בשר מפורק בצ'יק צ'ק
בשר מפורק, אחחחח, איזו המצאה מדהימה זה הדבר הזה. בשר לקדירה שמבשלים כמה שעות ברוטב עד שהוא רך רך ואז מפרקים אותו עם מזלג לחוטים ומגישים אותו כשהוא עם הרוטב שבו התבשל. איזה תענוג זה הדבר הזה!!!
בתכניות אוכל מארצות הברית רואים פעמים רבות בשר מפורק (pulled apart meat) מוגש בלחמניה שישר סופגת את כל הרוטב הטעים שבו התבשל הבשר וביחד זה תמיד נראה לי הסנדוויץ האולטימטיבי.
אז כמובן שבתקופת הקורונה, כשכל הרשת געשה בתמונות אוכל, החלטתי שהגיע הזמן שגם אני אכין בשר מפורק. והאמת שהכי קיבלתי חשק מתמונות ששיתפו חברות בקבוצת הפייסבוק של שמח במטבח במסגרת שרשור הבישולים השבועי שיש לנו בקבוצה (ובמיוחד אתי האטון ויפית נוימן היקרות). הן עשו לי כזה חשק שברגע שיכלתי הכנתי.
ואחרי שעשיתי כמה ניסיונות, שיחקתי עם סוגי הבשר ועם הרוטב, אני שמחה לשתף אתכם בגירסה שלדעתי יצאה הכי טעימה וגם הכי קלה להכנה.
החומרים:
1.5 – 2 קילו קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – אני מכינה עם צלי כתף (מס' 5) ועם אסאדו בלי עצם
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
3/4 כוס רוטב בר בי קיו
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן או סוכר חום
כוס יין לבן (לא חובה, אבל מוסיף)
מים לכיסוי הבשר
**אם לא רוצים רוטב בר בי קיו קנוי אפשר להכין רק עם רוטב של סויה סילאן ויין אבל הרוטב ממש ממש מוסיף פה.
להגשה – לחמניות עננים (המתכון כאן) או כל לחמניה שתרצו (או בלי לחמניה..)
ההכנה:
בשלב הראשון מטגנים מעט את הבשר עד להשחמה. מחממים טוב טוב את הסיר עם מעט שמן ומניחים את החתיכות עם רווחים ביניהן. לכמות כזו של בשר צריך לצרוב את נתחי הבשר בכמה סבבים ולא לשים את כל הבשר בסיר כי אז הוא לא ישחים יפה.
מבחינת הבשר ניסיתי כל מיני נתחים לבישול ארוך והגעתי למסקנה שהשילוב הכי טעים יוצא כשמכינים עם צלי כתף (מס' 5) -שזה הנתח המושלם לקדרות ואם בא לכם לשלב שימו גם אסאדו בלי עצם שהוא נתח יותר שומני. ביחד זה פשוט גן עדן!
אני אוהבת להשתמש בסיר רחב וכבד כי אז יש לי מקום לכל הבשר בלי לצופף אותו יותר מדי. כאן נכנס יתרון ענק של הכיריים שלי (אינדוקציה של סימנס). שיש להם אזור בישול שבנוי כרצועה אחת ארוכה שאפשר להשתמש בו כאזור אחד (שיתאים לסירים גדולים ולתבניות ארוכות למשל) או כשני אזורי בישול נפרדים.
וחזרה לבשר – כאמור, משחימים אותו טוב טוב מכל הצדדים, כל פעם כמה חתיכות (מה שמוכן מעבירים לצלחת בצד) עד שכל הבשר שחום יפה.
כשמסיימים עוברים להשחים את הבצל. אגב, אפשר גם להתחיל קודם בבצל ואז לעבור לבשר. זה לא ממש קריטי.
בסיום ההשחמות מכניסים לסיר את הבשר, הבצל ואת חומרי הרוטב – רוטב בר בי קיו, סויה, סילאן ויין. אני אישית לא מוסיפה מלח ופלפל כי רוטב הבר בי קיו והסויה מלוחים מספיק.
אם רואים שהנוזלים לא מכסים את הבשר עד הסוף (כמו בתמונה) מוסיפים עוד מים עד לכיסוי.
מחממים הכל יחד עד שהנוזלים בסיר מגיעים לרתיחה. ואז סוגרים מכסה, מנמיכים את החום לבעבוע עדין (בכיריים שלי זה היה על דרגת חום 4.5 – 5) וממשיכים לבשל עוד 3-4 שעות עד שהבשר רך רך רך (ואפשר גם יותר אם יש לכם זמן).
בשלב הזה אפשר גם להעביר את הסיר לתנור לחום של 120-140 מעלות (תלוי כמה חזק התנור שלכם) ולתת לבשר להתבשל בסיר 3-4 שעות עד שהבשר רך.
חשוב לוודא שהבשר מכוסה בנוזלים אחרת החלק העליון שלו יתייבש.
בשלב הזה הבשר מוכן ואפשר לפרק אותו לחוטים חוטים בעזרת מזלג. מבטיחה לכם שלא תוכלו להתאפק ותהיו חייבים לטעום.
אגב, הבשר בשלב הזה יכול להיות מוגש גם כקדירה ולא חייבים לפרק אותו. אני פשוט מאוד אוהבת לאכול אותו מפורק בגלל הרוטב שלו. זה מדהים יחד.
את הבשר אפשר להגיש מייד ואפשר גם לקרר ולהגיש למחרת. כמו תבשילי קדירה אחרים ההמתנה רק תעשה לו טוב והוא יהיה רך יותר.
אפשר להגיש את הבשר כפי שהוא ושכל אחד יאכל בצלחת עם תוספות כרצונו. אני אוהבת להגיש אותו עם לחמניות שיספגו את הרוטב. זה טעים ברמות מטורפות.
יש כאלה שמגישים עם באן, אבל אני אישית מעדיפה לחמניות שמרים אפויות ובמיוחד את לחמניות העננים שלי שהן רכות רכות וסופגות את הרוטב בצורה מושלמת.
הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג באינסטגרם או בפייסבוק,כי הכי כיף לראות את הביצועים שלכם וגם לשמוע מכם – בפייסבוק יש לנו קבוצה ממש כייפית ואתם מוזמנים להצטרף ????
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.
בשר מפורק בצ'יק צ'ק
מצרכים:
- 1.5 - 2 קילו בשר לבישול ארוך חתוכך לקוביות גדולות עדיף צלי כתף (מס' 5) ואסאדו בלי עצם
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 3/4 כוס רוטב בר בי קיו
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות סילאן או סוכר חום
- 1 כוס יין לבן
- מים לכיסוי הבשר
הוראות הכנה:
- משחימים את הבשר מכל הכיוונים. עשו זאת בכמה סבבים ולא את כל הבשר יחד. מעבירים לצלחת נפרדת
- משחימים את הבצלים עם מעט שמן עד להזהבה
- מחזירים את הבשר לסיר עם הבצלים ומוסיפים את יתר החומרים (בר בי קיו, סויה, סילאן ויין)
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את החום, סוגרים מכסה ומבשלים במשך 3-4 שעות עד שהבשר רך.
- אפשר להעביר לתנור ולאפות בום של 120-140 מעלות.
- לאחר הבישול מפרקים את הבשר לחוטים ומגישים
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
המתכון פותח בשיתוף סימנס
בס"ד
הי, דבר ראשון את מדהימה!
אחרי שניסיתי כמה מתכונים שלך ויצאו ממש מוצלח,
אני ממש נצמדת למתכונים שאת מעלה…
התבאסתי לראות ששמת קישור לבשר המפורק
ללחמניות חלביות… דווקא לשמחתי הבלוג שלך די מכבד…
שבת שלום ותודה על הכול!
הי אלישבע
מצטערת שהתבעסת שקישרתי ללחמניות החלביות. אין בעיה כמובן להכין עם כל לחמניות שאת אוהבת. זה לא נעשה ממקום של חוסר כבוד לאף אחד אלא נעשה בתמימות.
שיהיה שבוע טוב 🙂
בת שבע שלום,
התייחסת על "לכבד", כאשר ברור שהתכוונת שמי שאינו שומר כשרות יכבד את שומרי הכשרות
כל אדם באשר הוא צריך לכבד את העדפותיו ובחירותיו של האחר
בעצם כך שאת מלינה על פרסום מתכון של לחמניה חלבית לצד מתכון לבשר, הלכה למעשה את אינך מכבדת את העדפותיה של בעלת הבלוג
ועוד נקודה – האם בעלת בלוג שומרת כשרות תפרסם מאכלים לא כשרים כדי שהבלוג שלה יהיה "די מכבד" את אלה שאינם שומרי כשרות?
כנראה שלא
חילוניות ושמירת מצוות הן בחירות ערכיות – בקשר שמירת כשרות, ובכלל – והציפייה לכבוד היא דו כיוונית
את אותו כבוד שאת מבקשת שיוענק לך ולבחירותייך מן הראוי שתעניקי לאחר ולבחירותיו
בול!
איש באמונתו יחיה
כל כך נכון!
ורק לידיעה, המלצתי בחום על המתכון לחברה טובה שהיא חרדית, כל כך נהנתה ממנו ומהלחמניות (שהכינה בגרסת הפרווה, שגם מפורטת לגמרי במתכון). כך שלהלין על מחברת הבלוג, שגם נותנת את הגרסה הפרווה לרגישים לחלב ולשומרי הכשרות, היא הדבר המאד לא מכבד.
תודה רבה נגה.
תודה רבה על מתכון נפלא! מוסבר ומצולם מצויין.
תודה גם על הקישור ללחמניות הנפלאות, שמשתדכות מושלם עם הבשר!
תודה רבה מאיה. שמחה לשמוע שאהבת
התגובה שלך אינה מכבדת. את נכנסת לבלוג של מישהי עם אורח חיים שונה משלך ומבקשת ממנה להתאים את עצמה אליך.
אני מציעה לך לקחת מפה את הטוב ולהתאים אותו לאורח החיים שלך.
ואז תגלי איך שני אורחות חיים מתקיימים במקביל ובהדדיות מבלי לפגוע זה בזה.
שתהיה שבת שלום
מסכימה איתך על כל מילה. חיה ותן לחיות
מתכון סוף ! פשוט ברור ויוצא אליפות
תודה רבה מיטל 🙂 שמחה שאהבת
היי, עשיתי את המתכון אחד לאיד, יצא מושלם וטעים וקטפתי מחמאות בזכותך ♥️♥️ תודה רבה
שמחה מאוד לשמוע ליליאן 🙂
היי
לא הבנתי אם להעביר לתנור אחרי בישול של 3/4 שעו
או לרק תנור?
לאחר 3-4 שעות זה כבר מוכן.
אפשר לבשל על הכיריים ואפשר בתנור
אחד המתכונים המושלמים!!!!!!
אחת המנות הכי אהובות עליי כשאני יוצאת, וזה נראה מעולה בפוסט. כבר קבענו שמחר מנסים את זה בבית :)))
תודה אהובה
נשמע מעולה!! רק משהו קטן שאשמח לחידוד.. לשים את הבשר גם על הגז וגם אחר כך בתנור? או שמספיק רק על הגז 3-4 שעות?
שבוע טוב!
אני לרוב שמה על הגז בהתחלה לחימום הראשוני ואז מעבירה לתנור, אבל אין בעיה גם לבשל רק על הגז. זה יוצא מדהים בכל מקרה
אפשרי לבשל את הבשר בישול ארוך בקדרה חשמלית?
ואם כן צריך קודם לטגן ולהשחים בסיר אחר ואז להעביר לקדרה החשמלית?
תודה רבה!!
אפשר גם בקדרה חשמלית. רצוי עדיין להשחים את הבשר לפני שמעבירים לקדרה וגם לדאוג שהנוזלים יגיעו לרתיחה.
מה יכול להחליף את רוטב הבר בי קיו?
הי ריקי
כתבתי במתכון שאפשר להכין גם בלי הבר בי קיו ולהכין עם סילאן וסויה ויין.
הי
נראה ממש טוב. הייתי רוצה לנסיון ראשון להכין חצי כמות.
לצמצם הכל לחצי ? ומה עם זמן בישול ? נשאר ?
תודה!
שיוואוו הכנתי ויצא אשששש!! תודה רבה לך!
תודה יעל. שמחה שאהבת 🙂
צהריים טובים!
מניחה שאפשר להכין בכל רוטב שהוא, נכון?
תודה !
בהחלט. איזה רוטב שאת אוהבת
על איזה רוטב ברביקיו את ממליצה?
כל רוטב ברביקיו. אני קונה כאלה שאני רואה בתווית האחורית שיוצרו בארצות הברית
אני רואה שלאחר חצי שעה המים מתחילים לרדת שלא יתייבש מה עושים? הנחתי על אש הכי קטנה בגז.
תודה
אפשר להוסיף מים אם הם יורדים מהגובה של הבשר
שלום.
שמח על המתכון. האם אפשר במקום גז לשים בתנור על 140 160 ל 3 שעות לאחר רתיחה?
בוודאי. זה גם כתוב במתכון
צהריים טובים ,
מעוניינת להכין למחר לארוחת שבת .
רכשתי את הבשר היום לדעתי בטעות קניתי צלי כתף מספר 4 , האם זה מתאים ? או שאלך לקנות 5 ?
הי חגית,
אמנם עניתי לך כבר בפייסבוק אבל כותבת גם פה שאין בעיה עם מספר 4
יצא מושלםםםםםםםםם. הגשמת לנו חלום.
תודה ג'ודי יקרה <3 משמחלשמוע
היי
רציתי לשאול האם שייך לבשל את הבשר כגוש שלם
ולפרק בהגשה בשולחן.
אם כן כמה זמן מבשלים אותו?
הי
אני ממליצה לבשל בקוביות ולא כגוש שלם כי זה מאריך את זמן הבישול וממילא מפרקים את הבשר לחוטים
אם את רוצה לבשל כגוש – זה לפחות 3-4 שעות של אפיה ועדיף יותר
זה בתנור מעל 3 שעות. מריח נפלא אבל… כמות המים לא מצטמצמת כלל.. ממש מרק.
את קודם מסננת מהנוזלים ואז מפרקת ומוסיפה נוזלים לפי צורך? איך זה עובד? (אם אפרק בתוך הנוזלים זה יצא לי מאק עם בשר מפורק – רחוק מאיך שנראה בתמונה)
אז ככה, זה נראה הרבה נוזלים ובפעם הראשונה שהכנתי העברתי חלק מהנוזלים לקערה בצד, פרקתי את הבשר ואז החזרתי. אבל בתכלס באופן מפתיע כמות הנוזלים התאימה בדיוק לבשר כי הוא עוד סופח נוזלים וכשמחממים שוב הנוזלים גם מסמיכים.
אם אתה חושש תעביר חלק מהנוזלים לקערה נפרדת ובמידת הצורך תוסיף
היי!
אם יש לי אסאדו עם עצם.. מתאים להכניס לקדרה ולהוציא את העצם בזמן הפירוק?
בוודאי מתאים. אני אוהבת לשלב גם עם עצם וגם בלי כי העצם נותנת תוספת מדהימה לטעם
הי, האם זה מתכון שמתאים גם למנה מקסיקנית, ולהכניס לטורטיה? אם לא, מה השינויים שכדאי לעשות?
לא יצא לי להכין כגירסה מקסיקנית. המנה עצמה טעימה מאוד ואין בעיה לאכול מהבשר בטורטיות, אולם אם אתה רוצה להפוך את הטעמים ל"מקסיקנים" אני מציעה ללכת מראש על מתכון מקסיקני במקום לעשות החלפות. שיטת ההכנה תהיה דומה כמובן אבל התיבול יהיה אחר.
אפשר להכין את הבשר בסיר לחץ?
ואם כן כמה זמן
אפשר גם בסיר לחץ. אני מעריכה שיקח שעה, אבל לא הכנתי מזמן בסיר לחץ.
האם ניתן לאחר בישול של שעתיים להעביר לפלטה לכל הלילה ?
אין בעיה
היי
אם אחליף את רוטב הברביקיו בצילי מתוק ילך טוב?
לא ניסיתי אבל עקרונית אמור לעבוד
האם זה יוצא מתקתק? טעמתי בשר מפורק במתיקות עדינה (לא מתוק!) והטעם לא יוצא לי מהראש אני ממש רוצה לנסות לשחזר
זה בטעמי בר בי קיו אז המתיקות עדינה. ממליצה בחום לנסות
לעשות גם את שלב 5 וגם את שלב 6? 3 במחבת ו3 בתנור או או או
אנא קרא את המתכון המפורט עם התמונות, הכל כתוב שם
בתמצית – מתחילים על הכיריים עד שמגיעים לשלב שכל החומרים בסיר רתחו. משם או שממשיכים על הכיריים בחום נמוך או שמעבירים לתנור.
מתכון מושלם של הבשר (השתמשתי בשילוב של אסאדו וצלעות)
טעים בטירוף
רצה להכין שוב !!
תודה רבה מיה. אכן מתכון שמאוד אהוב אצלנו. וכיף לשלב כמה נתחים
הי
לכמה לחמניות הכמות במתכון זה מתאימה*? לחמניות ארוכות רגילות
תודה!
זה תלוי בגודל הלחמניות ולכמה בשר את שמה בכל לחמניה. הכמות פה מספיקה לדי הרבה מנות.
האם אפשר לבשל בסיר רגיל ולא קרמי?
בוודאי. כל סיר עם תחתית עבה יתאים פה.
תודה:))
הכנתי היום ויצא מעדן, הילדים ניקו את הסיר. רק דבר אחד קצת ביאס וזה כמות הנוזלים לאחר 4 שעות בישול. בעצם התבשיל לא איבד נוזלים בכלל כך שבסופו של דבר טעים טעים אבל הבשר ממש בתוך מרק דליל של נוזלים ולא קדירה. יש לך רעיון איך אפשר לשפר?
במקרה כזה אם רואים שיש הרבה נוזלים אפשר להסיר את המכסה ולתת לכל התערובת להתבשל ולהתאדות ואז זה בתוך קדירה.
חשוב גם לציין שגם אם יש קצת יותר נוזלים זה לא נורא כי כשמפרקים את הבשר יש שטח פנים גדול יותר ואז טוב שהבשר נמצא בתוך הנוזל – אם אחרי הפירוק עדיין תרגיש שיש יותר מדי נוזלים אפשר תמיד לעשות את האידוי.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להשתמש ביין אדום במקום הלבן?
אין בעיה. ואם אין יין אפשר גם מים
היי, אני רוצה לנסות את המתכון לשישי בערב, יש לי סיר שמתאים לתנור אבל בלי המכסה איך אני יכולה לסגור את הסיר לבישול ארוך בתנור עם נייר כסף זה מספיק? ומה הכמות שאני שמה של הבשר יותר צלי או אסאדו? ושאלה אחרונה האם אני יכולה להכין בחמישי ולחמם בתנור בשישי בערב או שזה יתייבש ועדיף להכין בשישי בבוקר?
אם המכסה לא מתאים לתנור אני מציעה לצפות בציפוי כפול – גם נייר אפיה שיכסה ישירות את תכולת הסיר (ואין בעיה שיגע בתבשיל) ומעליו נייר אלומיניום שיכסה את כל הסיר.
לגבי הכמויות – מה שנראה לך מתאים. לפעמים אני שמה יותר אסאדו ולפעמים פחות, מה שנראה לי באותו היום.
מבחינת הכנה מראש- אין בעיה להכין בחמישי ולחמם בשישי. שימי לב רק לתכולת הנוזלים בחימום החוזר.
אחרי נסיונות רבים של אתרים אחרים רציתי לומר שהמתכון הזה ממש אבל ממש מצויין. מאז ניסיתי עוד כמה מהמתכונים שלך (פאי פקאן, עוגיות שלג, פרעצל…) כל מתכון פוגע בול. תודה רבה ממני ומהמשפחה. הבלוג שלך הפך לאתגר שמצליח להפתיע ממש לטובה עם כל מתכון.
תמיר.
תודה רבה תמיר 🙂 ממש שמחה לשמוע
היי רות, אני מתכננת להכין את המתכון לשישי בערב..
איך את ממליצה לחמם את הקדירה במידה ואכין אותה בבוקר?
לגבי הלחמניות, אני יכולה להכין אותם בבוקר והן יהיו מספיק טריות לערב? לשמור אותן בחוץ בטמפ׳ החדר?..
תודה רבה
אין בעיה ואפילו טוב להכין יום מראש כי הבשר ממשיך להתרכך. את מכינה כרגיל, מפרקת את הבשר ונותנת לכל החוטים הללו לספוג עוד מהרוטב ולמחרת מחממים רגיל.
לגבי הלחמניות, נשמרות היטב כמה ימים בכלי סגור. יום יומיים ראשונים בטמפ חדר בשאר אני מכניסה למקרר.
ניראה מעולה, אפשר להכין עם קוביות צוואר?
הי חן. צואר לא כל כך מתאים להכנת בשר מפורק. אני משתמשת בצואר לבשר טחון לקציצות ולבולונז
היי, האם ניתן להכין עם חצי מכמות הבשר?
כן
היי תודה על המתכון
תגידי אפשר להשחים את הבשר בתנור במקום הטיגון בסיר?
בעקרון אפשר להכניס לתנור בחום גבוה מאוד. אבל לדעתי הבשר מקבל השחמה יפה יותר בטיגון בסיר
תודה רבה על המתכון הקל והמוצלח. כבר כמה שבועות שיש לי תשוקה עזה לכריך בשר מלא שחיתות…. התענגתי על כל ביס 😋😋
כמה כיף לשמוע 🙂 זה באמת כריך נהדר ואני שמחה לשמוע שגם אתה אהבת
הי אם אני מבשלת את הבשר ביום חמישי , ומגישה ביום שישי, לא הבנתי אם לסנן אותו מהמוזלים ביום חמישי ולדים אותו ברוטב, או רק ביום שישי לסנן ולשים את הרוטב בבשר?
תשאירי בנוזלים, לפני ההגשה תעבירי חלק מהנוזלים הצידה, תפרקי את הבשר ואם תראי שחסר נוזלים תוסיפי.
תודה על מתכון מדהים
שאלה לגבי פירוק הבשר- האם להוציאו ולהפקידו מהרוטב בשיר או לפרד אותו יחד עם הנוזלים בסיר?
תודה רבה ❤️🙏
אם יש הרבה נוזלים בסיר יותר קל להוציא לצלחת, לפרק ולהחזיר לסיר עם הנוזלים.
היי אני מכינה את המתכון ממש עכשיו המים התייבשו לי והבשר קצת התייבש… האם יש דרך חזרה?
פשוט תוסיפי נוזלים לסיר ותמשיכי לבשל
במידה ואין לי סיר כבד לקדרה אלא סיר רוסטר יכול להתאים או סיר דומה חדש ? הכוונה לסיר גדול ושאלה נוסף במידה ויש רק קג בשר יכול ללהספיק למשפחה של 10 נפשותכולל ילדים קטנים ?
הי מוטי, אין בעיה להכין את הבשר המפורק בסירים אחרים, מה שנוח לך לבישול ארוך יעבוד.
ואין בעיה להכין גם עם קילו בשר. אבל להערכתי זה לא יספיק ל 10 נפדות, אלא אם כן יהיו עוד כמה מנות בשריות ולא כולם יאכלו ממנה.