קינוח שכבות קרם פטיסייר וקראמבל קקאו

קינוח שכבות הוא פתרון נפלא בעיני לקינוח אלגנטי ומרשים. ההגשה האישית תמיד נראית מושקעת יותר. נוח להכין אותו מראש ופשוט לשמור במקרר. וגם לרוב ממש נוח לשנע קינוחים אישיים שמכינים בכלים נפרדים כשמתארחים מחוץ לבית (את הקישוטים אפשר תמיד לסיים לפני ההגשה).

אז הפעם בחרתי לשתף אתכם במתכון שאני אוהבת במיוחד –  קינוח שכבות קליל וטעים שמורכב משכבות שכבות של קראמבלס שוקולד  (שזה אומר פירורי בצק שוקולדי) ומקרם פטיסייר מוקצף – שזה בעצם קרם וניל קלאסי.

רק שהפעם יש לי טריק שמקצר לי את ההליכים במטבח – קרם פטיסייר של גד שכבר מגיע מוכן וחוסך מאיתנו את ההכנה שלו והקרור (רוצים לראות איך מכינים קרם פטיסייר? כנסו לכאן).
הוא מנוקד בהמון גרגרי וניל שחורים שנותנים לו טעם נפלא וסמיך במידה שתאפשר שימוש מגוון.
והוא אפילו מגיע עם שקית זילוף באריזה. בהחלט מקצר תהליכים בלי להתפשר על האיכות.

החומרים ל- 8 מנות בנפח של חצי כוס:

לקראמבל קקאו

120 גר' חמאה קרה
100 גר' (חצי כוס) סוכר
45 גר' (שליש כוס) קמח
30 גר' (3 כפות) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי משובח)
50 גר' שקדים טחונים.

לקרם פטיסייר וניל

2 גביעים (200 גר') קרם פטיסייר של גד
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

**אם לא מוצאים שמנת מתוקה ניתן להקציף במקום עם מיכל של קרם מסקרפונה של גד – הוא נפלא ועדין.

**אם חלילה לא מצאתם קרם פטיסייר בסופר או שאתם גרים בחו"ל, אפשר להכין במקום זאת קרם וניל שמורכב משני גביעי גבינת מסקרפונה (של גד כמובן) ומיכל שמנת מתוקה (הוראות ההכנה זהות).

קראמבל קקאו

מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עם לקבלת פירורי בצק.

הפעם אני יכולה לומר לכם שלא נורא אם תעבדו יותר מדי והבצק יהיה גוש (זה קרה לי באחד הניסיונות) הקראמבל יצא מעולה בכל מקרה ולאחר האפיה ממילא מפוררים אותו בידיים.


מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ- 10 דקות בחום של 160 מעלות.

ככה הוא נראה לפני האפיה – אחרי האפיה הבצק ישתטח בתבנית וגם יתאחד וזה בסדר כי ממילא נפורר אותו לקראמבלס.

לאחר האפיה מצננים את הבצק. ניתן גם להעביר למקרר שיתקשה. כשהבצק קר דיו מפוררים אותו בידיים (או במעבד מזון אבל באמת שקל לפורר עם הידיים) לפירורים גסים ושומרים בקרור עד להרכבת המנה.

מילת אזהרה ממני – הפרורים האלה כל כך טעימים שכמעט וחיסלתי חצי מהם עוד לפני שהרכבתי את הקינוח 🙂

קרם פטיסייר מוקצף

כפי שכתבתי במבוא למתכון ההכנה כאן היא ממש קלה בזכות השימוש בקרם המוכן. מודה שממש אהבתי את הפטנט הזה שמאפשר לי להכין קרם ונילי איכותי בלי להתחיל להתעסק עם עוד שלבים במטבח כשאין לי הרבה זמן פנוי.

מערבלים במיקסר שני מיכלי קרם פטיסייר עם מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת קרם רך אבל מספיק יציב שהוא ייתפס על המקצף ולא ישר ינזול.

מעבירים לשקית זילוף ומתחילים להרכיב את קינוח הכוסות שלנו

הרכבת המנה

המנה מורכבת משכבות של פירורים וקרם. מתחילים בפירורים – שאותם אני אוהבת לסדר עם כפית (הכי נקי ונוח) ומעליהם מסדרים את הקרם.

הכי קל ונוח (ונקי מבחינת מריחות של קרם על הצנצנת) זה להשתמש בשקית זילוף – ופה ממש נחמד שהשקית מגיעה עם האריזה, אבל אין בעיה גם להעביר לצנצנת בעזרת כפית.

וככה מסדרים בשכבות את הקראמבל והקרם. אפשר שכבות דקות או שכבות יותר עבות. מה שאתם אוהבים.

ולסיום מפזרים קצת קראמבלס מעל.

אם בא לכם לגוון אפשר לקשט בכל קישור אחר שאתם אוהבים – אבקת קקאו, שוקולד מגורר, גנאש שוקולד, קולי פירות יער, קישוטים קנויים. כל מה שאתם אוהבים יעבוד כאן.

בתיאבון 🙂

ושבועות שמח

מחפשים רעיונות נוספים לשבועות? קבלו כמה מהקינוחים האהובים עלי:
מוזמנים לראות גם עוד קינוחים בקטגוריית עוגות גבינה בבלוג.

קודם כל – המדריך שלי להכנת עוגות גבינה אפויות קרמיות ומוצלחות ומתכון לעוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת גבינה פירורים

עוגת ביסקוויטים שוקולד וניל -אחת האהובות בבלוג

עוגת גבינה קרה עם פטל – יפייפיה אמיתית ולא כזו מסובכת להכנה 

עוגת גבינה ושוקולד אומברה

המתכון נכתב בשיתוף מחלבות גד

 

 

‏6 תגובות

  1. ניצן קוגינסקי ב- 24 במאי 2020 בשעה 5:20

    האם ניתן להקפיא? או לחילופין, כמה זמן ניתן לשמור במקרר?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2020 בשעה 19:22

      אפשר לשמור במקרר עד שבוע. לא ממליצה להקפיא

  2. לירז ב- 26 במאי 2020 בשעה 17:09

    האם ניתן להכין מהיום לשבועות ולשים במקרר או במקפיא?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2020 בשעה 17:58

      אין בעיה. יומיים שלושה מראש זה לגמרי בסדר במקרר

  3. רונית לוי ב- 5 בספטמבר 2020 בשעה 8:48

    האם ואם כן, במה ניתן להמיר את השקדים הטחונים ?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 7 בספטמבר 2020 בשעה 8:08

      אפשר להמיר את השקדים בעוד קמח. אבל הם ממש מוסיפים לטעם ולמרקם

השאר תגובה