שבלולי פיצה מהירי הכנה

כשעברתי לגור בדירה משלי החלטתי שתהיה לי מחברת מתכונים, כזו שיהיו בה רק מתכונים "מנצחים" – מתכונים שתמיד מצליחים לי, שהכנתי המון פעמים ושאני אוהבת במיוחד. עם הזמן המחברת התמלאה, וכמובן שגם התלכלכה כהוגן (כמו שאני אוהבת, כי ככה יודעים שהיא שימושית). שבלולי פיצה הוא אחד המתכונים שהכי לכלכו לי את המחברת. הוא מבוסס על מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין המקסימה מהבלוג "סיר פלא" שפורסם לפני מספר שנים במגאזין "על השולחן".

שבלולי פיצה מתאימים לכל אירוע, בין אם מדובר בחברים שבאים לילדים ושאני רוצה לפנק בפיצות אישיות שמכינים בקלי קלות ובין אם מדובר במסיבה שאני עורכת בביתי ורוצה לפנק את האורחים במאפים שווים ומרשימים. איכשהו השבלולים האלה תמיד נעלמים ראשונים מהשולחן ובדרך כלל נחטפים ישר מהתבנית.

אז קבלו את המתכון ואני מקווה שגם אתם תאמצו אותו כמתכון קבוע אצלכם בבית, כי הוא באמת קל, מהיר וטעים.

הכמות מתאימה לכ- 10-12 שבלולים (תלוי בגודל)

החומרים:

2 גביעי קוטג'
100 גר' חמאה מומסת
80 מ"ל (שליש כוס) שמן
100 גר' (חצי קוביה) גבינה בולגרית/פטה מפוררת לחתיכות
100 גר' גבינת מוצרלה/קשקבל/כל גבינה קשה שאוהבים (אפשר גם לשלב)
350 גר' (2.5 כוסות) קמח
שקית אבקת אפיה
מעט מלח

למלית הפיצה:

עגבניות משומרות מרוסקות
2 שיני שום
מעט בזיליקום קצוץ
מעט מלח

גבינת מוצרלה/גבינה קשה אחרת שאוהבים

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות

לבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הקמח (הכי נוח במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם במעבד מזון או פשוט בקערה), כשהתערובת אחידה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהבצק לא יהיה דחוס. הבצק שיתקבל יהיה מעט גבשושי בגלל הקוטג' והגבינה הקשה וזה בסדר, באפיה הכל יתמוסס.

את השלב הזה ניתן גם להכין מראש ולשמור את הבצק במקרר.

אם רוצים להכין מיידית, מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט. ניתן לחלק אותו לשני חלקים אם המשטח לא מספיק גדול לרידוד שלו.

בצק לשבלולי פיצה

בינתים נותנים לבצק לנוח כמה דקות ומכינים את המלית:

מערבבים את העגבניות המשומרות המרוסקות עם השום והבזיליקום (אפשר גם לטחון הכל יחד) עד שמתקבלת תערובת אחידה.

הכמות הזו תספיק להכנת כמות כפולה של מלית, אז אני מציעה פשוט להעביר את שארית המלית לכלי סגור ולהקפיא עד לפעם הבאה שרוצים להכין את השבלולים או סתם להכין פסטה ברוטב עגבניות או פיצה.

ועוד טיפ – אם ממהרים ואין בבית פחית של עגבניות, אפשר גם להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה (יש כל מיני סוגים).

וחזרה למתכון:

על המשטח המקומח משטחים את הבצק שלנו לצורה של מלבן. הבצק נוח לעבודה ולכן בהחלט אפשר לוותר כאן על המערוך ולשטח אותו עם הידיים.

יוצקים מעל הבצק את רוטב העגבניות שלנו ומפזרים מעל את גבינת המוצלה (כאמור, אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שאוהבים). לא צריך להגזים עם הגבינה כי יש גם גבינה בבצק עצמו.

שבלולי פיצה בהכנה

מגלגלים את הבצק שלנו לרולדה ארוכה. נסו להדק מעט בזמן הגלגול אבל בעדינות. אם הבצק מרגיש לכם רך אפשר להכניס אותו למקרר לרבע שעה שטיפה יתייצב לפני שחותכים אותו.

חתכים את הבצק לפרוסות שיהפכו לשבלולי פיצה

חותכים את רולדה שלנו לפרוסות בעובי של בערך 2 אצבעות ומסדרים על התבנית עם מרווחים גדולים כי השבלולים תופחים.
אם רוצים שבלולים גבוהים יותר אפשר לסדר אותם בתבנית שקעים ואז השבלולים יתפחו לגובה. אני אישית אוהבת אותם ב"פרי סטייל".

אופים את השבלולים במשך כ- 15-20 דקות עד שהם משחימים.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏39 תגובות

  1. פיית העוגיות ב- 13 במאי 2015 בשעה 9:55

    ניאמממ זה בדיוק מה שמתחשק לי על הבוקר!
    מתה על שבלולי פיצה 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 13 במאי 2015 בשעה 21:39

      תודה יקירה, אני תמיד מוכנה לבארטרים 🙂

  2. לימור ב- 13 במאי 2015 בשעה 20:38

    וואו!!! הכנתי לארוחת ערב, הבצק רך רך…. ונעים!! הילדים טרפו לא נשאר אפילו שבלולון!!
    תודה על מתכון קליל וטעים!

    • hahppykitchen1 ב- 13 במאי 2015 בשעה 21:31

      איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
      גם אצלי הן להיט. אפילו סרבן האוכל ביקש תוספת.

  3. מיכל, השכנה לשעבר של אמא :) ב- 19 במאי 2015 בשעה 15:25

    היי רות, נראה לך שאפשר לשים במקרר את הרולדה ללילה, ולחתוך ולאפות את השבלולים רק למחרת? או שיש סיכוי שזה יתייבש?
    בלי קשר – עונג צרוף המתכונים שלך! לא מאחלת בהצלחה כי נראה שאת כבר שם.. 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 19 במאי 2015 בשעה 19:45

      הי מיכל,
      איזה כיף לראות אותך פה. מה שלום פיצית שלך?
      לגבי השבלולים – אפשר לשמור במקרר ללילה ואחר כך לחתוך ולאפות. אם תכסי את הרולדה בניילון נצמד היא לא תתייבש.
      אפשר גם לשמור את הבצק במקרר ולמחרת לרדד ולשבלל.
      והמון המון תודה. בואי לבקר מתישהו. מבטיחה לפנק בקינוח שווה

  4. Vera Podokshik ב- 28 במאי 2015 בשעה 12:38

    נראה יאמייי האם אפשר להמיר את הקוטג' בגבינה לבנה?
    תודה 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 18:16

      הי ורה
      לא ניסיתי עם גבינה. אני מניחה שיצאו שבלולים טובים אבל יש משהו בקוטג שנותן להם מרקם וטעם ממש מוצלח (ואני ממש לא אוכלת קוטג בצורתו המקורית) ולכן אני ממליצה בחום לנסות את גירסת המקור.

  5. Vera Podokshik ב- 28 במאי 2015 בשעה 20:19

    הכנתי היום, מאווד טעים.
    אבל… הם ממש כאילו "נמסו" על התבנית.. הפכו לפיתות שטוחות לגמריי ולא כמו אצלך בתמונה..
    איפה טעיתי?? אבל עדיין טעעעיייםםם. תודה!!

  6. רותם ב- 24 באוגוסט 2015 בשעה 7:50

    הכנתי אתמול עם גבינה לבנה, סתם כי לא היה לי קוטג וכבר בער לי להתחיל… יצא מאד מוצלח. הבצק המתין במקרר כשעתיים לפני הגלגול והאפייה, ויצא די נוח לעבודה, אם כי אולי טיפה רך מדי. בכל מקרה יצאו שבלולים יפים וטעימים. הקפאתי את מה שנשאר כשכל שבלול מופרד מהשני בנייר כסף. איך היית מציעה להפשיר ולחמם מחדש?

    • שמח במטבח ב- 25 באוגוסט 2015 בשעה 19:24

      הי רותם
      שמחה לשמוע שהבצק הצליח גם עם גבינה לבנה. לגבי החימום וההפשרה – נראה לי שהכי נוח להפשיר בטמפרטורת החדר ואז לחמם שבתנור שחומם ל 120 מעלות במשך כמה דקות (כדאי לבדוק על אחת).

  7. שירה ב- 1 בספטמבר 2015 בשעה 9:33

    היי רות
    רציתי רק לשאול האם אפשר להמיר בקמח מלא לפחות חלק מן הכמות?
    תודה על מתכונים מקסימים!

    • שמח במטבח ב- 1 בספטמבר 2015 בשעה 14:59

      הי שירה
      ניתן להמיר בקמח מלא. עד 50% מכמות הקמח, מעבר לזה המאפה יצא דחוס מדי.

  8. מארי ב- 18 בינואר 2016 בשעה 20:47

    היי, האם גבינה בולגרית 5% ומאוד נימוחה תהיה טובה? או שעדיף סוג קשה יותר?.. לא רוצה בצק שקשה לעבוד איתו 🙂
    תודה על המתכון, ינוסה בקרוב!!

    • שמח במטבח ב- 18 בינואר 2016 בשעה 21:25

      בעקרון עדיף הסוג הקשה יותר ולא גבינה בולגרית למריחה, אבל נראה לי שגם היא תעבוד. הבצק מאוד נעים לעבודה. בהצלחה

      • מארי ב- 20 בינואר 2016 בשעה 16:27

        וואו…הבצק כ"כ גבינתי ואפילו קריספי, אין דברים כאלה!

  9. תמר ב- 22 בפברואר 2016 בשעה 9:04

    היי רות,

    במתכון שלך אין צורך בביצים?

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2016 בשעה 21:49

      אם לא כתוב ביצים במתכון כנראה שאין צורך 🙂

  10. תמר ב- 22 בפברואר 2016 בשעה 10:06

    אם אני רוצה להגדיל את הכמות ל-30, אני צריכה להכפיל את כמות המוצרים בדיוק ב-3?

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2016 בשעה 21:49

      אכן צריך להכפיל בהתאם לכמויות

  11. מראם ב- 11 באפריל 2017 בשעה 7:14

    קמה עכשיו להכין! תודה 🙂

  12. דורית ב- 25 באפריל 2017 בשעה 8:45

    יצא מעולה! גיליתי את הבלוג שלך לפני כמה חודשים ומאז כל מתכון שאני דוגמת יוצא להיט! תודה!

  13. אולה ב- 5 ביוני 2017 בשעה 14:32

    רות זה מתכון גאוני!! יצא כל כך טעים!

    • שמח במטבח ב- 7 ביוני 2017 בשעה 15:14

      תודה רבה אולה. ממש שמחה שאהבת 🙂

  14. Carmela ב- 23 באוגוסט 2017 בשעה 15:26

    האם הבצק יחזיק מעמד בתור פינה שטוחה, רגילה?

    • שמח במטבח ב- 26 באוגוסט 2017 בשעה 17:05

      עקרונית לא אמורה להיות בעיה להשתמש בבצק כבסיס שטוח.

  15. מיכל ב- 6 באוקטובר 2017 בשעה 11:24

    היי,
    רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות במקום המשומרות לרוטב? ואם כן, אז איך לעשות אותן?

    • שמח במטבח ב- 10 באוקטובר 2017 בשעה 11:02

      הי מיכל
      אני פחות ממליצה פה על שימוש בעגבניות טריות, אא"כ את מבשלת אותן לרוטב סמיך, כי עגבניות טריות כוללות המון נוזלים בתוכן ואז הרוטב יוצא דליל מדי ומרטיב את הבצק.

  16. בירי ב- 10 בנובמבר 2017 בשעה 14:25

    שלום,
    זה נראה מעולה,
    יש לי כמה שאלות בבקשה:
    הקוטג' – איזה אחוז? או שלא משנה? ואת מתכוונת לגביעים הרגילים נכון? 250 גרם?
    והבולגרית – איזה אחוז?
    ולגבי המוצרלה את מתכוננת מגוררת, נכון?
    סליחה אני פשוט חסרת ניסיון במטבח..
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 12 בנובמבר 2017 בשעה 10:19

      תודה בירי
      הקוטג' – לא משנה איזה אחוז. אני מעדיפה 9%. אכן הכוונה לגביע רגיל
      בולגרית – איזה שאת אוהבת החל מ 5% ועד לעתירות שומן
      מוצרלה מגוררת – לא זו שבאה בגוש רך.
      וטוב שאת שואלת. זה חשוב

  17. אסתר ב- 15 ביולי 2018 בשעה 12:06

    הי, הכנתי אתמול את הבצק והשארתי במקרר, כשבאתי להכין היום את השבלולים ראיתי שהבצק האפיר. האם זאת תופעה רגילה (נגיד כמו שתפוחים הופכים חומים) או שדין הבצק לפח? ):

    • שמח במטבח ב- 16 ביולי 2018 בשעה 19:16

      כמה זמן השארת במקרר?? שעה שעתיים זה בסדר. מעבר לכך הבצק מתחיל לתסוס ואכן מאפיר. אני אישית לא משתמשת בו במצב כזה

  18. Didi Diamant ב- 17 ביולי 2018 בשעה 20:28

    היי, למי שלא אוהב רוטב פיצה… אפשר למלא בגבינות ונניח תרד/מנגולד?

  19. מיכל יוליס ב- 23 ביולי 2018 בשעה 16:34

    תודה על מתכונים נפלאים 🙂
    אשמח לדעת כמות של העגבניות המרוסקות, כל קופסת שימורים היא הרי אחרת….
    תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2018 בשעה 19:49

      מדובר בקופסאות סטנדרטיות של 500 גר' אני משתמשת ב MUTTI או באלה של מאסטר שף. הן מעולות ושתיהן מיוצרות באיטליה

  20. רחל ב- 2 בדצמבר 2019 בשעה 16:17

    מה אפשר לשים במקום חמאה?

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *