קרפ צרפתי עם נוטלה
אחד האתגרים של כל הורה הוא לחשוב על רעיונות לארוחת הערב לגוזלים. האתגר קשה במיוחד כשיש גוזלים בררנים כמו שלי. דבר אחד בטוח שהם אוהבים מאוד – קרפ צרפתי ממולא בממרח שוקולד ורצוי שיהיה נוטלה.
אז אני משתדלת פעם בשבוע לפנק אותם בארוחת קרפים ואם באים חברים אז זו בכלל חגיגה. וגם בשבתות בבוקר נותנת להם לבחור בין קרפ לבין פנקייק(לחצו ותגיעו למתכון שלו)– שניהם פינוק נפלא בעיני.
המתכון שלי לקרפ הוא פשוט וקליל וגם נוח לזכור אותו (כוס חלב, כוס קמח, 2 ביצים סוכר ושמן…). קערה אחת, ערבוב קל ומתחילים לרוץ על ההכנה. והתוצאה – קרפ כמו בדוכנים שבקניון שכולנו אוהבים להתפנק איתו. שחום מבחוץ, רך מבפנים וכל כך טעים!!
מקווה שתאהבו
החומרים (כ- 6 קרפים גדולים):
כוס קמח
כוס חלב
2 ביצים
כף שמן (אפשר להחליף ב 15 גר' חמאה מומסת – שזה מקביל לכף חמאה)
כף סוכר (בקרפ מלוח כמובן שמשמיטים את הסוכר)
כפית תמצית וניל
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים (אני מתחילה עם הקמח ואליו מוסיפה את כל היתר ומערבבת בעדינות שלא יהיו גושים).אם רוצים אפשר לערבל את החומרים עם בלנדר מוט (או בנינג'ה שייקר) ואז בכלל בטוח לא יהיו גושים.
מחממים מחבת גדולה ומשמנים אותה קלות – או עם ספריי שמן או עם מעט שמן שמנגבים עם נייר סופג. המחבת צריכה להראות די יבשה.
כשהמחבת חמה יוצקים עליה מהתערובת ומטים את המחבת כך שכל הבלילה תתפזר באופן אחיד. למי שיש בבית מחבת קרפים אפשר ורצוי לשטח את התערובת עם המתקן מעץ שמגיע עם המחבת (נראה כמו המתקן שיש בדוכנים עם "מקל" כזה שמיישר אותם)
כשהקרפ מתחיל להראות יבש והחלק התחתון שלו מעט שחום הופכים אותו בעדינות ומחממים עוד טיפה (הוא לא צריך להשחים בצד השני) ומעבירים לצלחת.
את המלית אני ממליצה למרוח כשהקרפ עדיין חם. מורחים על חצי מהקרפ – מקפלים לחצי עיגול ואז מקפלים שוב לשניים או לשלושה (כמו בקניון). כמובן שהמלית האהובה אצלנו בבית היא נוטלה. אני מוסיפה לה פינוקים כמו קוקוס ואגוזים. הגוזלים אוהבים אותה כמו שהיא.
בתיאבון
ראיתי את המתכון של הקרפ צרפתי ששלחתם לאמא שלי ונדלקתי על האתר!!!
אני מאוווווווווווד אוהבת את המטבח. ובמיוחד אפיה.
אתם שולחים כל שבוע מתכון למייל?
תודה רבה.
תודה רות שמחה שאהבת את האתר
אתם זה אני (גם רות 🙂 ) ויש ניוזלטר לאתר שמעדכן את הקוראים בכל פעם שיוצא מתכון חדש עם קישור למתכון – מוזמנת בשמחה להרשם (יש שורת הרשמה בעמוד הראשי).
במילה אחת, אתר מדהים !!!
תודה רבה אביה <3
הי רות
את יודעת אם זה יצא טוב אם אחליף בחלב שקדים או סויה? או שעדיף לעשות עם חלב רגיל?
אין בעיה להשתמש בתחליפי חלב
"אחד האתגרים של כל אמא"
זה אתר לנשים, או שרק עבור נשים זה אתגר?
בעקרון אתה צודק ובשמחה אוסיף גם אבא.
בפועל, ברוב המקרים האחראית לארוחות היא האמא ולכן זה נוסח כך.
עשיתי כמות כפולה, במקום כוס נוספת של חלב הוספתי מים,
יצא מעולה! תודה על המתכון:)
אכן עובד גם עם מים. אני אוהבת להכין על בסיס חלב, אבל העיקר שיצא לך טעים והיית מרוצה 🙂
מתכון מעולה! החלפנו את החלב בחלב סויה ואת הביצים ב120 גר רסק תפוחים – יוצא משגע וטבעוני. המון תודה!
שמחה לשמוע. וטוב שכתבת בתגובות, כך מי שירצה גירסה טבעונית יראה וידע שאפשר
אתר ממש מדליק עם הרבה מתכונים שווים!!! ממששששש ממש מודה לכםם????????????
תודה רבה אורה 🙂
אפשר לשים קמח תופח במקום?
הפעם לא כיוון שאין אבקת אפיה בקרפים
יש אפשרות לשמור את המתכון???????
תודה רבה!!!!!!
אתר מדליק ומגניב ומלא באפשרויות
יש אפשרות להדפיס ואז לבחור במדפסת את האפשרות לשמור כ PDF מקווה שעוזר
ותודה על המילים החמות
מתכון מעולה.
אימצנו בחום לפנתיאון הביתי.
תודה רבה רות.
נראה🔥
אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין