רוגלך

רוגלך במלית שוקולד בשבילי זה פינוק קטן ומתוק של שמרים ושוקולד, ועל הדרך גם ריפוי בעיסוק.
הכנת הרוגלך מצריכה מעט "פצ'קריי", אבל אני אוהבת את ההתעסקות הזו: רידוד, מילוי, חיתוך למשולשים וגלגול כל אחד בנפרד עד שבסוף מתקבלים המון רוגלך יפים עם מלית שמבצבצת מהצד.
הנה מתכון ידידותי יחסית לרוגלך שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

20141015_082202

לבצק:
500 גר' קמח לבן
כף שמרים יבשים [או חצי שקית או קוביית שמרית (25 גר')]
100 גר' (חצי כוס) סוכר
100 גר' חמאה רכה
160 מ"ל 2/3 כוס חלב פושר
2 ביצים
כפית מלח

מלית לבחירה (הכי נוח נוטלה, אולם ניתן לגוון במליות לפי ההעדפה)

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט בכף. מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומתחילים לערבל. כשהתערובת מתחילה להתאחד מוסיפים מלח ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק רך, גמיש ומעט דביק.
מניחים להתפחה ללילה במקרר. במידה ולחוצים בזמן ניתן להתפיח שעתיים בטמפרטורת החדר (אולם אז הבצק יהיה יותר דביק ויידרש יותר קמח לרידוד).

עיצוב הרוגלעך:
מחלקים לשניים ומרדדים למלבן (לא לשכוח לקמח מעט את המשטח). מיישרים עם סכין לקבלת מלבן מדוייק יותר.
חותכים עם סכין משולשים שווי שוקיים.

20141024_112155

מורחים על כל משולש מלית לבחירה (הכי נוח זה נוטלה)

20141024_112746

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר.

20141024_113011-1



מניחים את הרוגלעך על תבנית עם נייר אפיה במרווחים ביניהם.
מתפיחים את הרוגלעך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
בינתים מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
מורחים את הרוגלעך בביצה טרופה מעורבבת עם קצת מים.
אופים כ- 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור) עד שהרוגלעך שחומים.

כשהרוגלעך מוכנים מעבירים לרשת שיצטננו ומושחים אותם בסירופ סוכר (חצי כוס סוכר וכוס מים שהורתחו יחד) אפשר גם לפזר מעל פולי קקאו קלויים.

20141015_082257

‏33 תגובות

  1. סופית ב- 11 בינואר 2015 בשעה 22:21

    היי רות 🙂
    שמחה להיות הראשונה שמגיבה!
    כתבת שהכי עדיף נוטלה, אבל זה נראה שאת שמת משהו אחר ברוגעלך ומאוד מסקרן אותי מה זה, אז.. מה זה? 🙂

    הוספתי את המתכון לרשימת הטו דו ליסט שלי,וכשאכין מבטיחה לחזור לעדכן!

    • hahppykitchen1 ב- 11 בינואר 2015 בשעה 22:24

      הי סופית
      אכן צדקת. ברוגלת יש מלית של קוקוס מעורבבת עם מעט גנאש שוקולד מריר. שילוב מנצח בעיני

      • איילה ב- 26 ביולי 2017 בשעה 7:52

        אפשר מתכון מדוייק איך להכין את הגנאש מעורב בקוקוס?

        • שמח במטבח ב- 28 ביולי 2017 בשעה 6:33

          הי איילה
          מדובר בשאריות של מלית הקוקוס מהמתכון של צמת השמרים שערבבתי עם גנאש שוקולד.

  2. אורית ב- 12 בינואר 2015 בשעה 12:10

    התוכלי לכתוב את המתכון למילוי שאת שמה?

    • hahppykitchen1 ב- 12 בינואר 2015 בשעה 20:42

      אורית, המתכון כתוב באופן מפורש ומפורט בבלוג. נראה לי שהתמונות הסיחו את דעתך 🙂

      • שירי ב- 15 באוקטובר 2016 בשעה 9:01

        אני לא מוצאת את המתכון למילוי
        אשמח אם תוכלי לפרט אותו

        • שמח במטבח ב- 15 באוקטובר 2016 בשעה 20:03

          הי שירי
          המילוי הכי נוח זה נוטלה
          בתמונות הוספתי לנוטלה מעט ממלית הקוקוס שמהווה חלק מצמת השמרים שלי (העוגה הויראלית)

  3. נחמה שאול ב- 12 בינואר 2015 בשעה 21:36

    נראה מדהים הסברים מלאים צילומים יפים אנסה תמתכונים תודה לך מוכשרת

  4. היי ב- 12 בינואר 2015 בשעה 23:30

    שלום לך.. המתכון נראה מהמם
    רק שלא ראיתי איך את מכינה את המלית של השוקולד קוקוס.. (כתוב רק שנוטלה עדיף(
    אודה לך אם תוכלי לכתוב מתכון למלית (:

    • hahppykitchen1 ב- 14 בינואר 2015 בשעה 20:29

      השתמשתי במלית הקוקוס שפורסמה בפוסט על צמת השוקולד, וערבבתי אותה עם גנאש שוקולד.

      • היי ב- 15 בינואר 2015 בשעה 20:51

        בגנאש 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמהת מתוקה ?

  5. אורית ב- 13 בינואר 2015 בשעה 7:40

    כוונתי למילוי של הרוגלך

  6. דיאנה ב- 13 בינואר 2015 בשעה 23:12

    מצטרפת!
    אשמח לדעת מהו המילוי של הרוגלך… נראה מעניין מאד, הוא נשאר יציב גם באפייה.

    • hahppykitchen1 ב- 14 בינואר 2015 בשעה 0:58

      המילוי של הרוגלך הוא מילוי הקוקוס שערבבתי עם גנאש שוקולד חלב. זה להיטטטטט! מומלץ בחום

      • אורית ב- 14 בינואר 2015 בשעה 9:09

        תודה, למה כוונתך מילוי קוקוס עם גנאש (פשוט מה המתכון למילוי)

      • היי ב- 14 בינואר 2015 בשעה 12:38

        כמויות?

  7. טוהר ב- 14 בינואר 2015 בשעה 11:09

    היי רות 🙂
    אשמח לדעת מה הכמות של המתכון ? כמה רוגלכים בערך יוצאים ?

    • hahppykitchen1 ב- 14 בינואר 2015 בשעה 20:26

      נראה לי שמחצי קילו קמח יוצאים בערך 20 רוגלעכים

  8. רועי ב- 15 בינואר 2015 בשעה 14:24

    עם איזה וו להשתמש במיקסר? גיטרה או אחרים?

  9. נורית מרום ב- 26 במאי 2015 בשעה 9:09

    אני מאד מעונינת בבלוג שלכם והייתי רוצה לדעת איך מדפיסים את המתכונים שלכם

    • hahppykitchen1 ב- 26 במאי 2015 בשעה 19:38

      הי נורית
      לעת עתה ניתן להדפיס כפי שמדפיסים מכל אתר או לסמן את הטקסט ולהדפיס את הבחירה. בהמשך האתר יעבור שיפור ואכניס קבצי מתכונים להדפסה

  10. מיכל ב- 26 במאי 2015 בשעה 10:17

    האם יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה?
    מחמאה במקום חמאה ומים/חלב סויה/מיץ תפוזים במקום חלב?

    • hahppykitchen1 ב- 26 במאי 2015 בשעה 19:39

      אפשר להמיר חמאה במחמאה או בשמן או בשמן קוקוס ואפשר להמיר את החלב בתחליפים שציינת.

  11. מעריצה שלך!!!! ב- 13 בנובמבר 2016 בשעה 13:52

    תשמעי רות.
    אני במת מעריצה שלך!!!!
    10 נשים לפחות פה שאלו על המילוי ולכל אחד את עונה יפה ובאריכות כאילו הוא הראשון ולא כמו באתרים אחרים שהייתי בהם. שם כותבים: "תסתכלי בתגובה שרשמתי לנועה"
    באמת כל הכבוד!!!

    • שמח במטבח ב- 13 בנובמבר 2016 בשעה 15:47

      תודה מקסימה
      חשוב לי לענות לכל אחד ולכן אני לא עונה על דרך ההפניה, כי זה באמת מבעס לקבל תשובה כזו.

      • ניצן ב- 30 ביולי 2020 בשעה 5:56

        הי, אז הבצק היה לילה במקרר ולא ממש תפח.. עשיתי אחד לאחד. בדרך כלל המתכונים שלך יוצאים לי מעולים. יש לך רעיון למה?

        • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2020 בשעה 11:14

          הי ניצן
          זה בסדר שהוא לא תפח הרבה. זה בצק עשיר בחמאה וביצים ולכן הוא כבד יותר ולא תופח הרבה. הוא עדיין טוב לשימוש ויתפח לך יפה בתנור

  12. אילנית ב- 17 ביוני 2021 בשעה 14:42

    האתר שלך נהדר !!
    אחרי שמתפיחים לילה במקרר בבוקר מודיאים ומיד מתחילים לעבור איתו או שהבצק צריך להגיע לטמפ' החדר?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2021 בשעה 12:24

      אין בעיה לעבוד עם הבצק ישר כשהוא יוצא מהמקרר. אפילו יותר נוח כשהוא קר

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *