שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

מלבי חלב קוקוס (פרווה)

בחגים אני תמיד ניצבת בפני הבעיה הנצחית – איך אמצא קינוח שיהיה גם טעים, גם יפה ובעיקר פרווה.

אחד הקינוחים האהובים עלי בקטגוריית הפרווה, הוא המלבי שאביא בפניכם.
הוא אמנם מכיל שמנת צמחית ולא שמנת מתוקה אבל הטעם שלו נפלא ואין בו תחושה של תחליפים והוא משמש אותי רבות, בכל חג, כיוון שבנוסף לכל מעלותיו הוא גם כשר לפסח.

יתרונות נוספים שלו הם שמדובר בקינוח מהיר הכנה וההגשה שלו בכוסות רק מגבירה את אפקט הרושם.

ואם שכחתי לציין, המתכון גם מתאים לטבעונים 🙂

מוכנים להתחיל?

מלבי קוקוס

החומרים (כ- 15 מנות):

2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
200 מ"ל מים
80 גר' (1/2 כוס ועוד כף) קורנפלור
1 מיכל שמנת צמחית
כפית תמצית וניל

לקישוט:
סירופ מייפל
שבבי קוקוס קלוי

ההכנה:

מחממים בסיר את חלב הקוקוס והסוכר.

בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור ומים עד שמתקבלת תערובת ללא גושים. אם תציצו בתמונה מתחת תראו את הטריק שלי לתערובת ללא גושים – בוחשן/מטרפה שטוחה שקניתי באיקאה בגרוש וחצי ונוחה לשימוש גם בכלים קטנים יותר וממוססת את הגושים בכל תערובת.

DSC_3711

כשחלב הקוקוס והסוכר מגיעים לרתיחה מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים נמרצות (רצוי עם מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה.

DSC_3716

זו הסמיכות שצריך להגיע אליה – התערובת נוזלת לאט מהמטרפה ויוצרת שבילים קטנים למשך כמה שניות:

DSC_3723

כשהתערובת סמיכה מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת הצמחית ותמצית הוניל ומערבבים היטב התערובת תסמיך עוד קצת.

DSC_3725

מעבירים לכלי מזיגה ומוזגים לכלי ההגשה.

חלוקה-למנות

רצוי לכסות את המלבי בניילון נצמד ולהצמיד את הניילון למלבי כדי שלא יווצר קרום.

מצננים במקרר ולפני ההגשה יוצקים סירופ מייפל ושבבי קוקוס קלוי.
כמובן שאפשר ליצוק מכל כל סירופ שתבחרו, החל מסירופ פטל וכלה בסירופ שוקולד. אני אישית אוהבת מאוד את השילוב של מייפל וקוקוס.

ולמי שבכל זאת מעדיף מתכון חלבי – אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה במקום בשמנת הצמחית.

חג שמח 🙂

4 hearts

54 תגובות על “מלבי חלב קוקוס (פרווה)

  1. פיית העוגיות
    7 באפריל 2015

    נראה מצוין!
    באמת רעיון קל ופשוט לקינוח פרווה טעים
    בדיוק נשאר לי קצת מייפל מהקינוח 🙂
    חג שמחחחח

  2. Anat15
    7 באפריל 2015

    נראה נפלא!
    כמה מנות מתקבלות מהכמויות הנ"ל?

  3. ענבל
    7 באפריל 2015

    נראה נפלא וכלי ההגשה פשוט מקסימים!!!
    תודה רבה וחג שמח!
    דרך אגב, חייבים את השמנת הצמחית? אי אפשר להסתפק רק בחלב קוקוס?

    • hahppykitchen1
      7 באפריל 2015

      הי ענבל
      תודה רבה על הפירגון 😍
      חלב הקוקוס לבד לא יתן את המרקם הרצוי. יתכן ששימוש בשמנת קוקוס יעזור, אבל אני לא בטוחה.

  4. מאיה
    9 באפריל 2015

    יאמיי!! הולכת להכין עכשיו….
    אבל – יש לי רק פחית אחת של חלב קוקוס… מה עושים? לא אכפת לי גם ללכת על הגירסא החלבית (גם ככה אשתמש בשמנת מתוקה חלבית).
    Helpppppp
    תודה!!

    • hahppykitchen1
      9 באפריל 2015

      הי מאיה
      תשתמשי בחלב או שמנת מתוקה( או חצי חצי) במקום הפחית השניה. זה מתכון ורסיטילי למדי
      חג שמח 😄

  5. שושי
    11 באפריל 2015

    הכנתי. יצא ממש טעים!

  6. שירן
    12 באפריל 2015

    היי תודה רבה על המתכון
    יצא לי מאוד טעיםם אבל ממש דליל
    החלפתי את החלב קוקוס בנוזל קוקס
    האם יש לך עצה לתת לי לפעם הבאה?
    תודה ושבוע טוב!

    • hahppykitchen1
      12 באפריל 2015

      הי שירן. חלב קוקוס ונוזל קוקוס זה אותו דבר. העצות שלי לפעם הבאה הן לתת לתערובת להסמיך עוד קצת בחימום, אולי אפילו להשאיר את הסיר על האש כשמוסיפים את השמנת (פרווה או חלבית) ולבשל עוד טיפה, כך התערובת תסמיך יותר. בנוסף אפשר להגדיל קצת את כמות הקורנפלור.
      שבוע נפלא ותודה על הפידבק

      • שירן
        12 באפריל 2015

        תודה רבה!
        בהחלט חייבת לנסות שוב

  7. דורין
    14 באפריל 2015

    המתכון נראה מעולה. אם אני רוצה לוותר על השמנת הצימחית להחליף בחלב או בשמנת מתוקה רגילה? או שילוב? בדכ אני עושה רק עם קרם קוקוס. ומה עם מי ורדים? במלבי לא חסר הטעם של הורדים? למה תמיד מוסיפים את הרוטב ההגשה? זה יהרוס את המלבי אם אוסיף ישר את הרוטב ואשמור במקרר???

    • hahppykitchen1
      15 באפריל 2015

      הי דורין
      אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה.
      לגבי מי ורדים, בהחלט אפשר. אני פשוט לא אוהבת את הטעם שלהם.
      ולגבי הרוטב, אם מכינים מראש הוא מחלחל למלבי והופך אותו לדליל יותר

  8. גלית
    6 בספטמבר 2015

    אפשר קרם קוקוס במקום חלב קוקוס?

  9. פאני ואלך
    12 בספטמבר 2015

    הכנתי ויצא מושלם! מלא מלא מחמאות!!!
    תודה רבה❤

    • שמח במטבח
      12 בספטמבר 2015

      אלופה שאת! שמחה לשמוע שאהבו
      את מוזמנת לשלוח תמונה, אני סקרנית לראות איזה כלי מצאת להגשה

  10. קארין
    13 בספטמבר 2015

    דבר ראשון אני חייבת לציין שעפתי על האתר שלך. מדהים! עוגת הכוורת כבר מוכנה ועכשיו אני עוברת להכין גם את הקינוח הזה..
    שתי שאלות:
    1. את הקורנפלור מערבבים במים רותחים או מי ברז?
    2. מה הכוונה להצמיד את הניילון הנצמד למלבי? הוא לא ייהרס כשנסיר את הניילון?
    המון תודה וחג שמח!

    • שמח במטבח
      14 בספטמבר 2015

      תודה רבה קארין 🙂 כיף לשמוה.
      את הקורנפלור תערבבי במי ברז. הוא מתחיל להקרש בחום, ואז מוסיפים לתערובת החמה.
      הצמדת הניילון הנצמד מונעת קרום כמו שיש לחלב בחיממנו. הוא לא יהרס ובכל מקרה יוצקים עליו סירופ או רוטב.
      שנה טובה 🙂

  11. אורנה
    26 בספטמבר 2015

    רציתי להודות לך על מתכון נפלא.
    הכנתי היום עם קרם קוקוס ותמצית ורדים.
    יצא מצויייייייייייייייייייייין.

  12. דקלה גוב ארי
    27 בספטמבר 2015

    הכנתי היום, יצא מעולה וקיבל המון מחמאות, תודה!!

  13. דיה
    27 בספטמבר 2015

    מתכון פשוט מדהים.. כול כך טעים..כול כך פשוט להכנה והביצוע הסופי נראה ומרגיש מושקע בטירוף. עכשיו סימנו ארוחת חג סוכות וכולם- כולל הלא טבעוניים התענגו.תודה רבה רבה. מאמצת!

    • שמח במטבח
      28 בספטמבר 2015

      תודה רבה דיה. כיף לשמוע שאהבו את המתכון אצלכם. אצלנו הוא על תקן קינוח פרווה כשר לכל חג.

  14. יעל
    4 באוקטובר 2015

    נראה מקסים!•
    אשמח לדעת איפה קנית את הכלים בצורת לבבות והאם יש להם מכסים תואמים
    תודה

    • שמח במטבח
      4 באוקטובר 2015

      הי יעל
      הקעריות בצורת לבבות נקנו בחנות חד פעמי. הן מגיעות ללא מכסה (אני הנחתי אותם על תבנית וכיסיתי את כולם יחד בניילון נצמד)

  15. הילה קפלן
    4 באוקטובר 2015

    רות יקרה! בתקופת העבודה במשרד זכיתי ללמוד ממך מה זו ליטגציה איכותית, זכינו לטעום ראשונים מהמטעמים שלך כשהיית מפנקת אותנו במשרד סתם בלי סיבה ועכשיו אני נהנית להכין בעצמי את המתכונים המופלאים בעצמי ( בארה"ב הרחוקה…) ולקצור מחמאות (-: תודה רבה!!! מתכון מעולה ומדוייק שנותן פיתרון מקורי ומרשים לקינוח פרווה!

    • שמח במטבח
      4 באוקטובר 2015

      תודה רבה הילה יקרה 🙂 שמחה לשמוע שגם בארה"ב את נהנית מהמתכונים. חג שמח

  16. ורדה איל
    8 באפריל 2016

    קודם כל – אין על המתכונים הנהדרים שלך ! שאפו !!!!!!!!!!
    שאלה – אם מכינים את המלבי מספר ימים לפני החג – איך שומרים ?
    תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2016

      הי ורדה ותודה 🙂
      אין בעיה להכין את המלבי מראש ולשמור במקרר (דאגי לכסות כל כלי בניילון נצמד). את ההרכבה עם סירופ המייפל (או כל סירופ אחר) עושים לפני ההגשה.

  17. ענבל
    17 באפריל 2016

    אפשר לא לעשות כמנות אישיות בתבנית אחת גדולה????

    • שמח במטבח
      18 באפריל 2016

      אם את מתכוונת לקערת הגשה גדולה שממנה יחלקו מנות בכף לקעריות אז זה אפשרי
      אם את מתכוונת לצלחת הגשה גדולה זה לא אפשרי כיוון שהמלבי לא כולל ג'לטין שיחזיק אותו וישמור על הצורה שלו

  18. ענבל
    20 באפריל 2016

    יש לי קרטונית של מי קוקוס (קרטונית ירוקה)
    לזה התכוונת
    האם לשפוך הכל או רק את הנוזלים או המרקם הקשיח כשמתקרר???

    • ענבל
      20 באפריל 2016

      אני אשמח לתגובה
      יש לי של aroy d
      האם לשפוך הכל או מה????
      אני התחלתי וממתינה לתגובה…..

  19. איה
    20 באפריל 2016

    היי,
    נראה מתכון מעולה רק שלא מצאתי חלב/ נוזל קוקוס עם הכשר לפסח (יש מחמירים אצלנו אז אני חייבת שיהיה הכשר)… באיזו חברה אתם משתמשות?

    • שמח במטבח
      20 באפריל 2016

      האמת שאין חברה ספציפית, כל פעם קונה משהו אחר לפי מה שאני מוצאת בסופר או בחנויות.

  20. ענבל
    20 באפריל 2016

    יש לי ארוי די לשפוך הכל ???

  21. אבישג
    24 באפריל 2016

    יש אפשרות להחליף את הסוכר בתערובת במייפל/סילאן?

    • שמח במטבח
      24 באפריל 2016

      סילאן יכהה את התערובת אז לא מומלץ. לגבי המייפל – אפשר לנסות מאמינה שזה יעבוד.

  22. טל
    28 באפריל 2016

    היי רות! בדיוק סיימתי להכין את המלבים והם נראים מושלם!!:)
    יש לי שאלה- לגבי יציקת הסירופ מייפל: הוא מאוד גומי במרקמו, איך היית ממליצה ליצוק אותו על המלבי?

    תודה רבה וחג שמח:)

    • שמח במטבח
      28 באפריל 2016

      הי טל
      אני מניחה שכבר הסתדרת אבל אם עדיין לא הגשת – במקרה שסירופ המייפל סמיך את יכולה לחמם אותו טיפונת. אצלי בבית הוא לא במרקם גומי בכלל.
      חג שמח!

  23. מזלית
    28 ביולי 2016

    הכנתי, יצא מצויין, הוספתי רבע כוס מי ורדים לתערובת הקרם קוקוס. תודה על המתכון

  24. רוני
    8 באפריל 2017

    היי יקירה, אפשר במקום שמנת צמחית שמנת מתוקה רגילה?

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי רוני
      אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה רגילה.

  25. אוריין
    23 באפריל 2017

    בוקר טוב… איך אני אוהבת את המתכונים שלך!! אשמח לעצתך..2 שאלות בבקשה
    1. האם ניתן כדי לשמור כמה שיותר על הטעם המקורי ועדין להיות פרווה להשתמש בחלב סויה? במקום קוקוס?
    2. אני צריכה להכין כ50 יחידות.. תוכלי לעזור לי בחיקוב הכמויות? והאם להכין בסיר אחד גדול או פעמיים?
    המון תודה

    • שמח במטבח
      23 באפריל 2017

      הי אוריין
      חלב קוקוס הוא פרווה כך שאין בעיה להכין איתו. לא ניסיתי להכין עם חלב סויה כי אני לא אוהבת את הטעם שלו (סורי) אבל אני מאמינה שזה אפשרי.
      לגבי 50 יחידות – הייתי מכפילה כמויות פי 3. יתכן שבאמת יהיה קל להכין בשתי נאגלות בגלל הכמות הגדולה.
      יום נפלא
      רות

  26. כרמל
    1 במאי 2017

    אהלן,
    כמה מינימום זמן צינון צריך?
    תודה!

    • שמח במטבח
      2 במאי 2017

      הי כרמל
      אינני זוכרת במדוייק אבל להערכתי לפחות שעה-שעתיים

  27. קטי
    10 במאי 2017

    יצא לי מעולה!!!
    כמה זמן נשמר במקרר
    תודהה

    • שמח במטבח
      11 במאי 2017

      שמחה לשמוע קטי
      המלבי נשמר במקרר לפחות יומיים שלושה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 7 באפריל 2015 על ידי ותויגה , , , , , , , .