קרפ צרפתי עם נוטלה

אחד האתגרים של כל הורה הוא לחשוב על רעיונות לארוחת הערב לגוזלים. האתגר קשה במיוחד כשיש גוזלים בררנים כמו שלי. דבר אחד בטוח שהם אוהבים מאוד – קרפ צרפתי ממולא בממרח שוקולד ורצוי שיהיה נוטלה.
אז אני משתדלת פעם בשבוע לפנק אותם בארוחת קרפים ואם באים חברים אז זו בכלל חגיגה. וגם בשבתות בבוקר נותנת להם לבחור בין קרפ לבין פנקייק(לחצו ותגיעו למתכון שלו)– שניהם פינוק נפלא בעיני.

המתכון שלי לקרפ הוא פשוט וקליל וגם נוח לזכור אותו (כוס חלב, כוס קמח, 2 ביצים סוכר ושמן…). קערה אחת, ערבוב קל ומתחילים לרוץ על ההכנה. והתוצאה – קרפ כמו בדוכנים שבקניון שכולנו אוהבים להתפנק איתו. שחום מבחוץ, רך מבפנים וכל כך טעים!!

מקווה שתאהבו

החומרים (כ- 6 קרפים גדולים):

כוס קמח
כוס חלב
2 ביצים
כף שמן (אפשר להחליף ב 15 גר' חמאה מומסת – שזה מקביל לכף חמאה)
כף סוכר (בקרפ מלוח כמובן שמשמיטים את הסוכר)
כפית תמצית וניל

ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים (אני מתחילה עם הקמח ואליו מוסיפה את כל היתר ומערבבת בעדינות שלא יהיו גושים).אם רוצים אפשר לערבל את החומרים עם בלנדר מוט (או בנינג'ה שייקר) ואז בכלל בטוח לא יהיו גושים.

מחממים מחבת גדולה ומשמנים אותה קלות – או עם ספריי שמן או עם מעט שמן שמנגבים עם נייר סופג. המחבת צריכה להראות די יבשה.

כשהמחבת חמה יוצקים עליה מהתערובת ומטים את המחבת כך שכל הבלילה תתפזר באופן אחיד. למי שיש בבית מחבת קרפים אפשר ורצוי לשטח את התערובת עם המתקן מעץ שמגיע עם המחבת (נראה כמו המתקן שיש בדוכנים עם "מקל" כזה שמיישר אותם)

כשהקרפ מתחיל להראות יבש והחלק התחתון שלו מעט שחום הופכים אותו בעדינות ומחממים עוד טיפה (הוא לא צריך להשחים בצד השני) ומעבירים לצלחת.

את המלית אני ממליצה למרוח כשהקרפ עדיין חם. מורחים על חצי מהקרפ – מקפלים לחצי עיגול ואז מקפלים שוב לשניים או לשלושה (כמו בקניון). כמובן שהמלית האהובה אצלנו בבית היא  נוטלה. אני מוסיפה לה פינוקים כמו קוקוס ואגוזים. הגוזלים אוהבים אותה כמו שהיא.

בתיאבון

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏21 תגובות

  1. רות תמם ב- 25 בפברואר 2019 בשעה 17:51

    ראיתי את המתכון של הקרפ צרפתי ששלחתם לאמא שלי ונדלקתי על האתר!!!
    אני מאוווווווווווד אוהבת את המטבח. ובמיוחד אפיה.
    אתם שולחים כל שבוע מתכון למייל?

    תודה רבה.

    • שמח במטבח ב- 25 בפברואר 2019 בשעה 20:24

      תודה רות שמחה שאהבת את האתר
      אתם זה אני (גם רות 🙂 ) ויש ניוזלטר לאתר שמעדכן את הקוראים בכל פעם שיוצא מתכון חדש עם קישור למתכון – מוזמנת בשמחה להרשם (יש שורת הרשמה בעמוד הראשי).

  2. אביה ב- 26 בפברואר 2019 בשעה 11:06

    במילה אחת, אתר מדהים !!!

  3. אלינה ב- 27 בפברואר 2019 בשעה 11:52

    הי רות

    את יודעת אם זה יצא טוב אם אחליף בחלב שקדים או סויה? או שעדיף לעשות עם חלב רגיל?

    • שמח במטבח ב- 28 בפברואר 2019 בשעה 10:30

      אין בעיה להשתמש בתחליפי חלב

    • בן כהן ב- 17 באוקטובר 2019 בשעה 10:59

      "אחד האתגרים של כל אמא"
      זה אתר לנשים, או שרק עבור נשים זה אתגר?

      • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:55

        בעקרון אתה צודק ובשמחה אוסיף גם אבא.
        בפועל, ברוב המקרים האחראית לארוחות היא האמא ולכן זה נוסח כך.

        • אוריה ב- 9 באוקטובר 2021 בשעה 20:29

          עשיתי כמות כפולה, במקום כוס נוספת של חלב הוספתי מים,
          יצא מעולה! תודה על המתכון:)

          • שמח במטבח ב- 10 באוקטובר 2021 בשעה 8:30

            אכן עובד גם עם מים. אני אוהבת להכין על בסיס חלב, אבל העיקר שיצא לך טעים והיית מרוצה 🙂



  4. שמרית-זיו ב- 28 ביולי 2020 בשעה 9:09

    מתכון מעולה! החלפנו את החלב בחלב סויה ואת הביצים ב120 גר רסק תפוחים – יוצא משגע וטבעוני. המון תודה!

    • שמח במטבח ב- 28 ביולי 2020 בשעה 9:39

      שמחה לשמוע. וטוב שכתבת בתגובות, כך מי שירצה גירסה טבעונית יראה וידע שאפשר

  5. אורה בן עטר ב- 10 בינואר 2021 בשעה 21:25

    אתר ממש מדליק עם הרבה מתכונים שווים!!! ממששששש ממש מודה לכםם????????????

  6. אורה מאורה ב- 19 בינואר 2021 בשעה 11:57

    אפשר לשים קמח תופח במקום?

    • שמח במטבח ב- 20 בינואר 2021 בשעה 10:11

      הפעם לא כיוון שאין אבקת אפיה בקרפים

  7. פנינה קסלר ב- 4 במאי 2021 בשעה 19:30

    יש אפשרות לשמור את המתכון???????
    תודה רבה!!!!!!
    אתר מדליק ומגניב ומלא באפשרויות

    • שמח במטבח ב- 4 במאי 2021 בשעה 19:39

      יש אפשרות להדפיס ואז לבחור במדפסת את האפשרות לשמור כ PDF מקווה שעוזר
      ותודה על המילים החמות

  8. שירה ב- 18 באוגוסט 2021 בשעה 9:06

    מתכון מעולה.
    אימצנו בחום לפנתיאון הביתי.
    תודה רבה רות.

  9. בר ב- 24 בינואר 2022 בשעה 13:41

    נראה🔥

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2022 בשעה 17:37

      אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *