בשר מפורק בצ'יק צ'ק

בשר מפורק, אחחחח, איזו המצאה מדהימה זה הדבר הזה. בשר לקדירה שמבשלים כמה שעות ברוטב עד שהוא רך רך ואז מפרקים אותו עם מזלג לחוטים ומגישים אותו כשהוא עם הרוטב שבו התבשל. איזה תענוג זה הדבר הזה!!!

בתכניות אוכל מארצות הברית רואים פעמים רבות בשר מפורק (pulled apart meat) מוגש בלחמניה שישר סופגת את כל הרוטב הטעים שבו התבשל הבשר וביחד זה תמיד נראה לי הסנדוויץ האולטימטיבי.

אז כמובן שבתקופת הקורונה, כשכל הרשת געשה בתמונות אוכל, החלטתי שהגיע הזמן שגם אני אכין בשר מפורק. והאמת שהכי קיבלתי חשק מתמונות ששיתפו חברות בקבוצת הפייסבוק של שמח במטבח במסגרת שרשור הבישולים השבועי שיש לנו בקבוצה (ובמיוחד אתי האטון ויפית נוימן היקרות). הן עשו לי כזה חשק שברגע שיכלתי הכנתי.

ואחרי שעשיתי כמה ניסיונות, שיחקתי עם סוגי הבשר ועם הרוטב, אני שמחה לשתף אתכם בגירסה שלדעתי יצאה הכי טעימה וגם הכי קלה להכנה.

החומרים:

1.5 – 2 קילו קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – אני מכינה עם צלי כתף (מס' 5) ועם אסאדו בלי עצם
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
3/4 כוס רוטב בר בי קיו
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן או סוכר חום
כוס יין לבן (לא חובה, אבל מוסיף)
מים לכיסוי הבשר

**אם לא רוצים רוטב בר בי קיו קנוי אפשר להכין רק עם רוטב של סויה סילאן ויין אבל הרוטב ממש ממש מוסיף פה.

להגשה – לחמניות עננים (המתכון כאן) או כל לחמניה שתרצו (או בלי לחמניה..)


ההכנה:

בשלב הראשון מטגנים מעט את הבשר עד להשחמה. מחממים טוב טוב את הסיר עם מעט שמן ומניחים את החתיכות עם רווחים ביניהן. לכמות כזו של בשר צריך לצרוב את נתחי הבשר בכמה סבבים ולא לשים את כל הבשר בסיר כי אז הוא לא ישחים יפה.

מבחינת הבשר ניסיתי כל מיני נתחים לבישול ארוך והגעתי למסקנה שהשילוב הכי טעים יוצא כשמכינים עם צלי כתף (מס' 5) -שזה הנתח המושלם לקדרות ואם בא לכם לשלב שימו גם אסאדו בלי עצם שהוא נתח יותר שומני. ביחד זה פשוט גן עדן!

אני אוהבת להשתמש בסיר רחב וכבד כי אז יש לי מקום לכל הבשר בלי לצופף אותו יותר מדי. כאן נכנס יתרון ענק של הכיריים שלי (אינדוקציה של סימנס). שיש להם אזור בישול שבנוי כרצועה אחת ארוכה שאפשר להשתמש בו כאזור אחד (שיתאים לסירים גדולים ולתבניות ארוכות למשל) או כשני אזורי בישול נפרדים.

זה ממש נוח בעיני כי הסיר מתחמם בכל מקום (ולא רק מעל המקום שבו ישנה האש) וזמן הצריבה של הבשר התקצר פלאים בזכות זה.

וחזרה לבשר – כאמור, משחימים אותו טוב טוב מכל הצדדים, כל פעם כמה חתיכות (מה שמוכן מעבירים לצלחת בצד) עד שכל הבשר שחום יפה.

כשמסיימים עוברים להשחים את הבצל. אגב, אפשר גם להתחיל קודם בבצל ואז לעבור לבשר. זה לא ממש קריטי.

בסיום ההשחמות מכניסים לסיר את הבשר, הבצל ואת חומרי הרוטב – רוטב בר בי קיו, סויה, סילאן ויין. אני אישית לא מוסיפה מלח ופלפל כי רוטב הבר בי קיו והסויה מלוחים מספיק.

אם רואים שהנוזלים לא מכסים את הבשר עד הסוף (כמו בתמונה) מוסיפים עוד מים עד לכיסוי.

מחממים הכל יחד עד שהנוזלים בסיר מגיעים לרתיחה. ואז סוגרים מכסה, מנמיכים את החום לבעבוע עדין (בכיריים שלי זה היה על דרגת חום 4.5 – 5) וממשיכים לבשל עוד 3-4 שעות עד שהבשר רך רך רך (ואפשר גם יותר אם יש לכם זמן).

בשלב הזה אפשר גם להעביר את הסיר לתנור לחום של 120-140 מעלות (תלוי כמה חזק התנור שלכם) ולתת לבשר להתבשל בסיר 3-4 שעות עד שהבשר רך.

חשוב לוודא שהבשר מכוסה בנוזלים אחרת החלק העליון שלו יתייבש.

בשלב הזה הבשר מוכן ואפשר לפרק אותו לחוטים חוטים בעזרת מזלג. מבטיחה לכם שלא תוכלו להתאפק ותהיו חייבים לטעום.

אגב, הבשר בשלב הזה יכול להיות מוגש גם כקדירה ולא חייבים לפרק אותו. אני פשוט מאוד אוהבת לאכול אותו מפורק בגלל הרוטב שלו. זה מדהים יחד.

את הבשר אפשר להגיש מייד ואפשר גם לקרר ולהגיש למחרת. כמו תבשילי קדירה אחרים ההמתנה רק תעשה לו טוב והוא יהיה רך יותר.

אפשר להגיש את הבשר כפי שהוא ושכל אחד יאכל בצלחת עם תוספות כרצונו. אני אוהבת להגיש אותו עם לחמניות שיספגו את הרוטב. זה טעים ברמות מטורפות.
יש כאלה שמגישים עם באן, אבל אני אישית מעדיפה לחמניות שמרים אפויות ובמיוחד את לחמניות העננים שלי שהן רכות רכות וסופגות את הרוטב בצורה מושלמת.

הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג באינסטגרם או בפייסבוק,כי הכי כיף לראות את הביצועים שלכם וגם לשמוע מכם – בפייסבוק יש לנו קבוצה ממש כייפית ואתם מוזמנים להצטרף 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

בשר מפורק בצ'יק צ'ק

מצרכים:

  • 1.5 - 2 קילו בשר לבישול ארוך חתוכך לקוביות גדולות עדיף צלי כתף (מס' 5) ואסאדו בלי עצם
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 3/4 כוס רוטב בר בי קיו
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן או סוכר חום
  • 1 כוס יין לבן
  • מים לכיסוי הבשר

הוראות הכנה:

  • משחימים את הבשר מכל הכיוונים. עשו זאת בכמה סבבים ולא את כל הבשר יחד. מעבירים לצלחת נפרדת
  • משחימים את הבצלים עם מעט שמן עד להזהבה
  • מחזירים את הבשר לסיר עם הבצלים ומוסיפים את יתר החומרים (בר בי קיו, סויה, סילאן ויין)
  • מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את החום, סוגרים מכסה ומבשלים במשך 3-4 שעות עד שהבשר רך.
  • אפשר להעביר לתנור ולאפות בום של 120-140 מעלות.
  • לאחר הבישול מפרקים את הבשר לחוטים ומגישים
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

המתכון פותח בשיתוף סימנס

‏29 תגובות

  1. אלישבע ב- 18 ביוני 2020 בשעה 19:35

    בס"ד

    הי, דבר ראשון את מדהימה!

    אחרי שניסיתי כמה מתכונים שלך ויצאו ממש מוצלח,
    אני ממש נצמדת למתכונים שאת מעלה…

    התבאסתי לראות ששמת קישור לבשר המפורק
    ללחמניות חלביות… דווקא לשמחתי הבלוג שלך די מכבד…

    שבת שלום ותודה על הכול!

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 19:07

      הי אלישבע
      מצטערת שהתבעסת שקישרתי ללחמניות החלביות. אין בעיה כמובן להכין עם כל לחמניות שאת אוהבת. זה לא נעשה ממקום של חוסר כבוד לאף אחד אלא נעשה בתמימות.
      שיהיה שבוע טוב 🙂

  2. שלי ב- 18 ביוני 2020 בשעה 23:18

    אחת המנות הכי אהובות עליי כשאני יוצאת, וזה נראה מעולה בפוסט. כבר קבענו שמחר מנסים את זה בבית :)))

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 19:04

      תודה אהובה

      • ירדן ב- 21 בספטמבר 2020 בשעה 11:46

        נשמע מעולה!! רק משהו קטן שאשמח לחידוד.. לשים את הבשר גם על הגז וגם אחר כך בתנור? או שמספיק רק על הגז 3-4 שעות?
        שבוע טוב!

        • שמח במטבח ב- 21 בספטמבר 2020 בשעה 18:42

          אני לרוב שמה על הגז בהתחלה לחימום הראשוני ואז מעבירה לתנור, אבל אין בעיה גם לבשל רק על הגז. זה יוצא מדהים בכל מקרה

  3. ריקי פרנקל ב- 19 ביוני 2020 בשעה 18:02

    מה יכול להחליף את רוטב הבר בי קיו?

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 18:44

      הי ריקי
      כתבתי במתכון שאפשר להכין גם בלי הבר בי קיו ולהכין עם סילאן וסויה ויין.

  4. אפרת ב- 24 ביוני 2020 בשעה 22:25

    הי
    נראה ממש טוב. הייתי רוצה לנסיון ראשון להכין חצי כמות.
    לצמצם הכל לחצי ? ומה עם זמן בישול ? נשאר ?
    תודה!

  5. יעל ב- 1 ביולי 2020 בשעה 17:17

    שיוואוו הכנתי ויצא אשששש!! תודה רבה לך!

  6. דבי ב- 12 ביולי 2020 בשעה 12:20

    צהריים טובים!
    מניחה שאפשר להכין בכל רוטב שהוא, נכון?
    תודה !

  7. מור הופמן ב- 14 ביולי 2020 בשעה 23:15

    על איזה רוטב ברביקיו את ממליצה?

    • שמח במטבח ב- 15 ביולי 2020 בשעה 11:20

      כל רוטב ברביקיו. אני קונה כאלה שאני רואה בתווית האחורית שיוצרו בארצות הברית

  8. דני כהן ב- 23 ביולי 2020 בשעה 17:06

    אני רואה שלאחר חצי שעה המים מתחילים לרדת שלא יתייבש מה עושים? הנחתי על אש הכי קטנה בגז.
    תודה

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:46

      אפשר להוסיף מים אם הם יורדים מהגובה של הבשר

  9. ירון רגב ב- 23 ביולי 2020 בשעה 18:34

    שלום.
    שמח על המתכון. האם אפשר במקום גז לשים בתנור על 140 160 ל 3 שעות לאחר רתיחה?

  10. חגית חאיט ב- 30 ביולי 2020 בשעה 12:18

    צהריים טובים ,
    מעוניינת להכין למחר לארוחת שבת .
    רכשתי את הבשר היום לדעתי בטעות קניתי צלי כתף מספר 4 , האם זה מתאים ? או שאלך לקנות 5 ?

    • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2020 בשעה 11:13

      הי חגית,
      אמנם עניתי לך כבר בפייסבוק אבל כותבת גם פה שאין בעיה עם מספר 4

  11. ג'ודי אלקלעי ב- 14 באוגוסט 2020 בשעה 19:01

    יצא מושלםםםםםםםםם. הגשמת לנו חלום.

    • שמח במטבח ב- 19 באוגוסט 2020 בשעה 13:07

      תודה ג'ודי יקרה <3 משמחלשמוע

  12. יעל ב- 23 באוגוסט 2020 בשעה 8:19

    היי
    רציתי לשאול האם שייך לבשל את הבשר כגוש שלם
    ולפרק בהגשה בשולחן.
    אם כן כמה זמן מבשלים אותו?

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:21

      הי
      אני ממליצה לבשל בקוביות ולא כגוש שלם כי זה מאריך את זמן הבישול וממילא מפרקים את הבשר לחוטים
      אם את רוצה לבשל כגוש – זה לפחות 3-4 שעות של אפיה ועדיף יותר

  13. זיו ב- 24 באוגוסט 2020 בשעה 13:50

    זה בתנור מעל 3 שעות. מריח נפלא אבל… כמות המים לא מצטמצמת כלל.. ממש מרק.
    את קודם מסננת מהנוזלים ואז מפרקת ומוסיפה נוזלים לפי צורך? איך זה עובד? (אם אפרק בתוך הנוזלים זה יצא לי מאק עם בשר מפורק – רחוק מאיך שנראה בתמונה)

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:10

      אז ככה, זה נראה הרבה נוזלים ובפעם הראשונה שהכנתי העברתי חלק מהנוזלים לקערה בצד, פרקתי את הבשר ואז החזרתי. אבל בתכלס באופן מפתיע כמות הנוזלים התאימה בדיוק לבשר כי הוא עוד סופח נוזלים וכשמחממים שוב הנוזלים גם מסמיכים.
      אם אתה חושש תעביר חלק מהנוזלים לקערה נפרדת ובמידת הצורך תוסיף

  14. מלי ב- 24 בספטמבר 2020 בשעה 13:45

    היי!
    אם יש לי אסאדו עם עצם.. מתאים להכניס לקדרה ולהוציא את העצם בזמן הפירוק?

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2020 בשעה 13:48

      בוודאי מתאים. אני אוהבת לשלב גם עם עצם וגם בלי כי העצם נותנת תוספת מדהימה לטעם

השאר תגובה