עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי בראוניז – ברוקיז brookies

סוף סוף נגמר הסגר הנוכחי, ופתאום יכלתי לבלות את הבוקר בשקט ובשלווה. אז כמובן שהדבר הראשון שעשיתי היה לצלם לכם את הלהיט החדש אצלי במטבח –  עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי בראוניז . זה פשוט שילוב מדהים!!!
גם עוגיות שוקולד צ'יפס צ'ואיות ולזה עוד נוסף מילוי בראוניז שהופך את כל העוגיות הללו לחגיגת שחיתות ממכרת.

אז מאיפה הרעיון להכין עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי בראוניז – כמובן שמהרשת 🙂 בשיטוטי באינסטוש נתקלתי בעוגיות ששבו את עיני ומייד נכנסתי לראות במה מדובר.  ואז קלטתי שאלה עוגיות שוקולד צ'יפס שבתוכן מתחבא מילוי בראוניז. הייתי חייבת לנסות. וככה עם גוזלית על השיש הכנתי אותן בגירסה שלי. הן יצאו מדהימות. אז רק חיכיתי שייגמר הסגר ואוכל לצלם לכם את המתכון בנחת. והנה הוא כאן 🙂

אז תתכוננו להתמכר, כי הן מדהימות!!

החומרים:

לתערובת הבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
50 גרם (רבע כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה דביק (לא דמררה!!)
כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל M (או ביצה אחת גודל L)
140 גרם (כוס) קמח לבן
קורט מלח

לתערובת עוגיות שוקולד צ'יפס:

200 גרם חמאה רכה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
100 גרם (חצי כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה דביק (לא דמררה!)
כפית תמצית וניל
ביצה אחת בטמפרטורת החדר
250 גרם (כוס ו- 3/4) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
כוס שוקולד צ'יפס חלב (אפשר גם מריר או לבן)

**לגירסת פרווה משתמשים בנטורינה/מרגרינה ובשוקולד מריר.

ההכנה:

תערובת מילוי בראוניז:

ממיסים את השוקולד והחמאה יחד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. המלצה שלי – עשו זאת במיקרו. מתחילים בדקה ואז מערבבים, מחממים עוד חצי דקה ואם יש צורך מחממים עוד.
מוסיפים את שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

מכניסים את התערובת למקרר ומקררים היטב למשך לפחות חצי שעה.

לאחר מכן בעזרת כף קפיצית לגלידות או בעזרת כף רגילה יוצרים מהתערובת כדורים ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים את התבנית למקפיא או למקרר עד שתערובת העוגיות תהיה מוכנה.

תערובת העוגיות:

בקערת המיקסר מקרימים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים את הביצה ומערבלים למשך 2 דקות נוספות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ב 3 סבבים, בכל פעם שליש, ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. אני ממליצה לנקות את שולי הקערה לאחר כל הוספה כדי לוודא שלא יישארו עודפי קמח בשוליים.
לבסוף מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד צ'יפס. משלימים את הערבוב באופן ידני בעזרת מרית.

להרכבת העוגיות:

לוקחים בעזרת כף מתערובת העוגיות, מכדררים אותה לכדור ומשטחים מעט. מניחים בתוכה את כדור הבראוני שקררנו ומצפים אותו מכל צדדיו בתערובת העוגיות על ידי תנועה של כידרור.
את החלק שממנו רואים הכי הרבה שוקולד צ'יפס סדרו כך שיהיה למעלה. אם אתם רואים שחסרים שוקולד צ'יפס מלמעלה אפשר להוסיף ידנית עוד קצת ולערבב אותן לעוגיות.

את העוגיות המוכנות מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה וכשמסיימים להכין את כולן מכניסים אותן למקרר או למקפיא לפחות לחצי שעה.

שימו לב שממש חשוב לקרר את העוגיות כי אחרת הן ישתטחו לכם מדי באפיה ולא יהיו יפות.

לאחר שהעוגיות התקררו במקרר או במקפיא אופים מחממים תנור ל 170 מעלות (רצוי בטורבו אבל לא חובה).

מסדרים בכל פעם 5-6 עוגיות בתבנית במרחקים די גדולים ביניהן – העוגיות משתטחות המון באפיה.

אופים את העוגיות כשהן קרות מהמקרר או מהמקפיא במשך כ 12 דקות עד שהשוליים שלהן טיפה משחימות. הן עדיין יהיו קצת רכות במרכז ויתייצבו כשיתקררו.

אפשר לאפות גם 2 תבניות במקביל. לא ממליצה יותר מכך. וכן, אני יודעת שזה יקח טיפה זמן לאפות מעט עוגיות בכל פעם, אבל כשתטעמו את העוגיות האלה אתם פשוט תודי לי על המתכון האלוהי הזה ותסכימו איתי ששווה להשקיע באפיה שלהן :-).

את העוגיות חשוב לצנן לפני שמגישים כי הן יהיו מאוד רכות אחרי האפיה. למרות שתכלס הן טעימות בכל מצב, גם אם הן רכות מאוד וקשה להחזיק אותן בידיים .. חחח..

בתמונה מעל הן אחרי שהתקררו והעברתי אותן לאותו נייר אפיה. שמרו עליהן היטב כי תיכף כל בני הבית יגיעו לגנוב עוגיות 🙂

וקבלו טיפ מעולה לעיצוב העוגיות לעיגול מושלם אחרי האפיה

כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן לא תמד יוצאות בצורת עיגול מושלם. איך גורמים להן להפוך לעיגול פוטוגני שכזה?

פשוט מאוד – לוקחים קורצן גדול, וכשהעוגיות חמות עוברים איתו עליהן ומגלגלים אותו סביב השוליים שלהן באופן שבמקום שבו השוליים לא ישרים הוא "יעגל" אותם בתנועת לחיצה עדינה.

בתיאבון 🙂

ואם מתחשק לכם לטעום מהגירסה "ההופכית" כלומר בראוניז עם מילוי של עוגיות שוקולד צ'יפס (שגם נקראות ברוקיז) לחן שוקרון מהבלוג "מתוקים שלי" יש מתכון מעולה שרק מלראות אותו אני מזילה ריר כאן בקישור.

אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי בראוניז

Servings 24 עוגיות
Author רות אופק שמח במטבח

מצרכים:

לתערובת הבראוניז

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 50 גרם סוכם חום כהה דביק (לא דמררה!) רבע כוס לא דחוסה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גודל M או 1 ביצה L
  • 140 גרם קמח לבן כוס
  • קורט מלח

לתערובת שוקולד צ'יפס

  • 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 100 גרם סוכר חום דביק (לא דמררה!!) חצי כוס לא דחוסה
  • כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם קמח לבן כוס ו- 3/4
  • כפית אבקת אפיה
  • כוס שוקולד צ'יפס חלה (או מריר)

הוראות הכנה:

הכנת תערובת בראוניז למילוי

  • ממיסים יחד שוקולד וחמאה
  • מוסיפים שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים
  • מוסיפים ביצים ומערבבים
  • מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מכניסים את התערובת למקרר או למקפיא שתתגבש - רצוי למשך שעה
  • לאחר שהתערובת התקררה יוצרים כדורים ומכניסים למקפיא או למקרר. הכי נוח בעזרת כף קפיצית קטנה.

הכנת תערובת שוקולד צ'יפס

  • בקערת המיקסר מערבלים יחד את החמאה, הוניל ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
  • מוסיפים את הביצה ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ב 3 סבבים, בכל פעם שליש, ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. רצוי לנקות את דפנות הקערה עם לקקן בין כל הוספה.
  • מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.

הרכבת העוגיות ואפיה

  • בעזרת כף לוקחים מעט מתערובת העוגיות, מכדררים לכדור ומשטחים.
  • מניחים במרכז כדור מתערובת הבראוניז ומצפים אותו בתערובת העוגיות עד שנוצר כדור בהיר שבתוכו כדור בראוני.
  • מקררים את כל כדורי העוגיות במשך כחצי שעה לפני האפיה על גבי מגש המרופד בנייר אפיה.
  • מסדרים בכל פעם 5-6 עוגיות בתבנית במרחק גדול ביניהן.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך כ- 12 דקות. ניתן לאפות 2 תבניות במקביל.
  • מצננים היטב ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏23 תגובות

  1. איילת ב- 12 בפברואר 2021 בשעה 8:21

    איז
    איזה כייף לקבל ממך מתכון ❤️
    שבת שלום ומבורך ????

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 7:43

      תודה רבה איילת 🙂 שבת שלום גם לך

  2. כרמית נאור ב- 12 בפברואר 2021 בשעה 8:30

    אין להשיג סוכר חום כהה כבר למעלה משנה. מה עושים?

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 7:42

      הי כרמית
      אני מוצאת סוכר חום בחנויות המכולת ובחנויות המתמחות. ואז אני קונה מלאי. לא יודעת למה הוא חסר בסופרים.
      במקרה שלא מוצאים אפשר להשתמש בסוכר לבן עם כף נדיבה של סילאן או מייפל שיתנו לסוכר את הלחות המאפיינת את סוכר הדמררה

  3. אסנת אפרתי ב- 12 בפברואר 2021 בשעה 12:21

    לצערי אין להשיג כיום סוכר חום כהה. אפשר במקום עם דמררה?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 7:42

      הי אסנת, לא סתם כתבתי ""לא דמררה!!" פעמיים במתכון 🙂 דמררה לא יעבוד פה כי הסוכר הזה גרגרי מאוד.
      אני מוצאת סוכר חום בחנויות המכולת ובחנויות המתמחות. במקרה שלא מוצאים אפשר להשתמש בסוכר לבן עם כף נדיבה של סילאן או מייפל שיתנו לסוכר את הלחות המאפיינת את סוכר הדמררה

      • Pnina ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 8:38

        העוגיות נראות נפלא!
        רק להיות בטוחה – רק את החמאה והשוקולד ממיסים במיקרו נכון?. ואחרי שזה מתקרר מוסיפים את השאר?

        • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2021 בשעה 14:12

          בדיוק 🙂 רק את החמאה והשוקולד לתערובת הבראוניז ממיסים יחד, אין בעיה להוסיף את הסוכר כשהם עדיין חמים – זה יקרר את הסוכר ולאחר מכן אפשר להוסיף את הביצים ללא חשש

          • מעין ב- 29 בנובמבר 2021 בשעה 15:52

            היי אין לי שוקולד מריר
            יש אפשרות לתחליף עם קקאו/שוקולית?



          • שמח במטבח ב- 30 בנובמבר 2021 בשעה 9:34

            העוגיות הללו מצריכות שוקולד מריר למלית, צר לי אבל אי אפשר להמיר שוקולד באבקה של קקאו או שוקולית (וזה נכון לכל מתכון שיש בו שוקולד ברשימת המרכיבים).



  4. חן ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 21:39

    היי
    כתבת: "אפשר להשתמש בסוכר לבן עם כף נדיבה של סילאן או מייפל שיתנו לסוכר את הלחות המאפיינת את סוכר הדמררה"
    לא עדיף להשתמש כבר בסוכר דמררה כמו ששאלו פה?
    בד"כ מקור הוא יותר טוב מתחליף…

  5. חן ב- 14 בפברואר 2021 בשעה 18:43

    היי
    כתבת: "אפשר להשתמש בסוכר לבן עם כף נדיבה של סילאן או מייפל שיתנו לסוכר את הלחות המאפיינת את סוכר הדמררה"
    לא עדיף להשתמש כבר בסוכר דמררה כמו ששאלו פה?
    בד"כ מקור הוא יותר טוב מתחליף…
    תודה

  6. איילת ב- 1 במרץ 2021 בשעה 20:00

    שימי לב שבמרכיבים של עוגיות השוקולד צ׳יפס למעלה כתוב כוס ו3/4 קמח בעוד שלמטה במתכון המקוצר כתוב כוס ורבע קמח… לצערי עקבתי אחרי המתכון המקוצר ולא יצא טוב.. שווה לתקן שאנשים אחרים לא יוטעו כמוני 🙁

    • שמח במטבח ב- 1 במרץ 2021 בשעה 21:15

      תודה על המשוב – מייד מתקנת
      יחד עם זאת – במתכוני אפיה אני ממש ממליצה לעבוד עם משקל ולא עם כוסות. זה הכי מדוייק שיש.

      • חן ב- 2 במרץ 2021 בשעה 19:24

        התעלמות מכוונת?

  7. א. ב- 9 במאי 2021 בשעה 12:54

    היי אפשר להחליף את החמאה בשמן??

  8. אפרת שיינברגר ב- 27 במאי 2021 בשעה 15:13

    תודה רבה רבה על כל המתכונים
    תאמת שהכנתי עם סוכר דמררה בטעות(לא שמתי לב)
    וייצא ממש טוב
    הצבע יצא קצת שונה מהפעמים שאני מכינה עם סוכר חום
    אבל המרקם והטעם אותו דבר

  9. קליין ב- 23 בספטמבר 2021 בשעה 17:48

    היי
    האם אפשר לשים שמן במקום מרגרינה?

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:49

      לא. יש כאן חשיבות למרקם ושמן לא יתן את המרקם הרצוי.

  10. אלה אלידע ב- 20 בדצמבר 2021 בשעה 12:02

    יצא טעים מאוד אבל הכמות של הבצק עוגיות קטנה מדי לכמות של הבראוניז.. להערכתי 1.5 כמויות של הבצק עוגיות יצא יחס מתאים.

    • שמח במטבח ב- 21 בדצמבר 2021 בשעה 11:23

      נראה לי שזה עניין של טעם כי אצלי זה יצא בדיוק מספיק לכל הכמות.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *