פאי שוקולד טבעוני

פאי שוקולד טבעוני עם שיש קצפת – "שמח במטבח" מארח את "טבעוניות נהנות יותר"

פסח הוא חג שמתאפיין בהרבה ארוחות ואירוחים שונים, וברוח החג אני מארחת היום בבלוג חברה יקרה – אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"  ובמקביל גם מתארחת אצלה בבלוג 🙂
השבוע אורי באה לבקר במטבח שלי ויחד הכנו לכם שתי עוגות משגעות שיעשו את החג שלכן שמח במיוחד 🙂 אחת מתוקה ואחת מלוחה!
בצד המתוק אצלי בבלוג – פאי שוקולד עם שיש קצפת שאין אחד שיעמוד בפניו

ובצד המלוח – עוגת פולנטה במילוי שעועית אדומה עם קרם שקדים שאת המתכון שלה תמצאו בבלוג של אורי וכמה שזה טעים!! חיסלתי לבד רבע ממנה בצ'יק!

את אורי אני מכירה המון שנים, לפני שבכלל דמיינתי שביום מן הימים יהיה לי בלוג משלי.
באותם ימים אורי עבדה במגאזין "על השולחן" ובין שלל תפקידיה היתה גם האחראית על מערך המדיה שלו ואני הייתי עורכת דין צעירה שבין תביעה לצו מניעה ניהלתי בשקט בשקט את פורום האפיה של באתר המגאזין, תחת הכינוי "טופיפי". יחד ארגנו פעילויות ואירוחים לחברי הפורום בשיתוף עם טובי השפים והקונדיטורים בארץ ומן העבודה המשותפת צמחה חברות נפלאה <3
עם השנים כל אחת מאיתנו התקדמה בקריירה, שלא לומר קריירות, שלה. אורי היתה אחת מפורצות הדרך למטבח הטבעוני (אם לא ה-אחת שהביאה לנו אותו למטבח בבית) כשפתחה את הבלוג הכה מצליח "טבעוניות נהנות יותר" ובמקביל גם פיתחה קריירה כזמרת ואפילו הוציאה דיסק מהמם (ברור שקניתי!) ואני בכלל התקדמתי בקריירה המשפטית שלי עד שלפני שנתיים וחצי יצאתי לעצמאות ופתחתי משרד משלי ובמקביל, בשביל הכיף, ופתחתי את הבלוג, רק ש"טוויסט בעלילה" הפך את הבלוג לויראלי ואת העיסוק שלי באפיה וצילום אוכל לעסק נוסף שממלא את חיי בשמחה רבה.

אורי ואני תכננו כבר מלאן זמן להפגש לסשן אפיה משותף ואמנם לקח קצת זמן עד שהצלחנו לקבוע, אבל המפגש היה כל כך מהנה שאני כבר מחכה לפעם הבאה.
יחד התכנסנו אצלי במטבח והכנו (וצילמנו) שתי עוגות חגיגיות לפסח – מלוחה ומתוקה 🙂 בין ערבוב לצילום דיברנו לא מעט על החיים, על תזונה ועל העולם שלנו. זו היתה שיחה קולחת שיצאה מנקודת הנחה של כבוד הדדי, בלי הטפות ובלי שיפוטיות, ומתוך השיחה הזו יצאתי עם לא מעט חומרים למחשבה. אז נכון שטבעונית אינני ולעת עתה גם לא נראה שאהיה, אבל מודעות אקולוגית ובריאותית תמיד היתה לי, והשיחה עם אורי רק חידדה אצלי כל מיני תובנות.
אז אני שמחה לשתף אתכם במתכון לפאי השוקולד שהכנו יחד – הוא קל להכנה, שוקולדי בטירוף, בלי שום תחושה של "תחליפים" ועם פסי שיש של קצפת שהכנו מקרם קוקוס, שהיא אחד הדברים הכי טעימים שיש! אין לי ספק שהקינוח הזה יגרוף שלל מחמאות בכל בית שבו יתארח.

החומרים:

לתחתית שקדים פריכה:
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים
70 גר' (1/3 כוס) שמן קוקוס
75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר
15 גר' (כף "בהריון") אבקת קקאו הולנדי
10 גר' (כף) קורנפלור

למלית גנאש שוקולד:
300 גר' שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו
300 מ"ל (3/4 פחית) קרם קוקוס
30 גר' (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל

לקצפת קוקוס:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס ששהה במקרר לפחות 8 שעות מראש [זה חשוב]
15 גר' (2 כפות) אבקת סוכר

**למי שלא מעוניין להכין קצפת קוקוס (למרות שהיא ממש טעימה) אפשר כמובן להכין קצפת משמנת צמחית ללא תוספת סוכר (היא ממילא ממותקת)

**לגירסה חלבית מחליפים בחמאה ובשמנת מתוקה

ההכנה:
התחתית הפריכה:

הכנת התחתית היא ממש קלילה בקערת המיקסר או במיכל של מעבד המזון או אפילו בקערה ובערבוב ידני, פשוט מערבלים את כל החומרים של הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית

מעבר לזה אין צורך להמשיך ולערבב כי התערובת לא מתגבשת לגוש כמו בבצק פריך רגיל. הדרך לדעת שהתערובת מוכנה היא לקחת מעט ממנה ביד ולהדק. אם היא מתגבשת היא מוכנה

מעבירים את התערובת לצלחת שאפשר להכניס לתנור (אם לא – אז מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה) ותוחמים אותה ברינג או במסגרת של תבנית קפיצית עד גודל 24 ומשטחים את הפירורים בשכבה אחידה

אופים את התחתית בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך כ- 10 דקות. האפיה תקלה את השקדים הטחונים ותגרום לשמן הקוקוס להנמס ולתפוס את כל התערובת.  בתום האפיה מניחים את הצלחת בצד שתצטנן.

כשהבסיס התקרר מכינים את גנאש השוקולד:
מניחים בקערה את השוקולד ובערך מחצית מכמות קרם הקוקוס וממיסים יחד במיקרו בפולסים של כחצי דקה, עם ערבוב בין כל סבב חימום.

מוסיפים לקערה את יתרת קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. שימו לב שלפעמים קרם הקוקוס מאוד סמיך ולא "נשפך" כמו בתמונה (במיוחד אם הוא היה במקרר לפני כן) ובמקרה כזה פשוט מעבירים אותו לקערה עם כף או לקקן.

מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה

מניחים את התערובת בצד ועוברים להכין את קצפת הקוקוס

קצפת הקוקוס הזו היא מבחינתי אחת ההמצאות הכי נפלאות בעולם – היא יכולה בכיף להחליף קצפת פרווה בכל מתכון שתכינו. לחובבי הקוקוס היא פשוט מעדן.
ההכנה שלה די פשוטה רק חשוב להקפיד על כמה דברים קטנים:
1. להשתמש בקרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן (רצוי מעל 20 אחוז) יש בשוק כל מיני סוגים של פחיות – על חלק כתוב "נוזל קוקוס" ועל חלק כתוב "קרם קוקוס" אנחנו צריכים את הקרם כי ממנו תצא הקצפת בכמות הכי גדולה ובסמיכות כזו שתחזיק את העוגה.
2. לקרר היטב את הפחית במקרר – הקרור חשוב כי במהלכו החלק השמן של קרם הקוקוס יצוף למעלה ואילו הנוזלים שלא יתרמו לנו לקצפת ישקעו למטה. בנוסף – ככל שהקרם יהיה קר יותר הוא יקציף יותר טוב.
3. להשתמש רק בחלק העליון של ה"שמנת" ולא להשתמש בכל הפחית. איך עושים את זה? פותחים את הפחית ובאמצעות כף מוציאים לאט לאט את הקרם לתוך קערת המיקסר. ברגע שרואים שהצבע של הנוזל השתנה לשקוף יותר זה הסימן לעצור, לאסוף רק את מעט הקרם שנשאר בפחית ולא להוציא ממנה את הנוזל.
נשמע מורכב אבל תאמינו לי שזה ממש ממש קל.
ואיך מכינים את הקצפת? הכי קל שיש – מקציפים יחד את השמנת שחילצנו מהפחית יחד עם 2 כפות של אבקת סוכר עד שמתקבל קרם סמיך ויציב

ועכשיו לחלק הכי כייפי – ההרכבה 🙂

אם יש לכם שקף לעוגות אני ממליצה לרפד את דפנות הרינג לפני שיצוק לתוכו את המלית. אם אין – לא נורא, נסתדר גם בלעדיו רק שהשוליים של העוגה אולי יהיו פחות חלקים.
וטיפ קטן שלי – השקף תמיד יבצבצ כלפי פנים, אז כדי שלא יחתוך את שולי העוגה אני מצמידה אותו לרינג בעזרת אטב כביסה, ואם האטב לא מגיע לשקף פשוט מדביקים עם "וושי טייפ" (מין סלוטייפ מנייר אורז שניתן למצוא בחנויות היצירה)

עכשיו יוצקים את מלית השוקולד על הקלתית הפריכה ומיישרים כך שתכסה באופן אחיד את כל שטח העוגה ובעזרת כף יוצקים תלוליות של קצפת הקוקוס על פני מלית השוקולד.
יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של שמנת הקוקוס וגם זה מצויין, כי במה שנשאר תוכלו להשתמש להגשה.

בעסרת קיסם, או סכין מתחילים לקשקש על ענני הקצפת וליצור דוגמת שיש דקיקה לעוגה

את כל היופי הזה מכניסים לשעה- שעתיים למקפיא כדי שהכל יתייצב.
וטיפ קטן – שימו לב שהצלחת שלכם יושבת ישר במקפיא, אחרת העוגה תצא לכם עם שיפוע 🙂

להגשה מוציאים את הרינג, משחררים את השקף ומתחילים לפרוס 🙂

אם רוצים לפנק אפשר להניח על כל פרוסה עוד תלולית של קצפת קוקוס

בתיאבון
וחג שמח!!

ואל תשכחו לבקר את אורי בבלוג שלה "טבעוניות נהנות יותר" עוגת הפולנטה שלה פשוט מדהימה!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

מחפשים קינוחים טבעוניים נוספים? נסו את אלה

אצבעות שוקולד

מלבי חלב קוקוס

פודינג טפיוקה עם שוקולד

ויש גם גירסת תותים 🙂

‏123 תגובות

  1. מריה ב- 7 באפריל 2017 בשעה 0:45

    היי, הפאי נראה מדהים!אני כבר מתה להכין אותו..רק שאלה אחת: הקרם קוקוס בגנאש צריך להיות גם עם אחוזי שומן גבוהים? חלב קוקוס גם יכול להתאים? תודה רבה

    • admin ב- 7 באפריל 2017 בשעה 6:16

      בדיוק. חלב קוקוס ישאיר לך מעט קרם והוא לא יהיה סמיך כמו הקרם בתמונה

  2. אפרת ב- 7 באפריל 2017 בשעה 6:56

    אפשר להחליף את השמן קוקוס במרגרינה לתחתית ובקצפת לכל השאר? לא אוהבת קוקוס…

  3. לינדה ב- 7 באפריל 2017 בשעה 7:37

    ראשית… רות, תודה על המתכון.. מזה שבוע גולשת ומנסה לאתר את העוגה "הנבחרת"… ומסתבר ש" הגעתי ליעד".
    כיוון שהעוגה גם" תיסע" לה לבית אחר.(משהו כמו 40 דקות)
    אקח אותה קפואה. האם לאחסן אותה, אצל המארחים, בהקפאה עד ההגשה.. או במקרר?

    • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2017 בשעה 8:10

      הי לינדה – שמחה שאהבת את המתכון
      לגבי הנסיעה – את יכולה להקפיא את העוגה ולנסוע איתה ואז לאחסן אותה במקרר (והאמת שגם אם תהיה מחוץ למקרר היא תחזיק יפה)
      חג שמח 🙂

  4. טל ב- 7 באפריל 2017 בשעה 16:59

    היי רות, האם אפשר להרכיב את העוגה בתבנית פאי רגילה?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2017 בשעה 6:38

      הי טל
      טין בעיה להכין גם בתבנית פאי רגילה. קחי בחשבון שבתבנית שאינה מתפרקת החתיכה הראשונה תמיד לא יוצאת הכי ישר שיש 😉

  5. חגית ב- 7 באפריל 2017 בשעה 17:04

    הפאי שוקולד נראה מעלף! ויככב גם אצלנו בשולחן החג(: יש אולי גירסא להדפסה בלי תמונות?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2017 בשעה 6:37

      הי חגית
      כרגע אין גירסה להדפסה בלי תמונות (אני עובדת על זה). השיטה שלי היא להעתיק את הפוסט לוורד ופשוט למחוק את התמונות ואז להדפיס. מבטיחה שנושא ההדפסה יתוקן בקרוב 🙂

  6. גילי ב- 7 באפריל 2017 בשעה 19:54

    הי רות , אם אני רוצה להכין אותה יום קודם אז לשמור במקרר או בהקפאה ?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2017 בשעה 6:34

      אם את מכינה יום קודם אין בעיה לשמור ישר במקרר. הקרור חשוב כדי שהמלית תתגבש ותתייצב

  7. לינוי ב- 7 באפריל 2017 בשעה 20:40

    העוגה נראית מעולה. האם אפשר להחליף את הבוטנים באגוזים ואם כן אגוזי ברזיל יכולים להתאים?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2017 בשעה 6:32

      אין בעיה להחליף בכל סוג של אגוז שרוצים

  8. עינת ב- 8 באפריל 2017 בשעה 7:16

    לעוגה חלבית, בכמה חמאה להחליף את הקרם קוקוס בקלתית?
    והאם החמאה צריכה להיות קרה או מומסת?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2017 בשעה 8:25

      לעוגה חלבית מחליפים את שמן הקוקוס שבקלתית בחמאה באותו שיעור – החמאה יכולה להיות מומסת או רכה.
      שימי לב שיש הבדל בין קרם קוקוס לשמן קוקוס. שמן קוקוס יש בתחתית, קרם קוקוס יש במלית, ואם תחליפי ביניהם זה ישנה את המרקם של העוגה

  9. מירב ב- 8 באפריל 2017 בשעה 10:01

    כרגיל המתכונים שלך מככבים אצלי.
    לא רגילה לעבוד עם שמן קוקוס, האם צריך להמיס אותו לפני במיקרו? או להשתמש בו כפי שהוא ?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:32

      תודה רבה מירב יקרה <3
      את שמן הקוקוס את יכולה לשים כמו שהוא. אם הוא ממש קשה (נניח אם הוצאת אתו מהמקרר) את יכולה לחמם אותו מעט, אבל הוא לא חייב להיות נוזלי בשביל שנכין ממנו את הבסיס
      חג שמח

  10. אילה ב- 8 באפריל 2017 בשעה 13:45

    תודה רבה עבור המתכון, נראה נפלא וטעים. באם אני רוצה להשתמש בשמנת פרווה להקצפה אז באיזו כמות? תודה עבור התשובה.

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:31

      הי אילה
      לצורך קישוט שיש הקצפת תספיק לעוגה כמות של חצי מיכל של שמנת צמחית

  11. מור ב- 8 באפריל 2017 בשעה 17:08

    אפשר לפרט אם אני רוצה להפוך את העוגה לחלבית לגמרי.?
    במקום מה אני שמה שמנת מתוקה ויצאה??
    אופה מתחילה 🙂
    תודה

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:28

      הי מור
      כדי להכין את העוגה בגירסה החלבית מחליפים את שמן הקוקוס בחמאה ואת קרם הקוקוס בשמנת מתוקה. בדיוק באותן פרופורציות.
      בהצלחה 🙂

  12. רעות ב- 8 באפריל 2017 בשעה 17:32

    היי האם יש אפשרות להחליף את הקורנפלור במשהו אחר , אולי קמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:30

      הי רעות
      אין בעיה להמיר את הקורנפלור בכל תחליף קמח שתרצי

  13. חזי ב- 8 באפריל 2017 בשעה 21:21

    היי, נראית מעולה 🙂
    במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
    נראה לי שלא אוכלים את זה אצלנו בפסח.
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:22

      הי חזי – אפשר להמיר את הקורנפלור בכל תחליף קמח שמותר במשפחה שלך. אם לא תמצא אפשר לוותר ולהוסיף כף נוספת של שקדים טחונים לתערובת.

  14. ענת ב- 8 באפריל 2017 בשעה 21:54

    העוגה נראית מדהים! השתמשת בשקדים טחונים קלופים? או שניתן לטחון שקדים טבעיים בקליפתם?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:21

      תודה ענת. האמת שהשתמשתי בשקדים טחונים קלופים אבל אין בעיה להשתמש בשקדים טחונים בקליפתם או לטחון לבד את השקדים.

  15. דפנה ב- 9 באפריל 2017 בשעה 9:21

    הי רות,
    נראית עוגה מדהימה. קניתי את כל המצרכים להכין אותה… לגבי השקדים – עם הקליפה או לקלף?(מיים חמים)

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 19:52

      הי דפנה ותודה 🙂
      מדובר בשקדים טחונים – את יכולה מראש לקנות אותם טחונים בלי הקליפה או לטחון עם קליפה. לא הייתי ממליצה לך להשקיע בקילוף שלהם ובייבוש שלהם (זה סתם יקח לך המון זמן ופה אין יתרון משמעותי להשקעה הזו)

  16. לילך ב- 9 באפריל 2017 בשעה 9:40

    היי!

    האם ניתן להוסיף לתחתית של עוגת השיש מחית בננות ?(טריות)
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:01

      הי לילך – לא ניסיתי אבל נראה לי שיכול ללכת נהדר. במקרה כזה אני תוהה אם יהיה כדאי לך לאפות או להשאיר כמו שזה (אין שם שום רכיב "חי" כך שלא חייבים לאפות)

  17. קרן ב- 9 באפריל 2017 בשעה 17:29

    היי רות,
    האם לפני ההגשה להעביר למקרר?
    העוגה אמורה ״להפשיר״?
    תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:15

      הי קרן – העוגה אכן טעימה יותר ונוחה להגשה כשהיא מוגשת מהמקרר. נראה לי שאם את מכינה אותה מראש את יכולה לוותר על החלק של ההקפאה (ההקפאה נועדה לייצב את העוגה במהרה). אני גם אוסיף משפט על זה בפוסט.

  18. יובל ב- 9 באפריל 2017 בשעה 17:41

    נראה מעולה ומגרה! האם יש אפשרות להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר? (קנולה לדוגמא) אני צריכה מתכון פרווה ומרגרינה לא נכנסת אליי הביתה.

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:17

      הי יובל
      פה קצת בעייתי להחליף את שמן הקוקוס בשומן צמחי יותר.
      לגבי המרגרינה – מבינה אותך וגם אני הייתי בעבר בדעתך. אבל – א. המרגרינה היום היא לא זו של פעם ויש לה סגולות בריאותיות (חפש מאמר של אולגה רז בנושא). ב. הטעם שלה לא יורגש בגלל כל השוקולד ובגלל שאין פה כמות מטורפת. ג. אין לך ממש ברירות אם אתה רוצה קינוח פרווה – זה או שמן קוקוס או מרגרינה 🙂
      חג שמח 🙂

  19. אודליה ב- 9 באפריל 2017 בשעה 18:58

    איזה כיף למצוא כזו עוגה שווה לחג…תודה! ושאלה –
    לגבי קצפת הקוקוס – כמה זמן היא שורדת? בהנחה שמכינה בבוקר המאוחר את העוגה ומתכננת לשמור קצפת להגשה, כמו שהצעת. האם תשרוד את השעות הללו בסמיכות ועמידות מספקת להגשה? אם כן – האם במקרר?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:19

      הי אודליה ותודה על המחמאה 🙂
      לגבי קצפת הקוקוס – לי היא החזיקה במקרר יפה עד למחרת היום ואז כבר "טיפלתי" בה יחד עם כמה פרוסות מהעוגה המדהימה הזו 🙂 בקיצור – שורדת יפה וכמובן שבמקרר.

      • אודליה ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:54

        תודה רבה! חג שמח 🙂

  20. בתחן ב- 9 באפריל 2017 בשעה 22:17

    היי
    אחרי חיפושים רבים(!) של עוגה פרווה כשרה לפסח נתקלתי בעוגה הזאת 🙂
    חיפשתי היום קרם קוקוס בין היתר בעדן טבע מרקט ולא מצאתי אחד כשר לפסח. יש תחליף אחר?

    • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2017 בשעה 7:17

      הי בת חן
      אפשר להכין עם שמנת פרווה במקום קרם קוקוס. התוצאה תצא נפלאה לא פחות

  21. הדר ב- 9 באפריל 2017 בשעה 22:35

    הי רות, הכנתי את הבסיס, את גנש השוקולוד ואז גיליתי שיש לי בעיה עם קרם הקוקוס שקיררתי. אז קניתי אחד חדש, הוא בקירור עכשיו. מה לעשות עם הקרם לגנש? חשבתי לקרר אותו ולחמם מעט מחר על מנת להרכיב את העוגה…

    • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2017 בשעה 7:16

      הי הדר וחג שמח
      אכן קררי את הגנאש וקצת לפני שתכיני את קצפת הקוקוס חממי אותו. שימי לב שכשאת יוצקת אותו לעוגה הוא לא צריך להיות חם מאוד אלא פושר ואז יהיה קל יותר לקפל את הקצפת למראה המשוייש

  22. רותם ב- 10 באפריל 2017 בשעה 8:51

    היי, בדיוק מכינה את העוגה. מקווה שיצא טעים. רציתי לשאול האם צריך לסנן את קרם הקוקוס כפי שהסברת גם כשמכינים את הגנאש? או רק כשמכינים את הקצפת? תודה חג שמח

    • admin ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:45

      הי רותם
      אין צורך להפריד את קרם הקוקוס לשלב הגנאש. רק לקצפת.
      חג שמח ☺️

      • רותם ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:51

        אויש, הכנתי כבר בלי הנוזל ? לדעתך זה עדיין יהיה טעים?

  23. נופר ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:25

    היי המתכון נראה נהדר וברןר (שזה לא מובן מאליו וכיף גדול!) גם התמונות ?
    לגבי תחתית השקדים, אפשרי להחליף במשהו אחר? מניחה שאגוזים זורם אבל מכוננת למשהו בסגנון לוטוס/ ביסקוויטים/ אוריאו וכד'?

    • admin ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:46

      הי נופר
      אין בעיה להכין תחתית ביסקוויטים, כמו שמכינים לעוגות גבינה
      פשוט בגלל שהמתכון מיועד לפסח נתתי פה תחתית ללא קמח

  24. שירי ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:42

    היי,
    התערובת הפירורית לתחתית יצאה חי ממש רטובה כמו ציפוי לעוגה. עשיתי בדיוק לפי הכמויות.. עם משקל מדידה. אני מכניבה לתנור.
    מה את ממליצה לעשות?

    • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2017 בשעה 10:47

      תוסיפי עוד כף או שתיים של שקדים כדי שהיא תהיה יותר פירורית

  25. שירי ב- 10 באפריל 2017 בשעה 11:42

    הוספתי עוד 2 כפות שקדים ועוד לפחות כף אגוזי מלך.. היא מדום מה עדין קצת רטובה.. הכנסתי למקרר שתתקשה קצת ונראה לי שיהיה בסדר.
    לגביי הקצפת קוקוס.. קניתי קרם שהוא 20 אחוז, הפחית היתה יומיים במקרר אבל לא נוצרה הפרדה והוא עדין היה נוזלי.
    הכנסתי למקפיא בתקווה שזה יעזור. מה עוד אפשר לעשות? כמה זמן צריך להיות במקפיא?
    תודה וחג שמח.

    • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2017 בשעה 12:51

      הי שירי
      איזה בעסה שהפאו עושה לך בעיות.
      את הבסיס את יכולה לאפות גם אם הטא קצת רטוב
      לגבי הקרם קוקןס, שימי במקפיא לחצי שעה ותראי. בפחית עם 20% שומן החלק שמקציפים הוא כמעט 3/4 מיכל כך שאולי בגלל זה לא נראה לך שיש הפרדה.

  26. ורדה ב- 11 באפריל 2017 בשעה 6:38

    הכנתי את העוגה לליל הסדר עם קצפת צימחית והיא הייתה הצלחה כבירה. גם הלא טבעונים נהנו ממנה מאוד. תודה על מתכון מוצלח ביותר. היא תככב מעכשיו באופן קבוע ברפרטואר הטבעוני שלי.

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2017 בשעה 7:34

      תודה ורדה 🙂 שמחה שהעוגה כיכבה אצלכם בארוחה.
      חג שמח 🙂

  27. מיכל ב- 11 באפריל 2017 בשעה 9:35

    אם אני לא רוצה להשתמש באבקת סוכר, סילן או סירוף מייבל גם יעבדו? אם כן, כמה לשים?

    • שמח במטבח ב- 12 באפריל 2017 בשעה 6:24

      הי מיכל
      אין בעיה להשתמש במייפל במקום אבקת הסוכר. היחס אותו יחס (כלומר על כל כף אבקת סוכר משתמשים בכף מייפל)

  28. טל ב- 11 באפריל 2017 בשעה 10:27

    הכנתי את העוגה אתמול ויצא מדהים!! גרפה מלאאא מחמאות!!
    הוספתי קצת אורז תפוח במקום קצת מהשקדים הטחונים לתחתית העוגה והוסיף לזה קצת קרנציות טעימה!

    • שמח במטבח ב- 12 באפריל 2017 בשעה 6:23

      אני שמחה לשמוע שהעוגה היתה הצלחה אצלכם 🙂
      פצפוצי אורז הם בהחלט שידוך נהדר לתחתית קראנצ'ית
      חג שמח 🙂

  29. שלי ב- 13 באפריל 2017 בשעה 11:36

    שלום 🙂
    כתבתי אתמול שאלה ומשום מה אני לא מוצאת אותה פה.
    שאלתי היתה לגבי הקצפת קוקוס, צריך להשתמש בקרם קוקוס ב 400 מיל.
    העניין הוא שלא כל הפחית הופכת להיות קשה, בדר״כ רק 3/4 פחית, אז מה עושים?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2017 בשעה 9:03

      הי שלי, משום מה לא ראיתי את התגובה – עניתי לך כבר בפייסבוק אבל לטובת מי שעוד שואל – אכן משתמשים רק ב 3/4 פחית. החלק הנוזלי שנשאר יכול לשמש כתחליף לחלב קוקוס או כנוזל קוקוס כשרוצים להעשיר טעמים.

  30. עדי ב- 14 באפריל 2017 בשעה 12:36

    הי!
    מתחילה להכין את הפאי, נראה אלוהי!
    רציתי לשאול לגבי התבנית, יש לי תבנית קפיצית בגודל 24, זה מתאים? צריך להגדיל כמויות?
    וגם, האם אפשר גם להתחיל בה את השכבה התחתונה ולהכניס אותה לתנור?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2017 בשעה 6:36

      הי עדי
      אין בעיה להכין בתבנית קפיצית. הכמות מתאימה לתבנית 24.
      וכמובן שאפשר לאפות בתבנית את השכבה התחתונה ולאחר צינון להמשיך לבנות עליה את שכבת השוקולד ושיש הקצפת

  31. שירה ב- 14 באפריל 2017 בשעה 13:26

    האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזי מלך טחונים?

  32. לינדה ב- 14 באפריל 2017 בשעה 18:42

    רות..גרמת לי לשחק אותה.תודה….והנה ההוכחה שלא האמנתי לה.פרווה זה בהחלט אפשרי.

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2017 בשעה 6:34

      שמחה מאוד שהצלחתי. אני אמנם טיפוס שתמיד יעדיף קינוח חלבי, אבל נראה לי שלפאי הזה צריכה להיות קטגוריה משלו 🙂

  33. הדס ב- 15 באפריל 2017 בשעה 23:29

    יאמי!!

    מה גודל התבנית שמתאימה למתכון שוקולד?
    נראה שיש לי בבית 24/26.

    והאם ניתן להחליף את כל הקוקוסים בשמנת מתוקה צמחית?
    אם כן, 3/4 פחית קרם קוקוס זה קופסה של 250 מ״ל שמנת?

    חג שמח 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 באפריל 2017 בשעה 17:09

      תודה הדס
      המתכון מתאים לתבנית 24.0 ס"מ
      אין בעיה להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית (כפי שכתוב במתכון) 3/4 פחית זה 300 מ"ל (פחית מכילה 400 מ"ל)

  34. אורפז ב- 18 באפריל 2017 בשעה 9:54

    היי, אני חולה על שוקולד מריר אבל כל המתכונים שלימ בסוף יוצאים בטעם כזה והפעם אני רוצה לשנות, מה הסיכוי שאני מחליפה את השוקלד המריר בגאנש לשוקלד פנדה (שוקולד חלב טבעוני )? האם לדעתך זה יצא טוב?
    ועוד שאלה, כמה מהמתכון צריך כדי שיצא בתבנית אינגליש קייק?

    • שמח במטבח ב- 18 באפריל 2017 בשעה 12:01

      הי אורפז
      נראה לי שאין בעיה להשתמש בשוקולד פנדה. כל שוקולד שטעים לך יצא טוב במתכון
      לגבי תבנית אינגליש – נראה לי שחצי כמות תספיק לתבנית

  35. עדי ב- 18 באפריל 2017 בשעה 11:18

    היי רות,
    הכנתי את העוגה לערב החג ויצא מעולה!
    הייתה הצלחה מסחררת 🙂
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 18 באפריל 2017 בשעה 12:00

      תודה רבה עדי על המשוב 🙂 שמחה שהעוגה שלי שימחה אתכם בחג

  36. טליה ב- 18 באפריל 2017 בשעה 12:20

    הי, עוגה מוצלחת ביותר! כמה זמן היא שורדת במקפיא? תודה!

    • שמח במטבח ב- 18 באפריל 2017 בשעה 14:09

      הי טליה
      העוגה יכולה להחזיק במקפיא גם חודש ויותר, כל עוד היא עטופה היטב

  37. גיל ב- 18 באפריל 2017 בשעה 15:51

    היי רות
    רק רציתי לעדכן שהעוגה יצאה מדהימה! תודה רבה!
    לגבי הפיכתה לעוגת יום חול חמצית- ראיתי כאן כבר את תשובתך בנושא.
    שוב תודה!

  38. דנה ב- 19 באפריל 2017 בשעה 22:55

    הכנתי את העוגה לפסח והיא יצאה מושלמת!! לא נשאר פירור.. בשנים הקודמות הכנתי את עוגת השוקולד עם הפקאנים (בלי הקרמל לצערי שאני פשוט לא מצליחה להכין לא משנה כמה ניסיתי..). בקיצור, תודה רבה על מתכונים מדהימים! כל מה שאני מכינה מהבלוג שלל יוצר פשוט מושלם!!

    • שמח במטבח ב- 22 באפריל 2017 בשעה 7:02

      תודה דנה 🙂 כמה שאני שמחה לשמוע את זה
      ולגבי הקרמל – לאחרונה הוצאתי מתכון נוסף עם הדרכה להכנת קרמל והפעם על מחבת נון סטיק. איכשהו הוא מצליח לי יותר כשאני מכינה במחבת. ממליצה לך לנסות ואם חלילה את מסתבכת פני אלי דרך הפייסבוק ואנסה לעזור בזמן אמת

  39. אורלי ב- 27 באפריל 2017 בשעה 15:55

    היי (:
    נראה מדהים קודם כל!
    במה אפשר להחליף את השקדים לגרסה רגילה (לימי השנה ולא רר לפסח) ?

    • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2017 בשעה 7:51

      הי אורלי – את השקדים אפשר להחליף באגוזים אחרים. המתכון הזה לא מתאים להמרה לקמח כי מדובר בשילוב שנבנה סביב השקדים. את יכולה להכין קלתית פאי אחרת לפי אחד ממתכוני הפאי שבבלוג.

  40. בר ב- 29 באפריל 2017 בשעה 19:18

    הכנתי אתמול ליום הולדת של גיסתי,
    מעולה!!! פאי עשיר ואלגנטי. מומלץ ביותר!!!!
    תודה על מתכון נהדר!

  41. אפרת ב- 30 באפריל 2017 בשעה 17:21

    במה ניתן להחליף את האבקת סוכר?

    • שמח במטבח ב- 2 במאי 2017 בשעה 7:41

      הי אפרת
      אפשר להחליף בכל ממתיק שאת אוהבת – מייפל, סילאן, דבש (אם את לא טבעונית), אגבה וכו' וכמובן שגם בסוכר

  42. רינה ב- 4 ביולי 2017 בשעה 11:47

    היי… רציתי לדעת אם חובה לשם אבקת סוכר? אם יש לזה איזשהו תחליף אחר?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2017 בשעה 6:33

      הי רינה
      אבקת סוכר משולמת במתכון בכמה חלקים כיוון שהיא גם ממתיקה וגם קצת מייצבת. אם אינך רוצה להשתמש בסוכר אפשר להשתמש בממתיק אחר כמו מייפל או סירופ אגבה.

  43. אתי ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 14:23

    היי רות

    העוגה נראית מעולה, ואני רוצה להכין אותה לערב ראש השנה, סוף סוף מצאתי עוגת פרווה ונראית טעימה מאוד.

    האם לתחתית משתמשים בשמן קוקוס מזוכך או בכבישה קרה? או שלא משנה?

    תודה אתי

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 14:27

      הי אתי
      את יכולה להשתמש באיזה שמן קוקוס שאת אוהבת. בכל מקרה התוצאה נפלאה.
      שנה טובה 🙂

  44. אסתי ב- 19 בספטמבר 2017 בשעה 17:27

    היי, רציתי לדעת האם יש אפשרות לשים את קרם הקוקוס של הקצפת במקפיא במידה ואין לי זמן לקרר אותו 8 שעות, במידה וכן- לכמה זמן?

    • שמח במטבח ב- 20 בספטמבר 2017 בשעה 7:32

      יש אפשרות לקרר מעט במקפיא נראה לי שחצי שעה עד שעה יספיקו. רק שימי לב שהפחית תעמוד ישר כי צריך להוציא ממנה רק את החלק המוצק ולא את הנוזלים שלמטה

  45. אטי ב- 21 בספטמבר 2017 בשעה 10:46

    היי רות! 🙂
    הכנתי את הפאי לראש השנה כקינוח פרווה- האמת, היא נהדרת בעיני, עשירה כלכך שאי אפשר היה לדמיין שהיא טבעונית! אה, וקצפת הקוקוס הזו גאונית כלכך, אין דברים כאלה!!

    תודה על מתכון מעולה ומדויק! 🙂

    • שמח במטבח ב- 21 בספטמבר 2017 בשעה 16:54

      תודה רבה אטי, שמחה מאוד שאהבתם. הקינוח הזה הוא אחד האהובים עלי והעובדה שהוא פרווה ואפשר להביא אותו לארוחות חג כשיש שומרי כשרות בינינו (או חברים טבעונים) היא לגמרי בונוס.
      שנה טובה 🙂

  46. לי ב- 25 בדצמבר 2017 בשעה 11:18

    קצפת הקוקוס יצאה לי נוקשה יותר, ולא הצלחתי ליצור צורת שיש, היא פשוט היתה ממש נוקשה לשיוש. חבל.

    • שמח במטבח ב- 26 בדצמבר 2017 בשעה 13:36

      הכל תלוי ברמת הקצפה. יכול להיות שהקצפת קצת יותר ואז הקצפת יצאה קשיחה. בכל מקרה, אני בטוחה שעדיין היה טעים להפליא

  47. ליאור ב- 22 במרץ 2018 בשעה 8:34

    היי, האם ניתן להכין שבוע מראש ולהקפיא?

    • שמח במטבח ב- 22 במרץ 2018 בשעה 9:31

      אין בעיה להכין מראש ולהקפיא. רק שימי לב שההפשרה תהיה במקרר.

  48. רותי גלעדי ב- 23 במרץ 2018 בשעה 16:29

    היי רותי,

    לגבי קמח שקדים … שתי כוסות זה לא 200 גר. יותר קרוב ל-130 גר. מה הכמות הנכונה?

    • שמח במטבח ב- 25 במרץ 2018 בשעה 11:25

      הי רותי
      אני שקלתי את השקדים הטחונים כך שהכוונה היא ל 200 גר'.

  49. יעל חן ב- 23 במרץ 2018 בשעה 22:40

    היי
    העוגה נראית נפלאה ואני מתכוונת להכין אותה
    שאלה בבקשה. שמן הקוקוס מגיע מוצק. האם הכוונה לשמן מומס (שליש כוס)?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 25 במרץ 2018 בשעה 11:23

      תודה יעל
      הכוונה אכן לשמן מומס – בימים חמים אלה הוא ממילא יהיה במצב צבירה נוזלי. כשמתקרר הוא הופך למוצק

  50. תמר גרינברג ב- 26 במרץ 2018 בשעה 7:09

    הי רות. אני מעוניינת לעשות את עוגת פאי השוקולד הטבעונית לליל הסדר. יש לי בבית קמח שקדים. נראה לך שאפשר להשתמש בו כבסיס לקלתית במקום בשקדים טחונים?

    • שמח במטבח ב- 26 במרץ 2018 בשעה 11:26

      הי תמר
      אין בעיה להשתמש בקמח שקדים במקום. בשני המקרים מדובר ב 200 גר'.

  51. בארי דורית ב- 28 במרץ 2018 בשעה 8:51

    היי, מתאימה לנו מאוד גם לטבעונים שביננו וגם לאלה שלא. בגלל אלרגיה לשקדים (לכל האגוזים) אשמח אם תוכלי לומר לי במה אוכל להחליף. מאוד רוצה להכין לסדר.
    בברכת חג שמח לך ולכולם.💝

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 8:04

      הי דורית
      תודה על התגובה
      במקרה של אלרגיה לשקדים ואגוזים אני מציעה להכין תחתית אחרת על בסיס של פצפוצי אורז – את יכולה לראות מתכון מוצלח במתכון לאצבעות השוקולד (במקום הקורנפלקס משתמשים בפצפוצי אורז באותו נפח)

    • דורית ב- 29 במרץ 2018 בשעה 9:10

      תודה רבה על המענה המהיר. אנחנו לא נוהגים לאכול אורז בפסח (סליחה על החפירות :), ממש רוצה להכינה לערב החג. תודה על הסבלנות.

      • שמח במטבח ב- 30 במרץ 2018 בשעה 7:30

        אפשר להשתמש בעוגיות פסח טחונות. לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד ואם הבצק יהיה קצת יבש תוסיפי מעט נוזלים (מים, קרם קוקוס וכו)
        חג שמח 🙂
        ואת מוזמנת בשמחה לשלוח תמונה לדף של שמח במטבח

  52. יעל ב- 28 במרץ 2018 בשעה 9:17

    נראה מעולה!
    אין באפשרותי להשתמש באגוזים ו/שקדים. במה אוכל להחליף. תודה

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 8:04

      אני מציעה להכין תחתית אחרת על בסיס של פצפוצי אורז – את יכולה לראות מתכון מוצלח במתכון לאצבעות השוקולד (במקום הקורנפלקס משתמשים בפצפוצי אורז באותו נפח)

  53. מאי אגאי ב- 28 במרץ 2018 בשעה 13:09

    רות רות שלי!
    תודההה לך! כרגיל, עוד מתכון מנצח!
    הכנתי לעבודה, כי חצי מאנשי המשרד אצלנו טבעוניים, וזאת הייתה הצלחה נדירה!!!
    רק החלפתי את קרם הקוקוס של הגנאש במי קוקוס וזה יצא נבדר גם!

    תודה לך, מתוקה!
    וחג שמח!

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 8:08

      מאי יקרה, איזה כיף לשמוע
      חג שמח לך ולבעל ונשיקות ממני

  54. לילך שינפלד ב- 28 במרץ 2018 בשעה 22:54

    האם אפשר להפחית בכמויות הסוכר ואם כן כמה היית ממליצה להשתמש? ולהשתמש בסוכר חום או סוכר קוקוס במקום

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 8:10

      הי לילך
      אין במתכון הזה הרבה סוכר אבל את יכולה להוריד את אבקת הסוכר בגנאש. לא ממליצה להפחית בתחתית ובקצפת הקוקוס כי אז המרקם ישתנה.

  55. אסנת מוסקוביץ ב- 29 במרץ 2018 בשעה 21:47

    העוגה נראית נפלא ואני שמחה שאין כאן תחליפים.
    האם ניתן להשתמש בקרם קוקוס בקרטון ולא בקופסא?

    • שמח במטבח ב- 30 במרץ 2018 בשעה 7:10

      פחוץ מומלץ, כיוון שצריך להוציא רק את החלק הסמיך של קרם הקוקוס וממיכל קרטון זה לא אפשרי, אלא אם כן תעבירי לקערה, תקררי ואז תפרידי את החלק הסמיך.
      חג שמח 🙂

  56. דקלה פ ב- 31 במרץ 2018 בשעה 15:45

    חג שמח! הכנתי אתמול את העוגה 🙂 יצאה טעימה ומרשימה. ממש מתכון מנצח! תודה!
    הטקסטורה של כמו בצק פריך ומתפורר בתחתית נהדרת!
    רוצה לשתף שקרם הקוקוס לא נפרד לי בקירור למרות שהיה יום מיממה במקרר. כנראה תלוי בסוג. בכל מקרה – זה באמת לא הקציף, אבל אז גנבתי רעיון ממתכון אחר והוספתי שתי כפות של אבקת אינסטנט פודינג, זה מיד ייצב את הקצפת.

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2018 בשעה 8:03

      הי דקלה
      שמחה לשמוע שמצאת פתרון
      לגבי קרם הקוקוס – אם הוא לא נפרד באמת עדיף להשמש בסוג אחר. מכל אלה שניסיתי ראיתי שאלה ל מזרח ומערב ואלה של מאסטר שף יוצאים הכי סמיכים ומוצלחים.

  57. מוריה ב- 1 באפריל 2018 בשעה 7:28

    הכנתי את העוגה בערב החג ויצאה עוגה מהממת ביופיה וטעימה ממש! תודה על מתכון מעולה

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2018 בשעה 7:39

      תודה רבה מוריה שמחה לשמוע שהצליח לך
      חג שמח 🙂

      • מוריה ב- 3 במאי 2018 בשעה 22:39

        מאז הכנתי אותה כבר 4-5 פעמים, וכל פעם היא יצאה מוצלחת ביותר וחוסלה במהירות😊😋

  58. בר ב- 6 באפריל 2018 בשעה 8:38

    היי

    שכחתי להכניס את קרם הקורוס למקרר ואני ממש עכשיו מתחילה להכין את העוגה… לכמה זמן אפשר להכניס אותו למקפיא כדי שיהיה מוכן לקצפת ?
    תודה !

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2018 בשעה 18:32

      זה משתנה בין חברה לחברה. אני מאמינה שחצי שעה במקפיא תעשה את העבודה

השאר תגובה