תפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים

לכולנו יש טעמים מסויימים מהילדות שברגע ששומעים את שמם מייד נושא אותנו גל של נוסטלגיה. כזה הוא התפופאי 🙂 כי מי לא זוכר את מאפה התפוחים של "בורגר ראנץ" ששימש כקינוח האולטימטיבי לארוחת הראנץ 🙂 אז לכבוד חנוכה החלטתי לפנק אתכם במתכון בגירסה האפויה לתפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים. לא תאמינו כמה שהן מזכירות את התפופאי של פעם 🙂

תפופאי

האמת שהמאפה הזה נולד בכלל כקינוח שהכנתי לאחת מארוחות החג בתחילת השנה, כשחיפשתי משהו טעים, קליל ו.. פרווה (ואפילו טבעוני). אבל כשהגשתי אותו לשולחן ובני המשפחה טעמו ממנו כולם פתאום התחילו להגיד שהוא מזכיר להם את התפופאי של פעם. ואני.. הכי התחברתי לזה.

ולמה אצבעות פילו תפוחים בחנוכה? פשוט כי נראה לי שבין כל המטוגנים למיניהם, זו יכולה להיות אופציה נהדרת לאלו מבינינו שפחות בא להם מטוגן, או ששומרים על הגיזרה או שפשוט אוהבים מאפי תפוחים 🙂
ואם בא לכם לראות עוד מתכונים לחנוכה או מתכונים לראש השנה לחצו על הקישור ותגיעו למתכונים שלי.

אצבעות פילו תפוחים

החומרים ל 12 יחידות:

חבילת בצק פילו מופשרת
כ- 100 גר' חמאה או שמן לשימון הפילו
5 תפוחים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
50 גר' חמאה (לגירסת פרווה/טבעונית – מרגרינה/נטורינה/שמן קוקוס)
120 גר' (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום דביק (אם אין, אפשר להמיר באותה כמות של סוכר לבן ועוד כף סילאן)
כפית קינמון
כמה כפות קלבדוס/רום/ברנדי/כל אלכוהול שאוהבים (אפשר גם מים)

פילו תפוחים

ההכנה:

מלית תפוחים:

תכלס הכנת המלית ממש קלה – שמים את כל החומרים במחבת גדולה ומבשלים/מטגנים תוך ערבוב עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים.

הכנת מלית תפוחים

זה לוקח קצת זמן כי יש פה כמות גדולה של תפוחים אז תדאגו להיות באזור, לערבב כל פעם קצת ולחכות בסבלנות. בסוף מתקבלים תפוחים מקורמלים כל כך טעימים שאני מסוגלת לחסל אותם ככה כמו שהם.

כשהתפוחים מוכנים, נותנים להם להתקרר טיפה, שלא תהיה רותחת כששמים אותה על בצק הפילו.

תפוחים מקורמליםהרכבת המנה:

אם מחליטים להכין את המנה עם חמאה – ממיסים בקערית קטנה את החמאה כדי שנוכל להבריש אותה על הפילו.
אם מחליטים להשתמש בשמן – משתמשים בספריי שמן (הכי נוח תכלס) או שמעבירים שמן לקערית לצורך ההברשה.

פורסים על השיש עלה אחד של פילו, ואת השאר מכסים שלא יתייבשו.

משמנים את העלה בחמאה או בשמן או בספריי שמן ומקפלים לשניים כך שיהיה בצורת מלבן ארוך.

מניחים בקצה שלו כ- 2 כפות מהמלית ומיישרים אבל משאירים שוליים לקיפול.

הכנת פילו במילוי תפוחים

מקפלים את הקצה של העלה על המלית ומקפלים את הצדדים מעל כך שנוצר מעין מלבן ומגלגלים את העלה בעדינות ליצירת שטרודל קטן אישי.

הכנת תפופאי

את אצבעות הפילו שהכנו מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. ומשמנים את החלק העליון שלהם פעם נוספת כדי שלא יתייבשו.

פילו תפוחים מגולגלים

לתוספת טעם וצבע טוב אני פיזרתי מעל גם קצת אבקת סוכר

פילו תפוחים נכנס לתנור

אופים את מאפי הפילו במשך כרבע שעה בחום של 180 מעלות עד הן שחומות ויפות יש לכם אצבעות פילו תפוחים לתפארת 🙂

פילו תפוחים חם מהתנור

כל מה שנשאר לאחר מכן זה להגיש אותן.
אני אוהבת לפזר עליהן אבקת סוכר לפני ההגשה אבל זה לא חובה.

תשמחו גם לשמוע שהן מחזיקות מצויין במקרר ושאין בעיה לחמם אותן בחימום חוזר ולהגיש.

אצבעות פילו במילוי תפוחים

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏52 תגובות

  1. ליאורה ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 21:05

    מה זה סוכר חום דביק?

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 12:40

      סוכר חום כהה. הוא מהסוג היותר לח

      • פנינה ב- 19 ביוני 2020 בשעה 15:44

        הי,
        מתכון מבטיח.
        האם ניתן להכין עם שזיפים?
        תודה רבה

      • ניצן ב- 9 בדצמבר 2020 בשעה 22:40

        נראה מעולה! נטלי לוין נתנה תחליף לסוכר חום דביק: 100 גרם סוכר לבן+2 כפות סילאן או מייפל, ולערבב היטב. עובד מצוין

        • שמח במטבח ב- 12 בדצמבר 2020 בשעה 17:02

          אכן זה תחליף נהדר ואני גם כותבת על כך במתכונים אחרים (ראי מתכוני עוגיות השוקולד צ'יפס)במיוחד כשמכינים עם סילאן. אוסיף גם לתפופאי.

      • אורית דביר ב- 27 באוגוסט 2021 בשעה 17:24

        כל עלה פילו הוא אצבע אחת? כלומר מגלגלים כל עלה עד הסוף?

      • חיה ב- 28 באוגוסט 2021 בשעה 20:02

        האם אפשר להכין כמה שעות מראש ללא אפייה ולאפות בערב?

        • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:33

          כן

          • דניאל ב- 25 בנובמבר 2021 בשעה 9:36

            איך לשמור בכמה שעות עד האפייה?



          • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2021 בשעה 13:56

            המממ… במקרר



  2. עדה מזרחי ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 23:08

    כל הכבוד על הנתינה והשיתוף מאוד יפה ואסטטי אהבתי מאוד יפה

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 21:06

      תושה רבה 🙂 כיף לשמוע

      • ריקי מלכא ב- 8 בספטמבר 2020 בשעה 16:00

        תודה לך על המתכונים הכל כל כך ברור וניראה מצויין

      • לבנה ב- 29 באוגוסט 2021 בשעה 12:52

        מתכון מדהים וכייפי נעים להכנה
        רשמת שמחזיקות טוב במקרר…
        שאלתי :
        1)איך להחזיק במקרר בקופסא סגורה או אחרת?

        2) אפשר להכין יום לפני ולמחורת לאפות לפני ההגשה?
        אם כן איך שומרים במקרר עד למחורת שלא יתייבש עד האפייה ?
        או שחייבים לאפות מידית ?
        תודה וברכת שנה טובה ומתוקה

        • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:32

          הי לבנה – במקרר מומלץ בקופסה סגורה או בתבנית כשהם עטופים בניילון נצמד.
          אפשר להכין ולאפות יום לפני ולאחר מכן לחמם. אני עשיתי זאת ובאופן מפתיע הם היו ממש טובים גם בחימום חוזר.

          • לבנה ב- 2 בספטמבר 2021 בשעה 0:11

            תודה לך על התשובה

            ואם אני אופה יום לפני גם אז אני שמה בקופסא סגורה עד לחימום?

            בע"ה מתכוננת להכין לחג ….

            מאחלת לך ולבני משפחתך
            שנה טובה ומתוקה אמן



          • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2021 בשעה 8:55

            אם את אופה יום לפני אז אחרי האפיה תני להם להתקרר קצת ואז שימי בקופסה סגורה. אם יש לך אפשרות שמרי במקרר וחממי לפני ההגשה.



  3. אילנה ברונשטיין ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 23:56

    נראה קל להכנה. אפשר להכין גם מבצק עלים????

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 21:05

      תודה. אכן קל להכנה
      לגבי בצק עלים – נראה לי שבמאפים האישיים הוא פחות יתאים כי הוא מתנפח באפיה. את יכולה אבל להכין כמאפה גדול ואז אין בעיה עם בצק העלים

  4. Adit ב- 11 בדצמבר 2019 בשעה 13:24

    נראה מעולה, שתי קושיות האם ניתן להמיר סוכר למייפל/אגבה? ולטובת אירוח האם ניתן להכין לילה קודם ולאפות למחרת? תודה!

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 21:05

      אין בעיה להחליף את הסוכר
      לגבי הכנה מוקדמת. את יכולה להכין את התפוחים מראש ולמלא ביום האפיה. לא ממליצה להכין את המאפה ולשמור במקרר לפני האפיה

  5. רות קליין ב- 11 בדצמבר 2019 בשעה 13:51

    יש אולי ג’רבה לצליאקים? יכול לעבוד עם דפי אורז? תודה 🙂

    • רות קליין ב- 11 בדצמבר 2019 בשעה 13:53

      **גרסה לצליאקים

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 12:40

      לא ניסיתי אבל יש מצב בהחלט שיעבוד עם דפי אורז

  6. אלינור ב- 17 במאי 2020 בשעה 11:16

    הי רות, האם ניתן לשלב גם מלית גבינה עם התפוחים? יש לך רעיון?

    • שמח במטבח ב- 18 במאי 2020 בשעה 8:08

      אפשר לשלב כל מלית שאת אוהבת. אני אישית לא כל כך אוהבת את השילוב ולכן אין לי מתכון מדוייק בשבילך אבל לדעתי קחי כל מתכון של מלית לגביניות ושלבי אותו עם מלית התפוחים והופ יש לך מילוי חדש 🙂

  7. ברכה מילר ב- 7 בספטמבר 2020 בשעה 9:55

    אוףףף…
    אני עושה בדיוק ככה ותמיד מתפוצצים לי באפיה, וכל המילוי נוזל החוצה.
    למה לא יוצאים לי כאלה יפים?

    • שמח במטבח ב- 8 בספטמבר 2020 בשעה 19:13

      מוזר… כי מעולם לא התפוצצו לי.
      האם השתמשת בשני עלים ? (כלומר עלה על עלה וככה זה יותר עבה) אולי המלית נוזלית מדי?
      אולי מתחת את הבצק בגלגול?
      מקווה שזה עוזר במשהו.

    • ניצן ב- 9 בדצמבר 2020 בשעה 22:41

      תסנני את הנוזלים

    • ניצה ה ב- 4 בספטמבר 2021 בשעה 16:00

      כדי שלא יתפוצצו מיקי שמו לימד למרוח בשמן ואז בביצה טרופה.

  8. יוכי תום ב- 8 בספטמבר 2020 בשעה 5:12

    היי,
    האם אפשר להקפיא ??

    • שמח במטבח ב- 8 בספטמבר 2020 בשעה 19:11

      לאחר האפיה אפשר להקפיא אחרי שקצת התקררו.

    • בת שבע ב- 10 בספטמבר 2020 בשעה 7:02

      מה זה קלבדוס?

      • שמח במטבח ב- 13 בספטמבר 2020 בשעה 9:52

        ליקר תפוחים. אפשר במקומו רום או ויסקי או כל ליקר אחר או אפשר לוותר ולא להוסיף ליקר

  9. אביגיל ב- 14 בנובמבר 2020 בשעה 23:29

    הכנתי לשבת ויצא מווושלם – תודה רבה!!!
    בישלתי את התפוחים עם פחות סוכר וקינמון עד שלא נשארו נוזלים, ולא הרגשתי שחסר שומדבר.

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:37

      משמח לשמוע שהצליח גם עם פחות סוכר. זה תמיד טוב 🙂

  10. אן זטורסקי ב- 29 בנובמבר 2020 בשעה 22:22

    מאפים פשוט מושלמים. לא פחות. תודה על מתכון פשוט וטעים כל כך.

    • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2020 בשעה 9:37

      תודה רבה אן. שמחה לשמוע שאהבת

  11. יעל ב- 3 בדצמבר 2020 בשעה 19:24

    יצא מעולה!! אבל הסוכר קצת יצא מהגליל ונשרף וזה יצר קצת מרירות בתחתית..מה עשיתי לא נכון?

    • שמח במטבח ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 9:27

      המממ… הסוכר לא אמור להשרף כל כך מהר אז כדאי לנסות להכין בטמפרטורה יותר נמוכה. לגבי הנזילה של הסוכר, אולי תנסי לסגור את הבצק יותר הדוק?

  12. חוה ב- 25 בינואר 2021 בשעה 21:51

    כמה אצבעות תפופאי יוצאות מהמתכון?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2021 בשעה 18:37

      כמספר דפי הפילו שיש לך בחבילה 🙂

  13. אילה ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 9:37

    האם ניתן להקפיא לפני האפיה.
    ענית לאחת השואלות שניתן להקפיא לאחר האפיה . האם זה שומר על הקריספיות של המאפה ?
    נהנית מאד מהמתכונים

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 19:08

      הי אילה 🙂
      קודם כל חשוב לציים שעדיף להכין ולהגיש. אפשר גם לשמור במקרר או במקפיא ולחמם אחרי. מהמקרר זה שמר על הקריספיות כשחיממתי בתנור. לא ניסיתי להקפיא (אני לא בנאדם של הקפאות.. מודה)

  14. אור ב- 16 במרץ 2021 בשעה 9:47

    האם אפשר גם ללא המרגרינה במלית עצמה?

    • שמח במטבח ב- 17 במרץ 2021 בשעה 11:33

      צריך קצת שומן במלית, לכן ממליצה לא לוותר. אני מכינה עם חמאה וכשחשוב שיהיה פרווה מכינה עם מרגרינה

  15. תמר ב- 27 באוגוסט 2021 בשעה 11:21

    מה דעתך על הוספת טיפת קורנפלור, אולי אינסטנט פודינג, למילוי? בתפופאי יש לנוזל סביב התפוחים מרקם כזה סמיך וטעים…

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:41

      את יכולה, אבל לדעתי במקרה הזה אין צורך. המלית לא בכמות גדולה ולא מגירה נוזלים.

  16. מירי גורפינקל ב- 28 בספטמבר 2021 בשעה 13:18

    אם אני רוצה להמיר את זה לשוקופאי? איך אני עושה מלית שוקולד?

    • שמח במטבח ב- 1 באוקטובר 2021 בשעה 8:38

      הי מירי, שוקופאי עוד לא יצא לי להכין עם הפילו, אני מאמינה שתערובת של עוגת בראוני שמכינים מראש ומקררים היטב תעבוד אבלללל שוקופאי במקור הוא מטוגן ואז הליך החימום שלו קצר משמעותית מאפיה בתנור, אז אני לא בטוחה איך זה יצא באפיה ואם המלית לא תנזל לך

השאר תגובה