רוגלך
רוגלך במלית שוקולד בשבילי זה פינוק קטן ומתוק של שמרים ושוקולד, ועל הדרך גם ריפוי בעיסוק.
הכנת הרוגלך מצריכה מעט "פצ'קריי", אבל אני אוהבת את ההתעסקות הזו: רידוד, מילוי, חיתוך למשולשים וגלגול כל אחד בנפרד עד שבסוף מתקבלים המון רוגלך יפים עם מלית שמבצבצת מהצד.
הנה מתכון ידידותי יחסית לרוגלך שלא תוכלו להפסיק לנשנש.
לבצק:
500 גר' קמח לבן
כף שמרים יבשים [או חצי שקית או קוביית שמרית (25 גר')]
100 גר' (חצי כוס) סוכר
100 גר' חמאה רכה
160 מ"ל 2/3 כוס חלב פושר
2 ביצים
כפית מלח
מלית לבחירה (הכי נוח נוטלה, אולם ניתן לגוון במליות לפי ההעדפה)
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט בכף. מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומתחילים לערבל. כשהתערובת מתחילה להתאחד מוסיפים מלח ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק רך, גמיש ומעט דביק.
מניחים להתפחה ללילה במקרר. במידה ולחוצים בזמן ניתן להתפיח שעתיים בטמפרטורת החדר (אולם אז הבצק יהיה יותר דביק ויידרש יותר קמח לרידוד).
עיצוב הרוגלעך:
מחלקים לשניים ומרדדים למלבן (לא לשכוח לקמח מעט את המשטח). מיישרים עם סכין לקבלת מלבן מדוייק יותר.
חותכים עם סכין משולשים שווי שוקיים.
מורחים על כל משולש מלית לבחירה (הכי נוח זה נוטלה)
מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר.
מניחים את הרוגלעך על תבנית עם נייר אפיה במרווחים ביניהם.
מתפיחים את הרוגלעך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
בינתים מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
מורחים את הרוגלעך בביצה טרופה מעורבבת עם קצת מים.
אופים כ- 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור) עד שהרוגלעך שחומים.
כשהרוגלעך מוכנים מעבירים לרשת שיצטננו ומושחים אותם בסירופ סוכר (חצי כוס סוכר וכוס מים שהורתחו יחד) אפשר גם לפזר מעל פולי קקאו קלויים.
היי רות 🙂
שמחה להיות הראשונה שמגיבה!
כתבת שהכי עדיף נוטלה, אבל זה נראה שאת שמת משהו אחר ברוגעלך ומאוד מסקרן אותי מה זה, אז.. מה זה? 🙂
הוספתי את המתכון לרשימת הטו דו ליסט שלי,וכשאכין מבטיחה לחזור לעדכן!
הי סופית
אכן צדקת. ברוגלת יש מלית של קוקוס מעורבבת עם מעט גנאש שוקולד מריר. שילוב מנצח בעיני
אפשר מתכון מדוייק איך להכין את הגנאש מעורב בקוקוס?
הי איילה
מדובר בשאריות של מלית הקוקוס מהמתכון של צמת השמרים שערבבתי עם גנאש שוקולד.
התוכלי לכתוב את המתכון למילוי שאת שמה?
אורית, המתכון כתוב באופן מפורש ומפורט בבלוג. נראה לי שהתמונות הסיחו את דעתך 🙂
אני לא מוצאת את המתכון למילוי
אשמח אם תוכלי לפרט אותו
הי שירי
המילוי הכי נוח זה נוטלה
בתמונות הוספתי לנוטלה מעט ממלית הקוקוס שמהווה חלק מצמת השמרים שלי (העוגה הויראלית)
נראה מדהים הסברים מלאים צילומים יפים אנסה תמתכונים תודה לך מוכשרת
תודה רבה 🙂
שלום לך.. המתכון נראה מהמם
רק שלא ראיתי איך את מכינה את המלית של השוקולד קוקוס.. (כתוב רק שנוטלה עדיף(
אודה לך אם תוכלי לכתוב מתכון למלית (:
השתמשתי במלית הקוקוס שפורסמה בפוסט על צמת השוקולד, וערבבתי אותה עם גנאש שוקולד.
בגנאש 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמהת מתוקה ?
אכן
כוונתי למילוי של הרוגלך
מצטרפת!
אשמח לדעת מהו המילוי של הרוגלך… נראה מעניין מאד, הוא נשאר יציב גם באפייה.
המילוי של הרוגלך הוא מילוי הקוקוס שערבבתי עם גנאש שוקולד חלב. זה להיטטטטט! מומלץ בחום
תודה, למה כוונתך מילוי קוקוס עם גנאש (פשוט מה המתכון למילוי)
כמויות?
היי רות 🙂
אשמח לדעת מה הכמות של המתכון ? כמה רוגלכים בערך יוצאים ?
נראה לי שמחצי קילו קמח יוצאים בערך 20 רוגלעכים
עם איזה וו להשתמש במיקסר? גיטרה או אחרים?
וו לישה (הקרס)
אני מאד מעונינת בבלוג שלכם והייתי רוצה לדעת איך מדפיסים את המתכונים שלכם
הי נורית
לעת עתה ניתן להדפיס כפי שמדפיסים מכל אתר או לסמן את הטקסט ולהדפיס את הבחירה. בהמשך האתר יעבור שיפור ואכניס קבצי מתכונים להדפסה
האם יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה?
מחמאה במקום חמאה ומים/חלב סויה/מיץ תפוזים במקום חלב?
אפשר להמיר חמאה במחמאה או בשמן או בשמן קוקוס ואפשר להמיר את החלב בתחליפים שציינת.
תשמעי רות.
אני במת מעריצה שלך!!!!
10 נשים לפחות פה שאלו על המילוי ולכל אחד את עונה יפה ובאריכות כאילו הוא הראשון ולא כמו באתרים אחרים שהייתי בהם. שם כותבים: "תסתכלי בתגובה שרשמתי לנועה"
באמת כל הכבוד!!!
תודה מקסימה
חשוב לי לענות לכל אחד ולכן אני לא עונה על דרך ההפניה, כי זה באמת מבעס לקבל תשובה כזו.
הי, אז הבצק היה לילה במקרר ולא ממש תפח.. עשיתי אחד לאחד. בדרך כלל המתכונים שלך יוצאים לי מעולים. יש לך רעיון למה?
הי ניצן
זה בסדר שהוא לא תפח הרבה. זה בצק עשיר בחמאה וביצים ולכן הוא כבד יותר ולא תופח הרבה. הוא עדיין טוב לשימוש ויתפח לך יפה בתנור
האתר שלך נהדר !!
אחרי שמתפיחים לילה במקרר בבוקר מודיאים ומיד מתחילים לעבור איתו או שהבצק צריך להגיע לטמפ' החדר?
תודה רבה
אין בעיה לעבוד עם הבצק ישר כשהוא יוצא מהמקרר. אפילו יותר נוח כשהוא קר