עוגיות מתפוצצות
לפעמים יש עוגות או עוגיות שהמראה שלהן שובה את ליבי וכשאני באה להכין אותן אני מגלה שלל מתכונים ושוברת את הראש באיזה מהם לבחור. לפעמים המתכון שאני בוחרת יוצא מעולה ולפעמים טעון שיפור. העוגיות הללו הן דוגמה לעוגיות שלקח לי זמן למצוא את המתכון המושלם להכנתן.
בהתחלה הכנתי לפי מתכון מסויים והעוגיות יצאו שטוחות, למרות שפעלתי בדיוק לפי ההנחיות. אחר כך מצאתי מתכון אחר שנראה נפלא (הן כונו "עוגיות כספת" בפורום האפיה של על השולחן כי הומלץ לשמור אותן בכספת כדי לא לחסל מגש שלם מהן) אבל משהו לא הרגיש לי מספיק נכון בהן (הן כללו פצפוצי שוקולד ואני רציתי עוגיות במרקם אחיד וחלק).
ואז הגיע המתכון של רוני ונציה, בספרה "עוגה עוגה" ומייד כשניסיתי אותו הבנתי שזהו המתכון המושלם. תמיד מצליח, נראה בול כמו בתמונה וטעים בטירוף. נו טוב, זוהי רוני ונציה – המתכונים שלה בדוקים ותמיד מצליחים (ואתם מוזמנים להציץ בפוסט המתכון הראשון שלי, שכמובן היה של רוני ונציה).
אז לטובת הכלל אני משתפת אתכם במתכון הנפלא שלה ומבטיחה לכם שאם תפעלו בדיוק לפי ההוראות, ובמיוחד תקפידו על הציפוי הכפול בסוכר ובאבקת סוכר, העוגיות האלה יצאו לכם בדיוק כמו בתמונה, יפות, רכות ובעלות מראה מושלג.
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים, רצוי בטמפ החדר
כפית תמצית וניל
כף אמרטו או כל ליקר אחר שאוהבים
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
100 גרם (שקית) שקדים טחונים
105 גר' (3/4 כוס) קמח
כפית וקצת אבקת אפיה
2 כפות גדושות קקאו
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרו את השוקולד עם החמאה.
2. עם מטרפה טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, הווניל, האמרטו, השקדים והקקאו ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהכל מתאחד. לשים לב לא לערבב יותר מדי.
5 מכניסים למקרר לשעתיים או עד שהתערובת מתקשה (אפשר גם ללילה ויותר, ואז צריך להוציא ולתת לתערובת להתרכך מעט).
6. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
7. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 2 סמ.
8. טובלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר ומניחים על התבניות במרווחים בינינן כי הן תופחות באפיה.
9. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות נסדקות אך עדיין רכות.
מומלץ לצנן על רשת או לפחות להעביר את נייר האפיה עם העוגיות על השיש כדי שלא ימשיכו להאפות בתחתית מהחום של התבנית.
אפשר להכין עם מחמאה במקום חמאה ולוותר על השקדים הטחונים?
אפשר להכין עם מחמאה. פחות ממליצה לוותר על השקדים הטחונים. אפשר להחליף אותם באגוזים טחונים או קוקוס. הם פשוט חיוניים למרקם של העוגיות כאן
כמה זה 100 גרם שקדים טחונים, לפי מידה של כוס ?
מדובר בכוס.
אני פשוט השתמשתי בשקית וטחנתי
איזה ליקר אחר אפשר לשים במקום אמרטו? ליקר קפה או תמצית רום זה בסדר?
כל ליקר שאת אוהבת שמשתלב בטעם השקדים והשוקולד יהיה טוב. ליקר קפה או רום מצויינים בעוגיות
כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
זה תלוי בגודל של הכדורים שגלגלת.
לי יצאו בסביבות ה 24 עוגיות
מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים ?
אגוזים טחונים
יצאו לי עוגיות מדהימות.
מתכון מעולה!
תודה רבה 🙂 שמחה שאהבת
אפשר להקפיא אחרי אפיה? או- כמה זמן נשמרות בקופסא סגורה?
אפשר להקפיא, אבל אני ממליצה להקפיא לפני האפיה.
נשמרות עד שבוע הקופסה סגורה (לרוב נעלמות הרבה לפני)
להקפיא שעתיים לפני האפייה וישר לתנור?
תודה 🙂
לא צריך להקפיא. מכניסים למקרר שיתקררו (זה לוקח בערך שעה), מכדררים, מגלגלים ומכניסים לתנור. אין צורך לקרר פעם נוספת לפני האפיה
אפשר מחית וניל במקום תמצית?
נגמר לי התמצית
אין בעיה. זה היינו הך במקרים אלה
האם אפשר לוותר על האמרטו או כל ליקר אחר?
אפשר. אבל אני ממליצה להשתמש. הוא ממש מוסיף והאלכוהול מתאדה באפיה
המתכון יצא ממש טעים.
לא כתוב בו באיזה שלב מוסיפים את אבקת האפיה.
שמחה שאהבת 🙂
אבקת אפיה נהוג להוסיף יחד עם הקמח
הכנתי עם שמן ויצא מעולה!!!
שמחה לשמוע שהצליח גם עם שמן. אפשר לשאול בכמה שמן השתמשת?
מתכון מצויין הורדתי טיפה בכמות הסוכר. העוגיות מעולות . תודה רבה
שמחה לשמוע
וטוב לדעת שגם עם פחות סוכר יצא מוצלח
אפשר להכין עם קמח תמי במקום קמח רגיל לרגישים לגלוטן?
תודה!
הי עדי
לא ניסיתי עם קמח תמי אבל מהפדבקים שקיבלתי נראה שאין בעיה בכלל
אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס?
ואם כן, בכמה?
תודה!
לא ניסיתי אבל על פניו אין בעיה. יחס ההמרה של חמאה ושמן קוקוס הוא ששמים 80% מכמות החמאה. כלומר אם רשום 100 גר' חמאה שימי 80 גר' שמן קוקוס
פעם ראשונה שלי… יצא מושלם.
תודה לך וחג שמח
אפשר להכין את.הבצק יום לפני ולשמור במקרר?
אפשר עד 24 שעות, אבל עדיף להכין ולאפות