מתכון לפיצה מושלמת ב 5 דקות עבודה: פיצה מהירה בלי שמרים
זה בטח "יפתיע" רבים מכם (לאור הטרוניות החוזרות ונשנות שלי על הגוזלים הלא אכלנים שיש לי בבית) אבל בתור ילדה לא הייתי אכלנית גדולה אלא ילדה רזונת ובררנית. אמא שלי כל הזמן חיפשה דרכים מקוריות להאכיל אותי במגוון של מוצרים, פעמים רבות בלי שאשים לב לכך.
היא היתה מחביאה לי ירקות בקציצות, דגים בשניצל, קולורבי במרק של הגונדי (קראה לזה "תפוח אדמה אחר") וגבינות בעוגת הביסקוויטים. האמת היא שזה ממש לא הלך לה ומהר מהוא זיהיתי את כל המאכלים שלא אהבתי וסרבתי לאכול את האוכל שהיא הכינה לי באהבה רבה.
אבל יש משהו אחד שתמיד אהבתי וזה פיצה, ובמיוחד פיצה עם "הרבה בצק".
זה קרה במקרה כשהשכנה מלמעלה הכינה פיצה והזמינה אותנו לטעום. הפיצה הזו היתה עם בצק עבה במיוחד ועם מעטה של "רוטב" עגבניות וגבינה צהובה נוסח שנות ה 80. אני ישר התלהבתי מהפיצה הזו ובמיוחד משכבת הבצק העבה שבה.
וכמו כל אמא של ילד בררן, אמא שלי מייד לקחה את המתכון ואימצה אותו. ואנחנו זכינו בפיצות ביתיות שאמא שלנו היתה מכינה בתבנית הגדולה של התנור, כאשר כל מה שלא נאכל ישר מהתנור עבר להקפאה עם שקיות ניילון שהפרידו בין הפרוסות.
לפני כעשור גיליתי מתכון לפיצה מהירה מבצק מושלם ללא שמרים (ותודה למיכי מפורום האפיה, על המתכון הנהדר שהביאה לקבוצה). הטריק בבצק הוא שהוא מבוסס על גבינה לבנה וקמח תופח. ניסיתי בהססנות מה והופתעתי מכמה שהתוצאה היתה טובה ומזכירה במרקמה בצק שמרים.
מאז אימצתי את הבצק הזה בחום, ובמיוחד כשצריך פתרון מהיר לארוחת ערב לגוזלים ולחברים שלהם.
את הבצק הזה מכינים בקערה אחת בשתי דקות. אין צורך בהתפחות, אין צורך בהמתנה. תוך 20 דקות מהרגע שהחלטתי שאני רוצה להכין פיצה כבר העמדתי אחת על השולחן.
מתכון לפיצה ללא שמרים – החומרים:
לתבנית תנור גדולה או לשתי פיצות בינוניות
3 כוסות (420 גר') קמח (אפשר לשלב בין קמח לבן לקמח מלא או קמח כוסמין)
גביע (250 גר') גבינה לבנה
רבע כוס שמן זית
2 ביצים
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
2-3 כפות מים או חלב
רוטב עגבניות ביתי או קנוי (מתכון לרוטב עגבניות ביתי בסוף הפוסט)
200 גר' מוצרלה
תוספות כראות עיניכם (זיתים, עגבניות, בצל, פטריות, תירס, אננס וכו' וכו' וכו')
מתכון לפיצה ללא שמרים: ההכנה
מחממים את התנור ל 200 מעלות בטורבו.
מניחים בקערה את כל החומרים למעט החלב/מים ומערבבים. אפשר לערבב ידנית ואפשר לערבב במיקסר.
כאשר הקמח נטמע בתערובת בודקים את הבצק ואם הוא נראה יבש מוסיפים לו 2-3 כפות של חלב או מים. בכל מקרה הבצק המוכן צריך להיראות מעט דביק ולא ממש חלק. זכרו שבצק רטוב מבטיח בצק יותר אוורירי בסוף האפיה.
משטחים את הבצק על תבנית משומנת – אני אישית מעדיפה לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן אותו ולא להניח ישירות על התבנית כי זה מקל על חילוץ הפיצה המוכנה מהתבנית. אם משתמשים בתבנית עגולה לפיצה אפשר בהחלט לגזור את נייר האפיה כך שיהיה עגול (זה פשוט נותר נוח כשמשטחים את הבצק).
ועוד טריק – כשאני משטחת עם הידיים אני משמנת אותן מעט ואז הבצק לא נדבק לי ליד.
יוצקים על הבצק את רוטב הפיצה שלנו ומפזרים מעל גבינת מוצרלה (או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים בפיצה).
מי שרוצה מוזמן להוסיף תוספות. אצלנו הגוזלים קצת בררנים אז הסתפקתי בזיתים בלבד (שאותם צריך ממילא להוריד מהחתיכות של הגדול.. וכן.. אני עוד מחכה ליום שבו הוא יתחיל לאכול כמו שצריך 🙂 )
אופים את הפיצות במשך כ- 15-25 דקות (תלוי בגודל הפיצה, עובי הבצק שעשיתם והעוצמה של התנור שלכם).
הפיצה כמובן הכי טעימה כשהיא חמה מהתנור, אבל כמובן שאין בעיה בחימום חוזר.
ולמי שמעוניין במתכון לרוטב עגבניות ביתי, הנה מתכון זריז שלי:
מטגנים בסיר בצל בינוני עד להשחמה. מוסיפים כמה שיני שום כתושות (לפי הטעם) ומטגנים עוד דקה נוספת עד להזהבה. מוספים פחית שימורים של עגבניות קלופות וחתוכות (מומלץ מתוצרת איטליה). מוסיפים עלי בזיליקום וטימין, ומתבלים במלח ופלפל.
מי שאוהב יכול לשדרג את הרוטב עם מעט יין לבן או אדום. מבשלים עוד כחצי שעה עד שהרוטב סמיך וטעים. מי שאוהב רוטב חלק יכול לטחון אותו בבלנדר מוט לפני השימוש.
אז זה היה המתכון הזריז שלי לפיצה. נסו אותו ואני בטוחה שהוא יהפוך לחבר קבוע בארוחות הערב שלכם.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
פיצה מהירה ללא שמרים
מצרכים:
- 3 כוסות קמח (420 גרם). אפשר לשלב עם כוסמין ומלא
- גביע גבינה לבנה (250 גרם)
- 1/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- שקית אבקת אפיה (3 כפיות)
- כפית מלח
- 2-3 כפות מים או חלב
- רוטב עגניות קנוי או ביתי
- 200 גרם גבינת מוצרלה אפשר כל גבינה שאוהבים
- תוספות לפי הטעם האישי (זיתים, עגבניות, תירס, פטריות וכו')
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
- מניחים בקערה את כל החומרים למעט החלב/מים ומערבבים.
- אם הבצק עדיין יבש מוסיפים מים/חלב עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- משטחים את הבצק על תבנית. מומלץ לרפד לפני כן בנייר אפיה ולשמן מעט.
- יוצקים מעל רוטב עגבניות.
- מפזרים גבינה ותוספות.
- אופים במשך 15-25 דקות עד להזהבה.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
מחפשים מתכונים מהירים?? אולי גם יעניינו אתכם המתכונים הבאים:
עשית לי חשק לפיצה 🙂
נראית מעולה!
תודה יקירה. ואת עשית לי חשק לעוגת שוקולד מושלמת. יצאה לך עוגה יפייפיה!
היי, הכנתי את הפיצה שלכם ויצא לי זוועה. מתכון ממש גרוע.
למה ככה לתקוף? חשבת אולי לבדוק מה עשית שיצא לך זוועה?
כי יש עשרות אלפי אנשים שהכינו את המתכון והם לא אני ולא חברים שלי ואמרו שהוא מעולה. מציעה שתבדקי איך הכנת מול המתכון ותראי מה שונה ואז תביני למה לא הצליח.
מניסיון המתכון פשוט מעולה שילדים וגם מבוגרים פשוט אוהבים. זה המתכון הקבוע שלנו בכל שבוע…
תודה רבה אורין 🙂 ממש שמחה שהפך למתכון קבוע אצלכם
עשיתי את הפיצה ללא שמרים, בדיוק לפי כמויות המתכון עם קמח קוסמין 70%
יצא מעולה!!
יש להרפיד ולשקול את הקמח . 15 דק בתנור הספיקו
תודה רבה!!
איפה אפשר לצרף תמונה??
תודה סיגל על המשוב
לגבי תמונות – אפשר לשתף בקבוצת הפייסבוק שלי "שמח במטבח – הקבוצה" אי יותר מאשמח לראות 🙂
שמרתי את המתכון והוא הפך לקבוע שלנו. עשיתי אותו עם כל מיני סוגי קמחים וכל פעם זה ג'וקר.
תודה רבה.
אהבתי את ההגדרה ג'וקר. בהחלט נכון (וגם אס מנצח 🙂 )
האם אפשר להכין מראש, לשים בצק בתבנית עם כל התוספות ומיד להקפיא, וכשרוצים, להוציא מהמקפיא ישר לתנור?
בדרך כלל זה אפשרי כשמדובר בבצק שמרים, אבל עם הבצק הזה אני לא ממליצה. זה בצק שמיועד להכנה מיידית. זה גם בצק שמכינים ממש מהר.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש ובינתיים לשים במקרר?
הי שירה. אני לא ממליצה להכין את הבצק הזה מראש. בניגוד לבצק שמרים בבצק הזה חומרי ההתפחה מתחילים לפעול מייד עם ההכנה שלו ואם הבצק יישאר במקרר הוא יעכיר ולא יתפח טוב אחר כך. המזל עם הבצק זה שהוא ממש ממש קל להכנה ורק צריך לערבב בו את החומרים.
את הבצק הזה לא ניתן להכין מראש. הוא יקבל צבע עכור אם תשמרי אותו במקרר ללילה. בצק שמרים "אמיתי" אין בעיה לשמור במקרר ללילה, אבל כאמור, את הבצק הזה לא כדאי.
מתכון ששידרגתי עם כמה מדליוני תרד – לבצק ירוק
יוצא פגז! כל פעם מחדש
תודה על המתכון הנפלא
רעיון מגניב!! מעניין אם הילדים יאכלו , כי אז אפשר לשדרג למשהו בריא בלי שידעו מזה.. חחח.. 🙂
פיצה וינטג'. נפלא!
אהבתי את ההגדרה
יצא מעולה ורך !!
הילדים חיסלו
כיף לשמוע 🙂 תודה
תודה רבה, הבת אמרה שזו הפיצה הכי טעימה שאכלה.
הכנתי מקמח כוסמין לבן ואת הגבינה הלבנה החלפתי ביוגורט עיזים.
תודה
כמה כיף לשמוע 🙂 תודה
הוספתי שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה, אבקת שום גבישי וקצת זעתר לבצק,
יצא מושלם!
-המלצה:
1)לאפות קודם את הבצק, להוציא לקראת סיום האפיה (בערך 5 דק' לפני) ורק אחר-כך להשים את התוספות והרוטב ולהמשיך לאפות
2)מי שמשטח את הבצק שכף היד תהיה מכוסה בשמן-ככה הבצק לא נדבק ליד וגם הוא לא ישרף.
וואי תודה הכנתי אותה אתמול והנכד שלי אמר סבתא זאת הפיצה הכי טעימה וקיבלתי מחמאות מבני המשפחה, זהו אין יותר לקנות פיצה בחוץ
איזה כיף שהנכד שלך ככה אהב
בהחלט פתרון עדיף על פיצה קנויה (למרות שגם אני מדי פעם מוצאת עצמי מפנקת את הילדים בפיצה מהפיצריה השכונתית)
יצא לי מושלם! חוזרת למתכון הזה היום כבר בפעם החמישית!!
כמה כיף לשמוע 🙂
באיזו תבנית יכול להשתמש מי שאין לו תבנית פיצה? הייתי הולכת על החלק המתפרק בתבנית עוגה עגולה שמתפרקת אבל לשם כך צריכה לדעת מה הקוטר הצפוי לפיצה כזו..
תודה!
כל תבנית תתאים. רק זכרי לרפד בנייר אפיה. את העובי של הפיצה את קובעת ומכיוון שהבצק לא "מתפשט" באפיה את יכולה להחליט באיזה צורה ובאיזה קוטר תכיני.
אם את רוצה להכין בתבנית עוגה אני ממליצה לך לחלק את הבצק לשניים כי אחרת יצא לך בצק עבה מאוד (אפילו מדי)
תודה רבה 🙂
הבצק יצא ממש רטוב ועוד לא הוספתי מים/ חלב
הכמויות מדוייקות כי השתמשתי בכוסות וכפות מדידה אונברסליות.
לא ניתן בכלל לרדד את הבצק
הי לירי,
חשוב לזכור שבכל הנוגע למתכונים שמכילים קמח כמויות הנוזלים משתנות מחבילה לחבילה ומעונה לעונה. כל קמח סופח נוזלים אחרת ולכן זה יכול להשתנות. הבצק אמור להיות מעט דביק ולא במרקם של בצק שמרים שמרדדים עם מערוך (תוכלי לראות גם בתמונות) אבל הוא לא אמור להיות נוזלי ולכן תמיד אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
לגבי דיוק – באפיה הכי מומלץ לעבוד עם משקל מטבח. כי גם אם השתמשת בכוס אוניברסלית, אם הקמח שלך עבר ניפוי למשל הוא יהיה מאוד מאוורר ואז לא בטוח שכוס קמח שלך תכיל 140 גרם קמח.
היא נראת כל כך מגרה! חייבת להכין גם בקרוב
תודה יקירה. מסוג מתכוני הפטנט שכל הזמן חוזרים אליהם
שלום
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום גבינה?
אפשר, אבל עדיף להחליף בקוטג' או יוגורט
נראה מצוין!
את חושבת שיעבוד גם עם יוגורט?
בכל מקרה, אכין הערב!
תודה! 🙂
הי יקירה,
לא ניסיתי עם יוגורט אבל אני בטוחה שהמתכון יעבוד. הקטע פה הוא הריאקציה בין החמיצות של הגבינה לחומרי ההתפחה שבאבקת האפיה
חובה לשים גבינה/מוצר גבינתי??
הגבינה בבצק היא חובה אחרת לא תקבלי בצק במרקם של בצק שמרים אלא בצק פריך
הכנתי את הפיצה ויצא מושלםםם 10 דקות ופיצה בתנור תוך פחות מ 10 דקות יצאה מהתנור ונטרפה! תודה????
כמה כיף לשמוע 🙂
נראית נהדר!!!
תודה יקירה
והסברינה שלך עשתה לי דודא מטורפת לסברינה של ילדותי
נראית מעולה. האם מדובר בקמת רגיל או קמח תופח? במתכון רשום רגיל
קמח רגיל (שימי לב שבהמשך המתכון רשום גם אבקת אפיה..)
המתכון ניראה מעולה!
האם יעבוד בשילוב (חצי חצי) של קמח רגיל וקמח כוסמין?
בהחלט אפשרי 🙂
נראה מצוין. האם ניתן להשתמש בקמח "כרגיל" ללא גלוטן?
כן. אין בעיה עם קמח כרגיל או קמח ללא גלוטן אחר
קשה להשיג גבינה לבנה במקום מגורי. את חושבת שאפשר להחליף ליוגורט יווני?
תודה.
אין בעיה. כל יוגורט או גבינה רכה (גם קוטג') יתאימו
היי, האם לדעתך אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן ולקבל תוצאה טובה?
אני מאמינה שלא תהיה בעיה. הוא לרוב אמור להתנהג כמו קמח רגיל. יתכן שיהיה שוני בספיגת הנוזלים
מעדכנת שהכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן (הוספתי 2 כפות חלב לפי המתכון) ויצא מצויין וטעים מאוד. תודה!
שמחה לשמוע שהצליח גם עם קמח ללא גלוטן 🙂
תודה על העדכון
נראה מעולה. הבצק יעבוד טוב גם בשכבה דקה למי שלא אוהב בצק עבה?
נראה לי שכן. קחי בחשבון שלא תצא פה שכבה דקיקה כי הבצק יתפח באפיה (באופן פרופוציונאלי לעוביו כמובן).
יש צורך באפייה עיוורת?
אין צורך
מכינים הכל ואופים (כמו בתמונות)
יופי של פיתרון לארוחה של הרגע האחרון, הכי עושה חשק ליישר 🙂
הי יקירה האם אני חייבת לערבב עם בלנדר כזה את הבצק?
אי אפשר ביד?
האם אפשר קמח תופח במקום קממ ואבקת אפיה
כפי שכתוב במתכון, לא חייבים מיקסר ואפשר לערבב גם ידנית
אין בעיה להשתמש בקמח תופח
היי לגבי השקית אבקת אפיה אז צריך שקית או 3 כפיות???או שזה אותו הדבר?
אותו דבר
האם ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר לאחר כמה ימים ?
לא ממליצה להקפיא. זה בצק די פשוט ונראה לי שהקפאה תפגם במרקם שלו
נראה ונשמע מצוין! איזו כמות יוצאת?
יוצאת כמות שמתאימה לתבנית תנור גדולה או לשתי פיצות קטנות יותר
שלום
תהיתי אם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה או קוסמין במקום קמח רגיל..
אין בעיה להחליף הכל בכוסמין. אם מחליפים בקמח מלא ממליצה להחליף חצי מכמות הקמח ולא הכל כי יצא כבד ודחוס
חייבלהוסיף ביצים??
כן. זה חשוב למרקם האוורירי
מתכון מעולה, הכנתי כבר שלוש פעמים וכולם מאד אהבו. שמתי לב אבל, שאם נותנים לבצק לנוח מכוסה כשעה פלוס, התוצאה אפילו טובה יותר . היום מנסה פעם ראשונה עם קמח כרגיל מאחר שהצליאקית נאותה לנסות לטעום " ממה כולכם מתלהבים" , אעדכן.
באמת שבבצק הזה קצת בעייתי לתת לו לנוח כי אבקת האפיה באה במגע עם הגבינות ומתחילה לעבוד ואם מניחים לו לנוח היא אחר כך עובדת פחות טוב בהתפחה של הבצק באפיה.
נראה מושלם!
את יכולה להגיד לי כמה חתיכות יוצא מהמתכון הזה?
אני צריכה להכין לפחות ל-12 איש, כמה נראה לך להכפיל?
הי אפי,
אם את צריכה ל 12 איש אפשר לחלק את הבצק בין 2 תבניות עגולות (או להכין בתבנית תנור גדולה), ופשוט להכפיל את כמות הרוטב והמוצרלה
תודה על המתכון הנהדר.
האם יש אפשרות להמיר את קמח הכוסמין בקמח שקדים?
קמח שקדים לא יתאים פה לצערי.
אגב, שימי לב שהמתכון הוא עם קמח לבן שניתן להמיר לכוסמין. אם השאלה מגיעה מטעמי אלרגיות אני מציעה להכין מקמח ללא גלוטן מהמבחר שיש בשוק.
היי, תודה על המתכון. האם אפשר להכין עם יוגורט במקום גבינה לבנה?
כן. וגם עם קוטג'
תודה!
אז אין צורך להכפיל את הבצק?
החלפה בקמח כוסמין הכוונה לקמח כוסמין מלא או רגיל?
במתכון אחר של פיצה עם קמח כוסמין 70% לא יכולתי לאכול ת זה בכלל.
לכן חשוב לי לדעת. ואסור לי קמח אחר ( קנדידה)
הי אורית
אם אני עושה המרות, אני ממירה עד חצי מכמות הקמח בקמחים "בריאים" יותר. קמח כוסמין רגיל אמור להיות יותר עדין בטעמיו מקמח כוסמין מלא (למרות שאני אישית לא ממש מוצאת קמח כוסמין מלא בחנויות) ולכן נראה לי שאפשר להשתמש רק בו לפיצה, אבל לא ניסיתי בעצמי , כךם שהתשובה בעירבון מוגבל.
היי . הכנתי עם כוסמין 70% לפי המתכון ויצא ממש טעים. תודה :-))))
האם יש אפשרות להמיר את הגבינה למשהו לא חלבי?
נראה מעולה ממש.
הי גילה
כיוון שמדובר בפיצה, הגבינה היא חלק בלתי נפרד ממנה
אני אינני צורכת גבינה טבעונית, אבל ידוע לי שישנם תחליפים שאנשים אוהבים ושיש גבינה טבעונית, אז אולי כדאי לנסות את זה.
התכוונתי לגבינה שבבצק- האם אפשר לקבל את האפקט של הגבינה הלבנה גם בדרך אחרת?
חייבים גבינה או קוטג' בבצק. זה סוד הקסם שלו
הפיצה נראית מדהים! האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהשאירו במקרר עד הבוקר?
תודה מראש 🙂
תודה סתיו
לצערי את הבצק הזה אי אפשר להכין לילה מראש. יש כאן חשיבות לזמנים כיוון שהתפיחה מגיעה מאבקת האפיה שמתחילה לפעול במגע עם נוזל.
הכנתי היום ויצא מעולה!!! בצק קסם 🙂
תודה גינת
אכן בצק קסם 🙂
היי, אפשר עם שמנת חמוצה או עם גיל?
אין בעיה
היי,
אפשר להשתמש בגיל או בשמנת חמוצה?
אין בעיה
שלום,
נשאל כבר הרבה, ובכמה אופנים, אבל בכל זאת- יש לי קמח
כוסמין מלא, אם אשלב חצי חצי עם קמח רגיל איך אוכל לדעת
האם להוסיף נוזלים?
ולגבי שמנת חמוצה- האם גם 250גרם או יותר? תודה
הי רוני
אין בעיה לשלב קמחים לפיצה. מבחינת הנוזלים – תתחילי עם הכמות שבמתכון ותראי אם הבצק מרגיש לך יבש. אם כן,. תוסיפי בהדרגה נוזלים
לגבי שמנת חמוצה – אכן צריך אותה כמות. שימי לב שיש הבדלים במרקמים בין השמנת החמוצה לבין הגבינה הלבנה כך שגם זה משפיע על כמות הנוזלים במתכון
הי.
ראשית תודה! המתכון מוסבר היטב גם לחסרי נסיון והצלחתי לגמרי 🙂
הבעיה – החלפתי חצי כוס בלבד בקמח מלא והבצק יצא תפל ממש.
ברמה שבן השבע שלי סירב לאכול…
האם יש דרך לשפר טעמים (חוץ מלעשות הכל בקמח לבן??)
תודה
הי תמר
אני באופן אישי לא מתה על קמח מלא במאפים, אלא אם כן מדובר בלחם, כי כן.. הוא די תפל בטעם (זו דעתי..), יחד עם זאת חמי כוס לא אמורה להרוס ככה את הטעם. יכול להיות שלא שמת מלח בבצק?
בכל מקרה, אם את רוצה לשפר טעמים נראה לי שהיה כדאי להוסיף קצת יותר מלח לבצק ואולי קצת עשבי תיבול קצוצים (טימין, בזיליקום וכו').
הבצק אמור להיות דביק כמו בתמונה? לא יהיה קשה לרדד? אני מתחילה בבצקים..
הבצק אכן מעט דביק, אבל אפשר תמיד לקמח. הוא לא אמור להיות דביק ברמה שאי אפשר לשטח אותו עם ידיים מעט רטובות
היי רות, יש לי התייעצות קטנה. אני ממש רוצה להכין את הפיצה לשבועות , אך מכיוון שאני צריכה להכין עוד הרבה דברים בתנור באותו יום, זה יהיה בעייתי , ואוכל להכין ולאפות אותה רק בבוקר , אבל אני דואגת שהיא תהיה יבשה מדי עד הערב.. יש לך פתרון? איך הפיצה נשמרת וכמה זמן? תודה מראש
הי סתו
את יכולה להכין את הפיצה מראש ורק לחמם אותה. אבל.. זה מתכון כזה מהיר דאני ממש ממליצה לך להכין ולהגיש
כמה פיצות אישיות יכולות לצאת מהכמות הזו?
המממ.. זה תלוי כמה דק תרדדי את הבצק ובאיזה גודל תכיני כל פיצה. את יכולה לראות בתמונה שאת הפיצה חילקתי ל 8 סלייסים שמקבילים לפיצות אישיות, כך שלהערכתי אפשר להכין כך לפחות 8 פיצות אישיות, אבל כאמור – זה באמת תלוי בקוטר ובעובי הבצק. הבצק בתמונה היה יחסית עבה (אני אוהבת בצק עבה לפיצה)
אחלה מתכון! ברור ופשוט והפיצה יצאה מעולה! הבנות שלי חיסלו.. תודה רבה?
תודה רבה אביטל 🙂 כל כך כיף לשמוע
הפיצה נראית מעולה!! עשית לי חשק להכין אותה עכשי!!
תודה תותי 🙂 ספרי איך יצא ואם אהבו
היי רציתי לשאול אם אפשר שמן רגיל ולא שמן זית כי בדיוק נכמר לי השמן זית ואני אם תינוק בבית אז לא יכולה ללכת מהר לקנות
הי צילה, אפשר גם עם שמן רגיל
איך אני יודעת כשהפיצה מוכנה? תודה רבה!
הפיצה מוכנה כשהתחתית שלה פריכה (מרימים מעט בזהירות בעזרת מרית או כלי ייעודי) והגבינה מעל שחומה
תודה:)
הכנתי היום , יצא מעולה! תודה רבה
היי הפיצה שלך נשמעת מדהימה אבל רציתי לשאול יש לי רק קמח תופח מלא האם אני יכולה להשתמש רק בו?
בעקרון אפשר. אבל אני ממליצה לשלב 50% מהקמח בקמח לבן כי קמח מלא הוא יותר דחוס
כרגע יצאה מהתנור.טיגנתי במחבת שמן זית,2 שיני שום,מיץ עגבניות פופה,פטריות.שפכתי על הבצק והוספתי למעלה זיתים ירוקים,תירס ופלפל אדום פרוס, גבינת מוצרלה.אליפות של בצק.
נשמע רוטב אליפות
שימי לב שהוא לא אמור להשפך חם על הבצק (יכול להשפיע על המרקם והתפיחה וגם הגבינה שמעל תימס מהר מדי ואז עלול להווצר מצב שהבצק לא יהיה מספיק אפוי והגבינה כבר תתחיל להשרף.
אם נגמר לי הנייר אפייה מה אפשר לעשות
ישנם משטחי סיליקון לאפיה. אפשר גם לשמן טוב טוב תבנית ולקוות שלא יידבק (זה לא אמור, אבל אני לא יכולה להבטיח זאת)
והפתרון הכי נוח (לפחות מה שאני עושה) זה פשוט לבקש מהשכנה נייר אפיה 🙂
אם אין לי דוג של גבינה אפשר להשים חלב במקום?
במקרה הזה חייבים גבינה או קוטג'
הי רות, "נתקעתי" עם חצי קילו קמח שמרים. הוא יכול להתאים?
לא יתאים
המתכון הוא לבצק **ללא** שמרים ותוספת שמרים תחייב שינויים במתכון וכמובן התפחות
הכנתי את הבצק הנ"ל עם קמח כוסמין100% ויצא פצצההה !! המתכון התחיל לככב אצלנו בבית!!!
תודהה רבה:)
שמחה לשמוע. מסתבר שקמח כוסמין הולך פה טוב עם הפיצה
מתכון מעולה לפיצה. הכנתי אותו שורה של פעמים. שדרגתי עם מיכל שמנת חמוצה נוסף על הגבינה הלבנה. יוצא בצק נמס בפה עם מרקם נימוח.
נשמע מעולה. אין על שמנת חמוצה במאפים
ראשית, פרגון ענק על מתכון מוצלח ביותר… וכן גם אני הכנתי עם קמח כוסמין מלא ויצא מעולה.
שאלה- הבכורה שלי לא אוהבת בצק עבה ויצא קצת עבה מידי בשבילה ( כל היתר מאוד אהבו). איך לעשות אותו דק? להוריד לגמרי את א.האפיה או פשוט לרדד איכשהו יותר גדול?
תודה רבה יעל
לבצק דק אני חושבת שיהיה כדאי לרדד דק דק את הבצק על התבנית שבו תכיני (גם המלית מכבידה עליו ותפחית את התפיחה) לא הייתי מורידה אבקת אפיה כי אז הבצק לא יהיה דומה לבצק שמרים אלא למין בצק פריך עשיר וזה פחות "פיצה" בעיני
יש אפשרות להכפיל את החומרים ויצא כפול גודל ??
ממליצה שלא כי הבצק מתאים לתבנית תנור גדולה שמספיקה למשפחה שלמה
נראה מצוין,
האם אפשר להכין מיני פיצות? במקום פיצה אחת גדולה/שתיים בינוניות..
תודה.
אין בעיה להכין מיני פיצות
בהצלחה 🙂
חייב טורבו? אין לי אפשרות כזו בתנור שלי
כמובן שאם אין טורבו אופים בפונקציות שיש (חימום עליון ותחתון)
מוצאי פסח, הכנתי כעת את הפיצה , מתכון קל וטעים מאד.
ולא רק זה, ערך תזונתי מעולה לילדים שממעיטים לאכול ביצים וגבינה לבנה .
תודה רבה
צודקת לגמרי. דרך נהדרת בעיני "לדחוף" לילדים גבינות וביצים בלי שישימו לב 🙂 עוד סיבה שהפיצה הזו מושלמת בעיני לארוחת הערב.
האם ניתן להשתמש בקוטג במקום גבינה לבנה?
אין בעיה להשתמש בקוטג'
הכנתי ויצא מושלםםם!!!
נתקעתי בלי שמרים, ותכלס זה יצא הרבה יותר טעיםםםם
מאמצת את המתכון!!!
איזה כיף לשמוע. תודה מירי 🙂
שלום,
קודם כל יצאה פיצה אליפותתתת.
דבר נוסף רציתי לשאול האם יש לך מושג כמה קלוריות יש במשולש פיצה כזו?
תודה רבה נטלי
לגבי הקלוריות – לא בדקתי. בואי נגיד שדיאטטי זה לא 🙂 אבל לנשמה זה עושה נפלאות ולילדים זה פתרון מעולה ולטעמי גם יותר בריא (בכל זאת הכנסנו קצת גבינה לבצק)
הפיצה מושלמתתתתתת
טעימה בטירוף!!!
אכלתי תתבנית מרוב שאהבתי?
ממליצה בחום
תודה על המתכון!
יאסססס!! שמחה שאהבת לא פחות משאנחנו אוהבים. תודה רבה על התגובה החמה
הי
לבת שלי אסור אבקת אפיה. האם אוכל להשתמש באבקת סודה לשתיה (שאני מבינה עושה את אותה עבודה עם חלבי)?
תודה שני
נראה לי שכן
יצא לי בול כמו בתמונות שלך! עשיתי עם קמח כוסמין. יצא מעולה וטעים – בצק רך וממש קל להכנה.
שמרתי את המתכון. תודה:)
ממש משמח לשמוע 🙂 תודה
היי, שאלה !
האם הוספת האבקת אפיה בזמן הלישה לא פוגמת בתפיחה של הבצק ? הרי די ידוע שאת האבקת אפיה רצוי להוסיף ממש בסוף ולא לערבב יותר מדי. לא ?
מפחדת להכין. אתמול ניסיתי מתכון דומה, ויצא לי גרוע, ולא נאפה בכלל.
האם כדאי לאפות קודם את הבצק ואז להוסיף ב5 דק האחרונות את הרוטב הגבינה והתוספות ?
תודה!!!
הי אלמוג
פה מדובר בבצק שמערבבים וישר משטחים ואופים (אין התפחות). אז אין בעיה עם הוספת אבקת האפיה בזמן הלישה.
את יכולה גם לאפות את הבצק ואז להוסיף את הרוטב והגבינה, אבל תכלס הוא עובד מצויין גם כשאופים הכל יחד בתנאי ששכבת הבצק לא מאוד עבה (וכמובן שהתנור שלך אופה טוב ואחיד).
ולגבי ההצלחה – אני מכינה את המתכון די הרבה, ויש לו עשרות אלפי צפיות בבלוג וקיבלתי המון תגובות טובות עליו, אז נראה לי ששווה לך לנסות אותו 🙂
הי,
האם אפשר להמיר את הגבינה בגיל אשל?
תודה
אין בעיה להמיר
הכנתי חצי כמות (לזוג) ויצא מושלם!! הבצק נוח לעבודה ומוכן ב4 דקות! תודה❤️
ככמה כיף לשמוע 🙂
היי רות,
אני יחסית חדשה כאן באתרך המקסים. אבל כבר זמן מה זממתי על הפיצה הזאת שלך…
תקשיבי, זה משהו מיוחד.
קודם כול הטעם – נפלא. ההכנה – מהירה ופשוטה כמו שהבטחת. המרקם מצוין, מזכיר פיצות של סבתות (תימניות, לא איטלקיות)- הבצק רך ועושה טוב בלב ובחך.
עוד ארוחה שנכנסה לפנתיאון ארוחות הערב הקלות והמהירות!
תודה גדולה.
כמה שאני שמחה לשמוע. תודה על המשוב המפורט. ואלה בדיוק הסיבות שאני אוהבת את הפיצה הזו. במיוחד מה שכתבת לגבי הבצק והסבתא התימניה (עובד גם עם בצק של אמא פרסיה 🙂 )
תודה על המתכון. פשוט וקל!
שאלה: הבצק יצא לי רך מדי, כמו של לחמניה (אפיתי 25 ד'קות),. לפני האפייה הבצק נראה לי הרבה יותר דביק מאשר בתמונה (לא הוספתי חלב כמובן). הוא ממש נדבק לי לידיים. מניחה שקשור?
שמתי את כמויות הקמח ואבקת האפייה שציינת.
תודה מראש ????
תודה נועה. לפעמים קמחים שונים סופגים נוזלים באופן שונה, וגם הגבינות לפעמים במרקמים שונים. אז להבא הפתרון הוא להוסיף עטד קצת קמח לבצק.
תודה על התשובה הזריזה 🙂
ייתכן גם שהבצק שלי היה עבה מדי…
הי
אני רוצה עכשיו להכין את הפיצה..
לא ברור לי כמות הקמח..
כתבת 3 כוסות – 420 גרם
ובתגובות כתבת שאת משתמשת בכטס מדידה של 240. אז 240 כפול 3 אמור לצאת 720 לא?
אשמח למענה מהיר!
הי חוי
אני משתמשת בכוס של 240 מיליליטר. אם שוקלים בה קמח אז כוס קמח היא 140 גרם (ולא 240 כי מים לא שוקלים כמו קמח) (מקווה שההסבר ברור). בקיצור – זו הסיבה של 3 כוסות קמח הן 420 גרם (140 כפול 3)
היווש ,
אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי משקל מדידה בבית , באיזה כוס השתמשת במתכון כדי למדוד את כמות הקמח?
הי בר. בכל המתכונים שלי הכוונה לכוס מדידה של 240 מ"ל
היי,
הכנתי את הפיצה, והיא יצאה נחמד אבל ממש לא תפחה. יש לך מושג למה?
הי מינדי
באמת מוזר כי הבצק תופח ואחרי האפיה נראה כמו בצק שמרים. יכול להיות שאבקת האפיה לא היתה טובה? או שאולי החלפת את אחד הרכיבים?
היי
נראה לי ששמתי 3 ביצים S (חשבתי שבגלל שהן S כדאי להוסיף)
מים או חלב לא שמתי, כי לא היה צריך לדעתי
ובמקום מוצרלה שמתי גבינה צהובה פרוסות, שחתכתי לחתיכות קטנות
בקשר לאבקת אפיה, היא היתה של מיה (שקית), והיא היתה כשרה לפסח. יש מצב שזה בעייתי?
נראה לי שהיו יותר מדי ביצים והתערובת היתה כבדה מדי.
תודה
היי
נראה ממש טוב
אני רווצה להכין המתכון הוא בלי סוכר בכלל?
אני לא מכבה לעשות את זה, אבל את המתכון הזה אנחנו שומרים…
יצא מדהים!
תודה רבה!
תודה 🙂
היי
הפיצה יצאה פשוט מושלם בדיוק לפי הכמויות שרשמת והרוטב לפיצה יצא ממש טעים!!!
פעם ראשונה שאני רואה את האתר שלך והכל נראה טעים ומוסבר באופן ברור!!
תודה!
תודה רבה מגי 🙂 שמחה שאהבת
מתכון מעולה! הכנתי כבר עשרות פעמים (מזמן הפסקנו להזמין פיצה. עם מתכון כזה פשוט אין צורך…).
שאלה:
יש אפשרות להתאים אותו לחובבי בצק דק יותר? אולי פחות אבקת אפיה? אולי לעבוד רק עם 75% מהכמות למשל (אני מכינה בתבנית פיצה עגולה סטנדרטית).
תודה רבה!
הי יעל
לצערי ולמרות ניסיונותי הבצק הזה עובד טוב כבצק עבה ופחות כבצק דק. לבצק דק אני מכינה בצק שמרים (ראי במתכון לפוקאצ'ה) או שאני פשוט משתמשת בטורטיות (זה להיט)
תיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
היי, האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
תודה
ניתן להמיר.
הילדים: אמא, אפשר פיצה?
אני: בטח!
גוגל לשמח במטבח
ויש לנו ארוחת ערב הכי טעימה שיש.
פיצה שלך בנוהל קבוע אצלינו 🙂
מהממת שאת 🙂 תודה
וואו וצא מושלם!!!
חיפשתי ב12.45 רעיון למשהו מפנק ומהיר כי ובעלי חוזר הביתה ב1.3
בדיוק כשהוא חזר הפיצה יצאה מהתנור והוא התלהב ממש ממש והתפנק
מתכון קל ומושלםםם
ינסה בטוח בעוד סוגי גבינות ותוספות…
תודה!!
תודה רבה נחמה על המילים החמות 🙂 שמחה שאהבת
הכנתי את הפיצה שלך כבר מלא פעמים
ואחרי הרבה מתכוני פיצה שניסיתי
אני חייבת לציין שזאת הפיצה הכי טעימה שטעמתי!!
תודה רבה!
למעוניינות הפיצה יוצאת מצויין גם עם ממרח סויה וקמח כוסמין מלא!!
איזה מדהימה את 🙂 תודה על התגובה המפרגנת
ותודה על העדכון לגבי התחליפים
תודה רבה על המתכון! הפיצה טעימה מאד ומהירה!
פיצה נהדרת, מודה שהופתעתי שפיצה ללא שמרים יצאה כ"כ מוצלחת.
הכנתי עם כוסמין 80%.
תודה רבה על מתכון פשוט וטעים
נכון מפתיע? בכל פעם מחדש אני מתלהבת מהמרקם שלה שכל כך מזכיר בצק שמרים אמיתי.
יצא מעולה! בן השלוש שלי חלם על פיצה כל היום, הבטחתי פיצה פיתה ונגמרו הפיתות .. החלטנו להכין את זו והוא התענג!
הכי כיף לשמוע שהילד אהב. תודה על התגובה
הכנתי ויצא מושלם!
תודה ריקי ששיתפת. שמחה לשמוע שאהבת