עוגת שוקולד מהירה ומדהימה
שנים היה לי מתכון קבוע של עוגת שוקולד. כזה שאני מכינה בעינים עצומות, שתמיד מצליח ושכולם אוהבים (גדולים וקטנים).
ואז, ביום שישי אחד, נזכרתי ברגע האחרון שלא הכנתי עוגה לארוחת הערב המשפחתית. פתחתי את המקרר והמזווה ומצאתי את החומרים לעוגת השוקולד הקבועה שלי, אלא שלא היו לי מספיק ביצים. מה עושים??? החלטתי לאלתר עוגת שוקולד והוספתי מיכל שמנת חמוצה לבלילה. ובשביל שלילדים יהיה שמח קישטתי את העוגה בעדשים צבעוניות שנאפו יחד עם העוגה.
בסיום ארוחת שישי חתכנו מהעוגה ו… לא הפסקנו להתלהב, גדולים וקטנים כאחד. היא יצאה פשוט מושלמת! שוקולדית, נימוחה, מוצקה ופשוט טעימה. ובקיצור – עוגת שוקולד מהירה ומדהימה !
מאז הספקתי להכין את העוגה הזו שוב ושוב. המתכון הוכיח את עצמו כלהיט ובכל פעם מחדש. העוגה יוצאת בדיוק כמו שרציתי ונעלמת מהר מאוד מהתבנית. והיא גם מעולה כעוגת שוקולד חמה המוגשת במנות אישיות.
אז כמובן שלא אשמור מתכון כל כך מוצלח לעצמי ואני משתפת אתכם בשמחה.
בהמשך הפוסט תוכלו גם לראות רעיונות וגיוונים לעוגה שיהפכו אותה מבחושה רגילה לעוגה חגיגית יותר
החומרים לשתי תבניות אינגליש חד פעמיות או לתבנית עגולה 24 ס"מ או לכ- 8 מנות אישיות:
200 גר' חמאה (ניתן להחליף ב 3/4 כוס שמן או במחמאה או נטורינה או שמן קוקוס)
250 גר' שוקולד מריר מחולק לקוביות
כוס סוכר לבן
3 ביצים (לעוגה גבוהה יותר ניתן להכין עם 4 ביצים)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה [לגירסת פרווה שימו מעדן סויה או תחליפו בעוד 2 ביצים]
1 כוס קמח
מעט מלח
כפית תמצית וניל
לקישוט: עדשים צבעוניות [לא חובה כמובן].
ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו.
בקערה גדולה ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים אחד אחרי השני לפי הסדר הבא: סוכר, שמנת, ביצים, מלח ותמצית וניל. אחרי כל הוספה מערבבים עד שכל התערובת חלקה (מומלץ לערבב עם מטרפה).
מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים (ולמי ששאל, לא, אין צורך באבקת אפיה).
יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות ומכניסים לתנור ללא הסוכריות.
לאחר 10 דקות (בתבניות אינגליש) או 15 דקות (בתבנית עגולה) מוציאים את התבניות, מפזרים את העדשים על פני העוגה ומחזירים לאפיה של 10 דקות נוספות (סה"כ 20 דקות באינגליש קייק ו- 25-30 דקות בתבנית עגולה). העוגה יוצאת קצת רטובה אבל יציבה.
חשוב לצנן את העוגה לפני ההגשה כי אז היא מתייצבת ומתקבל באמצע מרקם קרמי שאי אפשר להפסיק לזלול ממנו.
**אם מכינים במנות אישיות זמן האפיה יהיה כ- 10 דקות ואת הסוכריות יש לשים אחרי כ- 5 דקות של אפיה (אחרת הן עלולות לשקוע בבלילה).
**כמובן שקישוט הסוכריות אינו חובה ואפשר לוותר עליו ולהגיש את העוגה כמו שהיא או לקשט בכל קישוט אחר שתרצו כגון גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מומס עם 100 מ"ל שמנת מתוקה), אבקת קקאו, אבקת סוכר, קישוטים מוכנים ובקיצור – כל קישוט שתבחרו.
רוצים עוגה במראה יותר "מפונפן"? אין בעיה – אפיה בתבנית עם צורה מיוחדת עושה כבר חצי מהעבודה. כאן למשל אפיתי את העוגה בתבנית של סילקומארט, לאחר שהתקררה ציפיתי בגנאש שוקולד וקישטתי את השביל שנוצר עקב צורת התבנית בפצפוצי קראנץ.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.
קשה לקרוא הפוסט- המודעות עולות עליו
תודה לי. אבדוק הנושא, אולם אצלי במחשב ובנייד לא עולות מודעות על הפוסט.
אין כמו מתכון קל ומוצלח לרגע האחרון 🙂
ואם יש בו שוקולד – עוד יותר טוב!
תודה יקירה. לפעמים זה כל מה שצריך 🙂
היי! העוגה נראית מעולה, תנוסה בקרוב.
רציתי לשאול – אני רוצה לעשות אותה כעוגת יומולדת שתי קומות, עם גנאש וקישוטים כמובן.
לדעתך ניתן יהיה לקחת אותה לפיקניק (יהיה סביב 25-26 מעלות בחוץ) או שהציפוי עם הקישוטים (סוכריות ודף אכיל) יהרסו אחרי שתעמוד שעתיים-שלוש בחוץ? יש אפשרות להכניס לצידנית עם קרח מתחת, אך לא בטוחה כמה הקור ישמר.
תודה!
הי מעיין
העוגה הזו פחות מתאימה לפיקניק כיוון שהיא מיועדת שיאכלו אותה קרה (בטמפרטורת החדר היא יוצאת רכב).
מציעה לך להכין את העוגה מהמתכון של עוגת השכבות עם הקצפת והפטל. היא עוגה מעולה שתחזיק גם בפיקניק
תודה רבה:-)
מדובר בשמנת חמוצה של כמה אחוזי שומן?
אני השתמשתי ב 15% אבל אין בעיה להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן שונים (9% או 30%) לפי הטעם והדיאטה. לא ממליצה על פחות מ 9%
האם יש אופציה להכינה כפרווה? ואם כן איך?
בתודה מראש
בהחלט:
חמאה – מרגרינה/נטורינה/שמן קוקוס
שמנת חמוצה – מוותרים ומוסיפים לתערובת עוד 2 ביצים או שמשתמשים בחצי כוס שמנת צמחית ומוסיפים עוד 2 כפות קמח.
הייי
אין אבקת אפייה???
אכן אין. במתכון הזה אין צורך במתפיחים למיניהם.
תודה רבה על מתכון מעולה !! העוגה טעימה מאוד !!
הכנתי אותה בגרסת פרווה והמרתי את החמאה בשמן ואת השמנת החמוצה בשמנת פרווה של השף הלבן (באותה כמות) שפכתי עליה גנאש שוקלד שהכנתי משוקולד מריר + שמנת פרווה של השף הלבן.
יצאה טעימה מאוד !!
מומלצת …..
תודה.
ניאממממ… נשמע מעולה.
תודה רבה 🙂
היי,
מה קוטר לתבנית עגולה? 26 מספיק טוב?
מכנסים את כל החומרים לקערה של השוקולד והחמאה ומערבבים עם מטרפה ביד או שאפשר במיקסר?
תודה ?
26 יצא לך קצת נמוך, אבל עדיין ייצוגית
תודה רות 🙂
תוכלי בבקשה להשיב אם אפשר לערבל במיקסר או שעדיף עם מטרפה ביד?
הי דנה, כפי שכתוב במתכון, אפשר להכין גם בלי מיקסר
היי, תודה על המתכון!
אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט ביו 1.5 אחוז??
הי הילה
אין בעיה להמיר
רות שלום
אפיתי את העוגה שלך בערב חג האחרון
לא היה לי שמנת חמוצה לפי התגובות ראיתי שניתן להמיר אז החלפתי בגיל
לא היה לי מספיק חמאה אז חצי מהכמות החלפתי בשמן לפי היחס שכתבת
ויצא לי פשוט עוגה וואוו , ממש ממש טעימה
תודה לך
הי חנה, כיף לשמוע שהעוגה יוצאת מוצלחת גם עם גיוונים. תודה ששיתפת בתגובה וחג שמח 🙂
רציתי בבקשה לדעת כמה סוכר לשים?
זה כתוב במתכון ברשימת הרכיבים – כוס סוכר
למה אין אופציה להדפסת המתכון או שיש ואני לא מוצאת??
הי כלנית,
כרגע אין פורמט מוכן להדפסה. פשוט מסמנים את החלק שרוצים להדפיס ומדפיסים.
שלום, בכל פעם שאני מכינה עוגת שוקולד היא יוצאת לי נורא נמוכה, אני מכינה עם אותו המתכון מלמד חצי כמות חמאה ושוקולד, האם זה קריטי? או מכיוון שהתבנית שלי בגודל 26 קוטר..
הי נדיה
בוודאי שזה קריטי אם את מורידה חצי מכמות השוקולד והחמאה. המתכון לא כולל הרבה רכיבים…
בנוסף, המתכון הוא לעוגה בקוטר 24 ולכן גם הכנה בתבנית 26 גורמת לכך שהעוגה תהיה נמוכה.
אם את מעוניינת בעוגה גבוהה תכיני לפי המתכון במדוייק ותוסיפי כפית אבקת אפיה לקמח.
תודה!
אכלתי את העוגה אצל גיסתי והיא הייתה פשוט מ ד ה י מ ה! היא הפנתה אותי לבלוג שלך אז מקווה לנסות בעצמי בקרוב!
תודה רבה סוניה יקרה 🙂
היי רות.
יש לי שאלה.
אפשר לאפות את העוגות הללו בתבנית VORTEX של SILICOMART?
ואם כן, האם יש צורך בטבעת ביטחון והאם להניח על תבנית התנור או על הרשת?
תודה מראש!
אין בעיה לאפות בתבניות של סילקומארט, הן מתאימות גם לאפיה, ואינן מצריכות טבעת. מומלץ להניח אותן על תבנית ולא ישר על הרשת כיוון שהתערובת של העוגה די רכה
תודה על המתכון.
שתי תהיות….
1. הכנתי עם שמן, כי לא הייתה ברשותי חמאה ויצא טיפה מאכזב אני מניחה שעם חמאה הטעם יותר שוקולדי???
2. הוספתי את העדשים אחרי זמן אפיה מומלץ במתכון, והן לא נתפסו לי בעוגה. להכניס אותם בהתחלהז?
הי לירית
מצטערת לשמוע שיצא קצת מאכזב עם שמן, אבל… זו לא עוגה שמיועדת להכנה עם שמן (זה משנה לגמרי את המרקם) ולכן גם לא כתובה האופציה הזו במתכון.
החמאה, אגב, לא משפיעה על הטעם השוקולדי אלא על המרקם הסופי של העוגה.
לגבי העדשים – צריך להוסיף אותן כ 5 דקות לאחר האפיה. בסוף האפיה הן לא נצמדות לעוגה כי היא כבר מוכנה (זה גם מפורט בהוראות ההכנה).
תודה על התגובה, רק דבר אחד קטן… שימי לב שבמתכון רשום שניתן להחליף בשמן
ואת העדשים רשום להוסיף אחרי רבע שעה ול 5 דקות..
חבל שזה לא מדוייק…
לגבי השמן אני אעבור שוב על המתכון. לגבי העדשים – אם רשמתי אחרי רבע שעה סימן שעשיתי זאת (העוגה בתבנית האינגליש הוכנה בדיוק לפי המתכון ומייד אחריה פרסמתי את המתכון)
היי רות,
האם ניתן להקפיא את העוגה ללילה? אני רוצה לקחת אותה בבוקר לפיקניק וכך היא תפשיר לקראת הארוחה
אפשר להקפיא אבל תדאגי להוציא מספיק מראש שלא תהיה קפואה בטירוף
אפשרות אחרת היא לקרר ולשים בתיק קור עם קרחונים
אחלה מתכון יצא מעולה
תודה רבה שלי 🙂
היי רות, אם אין לי טורבו בתנור, ניתן פשוט על 180 מעלות רגיל?
בוודאי
אפשר להמיר את השמנת בגבינה לבנה? אין לי שמנת חמוצה…
פחות מומלץ. אפשר להכין גם בלי השמנת החמוצה
אפשר לשים שמנת מתוקה ??? וכמה בכמות?
לא ממליצה להשתמש בשמנת מתוקה במקום בשמנת החמוצה
הי רות
בכל ניסיון שעשיתי, עם כל עוגה בחושה, העוגה מתבקעת לי באמצע ופני העוגה אינם אחידים. יש ״שבר סורי אפריקאי״ על העוגה
למה זה ואיך נפטרים מזה? אני רוצה עוגה ישרה כמו שלך (:
האמת שהמתכון הזה מניב עוגה בלי שבר אבל אחד הטריקים שלי הוא שבסוף האפיה אני מעבירה סכין מסביב לדפנות התבנית ואז מחזירה לתנור הכבוי, שתצטנן ותצנח קצת. זה עובד פלאים
נאפתה אתמול כקבלת פנים לילדה אחת שחזרה מלונדון. יצאה מצוינת והמתכון אומץ לאוסף המשפחתי. תודה!
שמחה לשמוע ?
אני מארחת בקרוב וחשבתי להכין את העוגה לקינוח ולקשטה בגנאש מוקצף.
בשל כמות האנשים הגדולה חשבתי להשתמש בתבנית די גדולה.
האם להכפיל את הכמויות כמו שהן? אולי רק פי 1.5?
אין בעיה להכפיל כמויות. את יכולה גם להכין פי אחת וחצי אבל להכפיל את כמות הביצים כך שתצא עוגה קצת יותר גבוהה
אז בשביל פרווה במה את ממירה את השמנת חמוצה
מוותרת על שמנת חמוצה ומוסיפה עוד ביצה או שתיים
אפשר להכין את העוגה יום קודם להגשה?
במידה וכן איפה לשמור?
תודה!
אין בעיה להכין יום לפני וגם יומיים לפני
שומרים במקרר וכשעה לפני ההגשה להוציא
שלום רות!!
התוודעתי למדור שלך לאחרונה.בתור חובבת אפיה גדולה וגם אני נוטה להכין מתכונים בריאים יותר
שעתאימו גם לאלו במשפחה שיש להם סוכרת.השאלה האם ניתן להמיר במתכון הזה לתחילף סוכר
{ כמו אבקת סוכרלוז} ? והאם ניתן להכין במקום קמח רגיל עם קמח מלא 70% או קמח כוסמין 70%?
בתודה מראשףלירז.
הי לירז ותודה
ראשית, זה בלוג ולא מדור 🙂 האתר כולו שלי…
לגבי מתכונים בריאים יותר – תמיד ניתן לעשות המרות לכמו סוכר ולקמחים מלאים יותר, אבל אם לא ציינתי זאת בבלוג סימן שלא ניסיתי בעצמי ולכן לא אוכל לתת המלצה מדוייקת. מה שכן, אוכל לומר לך שכשאני ממירה מקמח לבן לקמחים מלאים מסוגים אחרים אני תמיד מקפידה לא להמיר יותר מ 50 אחוז מכמות הקמח, אחרת המאפה יוצא דחוס ופחות טעים.
חג שמח 🙂
היי רות,
רציתי לשתף שעשיתי את העוגה הערב כהכנה לחגיגות יומולדת שנה לקטנה שלי בשבוע הבא והתקשתי ממש להפסיק ליישר את העוגה! ואו! ממש ממש ממש טעימה, הרגישה לי כמו סופלה משובח במסעדה יותר מעוגת יומולדת פשוטה. תודה על המתכון הכייפי הזה, בדיוק מה שהייתי צריכה היום. שבת שלום ?
תודה רבה רעות והמון מזל טוב לקטנטונת שחוגגת יומולדת( וגם לאמא שלה) שתהיה לכן שנה נהדרת
שאלה.
איך העוגה יוצאת לך ישרה למעלה???
לי זה תופח באפיה וזה יוצא ממש קמור או קעור (אני לא יודעת מה ההגדרה……..)
את יודעת, ניראה כמו כיפה כזה ואם אני צריכה לקשט אניצריכה לחתוך ואז זה יוצא כזה גרוע שיותר עדיף להשאיר קעור או קמור……..(תחליטי לבד……..)
אז מה את עושה???
יש פה כמה טריקים
קודם כל, המתכון – העוגה הזו יוצאת יחסית ישר . גם אם היא עולה ויש לה "בטן" כשהיא מצטננת רוב הבטן יורדת.
מעבר לזה הטריק הכי טוב שלי הוא שכשהעוגה מסיימת את האפיה אני מוציאה אותה לרגע מהתנור, מעבירה סכין דקה מסביב לדפנות שלה ואז מחזירה אותה לתנור שתצטנן לה שם במשך 5-10 דקות. זה עוזר לעוגה להתיישר
ואם כל זה לא עוזר – אני פשוט מיישרה אותה בעדינות עם סכין מסור כשהיא קרה (וכן.. גם לי לא תמיד יוצא ישר ככה, זה בהחלט מאתגר)
תודה רבה!!!!
פשוט אני צריכה להכין השבוע………
איפה את קונה את הסכין/מסור שלך??? הוא שבה את ליבי!!!!!!!!
יש לכל מיני חברות, ניתן למצוא בחנויות המתמחות, בחנויות כלי בית וכמובן בחנויות שעוסקות רק בסכינים. אני מאוד אוהבת לעבוד עם הסכינים של ארקוסטיל ושל ארקוס. ישנו גם מותג בשם ברוקס של לובלינסקי שיש לו סכינים טובות.
היי הכנתי את העבודה יצאה מעולה קיבלתי גם עם גנאש וגם עם סוכריות אשמח לצלם לך
תודה רבה גלי, אשמח לראות תמונה. מוזמנת לצרף בדף הפייסבוק של שמח במטבח או פה בתגובה או למייל happykitchen972@gmail.com
הכנתי, קל להכנה, אבל בתנור לא התבשל הביפנימו. גם אחרי 40 ד' כשמחדירים סכין היא יוצאת רטובה מאוד. הנמכתי ל160 לאפיה ממושכת יותר, לא עזר. בסוף התחיל להשרף מלמעלה אז הסתפקתי בכך שבפנים רך.
הי רונית
שימי לב שכתוב במתכון שהעוגה לא יוצאת יבשה מבפנים ושבצינון היא מתייצבת. אמנם היא לא צריכה לצאת רטובה או נוזלית מבפנים אבל אחרי 40 דקות היא אמורה בהחלט להיות מוכנה ואולי אפילו קצת יותר מדי מוכנה.
בכמה להכפיל בשביל עוגה גדולה לגן? (עגולה 28 או מלבנית גדולה)
פי אחת וחצי
את יכולה גם להכין את העוגה שנמצאת במתכון "בראוניז פארק היורה" היא מראש בכמות שמתאימה לתבנית מלבנית
http://wp.me/p6jnLR-Qw
שלום רות
אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבנית סיליקון של סיליקומארט. האם אין סיכוי שהעוגה תתפרק כשאנסה להפוך אותה? יש לך איזשהו טיפ?
אל דאגה תמר. הכנתי את העוגה גם בתבניות של סילקומארט וברגע שהעוגה מתקררת ומתמצקת היא יוצאת מהתבנית בקלות. כמובן שצריך להוציא בעדינות ובלי "מעיכות"
היי רות! העוגה נשמעת נפלא ואני רוצה להכין אותה! אהבתי במיוחד את רעיון הקישוט עם העדשים!
חשבתי להוסיף כקישוט גם תלתלי שוקולד (קטנטנים בצבע חום-לבן שקונים בחנויות המתמחות) כדי שיהיה יותר מרשים. האם להכניס אותם אז לאפייה ביחד עם העדשים או שהם יאבדו את צורתם? אני מפחדת שאחרת הם לא ייתפסו בעוגה.
בנוסף, רציתי לדעת האם העוגה חייבת להיות במקרר?
תודה רבה!
הי נוי ותודה 🙂
את תלתלי השוקולד יהיה בעייתי להוסיף בשלב האפיה כיוון שהם יימסו לך בתנור. אפשר לשלב אותם בעוגה לאחר האפיה מעל ציפוי קליל של גנאש.
לגבי הקרור – אני ממליצה לקרר במקרר ואז העוגה מאוד נימוחה. אבל אפשר גם להגיש כשהיא חמימה. במקרה כזה תאפי טיפה יותר, שהעוגה לא תהיה רטובה במרכז (הרטיבות הזו מתייצבת במקרר למרקם פאדג'י שממש כיף לזלול)
היי רות, נהנית מהמתכונים שלך ממש!
מכינה את העוגה לגדול שלי ליומולדת בגן… אשמל למתכון לגנש שוקולד…
תודה!!
הי דידי
שמחה מאוד לשמוע שאת נהנית מהמתכונים ומקווה שאמשיך להפתיע עם מתכונים שישמשו אותך
לגבי הגנאש – מדובר בקרם שעשוי משוקולד ושמנת ביחסית שווים שאותם אני ממיסה יחד במיקרו. לעוגה בקוטר 24 ס"מ אני בדרך כלל מכינה גנאש מ 100 גר' שוקולד מריר ו 100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) שמנת מתוקה. פשוט מניחים יחד בקערה ומחממים במיקרו – בהתחלה דקה ולאחר מכן מערבבים ומחזירים לחימום של חצי דקה בכל פעם.
תודה רבה!!! אגב כוכבי הפולנטה להיט ענק!!!
ובנתיים עוד שאלה, אם אפשר להמיר את העוגה לתבנית מלבנית?
תודה רבה!!! אגב כוכבי הפולנטה להיט ענק!!!
ובנתיים עוד שאלה, אם אפשר להמיר את העוגה לתבנית מלבנית? חד פעמית.
טוב עשיתי עוגה אחת ב24 ועוד שתיים באינגליש ויצרתי את הסיפרה חמש…
משום מה לא הצלחתי להקציף את הגנאש (היה חם מידי?) אז שפכתי אותו מעל הגנש הכהה ששפכתי לפני כן והספיק להתקשות במקרר, מעל עשיתי קצפת עם קצת שאריות מהגנאש הקודם וקישטתי בעדשים.. יצא מעולה!!! ושוקולדי טעים ברמות!!! השמנת החמוצה נותנת קונטרה מעולה!!!
הצלחה מסחררת!! תודה!!
וואו, עדי, נשמע שיש פה ילד (או ילדה) בן 5 שזכה לעוגת יומולדת מהממת! שמחה מאוד שאהבת את העוגה. אשמח אם תשתפי תמונה בדף הפייסבוק של שמח במטבח, כי סיקרנת אותי לראות איך יצא.
ולגבי הגנאש המוקצף – הוא צריך להתמצק במקרר ורק אז אפשר להקציף אותו. יכול להיות שבאמת לא היה מספיק קר
אין לי שמנת חמוצה כרגע במקרר… אפשר שמנת מתוקה במקום?
פחות ממליצה כי הבלילה תהיה נוזלית
היי
האם ניתן לשים רק 200 גרם שוקולד ובמקום לצפות בקרם שוקולד ?
תודה
הי מאיה, לא הבנתי – האם כוונתך ל 200 גר' שוקולד בבלילת העוגה? אם כן – אז אפשר
לגבי הציפוי – אשר לצפות בכל ציפוי שאת אוהבת. אני לא יודעת לאיזה קרם שוקולד התכוונת אבל אם מדובר בקרם שעשוי משוקולד ושמנת או שוקולד וחומר אחר אז אין בעיה
תודה רבה 🙂 ענית לי.
היי רות,
דבר ראשון מאוד מפרגנים לך על הבלוג. תאמיני לי הרבה אורחים שלנו נהנו מתוצרי הבלוג ואנחנו מהמחמאות 🙂
אם אנחנו רוצים לאפות את העוגה ללא העדשים בתבנית עגולה כלומר אפייה רציפה למשך כמה זמן את ממליצה לאפות?
אנחנו עכשיו הימרנו על 22 דקות… ממתינים למחר לבדוק את התוצאות 🙂
הי עפר ותודה 🙂 חיממת את ליבי ואין משמח מלשמוע שאתם נהנים מהמתכונים ומהמחמאות.
לגבי העוגה – זמן האפיה משתנה מתנור לתנור וגם תלוי בגודל התבנית. אם מדובר בתבניות אינגליש אז בין 15 ל 25 דקות. אם מדובר בתבנית עגולה בקוטר 22, נראה לי שבין 20 ל 30 דקות (תלוי בתנור…)
ואם אתם חוששים, תשאירו את העוגה בתנור הכבוי עוד 5 דקות ואז היא תמשיך להתחמם בחום של עצמה אבל תישאר רכה מבפנים.
חשוב מאוד לקרר את העוגה במקרר לפני ההגשה – ה ממצק את כל החלק המרכזי שלה וגורם לו להיות פאדג'י.
היי, לגנאש מה הכמות שצריך של שוקולד מריר ושמנת מתוקה כדי לכסות את כל העוגה גם מהצדדים?
הי נעמה – 150 גר' שוקולד מריר ו 150 גר' שמנת מתוקה יספיקו לציפוי. אם את רוצה ציפוי יותר עבה אפשר גם הגדיל כמות ל 200 גר'
האם העוגה טובה בהקפאה?
אני פחות אוהבת להקפיא עוגות שוקולד ולהפשיר, למרות שעקרונית זה אפשרי.
העוגה נראית מצוין! אם אני רוצה להכין אותה כעוגת קומותיים (להכין שתי עוגות ולחתוך אחת לעיגול קטן יותר, את חושבת שהעוגה המצוננת חזקה מספיק להחזיק עוד אחת קטנה עליה?
היי, אפשר להחליף את הקמת בקמח כרגיל ללא גלוטן? אם כן, צריך לשנות או להוסיף עוד משהו למתכון?
למיטב ידיעתי ההמרה של קמח כרגיל היא באותה מידה של קמח רגל. לא ניסיתי להכין עם הקמח הזה אבל מהכרותי עם העוגה לא צריכה להיות בעיה.
היי רות, עשיתי את העוגה ליום הולדת של חבר שלי שנה שעברה והיא הייתה הצלחה גדולה!
אני רוצה לעשות אותה גם השנה, אבל יתאפשר לי לעשות אותה שלושה ימים לפני יום הולדת עצמו כך שאצטרך לשמור אותה בזמן הזה.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה? וכמה זמן אם עשיתי לה גאנש מעל?
הי נוי
העוגה הזו נשמרת מצויין גם שבוע במקרר אז אין בעיה להכין מראש. לגבי הגנאש – אפשר להכין באותו היום שבו את מכינה את העוגה ואפשר לפני ההגשה. מה שנוח לך
קודם כל תודה על המתכון המושלם.כאחת ששונאת מטבח וגרועה באפיה יצא לי אחת העוגות המעולות והמטריפות שאי פעם טעמתי.
למען ההגינות אין לי מושג אם כך הייתה אמורה לצאת אבל אילתרתי בשינויי שני מצרכים.הראדון שמן במקום חמאה.ושמנת חהקצפה במקום חמוצה.העוגה יצאה כולה שוקולדים.רטובה ונימוחה בפה.אולי לא מה שהיה צריך אבל יצא טוב מאד.כמו עוגה חמה ורטובה מאד שמה שצריך עליה זה רק כדור שוקולד.
שוב תודה
כל הכבוד על האילתורים. זה מה שכיף בעוגה, שהיא די "זורמת" עם שינויים. אבל אני כן מציעה לך להכין פעם הבאה עם חמאה – הכל יוצא יותר טעים עם חמאה 🙂
שלום לך!
אפשר לשים חתיכות שוקולד מריר בעיסה כדי שנפגוש אותם באכילה?
כיצד נכון לעשות זאת?
תודה רבה!
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס אבל בעוגה הזו זה מיותר. יש בה לא מעט שוקולד וכל הכיף בה הוא שהיא נימוחה ושוקולדית
היי רות,
אני רוצה להכין את העוגה לבן השלוש שלי ליום הולדת.
הוא אוהב את השילוב של שוקולד וקצפת (כמובן..)- אז תהיתי אם אפשר להכין את העוגה ולפרוס אותה באמצע למילוי קצפת, וגם מבחוץ כמובן. או שאולי עדיף לבחור בעוגה אחרת בשביל זה, שהיא יותר טורט אולי? לא יודעת..
מעל רציתי לצייר לו דמות כלשהי באמצעות זילופים.
האם העוגה תהיה טובה לזה לדעתך?
תודה!
אפרת
הי לך
העוגה פחות מתאימה לפריסה מהאמצע כיוון שהאמצע שלה רך יחסית. אבל את יכולה לחלק את התערובת לשתי תבניות ואז להרכיב כעוגת שכבות.
אפשרות אחרת – להכין את העוגה מהמתכון לעוגת שכבות עם פטל (ראי בקטגוריית עוגות) היא מעולה כעוגת שכבות ואין בעיה לחצות אותה אחרי שמצטננת (למרות שאני מעדיפה להכין בכמה תבניות)
ואין בעיה לצייר עליה.
תודה על התשובה!
אז יש לי שאלה קצת מצחיקה. מה בערך ההבדל בטעם בין עוגת השוקולד הזו לבין הבסיס של העוגה עם שכבות הפטל שהמלצת עליה? וגם לבין עוגת הטורט שפרסמת, עם הריבת חלב והמוס שוקולד? (אני מתכוונת רק לטעם של עוגת הבסיס). מתלבטת איזו להכין משלושתן… האם הטורט פונה יותר לטעם של מבוגרים מאשר השתיים האחרות?
נתקעתי בלי תמצית וניל ???????? זה הכרחי? יש משהו אחר שאני יכולה להוסיף במקום? יש לי תמצית רום
אין בעיה גם בלי הוניל. אם את רוצה את יכולה להוסיף רום (אמיתי, לא הדבר האדום הזה שיש בסופר) אבל אפשר גם בלי שום תוספת. זה יצא טעים בכל מקרה
הכנתי אתמול את העוגה.
גרפה המון מחמאות…
החלפתי בקמח כוסמין והוספתי קצת אבקת אפייה.
לאחר האפייה היא צונחת מאוד.
יצאה רכה ושוקולדית.. פשוט מושלמת!
אכן עוגה שיוצאת דחוסה. זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת בה 🙂 שמחה שגם את אהבת