שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת קסמים – מאחת יוצאות שלוש

אפיה היא סוג של קסם בעיני. לוקחים חומרים, מקציפים, מנפים, מקפלים, מחממים או סתם מערבבים, מכניסים לתנור, או למקפיא, וכעבור כמה זמן… הוקוס פוקוס בילי בוקוס אבראקדברא ביסלי ובמבה (כמו שאומרים הקוסמים במסיבות של הילדים שלי)… מקבלים משהו חדש ומתוק וטעים ומיוחד. ומאותם חומרים אפשר ליצור שלל של מרקמים וטעמים, הכל תלוי בדרך ההכנה.

כזו בדיוק היא עוגת הקסמים: נכנסת לתנור תבנית עם תערובת אחת ובסוף האפיה יוצאת לנו עוגה עם 3 שכבות. אחת דחוסה, אחת קרמית ואחת אוורירית. האין זה קסם?? בעיני הכי קסום.

magic cakeהמתכון שאביא בפנים הוא גירסה שלי למתכון שרץ חזק בארה"ב, שמקורו בבלוג המקסים Joe cooks שבו נתקלתי במקרה והשם magic cake תפס את עיני ומשך אותי לבדוק מה בדיוק קסום בעוגה הזו.  בגירסה המקורית העוגה היא עוגת וניל, אבל אני ישר ידעתי שחייבת להיות לה גירסה שוקולדית, שנשמעה לי יותר מעניינת. ואכן היתה (יחד עם שלל של גירסאות, ראו הערה בסוף הפוסט).

אז ניסיתי את גירסת המקור, ואז ניסיתי שוב בשינויים קלים שלי (בעיקר ביחס שבין הקמח לקקאו, שנותן עוגה יותר שוקולדית) ושוב הכנתי, הפעם בגירסה מקוצרת ואז עוד פעם בגירסת שוקולד קוקוס (הכל מפורט בסוף הפוסט, כולל מתכון) ובכל פעם היא יצאה פשוט נהדרת. הגוזל הגדול – סרבן עוגות עיקש – התמכר לעוגה וביקש עוד ועוד פרוסות ממנה, ואני? התמוגגתי משמחה.

אז כמובן שאני שמחה לשתף אתכם בעוגת הקסמים ומקווה שגם אתם תיהנו מהקסם שבה.

DSC_9332

החומרים (לתבנית מרובעת בגודל 24 על 24, או תבנית קטנה יותר או פאירקס קטנה):
4 ביצים גדולות מופרדות (**ראו הערה בהמשך על אפשרות הכנה ללא הפרדה)
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל אמיתית
125 גר' חמאה מומסת [בגירסת פרווה השתמשו בשמן קוקוס או במחמאה]
2 כוסות חלב [בגירסת פרווה אפשר חלב קוקוס או חלב סויה ודומיו]
65 גר' (3/4 כוס פחות כף – ראו תמונה בהמשך) אבקת קקאו – ממש מומלץ פה קקאו הולנדי
50 גר' (1/3 כוס פלוס כף) קמח (ראו תמונה בהמשך)
קורט מלח

ההכנה:

קודם כל מחממים את התנור לחום של 160 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר ומתחילים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת כי תכף נשתמש בקערת המיקסר להכנת יתר הבלילה.

DSC_9277

בקערה שבה השתמשנו (לא צריך אפילו לנקות) מניחים את החלמונים, תמצית הוניל  ואת יתר הסוכר ששמרנו בצד ומתחילים להקציף במרץ עד שמתקבל קצף בהיר וסמיך ואוורירי.

DSC_9281

כשהקצף אוורירי מוסיפים לו את החמאה המומסת ולאחר מכן גם את החלב – אבל לאט ובזילוף איטי (גם כי הכל יזנק עליכם ויטנף לכם את כל המטבח ובעיקר כדי שהחלב והחמאה ייטמעו בתערובת.

DSC_9299

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקקאו לתערובת.
חשוב לי לציין שבמתכון הזה, ומכיוון שאין שוקולד בעוגה, איכות הקקאו עושה את ההבדל ולכן אני ממליצה להשתמש בקקאו הולנדי ולא בקקאו הרגיל.
צילמתי לכם את כמות הקקאו שאני מוסיפה לתערובת כדי שלמי שאין משקל מטבח יהיה מושג לגבי הכמות.
הכוס שבה השתמשתי היא כוס מידה שאני אוהבת מאוד ומגיעה בשלל גדלים (בתמונה מעל רואים את קצה הכוס הגדולה). היתרון שלה הוא שאפשר לראות את הכמות שאנחנו מודדים במבט על ולא רק מהצד כמו בכוסות מדידה אחרות. לכוס הזו יש חיסרון אחד מבחינתי והוא שהיא לא עוברת מדיח (היא נסדקת) מעבר לכך היא נפלאה ואני ממש ממליצה להצטייד באחת (או יותר) [ולמען הסר ספק, אין פה פרסומת סמויה ואף אחד לא נתן לי אותה במתנה, אני פשוט חושבת שהיא טובה ושמחה להמליץ].

DSC_9288

אם הקקאו שלכם גושי כמו שמופיע אצלי בתמונה אני ממליצה לכם לנפות אותו לפני ההוספה (ואם אין לכם נפה/מסננת דקה פשוט תעבירו לכלי גדול יותר ותערבבו בתנועות מעיכה שהגושים יתפוררו) אחרת יהיו לכם גושים בעוגה וחבל.

אחרי הקקאו מוסיפים את הקמח והמלח, שוב, במהירות איטית ומפסיקים לערבב כשהקמח נטמע בתערובת. זו כמות הקמח שהוספתי – קצת יותר משליש כוס.

DSC_9294

עכשיו כל שנותר זה לאחד בין שתי התערובות, אבל, אי אפשר סתם לאחד אותן כי התערובת השוקולד מאוד נוזלית והן לא מתערבבות טוב. לכן צריך לעשות את זה בהדרגה. מוסיפים מעט מתערובת השוקולד לקצף החלבונים ומערבבים עם מטרפה. לא נורא אם הקצף קצת יישבר – אין דרך אחרת לאחד את התערובות.

DSC_9308

בשלב הבא מוסיפים עוד קצת מהתערובת החומה לקערה ומערבבים ולאחר מכן את יתר התערובת.

בסופו של דבר תתקבל תערובת נוזלית, ויתכן שיהיו בה מעט גושים קטנים (בדגש על קטנים) של מרנג, זה בסדר, העוגה תצא טובה.

DSC_9265

מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת ששימנו אותה בספריי שמן או בחמאה (או בעטיפה של החמאה – טריק שלמדתי ומשמש אותי המון) ומכניסים לתנור שכבר חיממנו ל 160 מעלות לאפיה של בין 45 ל- 60 דקות (תלוי בתנור) עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא יבש.

כשהעוגה יוצאת מהתנור היא נראית די מבעסת. לא עסיסית, לא מושכת ובקיצור סתמית. אבל חכו בסבלנות. תנו לה לנוח כמה שעות במקרר ואז יתגלה הקסם…

עוגה-יוצאת-מהתנור

מהבלילה שלנו נוצרו 3 שכבות (!!) אחת דחוסה, אחת רכה וקרמית ואחת אוורירית כמו בעוגה רגילה. ואחרי שתפזרו עליה קצת אבקת קקאו היא בכלל תהיה מושלמת (ואם באים אורחים ורוצים לפנק אפשר להניח עליה "שליכטה" של קצפת, אבל לא חובה, היא מושלמת כמו שהיא).

coco-rain-magic-cake

גירסה לממהרים:
אחת הסיבות שלקח לי זמן לפרסם את הבלוג היא שלאחר שצילמתי את הפוסט החלטתי לנסות להכין את העוגה באופן שלא כולל לכלוך של שתי קערות והתעסקות עם איחוד תערובות (וגם כי רציתי לנסות את גירסת השוקולד – קוקוס כדי שאוכל לספר לכם עליה) וזה הצליח, אם כי התערובת העליונה היתה פחות אוורירית מאשר בגירסת המקור. אבל אם אתם ממהרים או שאין לכם כוח להתעסקות אפשר להכין את העוגה בקערה אחת של המיקסר:
מקציפים את הביצים, הוניל, המלח והסוכר במהירות עד שמתקבל קצף בהיר וסמיך וגבוה, מוסיפים את החמאה המומסת לאט תוך כדי ערבול איטי, מוסיפים את החלב תוך כדי ערבול איטי, ואז מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבלים עד שהם נבלעים בתערובת ומסיימים בערבול ידני עם לקקן. חשוב מאוד לא לערבב יתר על המידה כי הקצף יישבר ואז לא תהיה הפרדה יפה בין השכבות. זמן האפיה נשאר זהה (45-60 דקות, תלוי בתנור שלכם)

DSC_9328

רוצים להכין בטעמים אחרים? אין בעיה
אפשר להכין את העוגה הזו בשלל גירסאות. אני הכנתי גם בגירסת שוקולד-קוקוס והיא יצאה פשוט נהדרת (והרי אני מכורה לקוקוס, כבר הבנתם, נכון?) – לשם כך מחליפים כוס אחת של חלב בכוס של חלב קוקוס ומוסיפים לתערובת כוס של קוקוס טחון. שאר הרכיבים נשארים באותן כמויות. את העוגה הזו אפשר להכין גם בגירסה לממהרים והיא יוצאת מצויין.
רוצים רק קוקוס בלי שוקולד? ליהודית – היא הלוחשת לאוכל –  יש גירסה נהדרת כאן.
רוצים גירסת וניל? רותי אוליבר בדיוק העלתה פוסט עם מתכון משלה כאן.
רוצים גירסת לימון? דורית, היא סוויט דולי הכינה – המתכון שלה כאן.
רוצים גירסה לראש השנה, עם דבש? אין שום בעיה, גם כזו יש אצל וויני רותם כאן.
ומה דעתכם באטרסקוטש, בפוסט המקורי של ג'ו תמצאו מתכונים לכל הגירסאות – הקישור כאן.

magic-cake-top-shotאז שיהיה לכם בתיאבון, ואם אהבתם בואו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח וספרו בתגובה על הגירסה שלכם. אני תמיד שמחה לראות את התגובות שלכם 🙂
facebook icon

31 תגובות על “עוגת קסמים – מאחת יוצאות שלוש

  1. יהודית אביב
    8 באוקטובר 2015

    מ ה מ ם!! גם העוגה, הרעיונות לשלל הקסמים והתמונות………אוי התמונות שלך מעלפותתתתתתתתתתת…….זהו עשית לי חשק סופית להכין את השוקולדית. מכינה מחר ומדווחת

    • שמח במטבח
      8 באוקטובר 2015

      תודה יהודית יקרה. מחכה לשמוע איך יצא לך. נשיקות !

  2. וויני
    8 באוקטובר 2015

    העוגה שלך מדהימה!! גרסת שוקולד נהדרתתתתתתתתתתת, ועשית לי חשק להכין אותה ככה.
    אוהבת מאד 🙂

  3. יפעת
    9 באוקטובר 2015

    הפוסטים שלך מעוררים את החושים כל פעם מחדש.. ניראה נפלא- כבר הולכת לנסות לשבת
    תודה

  4. שני
    9 באוקטובר 2015

    הפעם לא ראיתי גרסא פרווה ):
    הקסם בכלל עובד עם חומרים פרוותיים?

    • שמח במטבח
      9 באוקטובר 2015

      אני אוסיף גירסת פרווה . הקסם אמור לעבוד.

  5. נורית
    9 באוקטובר 2015

    הי ,

    תוכלי לרשום איזו גודל של תבנית השתמשת .

    הכנתי את העוגה אך היא נראית לי נמוכה מדי , אולי התבנית שלי גדולה מדי .

    תודה ושבת שלום

    • שמח במטבח
      9 באוקטובר 2015

      תודה על המשוב נורית, התבניות בהן השתמשתי הין בין 20 על 20 לבין 24 על 24 (ניסיתי בכמה תבניות). העוגה לא יוצאת גבוהה מדי אבל בהחלט חשוב שהתבנית לא תהיה גדולה מדי כי אז לא רואים יפה את השכבות. אני אתקן ואוסיף את המידע במתכון

      • נורית
        10 באוקטובר 2015

        תודה רבה .
        זו כנראה היתה הבעיה אצלי , העוגה יצאה נמוכה מאד ולכן לא מרגישים את השכבות .
        לא נורא אנסה שוב .
        תודה רבה על כל המתכונים שלך .
        עוגת הכוורת שלך נחלה הצלחה אדירה .

  6. ניצה ארגוב
    11 באוקטובר 2015

    רות היקרה
    לשם הסקרנות של השכבות הכנתי את העוגה וברצוני לציין שהנני קונדיטורית מקצועית 20 שנה.
    אכן השכבות יצאו להפליא , העוגה קלה אבל חסר לי שוקולדי בעוגה למרות השימוש בקקאו איכותי . היא נעימה בפה אבל חסר שוס מרירות שוקולדי.
    המשיכי ביצירותיך הנפלאות ותמשיכי לשמח את החברים.

    • שמח במטבח
      11 באוקטובר 2015

      תודה ניצה יקרה,
      העוגה הזו בכל זאת איננה מכילה שוקולד אלא רק קקאו ולכן המרירות של השוקולד מורגשת פחות. יחד עם זאת אני לא הרגשתי בחסרונו של השוקולד מכיוון שעל הפרוסות המוכנות פיזרתי עוד אבקת קקאו. בנוסף, על מנת להדגיש את טעמי השוקולד שיניתי את יחסי הקמח והקקאו שבמתכון המקורי והגדלתי את כמות הקקאו.

  7. מאיה
    6 בנובמבר 2015

    טעיםםםםם
    הכנתי ויצא נפלא.. בהתחלה הייתי בספק לגבי מוכנותה.. אך לאחר שנחה לה במקרר הטעם והמראה התגבשו לכדי.. קסם!!!
    תוספת הקרם וא. הקקאו בהגשה עושה אותה מושלמת!!!
    תודה ששיתפת 😉

    • שמח במטבח
      6 בנובמבר 2015

      תודה רבה מאיה. כיף לשמוע
      העוגה אכן משתבחת אחרי לילה במקרר ותוספת של אבקת קקאו ממש מוסיפה לה. הקצפת זה בונוס אבל גם בלעדיה העוגה נפלאה.

  8. ברוריה דוניו
    22 בנובמבר 2015

    הי בוקר טוב התמונות ממש משגעות איך אני מדפיסה בגירסת הדפסה שלא יצאות כל התמונות. ממש בא חשק להכין.מדהים

    • שמח במטבח
      22 בנובמבר 2015

      הי ברוריה,
      תודה רבה על התגובה 🙂
      כרגע ניתן להעתיק את הפוסט ולמחוק את התמונות ידנית.

  9. Songi
    23 בנובמבר 2015

    וואו, מושלם. בא לי כל כך.

  10. עדי
    6 בדצמבר 2015

    האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב מומס בעוגה במקום הקקאו או שהוא יהרוס את היחס בין החומרים ואת המרקם של העוגה?

    • שמח במטבח
      7 בדצמבר 2015

      הפעם לא ניתן. יש פה יחסים די מדוייקים בין הנוזלים למוצקים והחלפת הקקאו בשוקולד יכולה אמנם להביא לעוגה טובה אבל לא יתקבל המרקם הייחודי של 3 השכבות

  11. הדס
    15 בינואר 2016

    חייב להשתמש בתנור טורבו? טוסטר אובן לא יאפה כראוי?

    • שמח במטבח
      15 בינואר 2016

      כמובן שאם אין טורבו אפשר לאפות בתכנית הרגילה של התנור. גם בטוסטר זה אפשרי רק שימי לב שלא ישרף מלמעלה ומלמטה

  12. לינוי
    26 בינואר 2016

    נראה ממש מגרה .
    אם אני ארצה להמיר את זה לרינג עגול 24 ניתן להתשתמש באותה הכמות ?

    • שמח במטבח
      27 בינואר 2016

      תודה לינוי.
      ואין בעיה להכין גם בתבנית 24.

  13. אלישוש
    28 בינואר 2016

    אתר מאלף, העוגה הזו בטוח חלומית… רציתי לשאול לגירסת הפרווה האם ניתן להמיר למיץ תפוזים? ראיתי שאפרי חלב סויה או שמנת צמחית אבל חשוב לי לדעת בהחלט.

    אשמח לתשובתך את קונדיטורית בחסד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • שמח במטבח
      28 בינואר 2016

      הי אלישוש ותודה על המחמאות. חיממת את ליבי ביום חורף קר שכזה.
      לגבי עוגת הקסמים – אני מציעה לך לבדוק את הגירסה הלימונית של סוויט דולי ולפי זה לראות איך משלבים מיץ הדרים בעוגה – כי אני בעוונותי לא חובבת שילוב של מיץ תפוזים בעוגות שוקולד ולא יצא לי לנסות.
      מחכה לשמוע ממך את המסקנות 🙂

  14. רות
    13 במאי 2016

    היי נשמע מהממממם!
    כמה שמן קוקוס לנשים במקום חמאה?
    ונאם אפשר לנשים שמן רגיל?

    • שמח במטבח
      13 במאי 2016

      הי רות (אחלה שם יש לך 🙂 )
      שמן קוקוס שמים באותו משקל כמו החמאה
      לא ניתן להמיר כאן בשמן רגיל, זה יפגום במרקם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 8 באוקטובר 2015 על ידי ותויגה , , , , , .