קאפקייקס מלאים באהבה
אהבה. בכל מקום, בכל שפה ובכל שעה. היא תמיד נמצאת מסביבנו, ונותנת טעם מתוק לחיים. לכבוד ט"ו באב שבא עלינו לטובה אני משתפת אתכם בשני מתכונים מתוקים ומלבבים – קאפקייקס עם הפתעה.
את המתכונים הללו פרסמתי לראשונה בעיתון "לאשה" לכבוד הוולנטיין, חג האהבה האמריקאי שחל בחודש פברואר.
התבקשתי לשתף מתכונים לקאפקייקס שמחביאים בתוכם הפתעה ובחרתי בשני סוגי קאפקייקס שאני מאוד אוהבת, אחד בטעם שוקולד וקוקוס ואחד בטעם וניל. בקאפקייק השוקולדי החבאתי לב שעשוי מחטיף הבאונטי האהוב עלי (כבר הבנתם שקוקוס הוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי ביותר במטבח, נכון?) ובקאפקייק הוניל החבאתי כדור של פררו רושר. בשני המקרים ההפתעה מתגלה רק אחרי שנוגסים בקאפקייק (או חוצים לשניים).
עכשיו, כשחלפו כבר כמה חודשים, אספר לכם שזו היתה הכתבה הראשונה שפירסמתי, ומאוד התרגשתי לקראתה. הכתבה יצאה זמן קצר לאחר גל הפרסום שקיבלה צמת השמרים, כשהבלוג היה בתחילת דרכו. וכשהעיתון יצא ובו הכתבה לא היתה גאה ממני (בעצם, אולי אמא שלי???).
עכשיו, כשחג האהבה "שלנו" בפתח אני שמחה לשתף אתכם במתכונים.
בשני המקרים הכמות מספיקה לכ- 15 קאפקייקס.
קאפקייקס שוקולד קוקוס עם לב של באונטי
החומרים:
200 גר' שוקולד מריר
120 גר' חמאה
1 כוס (200 גר') סוכר
4 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 כוס שבבי קוקוס (מהסוג שנמכר בכל סופר)
2 כפות רום או כל ליקר שאוהבים (לא חובה)
כוס ורבע קמח
כפית אבקת אפיה
8 חטיפי באונטי (בכל חטיף יש 2 יחידות)
ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות בטורבו
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו בקערה שתהיה מספיק גדולה לערבב בה את כל החומרים.
כשהתערובת נמסה לגמרי ונוצר קרם חלק מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים רת הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים טוב לתערובת חלקה. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהקמח (וניל, מלח, קוקוס, רום) ומערבבים היטב.
לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועת קיפול עד שמתקבלת תערובת חלקה. חשוב לא לערבב יתר על המידה את הקמח שלא תיווצר תערובת "חנק".
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ויוצקים את התערובת שלנו לתוכם. אני מוצאת שהכי נוח לעשות זאת עם כף קפיצית. חשוב למלא עד 2/3 מגובה התבנית כי הקאפקייקס תופחים מעט ואנחנו גם מוסיפים בפנים את ההפתעה.
לאחר מכן מכינים את הפתעת הלב שלנו. וזה ממש פשוט – חותכים את הבאונטי לחצי באלכסון
לאחר החיתוך פשוט הופכים את אחד החצאים ומחברים את שני החצאים ללב בהידוק קל.
טיפ קטן שלי – אם רוצים שהבאונטי לא יבלוט מתוך התבנית, חותכים לב טיפה יותר קטן – פשוט חותכים שני קווים אלכסוניים בבאונטי באופן שיוותרו שני חצאים קצת יותר קטנים. ה"שורה" שנשארה היא צ'ופר לשף 🙂
טומנים בכל קאפקייק את הלב שהכנו
עכשיו כל שנותר זה להכניס את התבנית שלנו לתנור ולאפות במשך כ- 20 דקות עד שהקאפקייקס שלנו תפוחים ויציבים.
חשוב לצנן היטב לפני ההגשה ואפילו לשמור את הקאפקייקס במקרר.
מי שאוהב יכול לקשט את הקאפקייקס בזילוף יפה של קצפת, אבל הקאפקייקס טעימים להפליא בכל מצב.
קאפקייקס וניל עם הפתעת פררו רושר
החומרים:
100 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר') סוכר
2 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
כוס ו 3/4 (245 גר') קמח
2 כפיות אבקת אפיה
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
15 כדורי פררו רושר
ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות בטורבו
בקערת המיקסר מקרימים עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי וחלק.
מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים אחת אחת, לאחר הוספת הביצה הראשונה מערבלים היטב ומגרדים את הדפנות עם לקקן לפני הוספת הביצה הבאה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת במרקם בהיר, חלק ותפוח.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסרוגין את הקמח (עם אבקת האפיה) והשמנת החמוצה. מתחילים בקמח ומסיימים איתו.
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ויוצקים לתוכה את התערובת. גם כאן הכי נוח למלא עם כף קפיצית.
חשוב לא למלא יותר מ 2/3 גובה כי התערובת תופחת ואנחנו גם מוסיפים לה את כדורי הפררו רושר.
מטמינים את ההפתעה שלנו באמצע כל קאפקייק ודואגים שתשקע עד לתחתית, ואז מוסיפים מעל עוד כפית או שתיים מהתערובת כדי שתכסה את הכדורים.
מכניסים את התבנית שלנו לתנור ואופים בין 20 ל- 25 דקות עד שהקאפקייקס זהובים ויציבים (ניתן לבדוק עם קיסם). מוציאים, מצננים ומגישים. במקרה זה הקאפקייקס פחות מוצלחים אם הם מוגשים מהמקרר כך שעדיף להגיש בטמפרטורת החדר.
גם במקרה זה אפשר לקשט את הקאפקייקס שלנו בקצפת או בקצפת שוקולדית (קצפת שהוספתי לה מעט אינסטנט פודינג שוקולד, אפשר גם להוסיף אבקת קקאו או פשוט להכין גנאש שוקולד מוקצף, הכל הולך).
אז אלה המתכונים שלי לחג האהבה. מקווה שיעשו גם לכם טוב על הלב.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
תודה רבה לקרן ברק שאחראית על הסטיילינג של הכתבה ולכפיר חרבי שצילם את התמונות בכתבה, מהן הוצאתי את תמונת הקאפקייקס החצויים ותמונת הקאפקייק במנג'ט התכול.
אנחנו מתואמות השבוע בבאונטי, הה? 😉
נראה טעים,
והרעיון להכנת לב באונטי מעולה
אכן מתואמות 🙂
שוקולד וקוקוס הוא השילוב המושלם, בין אם בשמרים, באקלרים, בעוגיות או בקאפקייקס.
היי, מתכון מעולה ובאמת עושה חשק להכין..
רק שאלה קטנה – הקרם שמזולף מלמעלה נראה ממש יציב, איך הכנת אותו? (הלבן והשוקולד) תודה.
מדובר בקצפת שהקצפתי עם מעט אינסטנט פודינג (וניל, או שוקולד, לפי הצבע) לשמירה על היציבות.
אפשר לקבל מתכון מדוייק לקרם הלבן ? תודה
הי הדר
מדובר בקצפת עם מעט אינסטנט פודינג וניל לייצוב (כף או שתיים)
במידה ואני רוצה להכין גם וגם.. אבל לא רוצה שיצאו לי 30 קאפקייקס
ניתן לחלק לחצי כל תערובת ?
אין בעיה לחלק לחצי את התערובות
היי, האם אפשרי להכין את הקאפקייקס וניל גם בערבוב ידני, בלי מיקסר?
אפשר לבצע ערבוב עם מטרפה אולם מדובר במאמץ פיזי שאני אישית מוותרת עליו.
מקווה שהפעם יראו את התגובה אני מגיבה ולא רואה את התגובה שלי,
הכל נראה פשוט מדהים להפליא לא יודעת מאיפה להתחיל, הכל נראה מעולה ומתאים לחג, תודה רבה רבה על האתר המדהים
תודה רבה טבשי כיף לקבל פידבק כזה מפרגן
שנה טובה ומתוקה 🙂