שבלולי פיצה מהירי הכנה
כשעברתי לגור בדירה משלי החלטתי שתהיה לי מחברת מתכונים, כזו שיהיו בה רק מתכונים "מנצחים" – מתכונים שתמיד מצליחים לי, שהכנתי המון פעמים ושאני אוהבת במיוחד. עם הזמן המחברת התמלאה, וכמובן שגם התלכלכה כהוגן (כמו שאני אוהבת, כי ככה יודעים שהיא שימושית). שבלולי פיצה הוא אחד המתכונים שהכי לכלכו לי את המחברת. הוא מבוסס על מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין המקסימה מהבלוג "סיר פלא" שפורסם לפני מספר שנים במגאזין "על השולחן".
שבלולי פיצה מתאימים לכל אירוע, בין אם מדובר בחברים שבאים לילדים ושאני רוצה לפנק בפיצות אישיות שמכינים בקלי קלות ובין אם מדובר במסיבה שאני עורכת בביתי ורוצה לפנק את האורחים במאפים שווים ומרשימים. איכשהו השבלולים האלה תמיד נעלמים ראשונים מהשולחן ובדרך כלל נחטפים ישר מהתבנית.
אז קבלו את המתכון ואני מקווה שגם אתם תאמצו אותו כמתכון קבוע אצלכם בבית, כי הוא באמת קל, מהיר וטעים.
הכמות מתאימה לכ- 10-12 שבלולים (תלוי בגודל)
החומרים:
2 גביעי קוטג'
100 גר' חמאה מומסת
80 מ"ל (שליש כוס) שמן
100 גר' (חצי קוביה) גבינה בולגרית/פטה מפוררת לחתיכות
100 גר' גבינת מוצרלה/קשקבל/כל גבינה קשה שאוהבים (אפשר גם לשלב)
350 גר' (2.5 כוסות) קמח
שקית אבקת אפיה
מעט מלח
למלית הפיצה:
עגבניות משומרות מרוסקות
2 שיני שום
מעט בזיליקום קצוץ
מעט מלח
גבינת מוצרלה/גבינה קשה אחרת שאוהבים
ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
לבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הקמח (הכי נוח במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם במעבד מזון או פשוט בקערה), כשהתערובת אחידה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהבצק לא יהיה דחוס. הבצק שיתקבל יהיה מעט גבשושי בגלל הקוטג' והגבינה הקשה וזה בסדר, באפיה הכל יתמוסס.
את השלב הזה ניתן גם להכין מראש ולשמור את הבצק במקרר.
אם רוצים להכין מיידית, מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט. ניתן לחלק אותו לשני חלקים אם המשטח לא מספיק גדול לרידוד שלו.
בינתים נותנים לבצק לנוח כמה דקות ומכינים את המלית:
מערבבים את העגבניות המשומרות המרוסקות עם השום והבזיליקום (אפשר גם לטחון הכל יחד) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
הכמות הזו תספיק להכנת כמות כפולה של מלית, אז אני מציעה פשוט להעביר את שארית המלית לכלי סגור ולהקפיא עד לפעם הבאה שרוצים להכין את השבלולים או סתם להכין פסטה ברוטב עגבניות או פיצה.
ועוד טיפ – אם ממהרים ואין בבית פחית של עגבניות, אפשר גם להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה (יש כל מיני סוגים).
וחזרה למתכון:
על המשטח המקומח משטחים את הבצק שלנו לצורה של מלבן. הבצק נוח לעבודה ולכן בהחלט אפשר לוותר כאן על המערוך ולשטח אותו עם הידיים.
יוצקים מעל הבצק את רוטב העגבניות שלנו ומפזרים מעל את גבינת המוצלה (כאמור, אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שאוהבים). לא צריך להגזים עם הגבינה כי יש גם גבינה בבצק עצמו.
מגלגלים את הבצק שלנו לרולדה ארוכה. נסו להדק מעט בזמן הגלגול אבל בעדינות. אם הבצק מרגיש לכם רך אפשר להכניס אותו למקרר לרבע שעה שטיפה יתייצב לפני שחותכים אותו.
חותכים את רולדה שלנו לפרוסות בעובי של בערך 2 אצבעות ומסדרים על התבנית עם מרווחים גדולים כי השבלולים תופחים.
אם רוצים שבלולים גבוהים יותר אפשר לסדר אותם בתבנית שקעים ואז השבלולים יתפחו לגובה. אני אישית אוהבת אותם ב"פרי סטייל".
אופים את השבלולים במשך כ- 15-20 דקות עד שהם משחימים.
ניאמממ זה בדיוק מה שמתחשק לי על הבוקר!
מתה על שבלולי פיצה 🙂
תודה יקירה, אני תמיד מוכנה לבארטרים 🙂
וואו!!! הכנתי לארוחת ערב, הבצק רך רך…. ונעים!! הילדים טרפו לא נשאר אפילו שבלולון!!
תודה על מתכון קליל וטעים!
איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
גם אצלי הן להיט. אפילו סרבן האוכל ביקש תוספת.
היי רות, נראה לך שאפשר לשים במקרר את הרולדה ללילה, ולחתוך ולאפות את השבלולים רק למחרת? או שיש סיכוי שזה יתייבש?
בלי קשר – עונג צרוף המתכונים שלך! לא מאחלת בהצלחה כי נראה שאת כבר שם.. 🙂
הי מיכל,
איזה כיף לראות אותך פה. מה שלום פיצית שלך?
לגבי השבלולים – אפשר לשמור במקרר ללילה ואחר כך לחתוך ולאפות. אם תכסי את הרולדה בניילון נצמד היא לא תתייבש.
אפשר גם לשמור את הבצק במקרר ולמחרת לרדד ולשבלל.
והמון המון תודה. בואי לבקר מתישהו. מבטיחה לפנק בקינוח שווה
נראה יאמייי האם אפשר להמיר את הקוטג' בגבינה לבנה?
תודה 🙂
הי ורה
לא ניסיתי עם גבינה. אני מניחה שיצאו שבלולים טובים אבל יש משהו בקוטג שנותן להם מרקם וטעם ממש מוצלח (ואני ממש לא אוכלת קוטג בצורתו המקורית) ולכן אני ממליצה בחום לנסות את גירסת המקור.
הכנתי היום, מאווד טעים.
אבל… הם ממש כאילו "נמסו" על התבנית.. הפכו לפיתות שטוחות לגמריי ולא כמו אצלך בתמונה..
איפה טעיתי?? אבל עדיין טעעעיייםםם. תודה!!
הכנתי אתמול עם גבינה לבנה, סתם כי לא היה לי קוטג וכבר בער לי להתחיל… יצא מאד מוצלח. הבצק המתין במקרר כשעתיים לפני הגלגול והאפייה, ויצא די נוח לעבודה, אם כי אולי טיפה רך מדי. בכל מקרה יצאו שבלולים יפים וטעימים. הקפאתי את מה שנשאר כשכל שבלול מופרד מהשני בנייר כסף. איך היית מציעה להפשיר ולחמם מחדש?
הי רותם
שמחה לשמוע שהבצק הצליח גם עם גבינה לבנה. לגבי החימום וההפשרה – נראה לי שהכי נוח להפשיר בטמפרטורת החדר ואז לחמם שבתנור שחומם ל 120 מעלות במשך כמה דקות (כדאי לבדוק על אחת).
היי רות
רציתי רק לשאול האם אפשר להמיר בקמח מלא לפחות חלק מן הכמות?
תודה על מתכונים מקסימים!
הי שירה
ניתן להמיר בקמח מלא. עד 50% מכמות הקמח, מעבר לזה המאפה יצא דחוס מדי.
היי, האם גבינה בולגרית 5% ומאוד נימוחה תהיה טובה? או שעדיף סוג קשה יותר?.. לא רוצה בצק שקשה לעבוד איתו 🙂
תודה על המתכון, ינוסה בקרוב!!
בעקרון עדיף הסוג הקשה יותר ולא גבינה בולגרית למריחה, אבל נראה לי שגם היא תעבוד. הבצק מאוד נעים לעבודה. בהצלחה
וואו…הבצק כ"כ גבינתי ואפילו קריספי, אין דברים כאלה!
איזה כיף לשמוע שאהבת!
היי רות,
במתכון שלך אין צורך בביצים?
אם לא כתוב ביצים במתכון כנראה שאין צורך 🙂
אם אני רוצה להגדיל את הכמות ל-30, אני צריכה להכפיל את כמות המוצרים בדיוק ב-3?
אכן צריך להכפיל בהתאם לכמויות
קמה עכשיו להכין! תודה 🙂
יצא מעולה! גיליתי את הבלוג שלך לפני כמה חודשים ומאז כל מתכון שאני דוגמת יוצא להיט! תודה!
רות זה מתכון גאוני!! יצא כל כך טעים!
תודה רבה אולה. ממש שמחה שאהבת 🙂
האם הבצק יחזיק מעמד בתור פינה שטוחה, רגילה?
עקרונית לא אמורה להיות בעיה להשתמש בבצק כבסיס שטוח.
היי,
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות במקום המשומרות לרוטב? ואם כן, אז איך לעשות אותן?
הי מיכל
אני פחות ממליצה פה על שימוש בעגבניות טריות, אא"כ את מבשלת אותן לרוטב סמיך, כי עגבניות טריות כוללות המון נוזלים בתוכן ואז הרוטב יוצא דליל מדי ומרטיב את הבצק.
שלום,
זה נראה מעולה,
יש לי כמה שאלות בבקשה:
הקוטג' – איזה אחוז? או שלא משנה? ואת מתכוונת לגביעים הרגילים נכון? 250 גרם?
והבולגרית – איזה אחוז?
ולגבי המוצרלה את מתכוננת מגוררת, נכון?
סליחה אני פשוט חסרת ניסיון במטבח..
תודה!
תודה בירי
הקוטג' – לא משנה איזה אחוז. אני מעדיפה 9%. אכן הכוונה לגביע רגיל
בולגרית – איזה שאת אוהבת החל מ 5% ועד לעתירות שומן
מוצרלה מגוררת – לא זו שבאה בגוש רך.
וטוב שאת שואלת. זה חשוב
הי, הכנתי אתמול את הבצק והשארתי במקרר, כשבאתי להכין היום את השבלולים ראיתי שהבצק האפיר. האם זאת תופעה רגילה (נגיד כמו שתפוחים הופכים חומים) או שדין הבצק לפח? ):
כמה זמן השארת במקרר?? שעה שעתיים זה בסדר. מעבר לכך הבצק מתחיל לתסוס ואכן מאפיר. אני אישית לא משתמשת בו במצב כזה
היי, למי שלא אוהב רוטב פיצה… אפשר למלא בגבינות ונניח תרד/מנגולד?
אין בעיה
תודה על מתכונים נפלאים 🙂
אשמח לדעת כמות של העגבניות המרוסקות, כל קופסת שימורים היא הרי אחרת….
תודה מראש
מדובר בקופסאות סטנדרטיות של 500 גר' אני משתמשת ב MUTTI או באלה של מאסטר שף. הן מעולות ושתיהן מיוצרות באיטליה
מה אפשר לשים במקום חמאה?
שמן