עוגת שוקולד מהירה ומדהימה

שנים היה לי מתכון קבוע לעוגת שוקולד. כזה שאני מכינה בעינים עצומות, שתמיד מצליח ושכולם אוהבים (גדולים וקטנים).

ואז, ביום שישי אחד, נזכרתי ברגע האחרון שלא הכנתי עוגה לארוחת הערב המשפחתית, פתחתי את המקרר והמזווה ומצאתי את החומרים לעוגת השוקולד הקבועה שלי, אלא שלא היו לי מספיק ביצים. מה עושים??? החלטתי לאלתר והוספתי מיכל שמנת חמוצה לבלילה. ובשביל שלילדים יהיה שמח קישטתי את העוגה בעדשים צבעוניות שנאפו יחד עם העוגה.

בסיום ארוחת שישי חתכנו מהעוגה ו… לא הפסקנו להתלהב, גדולים וקטנים כאחד. היא יצאה פשוט מושלמת! שוקולדית, נימוחה, מוצקה ופשוט טעימה.

מאז הספקתי להכין את העוגה הזו שוב ושוב, למפגשים עם חברות, לחברים של הילדים שבאו לבקר, לארוחה משפחתית, והיום גם למסיבת הסיום בגן. המתכון הוכיח את עצמו כלהיט ובכל פעם מחדש. העוגה יוצאת בדיוק כמו שרציתי ונעלמת מהר מאוד מהתבנית. והיא גם מעולה כעוגת שוקולד חמה המוגשת במנות אישיות. אז כמובן שלא אשמור מתכון כל כך מוצלח לעצמי ואני משתפת אתכם בשמחה.

אציין, שהפעם בניגוד להרגלי לא צילמתי את שלבי ההכנה, פשוט כי מדובר במתכון הכי קל בעולם – מערבבים הכל בקערה, שופכים לתבנית והופ לתנור.

בהמשך הפוסט תוכלו גם לראות רעיונות וגיוונים לעוגה שיהפכו אותה מבחושה רגילה לעוגה חגיגית יותר

DSC_0028

החומרים לשתי תבניות אינגליש חד פעמיות או לתבנית עגולה 24 ס"מ או לכ- 8 מנות אישיות:

200 גר' חמאה (ניתן להחליף ב 3/4 כוס שמן)
250 גר' שוקולד מריר מחולק לקוביות
כוס סוכר לבן
3 ביצים (לעוגה גבוהה יותר ניתן להכין עם 4 ביצים)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס קמח
מעט מלח
כפית תמצית וניל
לקישוט: עדשים צבעוניות [לא חובה כמובן].

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו.

בקערה גדולה ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים אחד אחרי השני לפי הסדר הבא: סוכר, שמנת, ביצים, מלח ותמצית וניל. אחרי כל הוספה מערבבים עד שכל התערובת חלקה (מומלץ לערבב עם מטרפה).

מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים (ולמי ששאל, לא, אין צורך באבקת אפיה).

יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות ומכניסים לתנור ללא הסוכריות.

לאחר 10 דקות (בתבניות אינגליש) או 15 דקות (בתבנית עגולה) מוציאים את התבניות, מפזרים את העדשים על פני העוגה ומחזירים לאפיה של 10 דקות נוספות (סה"כ 20 דקות באינגליש קייק ו- 25-30 דקות בתבנית עגולה). העוגה יוצאת קצת רטובה אבל יציבה.

חשוב לצנן את העוגה לפני ההגשה כי אז היא מתייצבת ומתקבל באמצע מרקם קרמי שאי אפשר להפסיק לזלול ממנו.

עוגת שוקולד

**אם מכינים במנות אישיות זמן האפיה יהיה כ- 10 דקות ואת הסוכריות יש לשים אחרי כ- 5 דקות של אפיה (אחרת הן עלולות לשקוע בבלילה).

**כמובן שקישוט הסוכריות אינו חובה ואפשר לוותר עליו ולהגיש את העוגה כמו שהיא או לקשט בכל קישוט אחר שתרצו כגון גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מומס עם 100 מ"ל שמנת מתוקה), אבקת קקאו, אבקת סוכר, קישוטים מוכנים ובקיצור – כל קישוט שתבחרו.

DSC_0034

רוצים עוגה במראה יותר "מפונפן"? אין בעיה – אפיה בתבנית עם צורה מיוחדת עושה כבר חצי מהעבודה. כאן למשל אפיתי את העוגה בתבנית של סילקומארט, לאחר שהתקררה ציפיתי בגנאש שוקולד וקישטתי את השביל שנוצר עקב צורת התבנית בפצפוצי קראנץ.

DSC_0730
ומה עם זילוף של שושנים מקצפת או מגנאש מוקצף? (100 גר' שוקולד שממיסים עם 100 גר' שמנת מתוקה, מניחים להתקרר ולאחר מכן מקציפים עם עוד 100 מ"ל שמנת מתוקה).
dsc_4968
רעיון נוסף הוא לזלף קשקושים לכל מיני כיוונים. אני גם הוספתי כמה כדורי קליק לקישוט.
dsc_7178-%d7%a2%d7%95%d7%aa%d7%a7
ועוד רעיון – לצפות את העוגה בגנאש ואחר כך לעבור עליו עם כף למראה גלי ו"לא מתאמץ"
dsc_7607
וכאן יצקתי על העוגה את הגנאש שהכנתי עם קצת יותר שמנת מתוקה, קישטתי עם קצפת שזילפתי ובאמצע קישטתי בפרורי מקופלת. תאמינו או לא, גם זה היה די מהיר. dsc_7820
או קישוט של פרחים ממיני עדשים מעל גנאש שוקולד (העדשים של מיימונס)
בכל מקרה, ואיך שלא תכינו, העוגה תהיה מדהימה.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

‏87 תגובות

  1. לי ב- 29 ביוני 2015 בשעה 9:52

    קשה לקרוא הפוסט- המודעות עולות עליו

    • hahppykitchen1 ב- 29 ביוני 2015 בשעה 15:27

      תודה לי. אבדוק הנושא, אולם אצלי במחשב ובנייד לא עולות מודעות על הפוסט.

  2. פיית העוגיות ב- 29 ביוני 2015 בשעה 13:54

    אין כמו מתכון קל ומוצלח לרגע האחרון 🙂
    ואם יש בו שוקולד – עוד יותר טוב!

    • hahppykitchen1 ב- 29 ביוני 2015 בשעה 15:26

      תודה יקירה. לפעמים זה כל מה שצריך 🙂

  3. טל ב- 30 ביוני 2015 בשעה 17:30

    מדובר בשמנת חמוצה של כמה אחוזי שומן?

    • hahppykitchen1 ב- 1 ביולי 2015 בשעה 21:01

      אני השתמשתי ב 15% אבל אין בעיה להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן שונים (9% או 30%) לפי הטעם והדיאטה. לא ממליצה על פחות מ 9%

  4. פאתן ב- 30 ביוני 2015 בשעה 19:45

    הייי
    אין אבקת אפייה???

    • hahppykitchen1 ב- 1 ביולי 2015 בשעה 20:52

      אכן אין. במתכון הזה אין צורך במתפיחים למיניהם.

  5. נורית ב- 4 ביולי 2015 בשעה 9:18

    תודה רבה על מתכון מעולה !! העוגה טעימה מאוד !!
    הכנתי אותה בגרסת פרווה והמרתי את החמאה בשמן ואת השמנת החמוצה בשמנת פרווה של השף הלבן (באותה כמות) שפכתי עליה גנאש שוקלד שהכנתי משוקולד מריר + שמנת פרווה של השף הלבן.
    יצאה טעימה מאוד !!
    מומלצת …..
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 4 ביולי 2015 בשעה 16:37

      ניאממממ… נשמע מעולה.
      תודה רבה 🙂

  6. דנה ב- 25 ביולי 2015 בשעה 9:46

    היי,
    מה קוטר לתבנית עגולה? 26 מספיק טוב?
    מכנסים את כל החומרים לקערה של השוקולד והחמאה ומערבבים עם מטרפה ביד או שאפשר במיקסר?
    תודה ?

    • שמח במטבח ב- 26 ביולי 2015 בשעה 7:57

      26 יצא לך קצת נמוך, אבל עדיין ייצוגית

  7. דנה ב- 27 ביולי 2015 בשעה 22:58

    תודה רות 🙂
    תוכלי בבקשה להשיב אם אפשר לערבל במיקסר או שעדיף עם מטרפה ביד?

    • שמח במטבח ב- 30 ביולי 2015 בשעה 6:21

      הי דנה, כפי שכתוב במתכון, אפשר להכין גם בלי מיקסר

  8. הילה ב- 19 באוגוסט 2015 בשעה 11:07

    היי, תודה על המתכון!
    אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט ביו 1.5 אחוז??

  9. חנה ב- 30 בספטמבר 2015 בשעה 13:01

    רות שלום

    אפיתי את העוגה שלך בערב חג האחרון
    לא היה לי שמנת חמוצה לפי התגובות ראיתי שניתן להמיר אז החלפתי בגיל
    לא היה לי מספיק חמאה אז חצי מהכמות החלפתי בשמן לפי היחס שכתבת
    ויצא לי פשוט עוגה וואוו , ממש ממש טעימה
    תודה לך

    • שמח במטבח ב- 1 באוקטובר 2015 בשעה 15:35

      הי חנה, כיף לשמוע שהעוגה יוצאת מוצלחת גם עם גיוונים. תודה ששיתפת בתגובה וחג שמח 🙂

  10. אורית ב- 1 בדצמבר 2015 בשעה 10:11

    רציתי בבקשה לדעת כמה סוכר לשים?

    • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2015 בשעה 9:04

      זה כתוב במתכון ברשימת הרכיבים – כוס סוכר

  11. כלנית ב- 1 בדצמבר 2015 בשעה 13:08

    למה אין אופציה להדפסת המתכון או שיש ואני לא מוצאת??

    • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2015 בשעה 9:02

      הי כלנית,
      כרגע אין פורמט מוכן להדפסה. פשוט מסמנים את החלק שרוצים להדפיס ומדפיסים.

  12. נדיה ב- 28 בדצמבר 2015 בשעה 15:16

    שלום, בכל פעם שאני מכינה עוגת שוקולד היא יוצאת לי נורא נמוכה, אני מכינה עם אותו המתכון מלמד חצי כמות חמאה ושוקולד, האם זה קריטי? או מכיוון שהתבנית שלי בגודל 26 קוטר..

    • שמח במטבח ב- 28 בדצמבר 2015 בשעה 15:31

      הי נדיה
      בוודאי שזה קריטי אם את מורידה חצי מכמות השוקולד והחמאה. המתכון לא כולל הרבה רכיבים…
      בנוסף, המתכון הוא לעוגה בקוטר 24 ולכן גם הכנה בתבנית 26 גורמת לכך שהעוגה תהיה נמוכה.
      אם את מעוניינת בעוגה גבוהה תכיני לפי המתכון במדוייק ותוסיפי כפית אבקת אפיה לקמח.

      • נדיה ב- 28 בדצמבר 2015 בשעה 19:57

        תודה!

  13. סוניה ב- 7 במרץ 2016 בשעה 3:33

    אכלתי את העוגה אצל גיסתי והיא הייתה פשוט מ ד ה י מ ה! היא הפנתה אותי לבלוג שלך אז מקווה לנסות בעצמי בקרוב!

  14. מידן ב- 17 באוגוסט 2016 בשעה 11:26

    היי רות.
    יש לי שאלה.
    אפשר לאפות את העוגות הללו בתבנית VORTEX של SILICOMART?
    ואם כן, האם יש צורך בטבעת ביטחון והאם להניח על תבנית התנור או על הרשת?

    תודה מראש!

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:08

      אין בעיה לאפות בתבניות של סילקומארט, הן מתאימות גם לאפיה, ואינן מצריכות טבעת. מומלץ להניח אותן על תבנית ולא ישר על הרשת כיוון שהתערובת של העוגה די רכה

  15. לירית ב- 28 באוגוסט 2016 בשעה 9:11

    תודה על המתכון.
    שתי תהיות….
    1. הכנתי עם שמן, כי לא הייתה ברשותי חמאה ויצא טיפה מאכזב אני מניחה שעם חמאה הטעם יותר שוקולדי???
    2. הוספתי את העדשים אחרי זמן אפיה מומלץ במתכון, והן לא נתפסו לי בעוגה. להכניס אותם בהתחלהז?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2016 בשעה 10:09

      הי לירית
      מצטערת לשמוע שיצא קצת מאכזב עם שמן, אבל… זו לא עוגה שמיועדת להכנה עם שמן (זה משנה לגמרי את המרקם) ולכן גם לא כתובה האופציה הזו במתכון.
      החמאה, אגב, לא משפיעה על הטעם השוקולדי אלא על המרקם הסופי של העוגה.
      לגבי העדשים – צריך להוסיף אותן כ 5 דקות לאחר האפיה. בסוף האפיה הן לא נצמדות לעוגה כי היא כבר מוכנה (זה גם מפורט בהוראות ההכנה).

      • לירית ב- 28 באוגוסט 2016 בשעה 16:19

        תודה על התגובה, רק דבר אחד קטן… שימי לב שבמתכון רשום שניתן להחליף בשמן
        ואת העדשים רשום להוסיף אחרי רבע שעה ול 5 דקות..
        חבל שזה לא מדוייק…

        • שמח במטבח ב- 29 באוגוסט 2016 בשעה 12:09

          לגבי השמן אני אעבור שוב על המתכון. לגבי העדשים – אם רשמתי אחרי רבע שעה סימן שעשיתי זאת (העוגה בתבנית האינגליש הוכנה בדיוק לפי המתכון ומייד אחריה פרסמתי את המתכון)

  16. טליה ב- 28 באוגוסט 2016 בשעה 13:22

    היי רות, אם אין לי טורבו בתנור, ניתן פשוט על 180 מעלות רגיל?

  17. הילה בן הלוי ב- 3 באוקטובר 2016 בשעה 10:52

    אפשר להמיר את השמנת בגבינה לבנה? אין לי שמנת חמוצה…

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2016 בשעה 17:36

      פחות מומלץ. אפשר להכין גם בלי השמנת החמוצה

  18. ספי ב- 15 באוקטובר 2016 בשעה 7:01

    הי רות
    בכל ניסיון שעשיתי, עם כל עוגה בחושה, העוגה מתבקעת לי באמצע ופני העוגה אינם אחידים. יש ״שבר סורי אפריקאי״ על העוגה
    למה זה ואיך נפטרים מזה? אני רוצה עוגה ישרה כמו שלך (:

    • שמח במטבח ב- 15 באוקטובר 2016 בשעה 11:39

      האמת שהמתכון הזה מניב עוגה בלי שבר אבל אחד הטריקים שלי הוא שבסוף האפיה אני מעבירה סכין מסביב לדפנות התבנית ואז מחזירה לתנור הכבוי, שתצטנן ותצנח קצת. זה עובד פלאים

  19. ריבי ב- 17 באוקטובר 2016 בשעה 20:51

    נאפתה אתמול כקבלת פנים לילדה אחת שחזרה מלונדון. יצאה מצוינת והמתכון אומץ לאוסף המשפחתי. תודה!

  20. נועה ב- 20 באוקטובר 2016 בשעה 9:33

    אני מארחת בקרוב וחשבתי להכין את העוגה לקינוח ולקשטה בגנאש מוקצף.
    בשל כמות האנשים הגדולה חשבתי להשתמש בתבנית די גדולה.
    האם להכפיל את הכמויות כמו שהן? אולי רק פי 1.5?

    • שמח במטבח ב- 21 באוקטובר 2016 בשעה 8:46

      אין בעיה להכפיל כמויות. את יכולה גם להכין פי אחת וחצי אבל להכפיל את כמות הביצים כך שתצא עוגה קצת יותר גבוהה

  21. טליה ב- 22 בדצמבר 2016 בשעה 21:57

    אז בשביל פרווה במה את ממירה את השמנת חמוצה

    • שמח במטבח ב- 23 בדצמבר 2016 בשעה 19:16

      מוותרת על שמנת חמוצה ומוסיפה עוד ביצה או שתיים

  22. מאיה בן דור ב- 23 בדצמבר 2016 בשעה 14:43

    אפשר להכין את העוגה יום קודם להגשה?
    במידה וכן איפה לשמור?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 23 בדצמבר 2016 בשעה 19:14

      אין בעיה להכין יום לפני וגם יומיים לפני
      שומרים במקרר וכשעה לפני ההגשה להוציא

  23. לירז הוד ב- 26 בדצמבר 2016 בשעה 12:10

    שלום רות!!
    התוודעתי למדור שלך לאחרונה.בתור חובבת אפיה גדולה וגם אני נוטה להכין מתכונים בריאים יותר
    שעתאימו גם לאלו במשפחה שיש להם סוכרת.השאלה האם ניתן להמיר במתכון הזה לתחילף סוכר
    { כמו אבקת סוכרלוז} ? והאם ניתן להכין במקום קמח רגיל עם קמח מלא 70% או קמח כוסמין 70%?
    בתודה מראשףלירז.

    • שמח במטבח ב- 26 בדצמבר 2016 בשעה 14:00

      הי לירז ותודה
      ראשית, זה בלוג ולא מדור 🙂 האתר כולו שלי…
      לגבי מתכונים בריאים יותר – תמיד ניתן לעשות המרות לכמו סוכר ולקמחים מלאים יותר, אבל אם לא ציינתי זאת בבלוג סימן שלא ניסיתי בעצמי ולכן לא אוכל לתת המלצה מדוייקת. מה שכן, אוכל לומר לך שכשאני ממירה מקמח לבן לקמחים מלאים מסוגים אחרים אני תמיד מקפידה לא להמיר יותר מ 50 אחוז מכמות הקמח, אחרת המאפה יוצא דחוס ופחות טעים.
      חג שמח 🙂

  24. רעות ב- 31 בדצמבר 2016 בשעה 1:44

    היי רות,
    רציתי לשתף שעשיתי את העוגה הערב כהכנה לחגיגות יומולדת שנה לקטנה שלי בשבוע הבא והתקשתי ממש להפסיק ליישר את העוגה! ואו! ממש ממש ממש טעימה, הרגישה לי כמו סופלה משובח במסעדה יותר מעוגת יומולדת פשוטה. תודה על המתכון הכייפי הזה, בדיוק מה שהייתי צריכה היום. שבת שלום ?

    • שמח במטבח ב- 31 בדצמבר 2016 בשעה 7:03

      תודה רבה רעות והמון מזל טוב לקטנטונת שחוגגת יומולדת( וגם לאמא שלה) שתהיה לכן שנה נהדרת

  25. מעריצה שלך!!!! ב- 2 בינואר 2017 בשעה 0:43

    שאלה.
    איך העוגה יוצאת לך ישרה למעלה???
    לי זה תופח באפיה וזה יוצא ממש קמור או קעור (אני לא יודעת מה ההגדרה……..)
    את יודעת, ניראה כמו כיפה כזה ואם אני צריכה לקשט אניצריכה לחתוך ואז זה יוצא כזה גרוע שיותר עדיף להשאיר קעור או קמור……..(תחליטי לבד……..)
    אז מה את עושה???

    • שמח במטבח ב- 2 בינואר 2017 בשעה 9:35

      יש פה כמה טריקים
      קודם כל, המתכון – העוגה הזו יוצאת יחסית ישר . גם אם היא עולה ויש לה "בטן" כשהיא מצטננת רוב הבטן יורדת.
      מעבר לזה הטריק הכי טוב שלי הוא שכשהעוגה מסיימת את האפיה אני מוציאה אותה לרגע מהתנור, מעבירה סכין דקה מסביב לדפנות שלה ואז מחזירה אותה לתנור שתצטנן לה שם במשך 5-10 דקות. זה עוזר לעוגה להתיישר
      ואם כל זה לא עוזר – אני פשוט מיישרה אותה בעדינות עם סכין מסור כשהיא קרה (וכן.. גם לי לא תמיד יוצא ישר ככה, זה בהחלט מאתגר)

      • מעריצה שלך!!!! ב- 2 בינואר 2017 בשעה 11:26

        תודה רבה!!!!
        פשוט אני צריכה להכין השבוע………
        איפה את קונה את הסכין/מסור שלך??? הוא שבה את ליבי!!!!!!!!

        • שמח במטבח ב- 2 בינואר 2017 בשעה 19:35

          יש לכל מיני חברות, ניתן למצוא בחנויות המתמחות, בחנויות כלי בית וכמובן בחנויות שעוסקות רק בסכינים. אני מאוד אוהבת לעבוד עם הסכינים של ארקוסטיל ושל ארקוס. ישנו גם מותג בשם ברוקס של לובלינסקי שיש לו סכינים טובות.

  26. גלי ב- 27 בינואר 2017 בשעה 18:57

    היי הכנתי את העבודה יצאה מעולה קיבלתי גם עם גנאש וגם עם סוכריות אשמח לצלם לך

    • שמח במטבח ב- 27 בינואר 2017 בשעה 21:15

      תודה רבה גלי, אשמח לראות תמונה. מוזמנת לצרף בדף הפייסבוק של שמח במטבח או פה בתגובה או למייל happykitchen972@gmail.com

  27. רונית ב- 13 במרץ 2017 בשעה 6:54

    הכנתי, קל להכנה, אבל בתנור לא התבשל הביפנימו. גם אחרי 40 ד' כשמחדירים סכין היא יוצאת רטובה מאוד. הנמכתי ל160 לאפיה ממושכת יותר, לא עזר. בסוף התחיל להשרף מלמעלה אז הסתפקתי בכך שבפנים רך.

    • שמח במטבח ב- 13 במרץ 2017 בשעה 22:34

      הי רונית
      שימי לב שכתוב במתכון שהעוגה לא יוצאת יבשה מבפנים ושבצינון היא מתייצבת. אמנם היא לא צריכה לצאת רטובה או נוזלית מבפנים אבל אחרי 40 דקות היא אמורה בהחלט להיות מוכנה ואולי אפילו קצת יותר מדי מוכנה.

  28. שירי ב- 29 במרץ 2017 בשעה 8:39

    בכמה להכפיל בשביל עוגה גדולה לגן? (עגולה 28 או מלבנית גדולה)

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2017 בשעה 8:58

      פי אחת וחצי
      את יכולה גם להכין את העוגה שנמצאת במתכון "בראוניז פארק היורה" היא מראש בכמות שמתאימה לתבנית מלבנית
      http://wp.me/p6jnLR-Qw

  29. תמר ב- 2 ביוני 2017 בשעה 10:53

    שלום רות
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבנית סיליקון של סיליקומארט. האם אין סיכוי שהעוגה תתפרק כשאנסה להפוך אותה? יש לך איזשהו טיפ?

    • שמח במטבח ב- 5 ביוני 2017 בשעה 13:24

      אל דאגה תמר. הכנתי את העוגה גם בתבניות של סילקומארט וברגע שהעוגה מתקררת ומתמצקת היא יוצאת מהתבנית בקלות. כמובן שצריך להוציא בעדינות ובלי "מעיכות"

  30. נוי ב- 21 ביוני 2017 בשעה 8:22

    היי רות! העוגה נשמעת נפלא ואני רוצה להכין אותה! אהבתי במיוחד את רעיון הקישוט עם העדשים!
    חשבתי להוסיף כקישוט גם תלתלי שוקולד (קטנטנים בצבע חום-לבן שקונים בחנויות המתמחות) כדי שיהיה יותר מרשים. האם להכניס אותם אז לאפייה ביחד עם העדשים או שהם יאבדו את צורתם? אני מפחדת שאחרת הם לא ייתפסו בעוגה.
    בנוסף, רציתי לדעת האם העוגה חייבת להיות במקרר?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2017 בשעה 8:43

      הי נוי ותודה 🙂
      את תלתלי השוקולד יהיה בעייתי להוסיף בשלב האפיה כיוון שהם יימסו לך בתנור. אפשר לשלב אותם בעוגה לאחר האפיה מעל ציפוי קליל של גנאש.
      לגבי הקרור – אני ממליצה לקרר במקרר ואז העוגה מאוד נימוחה. אבל אפשר גם להגיש כשהיא חמימה. במקרה כזה תאפי טיפה יותר, שהעוגה לא תהיה רטובה במרכז (הרטיבות הזו מתייצבת במקרר למרקם פאדג'י שממש כיף לזלול)

  31. דידי ב- 26 ביוני 2017 בשעה 14:37

    היי רות, נהנית מהמתכונים שלך ממש!
    מכינה את העוגה לגדול שלי ליומולדת בגן… אשמל למתכון לגנש שוקולד…
    תודה!!

    • שמח במטבח ב- 26 ביוני 2017 בשעה 15:57

      הי דידי
      שמחה מאוד לשמוע שאת נהנית מהמתכונים ומקווה שאמשיך להפתיע עם מתכונים שישמשו אותך
      לגבי הגנאש – מדובר בקרם שעשוי משוקולד ושמנת ביחסית שווים שאותם אני ממיסה יחד במיקרו. לעוגה בקוטר 24 ס"מ אני בדרך כלל מכינה גנאש מ 100 גר' שוקולד מריר ו 100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) שמנת מתוקה. פשוט מניחים יחד בקערה ומחממים במיקרו – בהתחלה דקה ולאחר מכן מערבבים ומחזירים לחימום של חצי דקה בכל פעם.

      • דידי ב- 26 ביוני 2017 בשעה 19:48

        תודה רבה!!! אגב כוכבי הפולנטה להיט ענק!!!
        ובנתיים עוד שאלה, אם אפשר להמיר את העוגה לתבנית מלבנית?

      • דידי ב- 26 ביוני 2017 בשעה 19:49

        תודה רבה!!! אגב כוכבי הפולנטה להיט ענק!!!
        ובנתיים עוד שאלה, אם אפשר להמיר את העוגה לתבנית מלבנית? חד פעמית.

      • עדי ב- 27 ביוני 2017 בשעה 18:07

        טוב עשיתי עוגה אחת ב24 ועוד שתיים באינגליש ויצרתי את הסיפרה חמש…
        משום מה לא הצלחתי להקציף את הגנאש (היה חם מידי?) אז שפכתי אותו מעל הגנש הכהה ששפכתי לפני כן והספיק להתקשות במקרר, מעל עשיתי קצפת עם קצת שאריות מהגנאש הקודם וקישטתי בעדשים.. יצא מעולה!!! ושוקולדי טעים ברמות!!! השמנת החמוצה נותנת קונטרה מעולה!!!
        הצלחה מסחררת!! תודה!!

        • שמח במטבח ב- 30 ביוני 2017 בשעה 14:37

          וואו, עדי, נשמע שיש פה ילד (או ילדה) בן 5 שזכה לעוגת יומולדת מהממת! שמחה מאוד שאהבת את העוגה. אשמח אם תשתפי תמונה בדף הפייסבוק של שמח במטבח, כי סיקרנת אותי לראות איך יצא.
          ולגבי הגנאש המוקצף – הוא צריך להתמצק במקרר ורק אז אפשר להקציף אותו. יכול להיות שבאמת לא היה מספיק קר

  32. גליה ב- 27 ביוני 2017 בשעה 9:05

    אין לי שמנת חמוצה כרגע במקרר… אפשר שמנת מתוקה במקום?

    • שמח במטבח ב- 30 ביוני 2017 בשעה 14:34

      פחות ממליצה כי הבלילה תהיה נוזלית

  33. מאיה ב- 3 ביולי 2017 בשעה 20:39

    היי

    האם ניתן לשים רק 200 גרם שוקולד ובמקום לצפות בקרם שוקולד ?

    תודה

    • שמח במטבח ב- 4 ביולי 2017 בשעה 8:24

      הי מאיה, לא הבנתי – האם כוונתך ל 200 גר' שוקולד בבלילת העוגה? אם כן – אז אפשר
      לגבי הציפוי – אשר לצפות בכל ציפוי שאת אוהבת. אני לא יודעת לאיזה קרם שוקולד התכוונת אבל אם מדובר בקרם שעשוי משוקולד ושמנת או שוקולד וחומר אחר אז אין בעיה

      • מאיה ב- 4 ביולי 2017 בשעה 11:13

        תודה רבה 🙂 ענית לי.

  34. עופר ב- 30 באוגוסט 2017 בשעה 21:07

    היי רות,
    דבר ראשון מאוד מפרגנים לך על הבלוג. תאמיני לי הרבה אורחים שלנו נהנו מתוצרי הבלוג ואנחנו מהמחמאות 🙂
    אם אנחנו רוצים לאפות את העוגה ללא העדשים בתבנית עגולה כלומר אפייה רציפה למשך כמה זמן את ממליצה לאפות?
    אנחנו עכשיו הימרנו על 22 דקות… ממתינים למחר לבדוק את התוצאות 🙂

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2017 בשעה 13:31

      הי עפר ותודה 🙂 חיממת את ליבי ואין משמח מלשמוע שאתם נהנים מהמתכונים ומהמחמאות.
      לגבי העוגה – זמן האפיה משתנה מתנור לתנור וגם תלוי בגודל התבנית. אם מדובר בתבניות אינגליש אז בין 15 ל 25 דקות. אם מדובר בתבנית עגולה בקוטר 22, נראה לי שבין 20 ל 30 דקות (תלוי בתנור…)
      ואם אתם חוששים, תשאירו את העוגה בתנור הכבוי עוד 5 דקות ואז היא תמשיך להתחמם בחום של עצמה אבל תישאר רכה מבפנים.
      חשוב מאוד לקרר את העוגה במקרר לפני ההגשה – ה ממצק את כל החלק המרכזי שלה וגורם לו להיות פאדג'י.

  35. נעמה ב- 4 בספטמבר 2017 בשעה 7:06

    היי, לגנאש מה הכמות שצריך של שוקולד מריר ושמנת מתוקה כדי לכסות את כל העוגה גם מהצדדים?

    • שמח במטבח ב- 4 בספטמבר 2017 בשעה 7:09

      הי נעמה – 150 גר' שוקולד מריר ו 150 גר' שמנת מתוקה יספיקו לציפוי. אם את רוצה ציפוי יותר עבה אפשר גם הגדיל כמות ל 200 גר'

  36. תמר ב- 27 בדצמבר 2017 בשעה 7:47

    האם העוגה טובה בהקפאה?

    • שמח במטבח ב- 27 בדצמבר 2017 בשעה 8:48

      אני פחות אוהבת להקפיא עוגות שוקולד ולהפשיר, למרות שעקרונית זה אפשרי.

  37. דורית ב- 9 במרץ 2018 בשעה 12:06

    העוגה נראית מצוין! אם אני רוצה להכין אותה כעוגת קומותיים (להכין שתי עוגות ולחתוך אחת לעיגול קטן יותר, את חושבת שהעוגה המצוננת חזקה מספיק להחזיק עוד אחת קטנה עליה?

  38. רות קליין ב- 21 ביוני 2018 בשעה 7:14

    היי, אפשר להחליף את הקמת בקמח כרגיל ללא גלוטן? אם כן, צריך לשנות או להוסיף עוד משהו למתכון?

    • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2018 בשעה 20:08

      למיטב ידיעתי ההמרה של קמח כרגיל היא באותה מידה של קמח רגל. לא ניסיתי להכין עם הקמח הזה אבל מהכרותי עם העוגה לא צריכה להיות בעיה.

  39. נוי ב- 28 ביוני 2018 בשעה 16:55

    היי רות, עשיתי את העוגה ליום הולדת של חבר שלי שנה שעברה והיא הייתה הצלחה גדולה!
    אני רוצה לעשות אותה גם השנה, אבל יתאפשר לי לעשות אותה שלושה ימים לפני יום הולדת עצמו כך שאצטרך לשמור אותה בזמן הזה.
    כמה זמן אפשר לשמור את העוגה? וכמה זמן אם עשיתי לה גאנש מעל?

    • שמח במטבח ב- 1 ביולי 2018 בשעה 9:34

      הי נוי
      העוגה הזו נשמרת מצויין גם שבוע במקרר אז אין בעיה להכין מראש. לגבי הגנאש – אפשר להכין באותו היום שבו את מכינה את העוגה ואפשר לפני ההגשה. מה שנוח לך

השאר תגובה