קרם גבינה ושוקולד במנות אישיות

למתכון שאביא בפניכם הגעתי לגמרי במקרה (כמו מתכונים רבים שלי): במהלך ההכנות לשבועות בדקתי גיוון לאחד המתכונים האהובים עלי (קישוט של לבבות שוקולד על עוגת הגבינה הקבועה שלי), ונותרתי עם תערובת מיותרת. מייד הכנסתי אותה לתנור יחד עם העוגה הגדולה, בתוך צנצנת שהיתה בסביבה.

למחרת, הגוזל הקטן שלי ראה את הכלי במקרר וביקש לטעום מהקרם. נעניתי בשמחה לבקשה ובזמן שזלל ממנו בהנאה גנבתי לו ביס (לבדוק איך יצאה תערובת השוקולד ללבבות). הטעם היה פשוט מדהים. אפילו אני, שאינני מחובבי השילוב של גבינה ושוקולד לא יכולתי לעמוד בפניו.

אז כמובן שהייתי חייבת לנסות ולשחזר את ההצלחה, לבדוק שוב את המתכון וכשהצליח – לאמץ אותו כמתכון מנצח אצלי במטבח.

לפעמים כיף לקחת את החיים במנות קטנות, הן יכולות להפתיע  – ובגדול.

והפעם יש לי הפתעה נוספת עבורכם – בנוסף למתכון המובא פה עם כל ההסברים להכנה, הכנתי לכם סרטון שבו אני מדגימה את ההכנה של העוגה, שלב אחרי שלב. ההכנה, אגב, די מהירה, למי שדואג, ובכלל לא מסובכת.

החומרים לכ- 8 מנות אישיות:

200 גר' שוקולד מריר מחולק לקוביות (או מטבעות שוקולד מריר)
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 גביעי גבינה לבנה 5% או 9%
1 מיכל שמנת חמוצה (אחוזי השומן לבחירתכם)
כוס (200 גר') סוכר
5 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
1/2 חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל

הערה – רצוי שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר.

לקישוט (אופציונלי):

קצפת ממיכל אחד של שמנת מתוקה
וכל קישור שעולה על רוחכם (שוקולד קצוץ, מרשמלו, מקופלת, תלתלי שוקולד, שערות חלבה, גנאש שוקולד, ריבת חלב ועוד ועוד)

DSC_5599

ההכנה:

לפני ההכנה מחממים את התנור ל150 מעלות בטורבו, ומרתיחים קומקום עם מים.

בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה וכשהיא רותחת שופכים אותה על השוקולד. נותנים לתערובת לנוח 2 דקות ואז מערבבים את השוקולד והשמנת עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה.
לחלופין ניתן להמיס את השמנת והשוקולד יחד במיקרו – לחמם דקה, לערבב, ואם לא הכל נמס לחמם עוד חצי דקה ולערבב וחוזר חלילה.

כשתערובת השוקולד והשמנת חלקה ואחידה מניחים אותה בצד להצטננות ועוברים לתערובת הגבינה.

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה גדולה) את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, האינסטנט פודינג ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת. כל ביצה תתווסף כשהביצה שלפניה נטמעה בתערובת.

Bosch Blender 2

חשוב לא לערבל יותר מדי מהר לאורך זמן כי אנחנו לא רוצים שיכנס אויר לתערובת (זה מבטיח עוגה במרקם קרמי וחלק וגם שהעוגה לא תתפח ותיפול אחרי האפיה).

כל מה שנשאר עכשיו הוא להוסיף לאט לאט את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה שבמיקסר ולערבל הכל יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.

זה הכל התערובת מוכנה לאפיה – ממש פשוט, נכון?

מניחים על תבנית התנור מגבת דקה ומעליה מסדרים את הצנצנות. המגבת תדאג שהצנצנות יישארו במקום במהלך האפיה, כיוון שאנחנו נאפה את הצנצנות בתוך אמבטיה של מים.

יוצקים את התערובת לקערות. אני מוצאת שהכי נוח זה למזוג ישר מקערת המיקסר או להעביר לקנקן וליצוק בעזרתו.

מעבירים את התבנית עם הקערות לתנור ולפני שסוגרים את הדלת ממלאים את התבנית (בעדינות) במים הרותחים. המים צריכים להגיע לגובה של שליש עד חצי מגובה הקערות והם יבטיחו שהתערובת תהיה קרמית ושהיא לא תתפח באפיה.

DSC_5529

אופים את העוגות במשך כ- 40 דקות.

העוגות מוכנות כשהן עדיין קצת רוטטות במרכז. אל דאגה, הכל יתמצק בקרור.

משאירים את העוגות בתנור מכובה לפחות עשר דקות נוספות ועד שעה ורק אז מוציאים להצטננות ומעבירים למקרר (מכסים את הצנצנות כמובן, שלא יספחו ריחות מהמקרר).

את העוגות אפשר להגיש לאחר 4 שעות קרור, אבל הן הכי טעימות לאחר יום או יומיים במקרר. משום מה בעוגות גבינה השהייה במקרר רק עושה טוב למרקם של העוגה.

ניתן להגיש את העוגות כמו שהן או לקשט אותן ככל העולה על רוחכם.

אני בחרתי לקשט במעט קצפת ומעליה קישוטים (כוכבי שוקולד, מרשמלו לבבות ופרורי מקופלת) הנה כמה רעיונות: גנאש שוקולד, שערות חלבה, פקאנים מסוכרים קצוצים, תלתלי שוקולד, קליק וכו' וכו'.

בתאבון וחג שמח 🙂

עוגה-בצנצנת-לרוחב

ואם אתם עדיין מתלבטים איזו עוגה להכין, או רוצים להכין כמה עוגות לחג, יש לי הצעה נוספת עבורכם – עוגת גבינה עם לבבות שוקולד המתכון (וסרטון ההכנה) כאן

עוגת גבינה עם לבבות

 

‏16 תגובות

  1. זהבית שקד ב- 26 במאי 2015 בשעה 19:11

    נראה מעולה!!
    יש משלוח!?

  2. ליזי ב- 29 במאי 2015 בשעה 6:36

    יאמי… עושה חשק. נראה נפלא

  3. ליזי ב- 31 במאי 2015 בשעה 14:30

    אהבה בצנצנת! רעיון מדליק ומוצלח מאד. הסרטון מעולה מסביר בקלות כל מה שצריך. תודה רות.

  4. ליאת ב- 3 ביוני 2016 בשעה 16:18

    זה נראה טעים מאוד!
    האם ניתן להכין במקום הצנצנות בתבנית סיליקון של קאפקייק?

    • שמח במטבח ב- 4 ביוני 2016 בשעה 16:49

      לא ממליצה. הקרם רך יחסית ואני לא בטוחה שישמור על הצורה שלו כשתחלצי אותו מהתבנית. עדיף להכין במנות אישיות (קעריות, צנצנות או כל כלי אישי שמתאים לתנור

  5. ים ב- 16 בפברואר 2017 בשעה 12:40

    שאלה קצת מפגרת אולי אבל אפשר להשתמש בצנצנות זכוכית מריבות וכו' או שהן לא מתאימות לתנור?

    • שמח במטבח ב- 16 בפברואר 2017 בשעה 15:29

      הי ים
      בכלל לא שאלה מפגרת. בהחלט אפשר להשתמש בצנצנות יפות של ריבה (וגם אלה של הפסטו יכולות להתאים, רק חשוב לשטוף טוב טוב והרבה, שלא יהיה ריח של פסטו לקינוח), רק רצוי שיהיו נמוכות

  6. עדית ב- 27 בפברואר 2017 בשעה 16:06

    שלום.
    איפה את רוכשת את הצנצנות האלו?וגם איפה ניתן לרכוש את הצנצנות של המתכון עם רכיבים לעוגיות בצנצנת?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 27 בפברואר 2017 בשעה 18:46

      תודה רבה עידית
      הצנצנות מהוברמן. ניתן לרכוש דרך האתר שלהם

      • עדית ב- 28 בפברואר 2017 בשעה 0:34

        סליחה על החפירה.
        אבל מה נפח הצנצנות במתכון הזה.
        חוצמזה הכל ככ מקסים ויפה.
        כייף לראות

        • שמח במטבח ב- 28 בפברואר 2017 בשעה 15:28

          אם אנילא טועה אלה צנצנות של 350 מ"ל, אבל אני לא בטוחה כי הפוסט צולם לפני כמעט שנתיים.

        • לינדה ב- 1 באוקטובר 2017 בשעה 8:59

          בהוברמן הצנצנת מהסוג שבתמונה(טורין) בנפח הגדול ביותר הוא 290 מל… http://www.huberman.co.il/AdvancedSearchResults.asp

  7. Carmela ב- 17 במאי 2017 בשעה 15:11

    נראה מקסים. האם אפשר לאפות בתבנית עוגה עגולה?

    • שמח במטבח ב- 18 במאי 2017 בשעה 7:31

      תודה כרמלה
      בעקרון אפשר לאפות בתבנית עגולה אבל, מאחר והקרם מעט רך הייתי מוסיפה חצי שקית של אינסטנט פודינג לתערובת כדי לייצב אותה.

  8. שני ב- 12 במאי 2018 בשעה 9:15

    נראה מדהים!
    רק שאלה לגבי המגבת: היא לא תשרף? זו מגבת מיוחדת?

    • שמח במטבח ב- 12 במאי 2018 בשעה 15:22

      היא לא תישרף כי היא ספוגה במים.
      כל מגבת תתאים

השאר תגובה