עוגת יומולדת צבעונית וחגיגית

יום ההולדת השלישי של גוזלית תפס אותי בזמן קורונה ואתגר אותי אפילו יותר. החגיגות היו שונות ומצומצמות יחסית, אבל דבר אחד היה ברור לי והוא שלא אוותר על עוגת יומולדת אחת לפחות שתהיה מקורית ומיוחדת.

אז אחרי שיטוט וחיפוש מקורות השראה ברשת החלטתי להכין לה עוגת יומולדת חגיגית במראה צבעוני במיוחד עם "מריחות צבע" של קרם בכל הצבעים.וכמובן שאני לא שומרת סודות וטריקים לעצמי וככה במהלך ההכנה צילמתי לכם את הטריקים להכנת הקישוט ולבניית העוגה כדי שגם אתם תוכלו להכין עוגה חגיגית שכזו 🙂

עוגת יומולדת צבעונית וחגיגית

החומרים לעוגת יומולדת בקוטר 22 ס"מ:

לעוגת שוקולד אוורירית:

3 ביצים
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום מהסוג הכהה ודביק
כפית תמצית וניל
חצי מיכל / גביע (100 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט
1/4 כוס (50 גר') שמן (חמניות/קנולה וכו')
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו הולנדי (זה קקאו יותר איכותי)
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות אבקת אפיה
100 מ"ל מים רותחים

לקרם למילוי ולקישוט:

3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
צבעי מאכל לפי בחירה (הכמות ממש קטנה, לא להלחץ מהצבע)

עוגת יום הולדת צבעונית - אורך

ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מערבבים את הביצים, הוניל והסוכר ותוך כדי ערבול מוסיפים את השמן ולאחריו את השמנת החמוצה/ היוגורט.

לתערובת ה"רטובים" מוסיפים את הקקאו (עדיף לנפות אבל אם לא – שימו לב שאין בו גושים) ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפיה – שאותם מומלץ להוסיף בכמה מנות ולא בבת אחת.

לבסוף מוסיפים לאט ובזהירות בערבול איטי את המים הרותחים ומערבלים מעט עד שהתערובת אחידה (לא לערבל יותר מדי שלא תהיה עוגת חנק).

את העוגה אפשר לאפות בתבנית אחת ולאחר מכן לצנן היטב ולפרוס ל 2 או 3 שכבות ואפשר גם לחלק לכמה תבניות. אני לרוב אופה ב 2 תבניות אחת שליש כמות ואחת שני שליש ואז אני פורסת אותה ל 2. ככה מתקבלות 3 שכבות בלי שמסתבכים עם הפריסה.

אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. זמן האפיה משתנה בהתאם לכמות התבניות וגובה העוגות. אם אופים ב 3 תבניות העוגות ייאפו תוך כרבע שעה. אם אופים בתבנית אחת זמן האפיה יהיה כ 45 דקות. יש לבדוק את העוגות לפי "מבחן הקיסם".

הקרם למילוי ולציפוי:

מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.

מתחילים במילוי וציפוי העוגה – מורחים על כל שכבה קרם למילוי מרכיבים את העוגה לפי מספר השכבות הרצוי. אני בניתי את העוגה כעוגה עם 3 שכבות, אבל אין בעיה גם שיהיו 2 שכבות ואין בעיה גם שכבה אחת, אבל לטעמי עדיף שהיה לפחות מילוי אחד של קרם שיקליל את העוגה.

בשלב הבא מצפים את העוגה. ההמלצה שלי כדי לקבל ציפוי אחיד ובלי פירורים על הקרם היא לצפות בשני שלבים. בשלב הראשון מצפים בשכבה דקה את העוגה ומכניסים למקפיא (או אם אי אפשר – למקרר) שהציפוי יתגבש. ובשלב השני מצפים את העוגה פעם נוספת ואז שום פירור לא יצוץ על הקרם.

ועכשיו – לקישוט המיוחד לעוגת היומולדת 🙂

כפי שרואים בחרתי בדוגמה של מריחות צבע על גבי העוגה בשלל צבעים כדי שנקבל עוגת יומולדת חגיגית במיוחד. באופן מפתיע זה היה יותר קל ופשוט ממה שחשבתי וזה מצריך כמות קטנה יחסית של קרם עם צבע (לכל מי שלא מתלהב מצבעי מאכל).

מתוך הקרם שנשאר מחלקים את הקרם לכמה קערות וכל קערה צובעים בצבע אחד. הכי נוח לצבוע עם צבע מאכל בג'ל כדוגמת מג'יק קולור (לא ממליצה על הצבעים שנמכרים כיום בסופר כי הם נוזליים מדי). טיפה או שתיים יספיקו לצביעה. מערבבים עד שהצבע אחיד ועוברים לקישוט.

בעזרת מרית קטנה או סכין לוקחים כמות קטנה של צבע ומניחים על העוגה ולאחר מכן מורחים בתנועת משיכה את הצבע לאיזה כיוון שרוצים.

ככה צובעים את העוגה בכל הצבעים שנבחרו. אני השתדלתי שהמריחות יהיו לכיוונים שונים. אל תשכחו להשאיר מקום לכל הצבעים ולדאוג לרווחים בין הצבעים שלא יהיה צפוף מדי.

עוגת יום הולדת צבעונית

ככה העוגה נראית לאחר הקישוט. מודה שמאוד התלהבתי מהצבעוניות שנוצרה.

אם רוצים ניתן להוסיף עוד קישוטים לעוגה. במקרה זה קישטתי בבלונים, קשת וחג קרן שקניתי בנפרד (מודה שכישורי הפיסול שלי לוקים בחסר ולכן העדפתי לקנות).

עוגה צבעונית ליומולדת שמח

אני יכולה לספר מצידי שהגוזלים, וכמובן גוזלית, התלהבו מאוד מהעוגה ומהקישוטים שהעוגה נטרפה די מהר בקרב החוגגים 🙂

מחכה לראות את עוגות היומולדת שלכם, אז אל תתביישו ושתפו אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק.

עוגת יומולדת צבעונית וחגיגית

מצרכים:

לעוגת שוקולד

  • 3 ביצים - עדיף גודל לארג'
  • 200 גרם סוכר לבן כוס
  • 100 גרם סוכר חום כהה דביק חצי כוס
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שמנת חמוצה או יוגורט חצי מיכל
  • 1/4 כוס שמן
  • 30 גרם אבקת קקאו הולנדי 3 כפות
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 100 מ"ל מים רותחים

לציפוי ולמילוי

  • 750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 3 מיכלים קטנים
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
  • צבעי מאכל להכנת התערובות הצבעוניות

הוראות הכנה:

הכנת העוגה

  • בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מערבבים את הביצים, הוניל והסוכר ותוך כדי ערבול מוסיפים את השמן ולאחריו את השמנת החמוצה/ היוגורט.
  • מוסיפים את הקקאו ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפיה ב 3 סבבי הוספה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת.
  • מוסיפים לאט ובזהירות בערבול איטי את המים הרותחים ומערבלים מעט עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית או לתבניות (ניתן לאפות בתבנית אחת או לחלק לכמה תבניות) ואופים בחום 160 מעלות עד למבחן הקיסם. אם אופים בתבנית אחת זמן האפיה יהיה כ 45 דקות. אם מחלקים לכמה תבניות זמן האפיה יתקצר למינימום 15-20 דקות. ניתן לאפות כמה תבניות במקביל.

הכנת הקרם

  • מקציפים עם וו הקצפה את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
  • מחלקים חלק מהקרם לקערות קטנות וצובעים כל חלק בצבע אחר. לעוגה מספיקה כמות של 2-3 כפות קרם בכל קערה.

הרכבה ועיצוב

  • ממלאים את העוגה בקרם ומצפים אותה (ראו הסברים במתכון המורחב). רצוי להעביר למקרר או למקפיא לשעה לקרור והתייצבות אך לא חובה.
  • להכנת דוגמת הצבעים - בעזרת מרית קטנה מניחים מעט צבע על גבי העוגה ומורחים עם המרית את הצבע לכיוון הרצוי. מקשטים כך את העוגה כולה בכל הצבעים. רצוי למרוח את הצבעים לכיוונים שונים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏8 תגובות

  1. איילת ב- 26 בנובמבר 2020 בשעה 19:19

    מזל טוב לגוזלית עוגה מרהיבה ושמחה מאחלת לכם הרבה שמחות ❤️

  2. ניקול ב- 26 בנובמבר 2020 בשעה 20:35

    מזל טוב ליום ההולדת .
    עוגה מקסימה כל הכבוד על הרעיון
    שאלה: איפה אני קונה בלונים קטנים?

    • שמח במטבח ב- 29 בנובמבר 2020 בשעה 19:54

      הי ניקול
      את הקישוטים שעל העוגה הזמנתי מעלי אקספרס. הגיעו אחרי חודש וחצי אז שימי לב שתזמיני מראש ובזמן

  3. מירי ב- 26 בנובמבר 2020 בשעה 20:58

    העוגה מטריפה…
    את מוכשרת!!!
    ואמא ממש שווה!!

    בחנוכה יש לבן שלי יום הולדת.. שומרת לי את הלינק למתכון 🙂

    • שמח במטבח ב- 29 בנובמבר 2020 בשעה 19:53

      תודה רבה מירי. ואיזה קטע, גם הגוזל הבכור שלי חוגג כל שנה בחנוכה (נולד בחג) הכי שווה שיש

  4. שושי גולדמן ב- 28 בנובמבר 2020 בשעה 16:36

    המתכון קל וברור , אכין אותה .אשמח לדעת מנין התבניות .כבר תבנית שלישית שרכשתי הלכה למחזור בשל נזילה של תערובת בתחתית.

    • שמח במטבח ב- 29 בנובמבר 2020 בשעה 19:03

      רוב התבניות שלי הן של ארקוסטיל ושל סולתם. מאוד מרוצה מהאיכות שלהן. בהחלט מבינה את התסכול מתבנית שלא נאטמת טוב. זה מרגיז מאוד.
      אלה שבתמונה של לה קרוזה ולצערי הרשת סגרה את החנויות שלה בארץ.

השאר תגובה