בראוניז נימוחים עם ערמונים מסוכרים
וידוי קטן, אני מתה על בראוניז! מבחינתי הם הפינוק האולטימטיבי. ביס מרוכז ונימוח של שוקולד שלרוב גם נלווית אליו תוספת מעניינת שמוסיפה טעם, מרקם וצבע לחגיגה. עד לאחרונה היה לי מתכון מנצח לבראוניז ששימש אותי המון, והוא באמת מוצלח מאוד. אבל… לאחרונה כבש אותי מתכון חדש, אותו גיליתי לגמרי במקרה.
לא מזמן, רכשתי ספר של הקונדיטור האגדי פייר הרמה, בשם PASTRIES – ספר מהמם ביופיו עם מגוון נפלא של מתכונים שסימנתי לעצמי לנסות (אפשר לראות את הסימונים בחלק העליון של התמונה :-)). בין היתר מצאתי שם מתכון לעוגת היער השחור, בגירסת הגלידה, והחלטתי לנסות את בסיס השוקולד שבמתכון לצורך עוגה אחרת שהכנתי.
כיוון שתכננתי עוגה שבנויה משכבות, פיצלתי את התערובת לשתי תבניות ונשאר לי עודף. כמובן שהעברתי את יתרת הבלילה שנותרה לתבנית קטנה יותר ואפיתי. לאחר סיום האפיה לא התאפקתי וגנבתי ביס מהתערובת שנאפתה בנפרד. חיוך ענק השתלט על פני, אלה היו הבראוניז הכי מדהימים שטעמתי בשנים האחרונות. החזקתי את עצמי לא לחסל את כל התבנית והעברתי אותה למקרר. לאחר הקרור (טוב, מודה שהיו כמה גיחות נוספות למקרר) הבראוניז היו אפילו יותר נפלאים. נימוחים, רכים, טעימים ובקיצור – מושלמים.
כמובן שהחלטתי לשחק עוד קצת עם המתכון וליצור ממנו את הבראוניז האולטימטיביים. אז לאחר כמה ניסיונות החלטתי לשלב בהם תוספת חדשה שטרם הוספתי לבראוניז – ערמונים. התברר לי שערמונים ושוקולד זה שידוך משמיים. ואיך הגעתי לערמונים? לגמרי במקרה. בפעם הראשונה שבאתי להכין את המתכון כבראוניז (ולא כבסיס לעוגה בשכבות) תכננתי לשלב בהם פקאנים מסוכרים. ניגשתי למדף במכולת ומה מצאתי לייד הפקאנים? נכון – ערמונים באריזת ואקום. מייד החלטתי שאני חייבת לנסות. אז ניסיתי, וניסיתי שוב, עד שהגעתי למתכון האולטימטיבי אותו אני מביאה בפניכם.
מוכנים להתחיל?
החומרים:
250 גר' שוקולד מריר (רצוי עם 60% מוצקי קקאו)
250 גר' חמאה רכה
1 כוס (200 גר') סוכר
3 ביצים גדולות (או 4 בינוניות, משקל הביצים עם הקליפה צריך בסביבות ה- 200 גר')
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
2/3 כוס (90 גר') קמח
לתוספת הערמונים המסוכרים
100 גר' (שקית קטנה) ערמונים בואקום
רבע כוס סוכר
חצי כוס מים
**ניתן להשתמש בערמונים טריים אולם אז יש לקחת בחשבון שחייבים לבשל אותם בכמות כפולה של סירופ סוכר ולהמתין מס' שעות לספיגת הסירופ בערמונים ולריכוך שלהם.
** בנוסף בתחתית המתכון רשמתי הצעות לתוספות אחרות, למי שלא מעוניין להכין עם ערמונים (למרות שלדעתי מדובר בשילוב מנצח)
אופן ההכנה:
הכנה מקדמית – בישול הערמונים בסירופ סוכר:
בסיר קטן נניח רבע כוס סוכר וחצי כוס מים ונחמם עד שהתערובת רותחת וכל הסוכר נמס. נוסיף לסירופ הסוכר שהכנו את הערמונים בואקום, נבשל עוד דקה או שתיים, ואז נכבה את האש וניתן לערמונים לספוג את הסירופ למשך לפחות חצי שעה (כמובן שניתן להמתין פרק זמן ארוך יותר) בשלב זה ניתן להעביר את תכולת הסיר לקערה.
הכנת הבראוניז:
לפני הכל, נחמם את התנור ל- 160 מעלות (למי שיש תנור חלש יותר לחמם ל 180 מעלות) רצוי על טורבו. נחתוך לקוביות את החמאה שכבר הספיקה להתרכך בטמפרטורת החדר ונעביר אותה לקערת המיקסר, למעט קוביה אחת (בסביבות ה 20-30 גר', לא קריטי פה הדיוק), שאותה נעביר לקערה עם השוקולד שבכוונתנו להמיס. נמיס את השוקולד עם קוביית החמאה שהנחנו מעליו במיקרו – בתחילה נחמם למשך דקה, נערבב ולאחר מכן נחמם בפולסים של כ- 30 שניות ונערבב לאחר כל חימום כדי לראות אם השוקולד כבר נמס. חשוב מאוד לא להגזים בחימום מאחר והשוקולד עלול להיחרך (החמאה שהוספנו תעזור למנוע זאת אבל ברור שאם נחמם במשך 2 דקות ברצף השוקולד שבשוליים יתחיל להיחרך, לקבל ריח לא נעים ומרקם גרגרי והוא לא יהיה שמיש בעוגה). כשהשוקולד נמס ואחיד נניח את הקערה בצד, כדי שהתערובת תצטנן מעט בזמן שנמשיך להכין את המתכון. בקערת המיקסר נערבב עם וו גיטרה את החמאה שחתכנו לקוביות יחד עם כוס הסוכר עד שנקבל קרם במרקם חלק. כדאי, ורצוי, מדי פעם להפסיק את פעולת המיקסר ולפנות בעזרת לקקן חמאה שהתפזרה על דפנות הקערה על מנת לוודא שכל התערובת מתערבלת. כשהתערובת חלקה נתחיל להוסיף את הביצים אחת אחת. זה אומר שמוסיפים ביצה, מערבלים במיקסר וכשהיא נטמעת בתערובת עוצרים, מנקים את דפנות הקערה עם לקקן ומוסיפים ביצה נוספת וחוזר חלילה עם הביצה השלישית. עם הביצה השלישית נוסיף גם את תמצית הוניל וקורט המלח. עם סיום הערבול נקבל תערובת בהירה, תפוחה מעט ואחידה. נוסיף לאט לאט את השוקולד תוך כדי ערבול איטי של המיקסר (אם תערבלו מהר השוקולד יקפוץ לכל עבר ואז באמת יהיה שמח אצלכם במטבח :-))
הורג את הבריאות!!
נראה מעולה בטוחה שגם טעים!
תודה על השיתוף!
זהבית שקד
תודה רבה יקרה
רות…אני עמלה על הסרת ק"ג ואת מחבלת בזה פעם אחר פעם ! נראה מעולה !!! (כמו תמיד)
נרקיס יקרה. זה גם ככה פשע שאחרי לידה את נראית כל כך רזה וחתיכית!
מהמם בתי אכלתי ונהנתי מכל ביס .נשיקות וחיבוקים ממני וכל המשפחה
תודה אמא. בהזדמנות תזכירי לי לשחרר את היוזר שלי מהמחשב שלך 🙂
ניאממ, נראה מעולה!
מתה על ערמונים,
ובמיוחד עושה חשק לנצל את עונת הערמונים להכנה עם ערמונים טריים
תודה פיה יקרה,
אכן הכי שווה להכין עם ערמונים טריים אבל אני מודה שאני מתעצלת לקלף, לקלות ואז להתאפק ולא לחסל הכל במקום 🙂
הקישור למתכון לא נפתח
גם האפשרות לתגובה לא 😉
הי ענבל,
איזה קישור לא נפתח? כי ניסיתי מכמה מכשירים ובכולם הוא נפתח. במידה ויש בעיה אנא צרי עימי קשר במייל
איזה רעיון! בחיים לא הייתי חושבת לשלב ערמונים! יש לי בארון תמיד, כי אנחנו חולים על זה בבית. הולכת עכשיו למטבח לנסות אותם בתוך הבראוניז שלך.
איזה כיף לשמוע 🙂
מחכה לעדכון איך יצא (ניתן גם בדף הפייסבוק של שמח במטבח https://www.facebook.com/happy.in.the.kitchen)
וואו, נראה סוף!!! לעצלנים ולשמנמנים – האם יעבוד גם עם אכניס את הערמונים
לא מסוכרים ?
נראה מעולה יאמי יאמי
אין דברים כאלה, בראוניס בחורף זה פינוק
וואוו, זה נראה כל כך טעים.
ההסברים ברורים
והצילומים מהממים,
יצא טעים אש! חוסל בערב אחד של אירוח חברים
התאפקתי, התאפקתי ו… נשברתי 🙂
הולכת להכין וחוזרת לדווח 🙂
וכדי לטבען אפשר לדעתי לשלב רסק תפוחי עץ ושמן קוקוס שיחליפו את החמאה והביצים
מתכון סופר דיאטטי: אכלתי חתיכה ורציתי עוד,,, אבל לא נשאר, האורחים אכלו הכל 🙂
חחח… באמת דיאטטי.
אני החבאתי את מה שנשאר במקפיא ולשמחתי הילדים מאוד אוהבים אז הם דואגים שלא אזלול מהן יותר מדי 🙂
הערמונים לא נאפו כ טוב.. ונתנו מרקם לא כ"כ נעים לעוגה.. יש לך רעיון למה?
הי רעות. האם השתמשת בערמונים בואקום או טריים? הערמונים בושלו לפני כן בסירופ סוכר? איזה מרקם בדיוק הם נתנו? אמורים להרגיש אותם בבראוניז אבל הם אמורים להיות רכים יחסית.
בכל מקרה, אם לא אהבת אפשר להשתמש בתחליף אחר לערמונים כמו פקאנים מסוכרים, אגוזים אחרים לפי טעמך, פצפוצי שוקולד, מיני מרשמלו, עדשי שוקולד ועוד.
טוב אז כבר 4 חודשים שאני מזילה ריר מעל הבלוג הזה…
וקשה לי להחליט אם העוגות ערבות לחיך יותר מאשר הבלוג הוא תאווה לעיניים..או ההפך!
תודה רבה רות יקרה.כמובן שהעוגה יצאה מושלמת אבל זה כלום לעומת החדווה והיצירתיות שיש פה בנדיבות ובאהבה (:
שרק תצליחי.
הי שני,
איזה כיף לקבל כזו תגובה חמה 🙂 תודה רבה לך על הפירגון. חיממת לי את הלב.
היי, כמה זמן אפשר לשמור בקופסא אטומה? 🙂
במקפיא עד חודשיים. במקרר בסביבות שבוע