מלבי חלב קוקוס (פרווה)
בחגים אני תמיד ניצבת בפני הבעיה הנצחית – איך אמצא קינוח שיהיה גם טעים, גם יפה ובעיקר פרווה.
אחד הקינוחים האהובים עלי בקטגוריית הפרווה, הוא מלבי.
הוא אמנם מכיל שמנת צמחית (וכמובן שאפשר להכין עם שמנת מתוקה), אבל הטעם שלו נפלא ואין בו תחושה של תחליפים. לכן המלבי הוא משמש אותי פעמים רבות בכל חג, כיוון שבנוסף לכל מעלותיו הוא גם כשר לפסח.
יתרונות נוספים שלו הם שמדובר בקינוח מהיר הכנה וההגשה שלו בכוסות רק מגבירה את אפקט הרושם.
ואם שכחתי לציין, המתכון גם מתאים לטבעונים 🙂
מוכנים להתחיל?
מלבי: החומרים (כ- 15 מנות):
2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
200 מ"ל מים
80 גר' (1/2 כוס ועוד כף) קורנפלור
1 מיכל שמנת צמחית
כפית תמצית וניל
לקישוט:
סירופ מייפל
שבבי קוקוס קלוי
ההכנה:
מחממים בסיר את חלב הקוקוס והסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור ומים עד שמתקבלת תערובת ללא גושים. אם תציצו בתמונה מתחת תראו את הטריק שלי לתערובת ללא גושים – בוחשן/מטרפה שטוחה שקניתי באיקאה בגרוש וחצי ונוחה לשימוש גם בכלים קטנים יותר וממוססת את הגושים בכל תערובת.
כשחלב הקוקוס והסוכר מגיעים לרתיחה מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים נמרצות (רצוי עם מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה.
זו הסמיכות שצריך להגיע אליה – התערובת נוזלת לאט מהמטרפה ויוצרת שבילים קטנים למשך כמה שניות:
כשהתערובת סמיכה מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת הצמחית ותמצית הוניל ומערבבים היטב התערובת תסמיך עוד קצת.
מעבירים לכלי מזיגה ומוזגים לכלי ההגשה.
רצוי לכסות את המלבי בניילון נצמד ולהצמיד את הניילון למלבי כדי שלא יווצר קרום.
מצננים במקרר ולפני ההגשה יוצקים סירופ מייפל ושבבי קוקוס קלוי.
כמובן שאפשר ליצוק מכל כל סירופ שתבחרו, החל מסירופ פטל וכלה בסירופ שוקולד. אני אישית אוהבת מאוד את השילוב של מייפל וקוקוס.
ולמי שבכל זאת מעדיף מתכון חלבי – אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה במקום בשמנת הצמחית.
חג שמח 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
נראה מצוין!
באמת רעיון קל ופשוט לקינוח פרווה טעים
בדיוק נשאר לי קצת מייפל מהקינוח 🙂
חג שמחחחח
פיה יקרה, אין כמוך 😍
תודה רבה
המתכון ניראה מצוין, יש לי שאילה, לגבי השמנת הצמחית, אני מקווה שאת לא מתכוונת על שמנת ריץ, אבל אולי אפשר להשתמש בשמנת של אלפרו או שמנת אחרת לא חלבית
תודה.
האמת שהתכוונתי לשמנת צמחית של ריצ' או של השף הלבןץ שתיהן נהדרות והן פרווה
השמנת הצמחית של מיימונס בסדר?
אני רוצה להכין חלבי…אפשרי להמיר את המים בחלב?
אפשר להמיר אבל פה ההמרה האמיתית היא של חלב הקוקוס בשמנת מתוקה. את יכולה לשלב בין שמנת מתוקה וחלב קוקוס ויהיה לך מלבי סופר טעים
נראה נפלא!
כמה מנות מתקבלות מהכמויות הנ"ל?
תודה.
יצאו לי 15 מנות קטנות
נראה נפלא וכלי ההגשה פשוט מקסימים!!!
תודה רבה וחג שמח!
דרך אגב, חייבים את השמנת הצמחית? אי אפשר להסתפק רק בחלב קוקוס?
הי ענבל
תודה רבה על הפירגון 😍
חלב הקוקוס לבד לא יתן את המרקם הרצוי. יתכן ששימוש בשמנת קוקוס יעזור, אבל אני לא בטוחה.
יאמיי!! הולכת להכין עכשיו….
אבל – יש לי רק פחית אחת של חלב קוקוס… מה עושים? לא אכפת לי גם ללכת על הגירסא החלבית (גם ככה אשתמש בשמנת מתוקה חלבית).
Helpppppp
תודה!!
הי מאיה
תשתמשי בחלב או שמנת מתוקה( או חצי חצי) במקום הפחית השניה. זה מתכון ורסיטילי למדי
חג שמח 😄
כמו כן , רצוי לתת להצטנן בחוץ לטמפרטורת החדר לפני ההכנסה למקרר ?
הכנתי. יצא ממש טעים!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
היי
מתכון מעולה אבל הפעם אני רוצה אותו בגרסה החלבית
אז רק להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה וזהו? או שצריך לשנות עוד משהו במתכון?
הי מירב, אין בעיה להכין בגירסה חלבית ולהחליף בשמנת מתוקה.
אני ממליצה כן לשלב את חלב הקוקוס כי הוא ממש ממש מוסיף לטעם ולמרקם.
היי תודה רבה על המתכון
יצא לי מאוד טעיםם אבל ממש דליל
החלפתי את החלב קוקוס בנוזל קוקס
האם יש לך עצה לתת לי לפעם הבאה?
תודה ושבוע טוב!
הי שירן. חלב קוקוס ונוזל קוקוס זה אותו דבר. העצות שלי לפעם הבאה הן לתת לתערובת להסמיך עוד קצת בחימום, אולי אפילו להשאיר את הסיר על האש כשמוסיפים את השמנת (פרווה או חלבית) ולבשל עוד טיפה, כך התערובת תסמיך יותר. בנוסף אפשר להגדיל קצת את כמות הקורנפלור.
שבוע נפלא ותודה על הפידבק
תודה רבה!
בהחלט חייבת לנסות שוב
אם אני שמה 1 קרם קוקוס 1נוזל קוקוס ו1 שמנת מתוקה חלבית זה יצא לי כבד מידיי?
אין סיבה שלא
נשמע לי מאוד טעים 🙂
המתכון נראה מעולה. אם אני רוצה לוותר על השמנת הצימחית להחליף בחלב או בשמנת מתוקה רגילה? או שילוב? בדכ אני עושה רק עם קרם קוקוס. ומה עם מי ורדים? במלבי לא חסר הטעם של הורדים? למה תמיד מוסיפים את הרוטב ההגשה? זה יהרוס את המלבי אם אוסיף ישר את הרוטב ואשמור במקרר???
הי דורין
אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה.
לגבי מי ורדים, בהחלט אפשר. אני פשוט לא אוהבת את הטעם שלהם.
ולגבי הרוטב, אם מכינים מראש הוא מחלחל למלבי והופך אותו לדליל יותר
אפשר קרם קוקוס במקום חלב קוקוס?
אין בעיה
חחח בדיוק שלחתי לך הודעה במסנג'ר ואני רואה בדיוק את התשובה ל מה שאני רציתי לשאול … אבל עם זאת , החלב קוקוס הרבה יותר דליל , לא ? כלומר יהיה הבדל בתוצאה ?
לא יהיה הבדל משמעותי. הרי מבשלים עד להסמכה
הכנתי ויצא מושלם! מלא מלא מחמאות!!!
תודה רבה❤
אלופה שאת! שמחה לשמוע שאהבו
את מוזמנת לשלוח תמונה, אני סקרנית לראות איזה כלי מצאת להגשה
דבר ראשון אני חייבת לציין שעפתי על האתר שלך. מדהים! עוגת הכוורת כבר מוכנה ועכשיו אני עוברת להכין גם את הקינוח הזה..
שתי שאלות:
1. את הקורנפלור מערבבים במים רותחים או מי ברז?
2. מה הכוונה להצמיד את הניילון הנצמד למלבי? הוא לא ייהרס כשנסיר את הניילון?
המון תודה וחג שמח!
תודה רבה קארין 🙂 כיף לשמוה.
את הקורנפלור תערבבי במי ברז. הוא מתחיל להקרש בחום, ואז מוסיפים לתערובת החמה.
הצמדת הניילון הנצמד מונעת קרום כמו שיש לחלב בחיממנו. הוא לא יהרס ובכל מקרה יוצקים עליו סירופ או רוטב.
שנה טובה 🙂
רציתי להודות לך על מתכון נפלא.
הכנתי היום עם קרם קוקוס ותמצית ורדים.
יצא מצויייייייייייייייייייייין.
תודה רבה 🙂 שמחה לשמוע
הכנתי היום, יצא מעולה וקיבל המון מחמאות, תודה!!
שמחה מאוד לשמוע. חג שמח 🙂
מתכון פשוט מדהים.. כול כך טעים..כול כך פשוט להכנה והביצוע הסופי נראה ומרגיש מושקע בטירוף. עכשיו סימנו ארוחת חג סוכות וכולם- כולל הלא טבעוניים התענגו.תודה רבה רבה. מאמצת!
תודה רבה דיה. כיף לשמוע שאהבו את המתכון אצלכם. אצלנו הוא על תקן קינוח פרווה כשר לכל חג.
אפשר עם קמח ת.אדמה במקום קורנפלור?פשוט לא משתמשים בפסח
לא ניסיתי. נראה לי שיפגע במרקם. סורי
נראה מקסים!•
אשמח לדעת איפה קנית את הכלים בצורת לבבות והאם יש להם מכסים תואמים
תודה
הי יעל
הקעריות בצורת לבבות נקנו בחנות חד פעמי. הן מגיעות ללא מכסה (אני הנחתי אותם על תבנית וכיסיתי את כולם יחד בניילון נצמד)
רות יקרה! בתקופת העבודה במשרד זכיתי ללמוד ממך מה זו ליטגציה איכותית, זכינו לטעום ראשונים מהמטעמים שלך כשהיית מפנקת אותנו במשרד סתם בלי סיבה ועכשיו אני נהנית להכין בעצמי את המתכונים המופלאים בעצמי ( בארה"ב הרחוקה…) ולקצור מחמאות (-: תודה רבה!!! מתכון מעולה ומדוייק שנותן פיתרון מקורי ומרשים לקינוח פרווה!
תודה רבה הילה יקרה 🙂 שמחה לשמוע שגם בארה"ב את נהנית מהמתכונים. חג שמח
קודם כל – אין על המתכונים הנהדרים שלך ! שאפו !!!!!!!!!!
שאלה – אם מכינים את המלבי מספר ימים לפני החג – איך שומרים ?
תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הי ורדה ותודה 🙂
אין בעיה להכין את המלבי מראש ולשמור במקרר (דאגי לכסות כל כלי בניילון נצמד). את ההרכבה עם סירופ המייפל (או כל סירופ אחר) עושים לפני ההגשה.
אפשר לא לעשות כמנות אישיות בתבנית אחת גדולה????
אם את מתכוונת לקערת הגשה גדולה שממנה יחלקו מנות בכף לקעריות אז זה אפשרי
אם את מתכוונת לצלחת הגשה גדולה זה לא אפשרי כיוון שהמלבי לא כולל ג'לטין שיחזיק אותו וישמור על הצורה שלו
יש לי קרטונית של מי קוקוס (קרטונית ירוקה)
לזה התכוונת
האם לשפוך הכל או רק את הנוזלים או המרקם הקשיח כשמתקרר???
אני אשמח לתגובה
יש לי של aroy d
האם לשפוך הכל או מה????
אני התחלתי וממתינה לתגובה…..
היי,
נראה מתכון מעולה רק שלא מצאתי חלב/ נוזל קוקוס עם הכשר לפסח (יש מחמירים אצלנו אז אני חייבת שיהיה הכשר)… באיזו חברה אתם משתמשות?
האמת שאין חברה ספציפית, כל פעם קונה משהו אחר לפי מה שאני מוצאת בסופר או בחנויות.
יש לי ארוי די לשפוך הכל ???
יש אפשרות להחליף את הסוכר בתערובת במייפל/סילאן?
סילאן יכהה את התערובת אז לא מומלץ. לגבי המייפל – אפשר לנסות מאמינה שזה יעבוד.
היי רות! בדיוק סיימתי להכין את המלבים והם נראים מושלם!!:)
יש לי שאלה- לגבי יציקת הסירופ מייפל: הוא מאוד גומי במרקמו, איך היית ממליצה ליצוק אותו על המלבי?
תודה רבה וחג שמח:)
הי טל
אני מניחה שכבר הסתדרת אבל אם עדיין לא הגשת – במקרה שסירופ המייפל סמיך את יכולה לחמם אותו טיפונת. אצלי בבית הוא לא במרקם גומי בכלל.
חג שמח!
הכנתי, יצא מצויין, הוספתי רבע כוס מי ורדים לתערובת הקרם קוקוס. תודה על המתכון
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
היי יקירה, אפשר במקום שמנת צמחית שמנת מתוקה רגילה?
הי רוני
אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה רגילה.
בוקר טוב… איך אני אוהבת את המתכונים שלך!! אשמח לעצתך..2 שאלות בבקשה
1. האם ניתן כדי לשמור כמה שיותר על הטעם המקורי ועדין להיות פרווה להשתמש בחלב סויה? במקום קוקוס?
2. אני צריכה להכין כ50 יחידות.. תוכלי לעזור לי בחיקוב הכמויות? והאם להכין בסיר אחד גדול או פעמיים?
המון תודה
הי אוריין
חלב קוקוס הוא פרווה כך שאין בעיה להכין איתו. לא ניסיתי להכין עם חלב סויה כי אני לא אוהבת את הטעם שלו (סורי) אבל אני מאמינה שזה אפשרי.
לגבי 50 יחידות – הייתי מכפילה כמויות פי 3. יתכן שבאמת יהיה קל להכין בשתי נאגלות בגלל הכמות הגדולה.
יום נפלא
רות
אהלן,
כמה מינימום זמן צינון צריך?
תודה!
הי כרמל
אינני זוכרת במדוייק אבל להערכתי לפחות שעה-שעתיים
יצא לי מעולה!!!
כמה זמן נשמר במקרר
תודהה
שמחה לשמוע קטי
המלבי נשמר במקרר לפחות יומיים שלושה
שלום לך,
אני הכנתי את המלבי לראש השנה, יחד עם עוד כמה קינוחים וזה היה הקינוח המנצח ובגדול!! אפילו אנשים שאמרו לי מראש שלא אוהבים מלבי ביקשו ממני את המתכון וכולם גם אמרו שלא מרגישים כלל את הטעם של פרווה האם אני בטוחה שלא עשיתי חלבי 🙂 אני השתמשתי בחלב קוקוס דל שומן 4% וקצפת פרווה של תנובה. תודה רבה לך! אני מאד אוהבת את האתר שלך וצורת ההסבר של המתכונים. ישר כח!
נשמע שהצליח לך בחג 🙂 הכי כיף להצליח עם קינוחים פרווה – כי כאן באמת יש אתגר.
גם אצלנו המלבי מככב בקינוחים ואפילו שונאי קוקוס נהנים ממנו.
שנה טובה ומתוקה לך 🙂
נראה מקסים!
יש לי שאלה לגבי הקוקוס, האם את קונה שבבי קוקוס טבעיים וקולה אותם או שניתן לקנות שבבים קלויים?
יש בחנויות שבבי קוקוס קלויים. לפעמים אני מתעצלת ללכת לקנות ואז אני קולה אותם על מחבת בבית
תודה! אנסה לחפש מעולם לא נתקלתי. אני מכירה רק פתיתי קוקוס קלויים לא חתיכות קוקוס כאלו גדולות. מניחה שאפשר להשתמש גם בפתיתים…רע זה לא יכול להיות 🙂
היווש, הכנתי לחג גרף כלכך הרבה מחמאות. אצלנו לא אוהבים מחבי, סליחה, מסתבר שהמי ורדים זה מה שלא מחבבים כי את המלבי הזה טרפוו. 🙂
את החלב קוקוס המרתי בליטר חחב סויה בטעם וניל והשמטתי לגמרי את הסוכר כי החלב מתוק מאוד. הכנתי בסמיכות קלה, כזאת שנימוחה בפה וקצת רוטטת? ועם המייפל יצא מדהייים! תודה על מתכון שבעזרת השם ימשיך איתי ארוכות
איזה יופי של גיוון הודיה גם אני לא מתה על מי ורדים ולכן מכינה עם המייפל. ואיזה כיף לשמוע שקיבלת מחמאות על המלבי שלך
חג שמח 🙂
הי הודיה
יופי של גיוון עשית מלבי. שמחה לשמוע שיצא לך טעים. אם תרצי שיצא קצת יותר סמיך להבא פשוט תוסיפי עוד קצת קורנפלור.
וגם אני לא מחובבי המי ורדים ולכן הכנתי עם מייפל.
חג שמח 🙂
באיזה כוס מדידה להשתמש?
כוס סטנדרטית של 240 מ"ל
היי,
הכנתי את המלבי לפי המתכון שלך כבר כמה פעמים, וכולם אהבו מאוד!
אבל- האם יש אפשרות שהוא ייצא פחות "קרמי" במרקמו ויותר יציב?
אולי אפשר לשחק עם הקורנפלור ולהויף איזושהי כמות (לא הכפלה) ע"מ לייצב אותו?
תודה!
הי סתיו – אין בעיה בכלל. כדי לייצב את המלבי צריך פשוט להוסיף עוד קצת קורנפלור. הייתי מוסיפה עוד כף אחת ומערבבת אותה עם מים. הכמויות פה לפעמים משתנות בגלל שכל פחית של חלב קוקוס היא עם אחוזי שומן שונים ולכן הסמיכות משתנה עם החימום.
בוקר טוב,
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכוני מתכונים.
תודה רבה!!!
מוזמנת להרשם בחלון ההרשמה בחלק העליון של האתר – זה ממש קל מכניסים שם ומייל 🙂
היי מהממת! שאלה, האם אפשר להכין את זה בבול גדול ואז להפוך ושכל אחד יקח עם כף?
אפשרי אבל במקרה כזה אני מציעה להוסיף עוד כף נדיבה של קורנפלור למתכון כיוון שהכנתי אותו כקינוח כוסות ולכן שמתי בו פחות קורנפלור שיתייצב (לא רציתי שיהיה כמו ג'לי)
היי, ניראה מעולה!!
יש לי כמה שאלות
1. האם ניתן להקפיא ולכמה זמן?
2. האם יש איזה דרך/טריק לשים את המייפל מראש ושהוא לא יחלחל למלאבי?
3. אם אני מוסיפה מי ורדים כמה להוסיף?
4. בחלבי אפשר להחליף חלב קוקוס בחלב?
תודה רבה❤
הי אסנת
לשאלותיך, הנה התשובות
1. האם ניתן להקפיא ולכמה זמן? לא ממליצה להקפיא – המרקם ייפגע בהפשרה
2. האם יש איזה דרך/טריק לשים את המייפל מראש ושהוא לא יחלחל למלאבי? לצערי לא
3. אם אני מוסיפה מי ורדים כמה להוסיף? תלוי אם את משתמשת בתרכיז או במי ורידים. בתרכיז זה טיפה או שתיים. במי ורידים הייתי מוסיפה עד כף
4. בחלבי אפשר להחליף חלב קוקוס בחלב? בחלבי תחליפי שמנת פרווה בשמנת מתוקה, אם תחליפי את חלב הקוקוס זה כבר לא יהיה מלבי חלב קוקוס
האם אפשר להקפיא מלבי טבעוני?
עדיף שלא. המרקם בהפשרה יהיה עם נוזלים וגרגרים. שמרי אותו במקרר
היי. יש לי קרם קוקוס. יתאים? זה יותר סמיך מחלב קוקוס . אפשרי להוריד את השמנת צמחית? או שפשוט לקנות חלב קוקוס. זה גם בפחית?
אפשר להשתמש רק בקרם קוקוס
נושל קוקוס וחלב קוקוס זה אותו דבר ?
כן. פעם קראו לזה חלב קוקוס ואז הוחלט שאי אפשר לקרוא לזה חלב ומאז כתוב על האריזות נוזל אגוזי קוקוס ו- קרם קוקוס לאלה שמכילים יותר אחוזי שומן. שניהם נפלאים