להשתולל עם עוגת קרם עתירת קלוריות.

הבחושה המושלמת

את העוגה שאביא בפניכם אני מכינה כבר שנים בכל מיני וריאציות. היא נראית תמימה למראה, אבל אחרי שטועמים ממנה מבינים למה התכוונתי. והכי כיף – לא פעם קיבלתי עליה את התגובה הבאה: חשבתי שזו סתם עוגה אבל היא לגמרי "וואו". וכמובן שמייד נלוות לכך גם בקשת מתכון (וכך היה עוד הרבה לפני שפתחתי את הבלוג).

למעשה מדובר בתערובת וניל בסיסית ועשירה, שטעימה גם כמות שהיא. אני אוהבת לשדך לה פירות יער שמעניקים לה חמצמצות נפלאה.
ולגבי התוספת – כמובן שלא חייבים להשתמש בפירות יער טריים (שעלותם גבוהה ושעונתם קצרה) מכיוון שהאפיה ממילא לא משאירה אותם בצורתם הבסיסית אין בעיה להשתמש בקפואים. אני הכי אוהבת לשלב אותה עם פטל.
אפשר גם לגוון ולהכין את העוגה בטעמים אחרים (עם פירות אחרים, או בלי פירות בכלל), עם תוספת של כף אבקת נס קפה לקבלת עוגה בטעם קפה, או אולי בכלל להכין כעוגת שיש על ידי העברת שליש מהתערובת לקערה נפרדת שאליה מוסיפים 100 גר' שוקולד מריר מומס עם 2 כפות חלב.

DSC_0431

החומרים לעוגת הבסיס (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ):

200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גר') סוכר
3 ביצים גדולות
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות (350 גר')  קמח
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה (או יוגורט בטעם טבעי)
חופן פירות יער קפואים (אני הכי אוהבת פטל אדום אבל כל פרי שתבחרו יעבוד)

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות בטורבו

בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה. מוסיפים הביצים, אחת אחת, ובין כל הוספה מגרדים את דפנות התבנית. חשוב לערבל כל פעם עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת ורק לאחר מכן להוסיף את הביצה הבאה.
מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
מוסיפים מחצית מכמות הקמח יחד עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבלים מעט.
מוסיפים את השמנת החמוצה (או היוגורט) ומערבלים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
חשוב לא לערבל יתר על המידה כי אז העוגה מקבלת מרקם של "חנק".

הכנת הבצק

יוצקים את תערובת העוגה לתבניות (כאמור, 2 תבניות אינגליש או תבנית עגולה 26) ומפזרים אותה עם לקקן באופן אחיד על גבי התבניות.

מפזרים מעל העוגה את פירות יער קפואים ומכניסים לתנור.
טיפ שלי: שימו לב שחלק מהפירות ישקעו במהלך האפיה,  ולכן אם אתם רוצים שהפירות יבצבצו בחלק העליון של העוגה שומרים חלק מפירות היער בצד ומסדרים אותם מעל העוגה לאחר כעשר דקות של אפיה.

אופים במשך כחצי שעה עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. אם אופים בתבנית עגולה אופים במשך כ- 40-45 דקות.

מי שרוצה להשקיע במראה יכול לפזר אבקת סוכר על העוגה בגמר האפיה (בעזרת מסננת קטנה).

DSC_0429

אז זוהי העוגה הבחושה הכי נפוצה אצלי (אחרי עוגת שוקולד, כמובן).

אני כבר מחכה לשמוע את התגובות שלכם ויותר מזה, את התגובות של החברים והאורחים אחרי שתגישו אותה. כפי שאמרתי, עוגה מושלמת לקפה!

ולמקרה שתהיתם מאיפה התבנית ההורסת שבתמונה, אז מדובר בתבנית של הקרמיקאית הכה מוכשרת ליאור שחר מסטודיו 1220. יש לי חולשה עצומה לכלים שלה, ואתם בטח יכולים להבין למה 🙂

DSC_0405

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏72 תגובות

  1. פיית העוגיות ב- 16 באוגוסט 2016 בשעה 17:37

    אצלי רק מתחננים לבחושות 🙂
    לגמרי עושה חשק ליישר

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:12

      אני כל פעם מופתעת מחדש כמה אנשים אוהבים עוגות בחושות

    • גאיה מור ב- 26 ביולי 2020 בשעה 10:46

      הכנתי יצא מהמם

  2. לי ב- 17 באוגוסט 2016 בשעה 6:28

    אין לי מיקסר ״רציני״ עם וו גיטרה. רק ידני פושטי. מה אפשר לעשות?

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:09

      להכין עם מיקסר ידני 🙂 גם אני התחלתי ככה ורק אחרי כמה שנים של אפיה קיבלתי את הקיצ'נאייד שלי.

  3. דלית ב- 17 באוגוסט 2016 בשעה 7:08

    בוקר טוב,
    האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:08

      לא מומלץ. שמנת מתוקה דלילה יותר וזה ישפיע על המרקם

      • עדי ב- 21 ביולי 2021 בשעה 17:26

        הי רות, האם אפשר עם פטל טרי?

        • שמח במטבח ב- 26 ביולי 2021 בשעה 9:03

          אפשר גם עם פטל טרי כמוכן. פשוט הפטל הטרי יקר יותר ובאפיה הוא ממילא מפריש נוזלים אז לפעמים נוח יותר להכין עם הקפוא.

  4. ורד ב- 17 באוגוסט 2016 בשעה 10:16

    הי , העוגה נראית נהדר ,
    2 שאלות:
    1. מדוע את מערבבת בוו הספציפי הזה ? האם בעוגות בחושות לא עדיף את המקציף?
    2. לא מצאתי בדף אפשרות להדפיס את המתכון , האם יש אפשרות?
    תודה רבה
    ורד

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:11

      הי ורד
      אני מערבלת עם וו גיטרה כיוון שהמטרה היא להקרים את החמאה ולאחר מכן לערבל את התערובת. וו הקצפה לא יתאים כאן כיוון שהוא לא מיועד לערבול חמאה (הוא עלול להתעקם אם החמאה קרה) והוא מיועד להכנסת אויר לתערובת.
      לגבי הדפסה – כרגע אין אפשרות לקבל קובץ מוכן להדפסה (בעבר היה וזה גרם להפרות חוזרות ונשנות של זכויות יוצרים, לצערי). ניתן להעתיק את הטקסט לוורד ולהדפיס משם.

  5. מישהי נחמדה ב- 17 באוגוסט 2016 בשעה 18:52

    ניראית עוגה ממש מוצלחת!!!
    איזה טעם יש לזה?
    חמוץ? מתוק?

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:09

      אתן לך לנחש.. רמז – זו עוגה

  6. עדי ורסנו ב- 16 בספטמבר 2016 בשעה 8:04

    הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה במרקם משגע!
    איך אני יכולה להפוך אותה לפרווה?

    • שמח במטבח ב- 16 בספטמבר 2016 בשעה 12:21

      העוגה הזו פחות מתאימה לפרווה כיוון שהשמנת החמוצה היא מרכיב חשוב למרקם שלה. הייתי ממליצה במקרה זה לאמץ מתכון אחר,פרווה, ולהוסיף לו את פירות היער

  7. נוי ב- 14 בדצמבר 2016 בשעה 22:41

    אצלי עוגות בחושות מתקשרות בעיקר ל"ללא מיקסר", ולכן אני מחבבת אותן כי, לצערי , עדיין אין לי מיקסר.
    העוגה נראת נפלא.

    אשמור אותה במועדפים לכשיהיה לי מיקסר 🙁

  8. עידית ב- 19 בדצמבר 2016 בשעה 8:08

    היי רות, אני מתה על עוגות בחושות! האם ניתן לשים תותים במ'קום פירות יער? ואם כן, איך ובאיזה יחס? תודה רבה! העוגות שלך נראות כ"כ מגרות…

    • שמח במטבח ב- 19 בדצמבר 2016 בשעה 9:26

      הי עידית ותודה על המחמאה
      בהחלט ניתן להשתמש בתותים. אין כאן יחס המרה כיוון שפשוט שמים את הפירות לפי ההעדפה האישית על פני כל העוגה.

  9. מזי ב- 14 בינואר 2017 בשעה 12:20

    עוגה מעולה!!! החלפתי את השמנת ב200 גרם גבינה לבנה כי זה מה שהיה לי. מצויינת רעה וטעימה

    • שמח במטבח ב- 14 בינואר 2017 בשעה 18:16

      תודה רבה מזי 🙂 איזה כיף לדעת שהמתכון עובד גם עם גבינה לבנה.
      שיהיה לך שבוע נפלא

  10. בתאל ב- 9 במאי 2017 בשעה 14:30

    המתכון נראה מנצח! הבעיה היא שאין לי מיקסר או מיקסר ידני.
    ניתן פשוט לערבב את הרכיבים או להשתמש במקציף ידני?

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2017 בשעה 10:39

      אפשר להכין עם מטרפה ידנית. זה פשוט ידרוש טיפה יותר מאמץ

  11. שירה גוטמן ב- 7 ביוני 2017 בשעה 21:34

    העוגה ניראת נפלא

  12. תמרה ב- 23 ביוני 2017 בשעה 8:59

    באפייה להשאיר טורבו?

  13. רוני ב- 17 בנובמבר 2017 בשעה 12:26

    שבת שלום,
    התערובת (לפני כניסה לתנור) היא מאוד סמיכה. האם כך אמור להיות? תודה מראש 🙂

    • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2017 בשעה 13:07

      הי רוני
      אכן התערובת סמיכה. אבל שימי לב שהיא תופחת די הרבה כך שחשוב להשאיר מקום לעוגה לתפוח.

  14. טלי ב- 21 בנובמבר 2017 בשעה 15:52

    היי, האם אפשר להשתמש בשמנת מעושרת במקום שמנת חמוצה?

    • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2017 בשעה 13:00

      לצערי אינני מכירה שמנת מעושרת – אם מדובר בשמנת שדומה במרקמה אז נראה לי שאפשרי, אם מדובר בשמנת נוזלית זה כבר משנה את המתכון

  15. יובל ב- 7 בינואר 2018 בשעה 23:55

    ווואוו!!! יצא מדהים 🙂
    מזמן לא נתקלתי בבחושה כזאת מעולה!

    • שמח במטבח ב- 9 בינואר 2018 בשעה 15:23

      שמחה שאהבת 🙂 זו הבחושה הקבוצה אצלי בבית

  16. בתאל ב- 18 בינואר 2018 בשעה 20:59

    הי רות האם אפשר לשים ריבת פטל במקום את הפרי עצמו?
    יש לנו בעיית כשרו. עם הפירות האלו… והעוגה נשמעת מצויינת לשבת ?

    • שמח במטבח ב- 21 בינואר 2018 בשעה 9:23

      הי בתאל
      אפשר לשלב ריבת פטל במקום. יוצא מאד טעים

  17. יפעת ב- 26 בינואר 2018 בשעה 13:20

    הכנתי והוספתי לתערובת שוקלד ציפס לבן. מחכה לראות איך יצא.

    • שמח במטבח ב- 27 בינואר 2018 בשעה 12:01

      בטוחה שיצא טוב.
      טיפ קטן לפעם הבאה – כדי שהשוקולד צ'יפס לא ישקעו תערבבי אותם עם מעט קמח

  18. טל ב- 27 באפריל 2018 בשעה 14:29

    העוגה הכי טובה בעולם! אני מכורה אליה. היא פשוט מושלמת!

    • שמח במטבח ב- 28 באפריל 2018 בשעה 10:30

      תודה רבה טל. גם אצלי זו העוגה הקבועה. ממש שמחה שאהבת

  19. שולמית ב- 10 במאי 2018 בשעה 15:29

    היי, האם אפשר להשתמש בשמן רגיל במקום חמאה?

    • שמח במטבח ב- 10 במאי 2018 בשעה 17:13

      במקרה זה אי אפשר. לחמאה יש תפקיד בהקרמה

  20. קארין בנישו ב- 17 במאי 2018 בשעה 6:26

    היי,
    האם פירות היער צריכים להיות קפואים או שעלי להפשירם לפני ההוספה לעוגה?

    תודה!

  21. אירה ב פ ב- 11 ביוני 2018 בשעה 14:01

    אם רוצים להפוך למאפינס- לשנות משהו? ועוד שאלה- יוגורט 1.7 אחוז שומן בסדר?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2018 בשעה 14:18

      אין בעיה להכין במאפינס. רק זמן האפיה ישתנה.
      שימי לב שהמאפינס תופחים מאוד אז למא עד חצי או שני שליש גובה בלבד.
      ואין בעיה עם יוגורט 1.7 אחוז

  22. מיה ב- 2 באוגוסט 2018 בשעה 17:02

    נראית מצוין! לצורך הסבה לעוגת יום הולדת – מתאים לצפות בקצפת?

    תודה!

    • שמח במטבח ב- 3 באוגוסט 2018 בשעה 4:45

      אין בעיה לצפות בקצפת. קחי בחשבון שזו עוגה פחות אוורירית מטורט, כך שאם בא לך לחגוג עם עוגה עם קצפת אני ממליצה להכין טורט (חפשי בחלונית החיפוש "טורט" ותקבלי כמה מתכונים מצויינים) או ללכת על מתכון לעוגה שמראש באה עם קרם (אני הכי אוהבת את עוגת השכבות עם הפטל – היא מצויינת גם בלי פטל)

  23. מיה ב- 5 באוגוסט 2018 בשעה 8:19

    תודה רבה!

  24. עדי פילצר ב- 30 במרץ 2019 בשעה 16:05

    הי רות
    אני רוצה להכין קאפקייקס, האם העוגה הזו מתאימה? מאד אוהבת את המרקם שלה.

    תודה.

    • שמח במטבח ב- 30 במרץ 2019 בשעה 20:25

      הי עדי
      העוגה בהחלט מתאימה גם כקאפקייקס. קחי בחשבון שמקבלים מהתערובת די הרבה קאפקייקס. זמן האפיה כמובן מתקצר ולוקח כ 15 דקות להערכתי
      ועוד עצה חשובה – תמצאי רק עד 2/3 גובה התבנית. התערובת עולה הרבה באפיה

  25. עדי פילצר ב- 30 במרץ 2019 בשעה 21:26

    תודה רבה!

  26. לימור ב- 31 ביולי 2019 בשעה 10:47

    שלום
    אם אני מעוניינת להכין רק תבנית אחת – האם להשתמש בביצה אחת או שתיים?
    תודה רבה

  27. לימור ברנס ב- 5 באוגוסט 2019 בשעה 7:19

    שלום
    אם אני מעוניינת להכין רק תבנית אינגליש קייק אחת – האם להשתמש בביצה אחת או שתיים?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 5 באוגוסט 2019 בשעה 7:58

      זה תלוי בגודל הביצה. אם היא קטנה שימי 2. אם היא גדולה או XL שימי אחת

  28. שושנה ב- 14 בנובמבר 2019 בשעה 11:41

    היי, נראה מצוין.
    2 שאלות:
    1. האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?
    2. האם ניתן להקפיא או שלא מומלץ?
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 16 בנובמבר 2019 בשעה 9:11

      אין בעיה להשתמש בשמן קוקוס. לגבי הקפאה – אפשר אבל אני פחות אוהבת להקפיא בחושות.

  29. לילי ב- 23 בנובמבר 2019 בשעה 18:26

    היי האם אפשר להחליף את החלב בחלב סויה/שקדים/מי קוקוס?

  30. דבי ב- 20 בינואר 2020 בשעה 0:01

    נעלמה השאלה שלי!
    אשמח לתשובה!
    אני כבר מבינה מתגובות אחרות שאפשר חלב קוקוס במקום חלב, ושמן קוקוס במקום חמאה,
    השאלה מה העם השמנת אפשר חלב קוקוס מופחת קלוריות במקום?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:31

      אין בעיה להשתמש בחלב קוקוס במקום בשמנת קוקוס

  31. דבי ב- 20 בינואר 2020 בשעה 0:06

    כבר מצאתי תשובה שלך גם לשאלה הזו.

    האם רסק תפוחי עץ יחליף את השמנת?

    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:30

      לא ניסיתי על המתכון הספציפי הזה, כך שאני לא יכולה לתת לך תשובה בעניין זה.
      רסק תפוחים מחליף בעוגות טבעוניות את הביצה, פחות את השמנת.

  32. שון ב- 15 באפריל 2020 בשעה 23:37

    היי
    מתכננת לאפות לכבוד יום ההולדת של אבא שלי אבל הוא לא מחובבי החמאה. רציתי לדעת האם היא מורגשת מאוד וזה עושה את העוגה לכבדה.
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 22 באפריל 2020 בשעה 8:10

      הי שון, בעוגה הזו החמאה מורגשת במרקם לא בטוחה שבטעם. יש הבדל בין טעם של חמאה שמורחים על לחם לבין הטעם והמרקם שחמאה נותנים באפיה והשאלה היא אם הוא אוכל עוגות עם חמאה או שגם בעוגות זה מפריע לו 🙂

  33. הלה בחשיאן ב- 11 ביוני 2020 בשעה 21:43

    היי רות אני ממש רוצה להכין את העוגה אבל יש לי רק ביצי מדיום. האם מתאים או להוסיף אחת? ובנוסף אני רוצה לשיש את העוגה וגם שוקולד אין לי. האם אפשר במקום זה להוסיף קקאו לכמות קטנה של הבלילה לשיוש?

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2020 בשעה 21:24

      הי הלה
      לגבי הביצים – אם יש לך מדיום והם קטנים יחסית תוסיפי עוד ביצה
      לגבי השיוש – אם אין לך שוקולד את יכולה להשתמש בכמה כפות ממרח שוקולד ולערבב אותן עם חלק מהתערובת הלבנה. אל תוסיפי קקאו זה לא יתן את אותו אפקט ובשביל צבע כהה תצטרכי לשים הרבה קקאו שיהפוך את התערובת ליבשה.

  34. אושרה רוזנצןייג ב- 17 ביוני 2020 בשעה 15:49

    עוגה מעולה

  35. סיגל ב- 18 ביוני 2020 בשעה 10:51

    שאלה
    רות קניתי פטל קפוא
    הוא נורא חמוץ
    זה לא יפגע בטעם של העוגה?
    זו פעם ראשונה שאני מכינה עוגה עם פירות יער

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 19:09

      הי סיגל
      פטל אכן טיפה חמוץ אבל העוגה מתוקה אז הטעמים יתאזנו. אם ממש חמוץ לך את יכולה להוסיף לו מעט סוכר ולערבב לפני ההוספה לעוגה

  36. שירן ב- 26 בדצמבר 2020 בשעה 18:58

    היי, אפשר להשתמש בקמח תופח במקום? אם כן מה הכמויות ?

    • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 20:08

      קמח תופח הוא קמח שהוסיפו לו אבקת אפיה. הכמות תישאר זהה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *