קרפ צרפתי עם נוטלה

אחד האתגרים של כל אמא הוא לחשוב על רעיונות לארוחת הערב לגוזלים. האתגר קשה במיוחד כשיש גוזלים בררנים כמו שלי. דבר אחד בטוח שהם אוהבים מאוד – קרפ צרפתי ממולא בממרח שוקולד ורצוי שיהיה נוטלה.
אז אני משתדלת פעם בשבוע לפנק אותם בארוחת קרפים ואם באים חברים אז זו בכלל חגיגה. וגם בשבתות בבוקר נותנת להם לבחור בין קרפ לבין פנקייק – שניהם פינוק נפלא בעיני.

המתכון שלי לקרפ הוא פשוט וקליל וגם נוח לזכור אותו (כוס חלב, כוס קמח, 2 ביצים סוכר ושמן…). קערה אחת, ערבוב קל ומתחילים לרוץ על ההכנה. והתוצאה – קרפ כמו בדוכנים שבקניון שכולנו אוהבים להתפנק איתו. שחום מבחוץ, רך מבפנים וכל כך טעים!!

מקווה שתאהבו

החומרים (כ- 6 קרפים גדולים):

כוס קמח
כוס חלב
2 ביצים
כף שמן (אפשר להחליף ב 15 גר' חמאה מומסת – שזה מקביל לכף חמאה)
כף סוכר (בקרפ מלוח כמובן שמשמיטים את הסוכר)
כפית תמצית וניל

ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים (אני מתחילה עם הקמח ואליו מוסיפה את כל היתר ומערבבת בעדינות שלא יהיו גושים).אם רוצים אפשר לערבל את החומרים עם בלנדר מוט (או בנינג'ה שייקר) ואז בכלל בטוח לא יהיו גושים.

מחממים מחבת גדולה ומשמנים אותה קלות – או עם ספריי שמן או עם מעט שמן שמנגבים עם נייר סופג. המחבת צריכה להראות די יבשה.

כשהמחבת חמה יוצקים עליה מהתערובת ומטים את המחבת כך שכל הבלילה תתפזר באופן אחיד. למי שיש בבית מחבת קרפים אפשר ורצוי לשטח את התערובת עם המתקן מעץ שמגיע עם המחבת (נראה כמו המתקן שיש בדוכנים עם "מקל" כזה שמיישר אותם)

כשהקרפ מתחיל להראות יבש והחלק התחתון שלו מעט שחום הופכים אותו בעדינות ומחממים עוד טיפה (הוא לא צריך להשחים בצד השני) ומעבירים לצלחת.

את המלית אני ממליצה למרוח כשהקרפ עדיין חם. מורחים על חצי מהקרפ – מקפלים לחצי עיגול ואז מקפלים שוב לשניים או לשלושה (כמו בקניון). כמובן שהמלית האהובה אצלנו בבית היא  נוטלה. אני מוסיפה לה פינוקים כמו קוקוס ואגוזים. הגוזלים אוהבים אותה כמו שהיא.

בתיאבון

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו גם להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
שם גם תוכלו לשתף אותי בתמונות של מה שהכנתם כי אין דבר משמח יותר מלראות את המתכונים שלי מקבלים חיים משלהם במטבח שלכם <3

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

‏6 תגובות

  1. רות תמם ב- 25 בפברואר 2019 בשעה 17:51

    ראיתי את המתכון של הקרפ צרפתי ששלחתם לאמא שלי ונדלקתי על האתר!!!
    אני מאוווווווווווד אוהבת את המטבח. ובמיוחד אפיה.
    אתם שולחים כל שבוע מתכון למייל?

    תודה רבה.

    • שמח במטבח ב- 25 בפברואר 2019 בשעה 20:24

      תודה רות שמחה שאהבת את האתר
      אתם זה אני (גם רות 🙂 ) ויש ניוזלטר לאתר שמעדכן את הקוראים בכל פעם שיוצא מתכון חדש עם קישור למתכון – מוזמנת בשמחה להרשם (יש שורת הרשמה בעמוד הראשי).

  2. אביה ב- 26 בפברואר 2019 בשעה 11:06

    במילה אחת, אתר מדהים !!!

  3. אלינה ב- 27 בפברואר 2019 בשעה 11:52

    הי רות

    את יודעת אם זה יצא טוב אם אחליף בחלב שקדים או סויה? או שעדיף לעשות עם חלב רגיל?

    • שמח במטבח ב- 28 בפברואר 2019 בשעה 10:30

      אין בעיה להשתמש בתחליפי חלב

השאר תגובה