שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת פיניאטה צבעונית וחגיגית

חודש דצמבר אצלנו הוא חודש של חגיגות – גם יומולדת לבעל וגם יומולדת לגוזל הבכור. וכך יוצא שבדצמבר אני מוצאת עצמי מכינה, בהנאה רבה, עוגות יומולדת לרוב. כי למה להסתפק בעוגה אחת כשיש כל כך הרבה חגיגות (בעבודה, למשפחה, בחוג, בכיתה וכמובן מסיבה עיקרית לחברים) וחגיגות זה טוב, ושמח.

עד כה הכנתי לגוזל בראוניז פארק היורה, שנטרפו על ידי חבריו ולחגיגה המרכזית עם כל המשפחה רציתי להכין לו עוגה שהוא עוד לא ראה. ואודה שגם התחשק לי להכין משהו מיוחד, מהסוג שלא מכינים בכל יום ושיעשה שמח לגוזל ולמשפחה. הפור נפל על עוגה מסוג "פיניאטה" – עוגה שמחביאה בתוכה המון סוכריות שמתפרצות ממנה כשהיא נחתכת, אבל למה להסתפק בפינאטה רגילה כשאפשר להכין אותה בכל צבעי הקשת?? ואם כבר להשתולל, אז לא נצפה בסוכריות הצבעוניות שילדים כל כך אוהבים? בטח ובטח שנצפה.

התוצאה היתה עוגה שכולה חגיגה – גם יפה מבחוץ וגם צבעונית ושמחה מבפנים. ובקיצור –  עוגה שעושה שמח בלב ובבטן, כמו שאני אוהבת 🙂

DSC_3471

החומרים

לטורט (תבנית או רינג בקוטר 18 ס"מ):
7 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
כפית תמצית וניל

צבעי מאכל לפי ההעדפה (לא חובה)

לקרם וניל:
3 מיכלי שמנת מתוקה
1.5 כוסות חלב
1.5 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות תמצית וניל

לקישוט ולמילוי:
עדשי שוקולד צבעוניים
מזרה סוכריות צבעוניות

DSC_3432

ההכנה:

טורט: 

מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו ומכינים 3 תבניות מרופדות בנייר אפיה.

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת גבוהה, תפוחה ובהירה. מתחילים במהירות איטית ולאט לאט מגבירים. זה לוקח כמה דקות.

הקצפת-ביצים-לטורט

מסירים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ב- 3 מנות: מפזרים מעט קמח מלמעלה ובתנועות קיפול עם לקקן מקפלים אותו בעדינות לתערובת. אם יש גושים אפשר להרים אותם בעדינות עם הלקקן ולנער קצת (הם יתפרקו ואז אפשר להמשיך בערבוב). חשוב להשתדל לערבב ולקפל את התערובת כמה שפחות כדי לא להוריד נפח מהביצים. ברגע שהקמח נטמע בתערובת מפסיקים.

עכשיו נותר לצבוע כל שכבה ולהעביר לתבניות וכך עושים את זה:
מעבירים לקערה כוס גדושה מהתערובת, מטפטפים לקערה טיפה או שתיים של צבע מאכל (הצבעים שאני השתמשתי בהם היו מרוכזים והספיק ממש מעט מהם כדי לצבוע) ומערבבים בתנועת קיפול בעדינות .
מניחים רינג על נייר האפיה, צמוד ככל האפשר לפינה של התבנית (כדי שיהיה מקום לאפות 2 בסיסים יחד), יוצקים לתוכו את הבלילה ומיישרים כך שהיא תמלא את כולו.

DSC_3337

עכשיו מרימים את הרינד, בעדינות, ועוברים להכנת השכבה הבאה.

DSC_3338

כן, כן, אני בטוחה שיהיו כאן כמה גבות שמורמות, איך הבלילה לא תתפזר על התבנית ולמה להוציא את הרינג, אבל אל דאגה, מכיוון שבלילת הטורט שלנו סמיכה יחסית היא לא מתפזרת הרבה באפיה ולכן אפשר להכין עיגולים עיגולים של שכבות צבעוניות על התבניות שלנו.

וכך ממשיכים עם כל השכבות – כוס גדושה מהבלילה, מעט צבע מאכל, מערבבים, יוצקים לרינג ומרימים. בסה"כ יוצאות לנו 6 שכבות צבעוניות.

DSC_3342

DSC_3344

אופים את הבסיסים הצבעוניים במשך כ- 10 דקות. אני ממליצה לא לחכות ששלושת התבניות יהיו מוכנות יחד אלא להכניס ישר את התבנית הראשונה, לשים טיימר ולעבור להכנת התבנית השניה וכן הלאה.

**הערה – למי שלא מעוניין בשכבות צבעוניות אפשר כמובן להכין טורט פשוט – יוצקים את תערובת העוגה לתבנית בקוטר 20 ס"מ שתחתיתה מרופדת בנייר אפיה (בגלל ערבוב הצבעים יורד קצת נפח מהתערובת ולכן הגירסה הצבעונית ותאמה לרינג 18) ולאפות אותה במשך כ- 25 דקות עד שהיא עוברת את מבחן הקיסם (כשנועצים בה קיסם הוא יוצא יבש). ואם רוצים ליצור שכבות פשוט פורסים אותה לכמה שכבות שרוצים (מומלץ לפחות 4 כדי שנוכל למלא אותה בסוכריות)

לאחר מכן נותנים לבסיסים להצטנן מעט ועוברים להכנת הקרם.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת, החלב, תמצית הוניל והאינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם יציב (רואים שהמקצף משאיר סימנים על הקערה כשהוא מסתובב והם לא נעלמים מייד).
וכן, אני יודעת שנשמע שיש פה כמות קרם עצומה, אבל היו בטוחים שהכמות תשמש אתכם. בכל זאת יש פה 6 שכבות של עוגה שביניהן יהיה קרם ובנוסף גם צריך לצפות את העוגה ולקשט אותה.

וחזרה לעוגה שלנו – עכשיו מגיע השלב המגניב והמהנה של ההרכבה 🙂

מיישרים את הדפנות של כל שכבה – פשוט מניחים מעל כל תחתית את הרינג שבו השתמשנו לצקת את התערובות וחותכים בצידו הפנימי. ככה אנחנו מבטיחים שכל השכבות יהיו זהות בקוטר שלהן וגם שלא יהיו לנו בעוגה קצוות יבשים.

DSC_3346

בוחרים מה יהיה סדר הצבעים ומתחילים להרכיב: מניחים את השכבה התחתונה על בסיס לעוגה ומורחים עליו שכבה של קרם. חשוב לשים לב לא למרוח שכבה עבה מדי כי אז עם הוספת השכבות הקרם ינזל לצדדים וגם לא למרוח שכבה דקה מדי כי אז העוגה תצא יבשה. משהו כמו חצי סנטימטר יהיה טוב.

לוקחים את 3 השכבות הנוספות ומניחים אותן אחת מעל השניה ועם רינג קטן יותר או קערה פשוט חותכים עיגול באמצע שלושת השכבות – את החור הזה נמלא בסוכריות.

ועכשיו – מסדרים את השכבות מעל העוגה באותו אופן – שכבה, קרם, שכבה, קרם וכן הלאה.

העוגה שלנו תראה ככה עכשיו:

DSC_3348

עכשיו נעשה משהו פחות צפוי – נסיר את הקרם מהחלק שנותר באמצע (זה שעליו נשים עדשים) וננסה ליישר את הקרם שבחלק הפנימי כך שכמה שפחות ממנו יבצבץ לתוך ה"חור" ולמה? פשוט כי כשהציפוי של העדשים יבוא במגע עם הקרם הוא יתחיל להתרכך והצבע ירד ולכן עדיף שה"מצע" שעליו נניח את הסוכריות יהיה כמה שיותר יבש.

נמלא את החור בעדשים עד שהם יהיו פחות או יותר באותו קו של השכבות שהרכבנו.

DSC_3350

ונכסה את העוגה שלנו בשתי השכבות הנותרות (שוב, באותו אופן – שכבה, קרם וכן הלאה).

DSC_3355

כבר רואים שהעוגה שלנו תצא מהממת עם כל הצבעים הללו 🙂

את הציפוי הסופי אני ממליצה לעשות בשני שלבים – שלב ראשון הוא ציפוי דק יחסית של העוגה מסביב כך שכל הפרורים הקטנים ייתפסו בציפוי הראשוני. לאחר מכן נכניס את העוגה למקפיא למשך כ- 10 דקות כדי שהקרם החיצוני יתייצב (בינתים אפשר לסדר קצת את המטבח … 🙂 🙂 ) ואז חוזרים לעוגה ומצפים אותה בשכבה לבנה צחורה שתסתיר את כל ההפתעות שיש בה.

שוב, מכניסים למקפיא למשך כעשר דקות ועדיף חצי שעה ויותר. הקרם יתייצב ויהיה לנו קל יותר לצפות אותו במזרה הצבעוני.

והנה הטריק שלי לציפוי החיצוני של הסוכריות – מניחים את העוגה על תבנית גדולה יותר שעליה רשת – התבנית תקלוט את כל הסוכריות שייפלו לנו בדרך במהלך הציפוי ונוכל להשתמש בהן שוב וככה גם לא נמצא את עצמנו במטבח מפוצץ בסוכריות קטנות וגם לא נצטרך לזרוק סוכריות לשווא.
עם הידיים לוקחים בכל פעם מעט סוכריות ביד אחת, מטים את העוגה ביד השניה ומדביקים בכל פעם קצת סוכריות. זוכרים שהמלצתי להקפיא את העוגה לפני כן? זו הסיבה – כשהקרם קר וקצת יותר קשיח יהיה קל להדביק אליו את הסוכריות בלי ליצור שקעים במעטה החיצוני. את השלב הזה מומלץ לעשות עם עוד מישהו שיעזור להחזיק, אבל גם לבד זה אפשרי.

DSC_3359

ולסיומת – בשק זילוף עם צנטר כוכב מזלפים פרחים קטנים של קרם בחלק החיצוני של העוגה.

על מנת ליצור את הדוגמה שמופיעה בתמונה פשוט מחזיקים את שק הזילוף בניצב לעוגה ומזלפים עם מעט לחץ (קצת כמו שקודחים עם מקדחה, לא שאני משתמשת במקדחה כל כך הרבה…)

birthday cake 1

אני אוהבת להקפיא את העוגה לאחר הקישוט כדי לתת לקרם להתייצב. אבל כמובן שלא נגיש אותה מהמקפיא וכמה שעות לפני ההגשה נעביר אותה למקרר.

המבט של הגוזלים כשחתכתי את העוגה והסוכריות התפרצו ממנה היה priceless הם כל כך התלהבו והשמחה רק התעצמה 🙂

DSC_3447

אז זו היתה ה- עוגה שהכנתי לגוזל שלי ליומולדת 7. האושר שהיה לו בעיניים כשראה את העוגה, ולאחר מכן כשחתכתי אותה, היה שווה את העבודה (שבינינו לא היתה נורא קשה).

DSC_3470

יומולדת שמח לך גוזל אהוב של אמא!

26 תגובות על “עוגת פיניאטה צבעונית וחגיגית

  1. רוית
    28 בדצמבר 2015

    ואוו!

  2. פיית העוגיות
    28 בדצמבר 2015

    איזה פוסט צבעוני ויפה 🙂
    יומולדת שמחחחח

  3. מורן
    29 בדצמבר 2015

    מהמם! שאלה לי יוצרים את הגומה באמצע עד הסוף? או שיש שכבה אחת שלא מחוררים?

  4. ליזי
    31 בדצמבר 2015

    העוגה הכי יפה ושווה!!!

  5. שני
    2 בינואר 2016

    יכולה רק לתאר לעצמי עד כמה הוא היה מאושר…אין כמו אהבה של אמא!
    המון מזל טוב לגוזל,רק נחת (:

  6. עומרי
    7 באפריל 2016

    הכנתי אותה אתמול. המתכון וההוראות מדויקים והטיפים מצוינים. לקח לי כמה שעות טובות אבל הסיפוק מההצלחה (ומילדת היומולדת) שווה את זה. תודה!

  7. יפית
    19 ביוני 2016

    היי במידה ואני לא רוצה שכבות צבעוניות אני יכולה לעשות את הטורט בתבנות אחת ואז לחתוך לפרוסות או חייבת לעשות 3 תבניות??

    • שמח במטבח
      19 ביוני 2016

      הי יפית
      אין בעיה לאפות כטורט אחד ולפרוס לשכבות (נדמה לי שזה גם כתוב בפוסט עצמו).
      יומולדת שמח 🙂

  8. רווית
    24 ביולי 2016

    היי, ממש רוצה להכין אותה, אבל נראלי שרינג 18 זה ממש קטן. מה אני צריכה להוסיף למתכן בשביל להכין ברינג 22? ושאלה נוספת- הגיוני שהמרכיבים של הטורט אינם מכילים שמן?
    תודה!

    • שמח במטבח
      24 ביולי 2016

      אין בעיה להכין גם ברינג 22. במקרה כזה יצאו לך 5 שכבות במקום 6.
      ולגבי הטורט – אין טעות. אין צורך בשמן.

      • רווית
        26 ביולי 2016

        תודה רבה!
        ואם בכל זאת אני רוצה לשמור על 6 שכבות, איזה כמויות ושל מה עליי להוסיף?
        שאלה נוספת- חשבתי על אופציה כזו ואשמח לשמוע את דעתך:
        לשים שכבה ראשונה שלמה, מעליה קרם.
        את השכבה השניה השלישית והרביעית, לאפות מלכתחילה עם חור באמצע- לשים את הרינג של ה22, ובאמצע רינג קטן יותר, נניח של 10, ואז לשפוך את החומר. השאלה אם זה יהיה יציב מספיק. אם כן- לאפות עם הרינג הקטן באמצע או להוציא גם אותו?
        ובמצב כזה, בו השכבה השני היא כבר כזו עם חור באמצע, אז הקרם על השכבה הראשונה גם צריך להיות עם חור באמצע- כדי שלא יבוא במגע עם סוכריות?
        תודה!

        • שמח במטבח
          26 ביולי 2016

          את יכולה בהחלט ללכת על התכנית הזו.
          לגבי הקרם – מה שאני עשיתי זה שאחרי שמרחתי על השכבות עברתי עם המרית על החלק הפנימי (ה"חור") והוצאתי עודפי קרם. אם יש טיפה קרם בשוליים זה לא נורא. שימי לב גם לא לשים קרם על החלק התחתות של ה"חור" כדי שהסוכריות לא יבואו במגע עם הקרם שלמטה.

  9. דניאל
    12 בנובמבר 2016

    שלום
    כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה? פשוט אני יודעת שיש בעיה שהסוכריות לא יצבעו את הקרם….תודה!

    • שמח במטבח
      12 בנובמבר 2016

      הי דניאל
      עדיף לצפות בסוכריות ביום ההכנה. אצלי הן החזיקו כמה שעות על הציפוי בלי שהצבע ירד, אבל למחרת כבר התחילו להתמוסס

      • דניאל
        14 בנובמבר 2016

        תודה! עוד דבר- לא כל כך הבנתי איך שמת את הסוכריות על דפנות העוגה… תודה!

        • שמח במטבח
          15 בנובמבר 2016

          לאט לאט ועם היד. הסברתי גם בפוסט – עושים את זה בעדינות על רשת מעל תבנית כדי לתפוס את כל הסוכריות שברחו

  10. הילה
    9 בדצמבר 2016

    היי! באילו צבעי מאכל את ממליצה להשתמש?

    • שמח במטבח
      11 בדצמבר 2016

      אני משתמשת בצבעים של מג'יק קולורס. הם מגיעים בג'ל בבקבוק לחיץ מאוד נוח והם מאוד איכותיים. טיפה קטנה של צבע מספיקה לצבוע די הרבה

  11. הדר
    21 במרץ 2017

    היי 🙂
    אפשר לדעתך להכין את העוגה יום מראש?
    או לפחות להכין את הטורט ורק את הקרם וההרכבה לעשות באותו יום?
    תודה

  12. יעל
    5 במאי 2017

    היי (:
    אני עושה את העוגה הזאת אך ללא הפיניאטה, כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה כולל ההרכבה?
    ואם אני עושה בתבנית 24 להכפיל כמויות או שיצאו לי פחות שכבות?
    תודה!!

    • יעל
      5 במאי 2017

      והאם אפשר לעשות את העוגה עם קמח "תמי" או קמח "כרגיל"?

      • admin
        5 במאי 2017

        הי יעל
        לא ניסיתי אבל אנא בטוחה שאין בעיה, ממילא מדובר בטורט ובעוגה שכזו לא רוצים שתיווצר רשת גלוטן כך שבצק נטול גלוטן צריך לעבוד יפה

    • admin
      5 במאי 2017

      הי יעל
      אין בעיה להכין בתבנית 24, אפשר להכין 4 או 5 שכבות במקום 6 ולשמור על הכמות.
      אפשר להכין מראש יום עד יומיים לפני.

  13. מלי
    25 ביוני 2017

    שלום : אני צריכה את העוגה למחר האם ישנה בעיה לצפות מבחוץ עם הסוכריות ולשים במקרר ?

    מחר יום ההולדת ואין זמן אחר לפני רק היום בערב

    אודה לעזרה

    • שמח במטבח
      2 ביולי 2017

      הי מלי
      כיוון שיש סוגים של סוכריות שמתמוססים יותר מהר מאחרים אני ממליצה לצפות את הסוכריות במועד הכי מאוחר שאת יכולה. אם אין לך ברירה ואפשר רק בערב שלפני עשי זאת, ואם יש לך אפשרות כמה שעות לפני המסיבה זה כמובן עדיף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 28 בדצמבר 2015 על ידי ותויגה , , , , , , , , .