פאי תפוחים מופחת סוכר

קרה לכם שניסיתם מוצר חדש, סטנדרטי יחסית, ופתאום הופתעתם לטובה וממש ממש התלהבתם ממנו? לדעתי אין דבר כייפי יותר מהפתעות כאלה. בין אם מדובר במוצר חדש ובין אם מדובר במתכון שהצליח מעבר לציפיות.
אז היום אני רוצה לשתף אתכם בהתלהבות שלי ממוצר שגיליתי וכמובן לשתף אתכם במתכון לפאי תפוחים מושלם מופחת סוכר, שהכנתי עם אותו מוצר ושכל מי שטעם ממנו לא האמין שמדובר במתכון עם תחליף.

פאי תפוחים צילום: אפיק גבאי

על מה אני מדברת? על מוצר חדש  בשם "1/2 סוכר" של סוכרזית – שנראה בדיוק כמו סוכר ומתנהג כמו סוכר (חוץ מלהתקרמל כל דבר שעשיתי איתו היה בדיוק כמו עם סוכר) ויש בו חצי מהקלוריות שיש בסוכר!! והטעם? ממש נהדר ובלי טעמי לוואי שיש בד"כ לתחליפים. אני פשוט עפתי עליו.
למקרה שתהיתם מה יש בו  (חשוב לאלה שלא יכולים לצרוך סוכר מטעמים בריאותיים) – אז ככה: הוא מורכב מסוכר פירות (פרוקטוז) שמתיקותו גבוהה מסוכר רגיל (סוכרוז) ואריתריטול,  שמתיקותו נמוכה מזו של סוכר רגיל (סוכרוז). זה אומר שאין בו ממתיקים מלאוכותיים בעלי עוצמה ולכן הטעם והמרקם שלו הם כמו של סוכר ובאופן מאוד מאוד מפתיע אין לו את טעם הלוואי שיש לתחליפי הסוכר. וכמובן שהוא לא מיועד רק לאפיה אלא לשמש בדיוק לאותם שימושים של סוכר רגיל – כלומר גם בשתיה חמה או קרה. מגניב, לא?

פאי תפוחים צילום: אפיק גבאי

חשוב לי מאוד לציין, ואתם כבר יודעים זאת, שאני לא נוהגת להמליץ בבלוג על מוצרים אלא אם כן ניסיתי אותם והתרשמתי מהם לטובה. במקרה הזה הכנתי לא מעט מאפים עם ה"1/2 סוכר" (במסגרת פרוייקט שעשיתי לחברת סוכרזית במסגרתו פיתחתי 8 מתכונים לתחליפי הסוכר) וכל דבר שהכנתי יצא פשוט מעולה והכי חשוב – בלי טעמי הלוואי.
ועוד גילי נאות – אני לא צרכנית של תחליפי סוכר, לא שותה דיאט ומאמינה שאפשר לאכול מהכל ובמידה, אבל במקרה הזה ממש ממש התלהבתי מהמוצר ואין לי ספק שהוא ישמש אותי במטבח.

ועכשיו – לפאי התפוחים הנהדר שהכנתי (וכמובן שאתם יכולים להכין עם סוכר רגיל) ויצא נהדר! אתם חייבים לנסות את שיטת ההכנה הזו כי היא פשוט פשוט מושלמת

החומרים:

לבצק פריך:

350 גר' קמח לבן
1/2 כוס "1/2 סוכר"
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
2-3 כפות שמנת מתוקה

למלית:
6 תפוחים מסוג גראני סמיט קלופים וחתוכים לפלחים או לקוביות
100 גר' חמאה
2/3 כוס "1/2 סוכר"
כפית גדושה קינמון
2-3 כפות ברנדי

***כמובן שניתן להשתמש גם בסוכר לבן רגיל

פאי תפוחים צילום: אפיק גבאי

ההכנה:

קלתית וכיסוי רשת

בקערת מעבד מזון מעבדים את הקמח, 1/2 סוכר והחמאה עד לקבלת פרורים דקים.
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד שמתקבל בצק פירורי. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים  קרים עד שהבצק מתגבש.
מעבירים את הבצק הפירורי למשטח ומאחדים לבצק רך,
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים (אחד טיפה יותר גדול מהשני) עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מרדדים את החלק הגדול יותר של הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר שיעבור את קוטר התבנית ומעבירים בעדינות מעל התבנית תבנית. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית ומסירים עודפי בצק בעזרת המערוף או בעזרת סכין.
את יתרת הבצק אפשר להוסיף לחלק השני של הבצק.

מקפיאים את הקלתית עם הבצק למשך כשעה – זה יבטיח שהבצק לא יתכווץ באפיה ולאחר מכן אופים כ- 10 דקות בחום 180 מעלות ומניחים בצד לצינון.

את דוגמת הרשת אני ממש ממש גאה לשתף, כי עם הידיים השמאליות שלי לא חשבתי שאצליח לעצב כזו דוגמה יפה (וכן.. אני משוויצה 🙂 ).
ובכן – הטריק הוא כזה:
מרדדים את הבצק, חותכם ממנו רצועות (אני חתכתי עם סרגל) ומתחילים לסדר את הדוגמה של הרשת על משטח עם נייר אפיה כאשר שוזרים את הרצועות בדוגמת שתי וערב. הנה סרטון שמדגים זאת (שם מכינים על הפאי, אני מעדיפה להכין בנפרד כי כשהמלית חמה ממש קשה לתמרן עם הבצק והוא יכול להקרע).

את הרשת המוכנה מעבירים למקרר שתתייצב ורק אחרי שהפאי מורכב מניחים אותה מעל הפאי ומסירים עודפים.

הכנת המלית

בזמן שהבצק מתייצב במקפיא מכינים את המלית:

במחבת גדולה מניחים את התפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות או לפלחים), החמאה, 1/2 סוכר ומתחילים לחמם על אש גבוהה. כשהתפוחים מתרככים מוסיפים קינמון וברנדי ומערבבים. מניחים למלית להצטנן מעט (בינתים אני מכניסה את הבצק שחיכה במקפיא לתנור ונותנת לקלתית להתקרר).

יוצקים את המלית על הקלתית שהצטננה.

מכסים את המלית בדוגמת הרשת ומסלקים עודפים (ולא נורא שהיא קרה, יש פה זמן אפיה לפאי ובמהלכו היא תפשיר ותיאפה ותהיה נפלאה).

אופים את הפאי (עם התבנית, כמובן) בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ35-40 דקות עד שהוא שחום.
שימו לב שהתבנית עכשיו ממש רותחת אז מחכים קצת שיתקרר לפני שמורידים אותה מהפאי (בעדינות).

אם בא לכם להשקיע במראה אפשר לפזר אבקת סוכר על הפאי. אפשר לכסות את כולו ואפשר להשתמש בתבנית או צלחת עגולה קטנה שתכסה חלק מהפאי ולפזר אבקת סוכר רק על החלק החיצוני שלו (אני מאוד אוהבת את המראה הזה).

פאי תפוחים צילום: אפיק גבאי

אז זה פאי התפוחים שלי. הוא יפייפה, מרשים וטעים בטירוף, עם 1/2 סוכר או עם סוכר לבן. מה שבטוח זה שמי שנמנע מסוכר יכול להינות מפאי מושלם במתיקות מושלמת בלי תחושה של תחליפים ובלי טעמי לוואי.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של המאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

פאי תפוחים צילום: אפיק גבאי

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם חברת ביסול.

‏14 תגובות

  1. סמדר הר זיו ב- 27 ביולי 2018 בשעה 12:38

    מעולה

  2. דנית ב- 28 ביולי 2018 בשעה 20:13

    הכנתי לשבת ויצא פשוט מושלללם!!
    תודה רבה!

  3. שלי ו. ב- 30 ביולי 2018 בשעה 9:30

    איפה מוצאים את ה"חצי סוכר"?
    לא מוצאת בשום סופר….

    • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2018 בשעה 20:23

      הוא יוצא לשוק בימים אלה. מאמינה שיהיה בסופר בסופ"ש הקרוב. אנסה לבדוק במקביל

  4. לי טוטאי ב- 31 ביולי 2018 בשעה 21:02

    היי רות, איך העברת את החלק העליון על המלית? נראה קצת מסובך 🤔😌

    • שמח במטבח ב- 1 באוגוסט 2018 בשעה 5:51

      זה היה ממש קל – בכלל שקררתי את הבצק הוא היה קשיח ואז היה ממש קל להעביר אותו מעל הפאי ולחתוך עודפים.
      שימי לב שגם את הכנת דוגמת השתי וערב עשיתי כבר מעל נייר אפיה כך שלא היתה בעיה לשנע עם תבנית שטוחה

  5. שלי ו. ב- 2 באוגוסט 2018 בשעה 16:25

    אם רוצים לעשות את זה עם סוכר רגיל שומרים על אותו יחס?

  6. שלי ב- 15 באוגוסט 2018 בשעה 23:15

    לא מצאתי באופן ההכנה כל התייחסות לשמנת המתוקה שרשומה המצרכים בחלק של הקלתית.
    אודה לך על הבהרה בנושא.
    תודה, שלי.

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:40

      השמנת המתוקה זה אופציה למקרה שהבצק מרגיש יבש. מיד מוסיפה הבהרה במתכון

  7. שני ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 6:42

    היי רות,
    חייבת לנסות את המתכון, אבל לפני כן שתי שאלות:
    האם ניתן להכין את הבצק עם וו גיטרה?
    מהו קוטר התבנית?

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 14:18

      הי שני
      אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה אב ל אז דרך ההכנה שונה – מקרימים חמאה ותחליף סוכר, מוסיפים ביצה ולאחר מכן בסוף את הקמח.
      הפאי נאפה בתבנית 20 אבל המתכון מתאים לעד גודל 24

  8. תהל ב- 1 בספטמבר 2018 בשעה 7:48

    אפשר להחליף את החמאה במחמאה לגרסת פרווה ?

השאר תגובה