קראמבל פירות אדומים

קיץ, הו קיץ. כמה שאני אוהבת קיץ. כן, כן, אני יודעת.. כולם עכשיו מתלוננים על החום והשרב והלחות וטוענים שהם מתגעגעים לחורף (יאק! מי מתגעגע לגשם ולאפרוריות??) ורק אני מסתובבת בשרב הזה עם חיוך ענק על הפנים. אז עד כדי כך אני אוהבת את הקיץ, גם בשרב 🙂

את הפוסט של היום אני רוצה להקדיש לפירות הקיץ, עם קראמבל אדמדם שמקבל לתוכו באהבה את כל הפירות שרק תרצו (גם אם הם לא אדומים).
הפרוייקט הזה הוא  פרוייקט חגיגי של קבוצת מבשלים ביחד , במסגרתו התאגדנו, חבורת בלוגרים שאוהבים אוכל (ונראה לי שרובנו גם אוהבים קיץ), והכנו לכם אלבום שלם של מתכוני פירות קיץ. אז אל תשכחו להכנס למתכונים של חברי, כי יש שם מבחר נפלא שאני בטוחה שתהנו ממנו.

וחזרה לקראמבל – כאמור, מתכון קליל, שלא גוזל הרבה זמן במטבח, וכל כך טעים! גם אם אוכלים ממנו כשהוא קצת חם (אפילו שקיץ). הרעיון בקראמבל הוא פירות אפויים שמעליהם שמיכה של פירורי בצק פריך. אפשר כמובן להשתמש בכל פרי שאוהבים, אבל אני החלטתי ללכת על אדום – והרי יש לנו מבחר נפלא כל כך. בקראמבל שלי יש שזיפים, דובדבנים ופטל שקניתי קפוא. השילוב בין המתיקות והחמצמצות שלהם פשוט מושלם.

החומרים (לתבנית 24 ס"מ או לתבנית מלבנית, או לכלים אישיים):

לפירורי קראמבל:
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן
100 גר' (חצי כוס) סוכר לבן
100 גר' חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות
כפית תמצית וניל איכותית

למלית פירות אדומים:
2 קילו פירות – אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים. אני הכנתי עם שזיפים, דובדבנים ופטל קפוא.
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
30 גר' (2 כפות) קורנפלור
כפית תמצית וניל איכותית

ההכנה:

מתחילים בהכנת הקראמבל – שזה קלי קלות
בקערת מעבד המזון מניחים את כל החומרים ופשוט מערבלים יחד בפולסים

אחרי כמה סבבים של פולסים החומרים יהפכו לפירורים דקים שלי קצת מזכירים קוסקוס דק.
אם אתם רוצים פירורים גסים יותר אפשר לעבד עוד קצת ואפילו להוסיף כף או שתיים של מים, אבל אני אוהבת פירורים דקים על הקראמבל שלי.

מעבירים את הקערה עם הפירורים למקרר, כדי שיישארו קרים ופריכים ועוברים להכין את המלית.

חותכים את הפירות לחתיכות קטנות אבל לא מדי.


כאמור, אתם יכולים להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים. בקיץ יש מבחר נהדר. אני רציתי קראמבל אדום ולכן שילבתי שזיפים (שבאפיה מקבלים צבע מדהים), דובדבנים טריים שהוצאתי מהם את הגרעין וחציתי (הכי קל להשתמש במגרען כמו של הזיתים – שימו לב שתסיימו עם ידיים אדומות, אבל זה שווה את זה), ופטל קפוא בשני צבעים שהוצאתי מהמקפיא והפשרתי קצת לפני.

את כל הפירות מניחים בקערה גדולה ועליהם יוצקים את הסוכר , הוניל והקורנפלור ומערבבים בעדינות.

לאחר מכן מעבירים אותם לתבנית, או מחלקים לכלים אישיים.
פה בתמונה רואים שהחלטתי לחלק את התערובת ל 2 קערות גדולות

מפזרים בנדיבות את הפירורים מעל הפירות, כך שיכסו אותם טוב טוב. אל תחששו אם זה נראה לכם המון, הבצק מתכווץ באפיה.

אופים את הקראמבל בחום של 170 מעלות בערך 45 דקות. הפירות צריכים זמן להתרכך ומכאן זמן האפיה הממושך.
שימו לב שזמן האפיה מושפע גם מגודל התבנית – וזה אומר שאם אתם אופים בכלים אישיים, יש מצב שהקראמבל שלכם יהיה מוכן כבר אחרי 20 דקות. אז פשוט תציצו בתנור, תראו מה מצב הפירורים ומה מצב הביעבוע של הפירות. הקראמבל מוכן כשהפירורים זהובים ויש בעבוע סמיך יחסית מהתבנית (או שאין בעבוע אבל רואים שהנוזלים מסביב הסמיכו).

מצננים את הקערות לפני שמגישים. זה גם יאפשר לפירות להתייצב.
שימו לב שהכי כיף להגיש את הקראמבל כשהוא קצת חמים ולא קר מהמקרר.


ואם בא לגמרי להתפנק תגישו אותו עם גלידה קרה.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ?
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף

 

 

‏11 תגובות

  1. דורית רוזן ב- 6 ביולי 2017 בשעה 10:19

    מקסים

  2. אורן ב- 6 ביולי 2017 בשעה 10:27

    נהדר האדום אדום הזה, נראה טעים!

    • שמח במטבח ב- 6 ביולי 2017 בשעה 19:53

      תודה אורן 🙂
      מוכנה לעשות איתך בארטר תמורת מנת הדג היפייפיה שלך

    • ענבר ב- 15 ביולי 2019 בשעה 17:28

      המתכונים שלך נהדרים! האם המתכון הזה ובכללי פירורי קרנבל עובד גם עם קמח כוסמין?

  3. יהודית אביב ב- 6 ביולי 2017 בשעה 10:29

    טעיםםםם ומקסים! בא לי לצלול ראש לתוך הדבר המהמם הזה

    • שמח במטבח ב- 6 ביולי 2017 בשעה 19:52

      תודה יהודית יקרה
      שבת שלום 🙂

  4. אורלי חרמש ב- 6 ביולי 2017 בשעה 11:38

    איך אני אוהבת קראמבל!! נראה מדהים והצילומים סופפפפ
    אלופה, שבת שלום!

    אורלי

    • שמח במטבח ב- 6 ביולי 2017 בשעה 19:52

      תודה אורלי יקרה.
      שבת שלום גם לך 🙂 עמוסה בפירות קיץ יפייפיים

  5. מירב גביש ב- 17 ביולי 2017 בשעה 18:39

    מהמם! והאדום הזה מטריף!
    ואני?
    משוגעת על חורף!

    • שמח במטבח ב- 17 ביולי 2017 בשעה 19:23

      תודה גבישס <3
      מזל שכמו גלגל גם עונות השנה חוזרות על עצמן. אז אני אקטר בחורף ובינתים אתענג על ימי החום והאור 🙂

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *