שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

קינוח טפיוקה במנות אישיות

תמיד כשפסח מתקרב אני מוצאת עצמי שוברת את הראש איזה קינוח אכין, שיהיה גם טעים, גם מרשים, גם פרווה, גם כשר לפסח (כמובן), ורצוי כזה שאפשר להכין מראש.
הטפיוקה היא אחד הקינוחים המושלמים לצורך כך, כי אפשר להכין אותה באופן שיענה על כל הדרישות, ומשכך היא לא רק כשרה לפסח וטבעונית אלא מהווה קינוח נהדר וקליל לארוחה כבדה יחסית.

פודינג טפיוקהמה זה בעצם טפיוקה, אתם שואלים? ובכן, מדובר בסוג של עמילן שמופק משורש הקסאביה (נקרא גם יוקה) ומעובד כך שיגיע בצורת גרגרים. הגרגרים האלה סופחים נוזלים ומקבלים מרקם של מעין כדורי ג'לי שכיף לגלגל בפה.
במבט ראשון הגרגרים מזכירים בעיקר.. קלקר. הם מגיעים בשני גדלים: קטנים וגדולים. אני מעדיפה להשתמש בקטנים כי הם שומרים על צורתם ולא מתפרקים (הגדולים תמיד התמוססו לי בתערובת ולא הורגשו בסופו של דבר).

DSC_1147

ישנן שתי דרכים עיקריות להכנת טפיוקה:
האחת היא בישול שלהם בהרבה מים (לפעמים עם סוכר ולפעמים בלי, כי היא די חסרת טעם), סינון ולאחר מכן הוספה של נוזל אחר ממותק (לרוב חלב קוקוס) והגשה עם תוספות שונות (לרוב פירות)
השניה – שבה אני בחרתי – היא בישול של הטפיוקה בחלב קוקוס או בתערובת של נוזל (חלב, מים, תחליפי חלב וכו') המעורב עם חלב קוקוס, ללא שלב הביניים של הסינון.
ניסיתי את שתי הדרכים ואני אישית מעדיפה את השניה – שנותנת קינוח יותר קרמי, במרקם של פודינג. אל דאגה, עדיין מרגישים את גרגרי הטפיוקה בכל כפית, אבל הקינוח הסופי סמיך יותר – מה שמאפשר לשחק איתו יותר (לדוגמה להגיש בשכבות עם טעם נוסף או בשכבות עם פירות באמצע).
לגבי חלב הקוקוס – כידוע, כיום נמכרים בשוק גם חלב קוקוס (לפעמים נמכר כמי אגוז קוקוס) וגם קרם קוקוס, שההבדל ביניהם הוא באחוזי השומן. אני אישית מעדיפה את קרם הקוקוס, העשיר יותר, כאשר אני מדללת אותו בעת בישול הטפיוקה עם חלב או נוזל אחר (תלוי אם אני צריכה מתכון פרווה או לא).

ועכשיו, מספיק עם ההסברים ובואו ניגש לעבודה. אני מבטיחה לכם שמדובר בקינוח קל להכנה ובתור בונוס – כזה שמלכלך בעקרון רק כלי אחד (למעט כלי ההגשה) שזה מבחינתי תמיד ייתרון במטבח.

טפיוקה שוקולד

החומרים ל- 8 מנות:
1/3 כוס (60 גר') טפיוקה (הגרגרים הקטנים)
2.5 כוסות (600 מ"ל) חלב (או מים, או כל תחליף חלב שאתם אוהבים – אפשר גם לשלב)
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
1/2 כוס (100 ג"ר) סוכר
כפית תמצית וניל

אופציות להגשה:
סלסילת תותים, או כל פרי או פירות שאוהבים (קיווי, מנגו, אננס, פסיפלורה, סלט פירות וכו')
100 גר' שוקולד
1 מיכל שמנת מתוקה

ההכנה:

בסיר בינוני מחממים את החלב, שמנת הקוקוס, הסוכר ותמצית הוניל. כשהתערובת רותחת מוסיפים אליה את הטפיוקה.

DSC_1150

מנמיכים את האש כך שהתערובת תבעבע ונותנים לגרגרי הטפיוקה "לשחות" בה במשך לפחות 25 דקות.

DSC_1151

במהלך הבישול של גרגרי הטפיוקה מומלץ לערבב כל כמה דקות כדי שהם לא יידבקו אחד לשני או לתחתית. בהתחלה הגרגרים יישארו קשים אבל לאט לאט הם יהפכו לשקופים.
איך יודעים מתי הם מוכנים? כשהגרגרים שקופים לגמרי ובלי שום נקודה לבנה במרכזם.

DSC_1162

כשהטפיוקה מוכנה מכבים את האש,  ומכינים את כלי ההגשה למילוי.

מחלקים את התערובת המתוקה והכדורית הזו באופן שווה בין כלי ההגשה. להקלה על הליך המזיגה השתמשתי בקנקן, אבל אפשר למזוג גם עם מצקת – זה באמת עניין של נוחות.

DSC_1163

אני בחרתי בצנצנות בנפח 1/3 כוס (80 מ"ל)  עם מכסה שנסגר בואקום (ותודה להוברמן על שהתחילה למכור את הצנצנות המעולות האלה) אבל כמובן שאפשר להגיש בכל כלי אישי שתרצו – כוסות, צנצנות אחרות או קערות חד פעמיות יפות (ראו את הקערות בהן הכנתי מלבי והיו חביבות על רבים).

DSC_1166

אם תרצו שהטפיוקה שלכם תהיה בטעם שוקולד, פשוט מוסיפים קוביות שוקולד לתערובת החמה ומערבבים היטב – כמה לשים? בעקרון כמה שאוהבים אבל ההמלצה שלי היא לפחות 2-3 קוביות שוקולד לכל מנה (וכזכור התערובת תספיק ל 8 מנות).

ותאמינו או לא, אבל הטפיוקה שלכם מוכנה והעבודה "הקשה" הסתיימה בשלב זה של ההכנה. מעבירים את הטפיוקה למקרר לצינון של לפחות 4 שעות, במהלכן התערובת תתגבש ותהיה סמיכה יותר.

להגשת הטפיוקה תוכלו לבחור בכל תוספת או עיטור שתרצו. אני אישית לא הצלחתי לבחור ולכן הכנתי חלק עם שוקולד וחלק עם תותים.

DSC_1216

לטפיוקה עם תותים – הכנתי קולי תות (רוטב תותים) מתותים שטחנתי עם כמה כפות של אבקת סוכר עד שנהיו לנוזל סמיך, יצקתי מעט מהקולי על כל מנה, מעל זה הנחתי תותים חתוכים לקוביות ומעליהם קצפת. באפשרות אחרת הנחתי כף של קצפת וקישטתי מלמעלה בתות שחתכתי פרוסות לאורכו. כל אפשרות הגשה שתרצו תלך פה. השילוב האדום והלבן הוא פשוט יפה והכל הולך.
כמובן שלא חייבים להשתמש בקצפת ובתותים, וכאמור במתכון אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים – ובמיוחד פירות טרופים כמו מנגו, פסיפלורה, אננס, קיווי וכל פרי אחר שמתחשק לכם.

אפשר גם לסדר שכבות שכבות (טפיוקה, פרי, טפיוקה ופרי) אבל אז רצוי לעשות זאת עם טפיוקה שהתקררה קצת וחיכתה בכלי המרכזי עד להרכבת המנה.

DSC_1237

לטפיוקה עם שוקולדמעבר לעובדה שחילקתי את התערובת לשניים ומילאתי את הצנצנות בשכבות שונות של טעמים, הכנתי גנאש שוקולד זריז משוקולד שהמסתי עם קרם קוקוס ביחסים שווים (חבילת שוקולד עם כחצי כוס קרם קוקוס) (אפשר גם להמיס עם שמנת מתוקה) ויצקתי על השכבה העליונה לאחר שהתקררה במקרר. הוספתי מעל כף של קצפת וקישטתי בתלתלי שוקולד (שניתן לקנות בכל חנות מתמחה).

ולתוספת רושם הוספתי מהרטבים במין טיובות קטנות שקונים בחנויות המתמחות (כן, אותן טיובות שמככבות בסופגניות המעולות של רולדין). הגוזלים מאוד אהבו את התוספת ונראה לי שגם האורחים יתלהבו ממנה. DSC_1193

אז זו הטפיוקה שאני הכי אוהבת להכין (ולאכול) היא מושלמת כקינוח פרווה לארוחות שונות, וכמובן כקינוח מרשים וקליל לארוחת ליל הסדר. מקווה שגם אצלכם במשפחה יאהבו אותה כמו שאצלי אוהבים.

ותודה לאוהדי דף הפייסבוק של שמח במטבח שעזרו לי לבחור בתמונת הנושא לפוסט. בטוחה שאתם שמחים שנתתי פה את המתכון לשתי האופציות 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם לשבת.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

 

52 תגובות על “קינוח טפיוקה במנות אישיות

  1. פיית העוגיות
    7 באפריל 2016

    חמודדדד!
    מתה על טפיוקה, יופי של פיתרון לחג

  2. רעות
    7 באפריל 2016

    כמה ימים מראש ניתן להכין?

  3. ורדה איל
    8 באפריל 2016

    המתכון נראה אדיר ! רוצה להכין לפסח אבל לא מצליחה להדפיס !
    בבקשה עזרה !
    תודה

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2016

      הי ורדה
      על מנת להדפיס את המתכונים מעתיקים את הפוסט לקובץ וורד ובמידת הצורך מסירים את התמונות.

  4. יעל
    9 באפריל 2016

    האם המנה הקרה תשרוד נסיעה של כשעתיים?

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2016

      נראה לי שאין בעיה. אם את חוששת אפשר לאחסן בציידנית.

  5. ורד
    9 באפריל 2016

    מתכון מקסים,ותמונות שלא משאירות ספק…..יאמי !!!!!

  6. שירית
    9 באפריל 2016

    הכנתי יצא מדהים! המתכון ממש טוב !

  7. תמר
    10 באפריל 2016

    היי…
    יש לי קמח טפיוקה ולא בצורת גרגירים, האם אפשר להשתמש בקמח הנ"ל במקום הגרגירים?

    • שמח במטבח
      10 באפריל 2016

      הי תמר. קמח טפיוקה לא יתאים פה. דרושים הגרגרים לקינוח הזה

      • תמר
        10 באפריל 2016

        תודה

  8. הדר
    12 באפריל 2016

    היי,
    אשמח לדעת האם ניתן להקפיא / כמה ימים מראש להכין?
    תודה

    • שמח במטבח
      12 באפריל 2016

      אין צורך להקפיא. הטפיוקה נשמרת במקרר גם שבוע, כך שאת יכולה להכין מראש בשקט

      • הדר
        12 באפריל 2016

        מעולה 😉 את הקצפת והרוטב תות כדאי ברגע האחרון, נכון?

  9. מיכל
    15 באפריל 2016

    הכנתי את הטפיוקה, יצא טעים אבל קצת גומי וצמיגי כזה. ככה זה אמור להיות??

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2016

      הי מיכל
      זה לא אמור לצאת גומי וצמיגי אבל כן אמור להיות קצת סמיך (אני אוהבת את זה ככה, ולא כדורונים ברוטב דליל). אם את רוצה דליל יותר אפשר לדלל את הטפיוקה במעט חלב קוקוס קר לפני שיוצקים לכלי ההגשה.

  10. ענבל
    16 באפריל 2016

    היי נראה. מתכון מצוין. אשמח לדעת היכן ניתן לקנות גרגרי טפיוקה. תודה (:

    • שמח במטבח
      17 באפריל 2016

      הי ענבל ותודה
      ניתן לקנות טפיוקה בחנויות המתמחות ובחנויות תבלינים, וגם בחנויות של מוצרים מהמזרח הרחוק ונראה לי שגם בחנויות טבע.רק שימי לב לקנות את הגרגרים הקטנים (כמו בתמונה, שדומים לקלקר) ולא הגרגרים הגדולים

  11. נטע
    26 באפריל 2016

    היי רחלי,
    האם לדעתך אפשר להגיש את הטפיוקה בכלי מרכזי ? (למשל כלי טרייפל בקוטר של כ- 20)
    או שצריך להגדיל את הכמויות?
    תודה !

    • שמח במטבח
      26 באפריל 2016

      הי נטע,
      אם את מגישה את הטפיוקה בכלי מרכזי את צריכה לקחת בחשבון שצריך יהיה למזוג אותה לכלי הגשה כי מדובר בקינוח במרקם פודינג. אין בעיה להכין בכלי מרכזי, הכמות כמובן תלויה בכלי.
      נ.ב. קוראים לי רות

      • נטע
        28 באפריל 2016

        אוי ואבוי, איזו פדיחה! ברור שרות 🙂 אין לי מושג איך השם רחלי השתרבב לכאן. סליחה סליחה!
        תודה רבה על התשובה וחג שמח!

  12. נטע
    28 באפריל 2016

    בינתיים סיימתי את הבישול והיא נוזלית, לא קרמית או מתקרבת לסמיכה. האם זה תקין? אני מניחה שבקירור זה הופך סמיך יותר, אבל לפי התמונה שלך זה המצב ההתחלתי אמור לצאת יותר סמיך ולא נוזלי.

    • שמח במטבח
      28 באפריל 2016

      את יכולה לבשל עוד קצת והנוזלים יסמיכו. אבל בכל מקרה הטפיוקה גם מסמיכה בקרור. אם את מגישה היום ממליצה לך לשים לשעה במקפיא ואז למקרר, כי הקרור וההתמצקות לוקחים כמה שעות טובות.

  13. נטע
    28 באפריל 2016

    מצוין. תודה על התגובה המהירה!
    חג שמח!

  14. ענבל
    29 בספטמבר 2016

    היי רות חייבת לציין שזה קינוח טעים מאוד עשיתי אותו ללא השוקולד הפעם אני רוצה לחדש ולעשות חצי לבן חצי שוקולד. האם ניתן להשתמש בשוקולד מריר?

  15. אודליה
    29 בספטמבר 2016

    רות יקרה, תודה על מתכונים נהדרים!
    שאלה לגבי הטפיוקה – כתבת לשים את "שמנת הקוקוס" (בשורה של – בסיר בינוני מחממים את החלב, שמנת הקוקוס, הסוכר ותמצית הוניל וכו'), האם הכוונה לחלק השומני מתוך פחית קרם הקוקוס?
    אם כן האם אני צריכה להקפיא /לקרר את הפחית לפני השימוש כדי שהחלק המיימי יפרד מהשומני?
    תודה
    אודליה

    • שמח במטבח
      29 בספטמבר 2016

      הכוונה היא לפחית שכתוב עליה קרם קוקוס או שמנת קוקוס – זה בעצם חלב קוקוס עם אחוזי שומן יותר גבוהים שנותנים תוצאה יותר עשירה
      מה שאת מתכוונת אליו זה מתכון להכנת קצפת משמנת קוקוס (שאז מקררים את הפחית כדי שאפשר יהיה להפריד את החלק השומני משאר הקרם)

      • אודליה
        29 בספטמבר 2016

        אחלה, אז אני מבינה שמשתמשת בפחית שלמה של קרם קוקוס. תודה, שנה טובה!

  16. מורן
    6 באוקטובר 2016

    היי 🙂
    האם ניתן להמיר את החלב קוקוס במשהו אחר כמו חלב רגיל או שמנת או מים…
    אני לא אוהבת את הטעם שלו לצערי..

    • שמח במטבח
      6 באוקטובר 2016

      אפשר להמיר בשמנת מתוקה. לא מומלץ בחלב או מים.

  17. סיון
    19 באוקטובר 2016

    הי:) האם המתכון הוא ל 8 מנות בכלים בגודל שמופיעים בתמונות?

  18. יעל
    20 באוקטובר 2016

    היי אני כרגע עושה את המתכון ואחרי 30 דקות זה עדין נוזלי, השאלה אם ככה זה צריך להיות או שצריך עדין לבשל על אש קטנה.
    תודה

    • שמח במטבח
      21 באוקטובר 2016

      למה הכוונה בעדיין נוזלי?? לטפיוקה? לחלב הקוקוס? אם הכוונה לכך שחלב הקוקוס עדיין נוזלי זה ברור – הכל מתגבש בקירור.

  19. שירן
    10 בינואר 2017

    היי. אני מכינה עכשיו את הטפיוקה שלך.
    במקום סוכר אני מדתמשת במייפל טבעי (כבר ניסיתי בעבר וזה מוצלח).
    יש לי סלסלת תותים. במה אני יכולה להשתמש במקום אבקת סוכר? אני לא אוכלת סוכר לבן.
    תודה מראש

    • שמח במטבח
      10 בינואר 2017

      הי שירן
      אם כוונתך לרוטב התותים ניתן להכין עם ממתיק לבחירתך ומעט קורנפלור לצורך הסמכת הרוטב.

  20. כנרת
    6 באפריל 2017

    היי,
    נראה מושלם לחג!
    האם אני צריכה להעביר לכוסות בהם אגיש את הקינוח או שאפשר לאחסן בינתיים בכלי אחד ואז למזוג לקראת הארוחה אחרי שנגיע לדודים? ?

    • admin
      7 באפריל 2017

      הי כנרת
      הכי נוח להכין מראש בכלים אישיים
      אבל אפשר גם להכין בכלי מרכזי ולהעביר למנות. הטפיוקה מתייצבת מעט בקרור אבל לרוב לא מקבלת מרקם קשיח שפוגם בהגשה.
      חג שמח ☺️

  21. דניאלה
    22 באפריל 2017

    כמה כיף לגלות את האתר שלך לצד המתכונים המשובחים אני נהנת כל כך מהכתיבה שלך כמו פנינים לנשמה לצד פניני הטפיוקה אחד המאכלים האהובים עלי

    • שמח במטבח
      23 באפריל 2017

      וואו דניאלה 🙂 תודה!
      עשית לי עכשיו שמח בנשמה <3

  22. ענת
    12 במאי 2017

    עשיתי כמות כפולה כדי לקבל יותר מנות. שמרתי על אותו היחס של נוזלים, קרם קוקוס, סוכר וטפיוקה. פשוט כפול. מקווה שזה לא יותר מידי!

    • שמח במטבח
      13 במאי 2017

      אין סיבה שלא יעבוד 🙂 ספרי איך יצא

      • ענת
        13 במאי 2017

        יצא מעולה! רק לקח הרבה יותר זמן בישול. אבל ממש יצא טעים!

  23. אורטל
    16 ביוני 2017

    הכנתי מס' פעמים ויצא מעולה, בפעמים האחרונות למרות שהקפדתי על זמנים וכמויות התערובת לא התמצקה והתקשתה בקירור ונשארה נוזלית (גם לאחר יומיים שלושה..) . ניסיתי גם להעביר לשעה למקפיא אבל גם זה לא עזר (המקפיא בעיקר שינה את המרקם והקפיא חלקית) אשמח להבין מה קרה
    תודה, אורטל

    • שמח במטבח
      20 ביוני 2017

      הי אורטל
      באמת מוזר שהתערובת לא התמצקה. אם אני יכולה לנחש אני מהמרת על כך שהיה צריך לבשל קצת יותר עד שהנוזלים יסמיכו טיפה(הרי זמני הבישול הם לא מדע מדוייק וזה יכול להשתנות מאריזה לאריזה).

      • אורטל
        21 ביוני 2017

        תודה. כלומר למרות שהגרגרים הפכו כבר לשקופים ממש להמשיך עוד לבשל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 7 באפריל 2016 על ידי ותויגה , , , , , , , .