פאי שוקולד טבעוני
פסח הוא חג שמתאפיין בהרבה ארוחות ואירוחים שונים, וברוח החג אני מארחת היום בבלוג חברה יקרה – אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ובמקביל גם מתארחת אצלה בבלוג 🙂
השבוע אורי באה לבקר במטבח שלי ויחד הכנו לכם שתי עוגות משגעות שיעשו את החג שלכן שמח במיוחד 🙂 אחת מתוקה ואחת מלוחה!
בצד המתוק אצלי בבלוג – פאי שוקולד עם שיש קצפת שאין אחד שיעמוד בפניו.
מחפשים רעיונות לקינוחים שווים לפסח? כנסו לקטגוריית פסח בבלוג ותמצאו שלל רעיונות לעוגות, קינוחים אישיים ושלל מתוקים לחג.
ובצד המלוח – עוגת פולנטה במילוי שעועית אדומה עם קרם שקדים שאת המתכון שלה תמצאו בבלוג של אורי וכמה שזה טעים!! חיסלתי לבד רבע ממנה בצ'יק!
את אורי אני מכירה המון שנים, לפני שבכלל דמיינתי שביום מן הימים יהיה לי בלוג משלי. באותם ימים אורי עבדה במגאזין "על השולחן". ובין שלל תפקידיה היתה גם האחראית על מערך המדיה שלו. ואילו אני הייתי עורכת דין צעירה שבין תביעה לצו מניעה ניהלתי בשקט בשקט את פורום האפיה באתר של המגאזין. תחת הכינוי "טופיפי". יחד ארגנו פעילויות ואירוחים לחברי הפורום בשיתוף עם טובי השפים והקונדיטורים בארץ ומן העבודה המשותפת צמחה חברות נפלאה <3
אורי ואני תכננו כבר מלאן זמן להפגש לסשן אפיה משותף. יחד התכנסנו אצלי במטבח והכנו (וצילמנו) שתי עוגות חגיגיות לפסח – מלוחה ומתוקה :-). בין ערבוב לצילום דיברנו לא מעט על החיים, על תזונה ועל העולם שלנו.
זו היתה שיחה קולחת שיצאה מנקודת הנחה של כבוד הדדי, בלי הטפות ובלי שיפוטיות, ומתוך השיחה הזו יצאתי עם לא מעט חומרים למחשבה. אז נכון שטבעונית אינני ולעת עתה גם לא נראה שאהיה, אבל מודעות אקולוגית ובריאותית תמיד היתה לי, והשיחה עם אורי רק חידדה אצלי כל מיני תובנות.
אז אני שמחה לשתף אתכם במתכון לפאי השוקולד שהכנו יחד. הוא קל להכנה, שוקולדי בטירוף, בלי שום תחושה של "תחליפים" ועם פסי שיש של קצפת שהכנו מקרם קוקוס, שהיא אחד הדברים הכי טעימים שיש! אין לי ספק שהקינוח הזה יגרוף שלל מחמאות בכל בית שבו יתארח.
החומרים:
לתחתית שקדים פריכה:
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים
70 גר' (1/3 כוס) שמן קוקוס (או מרגרינה באותו משקל)
75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר
15 גר' (כף "בהריון") אבקת קקאו הולנדי
10 גר' (כף) קורנפלור
למלית גנאש שוקולד:
300 גר' שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו
300 מ"ל (3/4 פחית) קרם קוקוס
30 גר' (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
לקצפת קוקוס:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס ששהה במקרר לפחות 8 שעות מראש [זה חשוב]
15 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
**למי שלא מעוניין להכין קצפת קוקוס (למרות שהיא ממש טעימה) אפשר כמובן להכין קצפת משמנת צמחית ללא תוספת סוכר (היא ממילא ממותקת) ואז משתמשים ב 200 מ"ל שמנת צמחית
**לגירסה חלבית מחליפים שמן קוקוס בחמאה וקרם קוקוס בשמנת מתוקה. לקצפת עצמה משתמשים ב 200 מ"ל.
ההכנה:
התחתית הפריכה:
הכנת התחתית היא ממש קלילה בקערת המיקסר או במיכל של מעבד המזון או אפילו בקערה ובערבוב ידני, פשוט מערבלים את כל החומרים של הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית
מעבר לזה אין צורך להמשיך ולערבב כי התערובת לא מתגבשת לגוש כמו בבצק פריך רגיל. הדרך לדעת שהתערובת מוכנה היא לקחת מעט ממנה ביד ולהדק. אם היא מתגבשת היא מוכנה
מעבירים את התערובת לצלחת שאפשר להכניס לתנור (אם לא – אז מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה) ותוחמים אותה ברינג או במסגרת של תבנית קפיצית עד גודל 24 ומשטחים את הפירורים בשכבה אחידה
אופים את התחתית בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך כ- 10 דקות. האפיה תקלה את השקדים הטחונים ותגרום לשמן הקוקוס להנמס ולתפוס את כל התערובת. בתום האפיה מניחים את הצלחת בצד שתצטנן.
כשהבסיס התקרר מכינים את גנאש השוקולד:
מניחים בקערה את השוקולד ובערך מחצית מכמות קרם הקוקוס וממיסים יחד במיקרו בפולסים של כחצי דקה, עם ערבוב בין כל סבב חימום.
מוסיפים לקערה את יתרת קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. שימו לב שלפעמים קרם הקוקוס מאוד סמיך ולא "נשפך" כמו בתמונה (במיוחד אם הוא היה במקרר לפני כן) ובמקרה כזה פשוט מעבירים אותו לקערה עם כף או לקקן.
מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה
מניחים את התערובת בצד ועוברים להכין את קצפת הקוקוס
קצפת הקוקוס הזו היא מבחינתי אחת ההמצאות הכי נפלאות בעולם – היא יכולה בכיף להחליף קצפת פרווה בכל מתכון שתכינו. לחובבי הקוקוס היא פשוט מעדן.
ההכנה שלה די פשוטה רק חשוב להקפיד על כמה דברים קטנים:
1. להשתמש בקרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן (רצוי מעל 20 אחוז). יש בשוק כל מיני סוגים של פחיות. על חלק כתוב "נוזל קוקוס" ועל חלק כתוב "קרם קוקוס". אנחנו צריכים את הקרם כי ממנו תצא הקצפת בכמות הכי גדולה ובסמיכות כזו שתחזיק את העוגה.
2. לקרר היטב את הפחית במקרר. הקרור חשוב כי במהלכו החלק השמן של קרם הקוקוס יצוף למעלה ואילו הנוזלים שלא יתרמו לנו לקצפת ישקעו למטה. בנוסף – ככל שהקרם יהיה קר יותר הוא יקציף יותר טוב.
3. להשתמש רק בחלק העליון של ה"שמנת" ולא להשתמש בכל הפחית. איך עושים את זה? פותחים את הפחית ובאמצעות כף מוציאים לאט לאט את הקרם לתוך קערת המיקסר. ברגע שרואים שהצבע של הנוזל השתנה לשקוף יותר זה הסימן לעצור, לאסוף רק את מעט הקרם שנשאר בפחית ולא להוציא ממנה את הנוזל.
נשמע מורכב אבל תאמינו לי שזה ממש ממש קל.
ואיך מכינים את הקצפת? הכי קל שיש – מקציפים יחד את השמנת שחילצנו מהפחית יחד עם 2 כפות של אבקת סוכר עד שמתקבל קרם סמיך ויציב
ועכשיו לחלק הכי כייפי – ההרכבה 🙂
אם יש לכם שקף לעוגות אני ממליצה לרפד את דפנות הרינג לפני שיצוק לתוכו את המלית. אם אין – לא נורא, נסתדר גם בלעדיו רק שהשוליים של העוגה אולי יהיו פחות חלקים.
וטיפ קטן שלי – השקף תמיד יבצבץ כלפי פנים. אז כדי שלא יחתוך את שולי העוגה אני מצמידה אותו לרינג בעזרת אטב כביסה. ואם האטב לא מגיע לשקף פשוט מדביקים עם "וושי טייפ" (מין סלוטייפ מנייר אורז שניתן למצוא בחנויות היצירה)
עכשיו יוצקים את מלית השוקולד על הקלתית הפריכה ומיישרים כך שתכסה באופן אחיד את כל שטח העוגה. ובעזרת כף יוצקים תלוליות של קצפת הקוקוס על פני מלית השוקולד.
יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של שמנת הקוקוס וגם זה מצויין, כי במה שנשאר תוכלו להשתמש להגשה.
בעזרת קיסם, או סכין מתחילים לקשקש על ענני הקצפת וליצור דוגמת שיש דקיקה לעוגה
את כל היופי הזה מכניסים לשעה- שעתיים למקפיא כדי שהכל יתייצב.
וטיפ קטן – שימו לב שהצלחת שלכם יושבת ישר במקפיא, אחרת העוגה תצא לכם עם שיפוע 🙂
להגשה מוציאים את הרינג, משחררים את השקף ומתחילים לפרוס 🙂
אם רוצים לפנק אפשר להניח על כל פרוסה עוד תלולית של קצפת קוקוס
בתיאבון
וחג שמח!!
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
פאי שוקולד טבעוני
מצרכים:
תחתית שקדים פריכה
- 200 גרם שקדים טחונים 2 כוסות
- 70 גרם שמן קוקוס 1/3 כוס
- 75 גרם אבקת סוכר 2/3 כוס
- 15 גרם אבקת קקאו הולנדי כף "בהריון"
- 10 גרם קורנפלור כף
למלית שוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר
- 300 מ"ל קרם קוקוס (לנער את הפחית) 3/4 כוס
- 30 גרם אבקת סוכר 4 כפות
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לקצפת קוקוס
- פחית קרם קוקוס שהיתה במקרר 8 שעות - רק החלק הסמיך
- 15 גרם אבקת סוכר כף וחצי
הוראות הכנה:
- מערבבים את החומרים בקערה / במיקסר / במעבד מזון עד שהתערובת אחידה וכשאוספים אותה ביד היא נדבקת.
- משטחים על התבנית ואופים במשך כ 10 דקות בתנור שחומם ל 160 מעלות. מצננים
- ממיסים יחד במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס עד שהתערובת אחידה ונמסה. מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית והניל והמלח ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכינים קצפת קוקוס - מוציאים מפחית קרם הקוקוס רק את החלק המוצק שלמעלה ולא את הנוזל שבתחתית.
- מקציפים את קרם הקוקוס עם הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה ומעט רכה. שימו לב לא להגזים בהקצפה כי אז תהיה קצפת קשה ויהיה קשה לצייר איתה שיש על העוגה.
- יוצקים על הקלתית שהתקררה את תערובת השוקולד. יוצקים מעלה בעזרת כף או כפית מקצפת הקוקוס ובעזרת סכין או קיסם מערבבים בעדינות ליצירת אפקט שיש.
- מקפיאים לפחות לשעתיים עד שהפאי יתייצב.אני אוהבת להגיש את הפאי כשהוא מעט קפוא, אבל ניתן גם בטמפרטורת החדר.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
מחפשים קינוחים טבעוניים נוספים? נסו את אלה
ויש גם גירסת תותים 🙂
היי, הפאי נראה מדהים!אני כבר מתה להכין אותו..רק שאלה אחת: הקרם קוקוס בגנאש צריך להיות גם עם אחוזי שומן גבוהים? חלב קוקוס גם יכול להתאים? תודה רבה
בדיוק. חלב קוקוס ישאיר לך מעט קרם והוא לא יהיה סמיך כמו הקרם בתמונה
נראה מדהים
מה יכול להיות תחליף לשקדים. אלרגיה .
אגוזים אחרים יכולים להחליף את השקדים.
אם אלרגים לכולם, כדאי להכין תחתית אחרת של בראוני כשר לפסח או בצק פאי כשר לפסח
היי, הכנתי את הפאי והוא מ-ד-ה-י-ם! אז תודה.
רציתי לשאול האם אפשר להכין מראש ולהקפיא וביום האירוח להפשיר במקרר?
אין בעיה
תודה במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
בקמח רגיל 🙂
שלום
רציתי לשאול את מה להחליף כדי להשים חמאה במקום ? וכמה חמאה להשים במקום מה שאני מחליפה? תודה
מחליפים את שמן הקוקוס בחמאה. אותן כמויות
נראה מדהים, מאחר שהמשפחה שונאת קוקוס מושבעת אשמח לשמוע איך מחליפים לגרסה חלבית
הי הדר
כתבתי במתכון איך מחליפים לגירסה חלבית. בקצרה אומר לך שמחליפים שמן קוקוס בחמאה וקרם קוקוס בשמנת מתוקה.
היי,
נראה מדהים! אני נמנעת מסוכר מעובד. האם יש רעיון במה להחליף את הסוכר המעובד ואת השוקולד?
הי אסנת
נראה לי שקצת קשה להחליף את השוקולד בפאי שוקולד… אז פה אני לא יכולה לסייע
לגבי הסוכר המעובד – תרגישי חופשי להשתמש בממתיק שאת אוהבת (מייפל?)
אפשר להחליף את השמן קוקוס במרגרינה לתחתית ובקצפת לכל השאר? לא אוהבת קוקוס…
בטח 🙂 אין בעיה
ראשית… רות, תודה על המתכון.. מזה שבוע גולשת ומנסה לאתר את העוגה "הנבחרת"… ומסתבר ש" הגעתי ליעד".
כיוון שהעוגה גם" תיסע" לה לבית אחר.(משהו כמו 40 דקות)
אקח אותה קפואה. האם לאחסן אותה, אצל המארחים, בהקפאה עד ההגשה.. או במקרר?
הי לינדה – שמחה שאהבת את המתכון
לגבי הנסיעה – את יכולה להקפיא את העוגה ולנסוע איתה ואז לאחסן אותה במקרר (והאמת שגם אם תהיה מחוץ למקרר היא תחזיק יפה)
חג שמח 🙂
היי רות, האם אפשר להרכיב את העוגה בתבנית פאי רגילה?
הי טל
טין בעיה להכין גם בתבנית פאי רגילה. קחי בחשבון שבתבנית שאינה מתפרקת החתיכה הראשונה תמיד לא יוצאת הכי ישר שיש 😉
היי תודה רבה על המתכון!
נראה מדהים
אשמח לדעת האם ניתן להחליף את האבקת סוכר בתחתית?ואם כן במה ומה הכמות?
תודה ענקית 🙂
הפאי שוקולד נראה מעלף! ויככב גם אצלנו בשולחן החג(: יש אולי גירסא להדפסה בלי תמונות?
הי חגית
כרגע אין גירסה להדפסה בלי תמונות (אני עובדת על זה). השיטה שלי היא להעתיק את הפוסט לוורד ופשוט למחוק את התמונות ואז להדפיס. מבטיחה שנושא ההדפסה יתוקן בקרוב 🙂
הייי אשמח להדפיס את המתכון ללא תמונות יש, דבר כזה??
לצערי אין אופציה כזו בוורדפרס. מה שאני עושה בבלוגים אחרים זה להעתיק את הפוסט לוורד, להוריד את התמונות ואז להדפיס
הי רות , אם אני רוצה להכין אותה יום קודם אז לשמור במקרר או בהקפאה ?
אם את מכינה יום קודם אין בעיה לשמור ישר במקרר. הקרור חשוב כדי שהמלית תתגבש ותתייצב
היי
היכן מאחסנים?? שעתיים במקפיא ולאחר כן להעביר למקרר?
אכן שעתיים במקפיא רק כדי שיתייצב ולאחר מכן מעבירים למקרר
העוגה נראית מעולה. האם אפשר להחליף את הבוטנים באגוזים ואם כן אגוזי ברזיל יכולים להתאים?
אין בעיה להחליף בכל סוג של אגוז שרוצים
לעוגה חלבית, בכמה חמאה להחליף את הקרם קוקוס בקלתית?
והאם החמאה צריכה להיות קרה או מומסת?
תודה!
לעוגה חלבית מחליפים את שמן הקוקוס שבקלתית בחמאה באותו שיעור – החמאה יכולה להיות מומסת או רכה.
שימי לב שיש הבדל בין קרם קוקוס לשמן קוקוס. שמן קוקוס יש בתחתית, קרם קוקוס יש במלית, ואם תחליפי ביניהם זה ישנה את המרקם של העוגה
כרגיל המתכונים שלך מככבים אצלי.
לא רגילה לעבוד עם שמן קוקוס, האם צריך להמיס אותו לפני במיקרו? או להשתמש בו כפי שהוא ?
תודה רבה מירב יקרה <3
את שמן הקוקוס את יכולה לשים כמו שהוא. אם הוא ממש קשה (נניח אם הוצאת אתו מהמקרר) את יכולה לחמם אותו מעט, אבל הוא לא חייב להיות נוזלי בשביל שנכין ממנו את הבסיס
חג שמח
תודה רבה עבור המתכון, נראה נפלא וטעים. באם אני רוצה להשתמש בשמנת פרווה להקצפה אז באיזו כמות? תודה עבור התשובה.
הי אילה
לצורך קישוט שיש הקצפת תספיק לעוגה כמות של חצי מיכל של שמנת צמחית
אפשר לפרט אם אני רוצה להפוך את העוגה לחלבית לגמרי.?
במקום מה אני שמה שמנת מתוקה ויצאה??
אופה מתחילה 🙂
תודה
הי מור
כדי להכין את העוגה בגירסה החלבית מחליפים את שמן הקוקוס בחמאה ואת קרם הקוקוס בשמנת מתוקה. בדיוק באותן פרופורציות.
בהצלחה 🙂
היי האם יש אפשרות להחליף את הקורנפלור במשהו אחר , אולי קמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן?
הי רעות
אין בעיה להמיר את הקורנפלור בכל תחליף קמח שתרצי
היי, נראית מעולה 🙂
במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
נראה לי שלא אוכלים את זה אצלנו בפסח.
תודה!
הי חזי – אפשר להמיר את הקורנפלור בכל תחליף קמח שמותר במשפחה שלך. אם לא תמצא אפשר לוותר ולהוסיף כף נוספת של שקדים טחונים לתערובת.
העוגה נראית מדהים! השתמשת בשקדים טחונים קלופים? או שניתן לטחון שקדים טבעיים בקליפתם?
תודה ענת. האמת שהשתמשתי בשקדים טחונים קלופים אבל אין בעיה להשתמש בשקדים טחונים בקליפתם או לטחון לבד את השקדים.
הי רות,
נראית עוגה מדהימה. קניתי את כל המצרכים להכין אותה… לגבי השקדים – עם הקליפה או לקלף?(מיים חמים)
הי דפנה ותודה 🙂
מדובר בשקדים טחונים – את יכולה מראש לקנות אותם טחונים בלי הקליפה או לטחון עם קליפה. לא הייתי ממליצה לך להשקיע בקילוף שלהם ובייבוש שלהם (זה סתם יקח לך המון זמן ופה אין יתרון משמעותי להשקעה הזו)
היי!
האם ניתן להוסיף לתחתית של עוגת השיש מחית בננות ?(טריות)
תודה!
הי לילך – לא ניסיתי אבל נראה לי שיכול ללכת נהדר. במקרה כזה אני תוהה אם יהיה כדאי לך לאפות או להשאיר כמו שזה (אין שם שום רכיב "חי" כך שלא חייבים לאפות)
היי רות,
האם לפני ההגשה להעביר למקרר?
העוגה אמורה ״להפשיר״?
תודה 🙂
הי קרן – העוגה אכן טעימה יותר ונוחה להגשה כשהיא מוגשת מהמקרר. נראה לי שאם את מכינה אותה מראש את יכולה לוותר על החלק של ההקפאה (ההקפאה נועדה לייצב את העוגה במהרה). אני גם אוסיף משפט על זה בפוסט.
נראה מעולה ומגרה! האם יש אפשרות להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר? (קנולה לדוגמא) אני צריכה מתכון פרווה ומרגרינה לא נכנסת אליי הביתה.
הי יובל
פה קצת בעייתי להחליף את שמן הקוקוס בשומן צמחי יותר.
לגבי המרגרינה – מבינה אותך וגם אני הייתי בעבר בדעתך. אבל – א. המרגרינה היום היא לא זו של פעם ויש לה סגולות בריאותיות (חפש מאמר של אולגה רז בנושא). ב. הטעם שלה לא יורגש בגלל כל השוקולד ובגלל שאין פה כמות מטורפת. ג. אין לך ממש ברירות אם אתה רוצה קינוח פרווה – זה או שמן קוקוס או מרגרינה 🙂
חג שמח 🙂
היי, לגבי הפאי שוקולד, יש לי רק תבנית קוטר 26
האם יכול להתאים שלא יצא נמוך או להוסיף כמויות? תודה
אני מציעה שתכיני פי אחד ורבע מהמתכון כדי שלא יצא נמוך מדי
איזה כיף למצוא כזו עוגה שווה לחג…תודה! ושאלה –
לגבי קצפת הקוקוס – כמה זמן היא שורדת? בהנחה שמכינה בבוקר המאוחר את העוגה ומתכננת לשמור קצפת להגשה, כמו שהצעת. האם תשרוד את השעות הללו בסמיכות ועמידות מספקת להגשה? אם כן – האם במקרר?
תודה
הי אודליה ותודה על המחמאה 🙂
לגבי קצפת הקוקוס – לי היא החזיקה במקרר יפה עד למחרת היום ואז כבר "טיפלתי" בה יחד עם כמה פרוסות מהעוגה המדהימה הזו 🙂 בקיצור – שורדת יפה וכמובן שבמקרר.
תודה רבה! חג שמח 🙂
היי
אחרי חיפושים רבים(!) של עוגה פרווה כשרה לפסח נתקלתי בעוגה הזאת 🙂
חיפשתי היום קרם קוקוס בין היתר בעדן טבע מרקט ולא מצאתי אחד כשר לפסח. יש תחליף אחר?
הי בת חן
אפשר להכין עם שמנת פרווה במקום קרם קוקוס. התוצאה תצא נפלאה לא פחות
הי רות, הכנתי את הבסיס, את גנש השוקולוד ואז גיליתי שיש לי בעיה עם קרם הקוקוס שקיררתי. אז קניתי אחד חדש, הוא בקירור עכשיו. מה לעשות עם הקרם לגנש? חשבתי לקרר אותו ולחמם מעט מחר על מנת להרכיב את העוגה…
הי הדר וחג שמח
אכן קררי את הגנאש וקצת לפני שתכיני את קצפת הקוקוס חממי אותו. שימי לב שכשאת יוצקת אותו לעוגה הוא לא צריך להיות חם מאוד אלא פושר ואז יהיה קל יותר לקפל את הקצפת למראה המשוייש
היי, בדיוק מכינה את העוגה. מקווה שיצא טעים. רציתי לשאול האם צריך לסנן את קרם הקוקוס כפי שהסברת גם כשמכינים את הגנאש? או רק כשמכינים את הקצפת? תודה חג שמח
הי רותם
אין צורך להפריד את קרם הקוקוס לשלב הגנאש. רק לקצפת.
חג שמח ☺️
אויש, הכנתי כבר בלי הנוזל ? לדעתך זה עדיין יהיה טעים?
ברור שיהיה טעים ?
היי המתכון נראה נהדר וברןר (שזה לא מובן מאליו וכיף גדול!) גם התמונות ?
לגבי תחתית השקדים, אפשרי להחליף במשהו אחר? מניחה שאגוזים זורם אבל מכוננת למשהו בסגנון לוטוס/ ביסקוויטים/ אוריאו וכד'?
הי נופר
אין בעיה להכין תחתית ביסקוויטים, כמו שמכינים לעוגות גבינה
פשוט בגלל שהמתכון מיועד לפסח נתתי פה תחתית ללא קמח
היי,
התערובת הפירורית לתחתית יצאה חי ממש רטובה כמו ציפוי לעוגה. עשיתי בדיוק לפי הכמויות.. עם משקל מדידה. אני מכניבה לתנור.
מה את ממליצה לעשות?
תוסיפי עוד כף או שתיים של שקדים כדי שהיא תהיה יותר פירורית
הוספתי עוד 2 כפות שקדים ועוד לפחות כף אגוזי מלך.. היא מדום מה עדין קצת רטובה.. הכנסתי למקרר שתתקשה קצת ונראה לי שיהיה בסדר.
לגביי הקצפת קוקוס.. קניתי קרם שהוא 20 אחוז, הפחית היתה יומיים במקרר אבל לא נוצרה הפרדה והוא עדין היה נוזלי.
הכנסתי למקפיא בתקווה שזה יעזור. מה עוד אפשר לעשות? כמה זמן צריך להיות במקפיא?
תודה וחג שמח.
הי שירי
איזה בעסה שהפאו עושה לך בעיות.
את הבסיס את יכולה לאפות גם אם הטא קצת רטוב
לגבי הקרם קוקןס, שימי במקפיא לחצי שעה ותראי. בפחית עם 20% שומן החלק שמקציפים הוא כמעט 3/4 מיכל כך שאולי בגלל זה לא נראה לך שיש הפרדה.
הכנתי את העוגה לליל הסדר עם קצפת צימחית והיא הייתה הצלחה כבירה. גם הלא טבעונים נהנו ממנה מאוד. תודה על מתכון מוצלח ביותר. היא תככב מעכשיו באופן קבוע ברפרטואר הטבעוני שלי.
תודה ורדה 🙂 שמחה שהעוגה כיכבה אצלכם בארוחה.
חג שמח 🙂
אם אני לא רוצה להשתמש באבקת סוכר, סילן או סירוף מייבל גם יעבדו? אם כן, כמה לשים?
הי מיכל
אין בעיה להשתמש במייפל במקום אבקת הסוכר. היחס אותו יחס (כלומר על כל כף אבקת סוכר משתמשים בכף מייפל)
הכנתי את העוגה אתמול ויצא מדהים!! גרפה מלאאא מחמאות!!
הוספתי קצת אורז תפוח במקום קצת מהשקדים הטחונים לתחתית העוגה והוסיף לזה קצת קרנציות טעימה!
אני שמחה לשמוע שהעוגה היתה הצלחה אצלכם 🙂
פצפוצי אורז הם בהחלט שידוך נהדר לתחתית קראנצ'ית
חג שמח 🙂
שלום 🙂
כתבתי אתמול שאלה ומשום מה אני לא מוצאת אותה פה.
שאלתי היתה לגבי הקצפת קוקוס, צריך להשתמש בקרם קוקוס ב 400 מיל.
העניין הוא שלא כל הפחית הופכת להיות קשה, בדר״כ רק 3/4 פחית, אז מה עושים?
הי שלי, משום מה לא ראיתי את התגובה – עניתי לך כבר בפייסבוק אבל לטובת מי שעוד שואל – אכן משתמשים רק ב 3/4 פחית. החלק הנוזלי שנשאר יכול לשמש כתחליף לחלב קוקוס או כנוזל קוקוס כשרוצים להעשיר טעמים.
הי!
מתחילה להכין את הפאי, נראה אלוהי!
רציתי לשאול לגבי התבנית, יש לי תבנית קפיצית בגודל 24, זה מתאים? צריך להגדיל כמויות?
וגם, האם אפשר גם להתחיל בה את השכבה התחתונה ולהכניס אותה לתנור?
הי עדי
אין בעיה להכין בתבנית קפיצית. הכמות מתאימה לתבנית 24.
וכמובן שאפשר לאפות בתבנית את השכבה התחתונה ולאחר צינון להמשיך לבנות עליה את שכבת השוקולד ושיש הקצפת
האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזי מלך טחונים?
אין בעיה 🙂
רות..גרמת לי לשחק אותה.תודה….והנה ההוכחה שלא האמנתי לה.פרווה זה בהחלט אפשרי.
שמחה מאוד שהצלחתי. אני אמנם טיפוס שתמיד יעדיף קינוח חלבי, אבל נראה לי שלפאי הזה צריכה להיות קטגוריה משלו 🙂
יאמי!!
מה גודל התבנית שמתאימה למתכון שוקולד?
נראה שיש לי בבית 24/26.
והאם ניתן להחליף את כל הקוקוסים בשמנת מתוקה צמחית?
אם כן, 3/4 פחית קרם קוקוס זה קופסה של 250 מ״ל שמנת?
חג שמח 🙂
תודה הדס
המתכון מתאים לתבנית 24.0 ס"מ
אין בעיה להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית (כפי שכתוב במתכון) 3/4 פחית זה 300 מ"ל (פחית מכילה 400 מ"ל)
היי, אני חולה על שוקולד מריר אבל כל המתכונים שלימ בסוף יוצאים בטעם כזה והפעם אני רוצה לשנות, מה הסיכוי שאני מחליפה את השוקלד המריר בגאנש לשוקלד פנדה (שוקולד חלב טבעוני )? האם לדעתך זה יצא טוב?
ועוד שאלה, כמה מהמתכון צריך כדי שיצא בתבנית אינגליש קייק?
הי אורפז
נראה לי שאין בעיה להשתמש בשוקולד פנדה. כל שוקולד שטעים לך יצא טוב במתכון
לגבי תבנית אינגליש – נראה לי שחצי כמות תספיק לתבנית
היי רות,
הכנתי את העוגה לערב החג ויצא מעולה!
הייתה הצלחה מסחררת 🙂
תודה!
תודה רבה עדי על המשוב 🙂 שמחה שהעוגה שלי שימחה אתכם בחג
הי, עוגה מוצלחת ביותר! כמה זמן היא שורדת במקפיא? תודה!
הי טליה
העוגה יכולה להחזיק במקפיא גם חודש ויותר, כל עוד היא עטופה היטב
היי רות
רק רציתי לעדכן שהעוגה יצאה מדהימה! תודה רבה!
לגבי הפיכתה לעוגת יום חול חמצית- ראיתי כאן כבר את תשובתך בנושא.
שוב תודה!
תודה על העדכון גיל 🙂
הכנתי את העוגה לפסח והיא יצאה מושלמת!! לא נשאר פירור.. בשנים הקודמות הכנתי את עוגת השוקולד עם הפקאנים (בלי הקרמל לצערי שאני פשוט לא מצליחה להכין לא משנה כמה ניסיתי..). בקיצור, תודה רבה על מתכונים מדהימים! כל מה שאני מכינה מהבלוג שלל יוצר פשוט מושלם!!
תודה דנה 🙂 כמה שאני שמחה לשמוע את זה
ולגבי הקרמל – לאחרונה הוצאתי מתכון נוסף עם הדרכה להכנת קרמל והפעם על מחבת נון סטיק. איכשהו הוא מצליח לי יותר כשאני מכינה במחבת. ממליצה לך לנסות ואם חלילה את מסתבכת פני אלי דרך הפייסבוק ואנסה לעזור בזמן אמת
היי (:
נראה מדהים קודם כל!
במה אפשר להחליף את השקדים לגרסה רגילה (לימי השנה ולא רר לפסח) ?
הי אורלי – את השקדים אפשר להחליף באגוזים אחרים. המתכון הזה לא מתאים להמרה לקמח כי מדובר בשילוב שנבנה סביב השקדים. את יכולה להכין קלתית פאי אחרת לפי אחד ממתכוני הפאי שבבלוג.
הכנתי אתמול ליום הולדת של גיסתי,
מעולה!!! פאי עשיר ואלגנטי. מומלץ ביותר!!!!
תודה על מתכון נהדר!
איזה כיף לשמוע 🙂 תודה בר
במה ניתן להחליף את האבקת סוכר?
הי אפרת
אפשר להחליף בכל ממתיק שאת אוהבת – מייפל, סילאן, דבש (אם את לא טבעונית), אגבה וכו' וכמובן שגם בסוכר
היי… רציתי לדעת אם חובה לשם אבקת סוכר? אם יש לזה איזשהו תחליף אחר?
תודה
הי רינה
אבקת סוכר משולמת במתכון בכמה חלקים כיוון שהיא גם ממתיקה וגם קצת מייצבת. אם אינך רוצה להשתמש בסוכר אפשר להשתמש בממתיק אחר כמו מייפל או סירופ אגבה.
היי רות
העוגה נראית מעולה, ואני רוצה להכין אותה לערב ראש השנה, סוף סוף מצאתי עוגת פרווה ונראית טעימה מאוד.
האם לתחתית משתמשים בשמן קוקוס מזוכך או בכבישה קרה? או שלא משנה?
תודה אתי
הי אתי
את יכולה להשתמש באיזה שמן קוקוס שאת אוהבת. בכל מקרה התוצאה נפלאה.
שנה טובה 🙂
היי, רציתי לדעת האם יש אפשרות לשים את קרם הקוקוס של הקצפת במקפיא במידה ואין לי זמן לקרר אותו 8 שעות, במידה וכן- לכמה זמן?
יש אפשרות לקרר מעט במקפיא נראה לי שחצי שעה עד שעה יספיקו. רק שימי לב שהפחית תעמוד ישר כי צריך להוציא ממנה רק את החלק המוצק ולא את הנוזלים שלמטה
היי רות! 🙂
הכנתי את הפאי לראש השנה כקינוח פרווה- האמת, היא נהדרת בעיני, עשירה כלכך שאי אפשר היה לדמיין שהיא טבעונית! אה, וקצפת הקוקוס הזו גאונית כלכך, אין דברים כאלה!!
תודה על מתכון מעולה ומדויק! 🙂
תודה רבה אטי, שמחה מאוד שאהבתם. הקינוח הזה הוא אחד האהובים עלי והעובדה שהוא פרווה ואפשר להביא אותו לארוחות חג כשיש שומרי כשרות בינינו (או חברים טבעונים) היא לגמרי בונוס.
שנה טובה 🙂
קצפת הקוקוס יצאה לי נוקשה יותר, ולא הצלחתי ליצור צורת שיש, היא פשוט היתה ממש נוקשה לשיוש. חבל.
הכל תלוי ברמת הקצפה. יכול להיות שהקצפת קצת יותר ואז הקצפת יצאה קשיחה. בכל מקרה, אני בטוחה שעדיין היה טעים להפליא
היי, האם ניתן להכין שבוע מראש ולהקפיא?
אין בעיה להכין מראש ולהקפיא. רק שימי לב שההפשרה תהיה במקרר.
היי רותי,
לגבי קמח שקדים … שתי כוסות זה לא 200 גר. יותר קרוב ל-130 גר. מה הכמות הנכונה?
הי רותי
אני שקלתי את השקדים הטחונים כך שהכוונה היא ל 200 גר'.
היי
העוגה נראית נפלאה ואני מתכוונת להכין אותה
שאלה בבקשה. שמן הקוקוס מגיע מוצק. האם הכוונה לשמן מומס (שליש כוס)?
תודה רבה
תודה יעל
הכוונה אכן לשמן מומס – בימים חמים אלה הוא ממילא יהיה במצב צבירה נוזלי. כשמתקרר הוא הופך למוצק
הי רות. אני מעוניינת לעשות את עוגת פאי השוקולד הטבעונית לליל הסדר. יש לי בבית קמח שקדים. נראה לך שאפשר להשתמש בו כבסיס לקלתית במקום בשקדים טחונים?
הי תמר
אין בעיה להשתמש בקמח שקדים במקום. בשני המקרים מדובר ב 200 גר'.
היי, מתאימה לנו מאוד גם לטבעונים שביננו וגם לאלה שלא. בגלל אלרגיה לשקדים (לכל האגוזים) אשמח אם תוכלי לומר לי במה אוכל להחליף. מאוד רוצה להכין לסדר.
בברכת חג שמח לך ולכולם.?
הי דורית
תודה על התגובה
במקרה של אלרגיה לשקדים ואגוזים אני מציעה להכין תחתית אחרת על בסיס של פצפוצי אורז – את יכולה לראות מתכון מוצלח במתכון לאצבעות השוקולד (במקום הקורנפלקס משתמשים בפצפוצי אורז באותו נפח)
תודה רבה על המענה המהיר. אנחנו לא נוהגים לאכול אורז בפסח (סליחה על החפירות :), ממש רוצה להכינה לערב החג. תודה על הסבלנות.
אפשר להשתמש בעוגיות פסח טחונות. לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד ואם הבצק יהיה קצת יבש תוסיפי מעט נוזלים (מים, קרם קוקוס וכו)
חג שמח 🙂
ואת מוזמנת בשמחה לשלוח תמונה לדף של שמח במטבח
נראה מעולה!
אין באפשרותי להשתמש באגוזים ו/שקדים. במה אוכל להחליף. תודה
אני מציעה להכין תחתית אחרת על בסיס של פצפוצי אורז – את יכולה לראות מתכון מוצלח במתכון לאצבעות השוקולד (במקום הקורנפלקס משתמשים בפצפוצי אורז באותו נפח)
רות רות שלי!
תודההה לך! כרגיל, עוד מתכון מנצח!
הכנתי לעבודה, כי חצי מאנשי המשרד אצלנו טבעוניים, וזאת הייתה הצלחה נדירה!!!
רק החלפתי את קרם הקוקוס של הגנאש במי קוקוס וזה יצא נבדר גם!
תודה לך, מתוקה!
וחג שמח!
מאי יקרה, איזה כיף לשמוע
חג שמח לך ולבעל ונשיקות ממני
האם אפשר להפחית בכמויות הסוכר ואם כן כמה היית ממליצה להשתמש? ולהשתמש בסוכר חום או סוכר קוקוס במקום
הי לילך
אין במתכון הזה הרבה סוכר אבל את יכולה להוריד את אבקת הסוכר בגנאש. לא ממליצה להפחית בתחתית ובקצפת הקוקוס כי אז המרקם ישתנה.
העוגה נראית נפלא ואני שמחה שאין כאן תחליפים.
האם ניתן להשתמש בקרם קוקוס בקרטון ולא בקופסא?
פחוץ מומלץ, כיוון שצריך להוציא רק את החלק הסמיך של קרם הקוקוס וממיכל קרטון זה לא אפשרי, אלא אם כן תעבירי לקערה, תקררי ואז תפרידי את החלק הסמיך.
חג שמח 🙂
חג שמח! הכנתי אתמול את העוגה 🙂 יצאה טעימה ומרשימה. ממש מתכון מנצח! תודה!
הטקסטורה של כמו בצק פריך ומתפורר בתחתית נהדרת!
רוצה לשתף שקרם הקוקוס לא נפרד לי בקירור למרות שהיה יום מיממה במקרר. כנראה תלוי בסוג. בכל מקרה – זה באמת לא הקציף, אבל אז גנבתי רעיון ממתכון אחר והוספתי שתי כפות של אבקת אינסטנט פודינג, זה מיד ייצב את הקצפת.
הי דקלה
שמחה לשמוע שמצאת פתרון
לגבי קרם הקוקוס – אם הוא לא נפרד באמת עדיף להשמש בסוג אחר. מכל אלה שניסיתי ראיתי שאלה ל מזרח ומערב ואלה של מאסטר שף יוצאים הכי סמיכים ומוצלחים.
הכנתי את העוגה בערב החג ויצאה עוגה מהממת ביופיה וטעימה ממש! תודה על מתכון מעולה
תודה רבה מוריה שמחה לשמוע שהצליח לך
חג שמח 🙂
מאז הכנתי אותה כבר 4-5 פעמים, וכל פעם היא יצאה מוצלחת ביותר וחוסלה במהירות??
כמה כיף לשמוע 🙂
היי
שכחתי להכניס את קרם הקורוס למקרר ואני ממש עכשיו מתחילה להכין את העוגה… לכמה זמן אפשר להכניס אותו למקפיא כדי שיהיה מוכן לקצפת ?
תודה !
זה משתנה בין חברה לחברה. אני מאמינה שחצי שעה במקפיא תעשה את העבודה
טיפ לשליפת קרם הקוקוס הקר,בלי המים.
הופכים את הפחית כך שהצד הכבד כלפי מטה. פותחים את הקופסה ושופכים את המים.
מה שנשאר בפחית הולך למיקסר.
מעניין!!! ינוסה בפעם הבאה שאכין
בוקר טוב,
אפשר להחליף את הקצפת קוקוס בחמאת בוטנים טבעית? זה יעבוד?(מבחינת טעמים)
אם הכוונה לשיוש אז אפשר אבל רצוי לערבב אותה עם קצפת קוקוס כדי שתהיה אוורירית (אחרת היא תהיה סמיכה יותר בהשוואה לגנאש השוקולד). מבחינת טעמים זה יעבוד למי שאוהב את השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים
בוקר טוב,
האם ניתן להמיר את אבקת הסוכר בכמו סוכר ביחס של אחד לאחד?
תודה
אין בעיה
ממליצה לך לבדוק גם את "חצי סוכר" החדש של סוכרזית. הוא ממש ממש מוצלח בעיני
הי רות.
תודה על המתכון המדהים.
יש לך רעיון מה ניתן לעשות עם קרם הקוקוס שנותר בקופסה לאחר שהוצאנו את החלק של השמן? תודה
הי חגית
אני הכי אוהבת להשתמש במה שנשאר להכנת טפיוקה או שאני מוסיפה לקפה שלי בבלנדר.
כמובן שהנוזל יכול לשמש תחליף לנוזלים ולחלב במתכונים אחרים אבל אני מרגישה שהוא פחות עם טעם מאשר חלב או קרם קוקוס ולכן לא פעם פשוט מוותרת וזורקת
היי
איך אני יכולה להפוך את המתכון לאדם סוכרתי?
לימור
הי לימור
אני לא מומחית לתזונה לסוכרתיים ולכן לא רוצה לתת לך תשובה לא מוסמכת. אני מאמינה שיש שוקולד ללא סוכר ובוודאי שיש תחליפי סוכר אבל יש פה גם עניין של מינונים ושל חומרים שאולי כן מכילים סוכר אז אני מציעה להתייעץ עם מומחים לנושא.
הקורנפלור חובה?מה יכול להחליף אותו?
שר להחליף בקמח. זה פשוט מתכון לפסח ולכן היה ללא גלוטן
רות תודה רבה על המתכון הנפלא! ממש פשוט וכולם אהבו ולקחו מנה שניה! הבלוג שלך מצויין 🙂
המון תודה נטלי 🙂 ממש כיף לשמוע
היי.
האם את אופה על טורבו?
אכן אופה בטורבו.
אם אין טורבו בתנור אפשר לאפות גם בתכנית ה"רגילה" (חימום עליון ותחתון)
הי.
איך מחלצים את הפאי מהרינג? אחרי ההכנה
הכנסתי את הפאי למקרר למשך 12 שעות בערך.
לא הצלחתי להוציא את הרינג אז ניסיתי לדחוף בעדינות את הפאי מהחלק של הבצק פריך,והכל התפרק לי 🙁
הי
הכי קל זה להעביר סכין דקה על דפנות הרינג ואז הפאי משתחרר בקלות
אבל אז זה הורס את הצורה של הפאי 🙁
ככה את מחלצת?
ד"א למרות שהוא התפרק לי
הוא יצא ממש ממש טעים! תודה
זה לא הורס. הכנתי ככה את הפאי לא מעט פעמים והוא מעולם לא התפרק. עובדים עם סכין דקה, בעדינות, מעבירים מסביב ומחלצים את הפאי.
אני נמנעת מסוכר מעובד. האם יש לך רעיון המה להחליף אותו? מייפל וסירופ אגבה הם נוזליים, אז אני מניחה שזה פחות מתאים…
מצטערת אבל אני פחות מכירה. מציעה להתייעץ עם נתורופתית או פשוט להשתמש בממתיקים שבהם את משתמשת.
נראה מעולה! האם הקקאו בבסיס הוא חובה? בא לי על בסיס ניטרלי…
חובה במתכון הזה לבסיס. אם בא לך בסיס נייטרלי אפשר להכין את הבסיס של אצבעות השוקולד (עם ממרח לוטוס זה יוצא מעולה וזה אפילו עדיין טבעוני למי שחשוב לו)
היי, האם אפשר בתבנית 26?
זה יצא לך נמוך אבל זה אפשרי
שיטה פשוטה להפרדת קרם הקוקוס מהמים- לפתוח את הקופסה מלמטה.
המים נוזלים ונשאר רק הקרם.
על פניו שיטה טובה, אבל בתנאי שהפחית לא נוערה קודם ושהיא לא בטמפרטורת החדר. כי אז השמנת תנזל יחד עם הנוזלים
נראה מתכון מעולה!
לצערי אין לי אמצעי מתאים להקצפה, האם אפשר פשוט להניח תלוליות של החלק השומני של קרם הקוקוס? מבינה שיצא יותר דחוס, אבל אפשרי?
הממממ… זה לא יהיה כמו קצפת ואני לא בטוחה אם זה יהיה סמיך מספיק, אבל אולי זה יתייצב אחרי הקרור. מציעה לך לנסות לשים תלולית כזו על צלחת ולקרר ולראות אם היא נשארת יציבה
הי, תודה על מתכון טבעוני שנראה טעים כ"כ!
הכנתי הקלתית והיא מתפרקת אחרי האפייה. יש לך רעיון למה? לפעם הבא שיהיה טוב יותר?
הי עינת, הקלתית אכן פריכה מאוד. כשיוצקים עליה את המלית השוקולדית ומקררים היא מתייצבת ולא מתפרקת.
אם התפרקה כם לאחר המלית אז לפעם הבאה אולי שווה לשים טיפה פחות שמן קוקוס ולראות אם היא יותר יציבה.
יש לי תפנית פאי בקוטר 24. זה לא נמוך מידי?
לא נורא נמוך. קחי בחשבון שמראש זו עוגה מאוד שוקולדית ולכן המנות קטנות יחסית
היי, תודה על המתכון! הכנתי בתבנית 24 בדיוק לפי הכמויות. העוגה יצאה יפה וטעימה אבל נמוכה. האם כך היא אמורה להיות?
תודה מעיין
זה אמור להיות נמוך. מדובר בעוגה מאוד מאוד שוקולדית ולכן מספיקות פרוסות קטנות יחסית ממנה.
האם יש תחליף לקורנפלור? רגישה לתירס ומוצריו. תודה
המממ… כל קמח שאת משתמשת בו יתאים. הקורנפלור נמצא פה בגלל שרצינו אופציה כשרה לפסח.
הכנתי את העוגה. היא מושלמת
טעימה במיוחד וקצרה מחמאות בלי סוף….
הטעם עשיר ואיכותי.
תודה רבה על המתכון
תודה רבה שרית. ממש שמחה שאהבת
יכול להיות שיש טעות ברכיבים להכנת הגנאש?
לא אמורים להשתמש בגנאש בכל הפחית ובקצפת הקוקוס רק בשלושת רבע (רק המוצקים)?
תודה
אין טעות
לגנאש צריך כמות של 300 מ"ל מהפחית (כשהיא מעורבבת) אם תשתמשי בכל הפחית (400 מ"ל) הגנאש שלך יהיה מאוד נוזלי.
לקצפת צריך רק את החלק המוצק, אחרת זה לא יקציף טוב ולא יהיה יציב
היי, אם אני רוצה רק את הקצפת ליצירת צורת השיש ולא לשים כתלוליות מעל, להכין את כל הכמות? ועד כמה טעם הקוקוס מורגש בה? ושאלה נוספת- להשתמש בתבנית פאי (מתפרקת) בקוטר 24 או בתבנית עוגה עגולה (מתפרקת גם) קוטר 24? תודה רבה רבה
אין בעיה להכין את הקצפת רק ליצירת דוגמת השיש . זה בערך חצי מהכמות. לגבי טעם הקוקוס – נראה לי שבשיש פחות מורגש כי גם כאלה שלא אוהבים קוקוס התלהבו מהפאי.
לגבי התבנית – כל תבנית שתרצי תתאים